#اهمیت_دعا
✨ امام حسین عليهالسّلام فرمودند:
🔸خداوندِ سبحان چهار چيز را در چهار چيز پنهان نمود:
🔹خوشنودى خود را در حسنات و كارهاى خوب پنهان نمود. پس هيچ حسنهاى را كوچك مشماريد، شايد رضاى خدا در آن باشد.
🔹خشم خود را در گناهان پنهان نمود. پس هيچ گناهى را كوچك مشماريد كه مبادا خشم خدا در آن باشد.
🔹 دوستان خود را در بين مردم پنهان نمود. پس هيچ احدى را كوچك مشماريد و حقيرش ندانيد، شايد او ولى و دوست خدا باشد.
🔹و اجابت را در دعاها پنهان نمود. پس هيچ دعائى را كوچك مشماريد، شايد همان دعا مستجاب باشد.
📚 معدن الجواهر و ریاضة الخواطر، ج۱، ص۴۲
#اللهمعجللولیکالفرج
#اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
#حوزه_128_حضرت _ام_البنین
هدایت شده از سراج اندیشه
16.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 جلسه 5 | نور مبین (آموزش ترجمه و تدبر در مفاهیم قرآن کریم)
🎙حجت الاسلام والمسلمین علی رضایی
📌دریافت از آپارات:
aparat.com/v/2p1Ie
📌لیست جلسات (دریافت فیلم، جزوه، پردهنگار و...) :
serajnet.org/post/detail/Fa/2-59-1-16-1-0
#نور_مبین_1400
#قرآن
#حجت_الاسلام_رضایی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
🌐 www.serajnet.org
🆔 @serajnet
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
نشست تربیت و تعالی حوزه ای "احـــــــکام"
با محوریت موضوع "نمـــــــــاز"
مربی: خانم ذوالفقاری
تاریخ: ۱۴۰۰/۴/۱۲
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین(س)
#روانشناسی_نمـــــاز
༺نقش نماز در رشد انگیزشی انسان༻
🕌 نماز از جمله مهمترین اعمال عبادی در ادیان است. هر دینی برای رهایی از تعلقات دنیوی و برای کسب آرامش، پیروان خودرا به انجام نماز توصیه کرده است..
🕋 در دین اسلام نماز علاوه بر ایجاد آرامش برای انسان،او را به تدریج به عالیترین سطح انگیزشی میرساند. انسان در نوجوانی با سطح متعالی انگیزشی آشنا میشود؛ یعنی اصولی را میبیند که فراتر از خواسته ها و تمایلات شخصی اوست.
📿همچنین پی می برد که ایمان به خدا و عمل به دستورات او، وی را از خود و جامعه و هر قید دیگری رها کرده و به سطح بالایی از آزادی و وارستگی می کشاند.
نماز انسان را به بهترین وجه در این سطح متعالی نگه می دارد. انسان از طریق تطهیر، وضو ساختن و آمادگی روانی به بالاترین درجه معنوی میرسد، او با نیت قربةالی الله، آگاهانه وارد عملی میشود که هدفش چیزی نیست جز رضایت حق..
با تکبیره الاحرام، غیرِ الله را به پشت سر خویش می افکند و او میماند و خدایش.
با حضور قلب نیز به نیت خود استمرار میبخشد و زیستن در سطح متعالی را تمرین می کند. چنین نمازی مورد تأکید دین است..
نمازی که برای مقبولیت اجتماعی خوانده شود به حکم ریا باطل است. نمازی که بدون توجه و حضور قلب برپا شود، بی اعتبار است.. این نمازها انسان را از فحشا و منکرباز نمی دارند.
༺توصیه های تربیتی برای آموزش نماز ༻
درترغیب فرزندانمان به انجام نماز ابتدا باید نیت خود را بررسی کنیم، که آیا در این کار فقط رضایت خداوند را در نظر داریم یا چیزهای دیگری نیز در آن دخیل است.
گاهی اوقات ما تنها به فکر حفظ آبروی خود در نزد دیگران هستیم و نگرانیم که نماز نخواندن فرزندانمان نشانه بی عرضگی ما تلقی شود. در این صورت ما نمیتوانیم دعوت کننده خوبی برای نماز باشیم، چون از یک سو عمل ما متعلق به سطح متعالی از انگیزه ها نیست و نیت قربة الی الله در آن وجود ندارد و از سوی دیگر این احساس به مخاطب دست میدهد که هدف ما تنها تأمین خواستههای خودمان است نه جلب رضایت خداوند...
در دعوت آنان به نماز علاوه بر تشویق هایی چون دادن هدایا و یا حتی تشویق های کلامی همواره باید به گونهای عمل کنیم که آنان را از سطوح پایین انگیزشی به سطوح عالی تر سوق داده و متوجه خدا کنیم. مثلاً اگر میبینیم فرزندمان در انجام وضو سهل انگاری می کند، به او بگوییم که خداوند در صورتی نماز را می پذیرد که شرایط آن از جمله وضو درست انجام شود. با چنین عبارتی ما مخاطب خود را متوجه هدف اصلی عمل عبادی خواهیم کرد..
توصیه های دینی و از جمله توصیه به نماز باید به گونهای باشد که نشان دهیم همیشه در محضر خداوند هستیم؛ به همین جهت از تندگویی، پرخاشگری، عصبانیت و بی ادبی پرهیز کنیم.
༺ اثرات مثبت نماز بر روان و جسم༻
خداوند متعال می فرمایند:
ما آنچه از قرآن فرو می فرستیم شفا و رحمت الهی برای اهل ایمان است.(اسرا ۸۲)
پژوهشگران شرق و غرب معتقدند که با تمرکز فکری می توان از فشار روحی کاست و آن را برای درمان بیماری های روان تنی و بیماریهای دیگر مؤثر میدانند. برخی از روشهای تمرکز فکر و "خود آرامیِ" تن، عبارتنداز:
✓ روش T.M در آمریکا
✓ذن در ژاپن
✓یوگا در هندوستان..
اما، ما مسلمانان نیازی به آنها نداریم؛ زیرا بهترین روش "خود آرامی" در اسلام توصیه شده است و آن برپا داشتن نماز است.
*ألابذکر الله تطمئن القلوب*(رعد۲۸)
*و اذا مرضت فهو یشفین*( شعرا ۸۰)
شخص بیمار چه عوارض جسمی داشته باشد یا مسئله روانی یا بیماری روانتنی، مشکل اصلی وی این است که از درد رنج میبرد. چنانچه شخص بیمار ضمن مراجعه به پزشک متخصص در حین اجرای اقدامات تشخیص و درمان بیماری خود با عقیده راسخ، به ادای فریضه نماز بپردازد به لطف خداوند متعال در اثر تمرکز اعصاب و افزایش توانایی روحی توأم با نرمش منظم عضلات و مفاصل بدن، که در نماز انجام میگیرد، دستگاه عصبی از فشار روحی و هیجانات خارجی آزاد می گردد،ودرد بیمار کاسته می شود. شخص مذکور تمرکز حواس و توانایی کار را به دست میآورد و چون به خدا پناه می برد نیازی به اعتیاد یا پناهندگی به غیر خدا ندارد..
لذا از عوارض دارویی هم محفوظ می ماند.. همچنین مشاهده شده است که با ادای نماز، ضربان قلب، فشار خون و چربی های خون به حد اعتدال برمیگردد و از این طریق در پیشگیری از تصلب شرایین و عواقب وخیم آن بسیار کمک میکند.. گروهی از جراحان و متخصصان ارتوپدیک در کشورهای اسلامی اذعان نموده اند که بهبود زخم های ناشی از عمل جراحی و شکستگی استخوان ها در افراد نمازگزار سریعتر از دیگران حاصل میشود. دکتر شفیق الذیات، جراح مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی بصره به بیماران خود ۴۸ ساعت پس از عمل جراحی دیسک کمر اجازه انجام نماز میدهد و پس از مطالعه ۴۰ بیمار ثابت کرده است که نتیجه آن بهتر از فیزیوتراپی معمولی بوده است...
از طرف دیگر در کارهای روزمره، بعضی مفاصل تا حد خستگی به حرکت در می آیند، در حالی که سایر مفاصل، مخصوصاً مفاصل کوچک و برخی از مفاصل بین مهره ای ستون فقرات، امکان تحرک کافی ندارند..
حرکات منظم روکوع،قعود و قیام در نماز، این امکان را فراهم می سازد تا در شبانه روز، ۱۷ بار تمامی مفاصل بدن با نظم خاصی به حرکت درآیند و از آرتروز و بیماریهای مفاصل پیشگیری شود..
ادامه دارد...
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین
هرکس دیگری درباره حقوق بشر حرف بزند آمریکایی ها حق ندارند درباره حقوق بشر حرف بزنند؛ چون دولت آمریکا بزرگترین نقض کننده حقوق بشر است...
#حقوق_بشر_آمریکایی
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین
هرکس دیگری درباره حقوق بشر حرف بزند، آمریکایی ها حق ندارند درباره حقوق بشر حرف بزنند، چون دولت آمریکا بزرگترین نقض کننده حقوق بشر است...
#تولید_محتوا
#حقوق_بشر_آمریکایی
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین
معنای حقوق بشر در آمریکا یعنی فشردن گلوی سیاهپوستی که هیچ گناهی نداشت جزاینکه رنگ پوستش فرق میکرد....
#تولید_محتوا
#حقوق_بشر_آمریکایی
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین
✴️حضور در فضای مجازی چه حکمی دارد؟
⭕️فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تیغی دو لبه هستند، که هم میتوان از آنها به عنوان ابزاری برای انتشار ناهنجاریها، شایعات، اخبار دروغه و مطالب نادرست استفاده کرد و هم میتوان آنها را درنقش رسانه ای قدرتمند، برای اطلاع رسانی به کاربران و انتشار محتوای علمی، فرهنگی، دینی و مذهبی مورد استفاده قرار داد و لذا در صورتی که مفسده ای در آن نباشد و از آن استفاده درست شود حضوراشکالی ندارد؛ ولی در صورتی که مستلزم مفسده (مانند: ترویج فساد، نشر اکاذیب و و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد حضور جایز نیست..
📚 استفتائات۱۳۹۵/۶/۱
✴️استفاده از نرم افزارهای مجازی و شبکه های اجتماعی چه حکمی دارد؟
⭕️ به طور کلی استفاده از شبکههای اجتماعی و مانند آن اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل، ضرر به اسلام و مسلمین) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا خلاف قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد جایز نیست و تشخیص موضوع به عهده مکلف است.
📚 استفتاء: ۵۱۳۲۰۹
تاریخ: ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
✴️ عضویت در کانال ها و گروه های مجازی که به شایعه پراکنی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی میپردازند یا محتوای غیر دینی و غیر اخلاقی دارند و خود این عضویت فارغ از تأثیر پذیری در این کانال ها ممکن است موجب تشویق و تقویت گردانندگان این کانالها شود از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
⭕️اگر موجب ترویج و تقویت آن ها می شود جایز نیست.
📚استفتاء ۸۵ ۱۳۹۰
تاریخ: ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
#حوزه_128_حضرت_ام_البنین