🌟 قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله) 🌟
♦️#نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام♦️
▪️موضوع جلسات: عصر غیبت
🔸 جلسه پنجم - شبِ ششم ماه مبارک رمضان ۱۴۴٣ ه.ق
🔸۱۸ فروردین ۱۴۰۱ ش
🔸تهران - مسجد حضرت قاسم ابن الحسن (ع)
✳️ قسمت اول ⬇️⬇️ از ابتدا تا دقیقه ۱۵
🔶 عصر غیبت مربوط به آخرین حجّت الهی است؛ کسی که مُجانِس در مقام توحیدی و مُستَغرَق در ذات الهی است که از ایشان تعبیر به بقیّةالله میشود.
🔷 باقیه هر چیزی از جنس همان چیز است و چون این بزرگوار، به همه اوصاف حق متعال متّصف است، از ایشان به بقیّةالله تعبیر میشود.
🔶 البته تمام اسماء و صفات حق متعال، در مرتبه ذات، ذاتیِ اوست اما اسمای ماسوای حق متعال، به عنوان مظاهر اویند که همه بالعَرَضاند و به تَبَع ذاتِ الهیاند.
🔷 چون این بزرگوار، مناسبت با ذات مقدّس حق متعال دارد، به عنوان بقیّه حق متعالاند لذا به ایشان بقیّةالله گفته میشود که طبعاً بقیّةُ الانبیاء و المرسلین هم هستند همان طوری که بقیّةُ خاتمالانبیاء و بقیةُ ائمه هم هستند.
🔶 عصر غیبت، عصر جامعی است که تمام اعصار در آن مُندمِج میشوند ؛ یعنی تمام کمالاتِ اعصار انبیای گذشته از عصر آدمی گرفته تا عصر محمّدی(ص)، در این عصر به ویژه عصر غیبت تامّه جمع است و صاحب این عصر، حضرت "م ح م د ابنُ الحسن العسکری" است که یکی از القاب شریفشان، "صاحبُ العصر" میباشد.
🔷 سلامی که ما در نماز و غیر آن مثل ادعیه، زیارتنامهها و امثال آن به محضر انبیاء، ائمه (ع) و سایر افراد عرض میکنیم، به صورت سلامِ خطابی است.
🔶 سه سلامی که پایان بخش نماز است، عبارتند از سلامِ مستقیم بر پیغمبر اکرم (ص)، سلام بر خودمان و تمام مؤمنين و بندگان صالح الهی و سلام به نحو اطلاق با ضمیرِ مخاطبِ جمعی که حضرت علّامه حسن زاده آملی (ره) میفرمودند سلامِ آخر نماز را به محضر همه انبیاء و مرسلین این دوره و تمام دورههای گذشته عرض میکنم.
🔷 چرا که تا به امروز، دورههای بسیاری آمد و رفت و بارها دحوالارض شد یعنی بر اثر حرکات و تأثيرات ستارههای ثوابت بر سطح کره آب، هوا، اِتِر و به خصوص کره زمینی که منغمر در کره آب است، کره زمین از دل کره آب سر در آورد و سطح خشکی گسترانده شد.
🔶 و لذا به تعبیر امام باقر (ع)، اَلف اَلف آدم یعنی هزار هزار آدم آمدند و رفتند که این عبارت، دلالت بر تکثیر است نه تعیین.
🔷 یکی از این دورهها، همین دورهای است که ما در آن هستیم و به تعبیر قرآن کریم و دیگر صُحُف الهی، اوّلین فرد مخلوق در این دوره، آدم نام دارد.
🔶 عناصر سهگانه آب، هوا و حرارت، قبل از تحقّق عنصر خاک موجود بودند و موجودات بسیاری از این عناصر یا به صورت انفرادی و یا به صورت ترکیبی، آفریده شدند.
🔷 موجوداتی که تنها از عنصر هوا آفریده شدهاند، در روایات به شیاطین تعبیر میشوند. برخی از موجودات هم تنها از عنصر آب آفریده شدهاند و برخی دیگر مانند جنّ، از مارِجِ نار (شعله آتش) آفریده شدهاند که مارِجِ نار، با عناصر دیگر به خصوص عنصر هوا مخالطت دارد. همچنین موجودات بسیاری، از ترکیب این عناصر با یکدیگر پدید آمدهاند.
🔷 انسان هم بعد از پدید آمدن خاک، تحقّق یافت منتها خاکی که با عناصر سهگانه آب، هوا و حرارت مخالطت دارد و به تعبیری خاکِ خالص نیست بلکه تخمیری است.
🌟 قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله) 🌟
♦️#نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام♦️
▪️موضوع جلسات: عصر غیبت
🔸 جلسه پنجم - شبِ ششم ماه مبارک رمضان ۱۴۴٣ ه.ق
✳️ قسمت دوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۱۶ تا دقیقه ۲۸
🔶 آن حقیقتی که خالقِ غیرمتناهی و صمد است و محدود به هیچ حدّی نیست، دم به دم در حال إنشاء و خلقت است. "خَلَقَ السَّمواتِ وَ الأرضَ بِالحَقّ..." ( نحل- ۴) خلقت او از پیِ هم و به صورت تدریجی است که در متن هر تدریجی، إنشاء است و این إنشاء، هرگز انقطاع نمییابد که ما فعلاً در این کره زمین هستیم.
🔷 از حدود هشت هزار سال قبل تا به الان، دانشمندان اهل رصد، فقط از وجود یک کهکشان به نام کهکشان راه شیری خبر داده بودند امّا الان دیگر حرف از یک کهکشان نیست بلکه از میلیونها و میلیاردها و تریلیونها کهکشان، صحبت به میان میآورند منتها از بین تمامی آنها، زمین به خاطر قداست انسان اینقدر ارزشمند شده است.
🔶 زمین در اصطلاح قرآن و روایات، سطح است نه حجم. لذا به کره زمین، زمین نمیگویند و صرفاً سطح خشکی آن را زمین مینامند.
زمین، ارزش بسیار عظیمی دارد چون در اینجا فقط خاک پدید میآید و از غلبه عنصر خاک، انسان که افضل المخلوقات است محقّق میشود.
🔷 حال ممکن است این سؤال مطرح شود که آیا امکان دارد در بین تریلیونها کهکشانی که کشف شده، زمینی به وِزان زمین ما وجود داشته باشد؟
🔶 حضرت علّامه حسنزاده (ره) در اواخر جلد اوّل دروس معرفت نفس میفرمایند مَثَل ما به مانند کِرمی است که در درون سیبی قرار دارد و آن سیب بر درختی آویخته است و این کرم فکر میکند کلّ عالم و نظام هستی، همین یک سیب است که ایشان در درون آن به سر می برد!! در حالی که از سیبهای دیگر و خود درخت و حتّی درختهای دیگر و میوههای آنها بیخبر است.
🔷 این است که در روایات آمده اهلبیت علیهم السّلام میفرمایند کلّ این عالمی که شما میبینید، نزد ما به اندازه یک بال مگس هم نمیشود. این فرمایش جهت تحقیر این عالم نیست بلکه بحث در این است مجموعهای که در آن به سر میبریم در مقابل مجموعههای دیگر، اصلاً به چشم نمیآید.
🔶 پس اگر قائل باشیم که تنها یک زمین داریم، باید ابعاد را متناهی بدانیم. اگرچه دانشمندان از چندین هزار سال قبل قائل به همین یک کهکشان با همین ستارههای ثوابت بودند و در رصدخانهها آنها را به صُوَرهای ۴۸ گانه تصویر میکردند و حرکات و حالات و تأثیراتشان را پیگیری میکردند امّا این بدان معنا نیست که فقط هفت سیّاره داشته باشیم، منتها چون چشم مادّی ظاهری انسان را میزان قرار دادند، چشم ظاهری، فقط همین هفت سیّاره (ماه، زهره، عطارد، آفتاب، مریخ،مشتری ، زحل ) را نزدیک به زمین میبیند و بر همین اساس، حرکاتشان را به ضابطه در آوردند و فلک و هیئت مجسّم را وارد میدان کردند و رصدخانه تشکیل دادند.
