▪️دعای روز بیست ویکم ماه مبارک رمضان ▪️
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودىهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى وقرار بده بهشت را برایم منزل وآسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
یاابن الحسن (عج)
ای تجلی حیدر
ای وارث حیدر
ای مهدی صاحب الزمان (عج)
شما پدر از دست داده اید
شال عزا بر گردن دارید...
شهادت پدر بزرگوارتان امیرالمومنین (ع)، را به شما تسلیت می گوییم
باشد که بیایید و انتقام خونهای به ناحق ریخته را بگیرید...
به امید فرج مولایمان اباصالح المهدی (عجل الله و تعالی فرجه و الشریف)
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
@modafeanzuhur
«استغاثه به قائم (عج)»
〰〰〰〰〰〰〰〰
«يکی از تکاليف بندگان نسبت به امام عصر (عج)، استمداد و استغاثه به
آن حضرت در هنگام شدائد و بلاها و امراض و روی آوردن شبهات و فتنه از اطراف و جوانب و نديدن راه چاره است و اينکه از ايشان بخواهيم تا بلا را دفع و غم و اندوه را رفع نمايد. خود آن حضرت در توقيعی که برای شيخ مفيد فرستادند، مرقوم فرمودند:
«علم ما به خبرهای شما محيط است و هيچ چيز از اخبار شما و بلایی که به شما می رسد از ما پوشيده نيست
📚منتهی الآمال، باب14، فصل6، تکليف8
〰〰〰〰〰〰〰〰
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 @modafeanzuhur
او کیست که یارانش دل از دلبران عالم ربوده اند؟
〰〰〰〰〰〰〰〰
سدره المنتهی مشتاق دیدار امیرالمؤمنین (ع)، و امیرالمؤمنین (ع) مشتاق دیدار یاران حضرت مهدی (عج)،
رسول خدا(ص) فرمود:
آن هنگام که به آسمان برده شدم ندایی را شنیدم که میگفت:
چقدر مشتاق علی بن ابی طالبم!
به جبرییل گفتم:
این صدا چیست؟
گفت:
این سدرة المنتهی است که مشتاق پسر عم تو علی بن ابی طالب شده است.(۱)
در روایت دیگر است که؛
امیرالمومنین(ع) به کمیل، اوصاف یاران حضرت مهدی (ع) را بیان می کند و میفرماید:
آنان تعدادشان اندک است. روح الیقین همراه اینان است. با بدنهایشان صبح میکنند اما ارواحشان معلق به محل اعلی است. امینان خدا بر خلقش اند و سپس فرمودند:
وَاشَوْقَاهْ إِلَى رُؤْیَتِهِم(۲)
چقدر من مشتاق دیدارشان هستم.
سدره المنتهی بلکه عالم، وجود انبیا و اولیا مشتاق دیدار روی حضرت امیرالمومنین (ع) و ایشان مشتاق دیدار یاران حضرت مهدی…
براستی اگر یارانش اینچنین اند که دل از دلبران عالم ربوده اند خود حضرتش کیست؟
الله اکبر...
اللهم ارنی الطلعة الرشیدة
منابع:
📚۱- نوادر المعجزات: ص۱۶۶
📚۲- تحف العقول، النص، ص، ۱۷۰
🔰🍃🔰🍃🔰🍃🔰🍃
@modafeanzuhur
۲۱ ماه رمضان
شهادت امير المؤمنين عليه السلام
امام المتقين أمير المؤمنين عليه السلام در شب بيست و يكم ماه رمضان مقارن طلوع فجر به شهادت رسيد، در حالي كه از سن مبارك حضرتش 63 سال گذشته بود.
(كافي: ج 2، ص 465. منتهي الامال: ج 1، ص 183. ارشاد: ج 1، ص 19. اعلام الوري: ج 1، ص 309. كشف الغمة: ج 1، ص 436. مناقب خوارزمي: ص 284. العدد القوية: ص 235. ذخائر العقبي: ص 115. مسار الشيعة: ص 10. توضيح المقاصد: ص 24. مصباح كفعمي: ج 2، ص 599. تاريخ الخلفاء: ص 166 - 175)
در بيستم ماه رمضان اثرات سم در پاهاي مبارك أمير المؤمنين عليه السلام ظاهر شد و پاهاي مبارك ورم كرد. (الوقايع و الحوادث: ج 1، ص 265، 271، 294)
در شب بيست و يكم اثر زهر بر بدن مبارك أمير المؤمنين عليه السلام بسيار شد. حضرت فرزندان و اهل بيت خود را جمع كرد و با آنها وداع نمود و وصيتهاي خود را فرمود. در آن شب هر چه خوردني و آشاميدني آوردند تناول نفرمود، و لبهاي مباركش به ذكر خدا حركت ميكرد، و مانند مرواريد عرق از پيشاني نازنيش ميريخت و با دست مبارك خود آن را بر طرف ميكرد.
به امام مجتبي عليه السلام فرمود: تو را به برادرت حسين عليه السلام وصيت ميكنم. به فرزندان ديگر كه از فاطمه زهرا سلام الله عليها نبودند، فرمود: شما را وصيت ميكنم به اطاعت از حسن و حسين. سپس فرمودند: «خداوند شما را بر صبر نيكو كرامت فرمايد. امشب از ميان شما ميروم و به حبيب خود محمد مصطفي صلي الله عليه و آلهملحق ميشوم چنانچه مرا وعده داده است».
صداي گريه از اهل بيت بلند شد. آنگاه دستوراتي در مورد غسل، كفن، نماز و محل دفن به امام مجتبي عليه السلام فرمودند و با امام حسين عليه السلام و حضرت زينب سلام الله عليها كلماتي از كربلاء فرمودند.
بعد از وداع با همگان دست و پاي مبارك را به طرف قبله كشيدند و فرمودند: «اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شريك له و اشهد ان محمدا عبده و رسوله»، و چشمان مبارك را بستند و بهشت را به قدوم خويش مبارك فرمودند.
صداي شيون و گريه از خانه آن حضرت بلند شد. اهل كوفه كه با خبر شدند، صداي شيون و ناله از تمامي شهر بر خواست، مانند روزي كه پيامبر صلي الله عليه و آله از دنيا رفتند. در آن شب آفاق آسمان متغير گشت و زمين لرزيد و صداي تسبيح و تقديس فرشتگان از هوا شنيده شد. سپس مشغول غسل آن حضرت شدند. بعد از غسل و كفن، امام حسن و امام حسين عليهماالسلام پشت سر تابوت را همانطور كه حضرت فرموده بودند برداشته، جلو تابوت خودش حركت ميكرد، تا در مكاني فرود آمد.
بعد از نماز بر آن حضرت توسط امام مجتبي عليه السلام، مقداري از زير تابوت را كندند و قبري آماده يافتند كه داخل آن لوحي مسي يا سفالي بود و بر آن نوشته شده بود: «بسم الله الرحمن الرحيم، اين قبري است كه نوح پيامبر براي بنده صالح خدا علي بن ابي طالب حفر نموده است». بدن مطهر آن حضرت را دفن نمودند و حسب وصيت آن حضرت، قبر مطهرش را مخفي نمودند تا در زمان هارون بر همگان معلوم شد.
فرزندان آن حضرت از همسران مختلف 28 دختر و پسرند.
(ارشاد مفيد: ج 1، ص 354 - 354. اعلام الوري: ج 1، ص 395) @modafeanzuhur
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
صاحب عزای
حضرت مولی بیا
ای بانی شکسته دل
روضه ها،بیا
درد فراق تو
بخدا میکشد مرا
رحمی نما به حال
دل این گدا،بیا
السلام علیک یا مولانا
آجرک الله یاصاحب الزمان(عج)
@modafeanzuhur
👇 👇 👇
♨️سوال:
🔰 چرا حدود صد سال قبر امیرالمومنین علی(ع) مخفی بود؟
✍️پاسخ:
✅ در رابطه با دلیل مخفی بودن قبر امیرالمؤمنین علیه السلام، به مدت صد سال، نظر شما را به مطالب زیر جلب می کنم.
روشن است که عوامل و حوادث گوناگونی موجب عداوت و کینه توزی نسبت به حضرت علی علیه السلام شده است؛ از آن جمله:
1 - امیرالمؤمنین علیه السلام همیشه به حق عمل میکرد و عمل به حق در کام بیشتر مردم تلخ بود.
2 - کشتن بسیاری از سران کفر در زمان پیامبر(ص)، از قریش و یهودیان و... .
3 - جنگ جمل که برنامه ریزی اصلی آن با عایشه بود.
4 - جنگ صفین که با معاویه و لشکر او انجام شد.
5 - ماجرای پذیرش حکمیت.
6 - جنگ نهروان که با خوارج صورت گرفت.
ناگفته نماند که منشأ و بهانه این وقایع در زمان حکومت حضرت علی علیه السلام و دشمنی ها با او، قتل عثمان بود؛ خوارج نهروان جنگ با حضرت علی علیه السلام را عبادت میدانستند و سبّ و دشمنی حضرت و کشتن کسانی را که منسوب و یا وابسته به امام بودند، در سرلوحه برنامه های آنان قرار داشت، چنان که عبدالله بن خبّاب بن ارت را که از اصحاب حضرت بود، با همسرش به شهادت رساندند.
دشمنی ها از سوی آنان ادامه یافت تا این که عبدالرحمان بن ملجم حضرت علی علیه السلام را به شهادت رساند، پس از مراسم تشییع و تدفین، ابن ملجم را برای اجرای قصاص به حضور امام مجتبی علیه السلام آوردند، به حضرت عرض کرد: میخواهم در گوش شما آهسته چیزی بگویم؛ امام حسن علیه السلام پیشنهاد او را رد کرده و فرمود: میخواهد گوش مرا به دندان بگیرد؛ ابن ملجم گفت: به خدا قسم! اگر میگذاشت گوشش را جدا میکردم.
براساس این مسئله توجه به دو نکته ضروری است:
الف) هرگاه قاتل در بند و کسی که در انتظار کشته شدن به سر میبرد، این گونه دشمنی خود را اظهار کند، چگونه خواهند بود کسانی که هیچ منعی برای دشمنی نداشته باشند؟
ب) هر گاه خوارج که هیچ قدرت حکومتی و غیر آن را در اختیار نداشتند، این گونه دشمنی خود را ابراز کنند، چگونه خواهد بود افکار یاران معاویه و خاندان بنی امیه، در حالی که حکومت در اختیار آنان بود؟ از اطراف هدایا به سوی آنان سرازیر میشد، آنان مبالغه در محو آثار آل محمدصلی الله وعلیه وآله را از اعظم قربات میدانستند.[1]
روشن است که انواع دشمنیها با حضرت و یاران او با شهادت حضرت به پایان نرسید. صفحات تاریخ مملو از این قبیل عداوتها است. لعن و سب حضرت علی و امام حسن و امام حسین علیهم السلام در قنوت نماز و تحت تعقیب قرار دادن اصحاب حضرت همانند میثم تمار و رشید هجری و جویریة بن مسهر توسط معاویه، نیز لعن امام علیه السلام در منابر و خطبه های نماز جمعه، و انواع اهانتها به حضرت، بخشی از این دشمنیها است.[2]
مجموعه این عوامل سبب شد که حضرت علی علیه السلام وصیت کند که مخفیانه او را دفن کرده و قبر مطهرش را پنهان کند.
برخی از مورخان و سیره نگاران در این زمینه آورده اند:
1- اختفای قبر حضرت برای همگان نبوده، بلکه مقصود مخفی بودن آن از دشمنان و نا اهلان بوده است از محمد بن سائب کلبی درباره علت این امر سؤال شد، در پاسخ گفت: از ترس خوارج و دیگران.[3]
2- مجلسی هم علت اختفای قبر حضرت را ترس از خوارج و منافقان میداند.[4]
3- در عبارت دیگری آورده است: غرض حضرت از وصیت به مخفی بودن قبر این بوده است که بنیامیه محل قبر را ندانند، چرا که اگر میدانستند قبر مطهرش کجا است، جنازه را بیرون میآورده و آتش میزدند، همان گونه که با جنازه زید بن علی بن الحسینعلیهمالسلام چنین کردند. بنابراین احتمال اهانت به جنازه امیرالمؤمنان علیه السلام وجود داشت.[5]
4- هتک حرمت به ساحت حضرت، بسیار جدی بود.
برخی از عالمان تصریح کرده اند: چون حضرت علی علیه السلام نسبت به دشمنیهای بنی امیه آگاهی داشتند، به اختفای قبر خود وصیت فرمودند.[6]
با انقراض دولت بنیامیه به مرور زمان از دشمنیها نسبت به حضرت کاسته شد، به نحوی که امام صادق علیه السلام در دوران بنی عباس موانع اختفا را برطرف دانسته و با زیارت قبر حضرت، مردم را به آن راهنمایی کردند.
[1]. سید عبدالکریم بن طاووس، فرحة الغری، منشورات الشریف الرضی، قم، ص 17 - 19.
[2]. همان، ص 23 - 25.
[3]. همان، ص 123 - 124.
[4]. محمد باقر مجلسی، بحارالأنوار، ج 42، ص 338.
[5]. همان، ص 392.
[6]. قطب الدین الراوندی، الخرائج و الجرائح، ج ، مؤسسة الامام المهدی، قم، 1409 ه' ، ج 1، ص 234؛ مفید، الارشاد، ج 1، ص 10؛ الطبرسی، تاج الموالید (مجموعه نفیسه) نشر مکتبة آیة الله العظمی مرعشی نجفی، ص 93.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
#تاریخی @modafeanzuhur
«استغاثه به قائم (عج)»
〰〰〰〰〰〰〰〰
«يکی از تکاليف بندگان نسبت به امام عصر (عج)، استمداد و استغاثه به
آن حضرت در هنگام شدائد و بلاها و امراض و روی آوردن شبهات و فتنه از اطراف و جوانب و نديدن راه چاره است و اينکه از ايشان بخواهيم تا بلا را دفع و غم و اندوه را رفع نمايد. خود آن حضرت در توقيعی که برای شيخ مفيد فرستادند، مرقوم فرمودند:
«علم ما به خبرهای شما محيط است و هيچ چيز از اخبار شما و بلایی که به شما می رسد از ما پوشيده نيست
📚منتهی الآمال، باب14، فصل6، تکليف
@modafeanzuhur
میزان #قدرت و #تصرف عجیب امام -علیه السلام- در اشیاء عالم
《 ابونمیر علی بن یزید گفت:
من در خدمت حضرت علی بن الحسین #السجاد -علیهما السلام- بودم، در وقتی که به همراه زنان از #شام به #مدینه طیّبه میرفتند؛
از رعایت #احترام آنان فروگذار نمی کردم و همیشه به ملاحظه احترامشان از ایشان دورتر فرود می آمدم.
چون به مدینه وارد شدند مقداری از #زیورآلات خود را برای من فرستادند، من #قبول_نکردم و گفتم:
"اگر #خوش_رفتاری در این مقام از من ظاهر گشت، محض #خوشنودی خدای تعالی بود."
در این هنگام آن حضرت #سنگی سیاه و سخت برداشته و با #انگشتر مبارک بر آن نقش نهاده و فرمودند:
《بگیر این را و هر #حاجتی که برایت پیش آمد از آن #بخواه》
#قسم به آن که محمد -صلی الله علیه و آله- را مبعوث به حق فرمود، در مکان #تاریک از آن سنگ طلب #روشنی می کردم روشنایی می داد؛
و بر #قفلها می گذاشتم باز می شد؛
و آن را به #دست می گرفتم و به حضور سلاطین می رفتم از ایشان #بدی نمی دیدم.
📙منتهی الآمال، باب ششم، فصل پنجم، معجزه پنجم
این است گوشه ای از #عظمت امام معصوم.قرار است #آخرین نفر از این خاندان از پس پرده #غیبت خارج شده و زمام #حکومت عالم را به دست بگیرد.
《 #برای_فرجش_بسیار_دعا_کنیم
《إلهی بحق حضرت زینب (س)عجّل لولیّک الفرج
@modafeanzuhur