هدایت شده از علی دارائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تایم لپس ۵۷ روزه از رشد هسته انبه
📢 کانال واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
✅ @masaf_foods
10.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه زیبا و راحت تکثیر آناناس
?🕊
https://eitaa.com/modafezist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرچشمه آب زلال از ارتفاعات شمال شرقی تهران
?🕊
https://eitaa.com/modafezist
مدافعان محیط زیست
‼️ تمام نیرو هزینه بیت المال برای بیثمرهای مضر😷🤧 قحطی آور صرف میشه🌲🐲👹 وکودکان دچار سوءتغذیه 😔 و د
درختان مثمر را جایگزین بیثمرهای مضر نمائیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🐐🍃نازی حیوون خونگی فقط بزغاله 🍃
?🕊
https://eitaa.com/modafezist
نام فرانسه: ameinclier sauvoge
نام انگليسی : mountain almound
نام آلماني:wilder Mandelbaum
بادام كوهي:
• درختچه ای خوش منظر، سبز رنگ، خار دار، بومی ایران، شاخه های فراوان، ساقه های ایستا، افراشته، درختی خزان کننده ،رشد سریع عمقی ريشه، زمینهای سفت،ارتفاع تا6متر، مقاوم به شرایط نامساعد و کم آبی، برگهای آن پیچ خورده، گلبرگ های سفید رنگ میوه ها کرک دار
سيستماتيك گياهي:
• متعلق به خانواده rosaceae برگها باریک، نیزه ای ویا قاشقی به طول40و عرض 7میلی متر با انتهای پهن و کند و دوسطح بدون کرک، حاشیه برگ هلالی،اره ای و شاخه ها صاف وبراق و قطر گل به ارتفاع25 سانتیمتر و قبل از برگ ظاهر، منفرد یا دو تایی، هیپانتیوم آن استکانی شکل، گلبرگ سفید، میوه سفت، تخم مرغی به طول 20 و عرض mm 12، دارای کرک کوتاه، هسته زرد کاهی، صاف، دارای خطوط شیار کم عمق، قطرتاج پوش 2 تا 2.5 متر
زمان گلدهي و تشكيل بذر:
• گل هاي سفید رنگ بادام معمولا قبل از ظهور برگ ها در اوایل فروردین ماه ظاهر می شود. میوه نیز در خرداد ماه رسيده و قابل جمع آوری است.
دلايل كاهش بادام كوهي:
• استفاده بیابان نشینان از چوبهای اين درختان جهت تهیه سوخت و زغال به تدریج باعث از بین رفتن اکثر رویش گاههای بادام کوهی گردید. آثار و شواهد این امر را در چاله های زغال سوزی اکثر نواحی کوهستانی خشک می توان مشاهده کرد.
زيستگاه:
• بومی ایران و منطقه خاورميانه، گستردگي در مناطق جنوبی ، مرکزی وشمال شرق ايران، در کوههای آهکی- سنگلاخی ناحیه رویشی ایرانو-تورانی. دامنه های ارتفاعی رویشگاه بادام کوهی بین 800 تا 2700 متر از سطح دریا در خطوط هم باران 150 تا 250 میلی متر قرار گرفته اند.
موقعيت جغرافيايي:
این گیاه در مناطق کوهستانی در استان های فارس، خوزستان، و بلوچستان، یزد ،ارا ک، كردستان، بختياري، تهران، ميانه و لرستان و …..در انواع مختلف خاک رشد می کند.
تركيب شيميايي:
• این گیاه دارای ماده ای به نام آمیکدالوزید است و از میوه های آن بادام تهیه می شود.
خواص درماني:
• مسهل
• ضد کرم دم کرده پوست معالج سرفه و ناراحتیهای تنفسی
• دم کرده برگ مسکن درد
• روغن بادام معالجه سرفه، برونشیت و حبس البول موثر
• ملین و مدر
ميزان مصرف:
بادام کوهی بیشتر به صورت روغن یا ضماد و به شکل موضعی استفاده می شود. نکات احتیاطی:مصرف بادام کوهی بدون فرآوری معمول نبوده و خوردن آن به دلیل وجود آمیگدالین خطرناک است.
ميوه:
میوه های تخم مرغی،قهوه ای روشن،پوسته سخت وصاف، با یک دانه سفید رنگ به نام بخورک، طولmm20و عرضmm 12 ،دارای کرکهای کوتاه، هسته دارای خطوط شیار،طعم تلخ، بعد از شیربن شدن مصرف خوراکی دارد. استفاده در تنقلات و شیرینی پزی، استخراج آمیلاگدالین،
خواص داروئی:
استفاده به عنوان تنقلات بعد از شیربن شدن، تهیه ملین ، مدر ، براي درمان حبس البول ، در درمان میگرن، سیاه سرفه و رماتیسم و درد، درمان ناراحتیهای قلبی ضماد آن با سرکه برای سردرد و ترمیم زخم های کهنه و جراحت ها وتنگی نفس، ورم سینه و ریه، ضماد آن روی پوست و صورت برای از بین بردن لکه ها و چين و چروك پوستی و روغن آن برای درمان ترک و شقاق پوست ناشی از سرما
ترکیبات شیمیایی:
در ميوه آن آمیلاگدالین، دیاستاز(سیناپتاز)وآلدئید بنزوئیک وجود دارد.
زدو يا صمغ:
• صمغ درخت بادام كوهي و گاهي آن را «صمغ شيرازي» مينامند.رنگ صمغي كه در مناطق گرمسيري به دست ميآيد روشنتراز مناطق سردسير است. در رنگهاي قرمز، زرد و نارنجي مشاهده ميشود.
انواع زدو
• زدو رو انباري: خردههاي زدو كه در اثر ضربه و به اندازهي ماش درشت ميباشد.
• جوشي: خردههاي صمغ ريزتر از زدو رو انباري به اين نام ميباشد.
• شكري: از خردههاي جوشي ريزتر بوده و مانند شكر ميباشد.