▪️من باوردارم که یک دورهمی با سفیر فرانسه در ویلای شخصی برای یک اصلاحطلبلیبرال پیروزی افتخارآفرینی محسوب میشود؛ سوالم این است که آیا این دورهمی افتخارآفرین چه کمکی به ایجاد اشتغال، مهارتورم، پایین آمدن قیمتدلار، ارزان شدن گوشت، نان و اب میکند؟
▪️هیچ اشکال ندارد حالا که نشد سفیر فرانسه را ببرید سرپل ذهاب،ببرید فشم در ویلا و وسط خانواده سفیر بنشینید.اما دو سوال
این کار چه مشکلی از گرانی و تورم و خشکسالی حل می کند؟
آیا این می تواند برای یک سفیر غیر غربی اتفاق بیفتد؟ مثلا سفیر نیجر، فلسطین، پاکستان؟
#دیپلماسی_به_موقع_سردار_قاآنی
#درباره_حادثه_مشکوک_ترور_الکاظمی
✔️ فرمانده سپاه قدس در بغداد چه میکند؟
✍مهدی جهان تیغی
💥عملیات مشکوک حمله پهپادی به خانه مصطفی الکاظمی در منطقه سبز بغداد در حالی صورت گرفت که هدف طراحی این اقدام خیلی روشن بود. این اقدام مشکوک هدفی جز امنیتی کردن فضای عراق و زمینه ای برای تولید فشار سیاسی و امنیتی علیه گروه های مقاومت و حشد الشعبی به دنبال ندارد و تلاش می شود که روند پیگیری برخی اعتراضات به انتخابات عراق را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
آمریکایی ها بلافاصله رایزنی هایی را صورت دادند که بخشی از روند تحقیقات عملیات علیه نخست وزیر عراق باشند. موضوعی که خیلی طبیعی است با چه هدفی دنبال می شود و بی شک یکی از اهداف سفر سردار قاآنی جلوگیری از چنین سوءاستفاده هایی خواهد بود.
آمریکایی ها پس از ناکامی های اولیه در مرحله شریک کردن خود در روند تحقیقاتی حمله به اقامتگاه نخست وزیر عراق، بلافاصله تلاش کردند که در یک عملیات هماهنگ رسانه ای، نیروهای نزدیک به ایران را مسئول این عملیات معرفی کنند. همچنانکه «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در همان ساعات اولیه ماجرا که خود نیز اعتراف به کم اطلاعی از چگونگی حادثه بغداد داشت، اظهار کرد: تعدادی از گروههای داخل عراق که حامی ایران هستند، توانایی چنین حملاتی دارند!
اما در فاصله کوتاهی، خبر سفر غیر منتظره سردار قاآنی به عراق نشان داد که ایران ابعاد ایجاد فتنه در عراق را بسیار جدی گرفته و می خواهد در نطفه آن را خفه کند.
با این وجود از همان مقدار اندک خبری که از جزئیات سفر سردار قاآنی به عراق منتشر شده می توان فهمید که سردار قاآنی چه اقدامات مهمی را در همین فاصله کوتاه انجام داده است.
هنوز چند ساعتی از خبر سفر سردار قاآنی به بغداد نگذشته است که رسانه ها از توافقات پنجگانه بسیار مهم در نشست نخستوزیر و رئیسجمهور عراق با هیأت هماهنگی شیعیان خبر دادند.
چارچوب این توافق نشان می دهد که علی رغم جو روانی که تلاش شد بعد از عملیات مشکوک ترور مصطفی الکاظمی در عراق ایجاد شود، گروه های شیعه عراق با یک تدبیر به موقع گرد هم جمع شده و حتی توافقاتی را برای کاهش تنش های امنیتی و رسانه ای و گام های عملیاتی برای حفظ وحدت در عراق داشته اند. جالب آنکه بحث اعتراضات انتخاباتی برخی گروه های مقاومت نیز نه تنها دچار انفعال نشده بلکه تاکید شده است که مجازات عوامل برخورد امنیتی با معترضین انتخابات اقدام و چارچوب نحوه به نتیجه رسیدن قانونی اعتراض به انتخابات نیز تعیین شده و دولت الکاظمی موظف شده است که به گروه های معترض انتخابات پاسخ اطمینان بخش بدهد و تعیین تکلیف نهایی انتخابات و خروجی سیاسی آن نیز با حضور گروه های مقاومت انجام بپذیرد.
