✍ در مسیر رشد و پیشرفت
✅ در مسیر رشد و #پیشرفت تنها رقیب من خود دیروزی ام است. نه سایه های دیگران در قله های دور دست. هر روز با خود دیروزم مسابقه می دهم تا بهترین نسخه خودم شوم.
◾ «آنها خیلی #خوشبخت به نظر میرسند. شرط میبندم هرگز باهم دعوا نمیکنند. چرا زندگی من مثل آنها نیست…» مطمئنا همه ما وقتی در صفحات رسانههای اجتماعی عکسهای دوستان و همکاران و حتی غریبهها را میبینیم، این جملات را به خودمان میگوییم و آرزو میکنیم ایکاش میتوانستیم حتی برای لحظهای هم که شده جای آنها باشیم. ساعتها در میان عکسهایشان میگردیم و به تصمیماتی فکر میکنیم که ما را به شرایط فعلیمان رساندهاند. حتی گاهی گمان میکنیم تقصیر ماست که زندگیِ آنها آنقدر «عالی» به نظر میرسد و زندگی ما «بد».
◾ #روان_شناسان این حالت را تلۀ مقایسه اجتماعی مینامند. شکی نیست که ظهور رسانههای اجتماعی این تله را خیلی بزرگتر و رهایی از آن را دشوارتر کرده است. بسته به اینکه با چند نفر در رسانههای اجتماعی ارتباط دارید و اینکه هر چند وقت یک بار عکسهایشان را پست میکنند، هر روز با دنیایی از چهرههای خندان و لحظاتی روبهرو هستید که عمدا با این هدف طراحی شدهاند که شاد و خوشبخت و مثبت و پربازده بودنِ مردم را نشان دهند؛ اما در واقع آن لحظهها به این دلیل انتخاب شدهاند که آشفتگی و پریشانیِ زندگیِ هرروزۀ افراد را پنهان کنند.
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اسباب پیشرفت
◾ تلاش زیاد
◾ ورزش کردن
◾ تغذیه مناسب
◾ هشت ساعت خواب عمیق
◾ سفر کردن، تفریح یا سرگرمی
✅ از #پیشرفت میتوان به عنوان توصیف ترقی و سعادت انسان نام برد. گرچه برخی ممکن است تصور کنند این یک بینش بسیار انسانمحور است. پیشرفت، مفهومی بیش از رشد اقتصادی دارد. به مفهوم واضحتر، پیشرفت یعنی یک زندگی با کیفیت بهتر و طولانیتر برای اکثریت مردم.
✅ یک #جامعه یک کشور زمانی پیشرفت را درک میکند که تغییراتی را در موارد ذیل مشاهده کند: افزایش طول عمر، کاهش مرگ و میر نوزادان، کاهش فساد، افزایش حق انتخاب مردم، کیفیت بالای زندگی، آزادی بیشتر یا کاهش ترس مردم از دیگر کشورها یا حاکمان کشور خودشان.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خودمراقبتی
✅ #خود_مراقبتی، کلمه ای هست که یا خودش یا مشابهاش رو ممکنه زیاد شنیده باشیم، مراقب خودت باش. اما معمولا این کلمه رو چه وقت هایی میشنویم یا ازش استفاده می کنیم؟
✅ وقتی مریض می شویم؟ وقتی قرار است کار خاصی انجام بدهیم و … آیا تا به حال به این فکر کردیم که واقعا چقدر از خودمان مراقبت می کنیم؟ آیا هر روز حواس مان به این موضوع هست؟
✅ خودمراقبتی شامل یک سری عادات و رفتارهایی است که #آگاهانه و هدفدار انجام میدهیم تا سالم تر و شادتر زندگی کنیم و به خودمان کمک کنیم تا کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کنیم و بتوانیم نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی خود را پوشش بدهیم و یک زندگی متعادل را تجربه کنیم.
✅ البته که یک سری اقدامات خودمراقبتی در همه #انسان_ها مشترک هست و برخی موارد هم بسته به موقعیت، زمان، مکان و شرایط خاص هر فرد ممکن است تفاوت داشته باشد مثلا موقعی که تحت فشار هستیم درخواست #کمک از دیگران می تواند یک اقدام خوب در راستای خودمراقبتی باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خوراک ذهنی
✅ تا حالا به این نکته توجه کردید که #ذهن شما هم مثل جسم شما با خوراکی که شما بهش میدید تغذیه میشه. این خوراک ذهنی میتونه مثبت و مؤثر و در جهت جذب اهدافتون باشه یا اینکه منفی و مخرب باشه و شما رو از اهدافتون دور کنه…
✅ #خوراک_ذهنی شما میتونه باورهای مثبت یا منفی شما رو تقویت کنه و یا براتون باورسازی کنه. برای همین خیلی مهمه که ورودی های ذهنتون رو کنترل کنید چون فردی که در ابتدای مسیر تغییر هست با نادیده گرفتن این موضوع ممکنه که آسیب جدی تری ببینه.
✅ تمرین برای داشتن خوراک ذهنی مثبت :
◾ تو جمع افراد مثبت اندیش باش
◾ ورودی های ذهنت رو کنترل کن
◾ به اخبار منفی توجه نکن
◾ کلام مثبت داشته باش
◾سابلیمینال گوش کن
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مراحل فرسودگی شغلی
✅ #فرسودگی_شغلی به عنوان فقدان انرژی و نشاط تعریف میشود و شخص دچار فرسودگی شغلی احساس کسالتانگیزی را نسبت به انجام رفتار شغلی نشان میدهد.
✅ شخصی که مسئولیتهای همستیزنده و همزمانی دارد، این #احساس را خواهد داشت که به چند جهت کشیده میشود. این امر به خستگی از کار و سرانجام فرسودگی شغلی خواهد انجامید.
✅ البته آن چیزی که به عنوان فرسودگی شغلی (کارزَدگی) در نظر گرفته میشود مربوط به مسائلی است که از یک خستگی عادی فراتر است، کار برای ذهن و جسم خستگی میآورد و هنگامی که شروع به انجام دادن فعالیتهای روزمره خود میکنید ممکن است هم از لحاظ ذهنی و هم از لحاظ فکری و جسمی خسته شوید.
✅ #مراحل_فرسودگی_شغلی عبارتند از:
① حس می کنی نیاز شدیدی برای اثبات کردن خود داری
② برای به دست آوردنش سخت تر و سخت تر کار می کنی
③ به نیازهای خودت بی توجهی می کنی
④ دچار کشمکش درونی شدی و شرایط و یا بقیه را مقصر می دانی
⑤ ارزش هایت را جوری تغییر می دهی که بتوانی روی کار بیشتر تمرکز کنی
⑥ مشکلاتی که حین کارت رخ می دهد را انکار می کنی
⑦ از خانواده و زندگی اجتماعی ات فاصله می گیری
⑧ رفتارت تغییر می کند و کسانی را که دوست داری ناراحت می کنی
⑨ زوال شخصیت اتفاق می افتد و حس می کنی خودت نیستی
⑩ احساس پوچی و بی حسی می کنی
⑪ احساس افسردگی، کم شدگی و خستگی شدید می کنی
⑫ همزمان از نظر روحی و فیزیکی متلاشی می شوی و به فرسودگی کامل میرسی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #بحارالأنوار ، جلد ۴۰
درباب شکیبایی
۞ فَصَبرا على دُنيا تَمُرُّ بِلَأوائها كَلَيلَةٍ بأحلامِها تَنسَلِخُ
۞ در برابر دنيايى كه سختى آن مانند خوابهاى پريشان شب [زود ]مى گذرد ، شكيبا باش.
#شکیبایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ به یکباره چراغی خاموش میشود
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ در هیاهوی زندگی دقیقاً همان زمانی که تخت گاز به سمت اهدافتان پیش میروید، آنجا که در قلّهای قرار گرفتهاید و با خود فکر میکنید چقدر آدم مهمی هستید، وقتی در اوج قدرت قرار دارید، کیف تان کوک است و عیش و نوشتان به راه و فکر میکنید به کسی نیازی ندارید، به یکباره چراغی خاموش میشود و همهی دنیای شما را تیره و تار میکند به صورتی که گویی تمام زندگی تنها با همین یک چراغ روشن و پرفروغ بوده است.
⛱ بعد از این اتفاق دلتان میسوزد و اشکتان جاری میشود با شمعی حیران دور سر خود میچرخید و میفهمید به راستی آن چراغ همه روشنایی زندگی شما بوده است که زیر نورش زندگی میکردید و جولان میدادید و اگر سایهای داشتهاید که بر سر دیگران سنگینی میکرد به خاطر حرکت و برکت زیر نور او بوده است. اما چه سود که دیگر دیر شده، آن سبو بشکسته و آن پیمانه ریخته است.
⛱ خواهر، برادر، همسر، رفیق، فرزند و از همه مهمتر پدر یا مادر، هر یک بسته به شرایط زندگی شما میتوانند همان منبع و منشا نور و امید در زندگی باشند که با بیمهری و بیتفاوتی به بهانهی مشغلههای کاری و دغدغههای زندگی از آنها و حال و احوالشان غفلت میکنید.
⛱ همانی که هر روز به شما زنگ میزند و پاسخش را یک در میان میدهید، کسی که خیلی به خیر و شر شما کار دارد و میگویید گیر میدهد، فردی که مرتّب قربان صدقه شما میشود و حوصلهاش را ندارید و یا همانی که چشم به محبّت و توجه شما دوخته است و او را طرد میکنید و میگویید حوصلهی لوس بازیهایش را ندارید همان چراغی است که در فقدان و خاموشی خواهید فهمید چقدر زندگیتان بهخاطر وجودش رونق و نور داشته است و شما نمیدانستید.
⛱ پس اهالی عقل و منطق که پنجرهی دل و احساس خود را چهار قفله کردهاید و همه چیز را با حساب و کتاب و دو دوتا چهارتا اندازه گیری میکنید، به رسم سود و زیان و برای منفعت شخصیتان هم که شده به خود آیید و قدر مهربانیها را بدانید که عشق و محبّت آفتاب لب بام است و عمری کوتاه دارد و پس از آن شما میمانید و سردی و تاریکی در برهوت تنهایی و نامهربانی.
#غارتنهایی
#دلنوشته
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت حاکمیت و رهبری پروژه
🔴 آیا مدیران پروژه میتوانند رهبری را یاد بگیرند؟
✅ بسیاری از مدیران پروژه دارای پیشینه فنی هستند و طرز فکر منطقی و تحلیلی دارند. این بدان معناست که آنها در تجزیه و تحلیل حقایق، محاسبه مدت زمان، هماهنگی فعالیتها و #تصمیم_گیری منطقی خوب هستند. آنها متمرکز بر کار هستند و نگران چگونگی انجام کارها هستند. آنها نقش اصلی خود را ارائه آنچه مشتری خواسته است در چارچوب پارامترهای توافق شده زمان، هزینه و کیفیت میدانند.
✅ علاوه بر این، مدیران پروژه کمتر نگران این هستند که چرا مشتریانشان به محصول نیاز دارند و از چه راههایی بر تجارت آنها و افرادی که آن را #توسعه میدهند و از آن استفاده میکنند تأثیر میگذارد. قدرت آنها در اجرا و پیروی از دیدگاه و مشخصات شخص دیگری است – به جای کمک به تعریف آن.
🔴 منطقی بودن و تکلیفگرایی اشکالی ندارد. به عنوان #مدیران_پروژه، ما به این مهارتها نیاز داریم. به خصوص برای برنامهریزی و هنگام برآورد یک پروژه بزرگ. این موضوع زمانی پیش میآید که این تنها سبک در جعبه ابزار است که برای مدیریت افراد و برقراری ارتباط با مشتریان نیز استفاده میشود.
✅ ایجاد تیمهایی با عملکرد بالا، روابط عالی با مشتری و اطمینان از اینکه پروژه در واقع آنچه را که #مشتری نیاز دارد را ارائه میکند، صرفاً از طریق منطق قابل دستیابی نیست. این امر مستلزم خلاقیت، همدلی، ریسکپذیری، بینش و مهمتر از همه توانایی برقراری ارتباط با مردم در سطح بسیار شخصی است.
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حوزه های دانشی مدیریت پروژه
✅ یک #حوزه_دانش، یک حوزه مشخص شده از مدیریت پروژه است که با الزامات دانش آن تعریف شده و بر حسب فرآیندها، شیوهها، ورودیها، خروجیها، ابزارها و تکنیکها توصیف میشود.
✅ اگرچه حوزه های دانش به هم مرتبط هستند، اما بطور جداگانه از دیدگاه مدیریت پروژه تعریف می شوند. ده حوزه #دانشی که در استاندارد PMBOK-V6 وجود دارد در نمودار قابل مشاهده است:
1⃣ مدیریت منابع
2⃣ مدیریت کیفیت
3⃣ مدیریت ریسک
4⃣ مدیریت بودجه
5⃣ مدیریت محدوده
6⃣ مدیریت ذینفعان
7⃣ مدیریت تدارکات
8⃣ مدیریت ارتباطات
9⃣ مدیریت زمان بندی
🔟 مدیریت یکپارچه سازی
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فرایند مدیریت پروژه #مدیریت_پروژه #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ فرآیند مدیریت پروژه
#مدیران_پروژه از فرآیندهای مختلفی برای هدایت پروژه به سمت تکمیل استفاده می کنند. به عنوان مدیر پروژه، احتمالاً از بسیاری از فرآیندهای زیر استفاده می کنید:
✅ #مدیریت_فاز:
تیم ها، ذینفعان و مدیر پروژه مکرراً از سند شروع پروژه بازدید می کنند تا مطمئن شوند که هر مرحله از اهداف تعیین شده در مراحل استراتژی و برنامه ریزی پیروی می کند. هر یک از اعضای تیم درک خود از اهداف پروژه و نقش فردی خود را در هر مرحله بررسی می کند. هنگامی که تمام محصولات قابل تحویل، یا محصولات یا نتایج برنامه ریزی شده، تیم های برنامه ریزی شده برای فاز کامل شوند، تیم ها می توانند به مرحله بعدی بروند.
