آمریکا: اروپاییها از مذاکرات صلح روسیه و اوکراین حذف میشوند
🔹نماینده ویژهٔ آمریکا در امور اوکراین: درباره توافق صلح بین روسیه و اوکراین مشورت خواهد شد. در نهایت اروپاییها از مذاکرات صلح برنامهریزی شده بین روسیه، آمریکا و اوکراین حذف خواهند شد.
📈نرخ تتر به تومان، از یک محدوده حمایتی محدود در ۸۸ الی ۸۷هزار تومان برگشت نمود.
🔼در صورتی که قیمت تتر از سقف ۹۲۵۰۰ تومان عبور کند ، در این صورت می تواند به اعداد ۹۸ و حتی ۱۰۰ هزار تومان برسد.
✔️اما اگر مجددا قیمت به ناحیه ۸۸ الی ۸۷ برسد و سپس این ناحیه را به پایین بشکند، در این صورت می تواند تا ۸۴ هزار تومان نیز اصلاح دهد.
@mobin1445
📋دولت و افزایش نرخ ارز
♨️ورود نرخ ارز به کانال نود هزار تومان باعث شد تا عده ای از منظر اقتصادی و عده ای دیگر با نگاه انتظارات روانی_سیاسی به آن بپردازند. اما در این بین آنچه بیش از همه ذهن ها را به خود مشغول ساخته، نقش و جایگاه دولت در افزایش نرخ دلار است، که دو برداشت می توان داشت.
✅برداشت اول اینکه دولت و تیم اقتصادی آن با اهداف سیاسی خاصی و از روی سناریویی از پیش تدوین شده، اقدام به افزایش نرخ ارز نموده اند. البته چنین برداشت هایی در گذشته نیز سابقه داشته و از نگاهی شاید بتواند خود متولیان امر در دولت را مسبب بروز چنین نگرش هایی دانست.
باید به این نکته توجه کنیم که افزایش نرخ ارز در نهایت به لحاظ "اقتصادی" ( افزایش کسری بودجه و اینکه خود دولت بزرگترین مصرف کننده است) و "محبوبیت" ( ومقبولیت) به ضرر دولت ها تمام می شود. لذا دولت ها، غالبا تمام تلاش خود را دارند که مانع از افزایش افسار گریخته نرخ ارز شوند. مخصوصا که در ماه های اول فعالیت خود باشند.
✅برداشت دوم در ارتباط دولت و نرخ ارز این است که افزایش نرخ ارز می تواند محصول گفتمان سیاسی و اقتصادی دولت و رویکرد و عملکردهایی باشد که در اجرایی نمودن امور سیاسی و اقتصادی در پیش گرفته اند. از قضا در همین چارچوب، سیاست های ارزی دولت چهاردهم مورد نقد منصفانه کارشناسان دلسوز نیز قرار گرفت و هشدارهای لازم بیان شده است.از این منظر، در برهه فعلی، ورود نرخ ارز به محدوده ۸۵ هزار تومان و کانال های بالاتر محصول سیاست های ارزی دولت ( بازار توافقی) و انتظارات روانی و سیاسی است، نه ورود مستقیم دولت برای کسب درآمد یا اهداف سیاسی. البته ما نقش آن شرکت های خصولتی، برخی بانکها و افراد را که از محل افزایش قیمت دلار، منتفع هستند، نادیده نمیگیریم و معتقدیم حساب آنها از مجموعه دولت به معنای هیئت وزیران جداست و دولت حتما باید برای مقابله با ورود نامولد آنها به بازار ارز، کنترل و نظارت داشته باشد.
✳️ سخن اصلی این است که در برهه فعلی می بایست افزایش نرخ ارز را از منظر نماگرهای اقتصادی و انتظارات سیاسی_روانی تحلیل نمود، نه اینکه آنرا به وجود توطئه و نگرش های حزبی گره بزنیم. لذا بیان نظراتی که مبنای علمی ندارند و سمت و سوی متهم نمودن دولت را تداعی می نماید، می تواند کانون ایجاد ناامیدی و تشتت در جامعه گردد. زمانی که دشمن به دنبال انشقاق در جامعه ایران می باشد، و به ایجاد دو قطبی در کشورمان امید دارد، نباید با مقصر سازی از دولت، آنهم بدون ادله و استدلال معتبر، او را متهم ساخت. نقد کنیم، اما نقد "دشمن شاد کن" نداشته باشیم. البته در آن سو دولت نیز باید ضمن شفاف سازی، گفتگو با مردم و شنیدن سخن همه کارشناسان، زمینه هرگونه سوء تفاهم را برطرف نماید.
@mobin1445
🔻حذف تصاویر حاج قاسم سلیمانی و شهید رئیسی در دیدار مردمی با پزشکیان بدستور استانداری بوشهر
🔹️در سفر اخیر مسعود پزشکیان به استان بوشهر مقامات ارشد استانداری بوشهر، در اقدامی توهین آمیز و ضدملی، تصویر ۲ شهید شاخص و ملی کشور، حذف شده است. این درحالی است که تا روز قبل از آن این تصاویر در ورزشگاه بوشهر موجود بوده است.
🔹️این اقدام با اعتراض جمع زیادی از مردمی که به دیدار عمومی پزشکیان دعوت شده بودند، مواجه می شود اما متولیان برنامه با بهانه اینکه الان دیگر فرصت اصلاح کردن وجود ندارد، از نصب مجدد این تصاویر خودداری کردند.
🚨 نابرابری اقتصادی؛ چالش بزرگ جهانی
📊 بر اساس نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات پیو که در 36 کشور انجام شده،میانگین 54 درصد از بزرگسالان می گویند شکاف بین ثروتمندان و فقیرها یک مشکل بسیار بزرگ در کشورشان است.
🔹 اکثریت بزرگسالان در چندین کشور پردرآمد از جمله استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، اسپانیا، بریتانیا و ایالات متحده انتظار دارند که کودکان در کشورشان از نظر مالی بدتر از والدین خود در هنگام بزرگ شدن باشند.
🔹در اکثر کشورهای اروپایی مورد بررسی، از هر 10 بزرگسال حداقل 6 نفر خواهان تغییرات عمده یا اصلاحات کامل در سیستم اقتصادی کشورشان هستند. 66 درصد این دیدگاه را در ایالات متحده دارند.
9.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ایهود باراک، نخست وزیر پیشین اسرائیل:
میگویند بیایید مرحله دوم از توافق آتش بس را شروع نکنیم و دوباره به جنگ با حماس برگردیم، باید گفت مگر در 15 ماه جنگی که گذشت چه دستاوردی داشتید که میخواهید دوباره به جنگ برگردید؟! هیچ! این حرفها فقط به معنای بازگشت اسیران در تابوت است...
📸 جدول مقایسهای جالب از بودجه امسال و پارسال/ کدام دستگاهها پولدارتر میشوند؟
🔹️روزنامه فرهیختگان بودجه سال ۱۴۰۴ را با بودجه سال ۱۴۰۳ مقایسه کرده که درصد رشد برخی از آنها به شرح زیر است:
سازمان نوسازی مدارس: ۱۷۵ ٪
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر برق: ۱۳۹ ٪
بیمه سلامت: ۱۰۶ ٪
دبیرخانه مجلس خبرگان: ۸۸ ٪
کتابخانه مجلس: ۸۴ ٪
آستان حضرت امام خمینی: ۸۲٪
سازمان مدیریت بحران: ۷۷٪
هلال احمر: ۶۲٪
بهزیستی: ۶۱٪
صندوق بازنشستگی: ۵۴٪
بنیاد شهید: ۳۴٪
صداوسیما: ۳۳٪
ستاد اقامه نماز: ۳۰٪
کمیته امداد: ۲۹٪
نهاد ریاست جمهوری: ۲۸٪
شورای نگهبان: ۲۸٪