#معرفی_کتاب
🔰خداباوری در گذر اندیشهها
🔸فراگیری گسترده و زنده مباحث خداشناسانه در تاریخ اندیشه بشر، نشان از اهمیت و جایگاه این بحث خطیر در حیات فردی و اجتماعی بشر دارد و از اینرو تأملات فلسفی بیش و پیش از هر چیز در حوزه مباحث و مسائل دینی، متوجه مقوله خداباوری بوده است.
⬅️محوریترین موضوع در حوزه #خداشناسی، بحث از وجود خداست و از این رو براهین متعدد و متنوعی در اندیشه اسلامی و غربی در مورد خدا طرح شده که البته همواره در کانون نقد و نظر و تأمل قرار داشته است. بی تردید چالشها و کاوشهای فراروی این براهین در سدههای گذشته، زمینه پویایی و قوت مباحث خدا اندیشی را فراهم نموده و جذّابیت و کشش این حوزه معرفتی را دو چندان نموده است .
👈مجموعه حاضر، حاصل مباحثات و گفتوگوهای اساتید برجسته فلسفه دین در موضوعات مختلف و مرتبط با مقوله «وجود خدا» است که در جلسات متعدد گروه #فلسفه دین مجمع عالی حکمت اسلامی مورد بررسی قرار گرفته است. در هر یک از موضوعات ابتدائاً یکی از اساتید به طرح بحث در موضوع پرداخته است و سپس در ادامه با پرسش و پاسخها و نکته سنجیهای ژرفنگرانه سایر اساتید ، مباحث تفصیل بیشتری یافته و ابعاد موضوع روشنتر شده است.
این کتاب به همت مدیر گروه فلسفه دین مجمع عالی حجت الاسلام دکتر جعفری و با تدوین فاضل گرامی حجت الاسلام دکتر گلی، انجام یافته است.
#مجمع_عالی_حکمت_اسلامی
🆔 @hekmateislami
🆔@mjafari_ir
قسمت اول.mp3
7.68M
درس گفتار عقل و دین
🔸 جلسه بیستم
❇️ دیدگاه نهایی و مختار : عقل گرایی معتدل
❇️تبیین این نگرش و مرز آن با سایر دیدگاهها
❇️ مستندات عقلی و دینی این رویکرد
❇️ شخصیتهای طرفدار این دیدگاه
حجت الاسلام دکتر جعفری
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️خانمی بچهشو آورده مسجد.
بچه گریهاش گرفته مجلس را ریخته به هم...
🔹قابل توجه امام جماعت ها و هیئت امنای مساجد و خادمین مساجد و مسئولین فرهنگی
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید حسین شهرستانی:
🔺 دین بعد از انقلاب اسلامی از وضعیت یک پدیدۀ تاریخگذشتۀ بیرونافتاده از مناسبات جهانی، وارد مناسبات تعیینکنندۀ جهانی شده است.
🔺 این سخن تصریح جامعه شناسان بزرگی همچون آنتونی گیدنز است .
🆔@mjafari_ir
نشریه شبهه پژوهی که نگاه درجه دوم به شبهات و مسائل آن دارد ، موفق به دریافت رتبه علمی پژوهشی از حوزه علمیه شد . سردبیری این نشریه به عهده حجت الاسلام دکتر محمد جعفری است و تاکنون دو شماره از آن به چاپ رسیده است . از علاقه مندان درخواست می شود که مقالات خود را در موضوعات مفهوم شناسی، تبارشناسی، پیامدها، گونه شناسی، تبیین روانشناختی و جامعهشناختی شبهه، شیوههای القاء شبهه، پیش نیازهای شبهه پژوهی، اصول، مبانی و شیوههای شبهه پژوهی، جریان شناسی شبهه، رسانههای شبهه افکن و پاسخگو با تأکید بر نگاه درجۀ دوم و بیرونی، به سایت نشریه ارسال نمایند : 👇👇
https://www.shobhepajouhi.ir/
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اندکی طنز!!
💢افتخار بانوان ورزشکار ایرانی پیش از انقلاب!
🔹این فیلم رژه تیم ایران در مراسم المپیک ۱۹۷۲ پیش از انقلاب ۵۷ زمانی که زنان سرزمینم در اوج موفقیت بودند رو نشون میده!
🔹البته در آن سال مراسم زنانه در خانه همسایه برگزار میشد و برای همین چیزی در این تصاویر مشخص نیست .😂😂😂
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این است واقعیت غرب :
هشدارهای شهروند فرانسوی به خانمها جهت جلوگیری از تعرض و تجاوز به هنگام برگزاری المپیک!
🆔@mjafari_ir
💢توییت جالب یه کاربر خارجی!
