💠 حضرت علامه حسن زاده آملی (ره)
🔹 از کارهای بوالعجبی که انسان در ساختمان پیکرش می نگرد این که همه اعضا در کمال نقشه و مهندسی و در نهایت اِستوا و آراستگی و در غایت مَتانت و استواری و در منتهای ارتباط و پیوستگی قرار گرفتهاند که اگر کسی در تشریح یک یک آنها وارد شود و علت نقشه مهندسی و سبب نحوه صورتگری را در یک يک آنها به دست آورد انگشت حیرت به دندان می گیرد و سر به گریبان شگفتی فرو می برد.
📘 دروس معرفت نفس/ص۹۷
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
💠 استاد صمدی آملی حفظه الله
🔹 احکام شرعیه بعد از راه یافتن انسان به مرتبه ی تهذيب اخلاق و خداشناسی، همچنان باقی می ماند و تا آخرین لحظات زندگی انسان، جاری است و از او دست بردار نیست. انسان باید دستورات فقهیّه را به عنوان نردبان ترقّی و تعالی نفس و جان و برای تطهیر حقايق درونی و مراتب وجودی خود دائماً رعايت کند.
📘 شرح مراتب طهارت/ ج ۱/ ص۹۰
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
سوال
منظور از مصداق ومصدوق چیست؟
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
مدافعان ظهور
سوال منظور از مصداق ومصدوق چیست؟ @modafeanzuhur 🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹 https://eitaa.com/jo
مصداق و مصدوق
مصداق در ذاتيات است و مصدوق در عرضيات، اگرچه ذاتى در باب برهان باشد كه باز عرضى است. چون امكان شجر مثلاً كه شجر مصدوق امكان است؛ چنانكه مصدوق رنگ سبز است ولى جوهر و جسم و نامى كه از ذاتيات باب ايساغوجىاند شجر مصداق آنهاست. (فرق بين كون الذات مصدوقاً عليها لصدق مفهوم و كونها مصداقاً لصدقه).
مثلاً در منظومه و كتابهاى ديگر خوانديم كه شيء، مصداق معنايى باشد و يا مصدوق آن، و تفاوت بين مصداق و مصدوق بيان مىشود. ما با مصداق خو كرديم و با آن مأنوسيم. و گفتيم مصداق در ذاتيات صدق مىآيد؛ مثلاً مىگوييم: زيد مصداق انسان است؛ يعنى انسان ذاتى اوست، حالا اينجا امروز به تناسب، بحثى عنوان مىشود؛ شىء و امرى مصداق شىء يا مصدوقش باشد: مصداق را در ذاتيات مىآوريم و مصدوق را در عرضيات.هر از چند گاهى مصدوق به معناى اعم هم به كار مىرود؛ يعنى شىء مصدوق شىء است خواه ذاتىاش باشد و خواه عرضى، يعنى هر كجا كه مصداق شده مصدوق هست و لاعكس؛ مثلاً در «زيد انسان است» انسان ذاتى زيد است، زيرا انسانيت را از او انتزاع مىكنيم و زيد يكى از مصاديق انسان است. در «زيد أب» ابوّت را از زيد اعتبار مىكنيم. ابوّت ذاتى زيد نيست، بلكه معنايى انتزاعى است كه از وى مىتوان ابوّت را نسبت به زيد انتزاع كرد.
پس زيد مصدوق ابوت است و نمىگوييد زيد مصداق ابوّت است. بنابراين مصداق را در ذاتيات و مصدوق را در عرضيات به كار مىبريم و واقعاً مصدوق اعم از مصداق هست هر كجا كه مصداق صدق آمد، مصدوق هم هست به طريق اولى، اما ممكن است مصدوق باشد و مصداق نباشد. گاهى در عبارات قوم اين اصطلاحات به كار مىرود.
حرفى ديگر كه براى ما ملكه شده است آن سخن در منطق است. ما ذاتى باب برهان و ذاتى باب ايساغوجى را مىدانيم. مراد از ذاتى باب ايساغوجى، ذاتيات شىء است و آن بر سه قسم است. جنس و فصل و نوع، زيد مصداق نوع است و اينها ذاتى وى هستند. اما ذاتى باب برهان، لازم ماهيت است و از او دست بردار نيست، و به صرف اينكه از او دست بردار نيست و لا ينفك از وى مىباشد، بدين معنا نيست كه ذاتى مقوم او بوده باشد. بسيار چيز، لازم چيزى است و عرض مفارق نيست و از وى دست بردار نيست، اما به صرف اينكه از وى جدا نمىشود، معنايش آن نيست كه وى مقوم آن است. پس اين هم يك معناى از باب برهان و ذاتى باب ايساغوجى. در منطق هم شبيه مصدوق و مصداق عنوان شده، كه در باب برهان مىگويند ذاتى كه هر دو قسم را شامل مىشود؛ يعنى هم ذاتى لازم الماهيه، يعنى عرض لازم را در بر مىگيرد و هم ذاتى باب ايساغوجى به معناى مقوم را. پس اصطلاح ذاتى اين دو باب مثل مصداق و مصدوق است كه گاهى مصداق گفته مىشود و مرادْ اعم از ذاتى و عرضى است.
📢 این الرجبیون ؟؟
امام صادق عليه السلام مي فرمايند:
روز رستاخيز ندايي از درون عرش مي آيد كه:
📢اين الرجبیون ؟
👈گروهى برمی خيزند كه چهره شان براى مردم محشر مى درخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آكنده از مرواريد و ياقوت است. همراه هر يك از ايشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ايستاده اند و به او مىگويند اى بنده خدا! كرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مى آيد كه اى بندگان و كنيزكان من! سوگند به عزت و جلال خودم جايگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزيل قرار مى دهم و غرفه هايى از بهشت به شما ارزانى می دارم كه از زير آن جوى ها جارى است و جاودانه در آن خواهيد بود و پاداش عمل كنندگان چه نيكوست، شما براى من در ماهى روزه مستحبى گرفتيد كه حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب كرده ام.
اى فرشتگان من! بندگان و كنيزكان مرا به بهشت درآوريد.
امام صادق در ادامه مي فرمايند: كه اين پاداش كسى است كه چيزى از ماه رجب را روزه بگيرد، هر چند يك روز از دهه اول يا دوم يا آخر آن باشد.
[زاد المعاد - مفتاح الجنان، صفحه : 13]
مبارك بن يزيد از حضرت ابو الحسن موسى بن جعفر (عليهماالسلام) نقل كرده است كه فرمود: رجب نام نهرى است در بهشت كه از شير سفيدتر و از عسل شيرين تر است، هر كس يك روز از رجب را روزه بگيرد، خداوند از آن نهر به او مى نوشاند. [ثواب الاعمال-ترجمه انصارى، صفحه: 109]
نيز به همين سند نقل شده است كه آن حضرت فرمود: رجب ماه بزرگى است كه خداوند حسنات را در آن چند برابر مىكند و گناهان را مى زدايد.
@modafeanzuhur
دعای هر روز #ماه_رجب
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
✍ #دستورالعمل علامه حسن زاده آملی ره درباره #ماه_ولايت
🔸شهر مبارك ولايت به شما روى آورده، ان شاءالله، از رجبيون بوده باشيد.
🔸كسانى كه مى خواهند مقامات ليالى قدر و شهرالله را ادراك كنند، از ابتداى شهر #ولايت، كه #ماه_رجب است، خودشان را آماده مى كنند، بعد از شهر #ولايت، شهر رسول الله است و بعد از آن شهرالله است،غرض از اول #ماه_رجب، رجبيون اهل #ولايت، كسانى كه مى خواهند ادراك شهرالله كنند، خودشان را مواظب و مراقبند كه عمده آن است كه اين حقايق در آدم تحقق يابد.
🔸اينها كه مى خوانيم عرفان نظرى است. خواندن درس طب چيزى است، اما عملى اش چيز ديگر است. آن دانستن فرمول و قواعد و فراگرفتن حرفى است، و اجرا كردن در مقام عمل حرفى است ديگر. عرفان عملى ورزيده شدن و ورزش كردن و پياده كردن در متن ذات خود، و چشيدن و يافتن است، غير از عرفان نظرى كه آگاهى به مفاهيم اسماء و عبارات بوده و دانايى مفهومى است و غير از آن دارايى حقيقى است.
🔸خداوند، إن شاءالله، شما را مؤيد بدارد، جانى پيدا كنيد كه اگر كتاب و اصطلاح و الفاظ را كنار بگذاريد زبان حال شما اين بوده باشد:
🔹من آنچه خواندم همه از ياد من برفت
🔹الا حديث دوست كه تكرار مى كنم
🔸يك وجود قرآنى و يك انسان الهى شويد و بچشيد و بياييد و برسيد كه:
🔹ايام خوش آن بود كه با دوست به سر شد
🔹باقى همه بى حاصلى و بى خبرى بود
🔸اگر چنانچه اين كتابها و درس و بحث آدم را براى ابدش درست نسازد اين تلاشها بى فايده است. تأمل در ابد بفرماييد ابد، يعنى هستيم كه هستيم. داريم خودمان را در اين مقطع زمان و در اين نشأه، كه مزرعه است، براى ابد مى سازيم: «اقرء و ارق». خداوند، إن شاءالله، سر شما را به اسرار ولايت نورانى بفرمايد و ما هم در اين دعاى خير با شما شريك بوده باشيم.
📒شرح فارسی اسفار اربعه
#جوان_عزیز_آسمان_منتظر_توست
🔸دو گروهی که خداوند در ماه #رجـب چشـم انتظار آنهاست
🔸مرحوم آقاي #دولابي به نقل از آيتالله انصاري همداني(اعلی اللّه مقامهما الشّریف) آن #عارف بزرگوار، فرمودند:
🔸خداي متعال از اوّل ماه رجب چشم انتظار #دو گروه است.
◀️ يكي #جوانها. عشق خدا جوانهاست.
🔸علاقه عجيبي به #جوان دارد.
