هدایت شده از کلیدهای زندگانی
حجه الاسلام والمسلمین میرزا محمدی_روضه شهادت امام حسن 14-7-1398-1579669203.mp3
10.13M
🏴🏴🏴
#شهادت_امام_حسن_مجتبی(ع)
#روضه_امام_حسن_مجتبی(ع)
▪️روضه امام حسن مجتبی علیه السلام و گریز به گودال قتلگاه ...!
#استاد_میرزا_محمدی
✳️ @kelidhaye_zendegani
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🥀
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#چرایی_نبود_امداد_غیبی_در_کربلا
⁉️ آیا امام حسین علیه السلام در روز عاشورا نمیتوانست برای نابودی دشمن از امور غیبی مدد بگیرد، یا از خدا بخواهد که خود، یاران و اهل بیتش را سیراب کند تا رنج کمتری متحمل شوند؟
🔰 امام باقر علیه السلام فرمود: اسم اعظم ۷۳ حرف است. یک حرفش نزد «آصف بن برخیا» بود که با به کاربردن آن یک حرف، در یک لحظه تخت بلقیس را آورد و حال آنکه پیش ما، ۷۲ حرف از اسم اعظم هست.
🔹 امام حسین علیه السلام با آن که مستجاب الدعوه بود و می توانست به اذن الهی همه دشمنان را از طریق دعا نابود کند و یا به اذن الهی می توانست از زمین چشمه گوارا بجوشاند یا از آسمان باران بخواهد و خود و اصحابش را سیراب نماید، ولی این کار را نکرد؛ چون:
1⃣ زندگی عادی، وظیفه پیشوایان دینی؛
توضیح: پیامبران و امامان معصوم علیهم السلام مامور بودند که در کارها و زندگی روزمره خود، از توانایی و استعداد خویش استفاده کنند و در برخورد با ستمکاران، از راههای معمول بهره گیرند، نه اینکه برای پیروزی بر دشمنان از نیروهای غیبی استفاده نمایند، مگر در موارد خاص که مصلحت دین و هدایت مردم در آن باشد.
2⃣ کسب معنویت، با تحمل بلا؛
توضیح: قانون و سنت الهی این است که هر انسانی در سایه تلاش و تحمل سختی و بردباری، به مراتب کمال و قرب الهی نائل شود و هر چه انسان مقرب تر باشد، آزمون هایش سخت تر خواهد بود. کربلا نیز صحنه آزمون الهی است، آزمون حسین و یارانش از یک طرف، و دشمنان از طرف دیگر.
3⃣ تحمل بلا، راه الگو شدن برای امت؛
توضیح: امامان و پیشوایان دینی الگو برای مومنان اند، اگر بنا باشد آنها با استمداد از قدرت الهی و از راه اعجاز، بر مشکلات فایق آیند؛ چگونه می توانند الگوی ما در مشکلات باشند و به ما صبر و استقامت بیاموزند؟
آری، آنان دارای مقام امامت اند و برای ما الگوی زندگی؛ زیرا با زحمت بسیار و تحمل رنج ها و سختی های زیاد، توانستند به مقام قرب الهی دست یابد.
4⃣ تشنگی، نشان دهنده پلیدی دشمن؛
توضیح: مسئله تشنگی در کنار مسائل و مشکلات بسیار دیگر، موجب به نمایش درآمدن استقامت امام و یارانش، از یک طرف و رذیلت دشمنان، از طرف دیگر بود و این موضوع توانست به پیام رسانه هرچه بهتر حسینی منجر شود.
📚 برگرفته از پرسمان محرمِ سید محمود اکبریان و محمدرضا بهروز، صص ۲۴-۲۷.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#بررسی_دستگیری_حضرت_مسلم
⁉️ آیا حضرت مسلم علیه السلام، امان محمّد بن اشعث را قبول و تسیلم دشمن شد یا امان را قبول نکرد؟
🔰 گزارش هایی را که حاکی از دستگیری مسلم علیه السلام پس از امان دادن به اوهستند، می توانبه سهدسته تقسیم کرد:
1⃣ گزارشی که بیشتر منابع تاریخی نقل کرده اند که: مسلم علیه السلام، پیشنهاد امان را قاطعانه رد کرد و در پاسخ محمّد بن اشعث - که این پیشنهاد را مطرح کرد-، گفت:... چه اعتمادی به امان اهل نیرنگ و فجور هست؟!
سپس با تمثّل به اشعار حُمران بن مالک خَثعَمی، خطاب به دشمنان حاضر در صحنه نبرد گفت :... سوگند یاد کرده ام که جز به آزادگی، کشته نشوم.
سپس به نبرد ادامه داد، تا این که از پشتِ سر، مورد اصابت نیزه قرار گرفت و به زمین افتاد و اسیر شد.
2⃣ گزارشی که حاکی از آن است که مسلم علیه السلام پس از درگیری با دشمن و وارد شدن جراحت های بسیار به او و زمینگیر شدن، امان را پذیرفت.
3⃣ گزارشی که به طور مطلق، پذیرش امان به وسیله مسلم علیه السلام را تأیید کرده است.
🔸با تأمّل در گزارش های یاد شده، می توان در یافت که گزارش سوم ، بی تردید ، نادرست است؛ زیرا مشخّص است که پیشنهاد امان دادن به رهبر قیامی که زمینه را برای نهضتی بزرگ تر آماده می کند، آن هم از سوی فاسق و فاجری مانند ابن زیاد، دام و فریبی بیش نیست. چگونه می توان پذیرفت که مسلم علیه السلام، متوجّه چنین نکته ای نبوده و بدون چون و چرا، امان ابن زیاد را پذیرفته و خود را تسلیم نموده است؟!
🔸در مورد گزارش دوم نیز به نظر می رسد که گزارشگر، تسلیم شدن مسلم علیه السلام را پس از این که جراحات بسیاری برداشته و دیگر توان جنگیدن نداشته، «پذیرفتن امان» تصوّر کرده است.
✅ بر این اساس، گزارش نخست - که بسیاری از منابع، آن را نقل کرده اند و متن آن با روح بلند و عزم استوار و شهامت و شجاعت یاران سید الشهدا علیه السلام سازگاری دارد - نزدیک به واقع است که: مسلم علیه السلام، هیچ گاه پیشنهاد امان را نپذیرفت و تا آخرین رمق جنگید و هنگامی که دیگر توان دفاع نداشت، دستگیر شد.
📚دانشنامه امام حسین علیه السلام، ج۴،ص۲۸۶و۲۸۷.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#شمار_سپاه_عمر_بن_سعد
⁉️ تعداد سپاه و نیروهای عمر بن سعد -در مقابل امام حسین علیه السلام - چند نفر بودند؟
🔰 شمار سپاهیان ابن سعد - که در گزارش های نسبتا معتبر آمده -، عبارت است از: چهار هزار نفر، چهار هزار و پانصد نفر، بیست هزار نفر،۲۲ هزار نفر، ۲۸ هزار نفر، سی هزار نفر، ۳۱ هزار نفر، و ۳۵ هزار نفر.
🔹 با توجّه به این که نیروهایی که از کوفه به کربلا رفتند، یک جا اعزام نشدند، احتمالاً برخی از مورّخان ، تنها آمار اوّلیه نیروهای اعزامی از کوفه را ثبت کرده اند و برخی، آمار کسانی را نیز که به آنها پیوسته اند، ثبت کرده اند. در نتیجه، چنین اختلاف هایی پدید آمده است .
🔹 از سوی دیگر، با در نظر گرفتن این که شماری از نیروهای اعزامی در بین راه، فرار کرده اند، اظهار نظر در باره شمار واقعی و حتّی شمار تقریبی سپاه ابن سعد، بسیار دشوار است.
✅ گفتنی است که رقم سی هزار نفر، در دو روایت از امام حسن علیه السلام و امام زین العابدین علیه السلام، نقل شده است. هر چند که سند این روایات، از اعتبار لازم برخوردار نیست؛ لیکن با توجّه به کوچ دادن عمومی مردم کوفه به سوی کربلا توسّط ابن زیاد و نیز با توجّه به این که این تعداد، کمتر از نیمی از جنگجویانِ کوفه است - که حدود صد هزار نفر تخمین زده شده اند - رقمی قابل قبول است.
🔸 قرینه دیگری که می تواند تعداد سی هزار نفر را تأیید کند، این است که سپاهیان مختار را شصت هزار نفر گزارش کرده اند. به نظر می رسد که سپاهیان او را کسانی تشکیل داده اند که در واقعه کربلا ، در لشکر عمر بن سعد نبوده اند.
📚دانشنامه امام حسین(ع)، ج۶، ص ۸۴-۸۷
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#بررسی_ماجرای_زعفر_زاهد_جنّی
⁉️ آیا حضور زَعْفَر زاهد (جنّی) در کربلا برای یاری امام حسین علیه السلام صحت دارد؟
🔰 ملا محسن کاشفی جریان حضور زعفر زاهد (جنّی) در کربلا و اعلام یاری وی به امام حسین علیه السلام را در کتاب روضة الشهداء آورده و این مطلب به تدریج در منابع پس از آن راه یافته است؛ اما در منابع معتبر کهن، چنین قضیه ای نقل نشده است.
🔸 البته سید ابن طاووس (قدس سره) به نقل از کتاب مولد النبی صلی الله علیه وآله و مولد الاوصیاء علیهم السلام شیخ مفید، که از بین رفته، روایتی را به نقل از امام صادق علیه السلام درباره آمدن گروهی از فرشتگان و جنیان خدمت امام حسین علیه السلام برای یاری رساندن به حضرت، آن هم در هنگام خروج وی از مدینه به سوی مکه آورده است، و این ارتباطی با داستان زعفر زاهد ندارد.
📚 تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهداء علیه السلام، ج۲، ص۵۶۶.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#زنان_اسیر_شده_از_اهل_بیت
⁉️ تعداد زنان اهل بیت علیهم السلام که در ماجرای کربلا اسیر شدند، چند نفر بودند؟
🔰 ابن سعد تعداد زنان اهل بیت را که اسیر شدند [به غیر از کنیزانشان] ۶ نفر، قاضی نعمان مغربی ۴ نفر، و ابو الفرج اصفهانی ۳ نفر دانسته اند.
🌾در منابع تاریخی نام این زنان به چشم میخورد:
🔹 چهار نفر از دختران امیر المومنین علیه السلام:
۱- زینب (کبری)؛
۲- فاطمه؛
۳- امکلثوم (صغری = نفیسه یا زینب صغری)؛
۴- ام حسن.
🔹 دو نفر از دختران امام حسین علیه السلام:
۵- فاطمه؛
۶- سکینه.
🔹 ۷- رباب (همسر امام حسین علیه السلام و مادر سکینه و عبدالله [رضیع]).
🔹 ۸- ام محمد (فاطمه: دختر امام حسن بن علی علیه السلام و همسر امام سجاد علیه السلام و مادر امام باقر علیه السلام).
🔹۹- کنیزان حضرت زینب.
📚 تاریخ قیام و مقتل جامع سیدالشهدا علیه السلام، ج۲، ص۴۹۸و۴۹۹.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#ترک_امام_در_شب_عاشورا
⁉️ آيا در شب عاشورا كسى از ياران امام (علیه السلام) او را ترك كرد؟
🔰 منابع تاريخى هنگام ذكر وقايع شب عاشورا، اين نكته را متذكر شده اند كه هنگام درخواست امام (علیه السلام) از اصحاب و خويشان خود مبنى بر ترك او و واگذاشتنش در مقابل دشمن، آنان بالاتفاق با سخنان حماسى و شورانگيز خويش مراتب جانفشانى خود در ركاب امام (علیه السلام) را يادآور شده و #هيچ كدام حاضر به ترك او نشدند.
👈 در اينجا بود كه امام علیه السلام جمله معروف خود را فرمود: «... فَإِنِّی لا أَعْلَمُ أَصْحاباً أَوْفی، وَلا خَیْراً مِنْ أَصْحابی، وَلا أَهْلَ بَیْتٍ أَبَرَّ، وَلا أَوْصَلَ مِنْ أَهْلِ بَیْتی »؛ «من يارانى برتر و بهتر از ياران خود نمى شناسم و همين طور خاندانى را نيكوكارتر و مفيدتر به صله رحم از خاندان خود نمى دانم».
🔹 منابع معتبر، از پراكنده شدن تعداد زيادى از ياران امام علیه السلام در منزل زَباله خبر داده اند که اشاره می شود:
🕊 هنگامى که امام (علیه السلام) به منزلگاه «زباله» رسید، خبر شهادت برادر رضاعى اش - عبدالله بن یقطر- (علاوه بر شهادت مسلم و هانى) ـ را شنید، نوشته ای را بیرون آورد و براى مردم خواند:
«بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ أَمّا بَعْدُ فَقَدْ أَتانا خَبَرٌ فَضیعٌ! قَتْلُ مُسْلِمِ بْنِ عَقیل وَ هانِی بْنِ عُرْوَةَ وَ عَبْدُاللّهِ بْنِ یَقْطُرَ، وَ قَدْ خَذَلَتْنا شیعَتُنا، فَمَنْ أَحَبَّ مِنْکُمُ الاِنْصِرافَ فَلْیَنْصَرِفْ، لَیْسِ عَلَیْهِ مِنّا ذِمامٌ»؛ (به نام خداوند بخشنده مهربان، امّا بعد! خبر ناگوار شهادت مسلم بن عقیل و هانى بن عروه و عبدالله بن یقطر به ما رسید، شیعیان ما از یارى مان دست کشیدند، پس هر کس از شما بخواهد برگردد مى تواند. هیچ بیعتى از ما بر عهده او نیست).
🔸 در اين هنگام بود كه گروه گروه سپاهيان آن حضرت علیه السلام جدا شدند و در پايان تعداد اندكى با سيدالشهدا علیه السلام ماندند كه اين تعداد عمدتا همان هايى بودند كه از مدينه با آن حضرت حركت كرده بودند!
🔸كسانى كه امام علیه السلام را ترك كردند، اعرابى بودند كه به خيال آنكه امام علیه السلام به شهرى آرام و آماده اطاعت مى رود و در آنجا حكومت خود را به راه مى اندازد، به دنبال آن حضرت به راه افتاده بودند. البته چنين جدايى طبيعى مى نمود.
👈 در منابع معتبر از اين منزل به بعد، سخنى از ترك ياران نيست؛
❌ اما در نوشته هاى متأخّر، گزارشى از كتابى غيرمعتبر و مجهول به نام نورالعيون نقل شده كه در آن از قول جناب سكينه دختر امام حسين (علیهاالسلام) سخن از ترك دسته جمعى سپاه به صورت دسته هاى ده تايى و بيست تايى به ميان آمده است كه در پايان نفرين سكينه را به دنبال دارد!
🔻اين روايت ضعيف و متأخّر نمى تواند در برابر آن همه گزارش هاى معتبر با ذكر سلسله اسناد مقاومت نمايد؛ به ويژه آنكه اين گزارش جعلى با سخنان اصحاب و خاندان امام علیه السلام در شب عاشورا و نيز عبارت مشهور آن حضرت در مدح آنان تنافى دارد.
📚 بر گرفته از پرسش و پاسخ های دانشجویی ویژه محرم، پرسش ۱۱.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#علت_عدم_حضور_مختار_در_کربلا
⁉️چرا «مختار» در کربلا حضور نیافت تا امام را یاری کند؟
🔰 وی در دورانی که «مسلم بن عقیل» در کوفه بود مسلم را به خانة خویش برد و با او به نفع امام حسین ع بیعت کرد.
🔹ابن زیاد پس از کشتن مسلم، مختار را تازیانه زد و زندانی کرد. لذا در ایامی که حادثه کربلا اتفاق افتاد او و میثم تمّار در زندان بودند. میثم تمار در زندانِ ابن زیاد به مختار گفته بود که «تو آزاد خواهی شد و به خون خواهی حسین ع خروج خواهی کرد و ابن زیاد را خواهی کشت.»
🔹 اینگونه بود که مختار پس از مرگ یزید به خون خواهی سید الشهداء ع قیام کرد و قاتلان امام حسین(علیه السلام) را کشت.
📚 فرهنگ عاشورا،جواد محدثی، ص۴۴۰.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#عروسی_حضرت_قاسم
⁉️ آیا از نظر تاریخی، عروسی حضرت قاسم در کربلا صحت دارد؟
🔰 تا جایی که بررسی ها نشان می دهد نخستین کسی که ماجرای عروسی قاسم را با تفصیل و در قالب داستان بیان می کند، ملا حسین واعظ کاشفی است. این داستان پس از او به منابع بعدی، از جمله منتخب طریحی، اکسیر العبادات فاضل دربندی، مُخَرِّقُ القلوب نراقی و تذکیرة الشهدای ملا حبیب الله شریف کاشانی راه یافته است.
🔰 تنها مستند کاشفی در این داستان پردازی، یک بیت شعر از ابومفاخر رازی ( از دانشمندان و شعرای قرن پنجم و ششم) است که نشان می دهد این موضوع دست کم در قالب ادبیات منظوم، در قرن پنجم و ششم نیز مطرح بوده است.
🔸 آن بیت چنین است:
با اســاس و لـبـــاس دامــــادی
عزم ترتیب راه خواهم کرد
🔰 اما در مجموع، با معیارهای تاریخ نگاری علمی، نمی توان این قضیه را پذیرفت.
📚 مقتل جامع سیدالشهداء، پیشوایی، ج ۲، ص ۵۵۵ و۵۵۶.
------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#ماجرای_یک_حدیث_مشهور
⁉️ آیا متن عبارت «إنّ الحسین مصباح الهدى و سفینة النجاة» در کتابهای معتبر وجود دارد یا برگرفته از حدیث است؟
🔰 حدیثی مشهور به پیامبر صلی الله علیه و آله نسبت داده شده که فرموده است :
إنَّ الحُسَینَ مِصباحُ الهُدی وسَفینَةُ النَّجاةِ. حسین، چراغ هدایت و کشتی نجات است .
🔹مضمون این حدیث، در منابع معتبر روایی آمده است؛ امّا نه با این الفاظ .
🔸 بر اساس اسناد موجود، شیخ صدوق رحمه الله، نخستین کسی است که مضمون این حدیث را در کتاب های کمال الدین و عیون أخبار الرضا علیه السلام، به ترتیب، بدین گونه آورده است که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، ضمن گفتگویی با اُبی بن کعب، در توصیف امام حسین علیه السلام فرموده است :
🕊... مَکتوبٌ عَن یمینِ العَرشِ: مِصباحٌ هادٍ وسَفینَةُ نَجاةٍ. در سمت راست عرش، نوشته شده است [که حسین]: «چراغ هدایتگر و کشتی نجات است».
🕊... مَکتوبٌ عَن یمینِ عَرشِ اللّهِ عز و جل: مِصباحُ هُدی وسَفینَةُ نَجاةٍ. در سمت راست عرش خدای عز و جل نوشته شده است [که حسین]: «چراغ هدایت و کشتی نجات است».
🔹 پس از شیخ صدوق، طَبرِسی رحمه الله در کتاب إعلام الوری، پس از وی، علی بن یونس عاملی (م ۸۷۷ ق) در کتاب الصراط المستقیم ، این متن را با کمی تفاوت گزارش کرده اند.
🔸 نخستین کتابی که این متن مشهور در آن آمده، کتاب المنتخب طُرَیحی است که ضمن نقل جریان دیدار اُبَی بن کعب با پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، آورده است :
🕊... وَاسمُهُ مَکتوبٌ عَن یمینِ العَرشِ : إنَّ الحُسَینَ مِصباحُ الهُدی وسَفینَةُ النَّجاةِ. نام او بر سمت راست عرش، نوشته شده است: «همانا حسین، چراغ هدایت و کشتی نجات است».
💠 پس از المنتخب طریحی، در منابع دیگری مانند مدینة المعاجز نیز این متن دیده می شود که ظاهرا از همان المنتخب گرفته باشند. به نظر می رسد که متن المنتخب طریحی و کتاب های پس از آن، حدیث را نقل به معنا کرده اند.
⚡️گفتنی است که المنتخب طریحی، از منابع غیر معتبر است؛ لیکن به دلیل روان تر بودن عبارت نقل شده در آن، حدیث، بدین شکل، مشهور گردیده است .
✅ به هر حال، چون این حدیث، نقل به معناست و مضمون آن در منابع معتبر آمده است، ایرادی ندارد.
📚 بر گرفته از دانشنامه امام حسین(ع)،ج۲، ص۷۴-۷۵.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#عزاداری_سایر_امامان_و_امام_حسین
⁉️ چرا عزاداری سایر امامان (ع)، مانند عزاداری امام حسین(ع) نیست؟
🔰 این به دلیل گستره کمی و کیفی واقعه عاشورا است. وضعیت خاص جهان اسلام و مسلمانان، حالات حاکمان مسلمان و ظلمهای فراوان آنان، در بند کشیده شدن انسانیت و آزادی، تحقیر امت اسلامی، سلب امنیت، تشدید ظلم علیه شیعیان، فراموشی آموزههایی چون امر به معروف و نهی از منکر، شیوع بدعتها و ورود آنها به دین، اخلال در وحدت مسلمانان، فراموشی اخلاق اسلامی و انسانی و ... از یک سو و موقعیت ویژه اباعبدالله(ع) از جهت مظلومیت و تنهایی، کیفیت برخورد مسلمانان به ظاهر دوست با حضرت، نوع جنگ و برخورد فیزیکی با آن حضرت و اصحاب و اهل و عیالش، آموزهها و درسهای تربیتی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و دینی به خصوص امام حسین (ع) از سوی دیگر؛ همه و همه شکل خاصی به این حادثه داده است که ابعاد گوناگون، پیچیده و ژرف آن، موضوعات و مسائل فراوانی را برای تحقیق و پژوهش فرا روی محققان قرار داده است و این با توجه به وجود هزاران کتابی است که تاکنون در زمینه این رویداد، به نگارش در آمده است.
🔹حضرت رسول اکرم (ص)، امام علی(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س) ، امام حسن مجتبی(ع) و معصومان پس از اباعبدالله الحسین(ع)؛ به دلیل همین ویژگیهای خاص و منحصر به فرد قضیه کربلا، این همه به احیای یادکرد آن در قالب عزاداری تاکید فرمودند.
🔹به هر روی، نفس حوادث عاشورا و ابعاد گوناگون آن، آن را واقعهای بی نظیر در تاریخ ساخته است؛ چنان که امام صادق(ع) فرمودند: 《 لا یوم کیومک یا اباعبدالله 》 و روشن است که نکوداشت هر واقعهای، به گستردگی آن بستگی دارد و چون حادثه عاشوراچنین است، عزاداری آن نیز کماً و کیفاً با عزاداری برای واقعههای دیگر قابل مقایسه نیست.
📚 پرسشها و پاسخهای دانشجویی ویژه محرم، ص۱۷۸.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴
🍃🏴🍃
#تا_اربعین_هر_روز_یک_سوال
#پرسش_و_پاسخ_ویژه_محرم
#حکم_نواختن_نی_در_تعزیه
⁉️ آیا نواختن شیپور، نی و فلوت در تعزیه اشکال دارد؟
🔹آیات عظام امام، خامنهای و فاضل: نواختن آلات موسیقی به صورت «مطرب» و «لهوی» و مناسب مجالس گناه و خوشگذرانی، حرام است.
🔹آیات عظام بهجت و صافی: آری، در هر حال اشکال دارد.
🔹آیات عظام تبریزی، سیستانی، مکارم، نوری و وحید: نواختن آلات موسیقی به صورت «لهوی» و مناسب مجالس گناه و خوش گذرانی، حرام است.
🔸تبصره۱: بنابر نظر مراجع [به جز صافی و بهجت] تفاوتی میان مراسم جشن و عزاداری نیست؛ لذا اگر نواختن به صورت لهوی باشد حرام است، امّا اگر به صورت غیر لهوی باشد اشکال ندارد.
🔸[تبصره۲: توجه داشته باشید که حکم نواختن نی در مسجد، تفاوت است].
📚 پرسشها و پاسخهای دانشجویی ویژه محرم، ص۳۲۹.
-----------------------------------------
🆔 با معرفی#مبلغ_یار به رفقاء، در #ثواب جمع آوری و تکثیر مطالب #شریک باشید 👇
♻️ @mobalegh_yar
🍂🍂🍂🍂🍂 🏴