Modiryar | مدیریار
✍ از یکجا به بعد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ از یکجا به بعد برایت فرقی نمی کند دیگران درباره تو چه می گویند، چه قضاوتی دارند، از تو خوششان می آید یا نه، تو را آدم خوبی می دانند یا بد، پشت سرت از نیکی هایت می گویند یا کاستی هایت، به تو احترام می گذارند یا برایت ارزشی قائل نیستند. تو آرد خود را بیخته اى و الکت را آویخته اى، کار به جایی می رسد که از همه قید و بندهای اضافی آزاد و رها می شوی و آرام و باوقار، محترم و بی آزار همه آنچه را كه در زندگی به خاطر دیگران انجام می دادی بی خیال می شوی و دیگر برایت اهمیت ندارد.
⛱از یکجا به بعد حال و هوایت کلاً فرق می کند، خیلی از چیزها دیگر برایت مهم نیست، بسیاری از افراد دیگر به چشمت نمی آیند، با این که در شهری شلوغ و پر از هیاهو زندگی می کنی انگار تنها و غریبی، کسی را نمی شناسی و کسی هم تو را نمی شناسد، رفت و آمدهای مردم و جنب و جوش های منفعت طلبانه شان برایت بی معناست، نه باغ بالا می خواهی و نه آسیاب پایین و خلاصه گوشه ای دنج و خلوت با معدود کسانی که دوست شان داری و به آن ها اعتماد داری را به همه جای دنیا ترجیح می دهی.
⛱ اینجای زندگی که رسیدی، وقتی این حال و هوا به تو دست داد، قدرش را بدان، خدا را شکر کن، کوله بارت را زمین بگذار، زندگی را محکم در آغوش بگیر و آگاه باش از حالا به بعد فقط برای خودت زندگی می کنی. پس قدر لحظه لحظه عمرت را بیشتر بدان، وقت خود را با افرادی بگذران که دوستشان داری، تنها کارهایی را انجام بده که حالت را خوب می کند و دلت را شاد، به هیچ چیز و هیچ کس جز خودت و عاشقانه هایت فکر نکن که عمر دنیا کوتاه است و کسی عزیزتر و مهم تر از خودت نیست.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه بازاریابی
#Marketing_cycle
#Market
#چرخه_بازاریابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چرخه بازاریابی #Marketing_cycle #Market #چرخه_بازاریابی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.co
✍ چرخه بازاریابی
✅ #چرخه_بازاریابی کل فرایندی است که یک لید (سرنخ) پیش از خرید طی میکند تا به تصمیمگیری خرید برسد. چرخه بازاریابی فرایندی است که در آن شرکت برای #مشتری ارزش ایجاد کرده و رابطه مستحکمی با او برقرار میکند تا بتواند از مشتری ارزش دریافت کند. مفهوم بازار Market عنصری کانونی در مباحث چرخه بازاریابی و #مدیریت_بازاریابی قرار دارد.
✅ از دیدگاه #فیلیپ_کاتلر بازاریابی عبارت است از فعالیتی انسانی در جهت ارضای نیازها و خواستهها از طریق فرایند مبادله. موضوع مبادله بطور طبیعی به بازار منتهی میشود. تعریف بازار عبارت است از محلی برای مبادلات بالقوه. اندازه بازار به تعداد افرادی بستگی دارد که به محصول به معنی عام علاقهمند هستند و حاضرند منابع لازم را برای بدست آوردن محصول مبادله کنند. هرگاه امکان بالقوه برای داد و ستد موجود باشد، بازار نیز وجود دارد.
✅ گاهی مفهوم بازار، مبادله منابع یا دادوستدهایی است که الزاماً با پول سروکار ندارند. برای مثال در بازاریابی سیاسی، داوطلب نمایندگی مجلس قولها و وعدههایی برای رسیدگی به اوضاع اجتماعی و اقتصادی حوزه خود به رایدهندگان میدهد تا در مقابل به او رای دهند. تعریف و مفهوم بازار سرانجام ما را به مفهوم بازاریابی میرساند. بازاریابی به معنای کارکردن با بازار است. یعنی تلاش در جهت از قوه به فعل در آوردن مبادلات برای ارضای نیازها و خواستههای بشر. در این مطالعه مفهوم چرخه بازاریابی : نیاز، خواسته، مبادله بیان شده است.
🔴 چرخه بازاریابی: نیاز، خواسته، محصول، مبادله
در تعاریف کلاسیک، بازاریابی بعنوان فعالیتی انسانی جهت اراضاء نیازها و خواستهها از طریق فرایند مبادله محصولات تعریف شده است. منشاء و رکن اساسی نظام بازاریابی نیاز است. در رابطه با بازاریابی، مفاهیم اولیهای وجود دارند که اساس علم بازاریابی و مدیریت بازار را شکل میدهند. این عوامل به شرح زیر هستند:
✅ #نیازها
احساس فیزیولوژی انسانها است که بیان کننده حالت محرومیت و یا کمبود احساس شده است. نیاز شخص را وادار به تکاپو میکند و او را در جهت برطرف کردن کمبودهایش وا میدارد؛ مثل نیاز به غذا، آب، هوا، لباس، شغل، پناهگاه، آسایش، آموزش و غیره.
✅ #خواسته_ها
شکل برآورده کردن نیازها است که این تفاوت بنا برعادات، فرهنگ، سلیقه و ذائقه و یا شرایط زمان و مکان متفاوت است. مثل رفع گرسنگی با یک تکه نان خشک و یا با سرو سرویس هر دو میسر است یا نیاز شغلی هم به شکل نجاری و هم به شکل پزشکی میسر است.
✅ #محصول
زائده نیازها و خواستههای بشر است و شامل چیزهای ملموس و مشهود (کالا) غیرملموس اما مشهود(خدمت) و غیرملموس و غیرمشهود(ایده) میباشد و میتواند به شکل بی نهایت برای بشر تعریف گردد .
✅ #مبادله
بشر دارای نیازها و خواستههای متعددی است و محصولاتی بالفعل و یا بالقوه وجود برای ارضاء آنها وجود دارند. اما این برای ایجاد عمل بازاریابی کافی نیست. بازاریابی از زمانی آغاز میشود که فرد تصمیم میگیرد نیازها و خواسته هایش را طریق مبادله ارضاء کند.
#Market
#Marketing_cycle
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طرح یا برنامه بازاریابی چیست؟
#Marketing_Plan
#Business_Plan
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ طرح یا برنامه بازاریابی چیست؟ #Marketing_Plan #Business_Plan #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar
✍ طرح یا برنامه بازاریابی چیست؟
✅ #برنامه_بازاریابی شروع فعالیتهای تولیدی و سرمایهگذاری همیشه با مطالعه و برنامهریزی علمی همراه است. در شرکتهای بزرگ قبل از شروع عملیات تولید، گروه تحقیقات و بازاریابی برای امکان سنجی در مورد مقبولیت کالا و نیاز بازار فعالیتهای خود را آغاز میکند.
🔴 برنامه بازاریابی
✅ در شرایطی که کالاهای تولید شده، فروش نمیروند و یا در رقابت با کالاهای مشابه، از بازار مناسبی برخوردار نیستند لازم است تا گروه تحقیقات و #بازاریابی وارد عمل شده و برنامه ریزی ها و مطالعات لازم را برای دست یابی به اطلاعاتی در مورد موقعیت بازار و کالا انجام دهد.
✅ تمامی فعالیتهای گروهی و انفرادی برای بازاریابی یک #کالا باید حساب شده و در قالبهای مشخصی تدوین شود و فعالیتهای بدون مطالعه و برنامهریزی باید حذف گردد. برای این منظور در بازاریابی هر کالا باید برنامه مربوط به آن کالا را با دقت و مطالعه فراوان تهیه کرد و در اختیار مدیران گذاشت تا تصمیم گیری های لازم را بر اساس آن انجام دهند.
✅ طرح یا برنامه بازاریابی یکی از بخشهای مهم طرح کسب و کار به شمار میآید. از این رو فرایند برنامهریزی بازاریابی بخش مهمی از فرایند برنامهریزی و بودجهبندی سازمانها تلقی میشود. طرح بازاریابی اهداف بازاریابی را تعیین میکند و راهبردهای دستیابی به آنها را پیشنهاد می دهد. البته نباید فراموش کرد که این طرح تمام اهداف و #راهبردهای_سازمان را دربر نمیگیرد.
🔴 برنامه بازاریابی چیست؟
اصطلاح طرح بازاریابی برای تشریح روشهای به کارگیری #منابع_بازاریابی برای رسیدن به اهداف بازاریابی به کار میرود. تقسیم بندی بازار، شناخت جایگاه بازار، پیش بینی اندازه بازار و برنامهریزی سهم عملی بازار در مفهوم طرح بازاریابی جای میگیرند.
🔴 مزایای طرح بازاریابی چیست؟
#طرح_بازاریابی مزیت های قابل توجهی برای سازمانها و شرکتها ایجاد خواهد نمود. برخی از این مزایا عبارتند از:
▪️تقویت روحیه جمعی
▪️تثبیت هویت سازمانی
▪️استفاده بهتر از منابع شرکت
▪️شناخت فرصت های بازاریابی
▪️کمک به سازمان در دستیابی به اهداف
#Marketing_Plan
#Business_Plan
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اصول برنامه بازاریابی #برنامه_بازاریابی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🔴 برنامه بازاریابی: متمرکز شدن در برنامه بازاریابی
از زمانی #برنامه_بازاریابی خود را منظم و متمرکز میکنید که از کسی که هدف بازاریابی شماست، تعریفی تا حد ممکن روشن داشته باشید. بازاریابی شما ممکن است دربرگیرندهی فروش، خدمات، طراحی محصول، بستهبندی و تمام ارتباطات بازاریابی و رسانهای و هر چیز دیگری باشد که نیازمند داشتن مشتریان وفادار است. هر برنامهی بازاریابی ممکن است شامل ده یا صد عنصر کمکی باشد، پس برای به کار گرفتن همهی آنها در جهت هدفی که دارید، باید کاملاً متمرکز باشید.
🔴 به یاد داشته باشید که هدف شما دست یافتن به یک مشتری کاملاً مشخص است.
برای کمک به تمرکز خود در برنامه بازاریابی، در مورد این #مشتری شرحی با جزئیات بنویسید، طوری که انگار این شخصیت را برای استفاده در رمان یا فیلمنامهای که قصد نوشتنش را دارید، میپرورانید. سپس معین کنید مشتریتان کدام رویکرد بازاریابی را انتخاب میکند، رویکرد عقلانی و اطلاعات محور را ترجیح میدهد یا رویکرد احساسی، شخصیت محور و یا ترکیبی متعادل از هر دو را.
🔴 همینقدر که روشن باشد هدف شما چه کسانی هستند و بازاریابیتان رویکردی اطلاعاتی دارد یا احساسی، برای دستیابی به تصویری روشن قدم بزرگی برداشتهاید.
باید از جنبه دیگری هم روی مشتریها تمرکز کنید. اینکه آیا میخواهید برای جلب مشتریان تازه تأکید کنید یا مایلید با حفظ مشتریهای فعلی تعدادشان را افزایش دهید. باید یکی از این دو روش در برنامه بازاریابی شما حاکم باشد، از ترکیب متعادل آنها استفاده کنید. بازاریابی برای به دست آوردن مشتریان جدید معمولاً با برقراری ارتباط با #مشتریان موجود و جلب رضایت آنها متفاوت است.
#برنامه_بازاریابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
چرخش اقتصادی کشور و ضرورتها
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف
🔻 کد مطلب: ۴۰۰۰۷۰۶۰۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
چرخش اقتصادی کشور و ضرورتها ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف 🔻 کد مطل
چرخش اقتصادی کشور و ضرورتها
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شاید مهم ترین دلایل اوضاع و احوال امروز اقتصاد و بازار کشور سوء مدیریت، عدم ثبات، عدم اجرای #قوانین_رسمی، دستهای پشت پرده، عدم شافیت و سلامت در روندهای معمول و فرآیندهای مرسوم اقتصادی در نظام عرضه و تقاضا باشد. هرگز قصد ندارم اثر مواردی همچون تحریم، کرونا و یا حتی قیمت جهانی طلا، ارز و سایر عوامل محیطی و خارج از دسترس را نفی کنم ولی مسلماً حتی با وجود موارد مذکور باز هم آن چه در اقتصاد امروز کشور رخ داده و میدهد بیشتر حاصل مواردی است که عرض کردم. مشکلات اقتصادی جاری، معلول و نتیجه علتهای فرااقتصادی است و تا هنگامی که این موارد بصورت بنیادی مورد بررسی قرار نگیرد نمیتوان افق روشنی برای معیشت و اقتصاد کشور و مردم تصور و ترسیم نمود.