🔷 اوّلین کسی هم که رصدخانه برپا کرد، حضرت ادریس پیغمبر بود که ۴۰ نفر از شاگردانشان ، هرمس نام بودند که ادریس در اصطلاح یونانیان به هرمس الهرامسه ملقّب شده است. بعد از این زمان، علم گسترش پیدا کرد به خصوص با ظهور قرآن خاتم انبیاء. که تمام رشتههای علمی، همه سوابغ دیرینه دارد.
🌟قبساتی از افاضات استاد صمدی آملی (حفظه الله) 🌟
♦️#نهجالولایة - بررسی مستند در شناخت امام زمان علیه السّلام♦️
▪️موضوع جلسات: عصر غیبت
🔸 جلسه پنجم - شبِ ششم ماه رمضان ۱۴۴۳ ه.ق
✳️ قسمت سوم ⬇️⬇️ از دقیقه ۲۸ تا دقیقه ۴۴
🔶 علم در عالم اسلام بعد از ظهور قرآن کریم اوج گرفت. به خصوص در زمان امام صادق (ع) که ایشان در حدود دو سال و نیم توانستند بیش از ۴۰۰۰ شاگرد تربیت کنند که اسامی همه آنها مضبوط است. شاگردان حضرت نیز بیش از ۶۰۰۰ جلد کتاب در رشتههای مختلف علمی تدوین فرمودند که متأسفانه دشمن تمامی این کتابها را از بین برد.
🔷 غرض اینکه بزرگوارانی مثل استاد ما چون دید وسیعی داشتند، قائل به این بودند که در نماز و غیر نماز به گونهای سلام بدهیم که با انبیاء، مُرسَلین و عباد صالح تمام دورههای رتق و فتق، مناسبت پیدا کنیم و با همه آنها مرتبط شویم که بر اساس یک محاسبه علمی که استادمان و دیگر بزرگواران مطرح کردند، هر دوره رتق و فتق در حدود یک میلیون و سیصد هزار سال طول میکشد. حال اگر میلیونها رتق و فتق شده باشد، معلوم نیست سابقه تاریخی بشر به چه زمانی برمیگردد!
لذا "إسْتَوْسِعْ" وسعت پیدا کنید.
🔶 کلّ عالَم در محضر شماست و هیچ کس استنکاف ندارد از این که معقولِ انسان واقع شود چه این که قوه عاقله انسان هم استنکاف ندارد که همه را بفهمد.
🔷 هیچگاه نگویید مگر چه کسی، همه چیز را فهمید تا ما بفهمیم؟ من و شما تابع امیرالمومنینی هستیم که میفرمودند "سَلُونی قَبلَ اَن تَفقِدونی" از من بپرسید قبل از این که مرا از دست بدهید. همچنین میفرمودند: "اِنَّ هاهُنا لَعِلماً جَمّاً لَو کانَ لَهُ حَمَلَة" اینجا علمِ جمّ است بیایید به شما علم بدهیم.
🔶 هرگز خودتان را محدود نکنید. "اِقرَأ وَ ارْقَ" بخوانید و بالا بروید. به محض اینکه گفتی چه کسی همه چیز را یاد گرفته تا ما یاد بگیریم، بدان! همان چیزکی را هم که یاد گرفتی، از دست میدهی!
🔷 لذا بعد از انتقال از نشئه طبیعت به صعودِ برزخیِ اُخروی و عالم برزخ، میبینی اصلاً بال پرواز نداری و حالا باید عجز و ناله کنی. پس هر چه میخواهید، باید در همین زمین بگیرید!
🔶 و لذا در دعای برای امام زمان میگوییم بارالها! خودت ولیّ او باش، قائد و حافظ و ناصر او باش، چشم او باش تا او را در زمینت اسکان دهی "حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً" و همچنین "وَ تُمَتِّعَهُ فِیها طَویلاً" یعنی او را برای مدّتی طولانی بهرهمندش کنی تا بتواند از این زمین استفاده کند و به انسانها علم و کمال دهد!
🔷 بر این اساس یکی از برکات زمین این است که ملقّب به لقب "اَرضُ اللهِ الواسِعَه" شده است.
🔶 بشر در طول تاریخ، تمام انبیاء و ائمه (ع) را دچار حوادث و گرفتاریهای فراوانی کرد و همیشه هم عدّهای از خبیثها و عنودها در جلو راه میافتادند و مردم جاهل به دنبال آنها تا جایی که نگذاشتند حقیقتِ علمِ علی و اولاد علی ظاهر شود.
🔷 باید زحمت زیادی بکشیم و افق دیدمان را بالا ببریم تا انشاءالله اگر روزی توفیق ادراک محضر مبارک حضرت بقیّةالله را پیدا کردیم، وقتِ آقا را برای مسائل دم دستی نگیریم!
🔶 وای به حال کسی که به محضر انسان کامل برسد و نداند که از او چه بخواهد. و لذا بزرگان ما فرمودند از این بزرگواران، خودشان را بخواهید چرا که وقتی طور وجودیتان عوض شد، میبینید چیزهایی را طلب کردید که به کارتان نمیآید.
▪️ادامه جلسه - قرائت دعای کمیل
#امام_حسن_مجتبی_ع_ولادت
کربلا با قدم یار عجب جایی شد
خبر آمد حرم ماه تماشایی شد
بی حرم بود حسن جان و شب میلادش
حرم حضرت عباس گل آرایی شد
شاعر: اسماعیل_شبرنگ
Shab15Ramazan1400[04].mp3
3.24M
💠 رونق ماه مبارک رمضان منی (سرود)
🎙 بانوای : حاج میثم مطیعی
🌸 ویژه ولادت #امام_حسن (ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویژه ی میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام
#کریم_اهلبیت
#میلاد_امام_حسن
در روزه اگر مرد و زن افطار کنند
با آب، رطب یا لبن افطار کنند
امشب علی و فاطمه و پیغمبر
با بوسه ز روی حسن افطار کنند
🌷 #امام_حسن ع
#میلاد_امام_حسن_مجتبی
جواد_هاشمی_تربت
Seyed Reza Narimani - Goroh Khonam Hasane (128).mp3
8.58M
🎶°• شاه بی حرم حسن جونم حسن
آقا جون من نوکرتم تا پای این درتم
من پای منبرتم جونم حسن
ای یاسین قرآنم ای جانم حسن جانم°•💟
🎙سید_رضا_نریمانی
#میلاد_امام_حسن_مجتبی 🎊
نیمه #ماه_رمضان
حاج محمود کریمی_۲۰۲۲_۰۴_۱۶_۱۶_۴۲_۳۳_۰۰۶.mp3
14.79M
#میلاد_امام_حسن_مجتبی 🎈
منه دیوونه برات هلاکم
یا حسنبنحیدر ❤️
حاج_محمود_کریمی
♥⃢ ☘
🌹
🌼سلام ای صاحب دنیا ،،، کجایی ؟
✨گل نرگس بگو مولا ،،،، کجایی ؟
🌼جهان دلتنگ رویت گشته بنگر ،،
✨تو ای روشنگر شبها ،،،، کجایی ؟
🌼شده حسرت به دلها قبر زهرا(س)
✨چراغ مرقد زهرا ،،،،، کجایی ؟
🌼دلیل ندبه خواندن صبح جمعه،
✨تو ای ذکر همه لبها ،،،، کجایی ؟
🌼بیا یَاٰبن َالحَسَن این جمعه از راه،
✨تو ای مجنون صد لیلا،،،،کجایی ؟
🌼همیشه جمعه ها خون میشود دل
✨خیالت مرهم غمها ،،،، کجایی ؟
🌼بیا مهدی ( ع ) فَرَج بنما تو امروز،
✨کجایی یوسف زهرا ،،،، کجایی ؟
🌼 اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلَیَّکَ الْفَرَج
#امام_زمان