✍ توانمندسازی شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
#مدیریت_شهری
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ توانمندسازی شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ حکومت ها به تنهایی قادر نیستند جامعه را اداره نمانید. برای تحقق این مهم نیازمند نقش آفرینی جدی شهروندان در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... هستند. ایفای چنین نقش مهمی نیازمند تبیین مفهوم «توانمندسازی شهروندان و مضامین اصلی آن» و افزایش قابلیت های شهروندی جهت #مشارکت در فرایندهای توسعه و همچنین سیاستگذاری، تصمیم گیری، سرمایه گذاری و ... در سطح جوامع ملی و محلی است.
✅ بر اساس مطالعات انجام شده مهم ترین زمینه ها و مضامین اصلی توانمندسازی شهروندان به شرح زیر است:
1⃣ #توانمندسازی_فناوری:
با مضامین: «توسعه شهر هوشمند و خدمات الکترونیکی، ایجاد فضای امن مجازی برای شهروندان، بهره مندی عادلانه از فضای مجازی»
2⃣ #توانمندسازی_سیاسی:
با مضامین: «بهبود مشارکت مردم در اداره شهر، احترام به آرا و عقاید افراد و گروه ها، احترام به فعالیت های مدنی شهروندان، ترویج اتحاد و دوستی در شهر، پرهیز از اعمال خشونت های سیاسی»
3⃣ #توانمندسازی_حقوقی:
با مضامین: «آگاهی شهروندی از حقوق و تکالیف، صیانت از حریم و مالکیت خصوصی شهروندان، ایجاد اعتماد شهروندان به قانون و نظام قضایی، بهره مندی عادلانه از خدمات و امکانات عمومی، دادخواهی و دادرسی عادلانه، پرهیز از رفتارهای تحقیرآمیز با شهروندان، بهبود کیفیت خدمات قضایی»
4⃣ #توامندسازی_اقتصادی:
با مضامین: «بهره مندی از فرصت های عادلانه در انجام فعالیت های اقتصادی، بهبود کیفیت زندگی مادی شهروندان، مشارکت مردم در اقتصاد ملی، توسعه بخش تعاونی، بهبود عرصه کار شایسته»
5⃣ #توامندسازی_فرهنگی:
با مضامین: «توجه به تکثرگرایی دینی و قومی، احترام به آزادی های مشروع، تعلیم و تربیت شهروندی، بهبود فضائل اخلاقی و معنوی شهروندان»
6⃣ #توامندسازی_اجتماعی:
با مضامین: «استقرار نظام جامع تأمین اجتماعی، تضمین حقوق پایدار زنان، بهبود وضعیت زندگی گروه های آسیب پذیر، حمایت از حقوق کودکان، بهبود سلامت جسمی و روحی شهروندان»
7⃣ #توامندسازی_محیطی:
با مضامین: «مشارکت شهروندان در صیانت محیط زیست، ایجاد محیط زیست سالم و فاقد آلودگی، ایجاد شرایط محیطی پایدار برای ساکنان شهر»
8⃣ #توامندسازی_اجتماعی:
با مضامین: «بهبود نقش و جایگاه جوانان در اداره جامعه، حمایت از زدانیان جهت بازگشت به زندگی سالم اجتماعی، بهبود زندگی اجتماعی شهروندان، بهسازی ساختمان شهری جهت کاهش صدمات انسانی»
9⃣ #توامندسازی_اداری:
