احکام
❓ سلام، دخترم سارا نه سالشه،
تازه امسال به سن تکلیف رسیده، میخواستم ببینم برای انتخاب مرجع تقلید باید چه کنه؟ آخه خودش قدرت تشخیص اعلم رو نداره، ما باید براش انتخاب کنیم؟
📚آیتالله خامنهای:
وظیفه خودشه که مرجع تقلید انتخاب کنه، اما دیگران میتونن برای رسیدن به تشخیص درست کمکش کنن.
📚آیتالله سیستانی:
بر پدر و مادر واجبه که به بچهها یاد بدن که چطوری باید مرجع تقلید انتخاب کنن و در چه مواردی میتونن در تحقیق به دیگران اعتماد کنن.
📚آیتالله مکارم شیرازی :
بر والدین واجبه که دخترای تازه به تکلیف رسیدهشون رو راهنمایی کنن
تا خودشون مرجع تقلید انتخاب کنن.
📚آیت الله بهجت:
والدین باید وظیفه شرعیشون رو به اونها یاد بدن.
بچهها هم میتونن به کسی که اطمینان به تحقیقش دارن، اعتماد کنند.
📚آیتالله شبیری زنجانی و نوری
بر والدین تحقیق و راهنمایی بچهها واجبه.
📚آیتالله فاضل لنکرانی :
والدین فقط در اصل مسئله که باید تقلید کنن، لازمه بچه ها رو راهنماییشون کنن اما انتخاب شخص مرجع تقلید وظیفه خودشونه و تا وقتی خودشون به اعلم بودن کسی اطمینان نکنن نمیتونن ازش تقلید کنن.
📚آیتالله وحید خراسانی :
به همون مرجع تقلیدی که پدرش داره باقی بمونه تا وقتی که خودش به حد رشد برسه و بتونه تحقیق کنه.
🔺استفتاء خصوصی از مراجع معظم تقلید - موسوعه فقهی تحقیقات و استفتائات واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهرا (سلام الله علیها)، قم،
مجموعه احکام ۱ – ص ۱۵
1_1288103078.mp3
26.02M
سخنرانی مرحوم علامه ذوالفنون عارف بالله حسن زاده آملی ...
در یک فرصت خالی حتما گوش جان دهیم
اصول عرفان .. انحرافات و ....
دغدغه حقیقی راه اندازی کانال "مدثر"
از مهمترین دغدغه ها و اهداف راه اندازی این کانالی اهتمام به عملیاتی سازی دستور مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت حضور جدی و مؤثر جامعه انقلابی به ویژه نخبگان حوزوی در عرصه بسیار حساس فضای مجازی است و بی تفاوت نبودن نسبت به این عرصه حیاتی در مباحث فرهنگی جامعه ایران اسلامی می باشد.
در ادامه برخی تعابیر بسیار مهم رهبر متفکر و حکیم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای تقدیم می شود.
دستگاه تولید محتوا را تقویت کنید
ما در زمینهی تولید محتوا نمیتوانیم اطمینان کنیم به تصادفات و آنچه پیش میآید... باید بنشینید روی این مسأله -تولید محتوا- طراحی کنید، فکر کنید. ما البته جوانهای خوشفکر متدین داریم، افراد به دردبخوری برای تولید محتواهای اجتماعی داریم، حوزههای علمیه را داریم که دستشان در این زمینه واقعاً باز است. بعضی از دانشگاهیها را داریم. البته بانکهای اطلاعاتی را هم داریم. از اینها باید استفاده کنید. دستگاه تولید محتوا را تقویت کنید؛ ما به این مسأله احتیاج داریم.
3 بهمن ماه 96 / دیدار با اعضای شورایعالی فضای مجازی
رها کردن فضای مجازی افتخار ندارد
متأسّفانه در فضای مجازی کشور ما هم که آن رعایتهای لازم با وجود این همه تأکیدی که من کردم صورت نمیگیرد و در یک جهاتی واقعاً ول است. همهی کشورهای دنیا روی فضای مجازی خودشان دارند اِعمال مدیریّت میکنند، [در حالی که] ما افتخار میکنیم به اینکه ما فضای مجازی را ول کردهایم! این افتخار ندارد. فضای مجازی را بایستی مدیریّت کرد.
1 فروردین 1400
* نباید مردم را بیپناه رها کنیم
فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند؛ آنها دارند این فضا را... هدایت و مدیریّت میکنند. ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم در مقابل او؛ ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بیپناه رها کنیم.
2 شهریور 99
🕰️بهترین ساعات
📝بهترین ساعات عمرش در این سالها وقتی بود که به حرم میرفت؛ بعد از نماز ظهروعصر زائر کمتر بود. گوشهای کنار ضریح مینشست، درسهایش را میخواند و به مسئلههای علمی فکر میکرد؛ انگار مسئلهها آسان میشدند و گرهها باز.
📝این عادتِ خوش بین خودش بود و امام. تا اینکه دو روز نتوانست به حرم برود. بعد از دو روز، عبدالحسن او را صدا زد و گفت: «در عالم خواب امیرالمؤمنین علیهالسلام به من گفتند: به فرزندم سید محمدباقر بگو چرا دیگر به درس ما نمیآیی؟» محمدباقر لبخندی زد و پس از آن این کلاس درس را هرگز ترک نکرد، تا روزی که در نجف بود و منعی نداشت.
📚کتاب نا، صفحه۵۷
🌹حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام از امام دهم حضرت امام هادی علیه السلام چنین روایت می کند:
إنَّمَا اتَّخَذَ اللّه ُ عَزَّوَجَلَّ إبراهِیمَ خَلیلاً لِکَثرَةِ صَلاتِهِ عَلی مُحَمَّدٍ و أهلِ بَیتِهِ علیهم السلام؛
خداوند عزوجل، ابراهیم علیه السلام را دوست خود برگرفت؛ زیرا او بر محمّد و اهل بیت او بسیار #صلوات می فرستاد.
📚علل الشرائع، جلد۱، صفحه۳۴
💐🌼🌼💐🌼💐🌼💐🌼💐
برخاک ره قبله تهران صلوات
بر نور جمال ماه تابان صلوات
ری گشته مزار حضرت شاه کریم
بر عبد عظیم و شاه خوبان صلوات
202030_805149893.mp3
4.96M
🎧 مروری کوتاه بر زندگانی حضرت #حضرت_عبدالعظیم حسنی سلام الله علیه.
» به مناسبت ایام ولادت حضرت عبدالعظیم سلام الله علیه
🎙حجتالاسلام مومنی
﷽
💠امام هادی(ع) می فرماید:
🔴مَن زارَ عبدَالعظیم بِرِیّ کَمَن زارَ الحسینَ(ع) بِکربلا.
🔷هر کس "عبدالعظیم" را در شهر رِی زیارت کند چنان است که امام حسین(ع) را در کربلا زیارت کرده است
📚مستدرک الوسائل، ج۳، ص۶۱۶
اللهمَّ بِحَقِ زینب (ْعَلَیْهاسَلٰامُ)
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃
هدایت شده از Sedhojjat Sajjadizadeh
علمی نیز در مرتبه بالایی بوده و نقل شده است که امام هادی (ع) به ابوحماد رازی فرمودند: چنانچه در امور دینی در (تشخیص) حلال و حرام، مسئلهای بر تو دشوار شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی سؤال کن و سلام مرا به او برسان.
همچنین در گفتگویی که میان امام هادی و شاه عبدالعظیم صورت گرفته و به "حدیث عرض دین" معروف است، امام هادی به عبدالعظیم حسنی میفرماید: یا اباالقاسم! تو به حق، ولی ما هستی... تو همان دینی را که پسندیده خداست، از ما گرفتهای... خداوند تو را با گفتار ثابت در دنیا و آخرت تثبیت کند.
آثار و نوشتهها
احادیث بسیاری از ایشان در متون روایی آمده است که از امام جواد (ع) و امام هادی (ع) روایت میکند. عدهای از بزرگان شیعه احادیثی را از عبدالعظیم حسنی روایت کردهاند و شیخ صدوق، مجموعه روایات وی را با عنوان «جامع اخبار عبدالعظیم» گردآوری کرده است. آثاری که از خود حضرت عبدالعظیم حسنی مانده عبارتند از:
- خطب امیرالمؤمنین
- الیوم و اللیلة
- انتشار ۱۷۹ حدیث با واسطه و بی واسطه از علی بن موسی الرضا، محمد تقی، علی النقی
حضرت عبدالعظیم حسنی، شخصیتی بزرگ از نظر علمی و دینی بوده است که به اندازه کافی شناخته نشده است و جا دارد که محققان علوم دینی و تاریخی بیشتر به ایشان پرداخته و فضایلش را به جوانان بشناسانند.
هدایت شده از Sedhojjat Sajjadizadeh
زندگینامه حضرت عبدالعظیم حسنی معروف به شاه عبدالعظیم

حضرت عبدالعظیم (علیه السّلام) فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت می رسد .
به کزارش مفدا آباده- پدرش عبدالله نام داشت و مادرش فاطمه دختر عقبه بن قیس. ولادت با سعادت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مقدّس مدینه واقع شده است و مدّت ۷۹ سال عمر با برکت او با دوران امامت چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم علیه السّلام، امام رضا علیه السّلام، امام محمّدتقی علیه السّلام و امام علیّ النّقی علیه السّلام مقارن بوده، و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است و در دوران امام علی نقی (ع) وفات میکند. کنیه وی ابوالقاسم و ابوالفتح است. حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری واقع شده و بنا بر روایات زیات شاه عبدالعظم ثوابی بسیار حتی برابر با زیارت مقبره امام حسین (ع) دارد
این فرزند حضرت پیامبر صلّی الله علیه و آله وسلّم، از آنجا که از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام است به حسنی شهرت یافته است .
عبدالعظیم حسنی کیست؟
عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن حسن بن علی بن ابیطالب در چهارم ربیعالثانی سال ۱۷۳ق، در مدینه و همزمان با امامت امام موسی کاظم (ع) و حکومت هارون الرشید، متولد شد. پدر وی عبدالله بن علی قافه و مادرش دختر اسماعیل بن ابراهیم بوده که با نام هیفاء شناخته میشود. آشکار است که نسب عبدالعظیم مشهور به شاه عبدالعظیم به امام علی (ع) میرسد.
نیاکان این حضرت به ترتیب عبارتند از:
عبدالله بن علی: پدر عبدالعظیم، عبدالله نام داشت و مادرش، فاطمه دختر عقبة بن قیس بود.
علی بن حسن: نام جد نخست عبدالعظیم، علی و لقب او «سدید» است. وی در دوران عباسیان دستگیر و سپس در زندان درگذشت.
حسن بن زید: جد دوم عبدالعظیم، حسن نام داشت. وی تنها فرزند پسر زید بود که از بزرگان عصر خودش بهشمار میرفت.
زید بن حسن بن علی بن ابیطالب: جد سوم عبدالعظیم، زید فرزند بزرگ حسن بن علی است که او را به بزرگواری، پرهیزکاری و نیکوکاری توصیف کردهاند.
همسر و فرزندان شاه عبدالعظیم
عبدالعظیم حسنی دو فرزند به نامهای محمد و ام سلمه داشت که مادرشان و همسر عبدالعظیم، خدیجه، دختر قاسم بن حسن بن زید بن حسن مجتبی (پسرعموی پدرش که در تجریش تهران به نام امامزاده قاسم مدفون است) و عموی شاه عبدالعظیم بوده است.
زندگی در دوران بنی عباس
عبدالعظیم در دوران حکومت بنی عباس و در زمانی که شیعیان به شدت سرکوب میشدند، میزیست و مدت زمان زیادی مورد تعقیب بود. این در حالی بود که در دوران زندگی در مدینه، بغداد و سامرا تقیه پیشه کرده و عقیده خود را آشکار نمیکرد با این حال باز هم متوکل و معتز او را از دشمنان خود میدانسته و مورد غضب قرار دادند.
مهاجرت به ایران
بنا بر روایات تاریخی عبدالعظیم برای زیارت قبر امام رضا (ع) به خراسان آمده و سپس به قصد زیارت حمزه بن موسی به ری رفت و در همانجا سکنی گزید و مخفی شد. در برخی دیگر از روایات نیز آمده که عبدالعظیم حسنی به امر امام هادی (ع) و برای حفظ جان و فرار از عباسیان به ری هجرت کرد.
شاه عبدالعظیم در ری در خانه مردی شیعه ساکن شده و در سرداب به عبادت میپرداخت و مخفیانه به زیارت مقبره حمزه بن موسی بن جعفر میرفت. حضور او در ری کم کم به گوش شیعیان رسیده و نزد شیعیان ری محترم ومحبوب شد.
وفات شاه عبدالعظیم
در ۱۵ شوال سال ۲۵۲ ه. ق. عبدالعظیم در زمان امامت علی النقی (ع) و خلافت عباسیان رحلت فرمود. بنا بر یک روایت که نجاشی نقل میکند؛ عبدالعظیم حسنی بیمار شده و از دنیا رفته است. اما بنا بر روایتی دیگر شاه عبدالعظیم به شهادت رسیده و زنده به گور شده است که البته شواهد تاریخی موثقی در مورد آن وجود ندارد
زیارتگاه شاه عبدالعظیم
محدث نوری نقل میکند که یکی از شیعیان پس از دیدن پیامبر در خواب که از دفن شدن یکی از اولادش در باغ سیب عبدالجبار خبر میدهد، باغی را خریده و وقف دفن عبدالعظیم حسنی و دیگر شیعیان میکند. از این رو به آرامگاه شاه عبدالعظیم "مسجد شجره" یا "مزار نزدیک به درخت" نیز میگویند.
روایات بسیاری است مبنی بر اینکه زیارت حرم شاه عبدالعظیم بسیار ثواب دارد. نقل است از شیخ صدوق که امام هادی (ع) فرمود: ثواب زیارت قبر عبدالعظیم که نزد شماست مانند کسی است که قبر حسین بن علی (ع) را زیارت کرده است.
حرم شاه عبدالعظیم در جنوب تهران و در شهر ری واقع شده و به عنوان آثار ملی ثبت شده است.
فضایل عبدالعظیم حسنی
حضرت عبدالعظیم به تقوا پیشگی و درستکاری معروف بود. محدث نوری از صاحب بن عباد نقل میکند که: عبدالعظیم مردی پارسا، معروف به امانت، صداقت در گفتار، عالم به امور دین، قائل به توحید و عدل و دارای احادیث بسیار بود. همچنین علامه حلی از او به عنوان عالیم پرهیزکار یاد میکند.
عبدالعظیم حسنی از نظر مقام
❤️ #پیامبر_اکرم صلّی الله علیه و آله:
🌱 الزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا قَصْرُ اَلْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ اَلْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اَللَّهُ
🍀 زهد به دنيا ، عبارت است از: كوتاه كردن آرزو، گزاردن شكر هر نعمتى، و پرهيز از هر آنچه خداوند ، حرام كرده است.
تحف العقول ج1 ص58
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
✅ #زندگی_موحدانه
🖤 #علامه_حسن_زاده_آملی قدّسسرّه:
🍃شما وقتی در دنیا هستید، در برزخ هم هستید؛
وقتی در برزخ هستید، در آخرت هم هستید ...
اینها، درکنار هم، در باطنِ همدیگر هستند...
⚡️بهشت و جهنم، باطن عملِ خودِ ماست!
▫️فلذا علامه حسن زاده میفرماید: تو بهشت و جهنم خویشی ... برگرد به خودت ببین چه کار کردی ...
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
May 11