🔹ترجمه: به اروپایی ها می گویند اسلام تهدید است و می خواهد جامعه غربی را نابود کند.
🔹واقعیت این است که این ایدئولوژی های نمایشی سکولار و ضد دین، تهدید واقعی برای فرهنگ غرب هستند.
🔹شاید اسلام آخرین فرصتی باشد که ما برای حفاظت از ارزش هایی که مسیحیت زمانی از آن دفاع می کرد، داریم.
🔹دروغ ها را باور نکن اسلام را بیاموزید و جهان را نجات دهید.
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این که مراسم شام آخر مسیح توسط تراجتسیتی ها در افتتاحیه المپیک به تمسخر و لجن و آلودگی شهوانی کشیده می شود، امری اتفاقی نیست.
سردمداران کفر تلاش می کنند که از هر فرصت بین المللی برای ضربه به ادیان توحیدی و تضعیف آنها بهره ببرند و چه جایی بهتر از المپیک.
از سویی معنویت دینی را می کوبند و از سویی معنویت سکولار و لیبرال را با چاشنی فحشا ترویج می کنند. اما فوج جمعیت دینداران که در اعتراض به این حرکت در پاریس تجمع کردند، نشان از بیداری وجدان دینی مردم غرب و لو در اروپای سکولار دارد.
🆔@mjafari_ir
قسمت دوم.mp3
8.5M
درس گفتار عقل و دین
🔸 جلسه بیست و یکم
❇️ دیدگاه نهایی و مختار : عقل گرایی معتدل
❇️ تبیین معنای خردورزی دینی و عقلانیت اسلامی
❇️ تعاضد عقل و دین ؛ نظریه ای کاملا منطقی و قرآنی
❇️اشارتی دیگر در نقد "عقل خود بنیاد سکولار" و "عقل خودبنیاد دینی"
حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ محمد جعفری
آقای ملکیان در این سخنان دو نقطه قوت برای بودا ذکر می کند:
1. این که بودا نسخه برای درمان رنج بشر نوشته و نه کتاب قانون بر خلاف دین که کتاب قانون نوشته و در برابر تخلفات، موازین حقوقی و کیفری وضع کرده است!!
گویا ایشان آیات متعدد قرآن را که به تجسم اعمال و بالاتر از آن تجسم اخلاق و ملکات در روز قیامت تصریح می کند، نادیده گرفته است که همه کیفر و پاداش انسانها را حاصل کارهای خود آنها می داند .
از این رو کار انبیا هم دقیقا به مثابه کار طبیبان است که توجه به عوارض بیماری و آثار سوء عدم درمان می دهند و از همین رو پیامبر اکرم ص عنوان "طبیب دوار بطبه" را گرفته است. او به سان یک طبیب دلسوز و حتی بالاتر از طبیبان، از عدم توجه مردم به زشتی کارهایشان، رنج می کشد. طبیب از بی توجهی بیمار به نسخه اش، باکی ندارد. اما پیامبران همواره غصه دار شقاوت مردمان خود هستند:لَعَلَّكَ باخِعٌ نَفسَكَ
2. نقطه قوت دیگری که او برای بودا ذکر می کند، نقشه نداشتن برای جهان است و این که او صرفا عملگراست و در پی زدودن رنج انسانها!
باز گویا ملکیان از یک نکته روشن غفلت نموده است. بودا کل نسخه اش در حقایق چهارگانه اش حول رنج می چرخد. در این نسخه جایی برای خدا نیست و لذا راههای رهایی او از رنج هم بی ربط به مبدا و معاد است.
اتفاقا این بزرگترین نقطه ضعف نسخه بودا برای رنج است زیرا بدون یک جهان شناسی و انسان شناسی دقیق و جامع، دارویی به بیمار آشفته از رنج بیرونی و درونی می دهد که ناکارآمد است. مانند طبیبی که هنوز به تشخیص درست بیماری و جوانب آن نرسیده است و نسخه برای بیمار می نویسد.
🆔@mjafari_ir
#حدیث
امام علی علیه السلام:
◽️بخشنده باش اما زياده روى نكن ، در زندگى حسابگر باش اما سخت گير مباش.
📚حکمت 33 نهج البلاغه
🆔@mjafari_ir
آقای علی ضیا در اظهاراتی مشعشع، مقوله همجنس بازی را امری عادی تلقی نموده و شرارت را این می داند که ما بخواهیم نظرمان ( قبح انگاری این عمل شنیع) را به دیگران تحمیل کنیم!!!
اینها شروع حرمت زدایی از گناهانی است که غرب را به لجن کشانده و متاسفانه #سلیبریتهای ما هم در صدد ترویج آن هستند.
ننگتان باد.
اگر از الان با این هنجارشکنی برخورد جدی نشود، شاید مدتی دیگر باید شاهد رژه همجنس گرایان در تهران باشیم. 😔
🆔@mjafari_ir
🔻تعبّد نافلسفی در برابر نظریۀ توسعه:
دوباره در باب ماهیّت داوری
🖊مهدی جمشیدی
۱. چندی پیش، نقدی بر یکسانی و انطباقِ انتخاب سیاسیِ رضا داوریاردکانی و عبدالکریم سروش نگاشتم و این پرسش را پیش نهادم که پس از آنهمه غوغا بر سر غرب و ماهیّت و اوصاف و احکام آن و به میدان بازی آوردن هایدگر و پوپر در دهۀ شصت، چگونه این دو به یک نقطۀ سیاسیِ مشترک رسیدهاند؟! آن یادداشت، بر برخی هوادارن متعصّب وی سخت آمد و زبان به طعنه گشودند، اما قلم به پاسخ متقن نفرسودند. ما نمیتوانیم از کنار این پرسش گزنده بگذریم که چگونه عاقبت سیاسی این دو، به منزل لیبرالهای مذهبی رسیده و اگر بنا بود که تفاوتها و تضادهای فکری، مؤثّر و مولّد باشند، چرا دلالت و دنبالۀ سیاسیشان، یکسان هستند؟! ا. در دورهها و دولتهایی، داوری بهکلّی کنار میکِشد و حاشیه و انزوا را برمیگزیند و طریق خاموشی، اختیار میکند، و در هنگامههای دیگر، در نقش حامیِ بیرونیِ یک جریان سیاسی، ظاهر میشود و بار خلاء وجهِ نظری آنها را برعهده میگیرد. او نباید متوقع باشد که ناظران و مخاطبان، این رفتوبرگشتهای رندانه را نبینند و بوی تناقض را احساس نکنند.
۲. یک پاسخ من این است که داوری، برخلاف نمودها و دعاوی گذشتهاش، نهفقط در برابر غرب نیست، بلکه بهطور نامحسوس، به سایۀ تجدّد نقلمکان کرده است؛ البته اگر آن گذشته، واقعیّت و اصالتی داشته باشد و برآمده از ضرورت زمانه نبوده باشد. بیّنترین شاهدم بر این مدّعا، اقبال وی به نظریۀ توسعه است؛ او سالهاست که توسعه را میستاید و آن را تنها راه ممکن میشمارد و ازاینرو، با اصحاب سیاسیِ توسعه نیز، همداستان و همپیاله است. وقتی از تقابل با توسعه سخن میگویم، نباید همچون بیژن عبدالکریمی برآشفته شوید و گمان برید که من با جاده و سد و کارخانه و فنآوری و دیگر ظهوراتِ سختافزاری توسعه، مخالفم، بلکه من از سیّدمرتضی آوینی و محمد مددپور و حسین کچویان آموختهام که توسعه، در وجه تکنیکیاش منحصر نمیشود، بلکه هم ماهیّت تجدّدی دارد و هم یک طرح استعماری برای تداوم وضع پیرامونی ماست. من نمیدانم داوری که در دهۀ شصت، آنهمه دربارۀ باطن و سرشت غرب نوشت و آن را تجلّیِ نفسانیّتِ انسان متجدّد انگاشت، امروز چگونه به بیتالغزل طرح تجدّد که نظریۀ توسعه است، تن در داده است، اما میدانم او به نقطهای رسیده که سروش در دهۀ شصت در آن قرار داشت. آنکه جام دگرگونی نوشیده، داوری است و نه سروش. سروش در همان زمان، در پی زدودن ماهیّت از غرب به عنوان یک کلّیّت و همچنین اجزای متنوّع آن بود، اما داوری اصرار داشت که همۀ این تکهها و اجزا را به یک روح کلّی بازگرداند و مظهر و نمود یک تفکّر دیگر معرفی کند. صدالبته، نه موضع آن روز داوری، صواب بود و نه موضع امروز وی، اما مسألۀ من، نوسان و تذبذب معرفتی وی است که دربارهاش هیچ توضیحی نداده و چهبسا ندارد....
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 آخرین صحبتهای شهید اسماعیل هنیه پیش از شهادتش در تهران؛ مقاومت یعنی افتخار و غرور در سرزمینهای تمدنی
رئیس دفتر سیاسی حماس در جریان بازدید از تمپارک «سرزمین تمدنها» در برج میلاد:
🔺️از قدس تا برج میلاد تهران، این پیام روشن است که تمدنهای واقعی از ارزشهای انسانی و شریعت آسمانی برخاستهاند، نه از خونریزی و غارت.
🔺️تمدنهای جعلی دوام نخواهند داشت، اما تمدنهای اصیل جاودانه خواهند بود.
🔺️نکته : گفتار هنیه نشان از عمق نگاه معرفتی و بصیرتی وی دارد. رحمت و رضوان خدا بر این شهید سعید باد. 🙏🙏
🆔@mjafari_ir
شهادت هنیه و پیام قاطع رهبر معظم انقلاب در خونخواهی او، نقطه عطف و فصل جدیدی در قصه فلسطین و جبهه مقاومت خواهد گشود ان شا الله..
خبرها در راه است... وَيُخْزِهِمْ وَيَنْصُرْكُمْ عَلَيْهِمْ،
وَيَشْفِ صُدُورَ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ. (توبه ١۴)
https://virasty.com/MJafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳بیانات امام خامنه ای درباره چرایی به دار کشیدن شهید شیخ فضل الله نوری رحمت الله علیه
▪️١١مرداد سالگرد شهادت شیخ فضل الله نوری
▪️ واجد نکاتی درس آموز برای حیات سیاسی و اجتماعی امروز ما
🆔@mjafari_ir
اولین اثر شهادت هنیه :
تصاویر اقامه نماز امام خامنه ای بر پیکر مطهر شهید هنیه و تفقد ایشان از وابستگان شهید، با بیش از 27 میلیون بازدید در شبکه های اجتماعی بازتاب یافته است. کاربران داخلی و خارجی و بعضا صهیونیست با تعابیری همچون «نمازِ ولیفقیه شیعه بر مُجاهدِ اهل تسنن»، این امر را نشانه "وحدت مسلمین دربرابر یهود غاصب"، دانستند.
اقامه نماز با آداب فقه امامیه بر رهبر مقاومت فلسطین، پیامهایی بسیار در دل خود دارد.
شاید این مساله به نظر برخی کوچک آید، اما ابعاد این اتفاق و خسارت آن برای سردمداران کفر، بعدها بیشتر آشکار خواهد شد.
#شهید_القدس
#خونخواهی
https://virasty.com/MJafari_ir
قسمت اول (2).mp3
6.84M
درس گفتار عقل و دین
🔸 جلسه بیست و دوم
❇️ دیدگاه نهایی و مختار : عقل گرایی معتدل
❇️ خدمات متقابل عقل و دین
❇️ تبیین نظریه تداخل عقل در دین ( دیدگاه آیت الله جوادی)
❇️نقد های روشی و دینی به نظریه تداخل
حجت الاسلام دکتر محمد جعفری
🆔@mjafari_ir
🔴 کم شدن حساسیت رسانهی ملی به پخش شدن زنان نیمه عریان، به چه علت است؟!
🔹«المپیک ۲۰۲۴» از شبکه ورزش پخش میشود و تماشاگران زن که بخش اعظم آنان نیمه عریان هستند، غالبا دیده میشوند، مطمئنا بعضی از صحنهها سانسور میشود اما جا دارد که بیشتر به این موضوع حساسیت نشان داده شود!
🔹 ما مالک چشمهایمان نیستیم، ما امانتدار چشمهایمان هستیم!
رسانهی ملی در جمهوری اسلامی ایران حق ندارد زمینه را برای آلودگی چشمان فراهم کند!
ترس آن است که نکند وجود اندک زنان نیمهعریان در اجتماع باعث کاهش غیرت ملی_دینی در رسانهی ملی شده باشد!
🔹نکتهی دیگر آنکه، ارزش یک مسابقهی المپیک که فرد ایرانی در آن نیست چقدر است؟ آیا میتوان ارزشش را چنان بالا دانست که از شعاری چون اذان در رسانهی ملیای که بناست شعارهای اسلامی را عظیم کند، گذشت؟!
این مورد تعجببرانگیز حتی قبل المپیک از شبکه ورزش دیده میشد که برای یک فوتبال نه چندان مهم به زیرنویس کردن وقت اذان کفایت میشد!
🔹اگر نمیتوان پخش را قطع کرد، میتوان صدای گزارشگر نباشد و اذان به جای آن پخش شود و یا اذان زنده در محلی که گزارشگر در حال گزارش دادن است اجرا شود که صدای این شعار مهم، شنیده شود!
🔹 اگر حدودالهی و شعائر توحیدی مهم باشد قطعا راهی خلاقانه برای جمع میان پخش بازیها و عدم تخطی از حدود الهی یافت خواهد شد!
📝زهرا خندان
🆔@mjafari_ir
#فلسطین
هرچند مسیر مشکل و باریک است
با این که به ظاهر آسمان تاریک است
در چشم تو پرچم فلسطین پیداست
یعنی به امید حق سحر نزدیک است
✍ #سورنا_جوکار
🆔@mjafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 یک کار اقناعی خوب در مورد حجاب
یک بام و دو هوای بی حجابان
🆔@mjafari_ir