با مضامین: «سرعت، بی طرفی و پاسخگویی در خدمات، ایجاد فرصت های برابر و رقابتی برای شهروندان جهت دسترسی به شغل، ایجاد انگیزه در کارکنان دولتی جهت ارائه خدمات شایسته به شهروندان»
✅ موارد بسیاری از مضامین ذکر شده چه از حیث تقنین در شوراهای اسلامی و چه اجرا در شهرداری ها جز وظایف ذاتی #مدیریت_شهری است. اما تحقق همه موارد فوق مستلزم ایجاد مدیریت واحد شهری است که تا شکل گیری آن فاصله زیادی داریم. لذا برای «توانمند سازی شهروندان» باید مدیریت شهری میدان داری کند و با تعامل مناسب با سایر نهادهای مسئول و ذیریط زمینه شکل گیری این مهم را در همه ابعاد فراهم سازد. شهرها تنها با حضور شهروندان آگاه، توانمند و پیشرو توسعه خواهند یافت.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰، شماره ۳۵۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بسط معنايی توسعه پايدار
#دکتر_شمس_السادات_زاهدی
#توسعه
#توسعه_پایدار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ بسط معنايی توسعه پايدار #دکتر_شمس_السادات_زاهدی #توسعه #توسعه_پایدار #پایگاه_جامع_مدیریار www.m
✍ بسط معنايی توسعه پايدار
#دکتر_شمس_السادات_زاهدی
✅ سادهترين تعريف #توسعه_پايدار اين است: توسعه ای كه نيازهای نسل فعلی را بدون ايجاد اشكال در توانایی نسل هاي آينده براي دسـتيابي به نيازهای خود تأمين می كند. واژه نياز از نظر بسياري از اقتصاد دانان با مشكل همراه است. نياز اغلـب به انواع معيني از خواست ها يعنـي تغذيـه ، آمـوزش و بهداشـت اشـاره دارد كـه در هـر برنامه ای بايد در اولويت قرار گيرد.
✅ پس می توان با جايگزينی #مفهوم_رفاه در تعريف مزبور آنرا به صورت زير ارائه داد: «توسعه ای كه رفاه نسل فعلی را بدون ايجاد اشكال در توانا يی نسل های آينده براي دستيابي به رفاه خود تأمين می كند». اين تعريف توسعه پايدار را به صورت افزايش مستمر يا حداقل حفظ رفاه انسان در طي زمان تفسير می كند و مفهوم امكان بقا را در خود دارد كه يك حداقل سطح رفـاه را مشخص می كند و در اندازه پايين تر از آن جامعه امكان ادامه حيات ندارد.
✅ از ديدی ديگر #رفاه_انسان در صورتی امكان پذير است كه همه اعضای جامعه قادر بـه تعريف و برآورده ساختن نيازهای شان باشند و دامنه وسيعی از انتخاب ها و فرصت ها براي بالفعل كردن توان بالقوه شان وجود داشته باشد. در اين صورت اين امر مستلزم رفاه اكوسيستم و وجود امكان انتخاب در آن است. رفاه اكوسيستم نيز به معنای اين است كه اكوسيستم ها كيفيت و تنوع خود را حفظ كنند و از اين طريق توان بالقوه خود را با تغيير و فراهم آوردن دامنه وسيعی از گزينه ها برای آينده سازگار كنند. بنابراين توسعه پايدار محوري دوگانه (مردم و اكوسيستم) دارد و بايد بـه ۲ موضوع اساسی توجه كند:
1⃣ كيفيت زندگی انسان را بهبود بخشد.
2⃣ قابليت زيست و تنوع كره زمين را حفظ كند.
#توسعه
#توسعه_پایدار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل سنجش عوامل انگیزشی درونی و بیرونی مؤثر در تمایل کارکنان به تسهیم دانش
✍ #دکتر_سهیلا_سردار
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فراترکیب عوامل مؤثر بر انگیزش شغلی
#دکتر_رضا_فتح_اله_زاده
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 شیوه نوین یادگیری کالبد شکافی و آناتومی بدن انسان
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سرمایه اجتماعی و پایداری شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰، شماره ۳۵۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سرمایه اجتماعی و پایداری شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند #دیپلماسی_شهری چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت یکی از مواردی که دستیابی به آن در بازآرایی و بازطراحی شهری مورد توجه قرار گرفته ترسیم جایگاه شهر به عنوان «مقوم سرمایه اجتماعی» است. در عصر حاضر نظام های مطالعات شهری و شهرنشینی صرفاً معطوف به کالبد زیستی شهر نیست. بلکه علاوه بر پردازش کالبدی و بررسی کمیت های مادی آن، از جهت کیفیت های ارزشی و اخلاقی نیز مورد توجه قرار می گیرد. شهر همچون ارگانیسیمی است که از دو جهت «کالبدی و زیستی» و «فرهنگی و اجتماعی» هر روز پیچیده تر می شود و به نقطه آرمانی خود یعنی تقویت ساختارهای همبستگی اجتماعی و همچنین به انتظام و ساختارهای فضای شهری نزدیک تر می گردد.
✅ بر همین اساس سرمایه اجتماعی یکی از عوامل بسیار مهم و اثرگذار برای پایداری سکونت گاه ها در ابعاد:
▪️کلان (جامعه)،
▪️میانه (بنگاه ها و مؤسسات) و
▪️خرد (خانوارها و افراد)
محسوب می شود که شهرها نیز به عنوان یکی از سکونتگاه های بسیار مهم بشری از این قاعده مستثنا نیستند. سرمایه اجتماعی از پیش شرط ها و پیش نیازهای اساسی توسعه شهری است که عناصرتشکیل دهنده ای همچون «اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی، آگاهی اجتماعی، درجه معنویت» دارد.
✅ سرمایه اجتماعی از آن جهت اهمیت دارد که علاوه بر اثرگذاری بر مقولات توسعه و پیشرفت #پایداری_شهری را نیز سبب می شود. به بیان دیگر پایداری شهری به دنبال تأمین رفاه نسبی، مشارکت شهروندان و افزایش آگاهی اجتماعی برای همه اعضای جامعه محقق می شود. که این ها همه از اثرات سرمایه اجتماعی است. پایداری مستلزم رعایت عدالت اجتماعی و توجه متوازن به ابعاد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است؛ بهگونهای که نیروی انسانی را به مسیر توسعه خوشبین و امیدوار سازد. سرمایه اجتماعی چهار هدف عمده زیر را دنبال می کند:
1⃣ حفظ سرمایه اقتصادی:
در این هدف واحد تحلیل «افراد در رقابت طبقاتی» هستند و سرمایه اجتماعی منابعی تعریف می شود که امکان دسترسی به #منافع_گروهی را فراهم می کند.
2⃣ حفظ سرمایه انسانی:
در این هدف واحد تحلیل «افراد در خانواده، شبکه ها و زمینه اجتماعی» هستند. سرمایه اجتماعی در این بند جنبه هایی از #ساخت_اجتماعی است که حفظ و توسعه ارزش وجودی انسان را دنبال می کند.
3⃣ حفظ اقتصاد و دموکراسی مؤثر و کارا:
واحد تحلیل این هدف «مناطق کشور هستند» و #سرمایه_اجتماعی شامل اعتماد، هنجارها وشبکه های مشارکتی است که باعث تسهیل تعاون برای کسب منافع متقابل می گردد.
4⃣ کارایی اقتصاد:
واحد تحلیل این هدف «افراد» هستند و سرمایه اجتماعی شامل آگاهی و توجه به امور سیاسی و اجتماعی، اعتماد و #مشارکت می باشد.
✅ #مدیریت_شهری وظیفه دارد برای توسعه و پایداری شهر سرمایه اجتماعی را در ابعاد مختلف توسعه بخشد. در یک نگاه متعالی شهر، شهروندان و شهرداری سرمایه اجتماعی یکدیگر محسوب می شوند به صورتی که شهرداری در خدمت شهروندان است و با مشارکت آن ها زمینه پیشرفت شهر را فراهم می آورد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۱۴ دی ۱۴۰۰، شماره ۳۵۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جذب حداکثری و دفع حداقلی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻چهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰، شماره ۹۰۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ جذب حداکثری و دفع حداقلی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ یکی از موارد بسیار مهمی که از ابتدای #نهضت_اسلامی ایران همواره مورد تأکید امام راحل و بعد از آن رهبر انقلاب بوده و هست وحدت کلمه، اتحاد ملت و دستیابی به اهداف مشترک آحاد جامعه در مسیر پیشرفت مادی و معنوی کشور است. در سرزمینی که اقوام مختلف از لر، کرد، فارس، بلوچ، ترک، عرب و ... با ادیان مختلف اسلامی و غیر اسلامی یا مذاهب متفاوت شیعه و سنی با گستره وسیع جغرافیایی و مرزهای مشترک طولانی با بیگانگان زندگی می کنند بدون شک این مهم یکی از پیش نیازهای اساسی برای مانایی و پیشرفت است.
✅ اینکه فردی در جایگاه فردی مذهبی سخنرانی #تفرقه_افکنی انجام دهد، یا اینکه عده ای خود را تافته جدا بافته، نژاد برتر بدانند، یا مقام مسئولی سخنی به زبان بیاورد که نتیجه اش ایجاد دو یا چند دستگی در جامعه گردد اصلاً به صرف و صلاح کشور نیست. نباید توان و انرژی داخلی ما در راه چند دستگی های غیر ضروری و بی اساس هدر برود و از هدف اصلی که همانا رسیدن به درجات والای اخلاقی و پیشرفت همه جانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... است باز بمانیم. شاید در این راستا فضای مجازی هم نقش ویژه ای در سخن پراکنی های بعضاً بی ادبانه گروهی از افراد علیه هم داشته باشد.
✅ به هر حال اختلاف در نظرها و دیدگاه ها امری کاملاً طبیعی است. در جایی که گاهی پیش می آید اعضای یک #خانواده که سر یک سفره بزرگ شده اند دیدگاه های کاملاً متفاوتی با هم داشته باشند چرا عده ای در جامعه توقع دارند همه ی افراد مانند آن ها فکر کنند. وحدت در عین کثرت، مودت و مهربانی در عین اختلافات و حسن نیت و تعاون در عین تفاوت ها برای هر ملتی نیاز است. که با این رویکرد حتی اختلافات هم می تواند عاملی برای توسعه و پیشرفت باشد.
✅ امروزه به نسبت سالیان قبل به دلیل #توسعه_فناوری و نظام های ارتباطی و اطلاعاتی هجمه وسیعی از دیدگاه های متفاوت در عرصه های مختلف ظهور کرده است. تا جایی که منافع ملی اقتضا می کند و لطمه ای به اخلاق و مصالح عمومی وارد نمی شود سعه صدر و تحمل دیدگاه های دیگران امری پسندیده است. همان طور که بارها رهبر معظم انقلاب سیاست «جذب حداکثری و دفع حداقلی» را مورد توصیه قرار داده اند.
✅ متأسفانه گاهی مشاهده می شود مسائل و مباحث بسیار مهم و زیربنایی در حد کل کل های #هواداران_سرخابی نازل می گردد و افراد بدون هیچ منطق و درایتی سعی در منکوب کردن دیدگاه مخالفان خود دارند. به خصوص افرادی که به اصطلاح جز نخبگان و گروه های مرجع هستند باید برای حفظ وحدت و یکپارچگی در کشور تقوای کلام داشته و از ابراز سخنانی سبب تفرقه افکن به شدت پرهیز نمایند. نه لاپوشانی موراد ناصحیح پسندیده است و نه بزرگ نمایی اشتباهات کوچک.
✅ باید با روحیه نوع دوستی، مودت و همیاری در جهت اعتلای کشور و نام جاوید وطن در کنار یکدیگر باشیم که ما دشمنان مشترک و قسم خورده ای داریم که برای تاراج سرمایه مادی و معنوی کشور و سرمایه عظیم تاریخ و تمدن کهن آن از هیچ کوششی دریغ نمی کنند. اتفاقاتی که در زمان #دفاع_مقدس رخ داد همواره بهترین الگوی آحاد جامعه است که فارغ از هر دین، مذهب، گرایش، جنسیت، نژاد و غیره همگان را متحد و یکدل نمود و سبب بروز حماسه هایی عظیم گردید. امری که در تمامی عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... باز هم قابل تکرار است.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻چهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰، شماره ۹۰۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل چابکی سازمانی
✍ کروکیتو و یوسف
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#چابکی_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل چابکی سازمانی
✍ گروه مشاوران آتوز
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#چابکی_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل شایستگی پژوهشگران
✅ مدل شایستگی پژوهد یک رویکرد جدید برای توسعه پژوهشگران است تا خلاقیت و پتانسیل نیروهای پژوهشی را در جامعه ارتقا دهد و به ایجاد یک پایگاه تحقیقاتی کمک نماید. مدل شایستگی پژوهد یک چارچوب توسعه حرفه ای برای برنامهریزی، ارتقا و حمایت از توسعه فردی، حرفهای و شغلی پژوهشگران است.
✅ ما برای تهیه مدل شایستگی از تجربیات افراد متخصص در این حوزه استفاده کردیم تا مشخصات و شایستگیهای پژوهشگران را به صورت جامع و کامل تعیین نماییم. مدل شایستگی پژوهد از ۴ حوزه اصلی و ۸ زیرشاخه به شرح زیر تشکیل شده است:
▪️دانش،
▪️تواناییهای فکری،
▪️تکنیکها و استانداردهای حرفهای پژوهش،
▪️ویژگی های فردی،
▪️دانش،
▪️مهارت کار با دیگران،
▪️اطمینان از تاثیرگذار بودن،
▪️مفید بودن فرایند تحقیق
✅ هر کدام از ۳۷ مورد توصیف شده در مدل شامل ۲ سطح مقدماتی و پیشرفته است که مراحل متفاوتی از توسعه یا سطوح عملکرد را در آن مورد توضیح می دهد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_شایستگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔺مدل شش بخشی ماروین ویس بورد
🔻مدل عارضه یابی سازمانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_عارضه_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔺مدل شش بخشی ماروین ویس بورد 🔻مدل عارضه یابی سازمانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدل_عارضه_یابی #پای
🔺مدل شش بخشی ماروین ویس بورد
🔻مدل عارضه یابی سازمانی
✅ این مدل چارچوبی است برای تشخیص که در سال ۱۹۷۶ مطرح شد و کماکان به وسیله کارگزاران تحول سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل به کارگزاران تحول سازمان نشان میدهد که برای تشخیص مسائل و مشکلات سازمانی چه جاهایی را باید جستجو کرد و در پی یافتن چه چیزی بود.
✅ همان طور که در شکل میبینید، ویس بورد ۶ حوزه یا بخش بسیار مهم (اهداف، ساختار، پرداختها، سازوکارهای هماهنگی و کنترل، روابط و رهبری) را مشخص کرده است. این بخشها در واقع عواملی هستند که اگر سازمان به دنبال کسب موفقیت باشد باید به نحو صحیح با آنها برخورد کند.
✅ مجریان تحول سازمان، همزمان بررسی فرایندها و فعالیتهای درون هر بخش را به عنوان یک نقشه شناختی جهت جستجوی علائم مشکل، مورد استفاده قرار میدهند. ویس بورد برای هریک از این ابعاد سوالاتی را مطرح میکند که باید بررسی شوند:
1⃣ #اهداف_سازمانی:
دو عامل مهم در این بخش عبارتند از شفافیت اهداف (میزان آگاهی اعضای سازمان از مأموزیت و اهداف سازمان) و توافق بر سر اهداف (حمایت کارکنان از اهداف سازمان)
2⃣ #ساختار_سازمانی:
ابتدایی ترین مسئله در این مورد آن است که آیا بین ساختار و هدف سازمان تناسبی و جود دارد؟
3⃣ #ارتباطات:
ویس بورد ۳ نوع ارتباط مهم را ذکر کرده است:
▪️ارتباطات میان افراد
▪️ارتباطات میان واحدهای سازمانی
▪️ارتباط میان کارکنان با ویژگی ها و الزامات شغل آنها
طبق نظر #ویس_بورد متخصصین تحول سازمانی باید ابتدا وابستگی متقابل میان این عوامل را شناسایی کرده و سپس کیفیت روابط را بررسی و در نهایت نیز روشهای مدیریت تعارض را شناسایی نمایند.
4⃣ #پرداخت_ها (پاداش ها):
برای ارزیابی مشاور باید تشابه ها و تفاوتهای روشهای رسمی پاداش در سازمان (بسته های تشویقی، سیستمهای انگیزشی) و مفروضات کارکنان درخصوص سیستم های پاداش و تنبیه را شناسایی نماید.
5⃣ #رهبری:
ویس بورد موضوع رهبری را در میانه مدل قرار داده است، چون معتقد است وظیفه رهبر آن است که تعامل میان سایر محورها را نظارت نموده و توازن میان آنها را حفظ کند.
6⃣ #ساز_و_کارهای_مفید:
در آخرین محور ساز و کارهای مفید یا فرآیندهای کارآمد را ذکر کرده و برای شرح آن از این استعاره استفاده میکند :"سیمانی که اجزای یک سازمان را منسجم میگرداند و از آن چیزی بیشتر از یک محموعه احزای جدا از هم با نیازهای جداگانه می سازد".
🔴 وظیفه مشاور #تحول_سازمانی آن است که تعیین کندکدام سازو و کار ها (یا کدام جنبه از آنها) اعضا سازمان را در رسیدن به اهداف یاری می کنند و کدام بیش از آنکه مفید باشند بازدارنده هستند. زمانی که یک سازو کار بیش از حد دست و پا گیر شد، احتمالاً دیگر مفید نخواهد بود.
🔴 محیط:
که داخل مدل دیده نشده، بعداً به آن اضافه شده و نقش مهمی در آن دارد.
✍ منبع:
Burke, W. (1992). Organization Development: A process of learning and changing.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدل_عارضه_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۴۵۸
درباب نشانههای ایمان
۞ الْإِيمَانُ أَنْ؛
▪️تُؤْثِرَ الصِّدْقَ حَيْثُ يَضُرُّكَ،
▪️عَلَى الْكَذِبِ حَيْثُ يَنْفَعُكَ؛ وَ
▪️أَلَّا يَكُونَ فِي حَدِيثِكَ فَضْلٌ عَنْ عَمَلِكَ؛ وَ
▪️أَنْ تَتَّقِيَ اللَّهَ فِي حَدِيثِ غَيْرِكَ
۞ نشانه ايمان آن است كه:
▪️راست بگويى، آنگاه كه تو را زيان رساند،
▪️دروغ نگويى كه تو را سود رساند؛
▪️آن كه بيش از مقدار عمل سخن نگويى و
▪️چون از ديگران سخن گويى از خدا بترسى.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چرخه احساسات در بازارهای مالی #مدیریت_شهری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ چرخه احساسات در بازارهای مالی
✅ #روانشناسی بازار به طور ساده میگوید که حرکات بازار تحت تاثیر وضعیت احساسی و روانی کسانی است که داخل آن هستند. روانشناسی بازار یکی از مهمترین مباحث در اقتصاد رفتاری است.
✅ #اقتصاد_رفتاری یک مبحث مطالعاتی میانرشتهای است که در آن محققان فاکتورهای مختلف را که در تصمیمگیریهای اقتصادی نقش دارند، مورد بررسی قرار میدهند.
✅ بسیاری از افراد اعتقاد دارند که احساسات، موتور محرکه اصلی تغییرات #بازارهای_مالی است و نوسانات و تغییرات احساسی یک سرمایهگذار همان چیزی است که به آن روانشناسی بازار گفته میشود.
✅ این بازار میتوان #بورس، سهام باشد یا هر بازار دیگری. به طور خلاصه احساسات بازار، آن حس کلی سرمایهگذاران و معاملهگران نسبت به تغییرات قیمت یک دارایی خاص است.
✅ اگر #احساسات_بازار مثبت بوده و همزمان قیمتها نیز در حال افزایش باشند، اصطلاحا به چنین شرایطی بازار مثبت و رو به بالا و بالعکس این موضوع بازار رو به پایین یا منفی گفته میشود.
✅ میتوان نتیجه گرفت احساسات بازار مجموع و یا میانگین احساسات و عواطف تمام سرمایهگذاران و معاملهگرانی است که در یک بازار مالی خاص حضور دارند. درست مانند هر گروهی از افراد و در هر جامعهای، چه کوچک و چه بزرگ، یک فکر به صورت غالب و مسلط بین افراد آن جامعه وجود ندارد.
✅ بر طبق تئوریهای #روانشناسی_بازار، قیمت یک دارایی دائما در پاسخ به احساسات بازار میل به تغییر دارد و نکته مهم اینجاست که خود این احساسات بازار نیز ایستا نبوده و به صورت پویا در حال تغییر میباشند؛ اگر اینگونه نبود، انجام یک معامله بسیار سختتر میشد.
✅ در عمل و واقعیت، وقتی بازار در رشد است، اعتماد به نفس و عواطف معاملهگران در وضعیت خوبی قرار دارد. احساس مثبت بازار باعث افزایش تقاضا و کاهش عرضه شده و این افزایش تقاضا اوضاع روانی سرمایهگذاران را بهتر نیز میکند. به طور مشابه روند رو به پایین نیز همینگونه عمل میکند و در صورت سقوط بازار تقاضا کاهش و عرضه افزایش پیدا میکند.
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
جریان زندگی روزمره در سه لحظۀ فضایی
✍ #گرگوری، ۱۹۹۴
✅ مفهوم فضا به واسطه ی حضور افراد و از خلال روابط اجتماعی آن ها شکل می گیرد. حضور افراد در فضا می تواند به جریان افتاد حیات شهری گردد.
✅ ابعاد سه گانه کنش های فضایی بازنمودهای فضایی، فضاهای بازنمود، با فراهم آوری زمنیه هایی برای حضور و متعاقباً درک و دریافت از امور مختلف زیستی درشهر، در تولید فضا نقش ایفا می کنند:
1⃣ کنش های فضایی
2⃣ بازنمایی های فضایی
3⃣ فضاهای بازنمایی
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #چسلی_سالنبرگر که او را (سالی) می نامند خلبانی بود که از بروز یک فاجعه عظیم در صنعت هوایی آمریکا جلوگیری کرد. در روز ۱۵ ژانویه سال ۲۰۰۹ زمانی که او مثل همیشه عازم کابین خلبانی اش بود تا هواپیمایش را با ۱۵۰ مسافر به مقصد برساند چند دقیقه پس از برخاستن از زمین با پرندگان برخورد کرد و موتورهای هواپیما از کار افتاد اما سالی با تسلطی مثال زدنی در میان انبوهی از آسمان خراش های نیویورک توانست این هواپیما را بر فراز رودخانه هادسن فرود آورد آن هم در شرایطی که تمام مسافران در سلامت کامل بودند این اتفاق سبب شد تا سالی تبدیل به قهرمانی ملی در آمریکا شود و تقدیرنامه های بسیاری از جانب سازمان های گوناگون و البته باراک اوباما دریافت کرد.
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar