📌 اعتراف علمای اهل سنت بر معنای #حدیث_غدیر (۲)
↲سند قبلی
👤 امیر صنعانی سلفی العقیده درباره حدیث غدیر می نویسد :
5580 - [حدیث] «علی بن ابی طالب مولای هر آن کسی است که من مولای او بوده ام».محاملی آن را در امالی خودش از ابن عباس نقل کرده و این حدیث از جهت متنی صحیح است.
قبلا گفته شد که لفظ «مولی» در بین چند معنا مشترک است و کسانی که گفته اند مقصود از «مولی» در اینجا آن است که علی بن ابی طالب متولی امور کسانی می شود که من متولی امورشان بودم از مقصود دور شده اند بلکه بر اساس ظاهر حدیث مقصود آن است که آن چه از مقام و مرتبه ی ولایت که برای من (پیامبر (ص)) ثابت شده برای علی نیز برقرار است مگر آن چه که مختص به نبوت باشد.
📚 التنویر شرح الجامع الصغیر، ج7، ص337، الناشر: مکتبة دار السلام، الطبعة: الأولى، 1432 هـ - 2011 م.
در جای دیگر کتاب خود نیز می گوید :
8982 - [حدیث] هر آن کس که من «ولی» او بوده ام علی «ولی» اوست.
(من کنت ولیه) یعنی هر آن کس که من نسبت به او سزاوارتر و اولی بوده ام همانطور که در قرآن کریم آمده است: {النَّبِیُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ} [الأحزاب: 6]، بنا بر این علی بن ابی طالب «ولی» او یعنی اولای نسبت به او و سزاوارتر نسبت به اوست و مراتب این نوع از ولایت منحصر در مساله ی خاصی نیست و موارد فراوانی بر اساس این حدیث و حدیث اول بر مسلمانان نسبت به او (علی بن ابی طالب) واجب می گردد از جمله وجوب موالات علی بن ابی طالب و فرمانبرداری از وی و رجوع به او ...
📚 همان، ج10، ص 387
🤲🏻 اللهم عجل لولیک الفرج
عضو شوید ⇇ عین الحياة
📌 نقد و بررسی #نماز_تراویح (۱۰) توهین عبد الله بن عمر به کسانی که نماز تراویح می خوانند.
↲ سند قبلی
عَنِ الثَّوْرِیِّ، عَنْ مَنْصُورٍ، عَنْ مُجَاهِدٍ قَالَ: جَاءَ رَجُلٌ إِلَى ابْنِ عُمَرَ قَالَ: أُصَلِّی خَلْفَ الْإِمَامِ فِی رَمَضَانَ؟ قَالَ: «أَتَقْرَأُ الْقُرْآنَ؟» قَالَ: نَعَمْ قَالَ: أَفَتُنْصِتُ کَأَنَّکَ حِمَارٌ؟ صَلِّ فِی بَیْتِکَ.
مردی پیش ابن عمر آمد و گقت : در ماه رمضان پشت سر امام جماعت نماز بخوانم ؟ { مقصود نماز تراویح است } ابن عمر گفت : آیا قرآن می خوانی ؟ مرد گفت : بلی. ابن عمر گفت : آیا مثل الاغ ساکت می مانی ؟ در خانه ات نماز بخوان.
📚 مصنف ابن ابی شیبة،ج3،ص399،ر7789 ط مکتبة الرشد
📚 مصنف عبد الرزاق،ج4،ص264،ر7742 ط المجلس العلمی
📚 ما صح من اثار الصحابة في الفقه ج1 ص 429
💢 این سخن ابن عمر به قدری بر اهل سنت سنگین بوده که در عبارت طحاوی دست به تحریف زده اند و عبارت ایا مانند الاغ ساکت می مانی را حذف کرده اند :
2061 - حَدَّثَنَا أَبُو بَكْرَةَ، قَالَ: ثنا مُؤَمَّلٌ، قَالَ: ثنا سُفْيَانُ، عَنْ مَنْصُورٍ، عَنْ مُجَاهِدٍ، قَالَ: قَالَ رَجُلٌ لِابْنِ عُمَرَ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا: أُصَلِّي خَلْفَ الْإِمَامِ فِي رَمَضَانَ؟ فَقَالَ: «أَتَقْرَأُ الْقُرْآنَ» قَالَ: نَعَمْ , قَالَ: «صَلِّ فِي بَيْتِكَ»
📚 نام کتاب : شرح معاني الآثار نویسنده : الطحاوي جلد : 1 صفحه : 351
🤲🏻 اللهم عجل لولیک الفرج
عضو شوید ⇇ عین الحياة
❗️#حجاج_بن_یوسف و بدعت در #وضو
ابن کثیر در تفسیر خود آورده است:
«حجاج در اهواز برای ما سخن گفت؛ و آب خواست تا وضو بگیرد. بعد آیۀ وضو را خواند؛ اما گفت هیج جای بدن انسان از پا آلوده تر نیست. پس شما کف پاها و روی پاها را بشوئید؛ پی پاشنه ها را بشوئید.»
انس [بن مالک] [وقتی شنید] گفت خدا راست و حجاج دروغ گفته. خدا فرموده سر و پاهایتان را #مسح کنید.
خود انس هر وقت میخواست پاهای خود را مسح بکشد آنها را مرطوب می کرد. سند های نقل از انس درست است.»
🔚 فهرست مطالب به روز شده برهان به مناسبت ۱۳ #رمضان سالمرگ حجاج بن یوسف ثقفی یکی از سفاکترین حکام عراق و شام↓↓↓↓↓
https://t.me/borrhan2/409