✅ #برنامه_ریزی:
در ابتدای هر مرحله، می توانید منابع لازم را مجدداً بررسی کنید تا از در دسترس بودن آنها مطمئن شوید. هنگامی که هر مرحله را در مرحله برنامه ریزی شروع می کنید، می توانید احتمال برآورده شدن نیازهای بودجه و جدول زمانی تیم خود را افزایش دهید.
✅ #کنترل:
ردیابی معیارهای پروژه و استفاده از گزارش ها برای تجزیه و تحلیل هر مرحله به شما امکان می دهد بودجه، محدوده، زمان و مشکلاتی را که در هر مرحله ایجاد می شود کنترل کنید.
✅ #مدیریت_تیم:
به عنوان یک مدیر پروژه، به آموزش و حمایت از اعضای تیم در طول پروژه کمک می کنید. این فرآیند ممکن است شامل اطمینان از ارائه ابزارهای مورد نیاز و در زمان مناسب باشد یا آموزش استفاده از آن ابزارها را قبل از شروع مرحله ارائه دهید.
✅ #ارتباطات:
مدیران پروژه میتوانند مسئولیتهای ارتباطی را به یک فرد یا تیم محول کنند تا همه اعضای تیم، منابع و ذینفعان پروژه را در هر مرحله مطلع کنند. واگذاری ارتباطات، مدیر پروژه را قادر می سازد تا بر سایر وظایف برنامه ریزی، تدارکات و ادغام تمرکز کند.
✅ #تدارکات:
برای تهیه منابع، شما و تیمتان باید منابع مورد نیاز پروژه را شناسایی کنید، به دنبال پیشنهادهای پیمانکار باشید و بودجه و جدول زمانی پیمانکاران را مدیریت کنید. همچنین باید قراردادهای تکمیل شده را به محض اتمام آنها ببندید تا اطمینان حاصل شود که گردش کار پروژه را حفظ می کنید.
✅ #یکپارچه_سازی:
به عنوان مدیر پروژه، از هماهنگی تمامی فرآیندها و تیم ها اطمینان حاصل می کنید. برخی از فرآیندها ممکن است همپوشانی داشته باشند یا با هم رقابت کنند. میتوانید استراتژیهای هماهنگی را برنامهریزی کنید و از ارتباطاتی مانند جلسات منظم برای بهروزرسانی اعضای تیم در مورد پیشرفت در سایر فرآیندهایی که بر کار آنها تأثیر میگذارد، استفاده کنید.
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.moirywar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مثلث پروژه #مثلث_پروژه #مدیریت_پروژه #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مثلث پروژه
✅ یکی از مهمترین وظایف مدیر پروژه شناسایی #الزامات_پروژه است. مهمترین الزامات پروژهها عبارتند از:
▪گستره (Scope)
▪زمان (Time)
▪هزینه (Cost)
✅ یا به اصطلاح «مثلث STC»، «مثلث پروژه»، «مثلث مدیریت پروژه»، یا «مثلث طلایی پروژه». منظور از گستره، مجموعه عناصر تشکیل دهنده پروژه کامل شده یا مجموعه کارهایی است که باید برای تکمیل آن انجام داد.
▪به عنوان مثال اگر پروژه ساخت یک #ساختمان را در نظر بگیریم که نمای آن در طرح اولیه سنگی بوده و بعداً تبدیل به پنل آلومینیومی شود، گستره تغییر کرده است.
▪گستره یا محدوده همان مشخصات پروژه، یا هستها و نیستهای پروژه است؛ یعنی چه چیزهایی با چه مشخصاتی در پروژه هست و چه چیزهایی در پروژه نیست.
✅ عبارت رایجی برای توصیف وضعیت ایدهآل پروژه وجود دارد:
On Time, On Spec, On Budget
▪که در اینجا منظور از Specification یا Spec (مشخصات) همان گستره است. به عبارت دیگر فرض سنتی این است که اگر پروژهای طبق مشخصات، هزینه و زمان مشخص شده تکمیل شود، کاملا موفق خواهد بود. مدیر پروژه از فرآیندهای 47 گانه معرفی شده استفاده میکند تا مطمئن شود پروژه مطابق با محدوده، در زمان مقرر، و با بودجه یا هزینه مصوب اجرا میشود. الزامات STC در همه پروژهها وجود دارند، اما اولیت آنها در پروژههای مختلف یکسان نیست.
🔴 مثلث پروژه
✅ گستره
▪در بعضی از پروژهها، #گستره بسیار مهمتر از زمان و هزینه است. پروژههای حساس از این دست هستند؛ به عنوان مثال پروژه تولید یک ماهواره که به سالها کار نیاز دارد اما با یک خطای کوچک ممکن است سالها زحمت و هزینه به هدر رود و مثلاً ماهواره در لحظه پرتاب منفجر شود. مثال دیگری از این دست، پروژههایی هستند که محصولشان با جان انسانها سر و کار دارد،
▪مانند پروژههای حوزه صنایع تجهیزات پزشکی، تولید دارو و امثال اینها. نمیتوانیم یک پروژه داروسازی داشته باشیم و دارویی را با نصف زمان و هزینه لازم تولید کنیم که تنها جان نیمی از بیماران را نجات میدهد! بنابراین در پروژههایی که خروجی آنها به گونهای است که کوچکترین نقصی میتواند فاجعه ایجاد کند، گستره اولویت بالایی دارد.
✅ زمان
▪در برخی دیگر از پروژهها، #زمان مهمتر از گستره و هزینه است. به یاد داشته باشیم وقتی میگوییم یکی از این سه الزام اولویت اول است، به معنی بیتوجهی به آن دوتای دیگر نیست. وقتی میگوییم در بعضی پروژهها زمان مهم است، یعنی مهمترین است. یعنی اگر جایی بین زمان با گستره و هزینه تناقض ایجاد شد، سعی میکنیم زمان را در اولویت قرار دهیم.
▪به عنوان مثال پروژههایی که در فازهای مختلف #پارس_جنوبی انجام میشوند. فرض کنید طبق محاسبات این تخمین بدست آید که با اتمام یکی از این پروژهها یا فازها و با شروع بهرهبرداری از آن، ظرف مدت پنج ماه کل سرمایهگذاریهای انجام شده برای آن پروژه یا فاز بازگردانده خواهد شد. هر روز به تأخیر انداختن چنین پروژهای، برابر است با از دست دادن میلیاردها تومان. چنین دوره بازگشت سرمایهای در دنیا بینظیر است. پس این یعنی در این پروژه هزینه چندان مهم نیست و برعکس، زمان بسیار مهم است.
✅ هزینه
▪و سرانجام دسته دیگری از #پروژه_ها نیز هستند که در آنها #هزینه مهمتر از گستره و زمان است. این اتفاق معمولاً در بخش خصوصی میافتد. به عنوان مثال فرض کنید میخواهیم برای خودمان یک ویلا بسازیم. اگر قیمت یکی از مواد اولیه مهم به خاطر یک حادثه غیرمترقبه با افزایش مقطعی روبرو شود، به راحتی پروژه را متوقف کرده و ادامه آن را تا بعد از رفع تبعات آن حادثه و بازگشت قیمت به محدوده قبلی به عقب میاندازیم.
#مثلث_پروژه
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.moirywar.com
@modiryar
🔴 شناخت نیاز مشتری و اجرای پروژه در راستای کسب رضایت او
▪با وجود تغییرات زیاد مباحث مدیریت پروژه ولی موضوع نیاز و الزامات #مشتریان و مدیریت آن یکی از پایه ای ترین مباحث مدیریت پروژه باقی مانده است.
▪دست اندرکاران مدیریت پروژه در کنار #موضوعات_تخصصی همواره باید به خواسته های مشتریان توجه داشته باشند.
▪البته این موضوع نیازمند ظرافت و #هنرمندی خاصی از طرف آنهاست. چرا که باید هم مسائل تخصصی و فنی را مدنظر داشته باشند و هم نیازها و خواسته های مشتری را تامین نمایند.
✅ توجه به نیاز مشتری
▪گردآوری الزامات پروژه از جمله مواردی است باید در همان ابتدای پروژه باید صورت پذیرد. این امر به سایر #اقدامات_پروژه جهت دهی می کند.
▪گاهی اوقات نیازی که توسط مشتری بیان می شود، واقع بینانه نیست. در این صورت باید در خصوص آن #شفاف_سازی صورت پذیرد.
▪همان گونه که بازگو شد لازم است در خصوص نیازهای #مشتری شفاف سازی صورت پذیرد. با این حال این موضوع تامین نیازها و الزامات باید همواره در دستور کار باشد.
#عکس_نگار
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 شناخت نیاز مشتری و اجرای پروژه در راستای کسب رضایت او
▪با وجود تغییرات زیاد مباحث مدیریت پروژه ولی موضوع نیاز و الزامات #مشتریان و مدیریت آن یکی از پایه ای ترین مباحث مدیریت پروژه باقی مانده است.
▪دست اندرکاران مدیریت پروژه در کنار #موضوعات_تخصصی همواره باید به خواسته های مشتریان توجه داشته باشند.
▪البته این موضوع نیازمند ظرافت و #هنرمندی خاصی از طرف آنهاست. چرا که باید هم مسائل تخصصی و فنی را مدنظر داشته باشند و هم نیازها و خواسته های مشتری را تامین نمایند.
✅ توجه به نیاز مشتری
▪گردآوری الزامات پروژه از جمله مواردی است باید در همان ابتدای پروژه باید صورت پذیرد. این امر به سایر #اقدامات_پروژه جهت دهی می کند.
▪گاهی اوقات نیازی که توسط مشتری بیان می شود، واقع بینانه نیست. در این صورت باید در خصوص آن #شفاف_سازی صورت پذیرد.
▪همان گونه که بازگو شد لازم است در خصوص نیازهای #مشتری شفاف سازی صورت پذیرد. با این حال این موضوع تامین نیازها و الزامات باید همواره در دستور کار باشد.
#عکس_نگار
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیر پروژه و ضرورت تعامل با ذینعفان
✅ نقش اصلی در #اجرای_پروژه بر عهده مدیران پروژه است. وظیفه اصلی مدیر پروژه ایجاد یکپارچگی در پروژه است. او باید بتواند میان بخش های مختلف پروژه تعادل ایجاد کند تا پروژه به اهداف از پیش تعریف شده دست پیدا کند.
✅ با این حال #مدیر_پروژه خیلی اوقات متهم اصلی پروژه نیز هست. نقش مهم دیگر مدیر پروژه تعامل با ذی نفعان و مدیریت ارتباطات پروژه است. در واقع ۹۰ درصد مباحث مدیریت پروژه در حوزه تعاملات و ارتباطات صحیح در پروژه شکل می گیرد.
#عکس_نگار
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدیریت ریسک در مدیریت پروژه
✅ #مدیریت_ریسک_در_پروژه (Project Risk Management) فرآیند شناسایی، تجزیه و تحلیل و پاسخگویی به هر خطری است که در طول چرخه پروژه ایجاد میشود. این مدیریت به پروژه کمک میکند تا در مسیر درست باقی بماند و بتواند به اهداف خود دست یابد.
✅ #فرایند_مدیریت_ریسک یک نکته مهم در فرایند توسعه پروژه است و برای موفقیت پروژه بسیار حیاتی است. بیشتر افراد تمایل دارند همه ریسکهای موجود را زیر فرش را جارو كنند و گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده، روند توسعه را شروع كنند.
✅ اما بعدا به آنها ثابت میشود که این بزرگترین اشتباه آنها است. یک #مدیر_پروژه خوب هرگز خطرات را نادیده نمیگیرد، مهم نیست که تأثیر آنها تا چه حد جزئی باشد. هر ریسکی باید در اسرع وقت و به درستی تحلیل و بررسی شود.
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ۱۲ اصل کلیدی مدیریت پروژه
✅ قبل از اینکه حتی بتوانید #پروژه را برنامه ریزی کنید و یا مهارت مدیریت پروژه را داشته باشید باید آن را توسط ذینفعان و حامیان مالی تأیید کنید. بنابراین، شما به نوعی یک فروشنده هستید.
✅ سپس باید #برنامه_ریزی کنید، بودجه بندی کنید، و همه اینها باید در محدوده آنچه تصویب شده است باشد. در مرحله بعدی، شما برای انجام آن وظایف باید تیمی را جمع کنید و باید پیشرفت آنها را کنترل کرده و گزارش آن را به مدیران پروژه دهید.
① تعهد
② ریسک
③ تعریف
④ فرهنگ
⑤ ساختار
⑥ شفافیت
⑦ موفقیت
⑧ پیشرفت
⑨ ارتباطات
⑩ مدیر پروژه
⑪ چرخه پروژه
⑫ مسئولیت پذیری
✅ نکته اصلی هر پروژه دستیابی به اهداف مشخص است. شما باید از همان ابتدا مشخص کنید که می خواهید #پروژه شما به چه نتیجه ای برسد.
✅ به عنوان مثال، اگر هدف این پروژه افزایش فروش و سود، افزایش #بهره_وری کارکنان، بهبود کیفیت محصول یا خدمات یا موارد دیگر باشد. برای موثر بودن، اهداف شما باید تا حد ممکن مشخص باشد.
✅ اما رسیدن به اهداف پروژه نیازمند یک سری قوانین و اصول است. که بدون آنها #اهداف_پروژه محقق نمی شود.
#مدیریت_پروژه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ معاون کلانتر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #معاون_کلانتر نام کارتونی جذاب و بسیار پرطرفدار بود که در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی ساخته شد. این کارتون در اواخر دهه پنجاه و همچنین در طول دهه شصت خورشیدی بارها و بارها از تلویزیون کشورمان پخش شد. نقش اول کارتون شخصیتی بود که اصطلاحاً «معاون کلانتر» خوانده میشد و همه ی امور را در قبضه ی قدرت خود داشت. شخص کلانتر یا اصلاً دیده نمی شد و یا نقشی بسیار کمرنگ در روندها و فعالیت های جاری داشت. معاون کلانتر که از صلاحیت، هوش و استعداد چندانی هم برخوردار نبود هر کاری دلش می خواست انجام می داد و هر تصمیمی که صلاح می دانست می گرفت و هرگز خود را در مقابل کسی پاسخگو نمی دانست. و چون اختیارات به صورت کامل در دست او بود و مسئولیت ها به گردن کلانتر، با شجاعت و بدون در نظر گرفتن عواقب کار خود در میدان عمل تاخت و تاز می کرد.
✅ هر چند از آن زمان سال ها گذشته است اما خاطرات این اثر #پویانمایی در ذهن مخاطبان به خوبی مانده است. اکنون علاوه بر خاصیت نوستالوژی که آن اثر دارد «معاون کلانتر» تداعی کننده و بیانگر شیوه ای از مدیریت نیز هست که در آن نفر دوم کار نفر اول را می کند بدون آن که مسئولیت داشته باشد یا رد پا و امضایی از او به جای بماند. برخی مدیران چون یا حوصله ی کار اجرایی و مدیریتی را ندارند و یا به دلیل این که توان و تجربه ی انجام برخی از امور اجرایی در آن ها وجود ندارد موارد را به نفر دومی که به عنوان جانشین، قائم مقام یا معاون آن هاست واگذار می کنند و دیگر به خیر و شر امور هیچ کاری ندارند و در بسیاری موارد حتی به خود زحمت نمی دهند کیفیت عملکرد و یا تصمیمات آن فرد را بررسی کنند.
✅ این نوع رفتار در واقع به نوعی فرار از #مسئولیت و اقدام ناصواب مدیریت است که سبب می شود بعد از گذشت زمانی نه چندان زیاد آن نفر دوم آرام آرام علایق و سلایق خود را جانشین اصول و ضوابط نماید و زمام سیستم و سازمان را کاملاً در دستان خود بگیرد. حکایت تولد «شاه قلی های مدیریتی» روایتی تلخ از عدم درک و اهمیت یک جایگاه مدیریتی است که در ذهن برخی افراد وجود دارد. شاید عده ای فراموش می کنند منصب مدیریت بیشتر از آن که «مقام» باشد «مسئولیتی» است که بر دوش افراد قرار می گیرد که روزی در دادگاه الهی باید پاسخگوی چگونگی رفتار خود در آن موقعیت باشند. آن چه با صرفه و صلاح مردم و منافع عمومی سر و کار دارد هرگز جای تساهل و تسامح نیست که بخواهیم آن را به غیر واگذار کنیم و از تبعات و پیامدهای آن غفلت بورزیم.
✅ یک اصل جاوید در همه نظام های #مدیریتی وجود دارد که طبق آن عنوان می شود که شاید بتوان برخی امور و اختیارات جایگاه مدیریتی را به فرد یا افرادی تفویض کرد اما هرگز مسئولیت ها قابل تفویض نخواهد بود. تفویض اختیار انجام کار به دیگران میتواند منجر به افزایش چندین برابر بهرهوری در سازمان شود، به شرط آنکه بدانید این کار را چگونه به شکل درست خود انجام دهید. تفویض اختیار دارای فرآیند مشخصی است. همچنین امر واگذرای اختیارات در سطوح سلسله مراتب سازمانی قواعد و پیش نیازهایی لازم دارد که از مهم ترین آن ها؛ اول برخورداری آن فرد از شرایط احراز تفویض اختیار است، دوم دقیقاً توضیح دهید که از کارکنان چه چیزی میخواهید انجام دهند و سوم این که مدیر ارشد هرگز نباید بعد از واگذاری امور دچار غفلت شود و از کیفیت روند اقدامات و تصمیمات افراد بی خبر باشد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲، شماره ۹۹۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مراحل ایجاد استراتژی منابع انسانی
✅ #استراتژی_منابع_انسانی طرحی است که یک سازمان برای مدیریت کسبوکار و سرمایه انسانی خود بهگونهای ایجاد میکند تا با مأموریت کلی، اهداف و چشمانداز آینده شرکت همسو باشد.
✅ این استراتژی به تمام حوزههای ضروری #منابع_انسانی (HR) از جمله جستجو و آموزش کارکنان، سازماندهی مزایا، ارزیابی عملکرد و ارائه فرصتهای توسعه میپردازد.
1⃣ پایش بازارها و روندها
2⃣ درک استراتژی کسب و کار
3⃣ تعریف استراتژی منابع انسانی
4⃣ اطمینان از پیاده سازی استراتژی توسط مدل عملیاتی منابع انسانی
5⃣ اولویت بندی سرمایه گذاری های بخش منابع انسانی
6⃣ تعیین قابلیت های مناسب منابع انسانی
7⃣ سنجش نتایج و خدمات منابع انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل کوه یخ خویشتن داری
✅ خویشتن داری
خویشتن داری و یا مهار خویشتن (خود کنترلی) هسته اولیه اعتماد به نفس است و در واقع فضیلتی است که به فرد یاد می دهد رفتارهایش را تنظیم کرده و خود را با واقعیت منطبق کند. پس چه خوب است که یاد بگیریم چگونه خویشتن خود را مهار کنیم و این یادگیری را از آغاز راه یعنی از کودکانمان شروع کنیم تا در آینده دچار مشکل نشویم. خویشتن داری یک مکانیسم درونی است و باعث میشود که هر فکر و عمل زیان آوری به عمل تبدیل نشود. خویشتن داری یکی از مهارت های زندگی به افراد یاد میدهد که رفتارهایشان را کنترل کنند و خود را با محیط و واقعیت تطبیق دهند.
✅ مهارت خویشتن داری
مهارت خویشتن داری یا مهار نفس مهارتی اکتسابی است که باعث میشود افراد بتوانند ارضای خواستههای خود را به تعویق بیندازند و رفتارهای عجولانه نشان ندهند. تقویت مهارت خویشتن داری تاثیرات مفید فراوانی همچون افزایش اعتماد به نفس، انعطافپذیری، همدلی و غیره برای فرد به همراه دارد. بهتر است که خویشتن داری از کودکی به افراد آموزش داده شود چرا که در این صورت در فرد نهادینه شده و تبدیل به یک ویژگی میشود.
#کوه_یخ
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه ترس
✅ #ترس (Fear) یکی از اولین احساسات انسان است که منشا آن را باید سیستم عصبی مغز دانست. این واکنش هیجانی مانند غریزه از هنگام تولد همراه ما خواهد بود و به شکل پاسخی در برابر موقعیت خطر یا ناامن بروز پیدا میکند.
✅ اگر مردم احساس ترس نمیکردند، نمیتوانستند از خود در برابر تهدیدات مشروع محافظت کنند. ترس پاسخی حیاتی به خطرات جسمی و عاطفی است که در طول تکامل انسان، به ویژه در دوران باستان که مردان و زنان مرتبا با موقعیتهای مرگ یا زندگی مواجه میشدند، بسیار مهم بوده است.
✅ علائم ترس
نشانههای این واکنش اغلب به صورت جسمی و احساسی بروز پیدا میکنند که معمولا افراد آنها را به شکل متفاوت تجربه خواهند کرد. اگر میخواهید بدانید #علائم_ترس چیست رایجترین نشانهها را در زیر آوردهایم:
✅ نشانههای فیزیکی
▪لرز
▪تشنج
▪تعریق
▪تنگی نفس
▪حالت تهوع
▪خشکی دهان
▪ناراحتی معده
▪درد قفسه سینه
▪افزایش ضربان قلب
✅ نشانههای روانشناختی
▪وحشت شدید
▪احساس غرق شدن
▪احساس عدم کنترل
▪بروز احساسات شدید
▪احساس مرگ قریبالوقوع
#چرخه_ترس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar