/امام خمینی (ره) /
✴️ اطاعت امر خدا، یک پیروزی بزرگ:
می خواستم عرض بکنم این است که شما خیال نکنید که اگر یک وقت ما نرسیدیم به مقصد، گفته بشود که خوب چه شد؟ خونها ریخت و از بین رفت و چه شد؟ اولا شده است خیلی چیزها، اینها الآن از آن خر شیطان پایین آمده اند یک قدری؛ و ثانيا چه شد؟ یک تکلیف را ادا کردیم. این همان است که «خوارج» ممکن بود به حضرت امیر بگویند خوب چه شد؟ شما هجده ماه جنگ کردی چه شد؟ «چه شده یعنی چه؟ خوب تکلیف ماست. ما حالا نماز داریم می خوانیم، یک کسی بگوید خوب شما بیست سی سال نماز خواندید چه شد؟! خوبه من با بیست سال نماز، اطاعت خدا کردم. «چه شد؟» کدام است؟ من اطاعت خدا را کردم. خدا گفته بكن، من هم کردم، چه شد، مال این است که یک مسئله ای باشد که تکلیف شرعی نباشد و یک مسئله خودمانی باشد، آدم بخواهد روی مقصد (شخصی) یک کاری بکند، وقتی نشد می گوییم چه شد؛ همه این کارها را کردیم اما تکلیف بوده است که کردیم رسیدیم به مقصد: الحمدلله، نرسیدیم به مقصد تکلیفمان را ادا کردیم. هیچ باکی از این مطلب نداریم و ان شاء الله می رسیم؛ ان شاء الله.
/آیت الله خامنه ای/
❇️بصیرت
انسان باید بصیرت پیدا کند. این بصیرت به چه معناست؟ یعنی چه بصیرت پیدا کند؟ چه جوری می شود این بصیرت را پیدا کرد؟ این بصیرتی که در حوادث لازم است و در روایات و در کلمات امير المؤمنين هم روی آن تکیه و تأکید شده به معنای این است که انسان در حوادثی که پیرامون او می گذرد و در حوادثی که پیش روی اوست و به او ارتباط پیدا می کند، تدبر کند، سعی کند. از حوادث به شکل عاميانه و سطحی عبور نکند. به تعبیر امیرالمؤمنین اعتبار کند «رحم الله امرءََ تفكّر فاعتبر» فکر کند و براساس این فکر اعتبار کند. یعنی با تدبر مسائل را بسنجد «و اعتبر فابصر» با این سنجش بصیرت پیدا کند. حوادث و درست نگاه کردن درست سنجیدن در آنها تدبر کردن در انسان بصیرت ایجاد می کند، یعنی بینایی ایجاد می کند و انسان چشمش به حقیقت باز می شود امیر المؤمنین در جای دیگر می فرماید: «بصير آن کسی است که بشنود، گوش خود را بر صداها نبندد، وقتی شنید بیندیشد. هر شنیده ای را نمی شود به صرف شنیدن رد کرد یا قبول کرد، باید اندیشید.» و « البصير من سمع فتفکر و نظر بصر.» نظر یعنی نگاه کند چشم خود را نبندد. ایراد کار بسیاری از کسانی که در لغزشگاه های بی بصیرتی لغزیدند و سرنگون شدند این است که نگاه نکردند و چشم خودشان را بر یک حقیقت واضح بستند.
تبدیل معرفت به رفتار
١. چرا خوارج دشمن امیرالمؤمنین علیه السلام شدند؟ نکند ما هم مثل آنان شویم؟
خوارج ایمان داشتند اما ایمان به غلط؛ ما به چه چیزی هایی ایمان داریم؟ خوارج بر اساس ایمان اشتباهشان، عمل اشتباه انجام می دادند. آنان بی بصیرت در دین بوده و استنباط درستی از قرآن نداشتند؛ ما چطور؟
برخی افراد نه ایمان دارند که عمل، برایشان مهم نیست که دستور خدا چیست؟ و خدا چطور دوست دارد. اگر کسی برایش مهم باشد که خدا چه چیزی را (چه پوششی؟ چه نمازی؟ چه رفتاری؟..) را دوست دارد، این ایمان است یعنی، در مقابل محبوب تسلیم است. بعد از تسلیم بگوییم: خدایا می خواهم آن گونه که تو می گویی به سعادت برسم؛ همان طور عمل می کنم. عمل ما باید مبتنی بر شناخت و اجتهاد در نظر عالم ربانی باشد. تمرین کنیم برای سؤال هایمان به عالم و مرجع تقلیدمان مراجعه کنیم و در مقابلشان «چشم» بگوییم. بهتر است تمرین کنیم در برابر مسائلی که عقل ما نمی رسد، اما عقل یک متخصص به آن رسیده اطاعت کنیم. برای مثال در دعای رجبیه امام صادق علیه السلام می گویند: در هنگام گفتنِ «حرم شبتي على النار» آقایان محاسن خود را و خانم ها موهای خود را بگیرند. نگوییم برای چه؟ در اینجا مسئله حب مطرح است. محبوب این طور می پسندد. برخی مسائل را خودمان می فهمیم که عمل باید بکنیم، برای قسم دیگر باید به متخصص مراجعه نماییم. خوارج متخصص نداشتند و به اصطلاح امروز آزاداندیش بودند. آنان در دموکراسی خود به عنوان یک دموکرات بسیار تند و تیز و سخت عمل می کردند.
🌿🌿🌿🌿🌿
٢. شهيدمی فرمایند : قرآن به نیزه کردن، 13 قرن است که ادامه دارد، ما چگونه قرآن را بر نیزه می کنیم؟
ما دین را دستاویز امیال و خواسته های خودمان می کنیم برای خودمان از دین مایه می گذاریم. برای مثال، قسم زیاد می خوریم. باید عادت به قسم خوردن را ترک کنیم. دين را سپر خودمان قرار ندهیم؛ از خودمان برای دین مایه بگذاریم، خودمان را سپر دین بکنیم. این کارها جنبه رقیق قرآن سر نیزه کردن است.
یکی از آفت های مذهبی ها، حلال و حرام کردن زیاد و سریع فتوا دادن است. نباید با بچه ها در این باره زیاد بحث کنیم. برای مثال، مادر به بچه می گوید این لباس را بپوش، اگر نپوشی حرف مرا گوش نکرده ای و کار حرام انجام داده ای! میروی جهنم، مدام بهشت و جهنم را سر نیزه می کنیم. دین را در زندگی لوث نکنیم، آن وقت سر مسائل مهم که صحبت از جهنم می شود . بچه هیچ ارزشی بر آن قائل نمی شود.
🌱🌱🌱🌱
٣. ما وقتی می توانیم چیزی را خوب بشناسیم که ضدش را خوب بشناسیم
تولی در کنار تبری درست است. یکی از گرفتاری های مذهبی ها آن است که فقط جاذبه دارند و می خواهند دوست ائمه باشند نه دشمن دشمن آنان؛ نمی خواهند. انحراف ها و کجی ها را بشناسند؛ و لعن کنند. کسی که خداشناس است شیطان شناس نیز هست و راه های نفوذ شیطان را هم می داند. بنابراین باید دشمن شناسی کنیم.
جلسه ۱۴ ، سیره امیرالمومنین.m4a
6.78M
✔️جلسه چهاردهم
👤استاد ملکی
📚سیره امیرالمومنین (ع)
📅 ۱ خرداد ماه۱۴۰۰
8⃣کتاب سیر مطالعاتی بینش مطهر
👉@Mobinyazd_2
پرسش های تحلیلی و شبهات
🌱 با توجه به متفاوت بودن شرایط جامعه در دوران کنونی با زمان گذشته، چه فایده ای می تواند داشته باشد که ما هنوز دور هم جمع می شویم و برای على نه بزرگداشت می گیریم؟
🌼 كدام خطر برای اسلام و جامعه تشیع بیشتر است؟ عابد جاهل یا کافر زیرک؟ چرا؟
🌱چرا حضرت على تأكيد داشتند مردم عثمان را نکشند؟
🌼وضعیت جامعه على علیه السلام با پیامبر صلوات الله علیه از چه نظر متفاوت بود؟
🌱سخن حضرت امیر مبنی بر اینکه «من چشم فتنه را در آوردم» به چه اشاره دارد؟ و چرا در این موضع تعبير فتنه را به کار می برند؟
🌼 فتنه ای که پیغمبر برای دوران امیر المؤمنین علیه السلام پیش بینی می کردند، چه بود؟
🌱بحث فتنه در نهج البلاغه در چه سطوحی مطرح شده است؟
🌼درباره شیوه حکومت داری، دستورات امیر المؤمنین علیه السلام و معاویه را به کارگزارانشان مقایسه کنید؟
🌱منشأ سنخیت و اتصال سیره زندگی حضرت امیر و نبی اکرم علیهم السلام چیست؟
🌼چرا شهید مطهری انعطاف ناپذیری و صراحت در سیاست علی علیه السلام را از مشکلات حکومت داری علی نمی دانند؟
🌱 آیا نهج البلاغه می تواند منبعی برای سیره شناسی و کتاب و تعلیم و تربیت انسان باشد؟
🌼چرا علي عليه السلام به رغم شجاعتشان در مقایسه با خلفای قبلی در دوره حکومت داری فتوحاتی نداشتند؟
🌱 با توجه به سیره امير المؤمنين عليه السلام و شیوه حکومت ایشان در جامعه نقش حاکم اسلامی در فتنه چگونه باید باشد؟
4-2.mp3
10.69M
🔉 #دافعه امیرالمومنین (ع) - قسمت دوم
✔️ فایل هشتم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
4-3.mp3
13.97M
🔉 دافعه امیرالمومنین (ع) - قسمت سوم
✔️ فایل نهم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
05.mp3
11.78M
🔉 مشکلات امیرالمومنین (ع) در دوران خلافت و ولایت
✔️ فایل دهم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #سیره_امیرالمؤمنین
8️⃣ هشتمین کتاب سیرمطالعاتی بینش مطهر
📱 @motahari_tadris
jome-3.mp3
11.3M
🔉تفسیر سوره #جمعه - قسمت سوم
✔️ فایل سوم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #بینش_و_رفتارقرآنی1
📱 @binesh_raftarqurani
jome-4.mp3
17.64M
🔉تفسیر سوره #جمعه - قسمت چهارم
✔️ فایل چهارم
👤 #استاد_هاشمی_گلپایگانی
📚 کتاب #بینش_و_رفتارقرآنی1
📱 @binesh_raftarqurani
/امام خمینی (ره) /
🌼 علی علیه السلام حاکم برتر
این پنج سال حکومت با همه گرفتاری هایی که بوده، باید برایش جشن بگیرند. جشن برای بسط عدالت، جشن برای اینکه این حاکم، حاکمی است که با ملت یکرنگ است، بلکه سطحش پایین تر است در زندگی و سطح روحی اش بالاتر است از همه آفاق و سطح زندگی اش پایین تر از همه ملت.
🌼على علیه السلام مرد سیاست
خاصیتی که در علی بن ابی طالب بود که یک رجل سیاسی بود،... حضرت امیر حکومتی اسلامی داشت و یک مملکت را اداره می کرد، سیاست مدار یک مملکت بود.
/آیت الله خامنه ای/
در این سیاست ورزی، امیر المؤمنین علیه السلام یکی از خصوصیاتش این است: «از مکر و فریب دور است» . در یک جمله ای از حضرت نقل شده که اگر تقوا دست و پای مرا نمی بست، از همه آحاد و مکاران عرب، مکر و حیله را بهتر بلد بودم. یک جای دیگر در مقام مقایسه معاویه با خودش - چون معاویه به دها (زیرکی، هوشمندی) و مکر در حکومت معروف بود - به حسب آنچه که نقل شده، فرمود: معاویه از من زرنگ تر نیست. منتها على چه کند؟ وقتی بنای بر رعایت تقوا و رعایت اخلاق دارد، دست و زبانش بسته است.
/آیت الله جوادی آملی/
💚 سیرت و سنت هر کسی بر اساس جهان بینی خاص او شکل می گیرد.
💚 کسی که مبلغ دانش او قلمرو طبیعت است، همه اخلاق و رفتار و نوشتار و گفتار او در مدار دنیا می گردد، بر خلاف کسی که با بینش توحیدی به نظام هستی می نگرد.
💚امیر المؤمنین علیه السلام نه تنها میزان عقیده، اخلاق و اعمال دیگران است، بلکه سنت و سیرت علوی همان آب حیاتی است که خضر هر عصری در مدار آن می گردد و در معاد به صورت کوثر ظهور می کند. «على عمود الدين»
💚 چون علی بن ابی طالب علیه السلام اهل ایمان به شهادت بود نه ایمان به غيب، عبادت خدا را به عنوان زیارت او تلقی می کرد و در تفسير «قد قامت الصلوة» ، چنین فرمود: «حان وقت الزيارة و المناجاة وقضاء الحوائج و درک المنی و الوصول إلى الله عز و جل و إلى كرامته وغفرانه و عفوه ورضوانه».
💚 چون عبادت علی بن ابی طالب شاهدانه بود و شاهد کامل هر چیزی را از منظر شهود می نگرد، نه از منظر اراده خود با میل دیگران در هر مورد که شهود وی عنایت دارد آنجا را مشاهده می کند و در هر موردی که شهود وی عنایت ندارد بی توجه است: از این رو کاملا بین دو قضیه تاریخی مأثور درباره آن حضرت می توان جمع کرد.(اخراج تیر از پای مبارک و اعطای عقیق انگشتری).
💚دعا و نیایش على به استناد حيات شاهدانه وی درخواست رؤیت کامل و شهود تام و زیارت مستمر خدا بوده است. «إلهي هب لي كمال الانقطاع الیک».
تبدیل معرفت به رفتار
با توجه به سیره شناسی شهید مطهری اگر گروهی در جامعه فقط به دنبال رضایت مردم بودند. (بدون در نظر گرفتن رضای الهی و به هر قیمتی) باید دقت کنیم که زنگ نفاق برایمان به صدا در بیاید. نمونه این مطلب را در زمان انتخابات مشاهده کردیم.
🌼 در چه حائتی کسی باید بیاید خود را نامزد قبول مسئولیت کند
🌼از دستورالعمل های حکومتی امیر المؤمنين علیه السلام و تحلیل های ایشان ملاک عمل را در حوزه های مختلف سیاسی استنباط کنیم و به کار ببندیم.
🌼 چرا نهج البلاغه را در جامعه امروز فقط کتاب مقدس می دانیم و نه یک کتاب تربیتی؟ در حالی در نهج البلاغه نکات و دستورالعمل های تربیتی زیادی آمده است، اگر چه نیازمند تعمق و دقت ما می باشد. این در حالی است که امروزه بسیاری از خانواده های مذهبی و غیر مذهبی در زمینه تربیت فرزند و ازدواج و خانواده و ... به کتب روانشناسی خارجی مراجعه می کنند.
🌼 در سوره مبارکه منافقون یکی از دستورالعمل های مبارزه با نفاق، انفاق کردن است.
جلسه ۱۵، سیره امیرالمومنین.m4a
48.32M
✔️جلسه پانزدهم
👤استاد ملکی
📚سیره امیرالمومنین(ع)
📆۸خرداد ماه ۱۴۰۰
8⃣کتاب سیر مطالعاتی بینش مطهر
👉@Mobinyazd_2