⁉️ متن سوال : 👇👇👇👇👇
در زمان پیغمبر(ص) چگونه می شود که خود پیغمبر(ص) صلوات بفرستند چون معنی صلوات می شود درود و سلام بر محمد(ص) و آل محمد پس اگر پیامبر(ص) بخواهند خود صلوات بفرستند باید بگویند درود و سلام بر من و آل من و هیچ کس هم به خودش سلام درود نمی فرستد و حداقل شکسته نفسی می کند؟
✅ پاسخ : 👇👇👇
پیامبر اکرم (ص)دارای ابعاد مختلفی است بعد شخصی وفردی ودیگری بعد اجتماعی ومسئولیت الهی که بعهده اوست بنابر این فرستادن درود بر خود جنبه خود برتر بینی ندارد بلکه انجام تکلیفی است که بعهده او گذاشته شده است. وقتی که خدا و ملائکه بر پیامبر درود می فر ستند و مومنان هم مامور به فرستادن صلوات هستند خود پیامبر هم به این تکلیف مکلف است.
دو روایت از روایات ما نشان می دهند که پیامبر اکرم(ص) در نماز خود بر خود و خاندانش صلوات می فرستاد. یکی از این دو روایت، روایت معراج نام دارد و در این روایت، خداوند متعال، کیفیت خواندن نماز را به پیامبر خود تعلیم می دهد. روایت معراج، طولانی است و چکیده آن به این صورت است:
امام صادق(ع) فرمود: «خداوند پیامبر خود را به معراج برد، هنگامی که ملائکه عظمت پیامبر(ص) را مشاهده کردند مدهوش گشتند و به سجده افتادند، جبرئیل گفت: الله اکبر، الله اکبر و پس از آن درهای آسمان های جهان غیب باز شد و فرشتگان همه بر آن حضرت سلام کردند. پیامبر اکرم(ص) به هر آسمانی می رفت فرشتگان آن مدهوش می گشتند و به سجده می افتادند. در دومین آسمان جهان غیب، جبرئیل گفت: اشهد ان لا اله الا الله، اشهد ان لا اله الا الله. سپس پیامبر اکرم(ص) به آسمان سوم جهان غیب وارد شد و جبرئیل گفت: اشهد ان محمدا رسول الله، اشهد ان محمدا رسول الله و فرشتگان آسمان سوم بر آن حضرت(ص) سلام کردند. سپس آن حضرت(ص) به آسمان چهارم جهان غیب قدم نهاد و جبرئیل گفت: حی علی الصلوه، حی علی الصلوه، حی علی الفلاح، حی علی الفلاح، حی علی خیرالعمل، حی علی خیرالعمل، قد قامت الصلوه، قد قامت الصلوه. پس از آن جبرئیل به آن حضرت گفت: یا محمد! سر خود را بالا بگیر. من سرم را بالا گرفتم و دیدم همه حجاب ها کنار رفته است. سپس خداوند بر آن حضرت وحی کرد که وضو بگیرد و نماز بخواند و پس از پایان وضو خداوند وحی کرد که یا محمد! تکبیر بگو. پس از آن خداوند به آن حضرت وحی کرد که بخوان: «بسم الله الرحمن الرحیم، الحمد لله رب العالمین، الرحمن الرحیم، مالک یوم الدین، ایاک نعبد و ایاک نستعین، اهدنا الصراط المستقیم، صراط الذین انعمت علیهم غیر المغضوب علیهم و الضآلین، بسم الله الرحمن الرحیم، قل هو الله احد، الله الصمد، لم یلد و لم یولد، و لم یکن له کفوا احد».
پس از آن خداوند وحی کرد که به رکوع برود. آن حضرت به رکوع رفت و خداوند این جمله را به او وحی کرد: سبحان ربی العظیم و بحمده، سبحان ربی العظیم و بحمده، سبحان ربی العظیم و بحمده. پس از آن خداوند وحی کرد که بلند شو و به سجده برو و آن حضرت به سجده رفت و گفت: سبحان ربی الاعلی و بحمده، سبحان ربی الاعلی و بحمده، سبحان ربی الاعلی و بحمده. آن حضرت به دستور خداوند بلند شد و مانند رکعت اول، رکعت دوم را هم به جا آورد و بعد از سجده دوم تشهد خواندند. در مورد تشهد، خداوند به پیامبر(ص) وحی کرد: یا محمد! بر خود و خاندانت صلوات بفرست و پیامبر هم چنین خواند: صلی الله علی و علی اهل بیتیو پس از آن، آن حضرت(ص) اجماع عظیم ملائکه و پیامبر را مشاهده کرد. خداوند وحی کرد: یا محمد! بر آنان سلام کن. آن حضرت هم چنین خواند:
السلام علیکم و رحمه الله و برکاته(فروع کافی، ج سوم، ص 482، باب النوادر، کتاب الصلوه، چاپ اسلامیه، ح اول)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
ادامه در پست بعدی 👆👆👇👇👇👇
ادامه پاسخ بالا 👆👆 👇👇👇👇
این حدیث بسیار طولانی است و سندش هم صحیح است. وسائل الشیعه در جلد چهارم، ص 681، س 2 به این حدیث اشاره کرده است. نویسنده وسائل الشیعه حدیث معراج را از علل الشرایع شیخ صدوق ذکر کرده است. نویسنده بحار الانوار، در ج 85، چاپ ایران، ص 280، س 4 به حدیث معراج اشاره کرده است. جواهر الکلام، ج 10، چاپ بیروت، ص 256 به این حدیث اشاره کرده است.
بر اساس این حدیث، پیامبر اسلام(ص)، در نماز بر خود و خاندانش صلوات می فرستاد و این صلوات، بر او وحی شده است نه این که از پیش خود ساخته باشد همان طوری که اذان هم به آن حضرت وحی شده است.
چکیده روایت دوم چنین است: امام موسی بن جعفر(ع) فرمود: «اولین نمازی که پیامبر(ص) خواندند نمازی بود که در محضر خداوند خواندند. آن حضرت در شب معراج، کیفیت نماز را به وحی الهی دریافت کردند و یک نماز با کیفیت بی نظیر اقامه کردند. خداوند پس از وحی همه اجزای نماز، به آن حضرت گفت: یا محمد! سر خود را از سجده بلند کن و چنین بگو: اشهد ان لا اله الا الله و ان محمدا رسول الله، اللهم صلی علی محمد و آل محمد(وسائل الشیعه، چاپ بیست جلدی، ج 4، ص 681، ح 11، باب 1 از ابواب افعال الصلوه)
این حدیث هم، حدیث معراج است و در این حدیث هم پیامبر اسلام از سوی خدا مأمور گفتن «اللهم صل علی محمد و آل محمد» شده است. بنابراین آن حضرت در نماز خود بر خود و خاندانش صلوات می فرستاد.
بحار الانوار، ج 85، ص 280 به حدیث معراج اشاره کرده است. جواهر الکلام، ج 10، ص 256 به این حدیث اشاره کرده است. در مستمسک العروه، ج 6، ص 439 و 440 به این روایات اشاره کرده است.
در روایات اهل سنت هم به این مسئله اشاره شده است. از کعب بن عجزه نقل شده که پیامبر در نماز بر خود و خاندانش صلوات می فرستاد و می گفت: «اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم و بارک علی محمد و آل محمد کما بارکت علی ابراهیم و آل ابراهیم انک حمید مجید(ملحقات احقاق الحق، ج 24، ص 480)
در بحار الانوار، ج 85، ص 279، س 4 روایت کعب بن عجره را آورده است و عبارتش چنین است: «کان رسول الله صلی الله علیه و آله یقول فی صلاته: اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم و آل ابراهیم». بر پایه این روایت، پیامبر اسلام در نماز، بر خود و خاندانش صلوات می فرستاده است.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️واکنش آقای #قالیباف به #شایعه خروجش از کشور
ما در روستا کار جهادی میکنیم، یک عده که آروزی خودشان #لندن است میگویند قالیباف لندن است!
@mobahesegroup
#شایعه
🔴نقل قول منتسب به آیت الله العظمی مکارم شیرازی شایعه و کذب محض است
🔹دفتر آیتالله مکارم شیرازی در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔹صبح امروز نقل قولی از حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیرامون نظر مقام معظم رهبری در مورد لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم از سوی برخی خبرگزاریها منتشر گردید. به اطلاع عموم مخاطبین می رساند معظم له از چنین نقل قولی اظهار بی اطلاعی نمودند.
🔸صبح امروز غلامرضا مصباحی مقدم در اظهارنظری عجیب گفته بود: حضرت آیتالله مکارم شیرازی در دیداری که در مشهد با رهبر انقلاب داشتند نظر خودشان را در این موارد مطرح میکنند و از حضرت آقا سوال میکنند که نظر خود شما چیست؟ مقام معظم رهبری در جواب میفرمایند «من اینها را دیدم خودم به جمعبندی نرسیدم و چون خودم به جمعبندی نرسیدم نظر خاصی ندارم».
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
#رژیم_رسانهای
همان طور که به تأمین و کیفیت غذای خود اهمیت میدهیم باید به دسترسی و سلامت اطلاعاتی که پیش روی ما قرار دارد نیز اهیمت دهیم.
@mobahesegroup
@mobahesegroup
🔺تیر خلاص FATF به خوش خدمتی ساده لوحان و غربزدگان ایران
🆔 @mobahesegroup
❌✅از شایعه تا واقعیت
شایعهکنندگان اینبار قالیباف را به هامبورگ فرستادند
🔹رسانههایی که پیش از این شایعه سفر قالیباف به لندن و ملبورن را مطرح کرده بودند، اکنون مدعی فرار شهردار اسبق تهران به هامبورگ شدند.
🔹این شایعه درحالی منتشر شده است که محمدباقر قالیباف چهارشنبه شب در همدان حضور داشته و در سومین سالگرد شهادت سردار حاج حسین همدانی و یادبود شهدای مدافعین حرم در حسینیه امام خمینی(ره) این شهر سخنرانی داشته است.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⭕️تکذیب درخواست مخابرات مبنی بر خودداری از پرداخت هزینه قبض تلفن ثابت
🔸بیدخام، مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران:
🔹خبر منتشر شده مبنی بر خودداری مشترکان خطوط تلفن ثابت در استان تهران از پرداخت قبوض تلفن این دوره که متاسفانه توسط یکی از خبرگزاریها منتشر شد، صحت ندارد.
🔹مشترکان تهرانی این ماه نیز باید قبوض خود را پرداخت کنند.
🔹با توجه به آشنا نبودن مشتریان با استفاده از اینترنت تلفن ثابت در مخابرات منطقه تهران، سقف مصرف هزینه بخشی از مشتریان افزایش یافت که مشتریان از این موضوع آگاهی نداشتند.
🔹 آنان میتوانند با مراجعه به سامانه 1818 یا با تماس به تلفن 2000 برای پرداخت قبوض خود اقدام کنند.
🔹اگر مشتریان مبلغی بیش از حد مجاز پرداخت کرده باشند، در دوره بعد بصورت بستانکاری لحاظ خواهد شد ولی قطعاً مشتریان ما باید این ماه نیز قبض تلفن خود را پرداخت کنند.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
آن کوه استقامت و آن معدن وقار
در ماتم رقیه دگر طاقتش نماند
زینب که تا سحر همه شب در قیام بود
آن شب دگر نماز شبش را نشسته خواند
◼️ سالروز شهادت حضرت رقیه علیهاالسلام بر شما تسلیت باد
@mobahesegroup
⁉️ سؤال :
نام مادرحضرت رقيه (ع)جه بود؟
✍پاسخ:
✅علامه حائری در کتاب معالی السبطین درباره مادر حضرت رقیه (سلام الله علیها) مینویسد: مادرش “شاه زنان“(شهربانو) دختر یزجرد بود(1).
ولی برخی منابع نام مادر او را ام اسحاق ذکر کرده اند(2)
🔺با توجه به اینکه طبق نقل منابع از همسران امام حسین(علیه السلام) فقط بانو رباب در کربلا حضور داشته است،بنابراین مادر حضرت رقیه(سلام الله علیها) در کربلا نبوده است.
پی نوشتها:
(1)-سرگذشت جانسوز حضرت رقیه ( عليها سلام ) ،ص 9 به نقل از معالی السبطین، ج 2، ص 214.
(2)- الاربلى، على بن عيسى، كشف الغمة فى معرفة الائمة، تهران، كتاب فروشى اسلاميه، بىتا، ج2، ص216 ؛ الطبرسى، ابوعلى فضل بن الحسن، اعلام الورى بأعلام الهدى، بيروت، دار المعرفة، 1399 ه .ق، ص251. اعیان الشیعه،ج2،ص389 و ج13،ص48.
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
⁉️ فلسفه پیاده روی اربعین به سمت کربلا چیست؟
🔹همواره آیین ها و ادیان مختلف با هدف همبستگی میان پیروان و هویت بخشی به جریان اجتماعی خود، ایامی را در سال مشخص کرده و پیروان خویش را ملزم به شرکت در این اجتماعات می کنند.یکی از پیامدهای اینگونه تجمعات، نمود جهانی و به نوعی تبلیغ آن جریان اجتماعی است که معمولا در جامعه جهانی تاثیر گذار است. به فرموده مقام معظم رهبری خلا وجود اجتماعی عظیم و بین المللی در میان شیعیان را حضور میلیونی در ایام اربعین پر می کند. کربلا می تواند«نماد» تبلور وحدت وبیعت با امام باشد که «نمود»ی جهانی خواهد داشت. شروع جاذبه مغناطیس حسینی در روز اربعین است، این همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی در دل من و شما هست.
🔹پیاده به زیارت امام حسین(علیه السلام) رفتن موضوعیت دارد.
🔹بنا به فرموده امام عسکری(ع)؛ یکی از نشانه های مومن-که در این روایت مقصود شیعه است-زیارت سیدالشهدا در روز اربعین می باشد.[۱]زیارتی که با پای پیاده رفتنِ آن هم «موضوعیت» دارد. چرا که امام صادق(ع) به یکی از دوستان خود میفرماید: قبر حسین(ع) را زیارت کن و ترک مکن. پرسیدم: ثواب کسى که آن حضرت را زیارت کند چیست؟ حضرت فرمود: کسى که با پای پیاده به زیارت امام حسین(ع) برود خداوند به هر قدمى که برمى دارد یک حسنه برایش نوشته و یک گناه از او محو مى فرماید و یک درجه مرتبه اش را بالا مى برد.[۲]ایشان در جای دیگری می فرمایند: کسی که به قصد زیارت امام حسین(ع) از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد، خداوند بابت هر قدمی که برای زیارت اباعبدالله بر میدارد، یک حسنه مینویسد و یک سیئه از او محو میکند. وقتی که به حرم میرسد، خداوند او را جزء صالحین برگزیده مینویسد. وقتی مناسک او تمام شد، خداوند نام او را جزء فائزین مینویسد. وقتی میخواهد بازگردد یک فرشتۀ الهی در مقابل او قرار میگیرد و میگوید: رسول خدا(ص) به شما سلام میرساند، و پیغام میدهد (مژده میدهد): عملت را از سر بگیر که تمام گناهان گذشتهات بخشیده شده است.[۳]
🔹سابقه ای تاریخی سنت پیاده روی
🔹از جهتی جریان پیاده روی برای زیارت سیدالشهدا در روز اربعین سابقه ای تاریخی نیز دارد؛ زیارت کربلا با پای پیاده در زمان «شیخ انصاری»[۴]رسم بوده است، اما در برههای از زمان به فراموشی سپرده میشود که در نهایت توسط «شیخ میرزا حسین نوری» دوباره احیا میشود.ایشان آخرین بار در سال ۱۳۱۹ هجری با پای پیاده به زیارت حرم أباعبدالله حسین(ع) رفت. با اینکه زیارت سیدالشهدا(ع) در اکثر برهههای تاریخی به سختی انجام میشد و جان زائران در خطر بود، اما با این وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان میخریدند و به پابوسی امام حسین(ع) در روز اربعین نائل میشدند.
پی نوشتها:
[۱]. بحار الانوار،علامه مجلسی،ج۹۸،ص۳۴۸
[۲]. کامل الزیارات،ابن قولویه،ص۱۳۴ (عَنْ عَلِیِّ بْنِ مَیْمُونٍ الصَّائِغِ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: یَا عَلِیُّ زُرِ الْحُسَیْنَ وَ لَا تَدَعْهُ. قَالَ قُلْتُ: مَا لِمَنْ أَتَاهُ مِنَ الثَّوَابِ؟ قَالَ مَنْ أَتَاهُ مَاشِیاً کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً؛)
[۳]. همان ، ص۱۳۲-«مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ یُرِیدُ زِیَارَةَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ ص، إِنْ کَانَ مَاشِیاً، کَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِکُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَیِّئَةً، حَتَّى إِذَا صَارَ فِی الْحَائِرِ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِینَ الْمُنْتَجَبِینَ، حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِکَهُ کَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِینَ، حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَکٌ فَقَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص یُقْرِؤُکَ السَّلَامَ وَ یَقُولُ لَکَ: اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَکَ مَا مَضَى»
[۴]. (متوفی سال ۱۲۸۱ قمری)
کانال رسمی پاسخ به شبهات ، شایعات و مطالب روز
http://telegram.me/mobahesegroup
#ایتا 👇👇
https://eitaa.com/mobahesegroup
#سروش 👇👇
http://sapp.ir/mobahesegroup
5.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢جواب قاطع ودندان شکن دکتر عباسی در رابطه با تقطیع سخنرانی ایشان در مورد حضرت رقیه سلاماللهعلیها
#خیلی_جالبه
#نشر_حداکثری
@mobahesegroup