🔷نشست معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال و مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با معاون اول وزیر وزارت محنت، مهاجرت و شغل اهالی تاجیکستان🇮🇷🇹🇯
🔹دکتر کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، ضمن تاکید برسیاست گذار بودن این معاونت در کشور افزود این معاونت هماهنگ کننده اجزای مختلف دولت در حوزه اشتغال است.
وی با اشاره به توجه جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب به اشتغال حمایتی از اقشار محروم و کم در آمد جامعه عنوان کرد که نهاد های حامی طبقات محروم عهده دار این مسئولیت هستند از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بنیاد برکت ، بنیاد علوی ، سازمان بهزیستی و ... این ها نهاد های اصلی در حمایت از اقشار خاص و محروم در کشور هستند و یکی از تمرکز های اصلی این نهاد ها حوزه اشتغال است و این مسئله سبب اجرای الگوهای متفاوت در زمان های مختلف و مطابق با شرایط و امکاناتی که در کشور وجود داشته هرکدام از این نهاد ها یک روش را جهت بسترسازی برای ایجاد شغل در کشور در نظر گرفتند .
🔸دکتر کریمی بیرانوند ضمن استقبال ازتبادل تجربیات در حوزه اشتغال میان دو کشورانعقاد تفاهم نامه های همکاری دراین حوزه را نیز پیشنهاد نمود .
عبدالغفار رحمانزاده قائم مقام وزیر محنت ، مهاجرت و شغل تاجیکستان ضمن اشاره به مشترکات فرهنگی تاریخی میان جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان از تبادل تجربیات در حوزه اشتغال نیز استقبال نمود .
🖋سید امیر سیاح, رییس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی در گردهمایی مدیران اقتصادی و دارایی استانها درباره وضعیت کسب و کار میگوید: از 6 فروردین امسال تا 21 مهرماه امسال در مجموع 687 هزار و 101 درخواست صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها ثبت شده بوده که 112 هزار و 523 مجوز صادر شده و 100 هزار و 854 عدم صدور مجوز داشتهایم.
وی گفت: 3 کارکرد اصلی درگاه ملی مجوزها این است که اولاً برای هر کسب و کار شرایط، مدارک، زمان و هزینه صدور مجوز را شفاف کرده است؛ ثانیاً پنجره واحد ثبت درخواست مجوز و رهگیری متقاضی تا دریافت مجوز تشکیل شده و سوماً، ثبت، پیگیری شکایت و راهنمایی متقاضی از دستگاه صادرکننده کارکرد دیگر این درگاه است.
سیاح با اشاره به تکالیف قانونی دستگاههای صادرکننده مجوز اضافه کرد: اعلام شرایط صدور و تمدید همه مجوزها، چک اولیه مدارک و تعیین تکلیف (پاسخ بله و خیر) حداکثر 10 روزه متقاضیان، فرانخواندن حضوری، بستن سایر درها، الکترونیک و غیرحضوری کردن کل فرایند و صدور مجوز برای هر شهروند واجد شرایط و مدارک در زمان تعیین شده از جمله مهمترین تکالیف قانونی دستگاههای صادرکننده مجوز هستند.
🔻لینک خبر:
🌐https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/07/29/2791409/صدور-112هزار-مجوز-کسب-وکار-از-ابتدای-سال-رشد-سرمایه-گذاری-اقتصادی-ملاک-اصلی-صدور-مجوز
💬توییت معاون توسعه کارآفرینی واشتغال
🔹 ۴۱ سفر استانی در یک سال🔹
🖋دکتر محمود کریمی بیرانوند :
سفرهای استانی فرصت مغتنمی بود که با بازدید میدانی از صدها بنگاه بزرگ، مشاغل خرد و خانگی،مراکز کارآفرینی و کاریابی در کنار دیدار بی واسطه کارجویان و کارآفرینان در میزخدمت،ضمن لمس معضلات،آسیبها و چالشهای ۳۱ استان کشور در ۴۱ سفر در یکسال،با ظرفیتهای انسانی، مادی و معنوی هر استاناز نزدیک آشنا شویم و راه حل مشکلات را با نگاه به ظرفیتهای هر منطقه در کنار حمایتهای ستادی طرح ریزی کنیم. این نکته نوید بخش خبرهای خوب در توسعه کارآفرینی و اشتغال کشور در دور دوم سفرهای استانی است ان شاالله.