آمریکایی ها برای ایجاد فتنه در عراق در آستانه تشکیل دولت جدید همچنان فعال هستند ولی به نظر می رسد که فرمانده سپاه قدس در مرحله اول مواجهه با طراحی جدید آمریکایی ها در بغداد قدم مهم و به موقعی را برداشته است
@mmenhaj
❌نتیجه مصاف آمریکا با ایران
⁉️راهبرد ها را باید بر اساس برآیند آنها سنجید. آمریکا در دو دهه گذشته، به هیچ ابزاری برای مهار جبهه مقاومت دسترسی نداشت، مگر آنکه آن را در حد افراط به کار بست.
اما اکنون روزی نیست که چند تحلیل درباره شکست راهبردی آمریکا و اسرائیل، و قویتر شدن جبهه ایران، در محافل غربی منتشر نشود.این تحلیلها را مرور کنید:
1) بنیاد کارنگی: چند دهه تحریم آمریکا برای مهار ایران شکستخورده و نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه افزایش یافته است.
2) نشریه فارن افرز: تحریمهای آمریکا علیه ایران، از سر درماندگی است. آمریکا بیش از اندازه به ابزار تکبعدی تحریم تکیه کرده؛ چنانکه در دوره اوباما، سالانه ۵۰۰ نهاد را به بهانههای مختلف تحریم کرد و در دور ترامپ دو برابر شد.
بایدن هم، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد؛ اما شواهد نشان میدهد تحریم، اغلب موثر نبوده است. استفاده از تحریم ارتباطی با اثربخشی آن ندارد، بلکه همه چیز به افول آمریکا برمیگردد که دیگر نمیتواند مانند قبل اعمال قدرت کند. رؤسایجمهور مأیوس آمریکا، اکنون تیر کمتری در کمان دارند. اما تحریم نه تنها
افول آمریکا را آشکار میکند، بلکه باعث تسریع آن میشود. این ابزار، دائما کسلکنندهتر میشود و اوضاع را بدتر میکند. چین و روسیه با خوشحالی برای همکاری با بازیگران تحت تحریم وارد عمل میشوند. احتمال دارد متحدان و شرکا هم خسته شده و از آمریکا فاصله بگیرند.
3) مجله نیوزویک: گزارش دولت بایدن درباره تحریمها، اعتراف به شکست این سیاست است. با این وجود، دولت آمریکا مثل یک کودک وابسته به آبنبات، با تحریم خو گرفته و با وجود شکست، حاضر به کنار گذاشتن نیست. تحریمهای آمریکا در دو دهه اخیر ده برابر شده.
اما دیر یا زود، وقتی فقط یک چکش داشته باشید، هر مشکلی را مثل میخ میبینید. آمریکا از برجام خارج شد و علاوه بر تحریمهای سابق، تحریمهای جدیدی را اعمال کرد. اما ایران پس از دو سال تحمل بدعهدی اعلام کرد از تعهدات داوطلبانه در برجام فاصله میگیرد که در نتیجه آن، گسترش سطح غنیسازی است.
4) اندیشکده کوئینسی: افراط در تحریم، آمریکا را ضعیف، و ایران را قوی کرد. تحریم نادرست، نتوانست مانع از گسترش برنامه هستهای شود، بلکه موجب تهاجمیتر شدن رفتار ایران در حملات نیابتی به نیروهای آمریکا و برخی نفتکشها و تأسیسات نفتی شد.
تحریمها مانع از فعالیت شبکه نیابتی ایران نشد. هدف تحریم دیگر، فشار برای برانگیختن آشوب در ایران بود اما در نهایت، نتیجه معکوس داشت و قدرت نظامیترین عناصر سیاست ایران را تثبیت کرد.
تحریمها اعتماد به جایگزینهای میانهرو را تضعیف کرد. انتظار کاخ سفید برعکس از آب درآمده و ایران در حال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و خروج از وابستگی به درآمد نفت است.
@mmenhaj
🔺️واردات خودرو با دو تغییر جدید
🔹️ایرادات شورای نگهبان به مصوبه آزادسازی واردات خودرو در کمیسیون صنایع و معادن رفع اشکال شد و این مصوبه به زودی در صحن علنی مجلس بررسی و در صورت تصویب، به شورای نگهبان ارسال میشود.
🔹️در اصلاحیه این مصوبه اما سه نکته مهم وجود دارد:
🔹️ نخست اینکه شورای رقابت از پروسه واردات خودرو حذف شده است؛ دوم اینکه تعیین نوع و تعداد خودروهای وارداتی بر عهده وزارت صمت و هیات وزیران گذاشته شده و سوم آنکه منشأ ارز تامینی برای واردات باید به تایید بانک مرکزی برسد.
🔹️حال در صورت رای مثبت نمایندگان به اصلاحیه، مصوبه مذکور شانس زیادی برای تایید دارد، زیرا اصلاحات صورت گرفته با نظر موافق نمایندگان شورا بوده است.
@mmenhaj
▪️عجب مقایسهای کرد قالیباف!
در همین اتوبان تهران-کرج در شمال اتوبان (هوافضا) در اوج تکنولوژی و فناوری هستیم و در جنوب اتوبان (خودروسازان) برای ابتداییترین مسائل فنی و ساخت دچار مشکلیم.
فاصله ما برای حل مشکلات، همین شمال تا جنوب اتوبان است!
#هوافضای_سپاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️فقر مردم گناه فرمانروایان است
🔹رهبر انقلاب:
🔹️ فقر مردم گناه فرمانروایان است. آنها هستند که موجب فقر مردم میشوند. چون آنچه که از ثروت و منافع به دست میآید، برای خود برمیدارند.
@mmenhaj
#حالا_فهمیدید_دیپلمات_واقعی_کیه⁉️
✍عبدالرحیم_انصاری
💥تنها چند روز پس از تحقیر ناوهای آمریکایی توسط دلاورمردان جمهوری اسلامی، وزیر خارجه باکو که تا پیش از این به همراه رئیسش برای ما شاخ و شانه میکشید صراحتا از برادری این سو و آن سوی ارس سخن به میان آورد؛ آن موقع در توییتی نوشتم قلدر محل را که میزنی، نوچه ها خود به خود موش میشوند! و حالا چند روز پس از آن اتفاق، وزیر خارجه ترکیه که کشورش در التهابات مرزهای شمال غربی مشوق آل اُف در رجزخوانی هایش بود و در راستای منافع اسراییل پیش میرفت، ضمن خوانش شعری از سهراب سپهری ایران را خانه دوست مینامد و میگوید تحریم های وضع شده علیه ایران ظالمانه است!
🔻همچنین اخیرا با اشاره به سفر وزیر خارجه امارات به سوریه یادداشتی نوشتم و در آن به تسلیم شدن امارات متحده عربی در برابر جمهوری اسلامی علیرغم میل آمریکا اشاره کردم و گفتم مینی کشورهای حاشیه خلیج فارس دیگر فهمیده اند قرابت با ایران میتواند برایشان به صرفه تر از حرف شنوی از آمریکا باشد، و آنها نیز به این نتیجه رسیده اند اگر قرار باشد روزی ضدیتی بین ایران و اعراب خلیج فارس اتفاق بیفتد آمریکای مستاصلی که هر روز توسط ایرانیها تحقیر میشود نمیتواند مدافع خوبی برای آنها به شمار آید؛ لذا دوستی با جمهوری اسلامی بهترین گزینه ی روی میز حکام کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد بود. حالا "انور قرقاش" مشاور رئیس دولت امارات در امور دیپلماتیک تنها چند روز بعد از سفر وزیر خارجه شان به سوریه که [بنده در آن یادداشت آن سفر را سیگنالی به ایران نامیدم] اعلام کرده امارات در حال اعتماد سازی و کاهش تنش با جمهوری اسلامی ایران است.
👇امروز وقتی این اتفاقات را مرور میکنید، و تکه های پازل را کنار هم میچینید، به اهمیت اقتدار در سیاست خارجه پی میبرید و میدانید آنگاه که دیپلماسی مملکت ساز مخالف با منافع نظام نمی زند، میدان را بصورت واقعی پشتیبان خود میداند و به کارکرد آن باور دارد اتفاقات بزرگی رخ میدهد که نتیجه اش نه تنها به بازیابی غرور ملی و عزت ایرانیان می انجامد که حتی سبب آرامش و امنیت منطقه هم میشود! ظریف دیپلمات همیشه شکست خورده ایران در تاریخ ۴۲ ساله جمهوری اسلامی، انگلیسی بلد بود اما دیپلماسی را خیر! زبان با دیپلماسی فرق دارد و این را امیرعبداللهیان تنها در مدت کوتاهی به اثبات رساند. دنیا جواد ظریف را یک دیپلماتِ خنده رویِ ملتمسِ غرب میشناخت و هیچگاه حسابی از او نبرد؛ امیرعبداللهیان اما بعنوان مردی پیچیده و غیرقابل پیشبینی که مشاور امین فرمانده شهید مقاوت بوده مطرح است. بین هشدار ظریف تا هشدار امیرعبدالهیان به شیطنتهای منطقه ای زمین تا آسمان فرق است.
@mmenhaj
🔴عناصر خائن
در بعضی از دانشگاهها
🔻حضرت امام خامنهای،
صبح امروز در دیدار نخبگان:
در بعضی از دانشگاهها عناصری هستند که جوان نخبه را #تشویق میکنند به #ترک_کشور، من صریح میگویم این خیانت است، این خیانت است، این #دشمنی_با_کشور است، دوستی با آن جوان هم نیست. ۱۴۰۰/۸/۲۶
روز دوم دوره سواد رسانه ای کاربرانه با موضوعات
1- مخاطب شناسی و روانشناسی در شبکه های اجتماعی
2- کنشگری هوشمند در فضای مجازی
3- مخاطب شناسی و روش های اقناع مخاطب
4- شهروند خبرنگاری
شروع کلاس عصراز ساعت 18:30 روز 26 آبان 1400آغاز میشود.
https://www.skyroom.online/ch/mafda/karbarane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽کشیش مسیحی: راه سردار سلیمانی همچون راه مسیح بود
#مکتب_مبارز
🇮🇷 @mmenhaj
🔺گروه سایبری «عصای موسی» نفتالی بنت را تهدید کرد
متن تهدید فرستاده شده برای نخستوزیر رژیم صهیونیستی:
🔹آقای بنت، اگر شرارت های شما علیه ما ادامه پیدا کند، متوجه خواهید شد که اقدامات ما در داخل اسرائیل، تازه در ابتدای راه قرار دارد.
🔹نکته مهم اما ساعت نمایش داده شده در تصویر گوشی می باشد. ساعت به وقت ۱:۲۰ دقیقه(ساعت شهادت حاج قاسم سلیمانی)/ دانشجو
@mmenhaj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️ درباره #دیپ_فیک (جعل عمیق) چه میدانید؟
🔻تکنولوژی دیپ فیک جدیدترین ابزاری است که بر پایه هوش مصنوعی، قادر است با جعل و مشابه سازی صدا و تصویر انسان، سخنان و سخنرانی های جعلی ساخته و به افراد مختلف مخصوصاً افراد مشهور نسبت دهد!!
▫️کلیپ بالا که نمونه کوچک و نسبتاً آماتوری از دیپ فیک را توضیح میدهد، اثبات میکند که توسعه و گسترش این فنآوری، علاوهبر نقض حریم شخصی افراد، مرز بین حقیقت و دروغ، شایعه و واقعیت را کمرنگتر میکند.
✅ چاره چیست؟
بهترین راه مقابله با این پدیده افزایش سطح #سوادرسانه و لزوم پیگیری اخبار و مطالب اشخاص از طریق #صفحه_رسمی آنها است.
@mmenhaj
.
.
#اخلاق_اپوزسیونی
#تیپولوژی_اردشیر_زاهدی
✍دکتر عبدالله گنجی
🔻از جهت ساختاری اپوزیسیون نظام جمهوری اسلامی به صورت کلان عبارت است از:
1⃣ وابستگان به نظام پیشین؛
2⃣ مجاهدین خلق (منافقین)؛
3⃣ چپهای صدر انقلاب اسلامی؛
4⃣ اصلاحطلبان مهاجرت کرده
5⃣ بخشی از اعضای دولت موقت که در کشور حضور دارند.
🔻اما از جهت نگرشی نیز اپوزیسیون قابل دستهبندی است:
1⃣ ویران طلبان : دستهای هستند که از جهت سخن و ادبیات بسیار وقیح و کثیف هستند. هیچ حد و مرزی برای دشمنی نمیشناسند و برای رسیدن به آنچه در ذهن میپرورانند از هیچ ارتباطی فروگذار نمیکنند. نابودی ایران و حاکمیت بهوسیله امریکا هم برایشان موضوعیت دارد. یکپارچه سیاه میبینند و به تنفر رسیدهاند و از انداختن یک عکس با وزیر خارجه امریکا هم احساس هویت میکنند. به این جماعت «ویرانطلبان» هم میگویند که ارتزاقشان را از سیستمهای امنیتی غرب میگیرند. این دسته حتی برای شهادت حاج قاسم نیز شادی میکردند و از علنی کردن این شادی فروگذار نکردند.
2⃣ دستهای هستند که نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند، اما حاضر نیستند ذیل پرچم امریکا، انگلیس و... بر ایران بتازند و در دوگانه ایران-غرب سکوت کردهاند. منتظرند دیگری براندازد و ایشان فقط کف و سوت آن را بزنند، اما اجازه همراهی علنی با دشمنان ایران را به خود نمیدهند. احتمالاً این جماعت قدری با تاریخ ۲۰۰ ساله ایران آشنایی دارند.
3⃣ برخی اپوزیسیون هستند، اما به اخلاق و وجدان پایبندند. برای خود حریتی قائل هستند. اگر ۱۰ اشکال به جمهوری اسلامی وارد میکنند، ممکن است یک نکته مثبت را هم بگویند. انصاف برایشان موضوعیت دارد.
4⃣ عدهای هستند که به این باور رسیدهاند که دشمنی غرب با جمهوری اسلامی فراتر از نظام سیاسی مستقر است. متوجه شدهاند که از نگاه غرب این فرهنگ و تمدن ایران است که مقوم نظام مستقر است و نابودی آن مقدم بر حذف نظام سیاسی است. سخن آن امریکایی که باید ریشه ملت ایران را خشکاند، یا عبارت صریح «ملت تروریست» ترامپ از این نمونه است. لذا بین نابودی ایران از سوی دشمنان و حاکمیت موجود، وضع موجود را ترجیح میدهند، این جماعت ضمن حفظ مرزبندی، از ایران حمایت میکنند و با دشمنان آن در فضای رسانه درگیر هستند.
🔹 اردشیر زاهدی را باید از این جنس دانست. زاهدی دنبال چیزی نیست و سن و سال وی این را گوشزد میکند. حتی انگیزه دفن در ایران نیز از ایشان تاکنون صادر نشده است. برخی از اپوزیسیون از جمله زاهدی یا جناب علیزاده یا دانا وقتی در غرب مستقر شدند توانستند سخنان، مواضع و منطق دو طرف را مجدداً بازخوانی و خود را جایابی کنند.
🔹وقتی زاهدی سردار شهید را میستاید یا با صراحت به وزیر خارجه امریکا میگوید غلط کردی، گذشتهای را میشناسد که نسل بنده و بعد از آن نمیشناسیم. زاهدی وابستگی را دیده است، دخالت را لمس کرده است، ناتوانیهای دیروز و توانمندی امروز را میفهمد و میشمارد. پولپرستی سران ارتش دیروز و مجاهدت امروز (امثال سردار سلیمانی) را دیده است و در لب گور به خود اجازه نمیدهد روایتی خلاف وجدان ارائه دهد.
🔹 او وزیر خارجه بوده است و خفت و خواری سیاست خارجی ایران را دیده است که امروز از دیپلماتهای ما تمجید میکند. او در پرونده دیپلماسی دوران ۳۷ ساله پدر همسر خود ( محمدرضا پهلوی) چه افتخاری میتواند بیابد؟ ماجرای ظفار؟ بحرین؟ حمایت از صهیونیستها؟ وابستگی نظامی؟ او قدردان ومفتخر ایران مستقل است.
🔻 #نکته: ما قرار نیست زاهدی و امثال وی را در آغوش بگیریم یا تمجید کنیم و یا پیشنماز قرار دهیم. اما لازم هم نیست نیتخوانی کنیم و او را هل دهیم و خاموش کنیم. اثبات حقانیت ما از زبان او صادر شده است. زمانی این اثبات حقانیت برجسته میشود که او منافعش با انقلاب اسلامی آسیب دیده باشد و خانوادهاش تحقیر شده باشند. او با ما نیست اما بر ما هم نیست.
@mmenhaj