✅ امروز بازار، اقتصاد و روندهای حاکم بر آن بیشتر از این که توسط صاحبان اصلی یعنی؛ تولیدکنندگان، صنعت گران، اصناف، دولت، عرضه کنندگان و مصرف کنندگان واقعی اداره شود توسط دستهای پشت پرده و بعضاًً ناشناخته ای مدیریت میشود که هر چند وقت یکبار در قالب سلطانهای مختلف شکر، سیمان، قیر، فولاد و ... معرفی و شاید محاکمه میشوند (البته اگر فرار نکنند) و باز همین روال توسط عدهای دیگر ادامه مییابد. البته بحث انبارهای غیرقانونی، #احتکار_کنندگان، دلالها و واسطهها که هر کدام جزیی از این چرخه معیوب هستند نیز در جای خود اهمیت فراوانی دارد. کافی است این گروه معدود ولی قدرتمند و با نفوذ بر روی محصولی دست بگذارند به راحتی میتوانند آن را به پادشاهی رسانده یا از رونق بیاندازند.
✅ کما اینکه روزی پیاز، هویج و گوجه فرنگی سوگلی مغازهها و میدانهای تره بار میشود و گاهی آنقدر بی ارزش که حتی جمع کردن آن برای کشاورزان صرفه ندارد. به هر حال آن چه اتفاق افتاده حاصل سالها ناکارآمدی در حوزه اقتصاد است و قطعاً اصلاح و چرخش تحول آفرین در آن نیازمند اتخاذ روندهای جدی، علمی و منطقی است. اکنون که دولت جدید و تازه نفس روی کار آمده و خوشبختانه رویکرد فعال، میدانی و جدی به اصلاح فرآیندها دارد در بین مردم کمابیش این امیدواری ایجاد شده است که روندهای ناسالم و ناکارآمد تغییر یافته و اوضاع اقتصاد کشور و به تبع آن #معیشت_مردم بهبود یابد. بدون شک اقتصاد مهمترین دغدغه این روزهای مردم و اولویت اصلی و فوری دولت سیزدهم است. امری مهم که برای دستیابی به آن باید به چرایی ایجاد و گسترش مشکلات و چالشها در این رابطه به صورت جدی توجه گردد.
✅ این اقدام در مرحله اول باید «به دور از شعارزدگی» و «مقصریابی سیاسی» و در وهله دوم باید «مبتنی بر اصول علمی، منطقی» و بررسی به صورت «مسأله محوری» باشد. شرایط کشور به گونهای است که هیچ فردی نمیتواند مسایل اقتصادی را در کوتاه مدت حل کند. هر کس بگوید این مسایل را در کوتاه مدت حل میکنم، مشخص میشود این مسایل را نشناخته است. خصوصاً بحث تورم که زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده، سبب نارضایتی گشته و آنها را با چالشهای فراوانی مواجه کرده است. تورم بالا یکی از عوامل جدی عدم ثبات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است که در نهایت به عدم قطعیت در اقتصاد کشور منجر میشود. انجام #اصلاحات_ساختاری با کاهش مستمر کسری عملیاتی بودجه دولت، تقویت استقلال بانک مرکزی، تاکید بر اعمال انضباط پولی و مالی و حذف زمینههای ایجاد عدم در اقتصاد کشور عواملی هستند که میتوانند به کاهش تورم و بهبود اقتصاد کشور کمک کنند.
🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف
🔻 کد مطلب: ۴۰۰۰۷۰۶۰۰۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هشت سبک مشتری مدل اسپرولز و کندال
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_اسپرولز_کندال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ هشت سبک مشتری مدل اسپرولز و کندال #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدل_اسپرولز_کندال #پایگاه_جامع_مدیری
✍ هشت سبک مشتری مدل اسپرولز و کندال
🔴 سبک اول
شاید #کیفیت کالا از هر چیز دیگر برایتان مهمتر باشد. مثلا اگر درحال حاضر مبلغ کافی برای خرید اتومبیلی باکیفیت بالا ندارید، از خرید خودرو صرفنظر میکنید. به جای رفتن مسافرتهای کوتاه در تعطیلات آخر هر هفته، سالی یکبار سفر، و اقامت در شیکترین هتل را ترجیح میدهید. در این حالت سبک تصمیمگیری شما حساسیت نسبت به کیفیت یا ایدهآلخواهی است.
🔴 سبک دوم
اگر پیرو این سبک باشید یعنی شما هنگام انتخاب گوشی تلفن همراه، به کارایی متناسب با قیمت مدلهای موجود توجهی ندارید. معتقد هستید که هرچه قیمت محصولی بالاتر باشد، کیفیت آن نیز بهتر است. بنابراین گوشی شما باید یکی از برندهای گرانقیمت و شناختهشده دنیا باشد. در این صورت سبک شما، حساسیت به #برند کالاست.
🔴 سبک سوم
اگر همیشه بهدنبال #محصولات جدید هستید، سبک تصمیمگیری شما بهروز بودن است. در این وضعیت احتمالاً از آن دسته از افرادی هستید که همیشه لباسها یا آرایش ظاهرتان متناسب با مد روز است. شما نسبت به جدید و مد روز بودن حساسیت دارید.
🔴 سبک چهارم
آیا خرید کردن برای شما یک فعالیت سرگرمکننده و لذتبخش است؟ این مشخصه از #تصمیم_گیری حساسیت شما را به لذتگرایی و تمایل به خرید برای سرگرمی نشان میدهد.
🔴 سبک پنجم
تابهحال پیش از خرید، قیمت یک نوع کالا را از چند #فروشگاه مختلف پرسیدهاید؟ برای خرید کالاها در انتظار فصل حراج هستید؟ آیا حاضرید برای خرید کالای مورد نیازتان راه زیادی را طی کنید تا به فروشگاهی ارزان برسید؟ پس شما همیشه انتظار کسب بالاترین ارزش در مقابل مبلغ پرداختی دارید. این سبک، حساسیت به قیمت را بیان میکند.
🔴 سبک ششم
شاید خریدهای شما معمولاً بدون #برنامه_ریزی است. هرگاه عینک موردعلاقهتان را در ویترین فروشگاه دیدید، آن را میخرید. ممکن است بعد از خرید از تصمیمهایتان پشیمان شوید. این سبک خرید، نشاندهنده تمایل به خرید بدون قصد و برنامه قبلی است.
🔴 سبک هفتم
ممکن است در زمان #خرید با تعداد زیادی از گزینههای در دسترس مواجه شوید و احساس کنید حجم زیادی از اطلاعات اضافه بر شما تحمیل شده است. سبک سردرگمی به واسطه انتخاب میان گزینههای زیاد، ناتوانی در مدیریت گزینهها را نشان میدهد.
🔴 سبک هشتم
این احتمال هم وجود دارد که شما همیشه از یک برند خاص برای خمیردندان یا شامپو استفاده میکنید. سالهاست که فقط به یک آرایشگاه میروید. ترجیح میدهید به سوپرمارکت آشنای خود رفته و همان کالاهای همیشگی با برند همیشگی را بخرید. اگر به رستوران یا کافه رفتهاید، سفارش شما در جمله همان همیشگی، خلاصه میشود. این سبک #الگوی_رفتاری، عادتگرایی و وفاداری به برند را بیان میکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_اسپرولز_کندال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل معماری منابع انسانی لپاک و اسنل
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدل_معماری_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل معماری منابع انسانی لپاک و اسنل #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار #مدل_معماری_م
✍ مدل معماری منابع انسانی لپاک و اسنل
🔺حالت (۱)
🔻استخدام دانش محور:
✅ لپاک و اسنل استدلال میکنند که سرمایه انسانی در این حالت به عنوان هسته مرکزی سازمان محسوب میشود. به دلیل ارزش این سرمایه، کارکنان #توانایی_مشارکت در اهداف استراتژیک سازمان را دارند. وقتی که سرمایه انسانی در حد بالایی هم ارزشمند و هم منحصر به فرد است، بنابراین به راحتی در بازارکار به دست نخواهد آمد.
✅ این افراد کسانی هستند که در #خلق_ارزش، بیشتر از فکر خود استفاده میکنند تا از دستان خود. در مقابل سازمانها به یک حالت استخدامی دانش محور اتکا میکنند که در آن بر توسعه داخلی و تعهد بلندمدت کارکنان تأکید میشود.
✅ یعنی سازمان سعی می کند، با قراردادهای بلندمدت مانند استخدام مادام العمر، دادن وام های کلان و روش های این چنینی تعهد بلند مدتی هم برای خود و هم برای فرد ایجاد کند. سازمان بیشترین #سرمایه_گذرای خود را روی توسعه این گروه و حفظ آنها می گذارد، زیرا که آنها به راحتی قابل جایگزینی نیستند.
🔺حالت (۲)
🔻استخدام شغل محور:
✅ سرمایه انسانی که #ارزش_استراتژیک دارد امّا منحصر به فرد نیست در این حالت استخدامی قرار میگیرد. نقش فرد در سازمان استراتژیک است ولی همین مهارت و #شایستگی به راحتی و وفور در بازارکار قابل دستیابی است. بنابراین سازمان برنامه ی زیادی برای توسعه این افراد ندارد، چون لزومی ندارد آنها را توسعه دهد.
✅ به عبارت دیگر کارکنان در این حالت توانایی مشارکت بالا در #سازمان را دارند امّا مهارتهایی دارند که به طور گسترده قابل جابجایی و دستیابی است. اصطلاح شغل محوری این واقعیت را منعکس میکند که کارکنان برای اجرای وظایف از قبل تعیین شده، استخدام(خرید از بیرون) و به کار گرفته میشوند.
🔺حالت (۳)
🔻استخدام پیمانی:
✅ مربع سوّم شامل #سرمایه_انسانی است که به طور مشخص نه ارزش استراتژیک بالایی دارد و نه برای سازمان منحصر به فرد است. کارکنان در این حالت، داوطلبان اولیه برون سپاری هستند.
✅ یعنی اولین گروهی هستند که سازمان آنها را #برون_سپاری خواهد کرد. سازمانها به احتمال زیاد به دنبال ترتیبات استخدامی کوتاه مدت و قرار دادی برای اجرای وظایفی در یک حوزه مشخص، با مدت و منظور مشخص هستند.
✅ در عمل، زمانی که #ارزش_افزوده پایین و مهارتها عمومی باشد، تصمیمات استخدامی بر کاهش هزینهها متمرکز است. در چنین مواردی، سازمانها در پی کاهش هزینههای استخدامی هستند و در عین حال خواهان افزایش انعطاف پذیری از طریق انعقاد قرار داد هستند.
🔺حالت (۴)
🔻شراکت/متحدان:
✅ #لپک_و_اسنل بیان میکنند که سازمانها بر شرکا/متحدانی متکی هستند که منحصر به فردند امّا ارزش استراتژیک قابل توجیهی برای به کارگیری به طور داخلی را ندارند. در این حالت، کارکنان بیرونی خدمات به شدت دانشی غیر ثابت به سازمانهای مشتری ارائه میکنند.
✅ این فرایند به طور مکرر انجام میشود و به هر دو طرف در برخی از دستاوردهای خاص سهیم میشوند. به عنوان مثال آزمایشگاههای تحقیق و توسعه، #مشاوران_حقوقی، سازمانهای حسابداری و سیستمهای اطلاعاتی، بانکداران سرمایه گذاری و… اغلب توسط سازمانها برای ارائه خدمات بلندمدت مورد استفاده قرار میگیرند.
جمع بندی
🔴 خانه شماره یک
✅ خانه شماره یک جایی است که بایستی نیروی انسانی ایجاد کنید. همانگونه که بیان شد برای این گروه بایستی روی آموزش و توسعه افراد داخلی تمرکز کنید.
✅ جالب است در تقسیم بندی هایی که از حوزه های فعالیت سازمان صورت پذیرفته است، دپارتمان منابع انسانی در این خانه از ماتریس قرار می گیرد، یعنی جایی که ارزش زیادی برای سازمان می تواند ایجاد کند و اینکه نسبتا منحصر به فرد نیز هست.
🔴 خانه شماره دو
✅ خانه شماره دو هم جایی است استراتژی خرید، بهترین جواب را می دهد. یعنی شما به محض نیاز دست می کنید در بازار و به تعدادی که می خواهید نیرو جذب می کنید. جایی که ارزش زیادی برای سازمان ایجاد می کند، ولی منحصر به فرد نیست.
✅ مثلاً گروهی از متخصصینی که در سازمانهای دیگر فعالیت می کنند، شما نیازی نیست طی یک برنامه بلند مدت آن تخصص را در داخل سازمان خود تقویت کنید، به محض اینکه نیاز داشته باشید، به راحتی از سازمانهای دیگر شکار می کنید.
✅ مثل سایر حوزه ها، هر سازمانی بایستی در حوزه جذب خود استراتژی داشته باشد. مدل معرفی شده کمک زیادی می کند تا شما مشاغل خود را دسته بندی کرده، و مبتنی بر توصیه های این مدل، استراتژی مناسب را برای آن بکار بگیرید.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدل_معماری_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ خواهان کسی باشید که ...
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ این حقیقت را دریابید که «مهربانی، پاکدامنی و اخلاق» عشق و زیبایی می آفریند نه «چشمان سیاه و ابروان کمان». به چشمانتان بیاموزید زیبایی را در «سیرت» جستجو کنند نه در «صورت» که «سیرتِ زیبا» آرامش بخش و امید آفرین است و «صورتِ زیبا» آنجا که مجرد از انسانیت و اخلاق است همچون «نیلوفر روی آب» ظاهری زیبا دارد و ریشه های متعفن در آب.
⛱ عاشقانه و راغبانه خواهان کسی باشید که «منش و روش انسانی دارد» و «خوی مهربانی»، همانی که برق نگاهش قلب آدم را آرام می کند و لبخند مهربانش امیدبخش و شادی آفرین است، کلام محبت نجوا می کند و دستان پرمهری دارد که بخشنده و گرمابخش است، همانی که همه زیبایی های دنیا را یکجا به شما هدیه می کند و حال و هوای دل شما را بدجوری خوب می کند!
⛱ «شور و شیدایی مجنون» و «سیمای گلگون» ارزانی وجود شریف «یار مهربانی» که «دل دریا» دارد و «قد رعنا»، وفاداری عهد اوست و انسانیت قدر او، همان معشوق بی همتایی که سخت یافت می شود اما نایاب نیست پس چنین کیمیایی را که یافتید در صدر بنشانید، دور سرش بچرخید و هر آنچه از عشق و عاطفه و احساس و مهربانی دارید بی محابا به پایش بریزید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ دلم میخواهد خودم باشم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ دلم میخواهد خودم باشم، خودِ خودم، همانی که هستم، بدون هيچ کم و زيادى، بدون هیچ ظاهرسازی و مصلحت اندیشی، بدون تزویر و ریا، بدون نمایش و نقاب. من یکی هستم مثل همه مردم. یک انسان عادی و کاملاً معمولی، با کلی نقاط ضعف و قوت. جز تلاش و توکل نه سرمایه ای دارم نه ادعایی، کاملاً خاکستری ام، نه سفید سفيدم نه سیاه سیاه، گاهی خطا و اشتباه داشته ام، گاهی هم خیلی خوب و موفق بوده ام تا جایی که از شما چه پنهان کلی حسادت ها و بد خواهی ها و تنگ نظری ها را دیده و تحمل کرده و می کنم.
⛱ هرگز حسرت و غبطه کسی را نخورده ام، اصلاً آرزو ندارم و نخواستم مثل فرد دیگری باشم حتی اگر خیلی چهره موجه و موفقی هم باشد، دلم نمی خواهد کسی باشم که دیگران دوستش دارند، یا فردی شوم که مردم می پسندند. من از آنچه خداوند به من داده یا نداده راضی ام و هرگز دنبال اثبات خودم نیستم. تا اینجای زندگی کلی کنکور، آزمون، امتحان و مصاحبه را پشت سر گذاشته ام و به هر آنچه که باید و شاید رسیده ام و خدا را شکر می کنم، پس دیگر نیازی به معرفی خود به دیگران یا تایید گرفتن از آن ها نیست.
⛱ نه شعار می دهم نه کلاس می گذرام. درست در آستانه میانسالی با تمام وجود دریافته ام هیچ گونه از عناصر دلربای زندگی امروزی همچون ثروت و مکنت، جاه و مقام، شهرت و قدرت یا حتی علم و دانش هیچ ارزش و اصالتی ندارد مگر آنکه انسان را به خویشتن خویش برگرداند تا به کمک آن دلی را شاد کند، غمی را بزداید، حالی را خوب کند و مراتب انسانیت را تمام و کمال به جا آورد. سخت است اما باور کنید ممکن و شدنی است تنها باور می خواهد و توکل و تلاش. پس خود خودتان باشید تا در آرامش و خرسندی از زندگی لذت ببرید.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انگیزه های درونی و بیرونی
✅ #انگیزه میتواند ریشه در انواع منابع داشته باشد. افراد ممکن است با انگیزههای خارجی انگیزه بگیرند، مانند انگیزه برای کار کردن برای جبران، و یا لذت درونی، مانند انگیزه برای خلق اثر هنری در اوقات فراغت.
✅ منابع دیگر #انگیزش شامل کنجکاوی، استقلال، اعتبار سنجی هویت و باورهای فرد، ایجاد یک تصویر ذهنی مثبت و میل به اجتناب از زیانهای بالقوه است. بنابرین انگیزه به دو نوع انگیزهی درونی و انگیزهی بیرونی تقسیم می شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @m
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن
✅ «موردن» (Morden) در کتاب «اصول مدیریت استراتژیک» (Principles of strategic management) خود که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد مدل جدیدی از مدل های #مدیریت_استراتژیک ارائه میدهد. چهار عنصر این مدل به شرح زیر هستند:
🔴 تجزیه و تحلیل و برنامهریزی استراتژیک
▪️#تجزیه_و_تحلیل_استراتژی فرآیندی است که سازمان از طریق آن قابلیتهای درونی خود را بررسی میکند همچنین عوامل مهم محیط خارجی را شناسایی میکند. این فرآیند شامل شناسایی عوامل زیر است:
1⃣ نقاط قوت و ضعف مالی و عملیاتی درون سازمان
2⃣ محدودیتها، فرصتها و #تهدیدات محیطی که سازمان با آنها مواجه است.
3⃣ محیطهای #سیاسی و نهادی و رقابتی که سازمان درون آنها فعالیت میکند.
4⃣ ماهیت منابع، قابلیتها و #رهبری که در مالکیت سازمان هستند.
▪️فرآیند #برنامه_ریزی با اصطلاحات مختلفی مانند برنامهریزی استراتژیک و برنامهریزی کسبوکار شناخته میشود. فرآیند برنامهریزی بر مبنای فعالیتهای زیر است:
1⃣ تجزیه و تحلیل #زمان
2⃣ تجزیه و تحلیل #ریسک
3⃣ تجزیه و تحلیل فرآیندهای #پیش_بینی
4⃣ تشریح #فرایند برنامهریزی کسبوکار
🔴 #تدوین_استراتژی و #تصمیم_گیری_استراتژیک
▪️فرآیندهای تدوین استراتژی و #تصمیم_گیری استراتژیک برای ایجاد مأموریت، اهداف و استراتژی سازمان به کار گرفته میشوند.
▪️مأموریت، اهداف و استراتژی از #چشم_انداز و ارزشهای سازمان رهبران، تصمیمگیرندگان و ذینفعان گرفته میشود. سازمان باید درباره موارد زیر تصمیمگیری کند:
1⃣ چگونه #استراتژی_ها و برنامهها تدوین میشود.
2⃣ چه کسانی در فرآیند تدوین #مشارکت دارند.
3⃣ چگونه #منابع_مالی مورد نیاز برای این استراتژیها و برنامهها تخصیص داده میشود.
▪️#تصمیم_گیرندگان مجموعهای از اقداماتی را که یک سازمان باید انجام دهد شناسایی میکنند.
🔴 #انتخاب_استراتژیک
▪️فرآیند #انتخاب_استراتژی به منظور شناسایی مجموعه اقداماتی است که باید انجام شود. انتخاب استراتژیک با مواردی مشابه موارد زیر سر و کار دارد:
1⃣ آیا سازمان باید تنها در #سطح_ملی فعالیت کند یا میتواند دامنه فعالیتهای خود را به سطح بینالمللی گسترش دهد؟
2⃣ آیا #هدف_سازمان دستیابی به سهم بالایی از بازار است؟
3⃣ آیا باید #محصولات با کیفیت بسیار بالا تولید کند؟
4⃣ آیا هدف سازمان دستیابی به #حاشیه_سود بالا است یا به دنبال استراتژی حداقل هزینه است؟
▪️تصمیمگیرندگان #سازمان از میان مجموعهای از استراتژیهای قابل اجرا، بهترین استراتژی و اثربخشترین آن را که سازمان قادر به اجرای آن است را انتخاب میکند تا به اهداف مور نظر خود دست یابد.
🔴 #اجرای_استراتژی
▪️فرآیندی است که #استراتژی انتخاب شده، پیادهسازی و اجرا میشود. در واقع استراتژی درون زمینه و محدودیت داخلی افراد، رهبری، ساختار، منابع، قابلیتها و فرهنگ سازمانی قرار میگیرد. اجرای استراتژی همچنین درون زمینه و محدودیتهای بیرونی محیط رقابتی، سیاسی و خارجی قرار میگیرد.
▪️اجرای استراتژی به ماهیت دانش، تکنولوژی و منابع #شایستگی در دسترس سازمان بستگی دارد. همچنین اجرای استراتژی به ماهیت تصمیمات در مورد استراتژی مالی و رقابتی بستگی دارد. اجرای استراتژی به وسیله بهترین روش بهکارگیری منابع، تحقق تعهدات مالی و تضمین بقای سازمان محدود شده است.
✅ چهار عنصر معرفی شده برای مدل مدیریت #استراتژیک به هم وابسته هستند و با یکدیگر کار میکنند. هر عنصر به دیگر عناصر تأثیر میگذارد و از آنها اثر میپذیرد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar