با سلام عرض ادب خدمت همه ی مبلغین عزیز
تشکر که تا به امروز همراه ما بودید
برای بالا رفتن کیفیت محتواهای تبلیغی
تقویم محتوایی کانال از این هفته ان شاء الله به این صورت کار خواهد کرد
🎙️شنبه ها
♦️آموزش تبلیغ(سخنرانی،شرپع منبر،ایجاد انگیزه و...)
🎙️یکشنبه ها
♦️منبرک قرآنی
🎙️دوشنبه ها
♦️منبرک احکام
🎙️سه شنبه ها
♦️منبرک اخلاقی
🎙️چهارشنبه ها
♦️منبرک اعتقادی
🎙️پنجشنبه ها
♦️موضوع با مخاطب
🎙️جمعه ها
♦️منبرک مهدوی
✨البته در مناسبات خاص مثل شهادات و ولادات و ایام خاص مثل محرم و فاطمیه و...
منبر کامل و مخصوص ارسال می شود
کانال ره توشه مبلغین را به دوستان طلبه معرفی کنید
https://eitaa.com/joinchat/3024748546C607cf55769
راستی یک کانال تخصصی پاسخ به شبهات هم داریم
https://eitaa.com/joinchat/798163639C2863fbea84
منبر ولادت امام هادی(علیه السلام)
بسم الله الرحمن الرحیم
خلفای عباسی هر چند از نظر نسب، قرابت و خویشاوندی با ائمه اطهار علیهم السلام داشتند و در حضرت «عبد المطلب» که پدر عباس و ابوطالب بود، مشترک بودند، ولی با این حال، بدتر از بنی امیه عمل کردند. و ظلم و ستمهای فراوانی به اولاد علی علیه السلام روا داشتند و از هیچ گونه تحقیر و ستم در مورد خاندان عصمت فروگذار نکردند.
متوکل یکی از خلفای عباسی است که از هر راهی تلاش داشت امام هادی علیه السلام را تحقیر کند و شخصیت و عظمت او را درهم شکند. از جمله، روزی فردی را به سراغ شعبده باز و جادوگر بی نظیری فرستاد که اهل هندوستان و از دشمنان اهل بیت علیهم السلام به شمار می آمد. متوکل به او هزار دینار طلا داد که حضرت هادی علیه السلام را تحقیر و شرمنده کند. او نیز قبول کرد و در مجلس مهمانی خلیفه در کنار حضرت هادی علیه السلام نشست. و در قرص نانی عمل سحر انجام داد؛ به گونه ای که وقتی حضرت هادی علیه السلام دست مبارک خود را به طرف آن نان دراز کرد؛ نان به هوا پرید. و حاضران خندیدند و حضرت را به خیال خامشان تحقیر کردند.
در کنار شعبده باز هندی بالشی قرار داشت که روی آن تصویر شیر بود. امامِ کائنات و صاحب ولایت تکوینی، دست مبارکش را بر آن تصویر نهاد و فرمود: این فاسق را بگیر! [با عنایت الهی و کرامت امام هادی علیه السلام ] آن تصویر به شیر درنده تبدیل شد و در جا ساحر هندی را پاره کرد و بلعید! [و جریان مجلس هارون و امام موسی بن جعفر علیهماالسلام و امام رضا علیه السلام و مأمون تکرار شد] و شرکت کنندگان در مجلس مبهوت و متحیر ماندند. متوکل از آن امام بزرگوار درخواست کرد که دستور دهد آن شیر، ساحر هندی را برگرداند.
حضرت فرمود: «او را دیگر نخواهی دید. آیا تو دشمنان خدا را بر دوستان او مسلط می کنی!» این جمله را فرمود و مجلس متوکل را ترک گفت.
بحار الانوار، ج 50، ص 144، ح 28؛ کشف الغمّة، ج 2، ص 392؛ تجلیات ولایت، ص 480
♦️امام بر همه چیز احاطه دارد و خلیفه ی خدا بر زمین هست
امام هادی(علیه السلام) فرمودند:
ألنّاسُ فِی الدُّنیا بِالأَموالِ وَ فی الآخِرَةِ بِالأَعمالِ
مردم در دنیا با اموالشان و در آخرت با اعمالشان هستند. (بحارالانوار، ج. ۷۸، ص. ۳۶۸)
💠بعضی سوال می کنند که انقدر نماز خواندی،مسجد آمدی،روضه رفتی چه شد؟؟؟
در این دنیا انسان هست و این چهار تکه زمین و وسایل و زندگی و...
ما در دنیا با اینها سرگرم هستیم
اما در آخرت اعمال انسان هستند که همراه ما هستند همه ی این دنیا و ما فیها همه ما را ترک می کنند.
روزی ما تا زنده هستیم با ماست و از این دنیا یک ریال هم نمی توانیم با خود ببریم.اموال مال ورثه می شوند و تمام
زن و بچه ی ما تا دم قبر ما را هم راهی می کنند و عمل ما با ما می ماند.
♦️شاید بگویند ای بابا کی آخرت را دیده؟؟؟
جواب:اولا به هزار و یک دلیل آخرت هست ثانیا اگر آخرت نبود متدینین ضرر نکردند.
روزی بیست دقیقه وقت گذاشته نماز خوانده به اندازه ی درست کردن موی سر بعضی افراد که جلو آینه می ایستند.
سالی یک ماه ناهار نخورده
اگر پول دار باشه توی عمرش یک بار حج رفته که الان پول یه پراید نیست و پول عمل بینی بعضی افراد
خانم ها چند گرم چادر سرشان کردند(چون بعضی لباس ها را مثل روسری و مانتو و شلوار و... رو همه ی خانم ها می پوشند)
خلاصه اگر قیامت هم نباشد مومنین ضرری نکردند ولی اگر قیامت باشد که به هزاران دلیل هست آنها که عمل ندارند بدبختند
#اهل_بیت
#امام_هادی
#قیامت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
روز بیستم ماه مبارک رمضان سال چهلم هجری،
آثار مرگ بر چهره امام علی (علیه السلام) ظاهر شده بود. امام به فرزند بزرگش امام حسن (علیه السلام) فرمود: به شیعیانی که جلوی درب منزل اجتماع کرده اند اجازه دهید تا بیایند و مرا ببینند. درب باز شد و شیعیان، دور آن حضرت جمع شده و به گریه و زاری پرداختند. امام علی (علیه السلام) خطاب به آنان فرمود: قبل از آن که فرصت از دست رود و دیگر نتوانید مرا ببینید، هر سوالی دارید از من بپرسید، لیکن سؤالاتتان کوتاه و مختصر باشد.
یکی از سوال کنندگان، صعصعه بن صوحان بود که روایت او حتی در صحاح اهل سنت هم، آورده شده و مورد اعتماد علمای فریقین میباشد.
در بعضی روایت آمده = از صعصعة بن صوحان روایت است که وی هنگامی که علی علیه السلام به حکومت رسید بر آن حضرت وارد شد وگفت
شما فضیلت بیشتری دارید یاحضرت آدم؟
حضرت فرمود: خوب نیست که کسی ازخودش تعریف نماید. . (امام علی(علیه السلام) ص۳۶۹، اللمعة البیضاءص۲۲۰، شبهای پیشاور ص۴۷۴
تزکیه المرء لنفسه قبیح) لکن از این جهت که خدا فرموده است: نعمت های خدادادی به خود را نقل کنید: {وَأَمّا بِنِعمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّث (ضحی سوره 9۳ آیه ۱۱)}
باید بگویم: من از حضرت آدم افضلم، صعصعه دلیل این برتری را جویا شد و خلاصه پاسخ امام علی(علیه السلام) چنین است: برای آدم همه جور وسایل راحتی و آسایش و نعمات در بهشت فراهم بود و فقط خداوند او را از خوردن گندم منع نمود. با وجود این ممنوعیت، آدم از گندم خورد و از بهشت رانده شد. در حالی که من از خوردن گندم منع نشده ام و چون دنیا را قابل توجه نمی بینم به میل و اراده خود، هرگز نان گندم نخورده ام.
( منظور حضرت آن است که کرامت و فضیلت افراد نزد خداوند به زهد، ورع و تقوای آن ها است. هرکسی ازدنیا اعراض بیشتری داشته باشد، یقیناً نزد خدا مقرب تر است. کمال زهد و تقوی هم، اجتناب از حلال ممنوع نشده است که ایشان این کار را انجام داده اند. ).
سپس صعصعه پرسید شما افضلید یا نوح شیخ الانبیاء؟
حضرت پاسخ داد: من از نوح افضلم و علت این برتری بر نوح را چنین فرمود: نوح(علیه السلام) قوم خود را به سوی خدا دعوت کرد، ولی آن ها او را اطاعت نکردند و به آن بزرگوار آزار و اذیت بسیاری رساندند. سپس نوح پیغمبر، آنان را نفرین کرد و گفت: پروردگارا! احدی از کافرین را بر روی زمین باقی نگذار. ولی من با وجود این که بعد از وفات خاتم الانبیا، صدمات و آزار فراوانی از این امت را دیدم. نفرین نکرده و کاملا صبر پیشه کردم.
( ایشان صبر خود را در خطبه شقشقیه چنین توصیف می کند: در حالی صبر نمودم ( (فَصَبَرتُ وَ فِی العَینِ قذًی وَ فِی الحَلقِ شَجًا)} که در چشمم خار و در گلویم استخوانی بود. منظور امام این است که هرکس که بر بلاها و سختی ها بیشتر صبر داشته باشد مقرب تر است).
آنگاه صعصعه پرسید: ابراهیم(علیه السلام)؟
ایشان پاسخ داد: من از ابراهیم افضل می باشم و دلیلش را در قرآن از زبان ابراهیم چنین می فرماید: {رَبِّ أّرِنِی کَیفَ تُحیِ المَوتی قالَ أَوَلَم تُؤمِن قالَ بَلی وَلِکِن لِیَطمَئِنَّ قَلبِی} پروردگارا چگونگی زنده کردن پرندگان را به من نشان ده خداوند فرمود: آیا باور نداری؟ پاسخ داد: چرا باور دارم، اما می خواهم با مشاهد آن دلم آرام گیرد {(الغدیر، ج۱۰، ص۱۲۴) و (شبهای پیشاور، ص۴۷۴)
اما من گفتم: اگر کشف حجاب گردد پرده ها بالا رود، یقین من زیادتر نخواهد شد. (شرح الاسماء الحسنی، ج۱، ص۱۹۰، شبهای پیشاور، ص۴۷۵ لو کشف الغطاء ما ازددت یقیناً) منظور امام آن است که علو درجه هر کس، درجه یقین او می باشد که واجد مقام حق الیقین گردد).
صعصعه، باز پرسید: یا علی! تو افضلی یا موسی(ع)؟
امام خود را از موسی(علیه السلام) نیز افضل و برتر خواند و دلیل آن را چنین فرمود: وقتی که خداوند او را مأموریت داد تا به دعوت فرعون به مصر رود، مطابق قرآن مجید، ایشان عرض کرد: {رَبِّ إنِّی قَتَلتُ مِنهُ نَفساً فاَخافُ اَن یَقتُلُونِ وَ أخِی هارُونُ هُوَ أفصَحُ مِنِّی لِساناً فَاَرسِلهُ مَعِی رِداً یُصَدِّقُنِی اِنِّی أخافُ أن یُکَذِّبُون}خداوندا من از آنها یک نفر را کشته ام و میترسم که آنان مرا به قتل برسانند.
برادرم هارون را که زبان فصیح تر و گویاتری از من دارد، با من همراه گردان تا یاور و شریک من در امر رسالت باشد، و مرا تصدیق نماید، زیرا میترسم آنها رسالتم را تکذیب نمایند (قصص (۲): ۳۲)
اما موقعی که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) به من مأموریت داد تا به مکه معظمه روم، و آیات اول سوره برائت را در بالای بام کعبه بر کفار قریش قرائت نمایم_ با آنکه در آنجا کمتر کسی را میتوان یافت که یکی از خویشان و بستگانش به دست من کشته نشده باشد هرگز و ابداً نهراسیدم. امر پیامبر خدا را اطاعت نمودم و به تنهایی مأموریت خود را انجام داده، آیات سوره برائت را بر آنان قرائت نموده و مراجعت کردم.
( این سخن امام کنایه از توکل او به خدا است، چون هرکس توکلش بیشتر باشد فضیلت بیشتری دارد و موسی کلیم الله به برادرش هارون اتکا و اعتماد داشت، ولی امیرالمومنین(علیه السلام) به طور کامل به خدای بزرگ توکل و اعتماد نمود. )
صعصعة عرض کرد: یا علی: تو افضل هستی یا عیسی بن مریم (ع)؟
همچنین امام علی (علیه السلام) خود را برتر و افضل از عیسی مسیح دانست و دلیل آن را نیز چنین بیان کرد: به اذن و قدرت پروردگار، وقتی جبرئیل در گریبان مریم دمید، او حامله شد و زمانی که موقع وضع حملش رسید به مریم وحی شد که: از خانه بیت المقدس بیرون آی، این خانه محل عبادت است نه محل ولادت و زایشگاه {(الامام علی(علیه السلام)ص۳۶۹) (اللمعلة البیضا، ص۲۲۱) (شبهای پیشاور، ص۴۷۶و۸۱۴.
اخرجی عن البیت فإنّ هذه بیت العباده لابیت الولادة)} به همین دلیل از بیت المقدس بیرون رفت و عیسی در بیابان خشکیده ای متولد شد. اما وقتی مادر من فاطمه بنت اسد درد زاییدن گرفت در وسط کعبه به مستجار کعبه متوسل شد وگفت: بارالها بحق این خانه و بحق کسی که این خانه را بنا نهاده است، درد زایمان را برمن سهل و آسان گردان. در همان وقت دیوار کعبه شکافته شد و مادرم فاطمه با ندای غیبی به داخل خانه راه یافت و مرا در خانه خدا به دنیا آورد و سه روز مهمان پروردگارم بودم. بنابراین چون مکه معظمه بر بیت المقدس برتری دارد و مریم از زادن عیسی در بیت المقدس مکانی پایین تر از مکه نهی شد، ولی مادر علی(علیه السلام)، برای به دنیا آوردن او به درون کعبه مکانی برتر بیت المقدس دعوت شد، بدین جهت روح، نفس و بدن او از عیسی پاکیزه تر است.
صعصعه عرض کرد یا علی تو افضل هستی یا حضرت محمد مصطفی (ص)؟
امام فرمود: (آنا عبد من عبید محمد) من بنده ای از بندگان آن حضرت هستم.
بسم الله الرحمن الرحیم
قال الکاظم(علیه السلام):
مَا مِن شَیءٍ تَراهُ عَینَاک إلّا وَ فِیه مَوعِظَه
چیزی نیست که چشمانت آن را بنگرد، مگر آن که در آن پند و اندرزی است.
بحاالانوار، ج. ۷۸، ص. ۳۱۹،
♦️بحث موعظه پذیری و چشم عبرت گیر نعمتی است که برخی این نعمت را در خود کشته اند.اصلا معتقدند معصومند و گل بی خار
این عبرت پذیری چیزی است که امام جواد(علیه السلام)میفرمایند که یکی از سه چیزی است که مومن به آن نیاز دارد.
در روایات ما بهترین چشم چشمی است که با دیده ی عبرت پذیری به آن نگاه شود.
💠پیامبر اکرم(ص)میفرماید به فصلها که نگاه می کنید یاد قیامت بیفتید
💠پیامبر اکرم(ص) وقتی به پیرزن نخ ریس رسید فرمود خدا را چگونه شناختی؟
گفت:از این چرخ ریسندگی.
من دست از این چرخ و چرخاندن آن بردارم می افتد.حتما این جهان هم چرخاننده ای دارد.
💠آن عالم بزرگ وقتی باربر بارش را خالی کرد نگاه به الاغ کرد و گریه کرد.شاگردان گفتند:اتفاقی افتاده؟
آقا فرمود:الاغ به پن گفت شیخ من وظیفه ام رو انجام دادم و بارم را به مقصد رساندم آیا تو هم وظیفه ی انسانی خود را انجام دادی و به مقصد رساندی؟
💠قدیم لوله کشی و... که نبوده یک عده شغل آنها خالی کردن چاه فاضلاب بود و آن را با خاکستر مخلوط کرده و دم چاه میگذاشتند و یک عره اینها را می بردند.بزرگی از کنار این فضولات رد میشد و ایستاد و نگاه کرد.شاگردان از بوی بد فرار کردند.
آقا شروع کرد گریه کردن.شاگردان علت را جویا شدند.فرمود:این فضولات با من حرف زدند و گفتند:ای انسان من بهترین غذاها و میوه ها و نوشیدنی ها بودم.یک لحظه با تو همنشین شدم ببین به چه روزی افتادم؟
♦️از همه ی پدیده ها انسان درسی باید بیاموزد.
💠شخصی از عالمی پند خواست.عالم او را نزد یک حمامّی برد و گفت:نگاهش کن و درست را بگیر
شخص گفت:متوجه نشدم.
عالم گفت:این شخص مسئول حمام است و به برکت او هزاران نفر به حمام می آیند و تمیز میشوند وای خودش چقدر کثیف و بد بو است.
مبادا من طلبه حرف هایی بزنم که پا منبری ها توبه کنند و در زندگی خود عمل به احادیث کنند اما خودم عمل نکنم و جهنمی بشوم.
مداح روضه بخواند و مستمع گریه کند و حاجت بگیرد اما خودش عمل نکند
💠شیخ رجبعلی خیاط وقتی نجار آمده بود برای دوختن لباس گفت دری هم برای قلبت بساز و آن را به غیر خدا ببند
هزاران عبرت در دور و اطراف ما هست
اما افسوس که به فرموده امیرالمومنین(علیه السلام ) :مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَارَ
چه قدر عبرت ها زیاد و عبرت گیرنده کم است
نهج البلاغه حکمت ۲۸۹
#اهل_بیت
#امام_کاظم
#عبرت
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
🗣️آموزش سخنرانی🎤
روش شروع بحث(۴)
ایجاد انگیزه ابتدایی در سخنرانی خیلی مهم است به طوری که مخاطب را برای شنیدن و همراهی با بحث ترغیب میکند و برعکس
یکی از این روش ها ((شروع با داستان)) است
مثال نمونه داستان
در یکی از سالها که قحطی و گرانی به اوج خود رسیده بود و فقر و گرسنگی بیداد می کرد ، مقدس اردبیلی اندک آذوقه ای داشت که فقط کفاف قوت خانواده اش را می کرد ، اما او راضی نشد که خانواده اش غذا داشته باشند در حالی که افراد زیادی در جامعه محتاج و گرفتارند.
از این رو آن طعام را بین بیچارگان تقسیم کرد ، همسرش از این عمل او برآشفت و گفت:
در چنین سال قحطی آنچه طعام داشتیم به فقرا کمک کردی ، اکنون باید فرزندان من دست گدائی به سوی دیگران دراز کنند!
مقدس پاسخی نداد واز منزل خارج شده ، راه مسجد کوفه را در پیش گرفت . او تصمیم گرفته بود چند روزی را در مسجد معتکف شود و به عبادت و راز و نیاز بپردازد.
در دومین روز حضور او در مسجد مرد عربی مقداری آرد و گندم بر چهار پائی بار کرده به خانه مقدس اردبیلی برد و به همسرش تحویل داد و گفت:
صاحب خانه در مسجد معتکف شده و این آرد و گندم را برای شما فرستاده است.
چند روزی گذشت تا این که مقدس اردبیلی به خانه باز گشت ، همسرش به او گفت: آرد وگندمی که فرستاده بودی خیلی مرغوب بود.
مقدس ، بی خبر از همه جا ، وقتی این سخن را شنید دریافت که این فضل و رحمتی از طرف خدا بوده است و خداوند را بر این بنده نوازی ستایش کرد. گلشن ابرار ج1 ص183
#آموزش_منبر #آموزش_سخنرانی #آموزشی
#شروع_منبر #روشهای_شروع_سخنرانی
#آموزش_تبلیغ
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
May 11
🔖سری اول منبرهای مکتوب ماه محرم
📓پیامهای اعتقادی کربلا (۱۰جلسه)/استاد رفیعی /۳۳۶ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓همراه با سید الشهدا علیه السلام (۱۱ جلسه)/استاد ماندگاری/۳۳۶ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓ویژگی های یاران اباعبدالله الحسین علیه السلام (8 جلسه)/استاد رفیعی/203 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓نوع نگاه انسان به زندگی( ۱۱ جلسه) /استاد عالی/۴۹۷ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓ویژگی های ملت امام حسین علیه السلام (۹ جلسه) استاد رفیعی/265 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓پیوندهای امام حسین (علیه السلام) و مومنین (۱۰ جلسه)/استاد عالی/360 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓ویژگی های خانواده حسینی(۵ جلسه)/استاد رفیعی/138 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓سیری در تاریخ سیدالشهدا علیه السلام (۱۱ جلسه) استاد مومنی/323 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓عوامل عاقبت بخیری (۱۰ جلسه) استاد هاشمی نژاد/۳۶۸ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓درس های از مکتب عاشورا(13 جلسه)/استاد فرحزاد/411 صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓شرح دعاهای زیارت عاشورا (۱۰جلسه)/استاد رفیعی/۳۱۰ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓شرح زیارت جامعه کبیره(۲۸ جلسه)/استاد عالی/۹۱۲ صفحه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓دست دوستی ۱۰ جلسه (۳۱۰ صفحه) ویژه نوجوانان و جوانان
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓 جملات ناب سیدالشهدا علیه السلام(۵ جلسه) ۱۶۰ صفحه (محرم ۱۴۰۲)
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓شیوه های تبلیغ و جذب امام حسین علیه السلام / استاد رفیعی/۱۰ جلسه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
📓دین شناسی و تشخیص اولویت های دینی /استاد حسینی قمی/۱۰ جلسه
━━━━⊱《●○●》⊰━━━━
جهت #مشاهده فهرست #کلی و فهرست جزئی هر مجموعه و دریافت فایل ها کلیک نمایید 👆
احکام نماز(140)
احکام مقدمات نماز(139)
احکام طهارت(139)
احکام وضو(40)
🔶استعمال آب برایش ضرر نداشته باشد
کسی که می ترسد که اگر وضو بگیرد، مریض شود یا اگر آب را به مصرف وضو برساند تشنه بماند نباید وضو بگیرد. ولی اگر نداند که آب برای او ضرر دارد و وضو بگیرد و بعد بفهمد که ضرر داشته، وضویش صحیح است(1) اگرچه احتیاط مستحبّ آن است که با آن وضو نماز نخواند و تیمّم کند و چنانچه با آن وضو نماز خوانده دوباره آن را اعاده نماید.
صافی: احتیاط واجب آن است که علاوه بر وضو تیمّم نیز بنماید، و اگر با آن وضو نماز را بجا آورده تیمّم نیز بنماید و نماز را اعاده کند؛ و اگر بعد از وضویی که با جهل به ضرر گرفته ضرر رفع شد، احتیاطاً دوباره وضو بگیرد.
نوری: احتیاط واجب آن است که تیمّم کند و با آن وضو نماز نخواند و اگر با ان وضو نمازی بجا آورده، دوباره آن را انجام دهد.
امام خامنه ای: کسی که میترسد اگر وضو بگیرد مریض شود یا اگر آب را به مصرف وضو برساند تشنه بماند، نباید وضو بگیرد. {و} اگر شخص بداند که آب برایش ضرر دارد و وضو بگیرد وضویش باطل است.
مکارم: اگر خوف ضرر دارد، یا می ترسد اگر آب را به مصرف وضو برساند تشنه بماند، باید تیمّم کند. هرگاه وضو بگیرد بعد بفهمد آب برای او ضرر داشته، وضوی او صحیح است.
زنجانی: کسی که می ترسد که اگر وضو بگیرد تشنه بماند نمی تواند وضو را ترک کند و احتیاط مستحب آن است که تیمّم هم بنماید؛ بلی،اگر می ترسد که اگر وضو بگیرد مبتلا به بیماری صعب العلاج شود، نباید وضو بگیرد و باید تیمّم کند و چنانچه به این حد نرسد، ولی وضو برای او مشقّتی داشته باشد که متعارف مردم آن را تحمل نمی کنند، می تواند وضو را ترک کند و تیمّم نماید اما اگر مشقّت را تحمل نمود و وضو گرفت وضوی او صحیح است. و اگر نداند که وضو برای او ضرر شدید دارد و وضو بگیرد و بعد بفهمد که ضرر شدید داشته، وضوی او صحیح است.
وحید: کسی که می ترسد که اگر وضو بگیرد مریض شود نباید وضو بگیرد، و کسی که می ترسد اگر آب را به مصرف وضو برساند تشنه می ماند چنان چه آن عطش موجب مرضی بشود نباید وضو بگیرد. و اگر موجب مرضی نشود مخیّر است که وضو بگیرد یا تیمّم کند. و اگر نداند که آب برای او ضرر دارد و وضو بگیرد اگر چه بعد بفهمد ضرر داشته ولی ضرر، ضرر حرام نبوده وضوی او صحیح است.
#احکام_نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #مطهرات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
احکام نماز(141)
احکام مقدمات نماز(140)
احکام طهارت(140)
احکام وضو(41)
🔶مباشرت🔶
گر رساندن آب به صورت و دستها به مقدار کمی که وضو با آن صحیح است ضرر ندارد و بیشتر از آن ضرر دارد، باید با همان مقدار وضو بگیرد یا مثلاً اگر آب سرد ضرر دارد باید آب را گرم کند.
#احکام_نماز #مقدمات_نماز #طهارت #وضو #غسل #تیمم #مطهرات
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
Sire_Hazrat_Masoume_Aali_SoftGozar.com.mp3
14.05M
سخنرانی استاد عالی با موضوع سیره حضرت معصومه(سلام الله علیها)
#اهل_بیت #حضرت_معصومه #صوت #سخنرانی #استاد_عالی
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
متن روضه حضرت معصومه(سلام الله علیها)
السلام علیک یا بنت رسول الله
قم شهر مدینه تو بتولش
صحنین تو مسجد الرسولش
گر فاطمه دفن شد شبانه
نبود ز حریم او نشانه
کی گفته نهان زما ست آن قبر
من یافته ام کجاست آن قبر
آن قبر که در مدینه شد گم
پیدا شده در مدینه ی قم
روزی که به قم قدم نهادی
قم را شرف مدینه دادی
تابید چو موکبت زصحرا
شهر از تو شنید بوی زهرا
مردم دسته دسته اومدن
با گریه ی شوق و شاخه ی گل
بردن به ناقه ات توسل
چی جوری اومدن؟ هر کی تونست خودشو به مرکبت رسوند، تبرک کرد، اجازه نمیدان، کسی حتی مزاحم مرکبش بشه.
آخ؛ لایوم کیومک یا اباعبدالله، من میخوام روضه رو یه جای دیگری ببرم، میخوام بگم بی بی جان، از مدینه که حرکت کردین، پنجاه و چهار منزل چهارصد نفر مراقبت بودن؛ اجازه ندادن حتی سایه ت رو نامحرما ببینن، حتی تو ساوه ام اجازه ندادن نامحرما بهت تعرض کنن، چی می خوام بگم؟! دختر علی ام آمد کنار گودال؛ می خواد ناقه سواری کنه، الله اکبر.
سنان ابن انس بعدها به فرزندش داره نقل میکنه، سواری زینب رو داره گزارش می کنه، یاصاحب الزمان، میگه همین که دختر علی آمد کنار قتلگاه عمرسعد به من گفت سنان سربازاتو دستور بده،همه دور این زن و بچه حلقه بزنن.
دونه دونه رو سوار کرد، سنان میگه اول یه نگاه به سمت من کرد، فرمود حیا نمی کنی؟ نحن بنات الرسول؛ با این سخن زینب من بدنم به لرزه افتاد، محاصره رو شکستم،اما از دور داشتم می دیدم، دونه دونه رو به چه سختی سوار کرد، آخ نوبت رسید به امام زمانش.
یاللعجب، فرمود عمه جان شما سوار بشید، دیدم زینب کبری زیر بغل زین العابدین رو گرفت، امام اجازه نداد، فرمود عمه جان شما سوار بشید، با همون حال نزار دیدم امام زین العابدین(ع) زانو زد، دختر علی قدمشو رو زانوی امام زین العابدین گذاشت، بگم و رد شم، هنوز زینب سوار نشده نقش زمین شد؛ حسین.
#روضه #اهل بیت #حضرت_معصومه
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20
🗣آموزش سخنرانی🎤
روش شروع بحث(5)
روش داستانی⏱
یکی از روش های شروعی که اگر مناسب اجرا شود در مخاطب انگیزه ایجاد می کند که بحث را ادامه دهد و چه بسا تا آخر سخنرانی حضور داشته و مطالب را تا آخر گوش دهد روش شروع با داستان است.
این شرایط اگر رعایت شود داستان تاثیر خود را خواهد گذاشت
1. پرورش به اندازه مناسب.
2. مستند باشد و تحریف نداشته باشد.
3. بسيار مهم و تأثيرگذار باشد.
4. اصل قرار نگیرد.
5. بدون تجزيه و تحليل نماند.
نمونه داستانی:
موضوع:انفاق ، دستگیری از مردم. مخاطب: عموم مردم.
در یکی از سالها که قحطی و گرانی به اوج خود رسیده بود و فقر و گرسنگی بیداد می کرد ، مقدس اردبیلی اندک آذوقه ای داشت که فقط کفاف قوت خانواده اش را می کرد ، اما او راضی نشد که خانواده اش غذا داشته باشند در حالی که افراد زیادی در جامعه محتاج و گرفتارند.
از این رو آن طعام را بین بیچارگان تقسیم کرد ، همسرش از این عمل او برآشفت و گفت:
در چنین سال قحطی آنچه طعام داشتیم به فقرا کمک کردی ، اکنون باید فرزندان من دست گدائی به سوی دیگران دراز کنند!
مقدس پاسخی نداد واز منزل خارج شده ، راه مسجد کوفه را در پیش گرفت . او تصمیم گرفته بود چند روزی را در مسجد معتکف شود و به عبادت و راز و نیاز بپردازد.
در دومین روز حضور او در مسجد مرد عربی مقداری آرد و گندم بر چهار پائی بار کرده به خانه مقدس اردبیلی برد و به همسرش تحویل داد و گفت:
صاحب خانه در مسجد معتکف شده و این آرد و گندم را برای شما فرستاده است.
چند روزی گذشت تا این که مقدس اردبیلی به خانه باز گشت ، همسرش به او گفت: آرد وگندمی که فرستاده بودی خیلی مرغوب بود.
مقدس ، بی خبر از همه جا ، وقتی این سخن را شنید دریافت که این فضل و رحمتی از طرف خدا بوده است و خداوند را بر این بنده نوازی ستایش کرد. گلشن ابرار ج1 ص183
#آموزش_منبر #آموزش_سخنرانی #آموزشی
#شروع_منبر #روشهای_شروع_سخنرانی
#آموزش_تبلیغ
کانال ره توشه مبلغین
@mobaleqin20