🔸براي همين #بهشتش را پر از #جوان ميكند.
🔸حداكثر سن در جنّتالمأوي 35 است، نه 40 و همه به حالت شباب هستند.
🔸خدا اينقدر دوست دارد. چشم انتظار است جوان بيايد تا در ماه #رجب بگويد «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّي وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ» #پروردگار عالم ميگويد:
🔸 جوان من! خوش آمدي.
🔸آيتالله انصاري همداني(اعلي اللّه مقامه الشّریف) فرموده بودند:
🔸 پروردگار عالم در ماه #رجب به #جوانها عجيب نگاه ميكند.
🔸اگر #جواني تا پانزدهم هنوز نيامده، دائم نگاه ميكند، يك شبي او را مجلسي ميبرد، جايي ميكشاند و او را در دام تقوي مياندازد. ميگويد: بنده من! تو را برگرداندم، خودت نيامدي، تو را كشاندم.
🔸لذا يك گروه که #خدا چشم انتظار آنهاست، همين #جوانها هستند؛ منتها، تهمتزننده را قبول نميكند ولو از اين گروه، إلّا حلاليّت بطلبد.
◀️دومين گروه که #ذوالجلال و #الاكرام در ماه رجب چشم انتظار آنهاست، آن كسي است كه لحظات #آخر عمرش رسیده است، چه جوان چه پير. يك طوري در ماه رجب ميخواهد او را پاك كند.
#آیت_الله_انصاری_همدانی_ره
#مرحوم_دولابی_ره
گفتگوباشیطان-1.mp3
41.05M
.
🎧 پادکست: گفتگو با شیطان
🔶 اپیزود اول: انسانیت
🔰راوی: امین جعفـــــری
❤ ماه رجب، ماه پاکسازی دل
ماه پربرکت رجب فرصتی برای تطهیر قلوب است. راز خلقت، عبادت است؛ اصل عبادت این است که انسان در همۀ شئون زندگی بنده خدا باشد و برای این بندگی یک راز و رمزی است که وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) فرمود: انسان طوری باید با خدا سخن بگوید که گویا او را می بیند.
@modafeanzuhur
قرآن کریم، شفابخش است و در ماه مبارک رجب باید اُنس بیشتر با قرآن برقرار گردد.خداوند می فرماید: ما قرآن را فرستادیم که شفابخش است؛ ما شفا آوردیم نه دوا؛ ما طب نیاوردیم ما دوا نیاوردیم؛ ما عصارۀ حیات بخشی آوردیم که شفاست.
@modafeanzuhur
اگر انسان گوهر هستی خود را شناخت، خود را ارزان نمی فروشد؛ چیزی که غیر لقای حق باشد، غیر ابدی باشد، انسان را رها کند و افسوسش بماند؛ این در شأن انسان نیست. اگر انسان این گوهر ابدی را شناخت، باید برای تهیۀ ره توشه ابدی، زادراه ابدی، مرکب ابدی، راحله ابدی فکر کند.
منبع: در محضر استاد , آیت الله جوادی آملی
۱. درس اخلاق ۹۱/۳/۴
۲. درس اخلاق ۱۱/۳/۹۱
۳. درس خارج فقه، ۳/۳/۹۱
۴. درس تفسیر، ۳۰/۱/۹۴
إلهی، چگونه حاضر نباشم که معلومِ تو بلکه علمِ توام. (وَسِعَ رَبّی کُلُّ شیءٍ عِلْماً)
فراز ۲۶۱
#علامه_حسن_زاده_آملی
#الهی_نامه
#مدافعان_ظهور
@modafeanzuhur
┄═•✺🔹﷽🔹✺•═┄
✨امام كاظم (ع):
«رَجَبٌ شَهرٌ عَظيمٌ يُضاعِفُ الله فيهِ الحَسَناتَ و يَمحُو فيهِ السَّيِّئاتَ.»
«رجب ماه بزرگى است كه خداوند (پاداش) نيكىها را در آن دوچندان و گناهان را پاک مىكند.»
📚من لايحضره الفقيه، ج ۲، ص ۹۲.
🌙این الرَّجبیون
هلال ماه رجب! ناز کن به ماه تمام
ز یازده مه دیگر تو را سلام سلام
سلام بر تو که در دامن تو میتابد
فروغ حسن خدا از جمال چار امام
ولادت دو محمد، ولادت دو علی
کدام ماه، چنینش سعادت است و مقام؟!
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 چرا صهیونیست ها نمیخوان اسلام در جهان منتشر بشه؟
پاسخ یک بانوی غربی رو بشنوید
@modafeanzuhur
🌹 کانال مهدوی مدافعان ظهور 🌹
https://eitaa.com/joinchat/3280666642C9b9ebd02e0
نکته روز:
امام صادق علیه السلام میفرمایند: هر کی بیرون از خونه کاری داره موقع از خونه بیرون اومدن آیت الکرسی بخونه ، کارش درست میشه
و بنا به سفارش هر روزه
یادمون نره که امورمون رو به امام زمان بسپاریم
یه بار هم که شده امتحان کن