🔴 رانت ۵۹۶ هزار میلیاردی ارز ۴۲۰۰ تومانی
"علمدارلو" استاد دانشگاه:
🔹 تعیین نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دلار در بهار ۹۷، در واقع پاسخ به شروع موج دوم تحریمهای آمریکا بود. هدف اولیه این سیاست تامین کالاهای اساسی با قیمت مناسب برای آحاد جامعه بود. با این وجود قیمت کالاهای اساسی متناسب با افزایش قیمت ارز رشد داشت و این سیاست به نتیجه نرسید.
🔹 در ۳ سال گذشته ۴۶ میلیارد دلار از منابع ارزی به سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یافت که رانتی معادل ۵۹۶ هزار میلیارد تومان در آن وجود داشت. فقط در سال ۱۴۰۰ از جیب هر ایرانی ۴.۳ میلیون تومان برداشته شده است.
🔹 با توجه به اینکه دولت تصمیم به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی کرده است، احتمالا در کوتاه مدت نوساناتی در بازار تولید و مصرف به وجود آید، اما با سازگار شدن بازیگران زنجیره تامین، قیمتهای تعادلی جدید منجر به رونق تولید، عرضه و در نهایت صادرات خواهد شد.
🔹 حذف این ارز منجر به افزایش عرضه ارز میشود. انتظار است که قیمت دلار روند کاهشی داشته باشد، اما این روند کاهشی منوط به مدیریت انتظارات تورمی از سوی نهادهای اثرگذار است.
@mmenhaj
▪️من باوردارم که یک دورهمی با سفیر فرانسه در ویلای شخصی برای یک اصلاحطلبلیبرال پیروزی افتخارآفرینی محسوب میشود؛ سوالم این است که آیا این دورهمی افتخارآفرین چه کمکی به ایجاد اشتغال، مهارتورم، پایین آمدن قیمتدلار، ارزان شدن گوشت، نان و اب میکند؟
▪️هیچ اشکال ندارد حالا که نشد سفیر فرانسه را ببرید سرپل ذهاب،ببرید فشم در ویلا و وسط خانواده سفیر بنشینید.اما دو سوال
این کار چه مشکلی از گرانی و تورم و خشکسالی حل می کند؟
آیا این می تواند برای یک سفیر غیر غربی اتفاق بیفتد؟ مثلا سفیر نیجر، فلسطین، پاکستان؟
#دیپلماسی_به_موقع_سردار_قاآنی
#درباره_حادثه_مشکوک_ترور_الکاظمی
✔️ فرمانده سپاه قدس در بغداد چه میکند؟
✍مهدی جهان تیغی
💥عملیات مشکوک حمله پهپادی به خانه مصطفی الکاظمی در منطقه سبز بغداد در حالی صورت گرفت که هدف طراحی این اقدام خیلی روشن بود. این اقدام مشکوک هدفی جز امنیتی کردن فضای عراق و زمینه ای برای تولید فشار سیاسی و امنیتی علیه گروه های مقاومت و حشد الشعبی به دنبال ندارد و تلاش می شود که روند پیگیری برخی اعتراضات به انتخابات عراق را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
آمریکایی ها بلافاصله رایزنی هایی را صورت دادند که بخشی از روند تحقیقات عملیات علیه نخست وزیر عراق باشند. موضوعی که خیلی طبیعی است با چه هدفی دنبال می شود و بی شک یکی از اهداف سفر سردار قاآنی جلوگیری از چنین سوءاستفاده هایی خواهد بود.
آمریکایی ها پس از ناکامی های اولیه در مرحله شریک کردن خود در روند تحقیقاتی حمله به اقامتگاه نخست وزیر عراق، بلافاصله تلاش کردند که در یک عملیات هماهنگ رسانه ای، نیروهای نزدیک به ایران را مسئول این عملیات معرفی کنند. همچنانکه «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در همان ساعات اولیه ماجرا که خود نیز اعتراف به کم اطلاعی از چگونگی حادثه بغداد داشت، اظهار کرد: تعدادی از گروههای داخل عراق که حامی ایران هستند، توانایی چنین حملاتی دارند!
اما در فاصله کوتاهی، خبر سفر غیر منتظره سردار قاآنی به عراق نشان داد که ایران ابعاد ایجاد فتنه در عراق را بسیار جدی گرفته و می خواهد در نطفه آن را خفه کند.
با این وجود از همان مقدار اندک خبری که از جزئیات سفر سردار قاآنی به عراق منتشر شده می توان فهمید که سردار قاآنی چه اقدامات مهمی را در همین فاصله کوتاه انجام داده است.
هنوز چند ساعتی از خبر سفر سردار قاآنی به بغداد نگذشته است که رسانه ها از توافقات پنجگانه بسیار مهم در نشست نخستوزیر و رئیسجمهور عراق با هیأت هماهنگی شیعیان خبر دادند.
چارچوب این توافق نشان می دهد که علی رغم جو روانی که تلاش شد بعد از عملیات مشکوک ترور مصطفی الکاظمی در عراق ایجاد شود، گروه های شیعه عراق با یک تدبیر به موقع گرد هم جمع شده و حتی توافقاتی را برای کاهش تنش های امنیتی و رسانه ای و گام های عملیاتی برای حفظ وحدت در عراق داشته اند. جالب آنکه بحث اعتراضات انتخاباتی برخی گروه های مقاومت نیز نه تنها دچار انفعال نشده بلکه تاکید شده است که مجازات عوامل برخورد امنیتی با معترضین انتخابات اقدام و چارچوب نحوه به نتیجه رسیدن قانونی اعتراض به انتخابات نیز تعیین شده و دولت الکاظمی موظف شده است که به گروه های معترض انتخابات پاسخ اطمینان بخش بدهد و تعیین تکلیف نهایی انتخابات و خروجی سیاسی آن نیز با حضور گروه های مقاومت انجام بپذیرد.
آمریکایی ها برای ایجاد فتنه در عراق در آستانه تشکیل دولت جدید همچنان فعال هستند ولی به نظر می رسد که فرمانده سپاه قدس در مرحله اول مواجهه با طراحی جدید آمریکایی ها در بغداد قدم مهم و به موقعی را برداشته است
@mmenhaj
❌نتیجه مصاف آمریکا با ایران
⁉️راهبرد ها را باید بر اساس برآیند آنها سنجید. آمریکا در دو دهه گذشته، به هیچ ابزاری برای مهار جبهه مقاومت دسترسی نداشت، مگر آنکه آن را در حد افراط به کار بست.
اما اکنون روزی نیست که چند تحلیل درباره شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل، و قویتر شدن جبهه ایران، در محافل غربی منتشر نشود.این تحلیلها را مرور کنید:
1) بنیاد کارنگی: چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکستخورده و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.
2) نشریه فارن افرز: تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است. آمریکا بیش از اندازه به ابزار تکبعدی تحریم تکیه کرده؛ چنانکه در دوره اوباما، سالانه ۵۰۰ نهاد را به بهانههای مختلف تحریم کرد و در دور ترامپ دو برابر شد.
بایدن هم، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد؛ اما شواهد نشان میدهد تحریم، اغلب موثر نبوده است. استفاده از تحریم ارتباطی با اثربخشی آن ندارد، بلکه همه چیز به افول آمریکا برمیگردد که دیگر نمیتواند مانند قبل اعمال قدرت کند. رؤسایجمهور مأیوس آمریکا، اکنون تیر کمتری در کمان دارند. اما تحریم نه تنها
افول آمریکا را آشکار میکند، بلکه باعث تسریع آن میشود. این ابزار، دائما کسلکنندهتر میشود و اوضاع را بدتر میکند. چین و روسیه با خوشحالی برای همکاری با بازیگران تحت تحریم وارد عمل میشوند. احتمال دارد متحدان و شرکا هم خسته شده و از آمریکا فاصله بگیرند.
3) مجله نیوزویک: گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است. با این وجود، دولت آمریکا مثل یک کودک وابسته به آبنبات، با تحریم خو گرفته و با وجود شکست، حاضر به کنار گذاشتن نیست. تحریمهای آمریکا در دو دهه اخیر ده برابر شده.
اما دیر یا زود، وقتی فقط یک چکش داشته باشید، هر مشکلی را مثل میخ میبینید. آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر تحریمهای سابق، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد. اما ایران پس از دو سال تحمل بدعهدی اعلام کرد از تعهدات داوطلبانه در برجام فاصله میگیرد که در نتیجه آن، گسترش سطح غنیسازی است.
4) اندیشکده کوئینسی: افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد.
تحریمها مانع از فعالیت شبکه نیابتی ایران نشد. هدف تحریم دیگر، فشار برای برانگیختن آشوب در ایران بود اما در نهایت، نتیجه معکوس داشت و قدرت نظامیترین عناصر سیاست ایران را تثبیت کرد.
تحریمها اعتماد به جایگزینهای میانهرو را تضعیف کرد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده و ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به درآمد نفت است.
@mmenhaj
🔺️واردات خودرو با دو تغییر جدید
🔹️ایرادات شورای نگهبان به مصوبه آزادسازی واردات خودرو در کمیسیون صنایع و معادن رفع اشکال شد و این مصوبه به زودی در صحن علنی مجلس بررسی و در صورت تصویب، به شورای نگهبان ارسال میشود.
🔹️در اصلاحیه این مصوبه اما سه نکته مهم وجود دارد:
🔹️ نخست اینکه شورای رقابت از پروسه واردات خودرو حذف شده است؛ دوم اینکه تعیین نوع و تعداد خودروهای وارداتی بر عهده وزارت صمت و هیات وزیران گذاشته شده و سوم آنکه منشأ ارز تامینی برای واردات باید به تایید بانک مرکزی برسد.
🔹️حال در صورت رای مثبت نمایندگان به اصلاحیه، مصوبه مذکور شانس زیادی برای تایید دارد، زیرا اصلاحات صورت گرفته با نظر موافق نمایندگان شورا بوده است.
@mmenhaj
▪️عجب مقایسهای کرد قالیباف!
در همین اتوبان تهران-کرج در شمال اتوبان (هوافضا) در اوج تکنولوژی و فناوری هستیم و در جنوب اتوبان (خودروسازان) برای ابتداییترین مسائل فنی و ساخت دچار مشکلیم.
فاصله ما برای حل مشکلات، همین شمال تا جنوب اتوبان است!
#هوافضای_سپاه