🛑معنای دقیق کلمات عاشورا و تاسوعا چیست ؟*
✍️ اکثر قریب به اتفاق اهل لغت این تصور را داشتهاند که چون عشر و عاشر از یک ریشهاند و واقعه کربلا هم در دهم ماه محرم اتفاق افتاده است پس عاشورا یعنی دهم محرم؛ و بر همین قیاس تاسوعا را نیز که با تسع و تاسع شباهت ظاهری دارند روز نهم ماه محرم گفتهاند. اما این معنا به دلایل زیر اشتباه است:
آیا واژه عاشورا برای دهم ماهها دیگر نیز به کار میرود؟ مثلاً آیا شنیده شده است که کسی به دهم ماه رجب هم عاشورا گفته باشد؟ یا این مفهوم مختص دهم ماه محرم است؟
آیا اگر امام حسین(ع) مثلاً در یازدهم محرم شهید میشد، آنگاه تاسوعا با عاشورا عوض میشد و عاشورا واژه دیگری داشت؟
در ریاضی اعداد قاعده خود را دارند و هر قاعدهای که بر شمارش اعداد حکم کند بر سلسله اعداد هم حاکم خواهد بود. اعداد بر خلاف کلمات استثناپذیر نیستند؛ به طور مثال در کلام عرب اعداد این گونه شمارش میشوند: اول – ثانی - ثالث - رابع ... و یا اولاً – ثانیاً - ثالثاً - رابعاً و... چنان چه تاسوعا و عاشورا در زمره اعداد باشند باید قاعدهپذیر باشند؛ یعنی باید بتوان بقیه اعداد را هم به همان سیاق تلفظ کرد؛ مثل تاسوعا – عاشورا – ثامونا – سابوعا-..، اما میبینیم که بقیه اعداد از این قاعده پیروی نمیکنند؛ لذا نمیتوانیم دلیلی داشته باشیم که تاسوعا و عاشورا عدد هستند تا از قاعده شمارش پیروی کنند و این دو روز هیچ ربطی به اعداد ندارد بلکه معنای دیگری دارند.
*عاشورا؛ روز معاشرت با امام(ع)*
عشر به کسر عین و عشرت، به معنای معاشرت و مصاحبت است. معاشر به ضم میم یعنی مصاحب و عاشر اسم فاعل عشر است که خودش ثلاثی مجرد اسم مصدر عشرت است.
خداوند میفرماید: «وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ» (نساء/۱۹) با زنان آن گونه که شایسته آنان است معاشرت کنید. عشیر یعنی همدم و رفیق؛ «وَ لَبِئْسَ الْعَشِیر ُ» (حج/۱۳) چه بد دوستی انتخاب کردهاند و چه بد معاشر و رفیقی است.
العاشور از ریشه عشر به کسی گفته میشود که معاشرت خصلت او باشد. العاشوراء جایی که میل به معاشرت و رفاقت و مصاحبت نمایان میشود و افراد میل معاشرت خود را با کسی که مورد نظر است عرضه میکنند؛ و عاشورا مبالغه است از میل به معاشرت؛ *یعنی روزی که میل معاشرت و رفاقت با امام(ع) به شدت بالا میرود.*
*تاسوعا؛ روزی برای وسعت ظرفیت*
با خارج شدن عاشورا از سلسله اعداد، عدد بودن تاسوعا نیز مورد تردید قرار میگیرد و معنی نهم را از دست میدهد. اتسع به فتح الف یعنی گروههای ۹ نفره شدند. اما اتسع به کسر الف یعنی وسعت پیدا کرد - گشاد شد - فراخ گردید. اتساع یعنی گسترده شدن و گشاد شدن. بالا رفتن ظرفیت. اتساع شرائین؛ یعنی رگها گشاد شدند و ظرفیت شان برای عبور خون زیاد باشد. التاسوع چیزی که فراخی و گستردگی و ظرفیت اش زیاد باشد؛ و بالاخره التاسوعا یعنی جایی که بتوان ظرفیت را بالا برد و فراخی ایجاد کرد؛ و تاسوعا این معنی را پیدا میکند: *روزی که ظرفیت بالا میرود و در سینهها فراخی ایجاد میشود و به جای تنگی، وسعت مییابد.*
*این دو نام از ابداعات امام سجاد (علیهالسلام) است* و اگر در بعضی از روایات از پیامبر اکرم (صلوات الله علیه و آله) از عاشورا گفته شده است، *اکثرا جعلیات بنیامیه برای کم کردن اثرات عاشورای امام حسین (علیه السلام) است،* اما در مورد تاسوعا تقریباً نداریم که قبلاً از امام سجاد (علیه السلام) لغت تاسوعا به کار برده شده باشد و این معنا از عاشورا و تاسوعا خیلی عاشقانه است...
منبع:برگرفته از کتاب «سفری از عاشورا تا اربعین»
1_438820131.mp3
6.26M
🔳 #زمینه #تاسوعا #محرم
🌴یه قلب مبتلا تو این سینه است
🌴مریضم و دوام ابالفضل
🎤 #محمود_کریمی
@nedayevahy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ان شاءالله تاسوعا پیش عباسم…
🌹شهید مصطفی صدرزاده با نام جهادی سید ابراهیم، فرمانده گردان عمار فاطمیون، تاسوعای ۱۳۹۴ در منطقه حلب سوریه به شهادت رسید.
🌍
8.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ای اهل حرم میر و علمدار نیامد.
سقای حسین سید و سالار نیامد...
این خبر کوتاه، به اندازه هشتاد سال جنایت شیاطین در غرب آسیا، پیام دارد:
« السودانی نخست وزیر عراق، سفارت سوئد را به مرکز تعلیم قرآن تحویل داد»
السودانی نشان داد چرا غربگراهای عراق وسعودی و جریان های مختلف عراق و.... چندین سال مخالف نخستوزیری او بودند.
#غیرت_دینی
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احکام کاشت ناخن و ابرو و مژه و.... 💅
نه وضو قبوله نه نماز نه غسل و ...
13.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پاسخ حاج آقا عالی خطاب به کسانی که میگن اشکال نداره بی حجاب وارد مجالس عزاداری بشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝 برجام گام اول برای تسلیم ایران بود.
🔹 اعتراف رابرت مالی هم بماند برای تاریخ: نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به صراحت برجام را نقطه شروع خوانده بود تا به توافقی «طولانیتر، قویتر و گستردهتر» برسند و ایران را در سایر موارد مثل هستهای زمینگیر کنند.
🔸 برجام چاهی بود شبیه «تله بدهی»، مثل وامهای بانک جهانی در دهه نود، وامی که برای بازپرداختش باید وامهای بزرگتر بگیرید: از پول خودمان به خودمان صدقه کوچکی دادند تا برای گدایی بیشتر همه داشتههایمان را بدهیم.
🔹 اوج هوشمندی اوباما استفاده از اصلاحطلبها (نیروی داخلی و تخریبگر) برای توجیه همین تله بود: «تقصیر شما است که صدقه را کامل ندادند، اگر موشک و منطقهای را میدادید آمریکا به تعهدات قبلیاش عمل میکرد، شما بهانه دادید که ترامپ برجام را پاره کرد.»
11.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 مادر امام رضا (ع) فرانسوی بود
🔸نکته جالب میثم مطیعی درباره ملیت مادران ائمه اطهار علیهم السلام
✅ چرا رییسی نمی تونه تورم رو کنترل بکنه؟
عباس عبدی در یادداشتی ضمن مقایسه میزان تورم در دولت های مختلف و نتیجه گیری اینکه دولتهای قبل در دو سال اول توانسته اند تورم را کنترل کنند اما دولت سیزدهم نتوانسته است، این سئوال را مطرح کرده است:«اينكه هر روز به فروش بيشتر نفت افتخار شود، مساله مردم نيست؛ آثار اين فروش در كسب و كار و سفره مردم مهم است. پرسش اين است كه اين تفاوتها ناشي از چيست؟ چرا در دو دولت شما و احمدينژاد بهرغم بهبود درآمدهاي نفتي وضع بدتر ميشود ولي در دولت خاتمي و روحاني بهرغم كاهش درآمدهاي نفتي وضع بهتر ميشود؟»
✅ پاسخ اجمالی:
🔹هرچند بنده در دولت مسئولیتی ندارم و قطعاً اگر این سئوال به دست دولتمردان برسد پاسخی خواهد داشت، اما برای تنویر افکار عمومی پاسخ اجمالی را عرض می کنم.
🔹 آثار فروش نفت در زمانی در سفره مردم دیده خواهد شد که دولت میراث شوم از دولت قبل خود نداشته باشد. در حالی که هزاران کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل بودند، تورم به بالای ۵۰ درصد رسیده باشد، کم کاری ها و سستی ها از یک طرف موجب از بین رفتن منابع شده باشد و از سوی دیگر بدنه دولت را که باید همراهی کند دچار فشلیت کرده باشد، دهها میلیارد درآمد فروش نفت ماهانه صرف پرداخت بدهی روحانی باشد، تعهد های دیگر نیز که پیش خور شده باشد و دهها مورد دیگر... قطعاً چیزی تهش نمی ماند که دیده شود.
🔹وقتی همه چیز کشور به مدت هشت سال به برجام و اف ای تی اف و امثالهم گره بخورد و تمامی معبرهای ممکن برای ایجاد روزنه و تنفس اقتصادی و خلاصی از تحریم کور شده باشد، چگونه می توان توقع داشت که دولت دوساله همه مشکلات را حل کند!؟
🔹در حالی که با دروغ های مختلف مثل من هم مثل شما جمعه فهمیدم ،اعتماد مردم به مسئولان خدشه دار می شود، هرچه رییسی بدود هم به این زودی ها نمی شود آوارهای روحانی را از روی سفره مردم جمع کرد.
🔹البته این مسئله، نافی فعالیت دولت سیزدهم نباید باشد و دولت باید تلاش جهادی مضاعفی داشته باشد که این عقب ماندگی ها جبران شود . اما یکی از دهها دلیل عدم کنترل تورم ، ولنگاری فضای مجازی است.
شاید کمی عجیب باشد ، اما حقیقت دارد. چرایی اش را عرض خواهم کرد.
🔹مقام معظم رهبری چند سال پیش فرمودند:« اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم هم شکست خواهد خورد. » نکته مهمی که نشان می دهد با وجود اقدامات دولت در کم اثر کردن تحریم ها ، اما همچنان جریان تحریف با یأس آفرینی و سانسور دستاوردها و القائات و اغواگری های مختلف اجازه نمی دهد فضای اقتصادی به سمت آرامش برود.
🔹نکته مهم دیگر اینکه یکی از دلایل کنترل تورم در سالهای اولیه دولت های گذشته به ویژه دولت روحانی، اقدام دولت نبوده، بلکه نرمش دولت آمریکا برای القا خوب جلوه داده شدن دولت وقت ایران ( خاتمی و روحانی ) در نزد افکار عمومی بوده است.
🔹اگر یادتان باشد، با وجود اینکه ترامپ شعار خروج از برجام را داده بود، اما پس از پیروزی در انتخابات سال ۱۳۹۵ از برجام خارج نشد و اجازه داد این تصور در نزد ایرانیان بماند که روحانی با برجام خوب کار می کند و می تواند امتیاز گرفته و اوضاع اقتصادی را هم کنترل کند. حتی روحانی نیز دچار اشتباه محاسباتی شد و در تبلیغات انتخاباتی خود ادعا کرد که چنان رونق اقتصادی ایجاد می کند که مردم احتیاجی به یارانه نداشته باشند!
🔹با این پیش ذهنیت که آمریکایی ها درست کرده بودند ، مجدد روحانی رأی آورد و بعد که آمریکایی ها از انتخاب وی خیالشان راحت شد، خنجر را تا ته فرو کردند!
🔹اما درباره دولت سیزدهم با میراث داری یک دهه عقب ماندگی در کارها ، تلاش دارد از طریق ارتباط با همسایگان و سایرین، تحریم ها را خنثی نماید ، نیاز به فرصت دارد تا اوضاع را سر و سامان دهد که البته مسیر بسیار سختی را هم در پیش دارد.ضمن اینکه ناگفته نماند جریانهای خارجی و داخلی زیادی برنامه ریزی کرده اند که این مشکلات از این کانال حل نشود. آنها دوست نمی دارند که بدون اتکا به غرب مشکلات حل شود. آنها دیپلماسی عزتمندانه را بر نمی تابند و با سنگ اندازی ها و تحریف ها و سانسورها که نمونه های آن را در چند ماه اخیر شاهد بودیم ، دنبال ایجاد یک فضای تیره و تار و افزایش ناامیدی نسبت به آینده هستند که اگر ما اعتقاد قوی ای به وعده های الهی داشته باشیم از این چالش ها هم عبور خواهیم کرد.
ان که العسر یسرا
✍ سعید میرزایی
روزنامه اعتماد :: پرسشي از دولت محترم