🔶 مکانیابی پذیرایی
🔸 هنگامی كه امام علی علیهالسلام خانه وسيع یکی از اصحاب خود به نام علاء بن زیاد را مشاهده نمود چنین فرمود:
«اگر بخواهی با همین خانه وسیع به آخرت و خواستههایت در آن خواهی رسید، بدین نحو كه مهمان دعوت كرده و از آنها پذیرایی کنی، در آن صلهرحم به جا آوری و حقوق واجبی كه بر گردن توست در آن ادا نمایی، در اين حالت با آن به نقطهی مطلوب آخرت رسیدهای»
(سید رضی، ۱۴۱۴ ق، ۳۲۴).
🔸 ايشان در روایتی دیگر در اهمیت مهمانپذير بودن منزل چنین میفرمایند:
«شرف خانه در وسعت آن و رفت و آمد دوستان صالح به آن است»
(مجلسی، ۱۴۰۳ ق، جلد ۱۵۴، ۷۳).
روایات متعدد دیگری نیز نقل شده است كه نشان میدهد مهمانداری و مهمانپذیری از مهمترین آموزههای اجتماعی و در عین حال، اخلاقی اسلام است.
🔸 با توجه به این روایات چنین استنباط میشود كه در لزوم وجود مکانی در منزل برای پذیرایی از مهمان ترديدی نيست فضای پذیرایی از مهمان نبايد در بطن مسکن مکانیابی شود و بایستی موقعیت مکانیِ آن کاملاً از موقعیت مکانی فضاهای خصوصیتر (نظیر اتاقهای خواب يا آشپزخانه) جدا باشد.
🔸 طبق آموزههای قرآنی، فضای پذیرایی بايستی ضمن آنکه در مجاورت ورودی منزل مکانیابی شود، مشرف به آشپزخانه (مطبخ) هم نباشد.
🕊🌱#احیا_باغ_مزرعه_مرتع_قرآنی_روایی
🌱#تحقق_اقتصاد_مقاومتر_محیط_سالمتر
🌱#باغ_مزرعه_مسجدمحور_است
🌱#قوام_جمهوری_اسلامی_به_حضور_مردم_است
🌴🌾🕊🍎🍃🍇🍃🌸🍃🐣🌱🦆🕊🌿🐝🐥☘🐐🌾🐑🌳🐏🐎🍒🌱🦃🌱🐓🌾🐂🌱🌻🍃🌺🌱🍋🍃🍊🍃🍑🌽☘🌶🥒🍆🌴🐎
https://eitaa.com/modafezist
,
سال 82 بود که کم کم درختی ناشناس در فضای سبز بندرعباس نمایان شد و همان کودکان بندرعباس نهال های این درخت را که از طرف شهرداری به صورت گسترده پخش می شد با دستان خود در روز درختکاری در مدارسشان کاشتند از این رو چیزی نگذشت که بالای نود درصد فضای سبز شهری هرمزگان از این درخت پر شد درختی که کسی حتی نامش را هم نمی دانست.
,
سال ها بعد نام این درخت برای مردم فاش شد، درخت «کنوکارپوس» از گونه ای مهاجم و سمی که بومی منطقه فلوریدای آمریکا است و از طریق کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد کشور ما شده بود.
,
درخت «کنوکارپوس» به خاطر مقاومت در هوای گرم مناطق گرمسیر و زنده ماندن در خاک شور و هم چنین رشد سریع و سایه زیادش برای مسئولان شهری استان های جنوب ایران جذاب بود و همین دلایل برای آن ها کافی بود تا به سرعت این درخت را در همه فضاهای سبز جایگزین کنند و اینگونه بود که به تدریج درختان نخل،گارم زنگی، سدر،گل ابریشم و ... حذف و تقریبا تمام فضای سبز شهر بندرعباس در تسخیر این درخت قرار گرفت.
,
تایید آلرژی زا بودن توسط وزیر بهداشت
, تایید آلرژی زا بودن توسط وزیر بهداشت , تایید آلرژی زا بودن توسط وزیر بهداشت ,
این روند ادامه داشت تا اینکه در سالیان اخیر میزان بالای مراجعه افرادی با بیماری شبه آسم به بیمارستان های خوزستان افزایش پیدا کرد با رسانه ای شدن این موضوع نهادهای مسئول پیگیر علت این بیماری شدند و حدس و گمان هایی نیز در مورد احتمال دخیل بودن گرده های درخت کنو کارپوس در ایجاد این بیماری مطرح بود تا اینکه بالاخره دکتر هاشمی وزیر بهداشت و معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست دخیل بودن گرده های این گیاه در ایجاد آلرژی در خوزستان را تایید کردند.
🕊
@modafezist
نام علمی : Salix aegyptiaca
خانواده : Salicacea
زیستگاه : بومی ترکیه ، ایران، عراق ، ارمنستان و افغانستان
بید مشک درخت یا درختچه ای خزان پذیر به ارتفاع حداکثر حدود ۹ متر است که البته اغلب در حدود ۴_۲ متر و به شکل درختچه رشد می کند اما در صورت مساعد بودن شرایط محیطی و عدم قطع ساقهها ، ارتفاع می تواند به بیش از ۴_۲ متر نیز برسد.
بید مشک دو پایه است یعنی گلهای نر و ماده از هم جدا هستند و از نظر ظاهری نیز تفاوت هایی بین این دو است . سنبله های نر حدود ۳٫۵ سانتیمتر و سنبله های ماده حدود ۱۰ سانتمیتر طول دارند همچنین برگها در گیاهان ماده کمی بزرگتر از گیاهان نر هستند . از گل آذین نر برای تهیه اسانس استفاده می شود که علاوه بر معطر کردن مواد غذایی ، به دلیل خواص درمانی که دارد، در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.
🕊
@modafezist
"آبیاری:
بید مشک چندان تحمل خاکهای خشک را ندارد و وجود رطوبت در خاک به رشد و نموی آن کمک میکند به همین دلیل است که به شکل طبیعی این گیاه در مناطقی نزدیک به منابع آب همانند رودخانه ها می رویند. اگرچه در ختان بزرگ و بالغ تا حدودی به وجود برخی دوره های کوتاه مدت خشکی مقاومت نشان می دهند اما رشدی نخواهند کرد و وجود چنین شرایطی می تواند از میزان شاتونها در دوره رشد بعدی بکاهد"
🌱🌱باغ مزرعه مرتع قرانی روائی 🌱🌱
🌴🌾🕊🍎🍃🍇🍃🌸🍃🐣🌱🦆🕊🌿🐝🐥☘🐐🌾🐑🌳🐏🐎🍒🌱🦃🌱🐓🌾🐂🌱🌻🍃🌺🌱🍋🍃🍊🍃🍑🌽☘🌶🥒🍆🌴🐎
https://eitaa.com/modafezist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قلمه های بید مشک آماده برای کاشت
🕊
@modafezist