🔶رشد ۳ برابری پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری
📌آزیتا همتیان, رئیس دبیرخانه مشاغل خانگی با اشاره به سهم 3 درصدی مشاغل خانگی از بازار تولید و اشتغال کشور گفت: با تغییر رویکرد تک بعدی به مشاغل خانگی می توان این سهم را افزایش داد.
وی یکی از مشکلات حوزه مشاغل خانگی در گذشته را تعدد متولیان و فقدان یک شبکه منسجم و نظام مند از همه دستگاه های متولی در این حوزه خواند و گفت: با تدبیر دولت سیزدهم نسبت به این موضوع و هم افزایی بیشتر بین نهادهای متولی در این زمینه می توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد.
وی ادامه داد: اکنون حدود 515 رشته در حوزه مشاغل خانگی مانند کشاورزی، صنایع دستی، صنایع تبدیلی و .... وجود دارد که بیشترین تمرکز بر روی حوزه صنایع دستی است.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: حمایت از مشاغل خانگی نیازمند شبکه سازی و هم افزایی همه دستگاه هاست.
وی با اشاره به همکاری وزارت کار با جهاددانشگاهی برای توسعه مشاغل خانگی افزود:جهاددانشگاهی در این طرح خوب عمل کرده و نهایت همکاری خود را با وزارت تعاون، کار و رفاه به نمایش گذاشته و توانسته در جهت تحقق اشتغال پایدار در این طرح به دستاوردهای خوبی برسد .
🔻لینک خبر:
🌐https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/07/29/2791395/رشد-3-برابری-پرداخت-تسهیلات-مشاغل-خانگی-در-سال-جاری
🔷پاسخ رسمی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال به فارس در واکنش به ثبت سوژه خواسته مخاطبان "حمایت از جوانان مجرد جویای کار"
📃برخی مخاطبان فارس من با ثبت پویشی خواستار حمایت از جوانان مجرد جویای کار شدهاند.مخاطبان نوشتهاند:
🔸«ما جمعی از جوانان مجرد جویای کار هستیم که تقاضا داریم به همان میزان که به متاهلان توجه میشود، به ما نیز توجه کنید، امتیازاتی که در استخدامی به متاهلان داده شده را اجحاف در حق مجردین جویای کار میدانیم».🔸
🔰معاونت توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طی پاسخی رسمی به فارس در واکنش به ثبت سوژه خواسته مخاطبان حمایت از جوانان مجرد جویای کار، اعلام کرد:
🖋«در برنامه سالانه ایجاد یک میلیون شغل توسط دولت سیزدهم هیچگونه تفاوت بین جوان مجرد و متاهل برای ارائه خدمات اشتغال وجود ندارد و فضا برای اقدام برای همگان مهیا است.اما آنچه در قانون استخدام دولتی است طی روال آزمون کتبی و شفاهی و دیگر صلاحیتهای ویژه دستگاه های اجرایی در نظر گرفته میشود و این امتیاز متاهل مبتنی بر قانون جوانی جمعیت و قانون مدیریت خدمات کشوری است، در حوزه حمایت و اعطای تسهیلات اشتغال، این گونه نیست و افراد با داشتن مجوز لازم و طرح اشتغالی میتوانند از حمایتهای دولت در حوزه مشاغل خانگی، روستایی، صنعتی و کشاورزی از همه مزایا به صورت یکسان بهره مند شوند، متولی هیچ گونه استخدام دولتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و این گونه امور، هرساله توسط همه دستگاههای اجرایی با مجوز سازمان امور اداری و استخدامی کشور انجام میشود.
🔻لينک خبر:
🌐https://www.farsnews.ir/amp/14010730000280
✅هدفگذاری ایجاد ۳۰۰ هزار شغل تا پایان سال/ حمایت از ۱۰۰ هزار طرح اشتغالزا در دستور کار
🔰نعمت الله رضایی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره اینکه اگر کسی طرحی برای اشتغالزایی داشته باشد می تواند به صورت فردی به صندوق مراجعه و درخواست تسهیلات کند گفت: ما دستگاه صادر کننده مجوز نیستیم,هر فعالیت اقتصادی که بخواهد صورت بگیرد, با دستگاه مربوط تفاهم نامه منعقد می کنیم و در قالب تفاهم نامه منعقده و در بخش اقتصادی که قرار است فعالیتی انجام شود,طرح را حمایت می کنیم. طرح ها می تواند خود اشتغالی, خویش فرما و کارگاه کوچک و متوسط و معیشت محور باشد.
رضایی افزود: تسهیل کردن فرآیندها و تسهیل در پرداخت تسهیلات وظیفه صندوق است که انجام می دهیم. صندوق مرجع مراجعه نیست. اگر کسی قصد اجرای طرح اشتغالی دارد باید به دستگاه مربوط متناسب با شغلی که مد نظر دارد مراجعه کند و از سوی آن دستگاه معرفی شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت:هدفگذاری برای حمایت 100 هزار طرح اشتغالزا را داریم. درصورت تعهد به این 100طرح اقتصادی با فرض در نظر گرفتن هر طرح 3نفر اشتغالزایی,در صورتی که بتوانیم با استفاده تبصره 18 و با هماهنگی هایی که با وزارت اقتصاد انجام شده است،می توانیم 300هزار شغل را ایجاد کنیم.
🔻لینک خبر:
🌐https://www.tasnimnews.com/fa/news/1401/07/29/2791374/هدفگذاری-ایجاد-300-هزار-شغل-تا-پایان-سال-حمایت-از-100-هزار-طرح-اشتغالزا-در-دستور-کار
💢اعطای تسهیلات قرضالحسنه به گروه های جهادی کارآفرین💢
🔰تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی و بانک رسالت با هدف اعطای تسهیلات قرضالحسنه برای کمک به توسعه اشتغالزایی گروه های جهادی کارآفرین درکشورامضا شد.
«محمود کریمی بیرانوند» درآئین امضای این تفاهم نامه اظهارکرد: به دنبال این همکاری مشترک تسهیلات ارزان قیمت به گروه های جهادی کارآفرین و تسهیل گران اشتغال پرداخت میشود.
وی افزود: این تسهیلات با کارمزد۲ درصد و برای تقویت و توسعه بخش اشتغال خواهد بود.
کریمی بیرانوند ازافتتاح حساب برای اتباع خارجی سپرده گذار یا کارآفرین با معرفی و اعتبارسنجی معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال دربانک قرضالحسنه رسالت بر اساس این تفاهم نامه خبر داد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال، موضوع اشتغال اتباع خارجی را یکی از پیچیده ترین مسائل کشور عنوان کرد و گفت : شناسایی اتباع غیر قانونی از طریق بازرسی های مستمر پیگیری و دنبال می شود.
وی از تمدید ماهانه حدود یک میلیون پروانه مجوز کاراتباع خارجی خبر داد و تصریح کرد: خدمات حوزه اشتغال اتباع خارجی به صورت غیر حضوری و برخط ارائه می شود.
💢جلسه هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی، شتابدهنده و کافه کارآفرینی استان بوشهر برگزار شد💢
🔰جلسه هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی، شتابدهنده و کافه کارآفرینی با حضور مدیران مراکز در محل سالن جلسات اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد .
هاشمی مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان بوشهر ضمن یادآوری اهمیت فعالیت مراکز مشاوره و شتابدهنده بر لزوم تبلیغات و بازاریابی و فعالیت بیشتر مراکز در کسب فرصتها از جمله تسهیلات تبصره 18 ، اشتغال روستایی و ... تأکید کرد .
در ادامه این جلسه مدیران مراکز در این جلسه به معرفی فعالیت های شاخص خود پرداخته و برنامه های قابل اجرا توسط مراکز در هفته جهانی کارآفرینی را اعلام نمودند.
💢یکصد و پانزدهمین جلسه کمیته فنی اشتغال روستایی و عشایری استان بوشهر برگزار شد💢
🔰یکصد و پانزدهمین جلسه کمیته فنی اشتغال روستایی و عشایری استان بوشهر با حضور مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی و بانک های عامل تشکیل شد.
در این جلسه ضمن بررسی آخرین وضعیت تخصیص اعتبار از محل مانده اعتبار و بازپرداخت تسهیلات روستایی در بانک های عامل، دو طرح جدید بسته بندی و انجماد گوشت مرغ و بسته بندی و سردخانه خرما با مجموع مبلغ 110000 میلیون ریال و پیش بینی اشتغال 44 نفر واقع در شهرستان دشتستان پذیرش گردید.