eitaa logo
تقریب مذاهب
103 دنبال‌کننده
507 عکس
310 ویدیو
22 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
خطبه فدکیه صوتی(فارسی و عربی).mp3
34.5M
هنگامى كه دو خلیفه تصمیم گرفتند فدك را از حضرت فاطمه علیهاالسلام بگیرند چون این خبر به ایشان رسید، چادر بر سر نهاد و با گروهى از زنان بسوى مسجد روانه شد، در حالیكه چادرش به زمین كشیده مى شد، و راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا بود، بر خلیفه اول كه در میان عده اى از مهاجرین و انصار نشسته بود وارد شد، در این هنگام بین او و دیگران پرده اى آویختند، آنگاه ناله اى جانسوز از دل برآورد كه همه مردم به گریه افتادند و مجلس و مسجد بسختى به جنبش درآمد. سپس لحظه اى سكوت كرد تا همهمه مردم خاموش و گریه آنان ساكت شد و جوش و خروششان آرام یافت، آنگاه حضرت زهرا (س) كلامش را با حمد و ثناى الهى آغاز فرمود و درود بر رسول خدا فرستاد، در اینجا دوباره صداى گریه مردم برخاست، وقتى سكوت برقرار شد، كلام خویش را دنبال كرد و فرمود: (فایل صوتی خطبه فدکیه را گوش دهید)
✍️ پاسخ استاد حوزه به یکی از شبهات جریان تحریف و تکفیر درباره حضرت زهرا (س) ◻️حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر طبسی در یادداشتی با عنوان «غضبناک‌بودن حضرت فاطمه(س) تا آخرین لحظه عمرشان از خلیفه وقت» آورده است: ◼️ یکی دیگر از شبهه‌افکنی‌های جریان تحریف و تکفیر در شبکه‌های وهابی در ایام فاطمیه(س) موضوع رضایت حضرت فاطمه(س) در اواخر عمرشان از عملکرد خلیفه اول و دوم است. 💭 این شبکه‌ها به روایتی از ابن ‌سعد استناد می‌کنند که شخصی به نام عامر می‌گوید: "ابوبکر نزد فاطمه(س) هنگام بیماری او آمد و اجازه‌ی ورود گرفت. علی(ع) به فاطمه(س) فرمود: این ابوبکر است که پشت در است. اگر می‌خواهی به او اجازه دهی. فاطمه(س) فرمود: "آنچه شما اراده کنید و دوست بدارید. " علی(ع) فرمود: آری! پس ابوبکر بر فاطمه(س) وارد شد و از او (س) عذر خواهی کرد و با آن حضرت(س) سخن گفت. پس فاطمه(س) از ابوبکر راضی و خشنود شد. " (الطبقات‌الکبری، ج ۸، ص ۲۷ عن عامر قال جاء ابوبکر الی فاطمه(س) حین مرضت...) ◻️ این حدیث از دو جهت قابل نقد و مورد اشکال است: ایراد نخست در سند آن است که مرسل است. زیرا "عامر" که این قضیه را نقل کرده، متولد (۲۰ ق) و متوفای (۱۰۶ق) است. یعنی هفت سال پس از مرگ ابوبکر به دنیا آمده است. با این حساب، عامر که هرگز ابوبکر را ندیده، چگونه می‌تواند چنین رخدادی را نقل کند!؟ اشکال دوم مربوط به محتوای روایت است؛ زیرا مضمون آن با حدیث مسند "صحیح بخاری" تعارض دارد. بخاری در کتابش می‌نویسد: "پس فاطمه(س) بر ابوبکر به خاطر بازنگرداندن میراثش (فدک) خشمناک شد و دیگر با او سخن نگفت تا آنکه آن حضرت(س) از دنیا رفت. " (صحیح بخاری، ج۵، ص۲۹ فوجدت فاطمه علی ابی‌بکر فی ذلک فهجرته فلم تکلمه حتی توفیت...؛ ج۴، ص۴۲ فَغَضِبَت فاطمه بنت رسول‌الله(ص) فهجرت ابابکر فلم تزل مهاجرته حتی توفیت ...؛ صحیح‌مسلم، ج۵، ص۱۵۳) ◻️ واقعا چگونه می‌توانیم میان جمله "فرَضِیَت راضی شد" و جمله‌ی "فَغَضِبَت غضبناک گردید" جمع کنیم؟ به گفته بخاری، غضب و خشم و ناراحتی حضرت فاطمه(س) از خلیفه اول تا آخر عمر آن بانوی پاک و بهشتی ادامه داشت؛ پس هیچ صحبتی از راضی ‌شدن و رضایت ‌دادن حضرت فاطمه(س) در میان نیست.
