° تبدیل معرفت به رفتار °
💚 پیامبر اکرم و فرمودند: « من شهر علمم و علي عليه السلام باب آن، برای دستیابی به فهم عميقي دینی، به تعبیری فهم علوی با حضرت امیر علیه السلام، عهد ببندیم که روزی یک بار زیارت امین الله را قرائت کنیم.
💚معرفی محبت و حب نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت در اسلام به عنوان زیر بنای تشیع، نشانگر اهمیت این مسئله است. بنابراین، این بنا مطرح است به عنوان یک شیعه واقعی چگونه می توانیم حب واقعی مان را - نسبت به امام زمان(عج) ابراز کنیم؟ یکی از راه ها این است که در زندگی روزمره همواره ایشان را در کنار خودمان و شاهد و ناظر اعمالمان بدانیم و به قدری ایمانمان را آهنین کنیم تا آهن ربای وجود نازنین حضرت ما را نیز جذب کند تا امام حاضرمان را ببینیم. برای مثال وقتی به زیارت قبور مطهر ائمه می رویم، برای اثبات محبتمان در عمل، هنگام خداحافظی، از وجود پاکشان اذن خروج بگیریم؛ یعنی با خودمان و اماممان عهد ببندیم که یک رذیله اخلاقی را ترک کنیم تا دوستی مان فقط زبانی نباشد.
حضرت امیر علیه السلام شخصیت تک بعدی نداشتند. همواره میان کار روز و عبادت شب، میان کار فردی و امور جمعی، میان جذب و دفع توازن برقرار می کردند. پس ما نیز باید تلاش کنیم تا با بالا بردن ظرفیت بدنی، روحی و عقلی مان دچار زندگی تک بعدی نشویم؛ یعنی بهتر آن است از افراط و تفریط برحذر باشیم.
💚از نمونه رفتارهایی که می توانیم دوستی و حب خودمان را هر چند ناچیز به ائمه اش نشان دهیم، انتخاب اسامی ائمه برای فرزندمان است.
جلسه سیزدهم ، امیرالمومنین.m4a
5.28M
✔️جلسه سیزدهم
👤استاد ملکی
📚سیره امیرالمومنین(ع)
📅۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰
8⃣کتاب سیر مطالعاتی بینش مطهر
👉@Mobinyazd_2
🔶🔸🔶🔸
🔸🔶🔸
🔶🔸
🔸﷽
سلام علیکم
📩 #اطلاعیه
📢 اطلاع رسانی مقرری جلسات بینش مطهر
📘کتاب : ✅ سیره امیر المومنین علیه السلام
✅ درسِ ۵تا ۷
🍀 #موضوع بحث: جاذبه و دافعه حضرت علی علیه السلام
📘 کتاب بینش و رفتار قرآنی:
سورة جمعه
👉@Mobinyazd_2
پرسش های تحلیلی و شبهات
🌼چرا على علیه السلام دشمن سازی می کرد؟ مگر تشیع مكتب محبت نیست؟
🌼دافعه امیرالمؤمنین علیه السلام در طول دوران خلافت شامل چه گروه هایی می شد این گروه ها چه ویژگی هایی داشتند و چرا حضرت آنان را از خود طرد کرده است؟
🌼 پیدایش خوارج از منظر تاریخی به چه صورت بود و به کدام دافعه بر می گشت؟
🌼چرا خوارج به نظر شهید مطهری شایسته انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر نبودند؟
🌼شهید مطهری ریشه اصلی خارجی گری را چه می داند؟ به عقیده خوارج در باب خلافت و خلفا چه بود؟
🌼با انقراض گروه خوارج در روزگار کنونی، آیا پرداختن به آنان فایده ای دارد؟
🌼چرا باید از معصومین علیهم السلام اطاعت تام داشته باشیم، در حالی که امام می فرماید، معیار باید حقیقت باشد نه اشخاص؟
🌼 چه ویژگی هایی از خوارج در فرق بعدی مسلمانان حلول کرد؟
🌼مگر قرآن دستور مراجعه و تبعیت از خودش را نمی دهد، پس چرا خوارج با مراجعه به قرآن، گمراه شدند؟
🌼چه درس هایی باید از سیاست قرآن بر نیزه کردن بیاموزیم؟
3-1.mp3
11.81M
🔉 #جاذبه امیرالمومنین (ع) - قسمت اول
✔️ فایل پنجم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
3-2.mp3
11.34M
🔉 جاذبه امیرالمومنین (ع) - قسمت دوم
✔️ فایل ششم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
4-1.mp3
9.42M
🔉 #دافعه امیرالمومنین (ع) - قسمت اول
✔️ فایل هفتم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
jome-1.mp3
13.11M
🔉تفسیر سوره #جمعه - قسمت اول
✔️ فایل اول
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #بینش_و_رفتارقرآنی1
📱 @binesh_raftarqurani
jome-2.mp3
13.8M
🔉تفسیر سوره #جمعه - قسمت دوم
✔️ فایل دوم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #بینش_و_رفتارقرآنی1
📱 @binesh_raftarqurani
/ امام خميني (رحمة الله علیه) /
... عشق به خدا صادر می شود. ارزش اعمال روی این عشق و محبتی است که به حق تعالی هست. روی این فنا و توحیدی است که در انسان هست و این سبب شده است که «ضربة على يوم الخندق أفضل من عبادة الثقلين » فرضا که این ضربت را کس دیگر برای دفاع از اسلام زده بود، اما از روی این عشق نبود. کارش هم اسباب این شده بود که اسلام ترویج پیدا کند؛ لكن چون مبدأ عشقی نبود أفضل من عبادة ثقلین نخواهد شد. انگیزه اعمال، انگیزه روحانیت اوست به صورت او، شمشیر زدن یک دست پایین آوردن است و یک کافر را کشتن. این دست پایین آوردن است و کافر را کشتن از خیلی اشخاص ممکن است صادر بشود، لکن گاهی اصلا اجر ندارد و اصلا فضیلت ندارد و گاهی فضیلت دارد تا برسد به آن جایی که افضل من عبادة الثقلين. این روی آن عشق و توحیدی است که در قلب او هست. روی آن است که دست دست او نیست. چشم، چشم او نیست. ید الله است؛ عين الله است. اینها را ما با لقلقه لسان می گوییم و نمی توانیم تصورش را بکنیم. البته تصدیقش کردیم به اینکه این طور است اما تصورش را نمی توانیم بکنیم که چه جور است. وضعیت شيعه على علیه السلام تابع مرام و شیوه وى [است] آنهایی که شیعه این مرد بزرگ هستند. البته نمی توانند...
/امام خمینی (ره) /
✴️ اطاعت امر خدا، یک پیروزی بزرگ:
می خواستم عرض بکنم این است که شما خیال نکنید که اگر یک وقت ما نرسیدیم به مقصد، گفته بشود که خوب چه شد؟ خونها ریخت و از بین رفت و چه شد؟ اولا شده است خیلی چیزها، اینها الآن از آن خر شیطان پایین آمده اند یک قدری؛ و ثانيا چه شد؟ یک تکلیف را ادا کردیم. این همان است که «خوارج» ممکن بود به حضرت امیر بگویند خوب چه شد؟ شما هجده ماه جنگ کردی چه شد؟ «چه شده یعنی چه؟ خوب تکلیف ماست. ما حالا نماز داریم می خوانیم، یک کسی بگوید خوب شما بیست سی سال نماز خواندید چه شد؟! خوبه من با بیست سال نماز، اطاعت خدا کردم. «چه شد؟» کدام است؟ من اطاعت خدا را کردم. خدا گفته بكن، من هم کردم، چه شد، مال این است که یک مسئله ای باشد که تکلیف شرعی نباشد و یک مسئله خودمانی باشد، آدم بخواهد روی مقصد (شخصی) یک کاری بکند، وقتی نشد می گوییم چه شد؛ همه این کارها را کردیم اما تکلیف بوده است که کردیم رسیدیم به مقصد: الحمدلله، نرسیدیم به مقصد تکلیفمان را ادا کردیم. هیچ باکی از این مطلب نداریم و ان شاء الله می رسیم؛ ان شاء الله.
/آیت الله خامنه ای/
❇️بصیرت
انسان باید بصیرت پیدا کند. این بصیرت به چه معناست؟ یعنی چه بصیرت پیدا کند؟ چه جوری می شود این بصیرت را پیدا کرد؟ این بصیرتی که در حوادث لازم است و در روایات و در کلمات امير المؤمنين هم روی آن تکیه و تأکید شده به معنای این است که انسان در حوادثی که پیرامون او می گذرد و در حوادثی که پیش روی اوست و به او ارتباط پیدا می کند، تدبر کند، سعی کند. از حوادث به شکل عاميانه و سطحی عبور نکند. به تعبیر امیرالمؤمنین اعتبار کند «رحم الله امرءََ تفكّر فاعتبر» فکر کند و براساس این فکر اعتبار کند. یعنی با تدبر مسائل را بسنجد «و اعتبر فابصر» با این سنجش بصیرت پیدا کند. حوادث و درست نگاه کردن درست سنجیدن در آنها تدبر کردن در انسان بصیرت ایجاد می کند، یعنی بینایی ایجاد می کند و انسان چشمش به حقیقت باز می شود امیر المؤمنین در جای دیگر می فرماید: «بصير آن کسی است که بشنود، گوش خود را بر صداها نبندد، وقتی شنید بیندیشد. هر شنیده ای را نمی شود به صرف شنیدن رد کرد یا قبول کرد، باید اندیشید.» و « البصير من سمع فتفکر و نظر بصر.» نظر یعنی نگاه کند چشم خود را نبندد. ایراد کار بسیاری از کسانی که در لغزشگاه های بی بصیرتی لغزیدند و سرنگون شدند این است که نگاه نکردند و چشم خودشان را بر یک حقیقت واضح بستند.
تبدیل معرفت به رفتار
١. چرا خوارج دشمن امیرالمؤمنین علیه السلام شدند؟ نکند ما هم مثل آنان شویم؟
خوارج ایمان داشتند اما ایمان به غلط؛ ما به چه چیزی هایی ایمان داریم؟ خوارج بر اساس ایمان اشتباهشان، عمل اشتباه انجام می دادند. آنان بی بصیرت در دین بوده و استنباط درستی از قرآن نداشتند؛ ما چطور؟
برخی افراد نه ایمان دارند که عمل، برایشان مهم نیست که دستور خدا چیست؟ و خدا چطور دوست دارد. اگر کسی برایش مهم باشد که خدا چه چیزی را (چه پوششی؟ چه نمازی؟ چه رفتاری؟..) را دوست دارد، این ایمان است یعنی، در مقابل محبوب تسلیم است. بعد از تسلیم بگوییم: خدایا می خواهم آن گونه که تو می گویی به سعادت برسم؛ همان طور عمل می کنم. عمل ما باید مبتنی بر شناخت و اجتهاد در نظر عالم ربانی باشد. تمرین کنیم برای سؤال هایمان به عالم و مرجع تقلیدمان مراجعه کنیم و در مقابلشان «چشم» بگوییم. بهتر است تمرین کنیم در برابر مسائلی که عقل ما نمی رسد، اما عقل یک متخصص به آن رسیده اطاعت کنیم. برای مثال در دعای رجبیه امام صادق علیه السلام می گویند: در هنگام گفتنِ «حرم شبتي على النار» آقایان محاسن خود را و خانم ها موهای خود را بگیرند. نگوییم برای چه؟ در اینجا مسئله حب مطرح است. محبوب این طور می پسندد. برخی مسائل را خودمان می فهمیم که عمل باید بکنیم، برای قسم دیگر باید به متخصص مراجعه نماییم. خوارج متخصص نداشتند و به اصطلاح امروز آزاداندیش بودند. آنان در دموکراسی خود به عنوان یک دموکرات بسیار تند و تیز و سخت عمل می کردند.
🌿🌿🌿🌿🌿
٢. شهيدمی فرمایند : قرآن به نیزه کردن، 13 قرن است که ادامه دارد، ما چگونه قرآن را بر نیزه می کنیم؟
ما دین را دستاویز امیال و خواسته های خودمان می کنیم برای خودمان از دین مایه می گذاریم. برای مثال، قسم زیاد می خوریم. باید عادت به قسم خوردن را ترک کنیم. دين را سپر خودمان قرار ندهیم؛ از خودمان برای دین مایه بگذاریم، خودمان را سپر دین بکنیم. این کارها جنبه رقیق قرآن سر نیزه کردن است.
یکی از آفت های مذهبی ها، حلال و حرام کردن زیاد و سریع فتوا دادن است. نباید با بچه ها در این باره زیاد بحث کنیم. برای مثال، مادر به بچه می گوید این لباس را بپوش، اگر نپوشی حرف مرا گوش نکرده ای و کار حرام انجام داده ای! میروی جهنم، مدام بهشت و جهنم را سر نیزه می کنیم. دین را در زندگی لوث نکنیم، آن وقت سر مسائل مهم که صحبت از جهنم می شود . بچه هیچ ارزشی بر آن قائل نمی شود.
🌱🌱🌱🌱
٣. ما وقتی می توانیم چیزی را خوب بشناسیم که ضدش را خوب بشناسیم
تولی در کنار تبری درست است. یکی از گرفتاری های مذهبی ها آن است که فقط جاذبه دارند و می خواهند دوست ائمه باشند نه دشمن دشمن آنان؛ نمی خواهند. انحراف ها و کجی ها را بشناسند؛ و لعن کنند. کسی که خداشناس است شیطان شناس نیز هست و راه های نفوذ شیطان را هم می داند. بنابراین باید دشمن شناسی کنیم.
جلسه ۱۴ ، سیره امیرالمومنین.m4a
6.78M
✔️جلسه چهاردهم
👤استاد ملکی
📚سیره امیرالمومنین (ع)
📅 ۱ خرداد ماه۱۴۰۰
8⃣کتاب سیر مطالعاتی بینش مطهر
👉@Mobinyazd_2
پرسش های تحلیلی و شبهات
🌱 با توجه به متفاوت بودن شرایط جامعه در دوران کنونی با زمان گذشته، چه فایده ای می تواند داشته باشد که ما هنوز دور هم جمع می شویم و برای على نه بزرگداشت می گیریم؟
🌼 كدام خطر برای اسلام و جامعه تشیع بیشتر است؟ عابد جاهل یا کافر زیرک؟ چرا؟
🌱چرا حضرت على تأكيد داشتند مردم عثمان را نکشند؟
🌼وضعیت جامعه على علیه السلام با پیامبر صلوات الله علیه از چه نظر متفاوت بود؟
🌱سخن حضرت امیر مبنی بر اینکه «من چشم فتنه را در آوردم» به چه اشاره دارد؟ و چرا در این موضع تعبير فتنه را به کار می برند؟
🌼 فتنه ای که پیغمبر برای دوران امیر المؤمنین علیه السلام پیش بینی می کردند، چه بود؟
🌱بحث فتنه در نهج البلاغه در چه سطوحی مطرح شده است؟
🌼درباره شیوه حکومت داری، دستورات امیر المؤمنین علیه السلام و معاویه را به کارگزارانشان مقایسه کنید؟
🌱منشأ سنخیت و اتصال سیره زندگی حضرت امیر و نبی اکرم علیهم السلام چیست؟
🌼چرا شهید مطهری انعطاف ناپذیری و صراحت در سیاست علی علیه السلام را از مشکلات حکومت داری علی نمی دانند؟
🌱 آیا نهج البلاغه می تواند منبعی برای سیره شناسی و کتاب و تعلیم و تربیت انسان باشد؟
🌼چرا علي عليه السلام به رغم شجاعتشان در مقایسه با خلفای قبلی در دوره حکومت داری فتوحاتی نداشتند؟
🌱 با توجه به سیره امير المؤمنين عليه السلام و شیوه حکومت ایشان در جامعه نقش حاکم اسلامی در فتنه چگونه باید باشد؟