منـــبر و روضــه ی شهادت حضرت معصومه(سلام الله علیها)
#اهل_بیت
#حضرت_معصومه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
گلچین صوت سخنرانی سخنرانان مشهور در موضوع شهادت حضرت معصومه(سلام الله علیها) را در لینک زیر ببینید
http://eheyat.com/صوت-سخنرانی-به-مناسبت-وفات-حضرت-معصومه/
4_5909246538206414658.mp3
9.78M
روضه ی حضرت معصومه(س)
استاد میرزا محمدی
احکام نماز(۳۸)
احکام مقدمات نماز(۳۷)
احکام طهارت(۳۷)
احکام نجاسات(۳۶)
اگر ورق قرآن يا چيزي كه احترام آن لازم است مثل كاغذي كه اسم خدا يا پيغمبر «صلّی الله علیه و آله و سلّم» يا امام «عليه السلام» بر آن نوشته شده و تربت امام حسین و... در دستشویی بيفتد بيرون آوردن و آب كشيدن آن اگر چه خرج داشته باشد واجب است و اگر بيرون آوردن آن ممكن نباشد بايدبه آن دستشویی نروند تا يقين كنند آن ورق پوسيده است
💠مکارم: این حکم برای توالت هایی است که چاه فاضلاب دارند و چیزخای مقدس در آن باقی می ماند
اما اگر وصل به فاضلاب شهری باشد استفاده از دستشویی اشمال ندارد
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۳۹)
احکام مقدمات نماز(۳۸)
احکام طهارت(۳۸)
احکام نجاسات(۳۷)
خوردن و آشاميدن چيز نجس حرام است و نيز خورانيدن عين نجس به اطفال در صورتي كه ضرر داشته باشد حرام مي باشد، بلكه اگر ضرر هم نداشته باشد بنابر احتياط واجب(💠نوری:واجب است💠صافی:احتیاط مستحب) بايد از آن خودداري كنند، ولي خوراندن غذاهايي كه نجس شده است به طفل حرام نيست.
💠نوری: خوراندن چیز متنجس(نجس شده) هم به اطفال حرام است
💠وحید: خوردن و آشامیدن چیز نجس و متنجس حرام است و همچنین است خوراندن آن به دیگری ولی خوراندن متنجس به طفل یا دیوانه جایز است و اگر خود طفل یا دیوانه متنجس را بخورد یا با دست نجس غذا را نجس کند و بخورد جلوگیری از او لازم نیست.
💠مكارم: خوردن و آشامیدن چیز نجس حرام است و خورانیدن عین نجس مانند مسکرات به بچه ها نیز حرام می باشد و بنابر احتياط واجب بايد از خورانيدن غذايي كه نجس شده به اطفال نيز خودداري كرد؛ امّا آنچه بر اثر نجس بودن دست خود بچه نجس مي شود اشكال ندارد.
💠زنجاني:خوردن و آشاميدن چيز نجس یا متنجس حرام است و همچنين است خوراندن آن به ديگري در صورتي كه ضرر داشته باشد، و نيز خوراندن چيز مست كننده و چيزي كه حيواني مانند موش در آن مرده باشد، اگر چه ضرر نداشته باشد؛ بلكه بايد از خوراندن ساير اشياء نجس يا متنجس نيز خودداري كرد. خوراندن چيز مضرّ و چيز مست كننده به طفل يا ديوانه نیز حرام است و اگر طفل يا ديوانه خودش به خوردن آن اقدام كند، بر وليّ او لازم است از آن جلوگيري كند. و در غير اين دو صورت، ظاهراً خوراندن چيز نجس جايز است و جلوگيري از آن بر وليّ لازم نيست.
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۴۰)
احکام مقدمات نماز(۳۹)
احکام طهارت(۳۹)
احکام نجاسات(۳۸)
فروختن و امانت و کرایه دادن چيز نجسي كه مي شود آن را آب كشيد اگر نجس بودن آن را به طرف نگويند اشكال ندارد
، ولي چنانچه انسان بداند كه عاريه گيرنده و خريدار، آن را در خوردن و آشاميدن استعمال مي كنند بايد نجاستش را به آنها بگويد
💠شبیری: باید نجس بودنش را به شخص بگویند
💠مکارم، صافی: در چیزهایی مثل خوراکی که پاک بودن شرط است باید نجاستش را بگویند اما در مواردی که پاک بودن شرط نیست اگر نگویند اشکال ندارد
💠سيستاني: مسأله- فروختن و عاریه دادن چیز نجسی که قابل پاک شدن است اشکال ندارد، ولی لازم است که نجس بودن آن را به طرف بگوید، با دو شرط:
اوّل: آنکه طرف در معرض آن باشد که در مخالفت موارد خاصی از تکالیف شرعی واقع شود، مثل اینکه شیء نجس را در خوردن یا آشامیدن استعمال نماید، یا موجب بطلان وضو و غسلی شود که با آن نماز واجبش را میخواند و اگر این چنین نباشد لازم نیست بگوید، مثلاً نجس بودن لباسی را که طرف با آن نماز میخواند لازمنیست به او بگوید زیرا پاک بودن لباس شرطواقعی نیست.
دوّم: آنکه احتمال بدهد که طرف به گفته او ترتیب اثر دهد، و اما اگر بداند که ترتیب اثر نمیدهد گفتن لازم نیست
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۴۱)
احکام مقدمات نماز(۴۰)
احکام طهارت(۴۰)
احکام نجاسات(۳۹)
اگر چيزي را كه عاريه كرده نجس شود اگر بداند كه صاحبش آن چيز را در خوردن و آشاميدن استعمال مي كند، واجب است به او بگويد.
💠سيستاني: بايد صاحبش را از نجس شدن آن با دو شرطي كه در مسأله قبل گذشت آگاه كند.
💠صافي: چنانچه صاحبش آن چيز را در كاري كه شرط آن پاكي و طهارت واقعي است استعمال مي كند مثل وضو و غسل، احتياط واجب آن است كه نجس شدن آن را به او بگويد، و اگر در كاري كه شرط آن طهارت ظاهري است استعمال مي كند مثل لباس نمازگزار، گفتن به او واجب نيست اگر چه مطابق با احتياط است.
💠وحید: چنانچه صاحبش آن چیز را در خوردن یا آشامیدن استعمال کند – مانند ظرف – واجب است نجس شدن آن را به او بگوید اما مثل لباس نجس شدن آن را لازم نیست بگوید اگر چه بداند صاحبش با آن نماز می خواند ؛مگر اینکه صاحبش بخواهد با لباس پاک واقعی نماز بخواند که در این صورت احتیاط واجب آن است که نجس بودنش را به او اطلاع دهد.
💠مکارم:اگر صاحبش آن را در کارهایی مثل خوردن و... استفاده میکند احتیاط واجب است به او بگوید
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۴۲)
احکام مقدمات نماز(۴۱)
احکام طهارت(۴۱)
احکام نجاسات(۴۰)
اگر انسان ببيند كسي چيز نجسي را مي خورد يا با لباس نجس نماز مي خواند، لازم نيست به او بگويد
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۴۳)
احکام مقدمات نماز(۴۲)
احکام طهارت(۴۲)
احکام نجاسات(۴۱)
اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد و ببیند بدن یا لباس یا چیز دیگر کسانی که وارد خانهٔ او می شوند با رطوبت به جای نجس رسیده است لازم نیست به آنان بگوید
💠وحید: در صورتی که او سبب برای این امرباشد و در معرض این باشد که نجاست به مأکول و مشروب سرایت کند باید به آنان بگوید.
💠صافي: وجوب اعلام به آنان معلوم نيست.
💠زنجاني: به چهار شرط لازم است به آنان بگويد:
شرط اول: صاحب خانه آنها را دعوت كرده باشد و يا در مجالسي چون مجلس روضه دعوت عمومي شده باشد؛پس اگر كسي بدون دعوت صاحب خانه وارد شود، بر صاحب خانه لازم نيست نجس شدن لباس يا بدن او را بگويد.
شرط دوم: جا يا چيز نجس به گونه اي باشد كه تماس بدن يا لباس افراد با رطوبت، با آن متعارف است؛ مثلاً اگر دستمالي كه در كنار دستشويي گذاشته مي شود نجس باشد، بر صاحب خانه لازم است نجس شدن بدن يا لباس ديگران را به آنها بگويد، ولي اگر قسمتي از ديوار اتاق كه معمولاً دست تر به آنها زده نمي شود نجس باشد و بدن يا لباس ديگران با رسيدن به آن نجس شود، لازم نيست به آنها گفته شود.
شرط سوم: نجاست در معرض آن باشد كه به چيزهاي خوردني و آشاميدني سرايت كند.
شرط چهارم: احتمال بدهد ميهمانها به گفتهٔ او ترتيب اثر مي دهند.
💠سيستاني:اگر جایی از خانه یا فرش کسی نجس باشد، و ببیند بدن یا لباس یا شیء دیگر کسانی که وارد خانه او میشوند با تری سرایت کننده به جای نجس رسیده است، چنانچه او موجب این امر شده باشد باید با دو شرطی که در مسأله قبل(فروختن و هاریه دادن چیز نجس) گذشت به آنان بگوید.
💠مکارم:احتیاط آن است که اعلام کند
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(۴۴)
احکام مقدمات نماز(۴۳)
احکام طهارت(۴۳)
احکام نجاسات(۴۲)
اگر صاحب خانه در بين غذا خوردن بفهمد غذا نجس است، بايد به مهمانها بگويد، اما اگر يكي از مهمانها بفهمد، لازم نيست به ديگران خبر دهد، ولي چنانچه طوري با آنان معاشرت دارد كه مي داند كه بواسطهٔ نگفتن خود او هم نجس مي شود بايد بعد از غذا به آنان بگويد.
💠سیستانی:اگر صاحبخانه بفهمد با شرط دومی که گذشت باید اعلام کند اما اگر میهمان بفهمد لازم نیست اعلام کند مگر به کسانی که با آنان معاشرت دارد
چنانچه طوري با آنان معاشرت دارد كه بواسطهٔ نجس بودن آنان خود از جهت ابتلاي به نجاست، مبتلا به مخالفت حكم الزامي مي شود بايد به آنان بگويد.
💠مکارم:میهمان فقط خودش بايد اجتناب كند؛ مگر اينكه با او معاشرت داشته باشند، كه براي جلوگيري از آلودگي خودش، مي تواند بعد از غذا خوردن به آنها بگويد تا دست و دهان خود را آب بكشند.
صافي:میهمان. لازم نیست اعلام کند مگر به افرادی که با آنان وعاشرت دارد چنانچه طوري با آنان معاشرت دارد كه ممكن است بواسطهٔ نجس بودن آنان خود او.هم.نجس می شود يا بعد از غذا به آنان بگويد يا خودش به وظيفهٔ شخصي خود عمل كند
وحید: چنانچه طوری با آنان معاشرت دارد که بواسطه نجس بودن آنان خوداو مثلاً مبتلا به اکل و شرب نجس شود، باید بعد از غذا به آنان بگوید.
زنجاني: چنانچه طوري با آنان معاشرت دارد كه بداند بواسطه نجس بودن آنان لوازم منزل او نجس مي شود و از نجاست آن به گونه اي غفلت كرده كه مثلاً باعث خوردن چيز نجس مي گردد يا سبب مي گردد كه در لباس يا بدن نجس نماز خوانده و ديگر در وقت نماز، نمازش را با لباس يا بدن پاك نخواهد خواند، لازم است بعد از غذا به آنان بگويد.
#احکام #نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #نجاسات #احکام_نماز
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20