السلام علیک یا فاطمه الزهرا سلام الله علیها @mmazaheb
10.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️اثبات حقانیت مذهب شیعه در چند ثانیه!! ▫️علامه امینی (ره) با یک سئوال چه تردیدی در دل ۸۰ تن از حفاظ حدیث عربستان ایجاد کرد!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شهادت حضرت زهرا در تقویم ❌شبهه شهادت حضرت زهرا در تقویم های پیش از سال ۱۳۷۲ ذکر نشده، بلکه فقط نوشته شده وفات حضرت زهرا. چطور شد وفات یه دفعه تبدیل شده به شهادت؟ ✅پاسخ ثبت شدن یا نشدن یک رخداد در تقویم حقیقت یک واقعه تاریخی را عوض نمیکند. 🔹اولا کلمه وفات کلمه عامی است که در مورد شهادت به کار میرود، لذا طبرسی از علمای طراز اول شیعه در مورد شهادت امام حسین علیه السلام هم تعبیر وفات را به کار میبرد. (احتجاج طبرسی ج۲، ص۱۳۶) امام خميني (ره) هم در روز 18 اسفند 1360 فرمودند: من هم وفات و شهادت بانوى بزرگ اسلام را بر همه مسلمين و بر شما برادران عزيز ارتشى، سپاهى و بسيج و بر حضرت بقية اللَّه- ارواحنافداء- تسليت عرض مىكنم. 🔹ثانیا نه تنها کتب شیعه، بلکه منابع متعدد اهل سنت به کیفیت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها نیز پرداخته اند. مثلا: ۱. جويني از علماي اهل سنت و استاد مورد تأييد ذهبي، قضيه غصب حق فاطمه زهرا و شكستن پهلوي آن حضرت وسقط محسن او و شهيد نمودن آن بزرگوار را نقل مي كند. فرائد السمطين ، ج2 ، ص34 و35 . ۲. شهرستاني، از علماي اهل سنت مي‌نويسد: عمر در روز بيعت به شکم فاطمه ( عليها السلام) ضربه زد که منجر به سقط شدن نوزاد وي از شکمش شد . عمر ، فرياد مي زد اين خانه را با هر که در آن است به آتش بکشيد ؛ و در خانه به جز علي و فاطمه و حسن و حسين کسي نبود » . الملل والنحل ، شهرستاني ، ص83 . ً۳. ابن تيميه حراني ، قضيه هجوم به خانه فاطمه را قبول مي‌كند ولي با توجه به عنادي كه دارد به فكر توجيه آن بر مي آيد. منهاج السنة ، ج4 ، ص220 . 🔹در منابع شیعه: ۱. حضرت علي (ع) به هنگام دفن فاطمه (سلام الله علیها) فرمود: وَ سَتُنْبِئُكَ ابْنَتُكَ بِتَظَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَى هَضْمِهَا . به زودى دخترت تو را آگاه خواهد ساخت كه امّت تو چگونه در ستمكارى بر او اجتماع كردند، از فاطمه عليها السّلام بپرس، و احوال اندوهناك ما را از او خبر گير، كه هنوز روزگارى سپرى نشده، و ياد تو فراموش نگشته است. نهج البلاغه خطبه 202. ۲. كليني از امام كاظم (علیه السلام) نقل مي كند كه فرمود: إِنَّ فَاطِمَةَ (عليها السلام ) صِدِّيقَةٌ شَهِيدَةٌ ... فاطمه صديقه و شهيده بود. كافي ج1، ص 458 .
: دلیل عصمت فاطمه زهرا(علیها السلام) چیست؟ ✅پاسخ قسمت اول: اثبات عصمت زهرا(علیها السلام) ادله گوناگونى به كار مى آیند كه در اینجا برخى از آنها را مورد بررسى قرار مى دهیم: 1-📌 آیه تطهیر: بخشى از آیه 33 سوره احزاب كه به آیه تطهیر شهرت یافته، همواره كانون توجه اندیشمندان شیعه و سنى بوده و بحث هاى گوناگونى برانگیخته است. همگان بر این باورند كه این آیه فضیلت والایى را براى اهل بیت به اثبات مى رساند و اندیشمندان شیعه، این فضیلت را برابر با عصمت مى دانند. 🔸بر اساس این آیه، اراده تخلّف ناپذیر خداوند بر این تعلّق گرفته است كه هرگونه پلیدى را از اهل بیت بزداید و آنان را به طور كامل پاك و پاكیزه گرداند. البته جاى آن نیست كه در این نوشتار كوتاه، به تفصیل درباره چگونگى دلالت آیه بر عصمت اهل بیت سخن برانیم و عمق واژه هاى به كار رفته در آن را بكاویم. 🔹از این رو، به بیان روایتى از پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله) كه در كتب اهل سنّت نقل گردیده است، بسنده مى كنیم. بر اساس این روایت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) پس از قرائت آیه تطهیر فرمودند: 🌱(فأنا و اهل بیتى مطهرون من الذنوب) «پس من و اهل بیتم از گناه پیراسته ایم». (1) 🔹بى تردید، فاطمه زهرا(علیها السلام) جزو اهل بیت پیامبر است و اگر در بیان فضیلت او دلیل دیگرى نمى داشتیم، همین آیه كافى بود كه او را در صدر زنان عالَم بنشاند. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله) با شیوه هایى به یادماندنى، اهل بیت را به همگان معرفى نموده و راهِ هرگونه توجیهى را بسته است. 🔸بر اساس روایات فراوانى كه به حدیث كساء، شهرت یافته اند، رسول خدا(صلى الله علیه وآله) پارچه اى را بر روى خود و على و فاطمه و فرزندانشان، حسن و حسین انداخته، جمله (اللهم هؤلاء اهل بیتى) را براى آیندگان به یادگار گذاشتند و در پاسخ به ام سلمه - كه یكى از شایسته ترین همسران پیامبر بود و پیوستن به اصحاب كساء را درخواست مى نمود - فرمودند: 🍀«رحمت خدا بر تو باد. تو همواره به راه خیر و رستگارى بوده اى و چقدر من از تو راضى ام! لیكن این فضیلت ویژه من و این چند نفر است». (2) 🔹پیامبر گرامى براى آنكه وظیفه خویش را در تبیین آیات الهى به گونه شایسته اى بجاى آورند، به این مقدار نیز بسنده نكرده، با به كارگیرى شیوه اى فراموش نشدنى و در مدت زمانى نسبتاً طولانى، آن هم به صورت هر روزه، به معرفى اهل بیت پرداختند. در روایتى از ابن عباس در این باره آمده است: 🌱«رسول خدا تا نُه ماه، روزى پنج مرتبه، هنگام فرارسیدن وقت نماز به در خانه على بن ابى طالب مى آمدند و مى فرمودند: درود و رحمت و بركات خدا بر شما اهل بیت باد. خداوند اراده نموده تا هرگونه پلیدى را از شما اهل بیت دور گرداند و به طور كامل و شایسته پاكتان سازد. وقت نماز است، آماده شوید. رحمت خدا بر شما باد» (3) ادامه دارد... پی نوشت: 1. الدر المنثور، جلال الدین سیوطى ج 5، ص 199. 2. بحارالانوار، محمدباقرالمجلسى، ج 10، ص 141. همچنین ر.ك: الدر المنثور، پیشین، ص 198. 3. الدر المنثور، پیشین، ص 199. ▫️مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
شهامت امام علی ع و شهادت حضرت زهرا س ❌شبهه تاریخ اسلام، گواهى مى‌دهد که على(علیه السلام) یک قهرمان شجاع و خیبرگیر و دلیر و دشمن‌شکن بود. آیا ممکن است به همسرش جسارت شود و او سکوت کند؟ ✅پاسخ 🔹قهرمانى واقعى، تنها در شجاعت بدنى، خلاصه نمى شود. علاوه بر این، انسان باید از نظر روحى هم، قهرمان شجاع باشد و در جایى که اظهار شجاعت به مصلحت اسلام نباشد، بتواند خویشتن دارى کند. ولى مصالح آن روز امت اسلامى، ایجاب مى کرد که صبر و بردبارى را بر اعمال قدرت، ترجیح دهد، زیرا ستون پنجم در داخل مدینه مشغول فعالیت بود که نظم را به هم بزند. اعراب بیرون مدینه از اسلام دورى جسته و رسماً مرتد شده بودند. در چنین شرایطى اعمال قدرت، و کشتن مهاجم و دستیاران او، نتیجه اى جز یک جنگ داخلى تمام عیار میان بنى هاشم و قبیله هاى تیم و عدى در برنداشت، از این جهت، امام بردبارى را پیشه کرد و کراراً این سخن را تکرار مى کرد: «به خدا سوگند هرگز به خاطرم خطور نمى کرد که عرب بعد از پیامبر امر امامت و رهبرى را از اهل بیت او بگردانند (و باور نمى کردم) آنها آن را از من دور سازند! تنها چیزى که مرا ناراحت کرد اجتماع مردم اطراف فلان... بود که با او بیعت کنند، دست بر روى دست گذاردم تا این که با چشم خود دیدم گروهى از اسلام بازگشته و مى خواهند دین محمد(صلى الله علیه وآله) را نابود سازند. (در اینجا بود) که ترسیدم اگر اسلام و اهلش را یارى نکنم باید شاهد نابودى و شکاف در اسلام باشم که مصیبت آن براى من از رها ساختن خلافت و حکومت بر شما بزرگتر بود، چراکه این بهره دوران کوتاه زندگى دنیا است که زایل و تمام مى شود. همان‌طور که «سراب» تمام مى شود و یا همچون ابرهایى که از هم مى‌پاشند. پس براى دفع این حوادث به پا خاستم تا باطل از میان رفت و نابود شد و دین پابرجا و محکم شد». (نهج البلاغه، نامه 62.)
