✍ منحنی اشتیاق فناوری
#دکتر_حسین_خسروپور
✅ شناخت به موقع جایگاه فناوری های آینده یک صنعت کمک شایانی به مدیران در سرمایه گذاری به موقع در حوزه های نوظهور #فناوری می نماید. از فواید این پیش دستی ایجاد #مزیت_رقابتی پایدار و موقعیت برتر در بازار صنعت آینده برای بنگاه ها می باشد. در این میان، چرخه عمر فناوری به عنوان ابزار پیش بینی فناوری می تواند اطلاعات ارزشمندی از فناوری های مناسب آینده را به نمایش گذارد.
✅ که این #اطلاعات با در نظر گرفتن تغییرات محیطی و محدودیت های طبیعی آینده روشنی برای جهت گیری های فناورانه بنگاه ها رقم خواهد زد. از آنجایی که استفاده از مدل چرخه عمر فناوری در پیش بینی #جایگاه_فناوری در آینده اغلب با دشواری هایی مواجه می باشد، نمیتواند به صورت دقیق و کمیشده وضعیت عمر فناوری را پیشبینی کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #میزان_الحکمه، جلد ۷
در باب خودیابی
۞ عَجِبتُ لِمَن يَنشُدُ ضالَّتَهُ و قَد أضَلَّ نَفسَهُ فلا يَطلُبُ ها !
۞ در شگفتم از کسی که گمشده خود را می جوید، اما خویشتن را گم کرده و آن را نمی جوید.
#خودیابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل تغییر نرمال (Normal Change Model)
◾ این مدل برای تغییراتی استفاده میشود که مستلزم ارزیابی و مجوز هستند. تغییرات نرمال باید پیش از پیادهسازی، از سوی هیئت #مشاوره_تغییر (CAB) تأیید شوند.
✅ هفت پرسش کلیدی در فرآیند مدیریت تغییر
◾ هفت پرسش حیاتی در فرآیند #مدیریت_تغییر وجود دارد که باید در مورد هر تغییری، ابتدا به پرسشهای زیر پاسخ داده شود. بدون این اطلاعات، هم نمیتوان تأثیر تغییر را به درستی ارزیابی کرد و هم تعادل میان ریسک و فواید اعمال تغییر بر محیط خدمت به درستی برایمان روشن نمیشود.
◾ بنابراین، ممکن است #اعمال_تغییر به منتفع شدن از مزایای احتمالی تغییر ختم نشود یا حتی ممکن است به خدمت عملیاتی خسارتی وارد کند یا تأثیرات مخربی روی آن بگذارد. چیزی که این احتمال را به حداقل میرساند پاسخگویی به هفت پرسش کلیدی زیر است:
1⃣ علت تغییر چیست؟
2⃣ انتظارات از این تغییر چیست؟
3⃣ اعمال این تغییر چه ریسکهایی دارد؟
4⃣ درخواستکنندهی تغییر چه کسی است؟
5⃣ چه منابعی برای ارائهی این تغییر مورد نیاز است؟
6⃣ چه ارتباطی میان این تغییر با سایر تغییرات وجود دارد؟
7⃣ چه افرادی مسئول ساخت، تست و استقرار تغییر هستند؟
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند مدیریت ریسک
✅ #مدیریت_ریسک پروژه یک فرایند تکرارپذیر است و هرکدام از این وجههای مدیریت ریسک باید برنامهریزی شده و در هر مرحله از پروژه دنبال شود:
1⃣ شناسایی ریسک
2⃣ ارزیابی ریسک
3⃣ رسیدگی به ریسک
4⃣ کنترل ریسک
✅ مدیریت #ریسک_پروژه فرایندی است که در آن هر ریسکی که ممکن است در طول پروژه ظاهر شود، شناسایی و تجزیهوتحلیل شده و به آن پاسخ داده میشود. این فرایند باعث میشود پروژه از مسیر اصلی خود خارج نشود و به هدف نهایی خود برسد.
✅ وقتی تازه پروژه جدیدی را شروع میکنید، باید همان ابتدا خطاها و مشکلاتی که ممکن است در طی مسیر به وجود بیایند را بررسی کنید. شاید ابتدا فکر کنید که اینطور منفیبافی ضرورتی ندارد، اما مدیر پروژههای #واقع_گرا میدانند که این خطاها امکان دارد به وجود بیاید و قابلپیشگیری هستند.
✅ مشکلات خودبهخود اتفاق میافتند و شما باید راهبردی مناسب بیابید که ریسکهای پروژه شما را مدیریت کند و آنها را به حداقل برساند. اما چطور میتوانید مشکلی را حل کنید که هنوز وجود ندارد؟ ظاهراً تناقضی #فلسفی در این مسئله جای دارد، اما نگران نباشید. میتوانید با انجام چند مرحله عملی، برای حل مسئله خود اقدام کنید.
#مدیریت_ریسک
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تعریف چارچوب های مدیریت ریسک #مدیریت_ریسک #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تعریف چارچوب های مدیریت ریسک
✅ چارچوبهای گوناگونی در زمینه #مدیریت_ریسک شرکتی وجود دارد که هر کدام روش متفاوتی را در شناسایی و تحلیل ریسکها و فرصتها، نحوۀ عکسالعمل در مقابل آنها و پایش و نظارت بر ریسکها و فرصتها، چه در محیط داخلی شرکت و چه در محیط خارج از شرکت، در پیش میگیرند. در اینجا واژهی ریسک در کنار فرصت به کار رفته است اما توجه کنید که در حقیقت ریسک خود ماهیتاً هم اثرات منفی و هم اثرات مثبت را شامل میشود.
✅ در حقیقت #مدیریت هر شرکت یا بیزینس، پس از شناسایی و تحلیل ریسکها و فرصتهای موجود در بیزینس خود، در انتخاب استراتژی عکسالعمل در مقابل این ریسکها و فرصتها چند راه مشخص پیش رو خواهد داشت که بسته به شرایط بازار، بیزینس، وضعیت چرخههای رکود و رونق و … به انتخاب یکی و یا ترکیبی از آنها دست خواهد زد:
1⃣ فرار:
خروج از فعالیتهایی که منجر به بروز ریسک میشوند
2⃣ کاهش:
تلاش برای کاهش احتمال و یا شدت اثرگذاری ریسک
3⃣ روشهای متفاوت:
بررسی و انتخاب گامهای محتمل دیگر به منظور کاهش ریسک
4⃣ به اشتراکگذاری یا بیمهکردن:
انتقال و یا تشریک بخشی از #ریسک، با استفاده از مالیسازی آن (به طور مثال از طریق بیمه)
5⃣ پذیرفتن:
پس از بررسی هزینه/فایده، هیچ عکسالعملی در مقابل ریسکهای ناشی از فعالیتها، توسط #شرکت صورت نمیگیرد
✅ مدیریت ریسک - چارچوب مدیریت ریسک coso
با در نظر گرفتن این حالات، بخش پایش یا نظارت عموماً توسط مدیریت و به عنوان بخشی از فعالیت های نظارت داخلی صورت می گیرد. فعالیت های نظارت داخلی شرکت شامل بررسی گزارش های تحلیلی و یا تشکیل کمیته های مدیریتی با متخصصان مربوطه است. این فعالیت ها نحوۀ عملکرد استراتژی عکس العمل انتخاب شده و دستیابی به #اهداف را مشخص می کنند.
#مدیریت_ریسک
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ به وقت انتقام
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ آن جا که جاه و مقام یافتید و زمانه قدرت و اراده ی امور را به شما بخشید و می توانستید به سختی انتقام بگیرید و آن هایی که ظلم یا بدی در حق شما کرده اند را سر جای خودشان بنشانید و به سختی مجازات کنید، دقیقاً همین جا هنگامه ی صبر و گذشت است. «به وقت انتقام» بر خود مسلط باشید، نفس عمیق بکشید، بگذارید و بگذرید و با خدا معامله کنید و امور خود را به او واگذار کنید تا «لذتی که در عفو هست» را بچشید و مشق بزرگی و کرامت بکنید. به راستی چه زیباست آن جایی که انسان قدرت دارد تا بدی را به بدترین شکل ممکن پاسخ دهد بر خودش و نفسش مسلط شود، خشم خود را فرو ببرد، از مردم بگذرد و نام خود را جز اهالی #احسان درج نماید و جواب بدی را با بدی ندهد.
✅ مکافات و مجازات در حیطه ی نقش ها و وظایف انسان ها نیست پس آن را به کسی واگذار کنید که خود بر همه ی بندگان و رفتار و کردار آن ها #بصیر است، شاهد و قاضی است و در وقت لازم به بهترین شکل حق هر کسی را کف دستش می گذارد و پاداش نیکوکاران را چند برابر بیشتر به آن ها می دهد. من اعتقاد دارم خدا هست، می بیند، حمایت می کند، برایم کافی است و از هر خیر و نیکی انسان به بهترین شکل تجلیل به عمل می آورد. پس چرا باید خود را درگیر خشم و انتقام نمایم و تلخی و شدت آن را تحمل کنم و به جان بخرم وقتی قرار است زمانه به بهترین شکل خیر و شر عمل انسان ها را به سوی خودشان بازگرداند.
✅ در کنزالاعمال حدیثی از #پیامبر_اعظم(ص) نقل شده است که می فرماید: «هنگامی که بندگان در پیشگاه خدا میایستند، ندا دهندهای ندا دهد: آن کس که مزدش با خداست برخیزد و به بهشت رود. گفته میشود: چه کسی مزدش با خداست؟ میگوید: گذشت کنندگان از مردم.» بخشش زهر کینه را از وجود انسان پاک می کند، به التیام یافتن ارتباطات آسیب دیده بین افراد کمک می کند، دشمنی ها را از بین می برد و عاقبت به سلامت و آرامش انسان می انجامد. درک این موضوع که بخشش چیست و چه اثراتی دارد بسیار مهم است و گام حیاتی در فرایند گذر کردن از مردم به حساب می آید. پس سعی کنید برای بخشش تعریف مشخصی داشته باشید که با مکارم اخلاقی و باورهای مذهبی، خانوادگی و شخصی شما سازگار باشد.
✅ در #علم_روانشناسی بخشش را این گونه تعریف کرده اند: «بخشش تصمیمی آگاهانه و عمدی برای رهایی از احساس رنجش یا انتقام نسبت به فرد یا گروهی است که به شما آسیب رسانده اند. بدون توجه به اینکه آیا واقعا مستحق بخشش شما هستند یا خیر» وقتی شما کسی را می بخشید به معنای این نیست که اشتباه و خطایی را که در حق شما انجام داده است، انکار کنید. گذشت کردن نه به معنای فراموش کردن است و نه به معنای انکار خطای دیگران. بخشش شما را مجبور نمی کند که با شخصی که به شما آسیب رسانده است پیوندی دوباره ایجاد کنید، اگر چه می تواند به ترمیم یک رابطه آسیب دیده کمک کند.
✅ در واقع شما با گذشت کردن و عدم روحیه #انتقام_جویی از تکرار رفتار نامطلوب و استمرار فضای غبار آلود در ارتباطات جلوگیری می کنید و با عبرت گرفتن از اتفاقات محیطی بدون کینه و هیجانات کاذب به سمت رفتار منطقی، عقلانی و در عین حال سالم و مطلوب حرکت می کنید. بخشیدن و گذشت کردن به این معنا نیست که طرف مقابل شما لزوماً ارزشمند و شایسته است بلکه بیانگر قدرت تسلط شما بر خویشتن و بزرگی و کرامتی است که شما از آن بهره مند هستید.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۷ دیماه ۱۴۰۲، شماره ۹۹۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه عمر مدل کسب و کار
✅ چرخه عمر کسب و کار
#چرخه_عمر_کسب_و_کار، به مراحلی اشاره دارد که یک کسبوکار در طول زمان طی میکند: راهاندازی، رشد، بلوغ، و افول/تجدید. این چهار مرحلۀ چرخۀ عمر بیزنس، نشاندهندۀ تکامل مالی یک کسبوکار موفق است. هر مرحله، مدت زمان متفاوتی دارد و نقاط عطف و شاخصهای منحصربهفردی دارد.
✅ اثر چرخه عمر بر یک تجارت کوچک
#کسب_و_کارها، از هر نوع یا اندازهای، تحت تأثیر یک چرخۀ زندگی قرار میگیرند. این، بدان معناست که اگر یک کسبوکار کوچک بتواند در صورت تولید محصول یا ارائۀ خدمات به مشتریان خود، رشد و بلوغ را تجربه کند. همچنین، میتواند رو به زوال باشد، به این معنی که اگر به چالشها به درستی رسیدگی نشود، کسبوکار ممکن است، شکست بخورد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل Lenses IDEO 3 در کسب و کار
✅ #بوم_مدل_کسب_و_کار (Business Model Canvas) همان پازل است که از کنار هم قرار گرفتن ۹ بخش تشکیل میشود. هر یک از این ۹ بخش، قسمتی از کسبوکار شما هستند. در نگاه اول شاید ۹ قسمت کمی پیچیده به نظر برسد، برای همین طبق مدل 3 Lenses IDEO جدول را در 3 بخش برایتان خلاصه میکنیم.
✅ با توجه به این سه بخش (یا 3 لنز) راحتتر میفهمید که روی چه بخشهایی زوم کنید و چه بخشهایی را نادیده بگیرید.
1⃣ خواستنی بودن
خواستنی بودن یعنی اینکه بدانیم چه چیزهایی به مشتری انگیزه میدهد، او چطور با ما تعامل میکند و چه چیزی باعث میشود که از ما خرید کند.
"ما نیاز داریم که مشتریها ما را بخواهند، وگرنه نمیتوانیم چیزی بفروشیم!"
2⃣ امکانپذیر بودن
این قسمت به پشت صحنۀ کسبوکار مربوط است و کمک میکند که بدانیم چه کسانی را باید استخدام کنیم، با چه کسانی شریک شویم به نفعمان است، روی چه فعالیتهایی بیشتر تمرکز کنیم و از چه ابزارهایی استفاده کنیم.
"برنامهریزی ما باید امکانپذیر باشد، وگرنه در توهم و خیالات سقوط میکنیم."
3⃣ پایدار بودن
این بخش درباره چیزی نیست جز پول! ما باید بدانیم که چقدر پول درمیآوریم و چقدر خرج داریم. توجه کنید که هر بیزینسی برای ادامه دادن و رشد کردن به یک پایداری مالی نیاز دارد؛ پس باید بخشی را برای روز مبادا کنار بگذاریم تا اگر شرایط عوض شد بتوانیم سر پا بمانیم.
"ما باید برای پایدار بودن تلاش کنیم؛ وگرنه ورشکست میشویم."
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه برای کسب و کار خود ارزش پیشنهادی جذاب ایجاد کنیم؟
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چگونه برای کسب و کار خود ارزش پیشنهادی جذاب ایجاد کنیم؟ #کسب_و_کار #پایگاه_جامع_مدیریار www.mo
✍ چگونه برای کسب و کار خود ارزش پیشنهادی جذاب ایجاد کنیم؟
✅ برنامه های پاداش و وفاداری جدید بسیار فراوان و متنوع هستند. اما برای اینکه کسب و کارتان را در بازار انبوه و رقابتی امروز متمایز کنید، باید ارزش پیشنهادی منحصر به فرد و متقاعد کننده ای ایجاد کنید تا بتوانید #مشتریان جدیدی را به خود جذب کنید و فروش را افزایش دهید.
✅ ارزش پیشنهادی ایده آل ترکیبی از نقاط قوت شرکت، #نیازهای_مشتریان و تمایز رقابتی می باشد. ارزش پیشنهادی در واقع خاص بودن برند را با اولویت های بالاتر مشتریان ترکیب می کند. چگونه یک برند یا شرکت متوجه می شود که اکنون زمان ایجاد ارزش پیشنهادی جدید است ؟ سوالات زیر را در مورد کسب و کار خود پاسخ دهید. آیا ارزش پیشنهادی موجود:
▪نتایج مورد نظر را ایجاد می کند؟
▪با وعده های فعلی برند تطابق دارد؟
▪مشتریان جدیدی را جذب برند می کند؟
▪با چشم انداز رقابتی در حال تغییر هماهنگ است؟
▪به اکثریت مشتریان اجازه می دهد تا به مزایای این برند دست پیدا کنند؟
✅ اگر پاسخ دو یا بیشتر از دو سوال بالا "خیر" باشد، به این معناست که احتمالا زمان آن فرا رسیده تا خلق یک ارزش پیشنهادی جدید یا به روز شده را در نظر بگیرید .بعد از تمام این ها، یک ارزش پیشنهادی قوی است که می تواند تعیین کننده رکود یا #رشد برای کسب و کار شما باشد.
✅ در قسمت زیر فرآیند موفقی را توضیح خواهیم داد که یک شرکت بزرگ، فعال و مشتریانش از آن استفاده می کنند تا ارزش پیشنهادی قوی و جذابی را خلق کنند که بتواند مشتریان جدید را جذب و مشتریان موجود را نیز هیجان زده کند. این فرآیند منجر به یک ارزش پیشنهادی می شود که می تواند با توجه به #اهداف_استراتژیک خاص یک برند و تجربه برند کاملا سفارشی سازی شود.
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فازهای چرخه عمر کسب و کار یا سازمان #کسب_و_کار #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @mo
✍ فازهای چرخه عمر کسب و کار یا سازمان
✅ فاز اول(راه اندازی)
در فاز راه اندازی، #فروش کم است اما به آرامی (به این امید که به طور پیوسته) در حال افزایش است. کسبوکارها با تبلیغ مزیتهای نسبی و ارزشهای پیشنهادی خود بر بازاریابی برای بخشهای مصرفکننده هدف تمرکز میکنند. با این حال، از آنجایی که درآمد کم است و هزینه های اولیه راه اندازی بالا است، کسب و کارها در این فاز مستعد ضرر و زیان شدید هستند.
✅ فاز دوم (طفولیت)
در این دوره، کسب و کار، کودکی بیش نیست و باید حمایت کامل شود. شبانه روز کار و سرمایه گذاریهای متعدد #کارآفرینان را خسته و پشیمان می کند. اما همان طور که زمان پیش می رود، این کودک رشد میکند.
✅ فاز سوم (رشد سریع)
در #فاز_رشد، سازمان ها رشد سریع فروش را تجربه می کنند. از آنجایی که فروش به سرعت افزایش مییابد، کسبوکارها پس از عبور از نقطه سربهسر، شروع به سوددهی میکنند. با این حال، از آنجایی که چرخه سود همچنان از چرخه فروش عقب است، سطح سود به اندازه فروش بالا نیست. در نهایت، جریان نقدینگی در فاز رشد مثبت می شود، که نشان دهنده جریان نقدینگی اضافی است.
✅ فاز چهارم (بلوغ)
در این فاز، فروش افزایش مییابد، اما با سرعت کمتر، معمولاً به دلیل نزدیک شدن به اشباع بازار یا ورود رقبای جدید به بازار. اوج فروش در فاز ترک فروش اگرچه فروش همچنان در حال افزایش است، اما سود در این فاز شروع به کاهش می کند. این رشد در فروش و کاهش سود نشان دهنده افزایش قابل توجه هزینه ها است. در نهایت، #جریان_نقدی افزایش می یابد و از سود فراتر می رود.
✅ فاز پنجم (تکامل)
زمانی که کسب و کار بالغ می شود، فروش به آرامی شروع به کاهش می کند. #حاشیه_سود کمتر می شود، در حالی که جریان نقدی نسبتا راکد باقی می ماند. با نزدیک شدن به بلوغ سازمان ها، سرمایه تا حد زیادی حامی کسب و کار است و بنابراین تولید وجه نقد بالاتر از سود در صورت سود و زیان است.
✅ فاز ششم (نقطه اوج)
در این فاز، بسیاری از کسبوکارها با زیرسازی و ساختارسازی مجدد خود و سرمایهگذاری در فناوریهای جدید و بازارهای نوظهور، چرخه عمر تجاری خود را در این فاز گسترش میدهند. این به سازمان ها اجازه می دهد تا خود را در #صنایع_پویا خود قرار دهند و رشد خود را در بازار به روز کنند. به هررو این نقطه اوج است و بسیاری از سازمانها در این نقطه در معرض شروع غرور قرار دارند.
✅ فاز هفتم (ثبات)
در این فاز، #فروش ثابت شده و سود کاهش یافته و هزینه ها بالاست اما کسب و کار روتین خود را یافته و درحال جلورفتن است. سازمان های باثبات معمولا به سختی از بین می روند اما در همین جاست که در معرض آغاز فاز سقوط قرار دارند. اگر در این فاز کارهایی که لازم است انجام نشود، سازمان به سقوط نزدیک می شود.
✅ فاز هشتم (اشرافی گری)
پس از اینکه شرکت به #سوددهی مناسبی دست یافته، اشرافی گری و خرجهای اضافی آغاز می شود. پیش از این مرحله اگر نوآوری و دگردیسی اتفاق نیفتد، همه تصور میکنند که شرکت در ثبات دیگر از بین نخواهد رفت و اما غافل از اینکه «آنجا که توفرعون زمانی، در تیررس باد خزانی». کارکنان، مدیران و خصوصا اقوام و بستگان مدیران، شروع به گسترش مافیای خود نموده و خرجهای بیربط آغاز می شود و سود کاهش می یابد.
✅ فاز نهم (بوروکراسی اولیه)
مدیران در این فاز به دست پا افتاده و شروع به #قانون_گذاری جزیره ای میکنند. کم کم قوانین دست و پاگیر آغاز شده و سازمان عریض و طویل میشود.
✅ فاز دهم (بوروکراسی)
در این فاز #سازمان کاملا بروکراتیک و فشل است. همه چیز بارها تایید گرفته شده و سرعت به شکل فزاینده ای کاهش می یابد. هر چیز بیش از زمان ممکن، طول میکشد و کارها به سرانجام نمیرسند.
✅ فاز یازدهم (اتهام زنی و فرافکنی)
در فاز یازدهم #چرخه_عمر_سرمایه_گذاری، فروش با سرعتی شتابان شروع به کاهش می کند. این کاهش فروش نشان دهنده ناتوانی سازمان ها در انطباق با محیط های بیرونی است. اینجاست که اقوام خرج تراش و مدیران بریز و بپاش کن، شروع به اتهام زنی به یکدیگر کرده و ایرادات را گردن یکدیگر میاندازند.
✅ فاز دوازدهم (مرگ)
در فاز آخر #چرخه_عمر_سازمان، فروش در پایین ترین سطح است. سود میزان کمینه خود را تجربه میکند و مدیران در حال استعفادادن هستند. شرکت ورشکسته شده یا واگذار میشود و یا تعطیل خواهد شد.
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چارچوب GQM برای ایجاد ارزش از داده در کسب و کارها
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چارچوب GQM برای ایجاد ارزش از داده در کسب و کارها #کسب_و_کار #پایگاه_جامع_مدیریار www.mod
✍ چارچوب GQM برای ایجاد ارزش از داده در کسب و کارها
✅ برای به دست آوردن ارزش از داده تاکنون چارچوب ها و به روش های متعددی ارایه شده است . یکی از این چارچوب ها، چارچوب موسوم به GQM (برگرفته شده از اهداف، پرسش ها، متریک ) است. با استفاده از چارچوب فوق و نگاشت مراحل چرخه حیات مدیریت داده می توان احتمال به دست آوردن ارزش از داده کسب و کار را به شدت افزایش داد. در واقع با محوریت چارچوب GQM می توان از آن جهت ایجاد ارزش از داده و کسب درآمد از طریق داده حرکت کرد. استفاده از داده یکی از مراحل مهم چرخه حیات داده است. چرایی استفاده از داده در کسب و کار زمینه #مدیریت_مناسب داده در سراسر چرخه حیات را فراهم می نماید.
✅ تاکنون مطالب متعددی در خصوص استخراج ارزش از داده نوشته شده است که تمرکز اصلی آنها بر روی محصولات فناوری محور است متاسفانه، اغلب شرکت های مشاوره ای با مشارکت وندورهای مطرح در زمینه محصولات فناوری اطلاعات، خدمات مشاوره ای و راه حل ها را به مسیری هدایت می نمایند که سازمان ها را ترغیب به انتخاب محصول و یا محصولات مورد علاقه آنها نمایند و موفقیت را در حصار محصولات خود تعریف می کنند. آشنایی آشنایی با فرآیندهای مختلف مورد نیاز جهت تبدیل داده به یک دارایی کسب و کار و نقش #فناوری در سفر تحول ضروری است.
✅ آن چیزی که کسب و کار نیاز دارد، داده با کیفیت بالا به منظور تولید دانش در رابطه با وضعیت جاری کسب و کار و چیدن میوه خرد برای تصمیم گیری در خصوص وضعیت آینده و به دنبال آن انجام اقدامات مناسب است. حرکت در زنجیره ارزش داده و استخراج ارزش از آن دارای چالش های متعددی برای بسیاری از سازمان ها است. در گام بعد تاکید بر روی تجزیه و تحلیل درست است که می تواند خود به یک عامل چالش انگیز جهت حرکت به سمت زنجیره ارزش داده تبدیل شود. تاکید بر راه حل های عملی و شدنی نیز می بایست مورد توجه قرار گیرد. پس از انجام تحلیل، در گام بعدی پیاده سازی انجام خواهد شد. این نقطه مکانی است که اکثر طرح های #دیجیتال با مشکل و یا شکست مواجه می شوند.
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چارچوب معماری سازمانی (توگف؛ TOGAF) #کسب_و_کار #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modi
✍ چارچوب معماری سازمانی (توگف؛ TOGAF)
✅ چارچوب معماری سازمانی اُپن گروپ (انگلیسی:
#The_Open_Group_Architecture_Framework
یا اختصاراً توگف (TOGAF) ابزاری برای کمک به پذیرش، تولید، استفاده و نگهداری طرحهای معماری سازمانی میباشد. توگف بر پایه یک مدل فرایندی تکرار پذیر میباشد، که توسط بهترین راهکارهای عملی و مجموعه ای از اجزای معماری با قابلیت استفاده مجدد، پشتیبانی میگردد.
✅ توگف توسط #انجمن_معماری Open Group توسعه و نگهداری میشود. اولین نسخه توگف، در سال ۱۹۹۵، بر پایه چارچوب معماری فنی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا برای مدیریت اطلاعات (TAFIM) ایجاد شد. با شروع کردن از این پایه بی نقص، انجمن معماری Open Group نسخههای موفقی از توگف را در دورههای زمانی معین ایجاد کرد و هر یک را بر روی وب سایت جامع Open Group منتشر ساخت.
✅ توگف ۹ میتواند برای توسعه گستره وسیعی از معماریهای سازمانی مختلف بکار برود. توگف مکمل دیگر چارچوبهایی است که به صورت متمرکز بر خروجیهای خاص برای بخشهای ویژه ای (نظیر: مخابرات، صنایع دفاع و خزانه داری و…) که در راس یک کشور هستند، در نظر گرفته شدهاند.
✅ توگف همچنین میتواند در ترکیب با اینگونه چارچوبهای خاص نیز استفاده شود. هسته توگف روشی است - تحت عنوان روش توسعه معماری توگف (ADM – Architecture Development Method) و برای توسعه یک معماری سازمانی که به نیازهای سازمان اشاره کامل میکند، به کار میرود.
🔴 #اهمیت_توگف
✅ توگف به واسطه تلاشهای مشترک بیش از ۳۰۰ شرکت عضو انجمن معماری و برخی از فروشندگان و مشتریان فناوری اطلاعات دنیا ایجاد شده و بهترین راهکارهای عملی در توسعه معماری را ارائه میکند. استفاده از توگف به عنوان چارچوب معماری به معماریهایی اجازه توسعه میدهد که:
▪️سازگار هستند،
▪️نیازهای ذینفعان را منعکس میکنند،
▪️بهترین راهکارهای عملی را بکار میگیرند
▪️توجه را هم به سمت نیازمندیهای جاری و هم به نیازهای آتی کسب و کار میدهند.
✅ توسعه معماری سازمانی از لحاظ فنی یک فرایند پیچیدهاست و بهطور ویژه طراحی معماریهای ناهمگن و چند عامله، کار پیچیدهای است. توگف نقش مهمی را در کمک به آشکار سازی و حذف ریسک فرایند توسعه معماری بازی میکند.
✅ همچنین بستری را برای #ارزش_آفرینی فراهم میکند؛ و کاربران را در ساخت راه حلهای مبتنی بر سیستمهای باز در جهت رسیدن به اهداف و نیازهای کسب و کارشان توانمند میسازد.
🔴 #اجزای_توگف
✅ #توگف ساختار و محتوی یک توانمندی معماری را درون یک سازمان همانطوری که در شکل نشان داده شده، منعکس میکند.
✅ در #هسته_توگف روش توسعه معماری؛
#Architecture_Development_Method
قرار دارد. توانمندی معمار (Architecture Capability) روش توسعه #معماری را به اجرا درمیآورد. ADM بوسیله تعدادی از دستورالعملها و تکنیکها پشتیبانی میشود.
✅ این دستورالعملها، محتوای معماری (Architecture Content) را جهت ذخیره شدن در #مخزن (Repository) تولید میکنند. محتوای معماری طبق زنجیره سازمانی (Enterprise Continuum) دستهبندی میشود. مخزن معماری در ابتدا توسط مدلهای مرجع توگف پر میشود.
✅ در #هسته_توگف روش توسعه معماری (Architecture Development Method) قرار دارد. توانمندی معماری (Architecture Capability) روش توسعه معماری را به اجرا درمیآورد. ADM بوسیله تعدادی از دستورالعملها و تکنیکها پشتیبانی میشود.
✅ این دستورالعملها، محتوای معماری (Architecture Content) را جهت ذخیره شدن در مخزن (Repository) تولید میکنند. #محتوای_معماری طبق زنجیره سازمانی (Enterprise Continuum) دستهبندی میشود. مخزن معماری در ابتدا توسط مدلهای مرجع توگف پر میشود.
🔴 #روش_توسعه_معماری
(ADM): ADM
✅ فرایندی را برای دستیابی به یک معماری سازمانی ایدئال، مختص سازمانی مشخص که نیازمندیهای کسب و کار را مورد توجه قرار میدهد، تشریح میکند.
✅ روش توسعه معماری (ADM) مؤلفه اصلی توگف است و در سطوح زیر راهنمایی، برای معماران فراهم میکند:
▪️تعدادی از مراحل توسعه معماری (شامل: معماری کسب و کار، معماریهای سیستمهای اطلاعاتی و معماری فناوری) را در یک چرخه، به عنوان قالب کلی #فرایند برای فعالیت توسعه معماری فراهم میکند.
▪️شرح مختصر هر یک از #مراحل_معماری را فراهم میکند. هر مرحله را بر حسب اهداف، رویکردها، ورودیها، گامها و خروجیها تشریح میکند.
▪️بخشهای ورودی و خروجی تعریفی از ساختار و خروجیهای محتوای معماری را فراهم میکنند (تشریح تفصیلی مرحله ورودی و مرحله خروجی در چارچوب محتوای معماری ارائه شدهاست).
▪️خلاصههای فرا مرحله ای که #مدیریت نیازمندیها را پوشش میدهند، فراهم میکند.
#کسب_و_کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شش مدل ذهنی یک رهبر #رهبری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ شش مدل ذهنی یک رهبر
✅ رهبران بر مجموعهای از رویکردها و #مدل_های_ذهنی تکیه دارند که میتواند از خدمترسانی به هیچکس تا خدمترسانی به کل جامعه را دربرمیگیرد. دانستن نقاط قوت و ضعف هر یک از این مدلهای ذهنی، مخصوصاً آن دسته مدلهایی که شما بیشتر بر روی آنها تأکید دارید، میتواند به شما کمک کند تا تیمهای بهتری بسازید و اثرگذاری بیشتری داشته باشید.
✅ یکی از روشنگرترین پرسشهایی که #رهبران میتوانند از خودشان بپرسند این است: «من به چه کسی خدمت میکنم؟» پاسخ آنها به این پرسش، بیشتر از آنکه بخواهد ویژگیهای شخصیتی و هوش هیجانی آنها را مشخص کند، مدل رهبری و حوزه نفوذشان را نشان خواهد داد. اگر آنها به درستی به این پرسش پاسخ دهند، تلاشهایشان متمرکزتر میشود و میتوانند تیمهای بهتری بسازند، از وقوع فاجعه جلوگیری کنند و اثر ماندگارتری درون سازمان و فراتر از آن بگذارند.
✅ در سالهای اخیر با رهبران بیش از ۸۰ سازمان در صنایع مختلف مصاحبههایی انجام شده است. نتایج این مصاحبهها در کنار نتایج بهدستآمده از تحقیق در زمینه رهبری با رویکرد شناختی (Cognitive Leadership) و در زمینه روانشناسی تکوینی (Developmental Psychology)، شش #مدل_ذهنی رهبری را به ما نشان میدهد. این شش مدل ذهنی عبارتند از:
▪خودخواه (Egoist):
سعی دارد خودش بیشترین نفع را ببرد.
▪تعالینگر (Transcender):
بهدنبال منافع کل اکوسیستم است.
▪ سازنده (Builder):
تمام تمرکزش را روی ساختن سازمان میگذارد.
▪آفتابپرست (Chameleon):
با اطراف خود منطبق میشود و به همه خدمت میکند.
▪ پویا و پرانرژی (Dynamo):
روی استراتژیهای واضح و اهداف مشخص تمرکز میکند.
▪جامعهستیز (Sociopath):
به هیچکس خدمت نمیکند و به اجرای قانون اعتقادی ندارد.
✅ هر یک از این مدلهای ذهنی شامل مجموعهای از #فرضیات و باورها درباره ماهیت و هدف رهبری است. همچنین بهترین روشها برای استفاده از هر یک از مدلهای ذهنی را نشان میدهد.
✅ نتایج مطالعه و مصاحبه با #رهبران نشان میدهد که آنها یک مدل ذهنی واحد ندارند. در عوض، مجموعهای از ذهنیتها را دارند که هر کدام از آنها -در کنار ترکیب کلی ذهنیتها که از فرد به فرد متفاوت است- روی تصمیمات و رفتارهای او تأثیر میگذارند و میتوانند جهت، تمرکز و عملکرد سازمان را تغییر دهند.
#رهبری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهکارهای موثر برای تغییر شرایط مالی
✅ بهترین راهکار بهبود وضعیت مالی را میتوان یافتن یک #منبع_درآمد جدید و بهره بری از آن دانست. برخی از افراد گمان میکنند انجام این کار سخت است؛
✅ اما درواقع در دنیای امروز و با گسترش شبکههای اجتماعی و دنیای #آنلاین تنوع بخشیدن به منابع درآمدی آنقدرها هم سخت نیست.
✅ شما با کسب برخی آموزشهای ابتدایی میتوانید برای وبسایتهای گوناگون کارکنید، با آموزش تخصص خود به دیگران درآمد کسب کنید و یا به #فروش_آنلاین بپردازید.
✅ انتخاب #شغل_دوم، وابسته به شرایط شغل اول شما است. باید دریابید چند ساعت در طول شبانهروز میتوانید برای شغل دومتان زمان بگذارید یا تا چه حد میتوانید از تفریحات خود دست بکشید.
◾ کمتر خرج کردن و کاهش هزینه ها
◾ ایجاد نگرش درست نسبت به پول
◾ افزایش درآمدها و منابع مالی
◾ اجتناب از تله های رایج مالی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونگی ارزیابی ابعاد زندگی
✅ برای اینکه بتوانید #ارزیابی مؤثری را داشته باشید باید یک مدل ساختیافته، راهبردی، و هماهنگ برای آن داشته باشید. برنامه رشد فردی میتواند چنین مدلی را برای شما ایجاد کند. اما ابتدا به چند سوال در رابطه با این مدل بپردازیم. اینکه برنامه رشد فردی چیست؟ چرا به این برنامه نیاز داریم؟ تفاوت این برنامه با برنامههایی از این دست چیست؟ این برنامه چه ویژگیهایی دارد؟ مراحل مختلف این برنامه چگونه طراحی میشود؟ و چگونه میتوانیم از این برنامه استفاده کنیم.
✅ خیلی اوقات وقتی حرف از تغییر یا #موفقیت زده میشود قوانین و اصول زیادی به ذهن ما میرسد، مثل قانون جذب، مثل هدفگذاری، مثل پشتکار و تلاشی که باید انجام بشود یا بسیاری از قوانین و اصولی که معمولاً از کتابها، نوشتهها و نکات یا خیلی از نوارها یا فایلهایی که ما گوش میدهیم آنها را بارها گفتهاند یا کتابهای زیادی در این مورد خواندهایم؛ یا حرفهای زیادی را در این حوزه یعنی موفقیت و تغییر شنیدهایم.
◾ محیط
◾ معنویت
◾ سلامت
◾ خانواده
◾ امور مالی
◾ توسعه فردی
◾ عشق و علاقه
◾ تفریح و سرگرمی
◾ اجتماع و دوستان
◾ حرفه، شغل و تحصیلات
#سبک_زندگی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روند هدف گذاری
#هدفگذاری، فرایندی قوی برای اندیشیدن به آینده ایدئال و خلق آن است. برای مشخصکردن روش هدف گذاری، به ویژگی خاصی از آن فکر کنید که میخواهید در آینده به آن دست یابید؛ این ویژگی باید عدد یا رخداد خاصی باشد؛ سپس موعد مقرری را برای رسیدن به هدف مشخص کنید.
🔴 #اهمیت_هدف_گذاری
✅ اهمیت هدف گذاری بسیار قابل توجه است، زیرا به شما کمک میکند تا معیارهای مشخص و روشنی برای پیشرفت در زندگی و کار داشته باشید و از طریق آنها میزان موفقیت خود را محک بزنید. پس این سوال مطرح میشود که چگونه هدف گذاری کنیم؟ شخصکردن اهداف معین و قابلارزیابی، میتواند انرژی شما را به کار گیرد و اعتماد به نفس و #انگیزه کافی را برای ادامه مسیر به شما بدهد.
✅ شما میتوانید از #سیستم_اهداف SMART برای هدفگذاری استفاده کنید تا مطمئن شوید که اهدافتان مشخص، قابلارزیابی و دستیافتنی هستند. مشکل این است که اکثر افراد خیلی زود و در رویارویی با اولین مانع و مشکل بر سر راه یادگیری نحوه هدف گذاری، ناامید میشوند و کنار میکشند و اهمیت هدف گذاری را نادیده میگیرند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دایره نگرانی، دایره نفوذ، دایره کنترل
✅ بهطورکلی هر چیزی که نگران آن باشید، وارد #حلقه_نگرانی شما میشود. دایره نگرانی بهمراتب بزرگتر از دایره نفوذ ما است. از سویی دیگر، دایره کنترل درون دایره نگرانی قرار دارد و رفتارهای مربوط به «من» را در برمیگیرد. همه جوانب دنیای ما که مستقیماً میتوانیم آنها را کنترل کنیم.
✅ بهطورکلی هر چیزی که نگران آن باشید، وارد حلقه نگرانی شما میشود. #دایره_نگرانی بهمراتب بزرگتر از دایره نفوذ ما است.از سویی دیگر، دایره کنترل درون دایره نگرانی قرار دارد و رفتارهای مربوط به «من» را در برمیگیرد. همه جوانب دنیای ما که مستقیماً میتوانیم آنها را کنترل کنیم.
✅ «کنترل» زمانی اتفاق میافتد که قدرت انتخاب برای انجام کارها را بدون تأثیر مستقیم نظر دیگران داشته باشیم. دایره کنترل یا نفوذ، فقط میتواند به خود شخص مربوط باشد و به همین دلیل است که مستقیماً به #خودآگاهی ما مربوط میشود.
✅ #کنترل، رابطهای مستقیم با انتخاب آگاهانه دارد. درواقع فرمول کنترل ترکیبی است از آگاهی بعلاوه انتخاب. بهاینترتیب، میتوان گفت انسان فقط میتواند قسمتهایی از زندگیاش را کنترل کند که از آنها آگاه است.
کنترل = آگاهی + انتخاب
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عوامل مؤثر بر رفتار سازمانی
✅ #رفتار_سازمانی مفهوم بسیار مهمی است که نه تنها صاحبان کسبوکار، بلکه همه کارکنان و متخصصین شاغل در یک سازمان باید بدانند رفتار سازمانی چیست و آن را به خوبی درک کنند. افرادی که در یک سازمان کار میکنند، با دیگر کارمندان و مدیران، همگی با هم در تعامل هستند و ساعات زیادی از روز را با هم میگذرانند؛ بنابراین نحوه تعامل و روابط افراد در محیط کار، بهکارگیری مهارت های نرم و آموزش رفتار سازمانی اهمیت زیادی دارد. های رفتار سازمانی و تاثیراتی که میتوانند بر #عملکرد_کارکنان داشته باشند، آشنا شوید.
◾ همکاری و هماهنگی
◾ احترام و تعامل
◾ انگیزش کاری
◾ توسعه فردی
◾ ارتباط مؤثر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه چرخه افسردگی را بشکنیم؟
✅ #افسردگی یک وضعیت جدی است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر منفی میگذارد. برخلاف غم و اندوه عادی، افسردگی بالینی پایدار است و اغلب اوقات موجب میشود که فرد حتی از کارهایی که به آن علاقه دارد، لذت نبرد و از همین رو بهطور قابلتوجهی در عملکرد زندگی روزمره اختلال ایجاد میکند. بدون درمان، علائم افسردگی ممکن است هفتهها، ماهها یا سالها ادامه داشته باشد.
✅ آمارها نشان میدهد که حدود ۱۰ درصد از بزرگسالان ایالاتمتحده هرساله از علائم افسردگی رنج میبرند. در بسیاری از مواقع تغییرات کوچک در برنامه روزانه، رژیم غذایی و عادات #سبک_زندگی شما میتواند تاثیر مثبتی بر این وضعیت بگذارد. وقتی روح و روان ما دچار خمودگی میشود، چگونه به حال خوب پایدار برسیم؟ کافیه کارهای کوچک حال خوبکن را شروع کنیم و از آن ها دست نکشیم.
#چرخه_افسردگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar