Modiryar | مدیریار
✍ منطق و احساس #منطق #احساس #موفقیت #احساسات #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ منطق و احساس
▪️منطق و احساسات چالش روزمره در تصمیم گیری اند و ما براساس منطق یا احساس خود انتخاب می کنیم. ما هر روز تصمیمات زیادی می گیریم. این انتخاب ها ممکن است کم بنظر برسند، اما سرنوشت ما را رقم می زنند. هر بار که انتخاب می کنید مغز چپ با مغز راست می جنگد. سمت چپ می گوید منطقی #رفتار کنید. در حالی که سمت راست می جنگد و سبب می شود محتوای قلب خود را دنبال کنید.
▪️مثلاً شما قصد خرید ماشین دارید. در حال فکر کردنید که اگر کم مصرف باشد آنرا خریداری کنید. شما نگران فضا و اقدامات ایمنی آن هستید.ناگهان، چشم شما یک ماشین زیبا با رنگ زیبا را جلب می کند. شما هرگز اتومبیلی به این زیبایی ندیده اید. قلب شما می تپد و اولویت های شما از بین رفته است. تمام آنچه می خواهید آن ماشین است. این نمونه بارز تفکر احساسی مقابل #تفکر_منطقی است.
✅ تفکر منطقی چیست؟
منطق ابزاری برای تدوین نتیجه گیری منطقی بر اساس مجموعه داده خاصی است. منطق عاری از احساسات است و بصورت خاص با اطلاعات در خالص ترین شکل آن سروکار دارد. زیرمجموعه های زیادی در مطالعه منطق وجود دارد، از جمله منطق غیررسمی، صوری، نمادین و ریاضی.
✅ تفکر احساسی چیست؟
▪️احساسات حالات فیزیولوژیکی مرتبط با سیستم عصبی است که توسط تغییرات #نوروفیزیولوژیکی ایجاد می شود و به طور مختلف به افکار، احساسات، واکنش های رفتاری و درجه ای از لذت یا ناخشنودی مربوط می شود. احساسی بودن می تواند با عناصر مختلف ارتباط داشته باشد. اگر از یک حالت عاطفی به یک وضعیت نزدیک می شوید، می تواند درک شما از طرف مقابل را مختل کند یا حتی به دلیل عدم منطق، هوش شما را از بین ببرد. احساسات ناشی از سیگنالی است که از قلب شما به مغز می آید. واکنش در برابر احساسات به سختی چیز خوبی است.
✅ متفکران احساسی در مقابل متفکران منطقی
▪️اگر متفکر منطقی هستید، #تصمیمات خود را براساس داده ها، شواهد و افکار منطقی می گیرید. شما براحتی تحت تأثیر احساسات خود قرار نمی گیرید. در حالی که، اگر یک متفکر احساسی هستید، تصمیمات خود را براساس ارزش ها و احساسات می گیرید. شما اغلب موقعیت ها را احساس می کنید، بنابراین به موضوعات ظریف کمتر آشکار توجه می کنید.
✅ انواع منطقی
▪️منصفانه و منطقی
▪️به تحلیل منطقی علاقه داشته باشید
▪️براساس منطق و حقایق تصمیم بگیرید
▪️حقیقت را ارزش گذاری کنید
✅ انواع احساسی
▪️مراقب، گرم و عاطفی
▪️به افراد و احساسات علاقه مند هستند
▪️براساس قلب آنها تصمیم بگیرید
▪️می توانم احساس دیگران را احساس کنم
▪️برای احساسات و دیپلماسی ارزش قائل شوید
✅ ذهن منطقی در مقابل ذهن عاطفی
ذهن شما ۳ حالت است؛
1⃣ #ذهن_منطقی:
▪وقتی #باهوش به موقعیتی نزدیک می شوید از ذهن منطقی خود استفاده می کنید. ذهن منطقی شما درباره واقعیات تصمیم میگیرد.
2⃣ #ذهن_خردمندانه:
▪️این به ایجاد تعادل بین منطق و نیمه احساسی کمک می کند. ذهن #خردمندانه کمک می کند تا احساسات خود را تشخیص داده و احترام بگذارید. در حالی که معقولانه روی آنها عمل می کند.
3⃣ #ذهن_عاطفی:
▪️وقتی احساسات شما افکار و رفتار را کنترل می کنند، از ذهن #عاطفی استفاده می شود. ممکن است بدون فکر کردن در مورد نتیجه ، بی هدف عمل کنید.
✅ عشق در مقابل منطق
▪️عشق و منطق متفاوتند. عشق منطقی نیست. با عشق، کوچکترین اعمال می تواند عمیق ترین تأثیر را داشته باشد. #عشق سبب می شود بدون سوال عمل کنید و بدون درخواست جنگ کنید. اما منطق یک واقعیت و هدفمند است. آیا اگر منظمی و هدفمند دوست داشته باشید، دوست دارید؟
▪️منطق عشق توسط #احساسات شور، شادی و مراقبت پنهان است. افراد منطقی می توانند برای یک رابطه بسیار منطقی باشند. اگرچه برای درک بهتر هنوز می توان از منطق در یک رابطه استفاده کرد. اما مسئله منطقی بودن بیش از حد در عشق اینست که اغلب شما می توانید سرد و دور به نظر برسید. منطقی بودن بیش از حد در مشاجره با شریک زندگی ممکن است باعث شود به نظر برسد که اهمیتی نمی دهید.
✅ منطقی در مقابل رابطه عاطفی
▪️اغلب در روابط یک شریک منطقی تر دیگری احساساتی تر است. اگر #منطقی باشید، میتوانید با حقایق دیدگاه خود را در مورد شرایط توضیح دهید. این ذهن منطقی شماست که بازی می کند. نیت خوب است اما این رویکرد می تواند به همسرتان احساس کند که "شنیده نمی شود". این می تواند احساس بی اهمیت بودن ایجاد کند.
✅ منطقی در مقابل عملی
▪️منطقی و عملی متفاوت هستند زیرا منطق با اصطلاح تفکر عملی مخالف است. #منطق مبتنی بر نظریه ها و واقعیت ها است، در حالی که عملی مبتنی بر اعمال و عمل است. افراد عملی تصمیم خود را در مورد اعمال و افکار می گیرند. آنها این ایده را که عملکرد افکار توصیف یا بازنمایی است رد می کنند. آنها با عمل به راه حل های خود برای آزمایش، مشکلات خود را حل می کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #غررالحكم، ۴۷۸۶
در باب همنشینی دانشمندان
۞ جالِسِ العُلَماءَ يَزدَد عِلمُكَ، ويَحسُن أدَبُكَ، وتَزكُ نَفسُكَ
۞ با دانشمندان، همنشینی کن تا دانش ات افزون گردد، و ادبت نیکو شود، و تزکیه نفس یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسائل پیش رو
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰، کد خبر ۷۷۷۲۶۴
http://www.qudsonline.ir/news/777264/%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%D9%88
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسائل پیش رو ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #قدس_آنلاین، 🔻سهشن
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسائل پیش رو
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 بخش اول:
✅ شورای عالی انقلاب فرهنگی که با اهدافی متعالی برای توسعه و احیای #فرهنگ_اسلامی و انقلابی تشکیل شد علی رغم تلاش های صورت گرفته نتوانسته در سطحی که برازنده ی نامش و یا شایسته ی استعداد فرهنگی کشور است قرار گیرد. هدف از تشکیل ستاد -که بعداً با تکیه بر ضرورت انقلاب و تحول در حوزه فرهنگی کشور انقلاب فرهنگی نامیده شد- زمینه سازی گسترش، نفوذ و تعمیق فرهنگ اسلامی و تزکیه اخلاقی در جامعه از طریق مبارزه با مادی پرستی و سیطره فرهنگ شرق و غرب بود.
✅ حال کافیست برای بررسی میزان تحقق این اهداف نگاهی گذرا به جامعه ی پیرامون خود داشته باشیم و ببینیم چه بلاهایی بر سر اخلاق و فرهنگ اسلامی در جامعه آمده تا جایی است که رهبر انقلاب از تعبیر #ولنگاری_فرهنگی استفاده می نماید. شاید یکی از مهمترین دلایل این امر فاصله گرفتن این نهاد از اهداف اهم خود و یا عدم به روز رسانی سامانه ی ارتباطی و قیمومیت نظری آن با نهادهای اجرایی حوزه ی فرهنگی باشد.
✅ به راستی چرا بعد از چهار دهه که از شکل گیری انقلاب می گذرد چنین نهاد مهمی بجای پرداخت جدی در ارتباط با مسائلی اساسی همچون سیاستگذاری کلان در #حوزه_فرهنگ، شناسایی نیازهای فرهنگی کشور، ارائه راهکارهای عملیاتی برای مواجهه با شبیخون فرهنگی و مسائلی در این سطح، می بایست در گیر و دار کارهایی جزئی از قبیل انتصاب روسای دانشگاه ها باشد؟ شاید مسئولین دبیرخانه این نهاد در مقام پاسخگویی بلافاصله بتوانند گزارشی ارائه دهند که بر اساس آن مصوبات زیادی در ارتباط با این مقولات وجود دارد اما واقعیت آن است که هیچ گاه این مصوبات ضمانت اجرایی لازم را نداشته و در برخی موارد حتی روند پیگیری مصوبات آن و یا مواخذه حوزه های اجرایی که در چارچوب منویات این نهاد حرکت نکرده اند انجام نشده است.
✅ به راستی کدامیک از نهادهای کلان فرهنگی کشور در حوزه های آموزش، رسانه، فرهنگ و سایر مجموعه های ذیربط، در عمل خود را موظف به حرکت در مسیر سیاستگذاری کلان کشور و یا در مقام پاسخگویی به این نهاد می دانند؟ کافیست نگاهی دقیق تر به خروجی #محصولات_فرهنگی در حوزه های سینما، صدا و سیما ویا حتی خروجی های دانشگاه های کشور داشته باشیم تا دریابیم به چه میزان حرکت فرهنگی کشور بر مبنای ریل گذاری های این نهاد صورت می پذیرد!
🔴 طرح یک سئوال اساسی
✅ سوال اساسی که بعد از گذشته چندین سال در ارتباط با عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی ذهن انسان را مشغول می سازد این است که با توجه به اینکه این نهاد، ستادی و نه صفی است و به دلیل نداشتن بودجه و توان اجرایی، تنها مصوباتی دارد که اجرایی شدن آن هم از ضمانت جدی برخوردار نیست و همچنین با توجه به گستره ی تبلیغات و هجمه های فرهنگی بیگانه آیا اساساً توان هدایت و راهبری #مقوله_فرهنگ در کشور را دارد؟ بی شک امروزه مفهوم فرهنگ و جریانات و اثرات فرهنگی در سطح جامعه با معنا و سرعت متفاوتی تعریف و تبیین می گردد.
✅ به بیان دیگر از آنجا که #فرهنگ اصولاً از جنس مقولات بوروکراتیک نیست پس با تشکیل ستاد، صدور بخشنامه و یا دستورالعمل های اجرایی اثرگذاری لازم را نخواهد داشت. به بیان ساده تر فرهنگ با امور اجرایی وزارت خانه ها و یا منطق نهادهای نظامی و امنیتی متفاوت است. لذا باید بجای جستجو در نهادهای اجرایی و اداری آن را در حوزه های اساسی مربوط به خود؛ تفکر، هنر، شعر، ادب و مقولاتی از این دست جستجو کرد. براین اساس بايد در مسیر تحول اساسی مديريت فرهنگي چند مسأله مهم مورد توجه سیاستگذران کلان فرهنگی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد:
✅ اول:
#تاریخ_اسلامی_ایرانی نشان می دهد که در دو یا سه دوره، ایرانیان تمدنی را بنا گذاشتند که میتوانیم آن را به عنوان ظرفیت قوی، هم به لحاظ دینی و هم به لحاظ ملی درفرآیند مدیریت تمدن آینده بشری محسوب کنیم. متأسفانه از حدود سه قرن گذشته که آخرین دوره تمدنی ما بود این ظرفیت به یغما رفت. این ظرفیتهای ما به صورت نرم و با تمهیداتی که جناح کفر و طاغوت برای تسلط و تثبیت اندیشه خود در دنیا از جمله خاورمیانه و ایران انجام داده بود، تا حدود زیادی به تاراج رفت.این مسأله تاریخی یک عدم باور، عدم همدلی و عدم همفکری به وجود آورد که موجب گسست تمدنی و نوعی فراموشی تاریخی در حافظه ملی شد.
✅ دوم:
جامعه ما -خصوصاً در بخش برگزیدگانی که متولی اصلی مدیریت فرهنگی هستند- جامعه کمتحملی است. این تحمل و آستانه تحمل باید بالا برود. #مسائل_فرهنگی درکشور سیاسی و محلی تحلیل می شود. در صورتی که نباید حرکات فرهنگی با بحثهای قبیلهای، سیاسی و جناحی پیوند پیدا کند.
ادامه در پست بعدی 👇
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسائل پیش رو ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #قدس_آنلاین، 🔻سهشن
شورای عالی انقلاب فرهنگی و مسائل پیش رو
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 بخش دوم:
✅ سوم:
مسأله #نیروهای_انسانی؛ هرچند در این حوزه توانستهایم در بیش از چهار دهه انقلاب عناصری را هم در حوزه دانشی و هم در حوزه اجرایی تربیت کنیم و از فقر مدیریتی تا اندازه زیادی فاصله گرفتهایم اما هنوز نسبت به گستره و اهداف مدیریت فرهنگی فاصله زیادی داریم.
✅ چهارم:
«چالش نرمافزاری» مسأله دیگری است که متأثر از شکاف تاریخی ماست. به بیان دیگر تاراج ظرفیت تمدنی، در حوزه دانشی، الگوسازی، شاخصسازی و #استانداردسازی_فرهنگی کشور نمود پیدا کرده است. تا زمانی که ما نرمافزارهای لازم را برای مهندسی نداشته باشیم دچار فقر خواهیم بود.
✅ پنجم:
ساختارهای ما در #حوزه_فرهنگ ناکارآمد است، منظور از حوزه فرهنگ تنها دستگاههای خرد و کلان فرهنگی حاکم برکشور نیست حتی ساختارهای فرهنگی حاکم بر نظام اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ما هم باید متأثر از فرهنگ دینی و درخدمت مدیریت فرهنگی باشد.
✅ ششم:
از جمله مسایل مهم #مدیریت_فرهنگی ابزارهای منطقی، روشی و الگویی است. در بحث شاخصها نیز ما ضعیف هستیم و در روشها و الگوهایمان از منابع وارداتی استفاده میکنیم. برای تبیین فرهنگ دینی از شاخصهایی استفاده میکنیم که وابسته به سازمان ملل، یونیسف، یونسکو و... است! ما هنوز فاقد الگو هستیم.
✅ كلام آخر
اینکه به هرحال #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی بالاترین نهاد در عرصه سیاستگذاری فرهنگی کشور است، که متأسفانه آن طور که باید و شاید، در عرصه فرهنگ و آموزش، نقش آفرین نبوده و سازمان ها و نهادهای فرهنگی دیگر که باید سیاست های شورا را اجرا می کردند، عمدتاً توجه و اهتمام چندانی به تحقق سیاست های مصوب این شورا نداشته و لذا به طور مستقل به کارها و سیاست های خود می پردازند. پس ضروری است این شورا در دوره جدید چه از نظر ساختار و سامانه های ارتباطی، چه از نظر اثرگذاری و چه از نظر سطح مسائل مورد بررسی تازه گردانی و به روزرسانی شود.
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰، کد خبر ۷۷۷۲۶۴
http://www.qudsonline.ir/news/777264/%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%B1%D9%88
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سو استفاده به احسن وجه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #جوان_آنلاین،
🔻شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰، کد خبر ۱۰۴۸۴۸۳
https://www.javann.ir/004Txb
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سو استفاده به احسن وجه
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #وادادگی و بی مسئولیتی دولت های یازدهم و دوازدهم در مقوله سلامت مالی و اداری کشور را در برابر چالش جدی «مبارزه با فساد» قرار داده است. شاید آن روزی که رئیسی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری هدف عمده خود برای حضور در میدان را «مبارزه با فساد در دولت به جای مبارزه با فاسد در قوه قضاییه» اعلام کرد و ریشه ها و منابع اصلی فساد را نشانه رفت عده ای این ادعا را صرفاً یک موضوع تبلیغاتی قلمداد کردند ولی اکنون به خوبی می توان فهمید آن چه او در جایگاه مسئولیت در دستگاه قضا مشاهده کرده واقعیت های تلخ و آزار دهنده ای بوده که وی را ترغیب به این امر نموده است.
✅ از #بنگاه_داری مخرب و زیاده خواهی بانک ها و تعطیلی پشت سر هم واحدهای تولیدی (آن هم دقیقاً در سال هایی که رهبر انقلاب بر جهش و رونق تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی تأکید داشته اند) بگیرید تا حکایت تلخ بورس، فساد نورچشمی ها، آقازاده ها، رئیس کل سابق بانک مرکزی، برخی معاونان وزیر، برادر رئیس جمهور سابق و برادر معاون اول وی و غیره. قصد سیاه نمایی ندارم ولی واقعاً جای بخشش ندارد آن هایی که باید سبب رونق بازار، کنترل تورم، حفظ سلامت در روند توزیع کالاهای اساسی و یا مدیریت نرخ ارز باشند غضنفرهایی هستند که گل به خودی می زنند و از جایگاه های خود به احسن وجه سو استفاده می کنند.
✅ #رئیسی قبل از تشکیل دولت مبارزه با فساد را کلید زد وی در مقام رئیسجمهور منتخب قبل از تشکیل دولت، کمیتهای را برای مبارزه با فساد تشکیل داد. کمیتهای که اولین جلسه آن قبل از شروع به کار دولت سیزدهم با حضور وزیر اطلاعات، رئیسسازمان اطلاعات سپاه، رئیسسازمان اطلاعات سپاه، رئیسدیوان محاسبات، معاون سازمان بازرسی کل کشور، رئیسکمیسیون اصل نود مجلس و دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار شد.
✅ قطعاً شرط اول قدم برای #موفقیت «دولت مردمی» ریشه کن کردن فسادی است که متأسفانه اکنون باید بگوییم دیگر سیستمی شده و نفس مدیریت کشور را گرفته است. دولت برای موفقیت در مسیر انجام این تکلیف مهم باید چند نکته را مورد توجه قرار دهد:
1⃣ #مبارزه_با_فساد باید در طول حیات دولت باید به عنوان فرایندی دائمی در جریان باشد اما باید مراقب بود امری فرسایشی، شعاری، مبتنی بر عادت و یا فرمایشی نگردد.
2⃣ گاهی فراموش می شود که مبارزه با فساد وظیفه همگانی #مسئولان_دولتی است نه صرفاً نهادهای نظارتی. بند مهمی در شرح وظایف هر وزیر، استاندار و مدیر دولتی نوشته یا نانوشته وجود دارد که طبق آن باید بر حفظ امانت مردم و بیت المال و سلامت حداکثری مرئوسین و سیستم ها اهتمام ورزند.
3⃣ یکی از موضوعات مهمی که در مناسبات و تعاملات #سران_قوا باید مورد توجه قرار گیرد انسجام و وحدت رویه از حیث تقنین، اجرا و مقابله با فساد است. در موارد بسیاری خلأ قانونی و یا عدم هماهنگی خود زمینه های بروز فساد را ایجاد می کند.
4⃣ با توجه به اورژانسی بودن #وضعیت_اقتصادی کشور هرگونه مماشات، پرده پوشی، انکار واقعیت و چشم پوشی از فسادهای جزیی می تواند سبب بروز انحرافات گسترده و آسیب های اساسی شود.
5⃣ فساد به صورت تدریجی و در مرور زمان به صورت #گلوله_برفی شکل می گیرد ولی بعد از مدتی حالت سیلاب پیدا می کند و همه افراد، سازمان ها و سامانه های مدیریتی را درگیر خود می کند. پس کنترل آن امری بنیادی است که نیازمند اصلاحات ساختاری گسترده است.
6⃣ شناسایی زمینه های مستعد فساد، حذف امضاهای طلایی، نقره داغ کردن #عناصر_فاسد بدون تبعیض، ترویج و تصویب قوانین سوت زنی و افشای فساد و افزایش آگاهی عمومی جهت شناخت قانون از عوامل ضروری در این راستا می باشد.
✅ سخن پایانی این که پاشنه آشیل تمامی خدمات دولتمردان #فساد_اداری است. چرا که هم ارزش خدمات صادقانه ی آن ها را ضایع می کند، هم اعتماد عمومی را به شدت کاهش داده و سبب نارضایتی مردم می گردد، هم ترویج لقمه های حرامِ حاصل از فساد خیر، برکت و سلامت را در جامعه از بین می برد. رهبر معظم انقلاب تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند که اولین گام در این راستا ریشه کن شدن انحرافات قانونی و شرعی در تصمیمات و عملکرد دولتمردان است.
🔺منبع: #جوان_آنلاین،
🔻شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰، کد خبر ۱۰۴۸۴۸۳
https://www.javann.ir/004Txb
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 انرژی حاصل از خشم را در مسیر #موفقیت هدایت کنید❗️
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جلوه های دیداری شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۱
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12301/337216
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ جلوه های دیداری شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #زیباسازی_شهر همواره از دو بعد کارکردی و دیداری مورد مطالعه و توجه قرار می گیرد. بعد کارکردی به جنبه های عملکردی و بعد بصری به مقولاتی همچون رنگ، فرم، سازه و ترکیب فضا و محیط می پردازد. هر چند در سال های اخیر در کلان شهرهای کشور این امر بیشتر از گذشته مورد توجه و دقت مدیران شهری قرار گرفته است اما هنوز تا دستیابی به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم.
✅ اگر کمی در شهر چرخ بزنید و با دقت این موضوع را دنبال کنید در خواهید یافت آلودگی برخی رنگ ها، سازه ها، ساخت ها و نمادها چشمان شما را آزار می دهد. این در حالی است که قرن ها خصوصاً در دوره #صفویان ایران کشوری مدرن در حوزه معماری بوده است و هم اینک آثار ارزشمند و فاخر فراوانی از زمان های دور به صورت چشم نواز و درخشان مقابل چشم شهروندان و گردشگران برخی شهر های ما دلربایی می کنند.
✅ اگر قرار است #کالبد_شهری «تجلی گاه معماری اسلامی و اصیل ایرانی» باشد «ساماندهی جلوه های دیداری شهر» باید به صورت جدی توسط مدیران و شهروندان دنبال گردد. در کشورهای توسعه یافته معمولاً ساخت و سازها، تبیلغات شهری و تصاویر موجود و منصوب در خیابان ها طبق قواعد شهرسازی استقرار یافته اند و هر محله بر اساس بافت شهری خود تبلغات خاصی دارد امری که حتی در رنگ بندی ساختمان ها نیز رعایت می گردد.
✅ اما به دلیل فقدان معیاری خاص این مهم کماکان پاشنه آشیل #زیباسازی بسیاری از شهرهای ما است. از مجسمه ها، پلاک ها و تابلوهای رنگارنگ و در سایزهای ناهمگون در و دیوار و مغازه ها بگیرید تا عدم بهره مندی از طراحی های منسجم در ساخت و سازها، آرایش منطقی معابرو برج ها و ... که جلوه های بصری را با اختلال مواجه ساخته است. باید این موضوع به دلیل اثر ناخودآگاهی که بر آرامش ذهن مردم و زیبایی محیط دارد مورد توجه قرار گیرد. مقابله قانونی با افرادی که این مهم را نقض می کنند نیز باید در دستور کار جدی دست اندرکاران باشد.
✅ فراموش نکنیم آنچه در برابر دیدگان عموم مردم قرار می گیرد #ماهیت_اجتماعی دارد هر چند امری خصوصی انگاشته شده است. کلام آخر این که شهر باید به «سلامت بصری» برسد. این مهم یک عزم و اقدام همگانی از سوی مدیران شهری، هنرمندان، مردم و کارشناسان حوزه شهرسازی را مطالبه می کند. «پیرایش شهر، بهبود سیمای رنگی، زیباسازی منظر و گرافیک شهری» در جهت ایجاد آرامش بصری و نشاط ذهنی شهروندان اهمیت فراوانی دارد که به تدریج با ایجاد نظم در طراحی و کاهش آلودگی های دیداری حاصل می گردد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۱
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12301/337216
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ولی افتاد مشکل ها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، شماره ۸۹۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ولی افتاد مشکل ها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ چند ماهی است که دولت سیزدهم کارش را آغاز نموده و زمام امور را به دست گرفته است. هر چند جریان انتصابات و تعیین تکلیف سطوح مختلف مدیران دولت هنوز کامل نشده است و به نظر نگارنده با سرعت بسیار پایینی صورت می پذیرد اما به هر حال رویکردها و راهبردهای کلی دولت جدید با استقرار رئیس جمهور و وزرا آرام آرام بر جریان اجرایی کشور سایه می اندازد و روند اجرایی را شکل می دهد.
✅ در این میان به میزانی که مدیران جدید بر امور اشراف پیدا می کنند و یا به بیان عامیانه تر سر نخ مسائل را را به دست می گیرند به عمق فاجعه اقتصادی و تنبلی اداری کشور بیشتر پی خواهند برد. که بارزترین این امر در چند موضوع مهم اقتصادی از جمله بورس، افزایش قیمت خودرو و تورمی که کماکان روندی صعودی دارد خود را نشان داده است.
✅ به این موارد جریاناتی مثل بحران بنزین را هم اضافه کنید تا به خوبی دریابید دولت با چه مشکلات عظیمی مواجه است. البته غرض از بیان این مسائل سیاه نمایی یا تکرار مشکلاتی که همه ی ما کمابیش از آن با خبر هستیم نیست. بلکه این مقدمه را عرض کردم تا به چند نکته مهم اشاره کنم:
✅ اول:
تا شناخت ما از عمق مشکلات و چالش های کشور خصوصاً در #حوزه_اقتصادی کامل و واقع بینانه نباشد حل و فصل آن نیز به صورت دقیقی صورت نخواهد پذیرفت. پس ضرورت دارد. کارگزاران امور زمان مناسبی را صرف احصا کم و کاستی ها و حدود و ثغور آن نمایند.
✅ دوم:
هر چند نگاه راهبردی با برخی بازدیدهای محدود و جزیی نگری ها منافات دارد اما به هر حال برخی اوقات جزییاتی که به ظاهر مهم نیستند برای شناخت مسائل و حل مشکلات کلان کشور اهمیت فراوانی دارند. از این رو حتماً بازدیدهای میدانی و هفتگی #ریئس_جمهور و برخی اعضای کابینه از نقاط مختلف کشور (در صورتی که هدفمند و برنامه ریزی شده باشد) به خوبی اثربخش و راهگشا خواهد بود. که از آن می توان با عنوان «مدیریت بر مبنای بازدید از عملکرد واحدها» نام برد.
✅ سوم:
مشکلات کشور گسترده و پیچیده هستند اما ما فرصتی برای آزمون و خطا نداریم. عمر #مدیران در خوشبینانه ترین حالت چهارساله و به اندازه ی عمر هر دولت است پس اگر قرار باشد این فرصت محدود به صورت تکرار تجربیات و اشتباهات گذشتگان سپری شود عاقلانه نیست و کشور زیان فراوانی را متحمل خواهد شد.
✅ چهارم:
پاشنه آشیل #دولت برای موفقیت در دو حوزه اساسی پیش بینی می شود. اول؛ توانمندی و کارآمدی مدیران و دوم سلامت اداری و مالی. اگر قبل از هر اقدام و تصمیم مهمی هر کدام از موارد فوق به عنوان پیش نیاز اساسی و ضروری ایجاد نگردد پیشرفت قابل توجهی رخ نخواهد داد. دو موردی که گفتم امور مهمی هستند که در سال های اخیر خسارات فراوانی به مردم وارد کرده اند که کماکان اثرات آن باقی است و سبب آزار آحاد جامعه نیز می گردد.
✅ سخن پایانی
اینکه اقتصاد و نظام اداری کشور و آحاد جامعه دیگر طاقت بی کفایتی، بی عدالتی و بی مسئولیتی بجا مانده از دولت قبل را ندارند. پس باید همان طوری که #رهبر_انقلاب بارها تأکید کرده اند عزم جدی و متفاوت از آن چه در دولت های قبلی وجود داشته است توسط دولت سیزدهم ایجاد گردد تا ضمن عمل به وعده ها معیشت مردم بهبود یابد. آرامش، آسایش، اخلاق و عدالت دقیقاً همان چیزی است که مردم از «دولت مردمی» توقع دارند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، شماره ۸۹۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرسایشی و فرمایشی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۲
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12304/337316
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فرسایشی و فرمایشی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #مدیریت_شهری همواره در معرض دو آسیب جدی قرار دارد: اول «فرسایشی شدن فعالیت ها، خدمات و فرایندها» و دوم «فرمایشی شدن اصول شهروند مداری و رعایت مصالح، اولویت ها و نیازهای مردم». البته این آسیب ها بیشتر مواقع به صورت ناخودآگاه در دوران مختلف مدیریت شهری رخ می دهد که شاید بخشی از آن بنا به دلایلی مانند؛
✅ «پیچیدگی و تنوع خدمات، شبانه روزی بودن وظایف و مسئولیت ها، ذینفعان و ذیربطان فراوان و متشکل از گروه های مختلف، مورد قضاوت قرار گرفتن همیشگی و ...» طبیعی باشد. برای امان ماندن #مدیران_شهر از آسیب های ذکر شده در نظر گرفتن چند واژه کلیدی برگرفته از «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت» در رویکردها و فرایندها ضرورت داد:
1⃣ تازه گردانی:
همانند سیستم یک خودرو که همواره نیازمند تعویض روغن و معاینه فنی منظم، سوخت گیری به موقع و با کیفیت و در مسیرهای طولانی راننده جانشین است #سیستم_مدیریت نیز باید همواره بر کلیه عناصر، روندها، نیروی انسانی و فرایندهای خود نظارت دقیق داشته باشد و با تازه گردانی سامانه ها از فرسودگی و گرفتاری در چرخه عادت جلوگیری نماید.
2⃣ تاب آوری و پایداری:
با توجه به سختی کار و #پیچیدگی_خدمات شهرداری ها این ابر سازمان خصوصاً در کلان شهرها باید از ویژگی «تاب آوری و پایداری سازمانی و انسانی» با رعایت اصول «انعطاف پذیری، انطاق پذیری عالمانه، شناسایی مستمر آسیب های سیستم، تحلیل محیطی، آینده پژوهی، مسئولیت پذیری و پاسخگویی» بهره مند باشد.
3⃣ تأثیرگذاری در سطح ملی و جهانی:
سیستمی که #اثرگذاری_اجتماعی را به عنوان خصلت ویژه خود نهادینه کرده باشد هیچگاه دچار آسیب های فرسایشی و فرمایشی نمی گردد. زیرا برای نقش آفرینی در جریان ها باید هم خود را به روز نگه دارد و هم در ارتباط با مردم به عنوان صاحبان اصلی نهادهای عمومی دارای روحی شاداب و کالبدی «آباد، متوازن و زیست پذیر» باشد.
4⃣ دانش بنیان و مولد:
جریان های مولد و #دانش_بنیان به دلیل بهبود مستمر و دوام پیشرفت از دو آسیب ذکر شده فاصله دارند. «شهر هوشمند» و «شهروند آگاه» بنیان اصلی این امر هستند که باید در مراکز مطالعاتی و قانون گذاری مدیریت شهری برای تحقق آن اهتمام لازم صورت پذیرد.
✅ سخن پایانی این که استفاده از روش ها و گروه های مختلف برای رسیدن به اهداف تعیین شده، قوانین به روز و مطابق با نیازها، نرم افزارهای مدرن، مشارکت افکار تازه و جوان، ایده های جدید، سامانه ارتباطی پیشرفته و ... در ارتباط با نحوه ارائه خدمات و تعامل با #شهروندان اهمیت فراوانی دارد که می تواند از بروز آسیب های مورد اشاره جلوگیری نماید.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۲
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12304/337316
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عرصه اجتماعی شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۴
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12318/337569
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar