بسم الله الرّحمن الرّحيم
ماه ذيقعده الحرام ؛ { اهمّيت / فضيلت . آداب و اعمال . وقايع }
اهمّيت / فضيلت :
اين ماه اوّل ماه هاى حرام است كه حق تعالى در قرآن مجيد ذكر فرموده و سيّد بن طاوس روايتى نقل كرده كه ذى القعده در وقت شدّت و در سختي ها، محلّ اجابت دعا است . خصوصيت ماه حرام : شيخ مفيد رحمه الله روايت کرده که پيغمبر صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند : هر کس در ماه حرام سه روز پنجشنبه و جمعه و شنبه را روزه بگيرد، خداوند براي او عبادت يک سال را بنويسد. همچنين روايت شده است نهصد سال که روزهاي آن روزه و شب هاي آن در قيام باشد ( المراقبات . ص 369 ) .
...............................................................................
آداب و اعمال :
1-فضيلت نماز روز يکشنبه : در روز يكشنبه اين ماه نمازى با فضيلت بسيار از رسول خدا صلّى الله عليه و آله روايت شده كه مجملش آن است كه هر كه آن را بجا آورد، توبهاش مقبول و گناهش آمرزيده شود و دشمنان او در روز قيامت از او راضى شوند و با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانى گردد و والدينش از او راضى گردند و مغفرت شامل حال والدين او و ذرّيه ي او گردد و توسعه ي رزق پيدا كند و ملك الموت با او در وقت مردن مدارا كند و به آسانى جان او بيرون شود . * نماز روز يکشنبه : كيفيّت آن چنان است كه در روز يكشنبه غسل كند و وضو بگيرد و چهار ركعت نماز گزارد در هر ركعت حمد يك مرتبه و قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ سه مرتبه و معوذتين يك مرتبه، ( پس از اتمام نماز ) هفتاد مرتبه استغفار كند و پس از اتمام استغفار، بگويد لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ سپس بگويد : يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ . ظاهر آن است كه اين استغفار مذكور و دعاى بعد را بعد از نماز بايد بجا آورد . 2- روزه ي سه روز متوالي : روايت شده كه : هر كه در يكى از ماه هاى حرام سه روز متوالى كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بدارد، ثواب نهصد سال عبادت براى او نوشته شود ( مفاتيح الجنان . فصل پنجم . در اعمال ماه ذي القعده ) .
........................................................................................
بيان حقيقت استغفار : از اميرالمؤمنين علي وصي عليه السّلام روايت شده : که گوينده اي در محضر آن حضرت گفت : اَستَغفِرُ الله. حضرت به او فرمود : مادرت بر تو بگريد آيا مي داني استغفار چيست ؟ استغفار درجه ي علّيين است و آن نامي است براي شش معني : اوّل : پشيماني از گذشته. دوم : عزم بر اين که به آن گناه رجوع نکند و ديگر آن را انجام ندهد. سوم : اگر حقّي از مردم بر عهده ي اوست، ادا کند تا خدا را که ملاقات مي کند، پاک باشد و حقّي از ديگران بر او نمانده باشد. چهارم : هر واجبي که بر عهده ي اوست و آن را ضايع ساخته است، حقّ آن را ادا نمايد. پنجم : بر خود حتم کند گوشتي که از گناه بر تن او روييده است، به وسيله ي حزن و اندوه، آب شود تا پوست به استخوان بچسبد و بين آنها گوشت تازه برويد. ششم : به بدن خود اَلَم و سختي طاعت را بچشاند همان طوري که شيريني گناه و معصيت را چشانيده بود. در اين وقت بگويد : اَستَغفِرُ الله ( المراقبات . ص 369 ) .
........................................................................................
روز يازدهم : روز ولادت با سعادت و با برکت حضرت امام رضا عليه السّلام است .
شب پانزدهم : شب مباركى است خداوند بر بندگان مؤمن خود نظر رحمت مىفرمايد و چنان كه در روايت نبوى صلّى الله عليه و آله است : كسى كه در اين شب به طاعت حق تعالى مشغول باشد براى او اجر صد نفر سايح يعنى روزهدار ملازم مسجد كه خدا را طرفه العينى معصيت نكرده باشد، خواهد بود. پس اين شب را مغتنم شمار و مشغول كن خود را به طاعت و عبادت و نماز و طلب حاجات از خدا همانا روايت شده كه : هر كه سؤال كند در اين شب حاجتى از خداوند تعالى به او عطا خواهد شد ( مفاتيح الجنان . فصل پنجم . در اعمال ماه ذي القعده ) .
.............................................................................................
شب بيست و پنجم : شب دحوالأرض است . يعنى پهن شدن زمين از زير خانه ي كعبه بر روى آب و از ليالى شريفه است كه رحمت خدا در آن نازل مىشود و قيام به عبادت در آن اجر بسيار دارد .
از حسن بن على وشا روايت است كه گفت : من كودك بودم كه با پدرم در خدمت امام رضا عليه السّلام در شب بيست و پنجم ماه ذى القعده شام خورديم . پس فرمود : كه امشب حضرت ابراهيم عليه السّلام و حضرت عيسى عليه السّلام متولّد شدهاند و زمين از زير كعبه پهن شده است پس هر كه روزش را روزه بدارد چنان است كه شصت ماه را روزه داشته باشد و به روايت ديگر است كه فرمود : در اين روز حضرت قائ
م عليه السّلام قيام خواهد نمود .
روز بيست و پنجم : روز دحوالأرض است و يكى از آن چهار روز است كه در تمام سال به فضيلت روزه، ممتاز است . روزى است كه رحمت خدا در آن منتشر گرديده و از براى عبادت و اجتماع به ذكر خدا در اين روز اجر بسيارى است .
1-روزه : در روايتى روزهاش مثل روزه ي هفتاد سال است و در روايت ديگر كفّاره ي هفتاد سال است و هر كه اين روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت به سر آورد از براى او عبادت صد سال نوشته شود و از براى روزهدار اين روز هر چه در ميان آسمان و زمين است استغفار كند . 2- غسل . 3- نماز : دو ركعت است در وقت چاشت (ظهر) در هر ركعت بعد از حمد، پنج مرتبه سوره والشّمس بخواند و بعد از سلام نماز بخواند : لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ ، پس دعا كند و بخواند : يَا مُقِيلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِي عَثْرَتِي يَا مُجِيبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِي يَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِي وَ ارْحَمْنِي وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَيِّئَاتِي وَ مَا عِنْدِي يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرامِ . 4- دعا : مستحب است خواندن اين دعا : اللَّهُمَّ دَاحِيَ الْكَعْبَهِ ... . 5- زيارت : مير داماد رحمه الله در رساله ي اربعه ي ايّام خود در بيان اعمال روز دحو الارض فرموده كه : زيارت حضرت امام رضا عليه السّلام در اين روز افضل اعمال مستحبّه و از آداب و سنّت هاي مؤکد است وهمچنين زيارت آن حضرت در روز اوّل ماه رجب نيز در نهايت تأکيد است ( مفاتيح الجنان . فصل پنجم . در اعمال ماه ذي القعده ) .
.........................................................................................................
روز آخِر ذيقعده : شهادت حضرت امام محمّد تقي عليه السّلام است .
...............................................................................
کتاب شريف (( مفاتيح الجنان )) تأليف محدّث بزرگ حاج شيخ عبّاس قمي رحمه الله مي باشد. * اندکي از کلمات و عبارات کتاب مفاتيح الجنان در مورد اين ماه با ادبيات روان تري نوشته شده است و با متن اصلي کتاب تفاوت ناچيزي دارد.
کتاب شريف (( المراقبات )) تأليف عارف کامل ميرزا جواد آقا ملکي تبريزي رحمه الله مي باشد.
وقايع :
1 ذيقعده سال 173 ه.ق ؛ ولادت با سعادت و با برکت و نورٌ علي نور حضرت فاطمه معصومه عليها السّلام 11 ذيقعده سال 148 ه.ق ؛ ولادت با سعادت و با برکت و نورٌ علي نور حضرت امام علي بن موسي الرّضا عليه السّلام آخِر ذيقعده سال 220 ه.ق ( 29 يا 30 ذيقعده ؛ بستگي به ماه ذيقعده دارد که چند روزه است ) ؛ شهادت حضرت امام محمّد تقي عليه السّلام در سنّ 25 سالگي
محتوای تبلیغی دهه کرامت
💠منبر میلاد حضرت معصومه(سلام الله علیها)
💠منبر بزرگداشت حضرت صالح بن موسی(علیهما السلام)
💠منبر بزرگداشت حضرت احمدبن موسی(علیهما السلام)
💠منبر میلاد امام رضا(علیه السلام)
💠منبر بزرگداشت امام زادگان
#اهل_بیت
#امام_رضا
#حضرت_معصومه
#حضرت_احمد_بن_موسی
#حضرت_صالح_بن_موسی
#امام_زادگان
#دهه_کرامت
#ذی_القعده
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر ولادت کریمه ی اهل بیت حضرت فاطمه ی معصومه شلام الله علیها)
#اهل_بیت
#حضرت_معصومه
#ذی_القعده
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
اهمیت زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها)
آیت الله مرعشی نجفی درباره اهتمام به زیارت حضرت معصومه علیها السلام می گوید: «هنگامی که در قم سکونت کردم، صبح ها در حرم حضرت معصومه علیها السلام اقامه نماز جماعت نمی شد، و من تنها کسی بودم که این سنت را در آنجا رواج دادم و از شصت سال پیش به این طرف، صبح زود و پیش از باز شدن درهای حرم مطهر و زودتر از دیگران می رفتم و منتظر می ایستادم. این انتظار گاهی یک ساعت قبل از طلوع فجر بود تا خدّام درها را باز کنند، و زمستان و تابستان برایم مساوی بود. در زمستان ها هنگامی که برف همه جا را می پوشاند، بیلچه ای کوچک به دست می گرفتم و راه خود را به طرف صحن باز می کردم تا خود را به حرم مطهر برسانم. در آنجا خود، تنها نماز می خواندم، تا پس از مدتی یک نفر به من اقتدا کرد و پس از آن کم کم افراد دیگر اقتدا کردند و بدین ترتیب، نماز جماعت را در حرم مطهر آغاز کردم و تا امروز که شصت سال از آن تاریخ می گذرد، ادامه دارد. آهسته آهسته ظهرها و شب ها نیز اضافه شد و از آن پس روزی سه بار در مسجد بالاسر حضرت معصومه علیها السلام و صحن شریف نماز می خواندم». (رفیعی، 1381: 282)
آیت الله مرعشی نجفی درباره علت اقامت خود در قم چنین می گوید: «من در نجف به دنیا آمدم و آنجا بزرگ شدم. علت آمدنم به قم این بود که پدرم مرحوم آیت الله سید محمود مرعشی برای آنکه از محل قبر شریف حضرت زهرا علیها السلام باخبر شود، چهل شب در حرم حضرت علی علیه السلام بیتوته و شب زنده داری نمود. یک شب آن حضرت در یک حالت مکاشفه به پدرم فرمود: سید محمود، چه می خواهی؟ پدرم عرض کرد: محل قبر حضرت فاطمه زهرا علیها السلام کجاست تا کنار قبرش بروم و او را زیارت کنم؟ حضرت فرمود: من که نمی توانم برخلاف وصیت او عمل کنم و قبر وی را به تو نشان دهم. پدرم عرض کرد: پس من هنگام زیارت او چه کنم؟ حضرت فرمود: خداوند مقام شکوهمند حضرت فاطمه علیها السلام را در این خصوص به حضرت معصومه علیها السلام داده است. هرکس می خواهد زیارت حضرت فاطمه زهرا علیها السلام را درک کند، مرقد حضرت فاطمه معصومه علیها السلام را زیارت نماید. در آن هنگام پدرم به من سفارش کرد به زیارت حضرت معصومه علیها السلام بروم. من از نجف اشرف به این قصد و نیز به قصد زیارت مرقد منور امام رضا علیه السلام به ایران آمدم. سپس در قم به اصرار مؤسس حوزه علمیه، آیت الله شیخ عبدالکریم حائری رحمه الله ماندگار شدم و هم اکنون شصت سال است هر روز نخستین زائر حضرت معصومه علیها السلام هستم». (کرجی، 1384: 10و11)
درباره آیت الله بهجت نوشته اند: کمتر کسی در قم پیدا می شود که چون او با این سن و سال، هر روز با نهایت ادب به محضر حضرت معصومه علیها السلام شرفیاب شود و با توسل به حضرت معصومه علیها السلام و با احترام و خضوع و خشوع در مقابل ضریح مطهر بایستد و پس از خواندن زیارت عاشورا، روز خود را آغاز کند. (همان: 17)
آیت الله مصباح یزدی در این باره می گوید: بنده از سال 1331 که به قم آمدم، با ایشان آشنا شدم. منزل ایشان جنب مدرسه حجتیه بود. تقریباً هر روز ایشان را هم در راه و هم در حرم زیارت می کردم. چهره نورانی ایشان برای هر بیننده ای جاذبه داشت و کیفیت نشست و برخاست و حرکات و سکنات ایشان جلب توجه می کرد و نشان می داد ایشان در یک فضای معنوی خاصی زندگی می کند. تقید ایشان به عبادت و سحرخیزی و زیارت حضرت معصومه علیها السلام و برنامه های متعددی که هر روز اجرا می کردند، اولین چیزهایی بود که هر بیننده ای را به خود متوجه می کرد. (همان: 17 و 18)
یکی از بزرگان می گوید: روزی آیت الله بهجت به من فرمود: مطلبی هست که فقط به تو می گویم تا بدانی در چه موقعیتی هستی. بعد فرمود: گاهی اوقات حضرت رضا علیه السلام برآورده شدن بعضی حاجت ها را به حضرت معصومه علیها السلام ارجاع می دهد. همین روزها آقایی پیش من آمد و گفت: حاجتی داشتم، به خدمت امام رضا علیه السلام مشرف شدم و عرض حال کردم. به من گفته شد: باید بروی قم، و آنجا حاجتم برآورده شد.
#اهل_بیت
#حضرت_معصومه
#ذی_القعده
#زیارت
#دهه_کرامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر بزرگداشت حضرت صالح بن موسی(علیهما السلام)
آخرین فرزند پسری که برای امام موسی بن جعفر نام برده شده، جناب صالح بن موسی است که به صفت شجاعت مشهور بوده است. او نیز در شجره نامه امام کاظم جای دارد و فرزند بلافصل ایشان است. در تجریش وفات یافته است و قبر او زیارتگاه همگان است و بنایی بر مزار شریف ایشان ساخته شده است.
در کتاب کنز الانساب دربارهٔ نسب امامزاده صالح آمدهاست: «امامزاده صالح فرزند امام موسی کاظم است؛ که به شهرری آمده و در تجریش ایشان را به قتل رساندهاند.» در زیارتنامه وی نیز بدین موضوع اشاره شدهاست. همچنین کتیبه قدیمیای که در گذشته بر سردر ورودی رواق نصب بودهاست، این نکته را مورد تأکید قرار میدهد. گفته شده است که فرزندان وی نیز به همراه او به ری آمدهاند و بدینجهت برخی بقعهها در تهران به ایشان منصوب است.
رفع مشکل مالی به دست امامزاده صالح
حسن حبیبی درکهای که از قدیمیهای شمیران است و خانواده اش نسل در نسل اهل شمیران بوده اند. او از کودکی به آستان مقدس امامزاده صالح میآمده کرامات بیشماری از ایشان دیده است، اما موردی که هنوز هم با یادآوری آن اشک هایش سرازیر میشود مربوط به مشکلی است که چندین سال قبل برایش پیش آمد. او میگوید:
مشکل مالی شدیدی پیدا کرده بودم و آه در بساط نداشتم از طرفی هم بدهکار بودم و باید بدهی ام را میپرداختم، چند بار از طلبکارم مهلت گرفتم و باز پول جور نشد. تا این که یک روز چهارشنبه به طلبکارم قول دادم شنبه صبح اول وقت پول را پرداخت کنم، تا روز جمعه هیچ خبری نشد، من بلند شدم لباس پوشیدم و به خانمم گفتم که میروم زیارت، وقتی از خانه بیرون میآمدم فقط ۴۷۰ تومان پول داشتم با دل شکسته، ولی امیدوار به حرم حضرت صالح ابن موسی الکاظم علیه السلام آمدم.
حدود اذان ظهر بود که رسیدم. نماز خواندم و بعد هم نماز حضرت موسی ابن جعفر علیهماالسلام را خواندم و با زبان خودمانی شروع کردم به راز و نیاز، و مشکلم را گفتم و به آقا عرض کردم که برای شنبه صبح اول وقت قول داده ام، شما به من کمک کن که مشکلم حل شود و بتوانم سر قولم بمانم.
وقتی از حرم میآمدم بیرون بسیار سبک شده بودم و آرامش عجیبی داشتم. به خانه آمدم و ساعت ۱۲ شب یکی از آشنایانی که من به هیچ عنوان مشکل مالی ام را با او در میان نگذاشته بودم، تلفن کرد و گفت: شما پول احتیاج داشتی چرا به من نگفتی؟ من یک مبلغی پول دارم اگر بیشتر لازم داری بگو.
وقتی این خبر را به من داد خیلی منقلب شدم، گفتم: آقاجان ما از کرم شما خیلی شنیده ایم، خیلی دیده ایم، و حالا هم با تمام وجودحس کردیم. من به شما گفتم شنبه اول وقت و شما در اولین ساعات صبح شنبه پول را به من رساندید. حبیبی در حالی که اشک میریخت گفت: افتخار بالاتر از این میشود که اربابی صدای نوکرش را بشنود.
#اهل_بیت
#حضرت_صالح_بن_موسی
#ذی_القعده
#زیارت
#دهه_کرامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر بزرگداشت حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام)
در روایات زیادی از پیامبر اکرم (ص) و ائمه طاهرین (ع) رسیده است که اولاد و فرزندان پیامبر (ص) را اکرام کنید. پیامبر اکرم (ص) فرمودند: "کسی که اولاد مرا اکرام کند به تحقیق مرا اکرام کرده است.
در این بین اسامی بسیار زیادی از امامزادگان در شهرها و روستاهای مختلف شنیده میشود که تعدادی از آنها به شکل جعلی بوده و بسیاری نیز سند موثق دارند. از این باب است که مرحوم محدث قمی (ره) در این باره معتقد است: اولاً باید نسب امامزاده معلوم باشد یعنی در کتب مربوط به این فن نسبت او با یکی از امامها روشن شده باشد.
ثانیاً علاوه بر انتساب به امام باید جلالت، خوبی و تقرب او به خدا از نظر تاریخ و رجال ثابت باشد. هر جا که این دو موضوع جمع شد رعایت احترام آنان لازم و زیارتشان ثواب زیادی دارد.
محمدکشی در کتاب خود، احمد بن موسی (علیهماالسلام) را یکی از فضلای عصر خود نام میبرد و او را از محدثانی میشمارد که احادیث زیادی از پدر و اجداد بزرگوارش نقل کرده و مینویسد که: احمد بن موسی (علیهما السلام) به دست مبارک خویش، قرآن کریم را نوشته است.
درباره وی اینگونه نوشته اند که: "و کان احمدبن موسی کریماً جلیلاً وَرَعاً و کان ابوالحسن الرضا (ع) یُحِبُّه و یُقَدِّمه"؛ مردى بخشنده، کریم، با ورع و داراى جلالت، مقام و منزلت بود و پدرش - حضرت موسى بن جعفر - این بزرگوار را بر فرزندان و خویشاوندان دیگر خود مقدم مى داشت و به او محبت ویژه اى داشت. در پیامی نیز داریم که آیت الله مکارم شیرازی، احمد بن موسی (ع) مایه افتخار سرزمین فارس معرفی کرده اند.
مورخان گزارش داده اند که پس از شهادت امام کاظم (ع)، مردم مدینه به لحاظ شخصیتی که احمد داشت، به در خانه او رفته و با وی بیعت کردند و او پیشاپیش جمعیت به مسجد پیغمبر رفت و خطبهای خواند و به مردم گفت: "ای کسانی که با من بیعت نموده اید! بدانید که من خودم با برادرم علی (علی بن موسی الرضا) بیعت کرده ام و او واجب الاطاعة است. بر من و شما است که از او اطاعت کنیم". سپس از منبر پایین آمده و به اتفاق همه مردم به در خانه برادرش رفته و با حضرت بیعت کردند.
جسدی که سالیان سال سالم مانده بود
ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ و ﻣﻌﺘﺒﺮﺗﺮﯾﻦ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﺘﻘﺪم و ﻣﺘﺄﺧﺮ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺷﺮح ﺣﺎل و زﻧﺪﮔﺎﻧﯽ اﺣﻤﺪﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ ﻋﻠﯿﻬﻤﺎ اﻟﺴﻼم ﭘﺮداﺧﺘﻪ اﻧﺪ، آﺷﮑﺎر ﺷﺪن مدﻓﻦ اﺣﻤﺪ ﺑﻦ ﻣﻮﺳــﯽ ﻋﻠﯿﻬﻤﺎ اﻟﺴــﻼم را در ﻋﻬــﺪ اﻣﯿﺮ ﻣﻘﺮب اﻟﺪﯾﻦ ﻣﺴﻌﻮد ﺑﻦ ﺑﺪر ﺑﯿﻦ ﺳﺎل ﻫﺎی ۳۲۶ تا ۸۵۶ ﻣﯽ داﻧﻨﺪ.
حضرت امام رضا (علیهالسلام) درباره برادرش احمد دعا کرد و فرمود: همچنان که حق را پنهان و ضایع نگذاشتی، خداوند در دنیا و آخرت تو را ضایع نگذارد.
ﺷــﯿﺮازﻧﺎﻣﻪ زرﮐﻮب ﺷــﯿﺮازی (ﺗﺄﻟﯿــﻒ ﺑﻪ ﺳــﺎل ۴۶۷ ه. ق) از ﻗﺪﯾﻤﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺄﺧﺬﻫﺎﯾﯽ اﺳــﺖ ﮐﻪ ﭘﯿﺪاﯾﺶ ﻗﺒﺮ اﺣﻤﺪﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ ﻋﻠﯿﻬﻤﺎ السلام را در ﻋﻬﺪ اﻣﯿﺮ ﻣﻘﺮب اﻟﺪﯾﻦ ﻣﺴﻌﻮد ﺑﻦ ﺑﺪر ﺛﺒﺖ ﮐﺮده اﺳﺖ. ﺑﻨﺎ ﺑﻪ ﮔﻔﺘﻪ ﺟﻨﯿﺪ ﺷﯿﺮازی، ﻫﯿﭻ ﮐﺲ از ﻣﺤﻞ ﺷﻬﺎدت اﺣﻤﺪ ﺑﻦ ﻣﻮﺳــﯽ ﻋلیه اﻟﺴﻼم آﮔﺎه ﻧﺒﻮد ﺗﺎ زﻣﺎن ﻣﻘﺮب الدین مسعود بن ﺑــﺪر ﮐــﻪ وی ﻗﺒﺮ آن ﺣﻀﺮت را ﯾﺎﻓﺖ و ﺑﺮ آن ﮔﻨﺒﺪی ﺳــﺎﺧﺖ. درﺑﺎره اﯾﻨﮑﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﻣﺸﻬﺪ اﺣﻤﺪﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ ﻋلیه اﻟﺴﻼم ﮐﺸﻒ ﺷﺪه، ﺟﻨﯿﺪ ﻫﯿﭻ ﮔﻮﻧﻪ آﮔﺎﻫﯽ ﻧﻤﯽ دﻫﺪ.
وی در ﺗﻮﺻﯿﻒ ﺟﺴــﺪ ﻣﺒﺎرک آن ﺣﻀﺮت ﻣﯽ اﻓﺰاﯾﺪ، "ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺣﻀﺮت را روﯾﺖ ﮐﺮدﻧﺪ، رﻧﮓ ﻣﺒﺎرک وی ﺑﺮﻧﮕﺸــﺘﻪ و ﻫﯿﭻ ﺗﻐﯿﯿﺮی در ﺑﺪن آن ﺣﻀﺮت دﯾﺪه ﻧﺸﺪه و ﮐﻔﻦ وی ﻫﻤﭽﻨﺎن ﺗﺎزه ﻣﺎﻧﺪه و از روی اﻧﮕﺸــﺘﺮی وی ﮐــﻪ ﻋﺒﺎرت «اﻟﻌﺰه اﷲ اﺣﻤﺪ ﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ» ﺑﺮ آن ﻧﻘﺶ ﺑﻮد".
#اهل_بیت
#حضرت_احمد_بن_موسی
#ذی_القعده
#زیارت
#دهه_کرامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
سفارش ۳ نوع حجاب توسط قرآن کریم
خواهران، برادران و عزیزان محترمه که در سرتاسر ایران این متن را می خوانید. قرآن کریم به خانم ها سفارش سه نوع حجاب را می کند. چرایش را حالا می گوییم. برای کرامت و ارزش زن است.
سه مدل حجاب سوره نور و احزاب بیان کرده است. فقط حجاب به لباس نیست.
۱- حجاب لباسی و پوششی
۲- حجاب گفتاری: بعضی خانم ها چادری و محجبه هستند. ولی حجاب گفتاری ندارند.
۳- حجاب رفتاری و برخوردی
۱- حجاب پوششی:
دو آیه در قرآن می فرماید: ۱- به خانم ها در سوره نسا می فرماید: خمار بپوشید. خمار یعنی روسری بلند. زن های عرب جاهلیت یک روسری هایی می پوشیدند و می انداختند پشت گوششون و گره می زدند. سینه و گردن و زینت ها همه پیدا بود. الان بعضی از روسری ها را نمی شود گره زد. انقدر کوچک هستند که ثل شال فقط روی سر را می پوشانند و همه بدن پیداست. اما آن روسری ها بلند بود و از پشت سر می انداختند روی کمرشان و هیچ چیز روسری نمی آمد جلوی سینه و پیدا بود و در خیابان می رفتند و جوان ها اذیتشان می کردند. آیه نازل شد: با استحکام روسری بلند را بر روی سینه ببندید( دلیل بر اینکه سر و مو کاملا پوشیده باشد. خطاب این آیات به زنان پیغمبر است ولی خصوصیت ندارد و احکام برای همه است.
۲- در آیه دیگر( ۵۹ احزاب) می فرماید: ای پیغمبر به زنانت و دخترانت و زن های مردم بگو وقتی از خانه بیرون می آیید جلابیب بپوشید. جلابیب یعنی لباس بلند و گشاد. یک لباسی که غیر از روسری تمام بدن را بپوشاند و برجستگی های بدن پیدا نباشد. به این جلباب می گویند. اول می گوید خمار و بعد می گوید جلابیب پوشش باشد و نازک نباشد. این لباس باعث می شود زن ها شناخته شود و بفهمند این زن مسلمان و آزاده و با حریم است و بدکاره نیست. یک وقتی اسما خواهر عایشه آمد پیش پیغمبر(خواهر زن به داماد نامحرم است. اما بعضی ازواج می کنند خواهر زن بدون حجاب جلوی داماد می آید و می خندد. ولی خواهر زن نامحرم است) اسماخواهرزن پیغمبر با لباس نازک آمد نزد پیغمبر. تا وارد شد پیغبر روی خود را برگرداند و فرمودند که برو و لباس کلفت بپوش و فرمودند نمی دانید فقط می شود به کف و صورت زن نامحرم نگاه کرد؟ اگر از روی شهوت باشد که حرام است. اما به طور عادی در خانه، اداره، مهمانی صورت و کف لازم نیست پوشیده باشد. حدیث داریم هر کسی لباسش نازک باشد دین اش نازک می شود. کسی چادر نازک بپوشد و شلوار تنگ بلوز کوتاه است. این مثل عدم است. پوشش های عریان است و پیغمبر فرمودند: دو گروه اهل آتش هستند. پوشش های عریان. حضرت از کنار قبرستان بقیع رد می شد یک خانم آمد سوار مرکب بود. یک دفعه پای مرکب خانم رفت درون یک چاله.محکم افتاد زمین. پیغمبر صورت خودش را برگرداند. اولا یک ادب یک خانم چادرش افتاد صورت خود را برگردانید و نگاه نکنید. زن شلوار گشاد پاش بود. یکی گفت حضرت شلوار گشاد پایشان است. حضرت لبخندی زد و فرمود: بر خانم ها باد شلوار های پوشش دار. بعضی شلوارها محرک است و باعث کشش نامحرم می شود.
حجاب پوششی در همه دین ها است.در دین مسیح مادر عیسی محجبه بوده است. از روزی که آدم از بهشت بیرون آمد قرآن می فرماید: اولین کاری که کردن خودشان را با ورق درخت پوشاندند. حجاب با حیات بشر بوده. حجاب در همه ادیان است.
پس حجاب پوششی کاپشن و شلوارها، مانتوهای کوتاه و شلوارهای تنگ نیست. حجاب دینی خمار و جلابیب است.
۲- حجاب گفتاری:
خانم ها دو مدل می توانند با تلفن و نامحرم حرف بزنند.
یک: گفتار خضوع و با ناز و عشوه.
دو: گفتار معمولی و عادی که محرک نباشد.
در قرآن کریم به زنان پیغمبر می فرمایید: صداهای خود را نازک نکنید. با نزول این آیه بعضی دست در دهان می کردند تا صدایشان خشن شود. آیه گفت این کارها را نکنید و افراط و تفریط خوب نیست. الان برادرشوهر خانه می آیید یا تلفن می زند و می خواهید با او صحبت کنید یک طوری حرف نزنید که متوجه نشود. عادی حرف بزنید. محرک نباشد. چقدر گفتار ها باعث فساد و کشش نامحرم به سوی خانم ها شده است. سرکلاس درس، در برخوردها، گفتگوها، رفت و آمدهای فامیلی این ها همه حجاب گفتاری است.
۳- حجاب رفتاری:
مرحوم شهید مطهری یک کتابی دارد به نام حجاب. در این کتاب یک جمله قشنگی دارد. ایشان می نویسد رفتارها زبان دارند. شما یکی دیدن شما می آیید به او می گویید دیشب نخوابیدی؟ می گوید مگه من حرف زدم؟ میگه قیافه ات داد می زنه. از این چشم های باد کرده و خستگی معلوم دیشب نخوابیدی. پسرت رفته مدرسه کارنامه بگیره. همچین در می زنه و در رو هنوز باز نکردید می گید بچه قبول شده. میگه مگه گفت. بهش می گید از در زدنش و کفش کندن و دوییدن و قیافه معلومه که قبول شده. شهید مطهری می گویند: رفتارها زبان دارند. وقتی می گویید از چشم هات معلومه دروغ می گی و آدم دروغ گو چشم هایش داد می زند. از قیافه معلومه که ترسیدی. این ها همه رفتار هستند. گاهی با
گوشه چشمت کسی را مسخره می کنی. تمسخر می کنی با حرکتت.
شهید مطهری می گوید: بعضی از خانم ها رفتارشان داد می زند که نامحرم بیا به سوی من. بیا با من رفیق شو و دلت با من باشد. میگه: بیابیابیا…. این رفتار بعضی از خانم ها است.حرف نمی زند. اما تیپ اش می گوید بیا. ماشین من را سوار کن.
بعضی از رفتارها فریاد می زند. میگه حق نداری به من نگاه کنی. خجالت بکش. چشمت را ببند و غیرت داشته باش.
آیه دیگه می گوید: پاهایتان را محرک زمین نکوبید. می گوید خانم وقتی راه می روی یک جوری راه نرو که نامحرم تحریک شود. پس راه رفتن و تبرج و خود را نمایان کردن. خانم هایی را می شناسیم که چهار یا شش یا هشت سال قم زندگیشان بوده اما دانشگاهش مشهد، ایلام، ارومیه، بندرعباس. یک بار نامحرم به خودش اجازه نداده که به او نگاه کند. برای اینکه تیپش می گوید نیا و من برای همسرم هستم. من غیور هستم. این تیپ اجازه نمی دهد.
اگر یک خانمی حجاب پوششی، رفتاری، گفتاری داشت این یک ارزش است
#تیر
#حجاب
#عفاف
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
منبر میلاد امام رضا(علیه السلام)
#اهل_بیت
#امام_رضا
#ذی_القعده
#دهه_کرامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
بسم الله الرحمن الرحیم
رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم: «ستدفن بضعه منى بخراسان ما زارها مكروب الا نفس الله كربته ولا مذنب الا غفر الله ذنوبه.» عیون اخبار الرضا، ج2، ص257.
پاره تن من در خراسان دفن خواهد شد، هیچ گرفتار و گنهكارى اورا زیارت نكند جز این كه خداوند گرفتارى او را برطرف سازد وگناهانش را ببخشاید.
امام رضا علیه السلام:
«ان لكل امام عهدا فى عنق اولیائه و شیعته و ان من تمامالوفاء بالعهد و حسن الاداء زیارة قبورهم.» بحار، ج100، ص116
هر امام و رهبرى، عهد و میثاقى بر پیروان و دوستدارانش داردو همانا یكى از اعمالى كه نمایانگر وفادارى و اداى میثاق است،زیارت آرامگاه آنان است.
امام رضا علیه السلام:
«من زارنى على بعد دارى و مزارى اتیته یوم القیامه فى ثلاثةمواطن حتى اخلصه من اهوالها اذا تطایرت الكتب یمینا و شمالا وعند الصراط و عند المیزان.» وسائل، ج10، ص433.
كسى كه با دورى راه سرا و مزارم را زیارت كند، روز قیامت درسه جا [براى دستگیرى] نزد او خواهم آمد و او را از بیم وگرفتارى آن موقفها رهایى خواهم بخشید: هنگامى كه نامهها [ىاعمال] به راست و چپ پراكنده شود، نزد صراط و نزد میزان [هنگامسنجش اعمال].
امام رضا علیه السلام:
«من زارنى و هو یعرف ما اوجب الله تعالى من حقى و طاعتى فاناو آبائى شفعائه یوم القیامة و من كنا شفعائه نجى.» همان، ج5، ص436
هر كه مرا زیارت كند در حالى كه حق و طاعت مرا كه خدا بر او واجب كرده بشناسد، من و پدرانم در روز قیامت شفیع او هستیم و هر كه ما شفیع وى باشیم نجات یابد.
ما در اکثر روایات زیارت میخوانیم که این ثوابها فقط برای رفتن به حرم نیست و قیدی دارد و آن معرفت و شناخت حق معصوم است.
حال این معرفت به حق امام یعنی چه؟
روایتی از امام صادق (ع) در خصوص زیارت امام حسین (ع) آمده که زیارت بامعرفت امام حسین آن است که زائر بداند آن حضرت از ناحیه خداوند بوده و اطاعت از ایشان واجب است؛ همچنین امام صادق (ع) در خصوص امام رضا فرمودند کسی که حضرت را زیارت کند و معتقد باشد ایشان پس از پدرش موسی بن جعفر امام و معصوم خداست، مانند کسی است که رسول خدا را زیارت کند.
وی افزود: همچنین باید بدانیم که حضرت بر همه امور زندگی ما حاضر و ناظر است کما اینکه در زیارت امام رضا (ع) می خوانیم که شهادت می دهیم مارا می بینی و سلام مارا جواب می دهی.
#اهل_بیت
#امام_رضا
#دهه_کرامت
#ذی_القعده
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
هُنَّ لِباسٌ لَکمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُن»[1] «آنها لباس شما هستند؛ و شما لباس آنها»
در تشبیه همسر به لباس، نکات و لطایف بسیاری نهفته است، از جمله:
* باید لباس در طرح و رنگ و جنس، مناسب انسان باشد، همسر نیز باید هم کفو انسان و متناسب با فکر و شخصیت انسان باشد.
* لباس مایۀ زینت و آرامش است، همسر و فرزند نیز مایۀزینت و آرامش خانواده اند.
* لباس عیوب انسان را می پوشاند، هریک از زن و مرد نیز باید عیوب و نارسایی های یکدیگر را بپوشانند.
* لباس انسان را از خطر سرما و گرما حفظ می کند، وجود همسر نیز کانون خانواده را از آسیب ها حفظ و آن را گرم و زندگی را از سردی می رهاند.همسران باید مثل کوه پشتیبان و حافظ هم باشند
* لباس حریم انسان است و دوری از لباس، مایۀ رسوایی، دوری از ازدواج و همسر نیز سبب انحراف و رسوایی انسان می گردد.
* در هوای سرد لباس ضخیم و در هوای گرم لباس نازک استفاده می شود، هر یک از دو همسر نیز باید اخلاق و رفتار خود را متناسب با نیاز روحی طرف مقابل تنظیم کند؛ اگر مرد عصبانی است، زن با لطافت با او برخورد کند و اگر زن خسته است، مرد با او مدارا کند.
* انسان باید لباس خود را از آلودگی حفظ کند، هر یک از دو همسر نیز باید دیگری را از آلوده شدن به گناه حفظ نماید.
پی نوشت
[1] .بقره، 187
#قرآن
#منبرک
#کوتاه
#خانواده
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
💠 مادامى که سيب با چوب باريکش به درخت متصل است
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند..
باد باعث طراوتش میشود
آب باعث رشدش میشود
و آفتاب پختگی و کمال ميبخشد
اما ...
به محض منقطع شدن از درخت
و جدايى از "اصل",
همان آب باعث گندیدگی
همان باد باعث پلاسیدگی
همان آفتاب باعث پوسیدگی
و ازبين رفتن طراوتش میشود
قصه انسان و خدا قصه سیب و درخت است.
آدمی تا با خداست همه چیز در خدمت اوست .
خواه قدرت ، خواه شهرت ، خواه ثروت
و اگر از خدا برید همه به زیان اوست.
#منبرک
#کوتاه
#تمثیلات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
💠 یک نهر آب وقتی شتابان به باغ می رسد و تمام باغ را سبز و خرم می کند که میانه راه جوی های فرعی سر راهش سبز نشوند، و گر نه هر کدام قسمتی از آن را با خود می برند، در نتیجه هر چه پیش تر می رود رمق و شتابش کم و کمتر می شود و دیگر یا به باغ نمی رسد و یا هم اگر برسد نمی تواند همه را پوشش داده و سبز و شاداب نگه دارد.
می خواهم بگویم یک جوان مثال همان نهر خروشان را دارد، و زنان کوچه و بازار حکایت همان بیراهه های فرعی،
و زن و زندگی، و خانه و خانواده مثال باغ و گلستان را دارد.
و اگر دین می گوید چشمهایت را مراقب باش نمی خواهد تو را از لذائذ زندگی محروم کرده باشد ، بلکه...
می خواهد شوق و شتابت را از دست ندهی،
می خواهد خانه و کاشانه ات سبز و شاداب بماند،
می خواهد بخاطر یک لذت حرام از لذت های پاک دیگر محروم نباشی.
می خواهد لذت های بیشتری را تجربه کنی....
🔹پس ، چشمهایت را...
#منبرک
#کوتاه
#تمثیلات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
💠 مثل برف!
برف را ببین! اگر تند و شلاقی ببارد، نمینشیند.
برف وقتی مینشیند که آرام و نرم ببارد.
حرف هم مثل برف است؛ اگر به قول قرآن کریم نرم و لَیِّن باشد بر دل مینشیند و دلنشین خواهد شد.
به همین خاطر خداوند به موسی و هارون فرمود: حال که پیش فرعون میروید با او نرم سخن بگویید.
یعنی اگر تند و خشن بگویید او بر نمیتابد، و بر دل سنگ او نخواهد نشست.
کلام و سخن حافظ چرا بر دلها مینشیند، چون نرم است، مثل مخمل و حریر.
ببین وقتی که میخواهد بگوید با هر کس ننشین چه لطیف و چه نرم میگوید:
«نازنینی چو تو پاکیزهدل و پاکنهاد
بهتر آن است که با مردم بد ننشینی»
📚 مثل شاخه های گیلاس - محمد رضا رنجبر
#منبرک
#کوتاه
#تمثیلات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20