بسم الله الرحمن الرحیم
آثار محبت مادر هستی حضرت صدیقه کبری(سلام الله علیها)
1- تسهیل امور آخرت
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به سلمان فرمود:
انگیخته شدن و گذر از پل صراط و محاسبه اعمال است.
یا سَلمانُ حُبُّ فاطِمَةَ یَنْفَعُ مِائَةً مِنَ المَواطِن اَیْسَرُ تِلْکَ المَواطِنِ المَوتُ والقَبْر و المیزانُ والصِّراطُ والُمحاسَبَةُ
ای سلمان! محبت فاطمه در صد جا سودمند است که آسان ترین آنها هنگام مرگ و ورود به قبر، هنگام سنجش اعمال و برانگیخته شدن و گذر از پل صراط و محاسبه اعمال است.
2- همسایگی با رسول خدا (صلی الله علیه و آله)
پیامبر (صلی الله وعلیه وآله) به سلمان فرمود: ای سلمان! کسی که به دخترم فاطمه محبت داشته باشد در بهشت با من خواهد بود و کسی که با او دشمنی کند در آتش جهنم خواهد بود. و روزی دست حسن وحسین علَیهِما السلام را گرفت و فرمود: هر کس این دو نفر و پدر و مادرشان را دوست داشته باشد، در روز قیامت در درجه من و با من خواهد بود.
3- بهره مندی از ثواب عبادت فرشته ها
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: فرشته ها تسبیح و تقدیس خدا می کردند که به آنها فرمود: به عزّت و جلالم قسم ثواب تسبیح و تقدیس شما را تا روز قیامت برای دوستداران این خانم و پدر و همسر و فرزندانش قرار می دهم.
4- محبوبیت نزد خداوند
جبرئیل علیه السلام فرمود: خداوند دوستداران آنها (علی، فاطمه، حسن و حسین علیهِم السلام) را دوست دارد.
5- نیل به محبت خدا
رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: مَن أَقامَ عَلی مُوالاتِنا أهلِ البَیتِ سَقاهُ اللهُ تَعالی مِن مَحَبَّتِهِ کأساً لایبغُونَ بِهِ بَدَلاً کسی که ما اهل بیت را دوست داشته باشد خدای تعالی کاسه ای از محبت خود را به او می نوشاند که نمی خواهد با چیزی عوض شود.
6- اکمال دین
پیامبر (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: فضل و برتری اهل بیت و ذریه من بر دیگران مانند برتری آب بر هر چیز دیگر است و حیات هر چیزی به آب است، و محبت به اهل بیت و فرزندانم دین را کامل می کند.[3]
7- ریزش گناهان
امام صادق (علیه السلام) فرمود: محبت ما اهل بیت گناهان را از بندگان می ریزد همان گونه که باد شدید برگ را از درخت می ریزد.[4]
8- ثبات ایمان
امیرالمومنین (علیه السلام) فرمود: خوشا به حال کسی که محبت ما اهل بیت در قلبش رسوخ کرده باشد. ایمان در قلب چنین کسی از کوه احد در مکانش ثابت تر است و کسی که محبت ما در دلش وارد نشده باشد ایمان در دلش حل می شود، همان گونه که نمک در آب حل می شود.[5]
9- نیل به برترین عبادت
امام صادق (علیه السلام) فرمود: بالای هر عبادتی، عبادت دیگری است و محبت ما اهل بیت بهترین عبادت است.[6]
10- کسب حکمت
امام صادق (علیه السلام) فرمود: کسی که اهل بیت را دوست داشته باشد و محبت ما در قلبش جا گرفته باشد، چشمه های حکمت بر زبانش جاری می شود.[7]
11- نیل به مقام توکل
رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: کسی که خواستار توکل بر خداست، اهل بیت مرا دوست بدارد، کسی که می خواهد از عذاب قبر نجات یابد، اهل بیت مرا دوست داشته باشد، کسی که طالب حکمت است، اهل بیت مرا دوست داشته باشد، کسی که می خواهد بدون حساب وارد بهشت شود، اهل بیت مرا دوست داشته باشد. به خدا قسم کسی آ نها را دوست ندارد مگر اینکه در دنیا و آخرت سود برده است.[8]
12- نجات از جهنم
پیامبر (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: ولایت من و اهل بیتم موجب امان از آتش جهنم است.[9]
13- نیل به مقام شهادت
رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، شهید مرده است. کسی که بر محبت آل محمّد بمیرد، با آمرزش گناهان مرده است.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، با توبه از گناهان خود مرده است.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، با ایمان کامل مرده است.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، فرشته مرگ و سپس منکر و نکیر به او مژده بهشت می دهند.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، مانند عروس که به خانه همسرش می رود، با تجلیل به بهشت فرستاده می شود.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، خداوند فرشته های رحمت را به زیارت قبرش می فرستد.
بدانید کسی که بر محبت آل محمد بمیرد، بر سنت و جماعت مرده است.[10]
14- کسب همه خوبی ها
رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: کسی را که خداوند با معرفت و ولایت اهل بیت من بر او منت گذارده است، همه خوبی ها را برای او قرار داده است.[11]
15- کسب امنیت
رسول خدا (صلی الله وعلیه و آله) فرمود: کسی که ما اهل بیت را دوست داشته باشد، خداوند او را در حال امنیت در روز قیامت محشور خواهد کرد.[12]
16- ثبات قدم بر صراط
پیامبر (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: ثابت قدم ترین شما بر پل صراط کسی است که اهل بیت و اصحاب مرا بیشتر دوست دارد.[13]
17- ورود به بهشت
رسول خدا (صلی الله وعلیه وآله) فرمود: یک روز دوستی آل محمد، از یک سال عبادت بهتر است
و کسی که بر محبت آل محمد بمیرد وارد بهشت شود.[14]
حکم
بن عتیبه گوید: در حضور امام باقر (علیه السلام) بودم و خانه آن حضرت پر از جمعیت بود. ناگاه دیدم پیرمردی عصازنان آمد و کنار در ایستاد و عرض کرد: السلام علیک یا بن رسول الله و رحمة الله و بر کاته امام باقر عَلَیهِ السَّلام جواب سلام او را داد.
آنگاه پیرمرد بر حاضران سلام کرد و همه آنها جواب سلام او را دادند.
سپس رو به امام باقر (علیه السلام) کرد و با اکرام و احترام عرض کرد: ای پسر رسول خدا! اجازه بده به شما نزدیک گردم فدایت شوم.
سوگند به خدا من شما را دوست دارم و دوستدار شما را هم دوست دارم و سوگند به خدا این محبت به خاطر طمع به دنیا نیست و سوگند به خدا دشمنان شما را دشمن می دارم و از آنها بیزاری می جویم و این به خاطر کینه توزی به آنها نیست و سوگند به خدا من حلال شما را حلال، و حرام شما را حرام می شمارم و در انتظار فرمان شما هستم. آیا در این صورت امیدوار باشم؟
امام باقر (علیه السلام) فرمود: إِ لَی إلَی، نزد من بیا، نزد من بیا!
پیرمرد نزدیک آمد و امام علیه السلام او را کنار خود نشاند و فرمود: ای پیرمرد! مردی نزد پدرم علی بن الحسین عَلَیهِ السَّلام آمد و مثل سوال تو را از او پرسید.
پدرم به او فرمود: وقتی از دنیا رفتی بر رسول خدا صَلی اللهُ عَلَیهِ وَ اله و بر علی و حسن و حسین و علی بن الحسین عَلیهِم السَّلام وارد می شوی و قلبت آرام و جگرت خنک، و چشمت روشن می شود و هنگام مرگ با رَوح و ریحان با فرشته های نویسنده اعمال روبه رو می شوی و تا زنده هستی آنچه را که دیدگان تو را روشن کند می بینی و همراه ما در مقام بلندی خواهی بود.
پیرمرد گفت: چگونه؟ امام باقر (علیه السلام) دوباره سخن خود را برای او بیان کرد.
پیرمرد گفت: الله اکبر! ای اباجعفر، اگر بمیرم بر رسول خدا صَلی اللهُ عَلَیهِ وَ اله و علی و حسن و حسین و علی بن الحسین عَلَیهِم السَّلام وارد می شوم و چشمم روشن می شود و قلبم آرام می گیرد و جگرم خنک می شود و هنگام مرگ با روح و ریحان با فرشته های نویسنده اعمال روبه رو می شوم و اگر زنده بمانم چیزی که چشمم را روشن می کند می بینم و با شما در مقام بلندی جای دارم؟
آنگاه منقلب شد و های های گریست تا آ نکه بر زمین افتاد و همه اهل مجلس از گریه او گریه کردند و امام باقر (علیه السلام) اشک های او را از دور چشمانش پاک کرد.
سپس پیر مرد سر بلند کرد و به امام عَلَیهِ السَّلام عرض کرد: ای پسر رسول خدا فدایت شوم، دستت را به من بده! حضرت دست خود را به طرف او دراز کرد.
دست امام را گرفت و بوسید و بر چشم ها و گونه ها و سینه و شکمش گذارد و آ نگاه برخاست و سلام کرد و رفت و امام باقر (علیه السلام) از پشت سر به او نگاه می کرد.
سپس رو به مردم کرد و فرمود: مَن أَحَبَّ أَن ینظُرَ إِلی رَجُلٍ مِن أَهلِ الجَنَّةِ، فَلینظُر إِلی هذاهر کس دوست دارد به مردی از اهل بهشت نگاه کند به این مرد بنگرد.[15]
پی نوشت ها
[3] بحارالانوار، ج 37، ص37
[4] ثواب الاعمال، ص187
[5] کتاب سلیم بن قیس، ص357
[6] بحارالانوار، ج 27، ص91
[7] بحارالانوار، ج 27، ص90
[8] بحارالانوار، ج 27، ص116
[9] بحارالانوار، ج 27، ص 88
[10] بحارالانوار، ج 27، ص111 و 112
[11] بحارالانوار، ج 27، ص88
[12] بحارالانوار، ج 27، ص79
[13] بحارالانوار، ج 27، ص133
[14] بحارالانوار، ج 27، ص104
[15] بحارالانوار، ج 46، ص361 و 362.
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۱۲۳)
احکام مقدمات نماز(۱۲۲)
احکام طهارت(۱۲۲)
احکام وضو(۲۵)
وضو گرفتن از آب مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همهٔ مردم وقف کرده اند یا برای محصّلین همان مدرسه، در صورتی که معمولاً مردم از آب آن وضو بگیرند اشکال ندارد.
( در مورد مسجد و مسافرخانه ها و... هم حکم همین است)
کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند آب آن وقف عموم شده یا نه نمیتواند آنجا وضو بگیرد و در جای دیگر نماز بخواند مگر این که معمولا مردم از آنجا وضو بگیرند که کاشف از وقف عمومی باشد
#احکام_نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #مطهرات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبرک اعتقادی
💎 جواب کامل شبهه
3️⃣3️⃣1️⃣ اگر خدا مهربان است پس چرا برخی را مریض و معلول آفریده است؟
🔶 اول: خداوند همه چیز را بر اساس علت و معلول آفریده است یعنی هر چیزی دلیلی دارد.
🔻 مثلا دلیل سوختن این است که باید آتشی باشد تا سوختنی اتفاق بیفتد. یا خیس شدن باید آب و رطوبتی باشد تا خیسی اتفاق بیفتد. یا باید ویروس یا آلودگی باشد تا انسان بیمار شود. یا دلیل روشنایی این است که نوری باشد.
🔻 پس هر چیزی یک دلیلی دارد اگر من مریض شدم حتما دلیلی داشته است و ممکن است من غذای آلوده خوردم یا کسی من را آلوده کرده است.
🔻 خداوند هم چون همه چیز را بر اساس قانون علت و معلول آفریده است میگذارد دنیا بر طبق قانون پیش برود و جلوی آن را نمیگیرد.
🔻 یعنی اگر کسی سم خورد قانون طبیعی سم این است که انسان را مسموم و بیمار کند. و نمیشود کسی بگوید من سم میخورم ولی خدا جلوی مسموم شدن مرا بگیرد، این خلاف قانون خداست.
🔷 دوم: اما اینکه چرا من مرض و معلول آفریده شدهام دلیلش چیست؟!
🔻 امکان دارد دلایل مختلفی داشته باشد مثلا من سم و آلودگی خوردم مریض شدم، یا از پشت بام افتادم و فلج شدم یا تصادف کردم و فلج شدم.
🔻 یا اینکه من مقصر نیستم بلکه پدر و مادر من در معرض آلودگیها قرار گرفتند و من در شکم مادرم معلوم شدم.
🔻 یا دوست من با خودکار زده به چشم من و مرا نابینا کرده است. و نباید بگوییم خدا مرا مریض و معلول آفریده است.
🔶 سوم: گاهی وقتها مریضی و معلولیت یک نوع امتحان است. خدا برای اینکه پاداش بیشری به ما بدهد و موجب تقویت ایمان ما بشود ما را در آن قرار داده است.
🔷 چهارم: گاهی این بیماری ما یک لطف خداست به ما و دفع خطر بزرگتر است مثلا یک خطر بیشتر در انتظار ما بوده است ولی خدا با این بیماری خطر بزرگتر که مرگ و یا بیماری شدیدتری بوده را دفع کرده است. مثل سوراخ کردن کشتی توسط حضرت خضر.
🔶 پنجم: اما کسی که در مریضی و معلول شدنش مقصر نباشد و به خاطر عوامل دیگران مریض و معلول شده باشد خداوند به او امتیازات ویژهای در دنیا و در آخرت میدهد، مثلا در دنیا اگر کسی نابینا باشد درست است یک حس ندارد ولی بقیهی حسهای او را مثل شنوایی و بویایی را قویتر میکند.
🔻و یا فرزندان سالم و صالحی به او میدهد. و در آخرت خدا برای او جبران میکند و آنچنان به او نعمت میدهد که خیلی از انسانهای سالم در دنیا آرزو میکنند به جای او بودند.
#شبهه
#عقاید
📎 #دانش_آموزی
📎 #نوجوان
📎 #پاسخ_به_شبهات
📎 #معلولیت_مهربانیت_خدا
ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
#تلنگر
#داستانک
❗️خبر گناه ، اولیای خدا را از پا در می آورد
✍ عالمى در شيراز بود كه قبرش در حافظيه است و به حاج ميرزا حسين يزدى معروف است. روزگارى مسجد اين عالم، شلوغترين مسجد بود. او جزء علماى رده اول زمان قاجاريه در شيراز بود.
📌 روزى براى شيراز حكمران و به تعبير امروزى، استاندار فرستادند. جلسه معارفه گرفت. ادارى ها، نظامى ها و انتظامى ها را دعوت كرد، از جمله چند نفر از تاجران معروف بازار شيراز را نيز دعوت كرد.
🎉 براى اين كه ميهمان ها شاد باشند، دسته اى مطرب يهودى نيز دعوت كرد كه بخوانند و بنوازند. جلسه در روز پنج شنبه بود. حاج ميرزا حسين يزدى روز جمعه بعد از #نماز ظهر و عصر به منبر رفت.
👈 گفت: من شنيده ام كه ديروز در اين شهر، در منزل حاكم ميهمانى بوده و چند نفر از شما بازاريان متدين نيز شركت كرديد. دسته مطرب يهودى تصنيف خواندند و تار و تنبور زده و رقصيدند، خبرش را به من دادند.
😔 طاقت من از شنيدن اين خبر طاق شده است. رنج بيشتر من اين است كه شما چهره هاى مذهبى چرا در آن جلسه بوديد و هيچ عكس العملى نشان نداديد.
🔗 از منبر پايين آمد و به خانه رفت و مريض شد. يك ماه نتوانست به مسجد بيايد. اين گونه از پا در آمد.
🔹روزى در طول اين يك ماه، تاجرى آمد تا از بازار شيراز رد شود. به مغازه اى آمد تا جنسى بخرد، صاحب مغازه گفت: چنين پيشامدى در شيراز شده است.
🔺تاجر گفت: عاقبت اين پيشامد به خير است؟ تاجر در فكر فرو رفت كه مهمترين پيشامدى كه شده اين است كه عالمى در اين شهر از شنيدن خبر #گناه مريض شده و امروز و فردا میميرد و مرد.
▪️از شنيدن خبر گناه می مردند.
⁉️اما ما چرا حالتى پيدا نمی كنيم؟ چون خود اين گناهانى كه ما می بينيم، گرچه خودمان اهل آن نيستيم،🔺همين ديدن ها بين ما و خدا حجاب ايجاد كرده است.👈 اين است كه می بينيم و ناراحت نمی شويم.
❗️اما خبر گناه، اولياى خدا را از پا در می آورد.
❓ پس آثار گناه با خود گناهكار، در دنيا و آخرت، چه می كند؟
منبع : استاد انصاریان - سایت عرفان
#منبرک #داستان #گناه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبرک تمثیلی
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
#تمثیلات
✍مثل سایه دیوار!
🌫🌫🌫🌫🌫 @kashkoolmanavi
⚽️توپ را که شوت میکنند و به آن ضربه می زنند، بالا می رود اما پایی که ضربه می زند به عقب بر می گردد.
✅یعنی اگر به کسی البته به ناحق و نا بجا ضربه ای بزنی آن که ضربه می خورد اوج می گیرد ولی تو که ضربه می زنی عقب می افتی و این یعنی بدی های تو به خود تو بر می گردد.
📖 و این همان است که قرآن کریم می گوید:
«ْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا » آیه ۷ سوره اسراء
💠بدی های شما به خود شما باز می گردد.
🏠دیوار را ببین! صبح که می شود، سایه سیاه و دراز خود را به این طرف و آن طرف می اندازد، اما نزدیک به ظهر که میشود؛ همان سایه آرام آرام به خودش برمیگردد.
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20