❌شبهه فاطمه زهرا چه خدمتی به بشریت کرده؟ چیزی اختراع کرده یا کشف کرده که اینقدر از او تجلیل میشه؟ نگید دختر پیامبر یا مادر حسن و حسین بوده، چون میگم خود اونا چه خدمتی کردن؟ ✅ پاسخ 🔹 علت اینگونه سوالات و شبهات، نگرش مادی و دنیوی به ارزش های انسانی است. بعضی گمان می‌کنند تمام ارزش ها در اقداماتی که زندگی دنیوی انسان را راحت تر کنه خلاصه می شود. در حالیکه دنیا تنها ابزاریست برای رسیدن به سعادت های والایی که اگر بنا باشد در یک کلمه خلاصه شود همان مقام خلیفه اللهی است. (به تعبیر معروف الدنیا مزرعة آلاخره). بنابراین هر انسانی به این هدف نزدیک‌تر شود، ارزشمند تر و عزیزتر است. به تصریح آیات متعدد قرآنی مانند ۳۳ احزاب و روایات معتبر، حضرت زهرای اطهر در همان عنفوان جوانی به بالاترین کمال انسانی و قرب الی الله نایل شده است. در روایتی رسول خدا صلی الله علیه وآله می‌فرماید: کَمُلَ مِنَ الرِّجال کَثِیرُ وَ لَمْ یَکْمُلْ مِنَ النساءِ إِلاّ أَرْبَع: مَرْیـــم وَ آسِیَة وَ خَدیجـــَة وَ فاطِمـــَة؛ از مردان خیلی به کمال رسیدند، ولی از زنان فقط 4 نفر: مریم و آسیه و خدیجه و فاطمه (نور الأبصار ص 51) در روایت دیگری هم آمده: مَتی قامَتْ فی مِحْرابِها بَیْنَ یَدَیْ رَبِّها جَلَّ جَلالُهُ زَهَرَ نُورُها لِمَلائِکَةِ السَماءِ کَما یَزْهَرُ نُورُ الْکَواکِبِ لِأهْلِ الْأرْضِ وَ یَقُولُ اللهُ عَزَّوَجَلَّ لِمَلائِکَتِهِ: یا مَلائِکَتِی، انْظُرُوا إلی أمَتی فاطِمَةَ سَیِّدَةِ إمائی قائِمَةً بَیْنَ یَدَیَّ تَرْتَعِدُ (تَرْعَدُ) فَرائِصُها مِنْ خیفَتی وَ قَدْ أقْبَلَتْ بِقَلْبِها عَلی عِبادَتی. اُشْهِدُ کُمْ أنـّی قَدْ آمَنْتُ شیعَتَها مِنَ النّارِ؛ هر وقت در محراب عبادتش در مقابل پروردگارش می‌ایستد؛ نورش برای فرشتگانِ آسمان درخشش دارد، همانند نور ستارگانِ آسمان که برای مردم زمین می‌درخشد. در این هنگام، خدای عزّوجلّ به فرشتگانش می‌فرماید: ای فرشتگان من! نگاه کنید به بنده من فاطمه که سرور همه زنان می‌باشد. به او نگاه کنید که چگونه مابین پهلو و شانه‌هایش از خوفِ عظمت من می‌لرزد و با قلبش به عبادتِ من روی آورده است. شما ملائکه را شاهد می‌گیرم که شیعیان او را از آتش دوزخ در امان داشتم. 🔹 خلاصه اینکه ایشان با نائلشدن به بالاترین مراتب انسانی و تربیت نسلی که امامت و هدایت بشریت برای رسیدن به سعادت جاویدان (نه فقط دنیای زودگذر) را عهده دار است، بزرگترین خدمت را به انسان‌ها کرده و حق بزرگی بر تمام بشریت دارد که البته با پیروی و تمسک و توسل به ذات آنها محقق می‌شود.