✍ سیستم خوردگی سازمان
✅ #سیستم_مدیریت_خوردگی (Corrosion Management System) یا CMS روشی است که توانایی سازمان در مدیریت و کاهش تهدیدات ناشی از خوردگی در داراییها و تجهیزات فعلی و آینده را بهبود میدهد.
✅ یک #سیستم_مدیریت_خوردگی (CMS) مجموعه ای مستند از پروسهها و دستورالعملهای موردنیاز برای برنامه ریزی، اجرا و بهبود قابلیت یک سازمان است. همچنین مدیریت خوردگی برای اداره کردن تهدیدی به نام خوردگی در برابر داراییها و سیستمهای دارایی به کار می رود.
✅ سیستم #مدیریت_خوردگی سیستم مدیریت مستقل نیست. این موضوع با توجه به نیاز به مدیریت خطر خوردگی در طول چرخه عمر دارایی توسط گروههای مختلف در یک سازمان تعریف می شود. به طور معمول، CMS شکل اجزای ایجاد شده در یک چهارچوب تعریف شده در سیستم مدیریت را به خود میگیرد.
✅ سیستم مدریت خوردگی باید به عنوان بخشی از سیستم مدیریت #یکپارچگی_دارایی (AIMS) یک سازمان طراحی شود. CMS برای مدیریت تهدیدات خوردگی و دیگر تهدیدهای غیرمرتبط به خوردگی داراییها یا سیستمهای دارایی طراحی می شود. برای نمونه، نمودار ارتباط متقابل سیستمهای مختلف مدیریت سازمانی برای یک شرکت خط لوله را نشان میدهد.
#CMS
#Corrosion_Management_System
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شبکه عنکبوتی اهداف آموزش در سطوح مختلف تحصیلی
✅ هدف نقطه پایان امر یا فعالیتی می باشد که در یک #برنامه_ریزی قصد رسیدن به آن را داریم. هم چنین هدف را نتیجه مطلوب یک رفتار نیز تعریف کرده اند. . هدف ها مقاصد یا نتایجی هستند که فرد می خواهد به آنها برسد.
✅ #اهداف_آموزشی ویژگی ها و نتایجی هستند که نظام آموزشی می خواهد به آنها دست یابد. به عبارت دیگر دانش، بینش و مهارت هایی که مطلوب یک جامعه بوده و از قبل برنامه ریزی شده و مسیر حرکت نظام آموزشی را تعیین می کند «اهداف آموزشی» نامیده می شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تعامل متغیرهای فرایند گروهی و متغیرهای فرایند ارتباطات
✅ متغیرهای فرانید ارتباطات
◾رمزگذاری
◾انتقال پیام
◾کانال ارتباطات
◾دریافت پیام
◾رمز گشایی
✅ متغیرهای فرایند گروه
◾هویت
◾ساختاراجتماعی
◾اهداف
◾انسجام
◾معیار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
الگوهای تصمیم گیری در گروه
✍ ارائه: اسموک و زاجونس
✅ دیکتاتوری
◾تصمیم گیری یک فرد: رهبر، کارشناس یا مشاور گروه
✅ جرگه سالاری
◾تصمیم گیری توسط ائتلاف پرنفوذ و جنجالی
✅ اتفاق آرا
◾تصمیم گروه: تصمیم گیری اعضای گروه
✅ ثابت
◾تصمیم گروه بر پایه تعداد ثابت پاسخ اعضا
✅ حد نصاب
◾موافقت حداقل نیم یا یک سوم اعضا با تصمیم
✅ حدنصاب حداقل
◾تصمیم گروه مستلزم توافق تنها یک عضو گروه
✅ مستقل
◾تصمیم گروه مستقل از تصمیمات اعضا
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حوزه های جذابیت برانگیز رهبری مبتنی بر قدرت نرم و مصادیق آن ها
✅ سبکها در دنیای تجارت امروز اهمیت بسیاری دارند. امروزه سازمانها به افرادی نیاز دارند که سبک های #رهبری را بشناسند و بتوانند عملکرد منحصر به فردی در سازمان از خود نشان دهند. در گذشته رهبران باید توانمندیهای مختلفی کسب میکردند و اهمیتی نداشت چه سبکی را انتخاب میکنند. حتی انواع سبک رهبری هم به درستی تعریف نشده بود و رهبران معمولا از روش خودکامگی پیش میرفتند و همه را مطیع میخواستند.
✅ روش گذشته، هرچه که بود، برای کسب و کارهای امروزی کاربردی ندارد. سازمانهای امروزی نیروهای متخصصی دارند که به رفتار مدیران و راهبران سازمان اهمیت بسیاری میدهند. کار تیمی حرف اول را میزند و دیگر کارمندان فقط برای انجام کارها نیستند؛ آنها عضو زندهای از سازمانشان هستند که باید به روش درست هدایت شوند تا به شکوفایی فردی برسند و به دنبال آن باعث موفقیت تیم شوند. به همین دلیل است که سبک های رهبری در مدیریت تعریف میشود. شناخت این سبکها به شما کمک میکند مسیر خود را انتخاب کنید و یک رهبر منحصر به فرد برای #سازمان خود باشید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رهبری مبتنی بر قدرت نرم مدیران
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل رهبری مبتنی بر قدرت نرم مدیران #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.co
✍ مدل رهبری مبتنی بر قدرت نرم مدیران
✅ تفاوت کلیدی و اصلی بین مهارتهای نرم و مهارتهای سخت رهبری، در نحوه به دست آوردن آنها و همچنین نوع بکارگیری آنها در محل کار مورد نظر میباشد. به طور معمول افراد مهارتهای سخت را توسط آموزشهای رسمی و گذراندن دورههای تخصصی و یا با کسب تجربه در کنار یک فرد متخصص دیگر میتوانند فرا بگیرند و به دست بیاورند.
✅ همچنین مهارتهای سخت به سادگی قابل سنجش میباشد و به جهت این که افراد بتوانند یک کار را درست و دقیق به صورت تخصصی انجام بدهند، به این مهارتها نیاز خواهند داشت. از این رو کارفرمایان به طور معمول قبل از #استخدام کردن افراد، مهارتهای سخت کارجویان را آزمایش میکنند تا بدانند مهارتهای سخت آنها تا چه حدی میباشد.
✅ به عنوان مثال میتوانیم برنامه نویسی اندروید، مقاله نویسی برای وب سایت، توسعه وب سایت و طراحی گرافیک آنها را جزوه مهارتهای سخت بدانیم. البته توجه داشته باشید که برای برخی از مهارتهای سخت، تقاضاهای بسیاری از سوی کارفرمایان در مقایسه با سایر #مهارت_ها وجود دارد.
✅ یاد گرفتن مهارتهای سخت در مقایسه با مهارتهای نرم، راحتتر و آسانتر میباشد، زیرا با صرف زمان و انرژی میتوان مهارتهای سخت را آموخت و آن را به حد کمال رساند. اما به دست آوردن و #یادگیری مهارتهای نرم، اندکی سخت میباشد.
✅ به عنوان مثال همدلی، درک بالا، گوش دادن به صورت فعال و رفتار خوب با بیمار جزو مهارتهای نرم میباشد که باید یک پزشک آنها را بداند و درک و شناخت بالای بیماریها، توانایی تفسیر نتایج و علایم آزمایشات پزشکی و یا دانستن آناتومی بدن و #فیزیولوژی جزو مهارتهای سختی میباشد که یک پزشک باید آنها را کسب کند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی مدیریت تغییر هارمونی
✅ اگرچه خود سه محور (استراتژی، فرایند و کارکنان) به عنوان محورهای اصلی #مدیریت و هدایت سازمان از اهمیت قابل توجهی برخوردارند. اما تعاملات و پیوند بین این محورها اهمیت بیشتری را خواهد داشت. در تعریف جدید از مدیریت، برنامهریزی، اجرا، و بازنگری تعاملات است، نه فعالیتها. و این پنجره جدیدی را برای ارتقاء مدیریت عملکرد سازمانی شما در استفاده از «جعبهابزار رهبران کسبوکار» خواهد گشود.
✅ از این رو، جعبه ابزار #رهبران کسبوکار مبتنی بر هارمونی بین این عناصر و ارتباطات بین این سه محورست. تا اجرای تغییرات پیشبینیشده در طول مسیر با تنش سازمانی کمتر، کیفیت بهتر، و ریسک پایینتر اتفاق بیفتد. شکل زیر، در الگوی «جنبش هارمونی تغییر (جهت)» سه پرسش کلیدی «چرا-چهچیزی-چگونه» را مطرح میکند. و براساس این سه محور و ارتباطات بین آن سه هارمونی را ارائه می دهد.
1⃣ رفتاری شامل رهبری، راهبرد و نوآوری
2⃣ ساختاری شامل آمادگی، شکلدهی، طرحریزی و پیادهسازی
3⃣ رفتاری-ساختاری
#مدل_مدیریت
#مدل_مفهومی
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ محورهای اصلی مدیریت و هدایت سازمان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ محورهای اصلی مدیریت و هدایت سازمان
✅ تشتت و گستردگی ابزارها و سازوکارهای #مدیریتی در حال حاضر بزرگترین مشکل کسبوکارهاست. این تشتت و گستردگی از یک طرف یکپارچگی بین ابزارها و مدلهای مدیریت را از بین بردهست. و از طرف دیگر، فقدان پیوند برنامههای استراتژیک و برنامههای عملیاتی نتایج و عملکرد آنها را به شدت کاهش دادهست. کسبوکارها بستر یکپارچهای برای یکپارچهسازی ابزارها و سازوکارهای مختلف مدیریتی ندارند!
✅ شما در این جعبه ابزار رهبران #کسب_و_کار میآموزید که چگونه کسبوکار را براساس یک منظومه یکپارچه رهبری کنید. و از ابزارهای پیشرفته و مدرن قرن بیستویکمی استفاده کنید. بهترست این را بپذیریم که اداره کردن شرکت در زمان حاضر نیازمند استفاده از ابزارهای درست؛ و درست چیدن این ابزارها در کنار هم در بستری یکپارچهست.
✅ از این رو، عنصر اصلی در دستیابی به عملکردی چشمگیر وجود هماهنگی، یکپارچگی و نظاممندی بین تمامی ابزارهای مدیریتیست. همچنین، در عصر حاضر دستیابی به تحولات شگرف سازمانی بدون توجه به ماهیت و تعریف مجدد مفهوم #رهبری میسر نخواهد شد. مگر با شناخت بهتر و بیشتر در تعاملات بین سه محور استراتژی، فرایند و کارکنان.
✅ #استراتژی نشان از این دارد که وضعیت #مزیت_رقابتی ما نسبت به سازمانهای رقیب چگونه است (آیندهنگری). فرایند نشان میدهد آیا ابزارهای عملیاتی به کارگیری شده توانستهست ارزش پیشنهادی را با توجه به استراتژی مورد نظر به مشتری ارائه دهد (بینش انتزاعی). و دست آخر، آیا رهبری سازمان توانستهست استعدادهای نهفته کارکنان را با دو محور دیگر در جهت بهرهگیری بهتر همسو نماید (شایستگیها).
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ به احترام جامعه پزشکی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شبانه روز درس می خوانند، از همه ی تفریحات و لذت های خود سال ها گذر می کنند، از هوش و #استعداد متفاوتی نسبت به میانگین جامعه برخوردارند و کلی تلاش می کنند تا به هدف ارزشمندشان که هم باعث سلامت جامعه است و هم برای خودشان ارزشمندی و جایگاه اجتماعی به دنبال دارند نائل شوند. وقتی به هدف خود رسیدند و به اصطلاح در کنکور پزشکی قبول شدند بعد از گذراندن یک چالش سخت تازه به اول راه می رسند و پیش روی خود راهی دراز و کوهی عظیم می بینند که علاوه بر مسائل قبلی حالا بی خوابی ها، استرس ها، مسئولیت ها، شیفت ها، طرح های متفاوت در نقاط دور و نزدیک، توقعات اطرافیان و ... نیز به آن اضافه می شود.
✅ جوانی شان را درمانگاه ها، بیمارستان ها، دانشگاه ها و ... می گذارند، دوره ی عمومی را طی می کنند و از خیلی تفریحات هم سن و سال هال هایشان خود را محروم می سازند تا بتوانند در زمینه ی خاصی تخصص کسب کنند و توانایی خدمت به مردم در سطحی بالاتر را داشته باشند. به امروز برخی پزشکان قدیمی و مشهور نگاه نکنید که به اصطلاح پولشان از پارو بالا می رود و برای یک ویزیت ساده ی آن ها باید هفته ها و شاید ماه ها در انتظار و نوبت بمانید بسیاری از #پزشکان امروز دغدغه هایی دارند که گاهی باورتان نمی شود.
✅ این مقدمه ی نسبتاً طولانی را گفتم تا اشاره ای داشته باشم به واقعیت تلخی که این روزها گریبان جامعه را گرفته است و اگر فکری عاجل به حال آن نکنیم ممکن است در زمانی نه چندان دور برای کشور مشکلات زیادی ایجاد کند. طبق دیده ها و شنیده ها و آمارهای رسمی و غیررسمی این روزها مهاجرت پزشکان به کشورهای دیگر بسیار افزایش یافته است. از امارات، قطر، عمان، ترکیه بگیرید تا استرالیا، کانادا و کشورهای غربی. به راستی چه اتفاقی می افتد که جوان این مملکت بعد از سال ها تلاش و خون دل خوردن به بالاترین #سطح_علمی و توانایی در درمان جامعه می رسد و سپس وطن خود را رها می کند و احساس می کند جای دیگری بهتر قدر او را می شناسند و خدماتش را ارج می نهند.
✅ قبول کنیم جامعه ی پزشکی تحت فشارهای زیادی قرار دارد. از یک بیمار ساده که در مطب دکتر قبل از هر چیزی تعداد بیماران را می شمارد و درآمد ماهیانه آقای دکتر را چرتکه می اندازد تا محدودیت های فراوان و قوانین ریز و درشتی که از دوران دانشجویی تا دوران مطب و جراحی عرصه را برای پزشکان تنگ می کند و حال خوب آن ها را می گیرد. این درست است که برخی پزشکان دریافت های غیرمجاز دارند و به اصطلاح زیر میزی می گیرند، فرار مالیاتی دارند، قوانین را نقض می کنند، جراحی های نامتعارف انجام می دهند و خلاصه کارهایی می کنند که در شأن جامعه پزشکی نیست اما باور کنید این همه ی ماجرا نیست. اکثر پزشکان انسان های محترمی هستند که جایگاه واقعی آن ها شناخته نشده است. افرادی را که در نوجوانی و جوانی از لذت های عادی خود برای رسیدن به یک هدف ارزشمند گذر کرده اند و اکنون در خدمت #سلامت_مردم هستند را باید قدر بدانیم و در صدر نشانیم.
✅ #پزشکان ما به نسبت کل دنیا جایگاه و توانایی بسیار بالایی دارند که در برخی موارد از شهرت جهانی برخوردارند ولی ما چون به این نعمت عادت کرده ایم از اهمیت آن غافل شده ایم. این نعمت و اهمیت آن شاید در دوران همه گیری کرونا کمی به چشم آمد. مسئولان و دست اندرکاران وظیفه دارند در برابر این مهاجرت و نارضایتی از خود واکنش مناسبی نشان دهند و با اصلاح قوانین و در نظر گرفتن شرایط خاص آن ها آرامش و آسایش این صنف مهم برای خدمت به همه ی ارکان جامعه را فراهم آورند. البته حساب اندک افرادی هم که قانون را نقض می کند جداست و کسی مخالف برخورد با آن ها نیست. اما بدون شک پزشک ها شایسته برخورد، احترام و حمایتی بسیار بالاتر از آن چیزی هستند که امروز در جامعه ما وجود دارد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳، شماره ۴۲۹۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تعیین اهداف عملکرد استراتژی های تدوین شده #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تعیین اهداف عملکرد استراتژی های تدوین شده
✅ برای آنکه #اهداف_عملکرد موثر باشند باید با اهداف بلندمدت سازگار باشند، با استراتژی مرتبط باشند و با فعالیت ها و مسئولیت های اعضای سازمانی مختلف ارتباط داشته باشد. اهداف شرکت باید قابل اجرا باشد.
✅ یکی از مشکلات اصلی دیدگاه ذینفعان، مشکل تفسیر هدف تعقیب منافع تمام ذینفعان است. حتی هدف دقیق ترِ حداکثرسازی ارزش بنگاه می تواند خارج از مجموعه اجرایی، اهمیت کمتری داشته باشد. اهداف گسترده شرکت باید به اهداف خاصی تبدیل شود که برای مدیران پایینی #سازمان معنادار باشد.
✅ نکته کلیدی، تعیین #اهداف_عملکردی است که با متغیرهای مورد استفاده مدیران مختلف برای اعمال نفوذ همخوانی داشته باشد. بنابراین، تعیین هدف کلی حداکثرسازی ارزش بنگاه می تواند برای مدیرعامل منطقی باشد.
✅ برای مدیر ارشد عملیاتی و #سرپرستان بخش ها، تعیین اهداف مالی خاص تر منطقی است (نظیر حداکثرسازی ROCE در دارایی های موجود و سرمایه گذاری در پروژه هایی که نرخ بازده آن ها از هزینه سرمایه بیشتر باشد).
✅ #عملکرد استراتژی های تدوین شده تا حد زیادی وابسته به اعمال نفوذ افکار مدیران در پیاده سازی آنها و نگرش آنها در تصمیمات استراتژیک است و بسیار باید برای همسویی نگرش سازمان و کارکنان برای اجرای درست این استراتژیها دقت نظر داشت.
✅ اهداف عملیاتی خاص تر برای مدیران وظیفه ای، بخشی و واحدی ارجحیت دارد. بنابراین در یک شرکت خرده فروشی، مدیران فروشگاه می توانند با توجه به فروش در هر فوت مربع و حاشیه سود، اهداف را تعیین کنند.
✅ ممکن است لازم باشد که مدیران انبار به #سطوح_اهداف گردش موجودی دست پیدا کنند. ممکن است لازم باشد که مدیران خرید، هزینه کالاهای خریداری شده را به عنوان درصدی از درآمد فروش کاهش بدهند. ممکن است لازم باشد که مدیر ارشد مالی، میانگین هزینه سرمایه را به حداقل برساند و توازن نقدی را کاهش بدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کایزن
✅ #كايزن تركيبي دو كلمه اي از يك مفهوم ژاپني است كه تعريف آن تغيير به سمت بهتر شدن يا بهبود مستمر و تدريجي است. در واقع كايزن بر اين فلسفه استوار است كه براي ايجاد بهبود در سازمان ها لازم نيست به دنبال تغييرات انفجاري يا ناگهاني باشيم، بلكه هر نوع بهبود يا اصلاح به شرط آنكه پيوسته و مداوم باشد، ارتقاي #بهره_وري را در سازمان ها به ارمغان خواهد آورد.
KAI + ZEN = KAIZEN
بهبود مستمر و تدريجي با بهره گيري از مشاركت كاركنان
✅ در نگاه كايزني براي تحقق #بهبود تدريجي و مستمر در سازمان ها بايد سه اقدام اساسي زير صورت بگيرد:
1⃣ كليه فعاليت هايي كه هزينه زا هستند ولي ارزشي توليد نمي كنند (Muda) بايد حذف شوند.
2⃣ فعاليت هايي كه به شكلي در جاي ديگري به صورت موازي انجام مي شوند (Muri) با يكديگر تلفيق شوند.
3⃣ آن دسته از فعاليت هايي كه براي تكميل و بهبود سطح كيفي خدمات لازمند (Mura ) به فعاليت هاي سازمان افزوده شوند. اين حركت يا نهضت MU3 اساس اقدامات كارگاه آموزشي #گمبا_كايزن (كايزن عملي) را تشكيل مي دهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد محتوایی و ساختاری سازمان
🔴 #ابعاد_محتوایی
✅ اندازه
✅ فرهنگ
✅ استراتژی
✅ تکنولوژی
✅ محیط
🔴 #ابعاد_ساختاری
✅ تمرکز
✅ رسمیت
✅ پیچیدگی
✅ ارتباطات
✅ تقسیم کار
✅ حیطه کنترل
✅ سطح مهارت
✅ حرفه ای بودن
✅ استانداردپذیری
✅ پراکندگی عمودی و افقی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ویژگی های ساختاری
✅ کسب و کارهایی که به دنبال افزایش کارآمدی خود هستند، نیازمند تعریف و پیادهسازی ساختارهای سازمانی دقیقی برای خود هستند. انتخاب و پیادهسازی این ساختارها به #ابعاد_سازمان و نحوه عملکرد آن بستگی دارد و بر این اساس برخی از ساختارها ممکن است بهتر از سایرین باشد. آگاهی از سلسله مراتب شرکت یا سازمان، به شما در انجام وظایف و دستورات بر اساس توقعات شرکت کمک میکند. بهطورکلی میتوان گفت ساختار سازمانی باعث عملکرد بهتر کارکنان میشود.
✅ نوع ارتباطات در کسب و کارها و شرکتهای مختلف متفاوت است. با این حال #سلسله_مراتب سازمانی این توانایی را دارد که یک ارتباط سالم بین بخشها و تیمهای مختلف ایجاد کند و آن را تقویت نماید. هنگامی که وظایف و مسئولیتها به تیمها و افراد مختلف واگذار میشود، دیگر بقیهی کارکنان میدانند برای هر کار خاصی به چه تیمی باید مراجعه کنند. بهعنوان مثال، در یک تیم که سر گروه انتخاب شده است همهی افراد میدانند که باید مشکلات را به چه کسی اعلام کنند و گزارش کار بفرستند. اگر کسی از تیم بازاریابی در مورد طراحی پروژه سؤالی داشته باشد، میداند که باید با بخش طراحی و هنر تماس بگیرد.
#ساختار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عناصر سازمانی پنجگانه
✅ #ساختار_سازمانی چارچوب روابط حاکم بر مشاغل، سیستم ها و فرایندهای عملیاتی و افراد و گروهایی است که برای رسیدن به هدف تلاش می کنند. ساختار سازمانی مجموعه راه هایی است که کار را به وظایف مشخص تقسیم می کند و هماهنگی میان آنها را فراهم می کند.
✅ پنج رقمی عادی نیست، آن نشان از اتحاد است، به گفته فیثاغورث ازدواج اعداد، همچنین شماره ای از مرکز، از #هماهنگی و از موازنه یا تعادل. فرهنگ بزرگ پردازنده سمبل ها، به ما بگوید که پنج سمبل از انسان است. نیز از جهان سمبل الهی که تنها نظم و کمال را بدنبال دارد.
✅ #ساختار_سازمانی باید توان تسریع و تسهیل تصمیم گیری، واکنش مناسب نسبت به محیط و حل تعارض بین واحد ها را داشته باشد. ارتباط بین ارکان اصلی سازمان و هماهنگی بین فعالیتهای آن و بیان ارتباطات درون سازمانی از نظر گزارش دهی و گزارش گیری از وظایف ساختار سازمانی است.
#ساختار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رشد سریع سازمانی از طریق افزایش سرعت تغییرات
✅ یکی از ویژگیهایی که در یک #سازمان با رشد سریع ایجاد میشود، افزایش سرعت تغییرات است. این تغییرات، با سرعت بالا در ابعاد ساختاری، سیستمی و مهارتی قابل رصد است. در این حالت، ساختار سازمان متناسب با نرخ بالای جذب افراد به طور مستمر در حال تغییر است.
✅ یکی از ویژگیهایی که در یک سازمان با رشد سریع ایجاد میشود، افزایش سرعت #تغییرات است. این تغییرات، با سرعت بالا در ابعاد ساختاری، سیستمی و مهارتی قابل رصد است. در این حالت، ساختار سازمان متناسب با نرخ بالای جذب افراد به طور مستمر در حال تغییر است.
✅ #چشم_انداز سازمان برای مواجهه با مسائل مرتبط با رشد سریع خود، بر مشارکت همه سرمایههای انسانی سازمان بنا شده است. استراتژی این سازمان مبتنی بر چابکسازی فرایندها با رویکرد داده محور ی و طراحی و توسعه پلتفرمها است تا تیمها بتوانند تصمیمات بهتری در راستای ایجاد محیط کاری پویا برای همه سرمایههای انسانی ایجاد کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نمودار زمان و ارزش تصمیم گیری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نمودار زمان و ارزش تصمیم گیری
✅ مدتهاست #تصمیم به تعویض و ارتقای خودرو داریم. اما باید دهها میلیون تومان پول روی قیمت ماشین فعلی بگذاریم تا ماشینی که کمی بهتر است بخریم. نه میتوانیم این ایده را فراموش کنیم نه جرات انصراف از این تصمیم را داریم، بنابراین به تغییرات کوچک در موتور یا ظاهر ماشین اکتفا میکنیم.
✅ اینجاست که #پیتر_سنگه نویسنده کتاب پنجمین فرمان میگوید این تفکر سیستمی اشتباه است و مثل آن است که با تقسیم یک گاو به دو قیمت، دو گوساله نخواهیم داشت، بلکه یه گاو مرده خواهیم داشت. در حقیقت افراد با خرد کردن یک تصمیم به تصمیمات کوچکتر، عملاً اصل آن تصمیم را کنار گذاشته و سرگرم انتخابهای دیگر میشوند.
🔴 #زمان_تصمیمگیری : چگونه میتوان در زمان مناسب تصمیمگیری کرد و از تلههای تصمیمگیری اصلی جلوگیری کرد؟
✅ هنگامی که به یک مشکل برمیخوریم که نیاز به #تصمیم_گیری دارد، یکی از مهمترین سوالاتی که باید به آن پاسخ داده شود این است که چه زمانی بهترین وقت برای تصمیمگیری و انجام کار است؟
✅ زمان #تصمیم_گیری و انجام کار میتواند تاثیر شگرفی در کیفیت انجام کار داشته باشد. برخی تصمیمات تنها چند ثانیه یا دقیقه بعد از ایجاد مشکل گرفته میشود که از آن به عنوان یک واکنش اضطراری یاد میشود، برخی دیگر از تصمیمات هم سالها زمان میبرد.
✅ عدم #تصمیم_گیری به موقع در خصوص یک موضوع اغلب به این معناست که همه یا اکثر بهترین گزینهها حذف شدهاند و گزینههای باقیمانده اغلب چندان سودمند نیستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هرم مدیریت پروژه
✅ #مدیریت_پروژه تخصیص، پیگیری و کاربرد منابع برای رسیدن به اهداف مشخص در یک دوره زمانی خاص را مدیریت پروژه میگویند. به بیان دیگر مدیریت پروژه بهکارگیری دانش، مهارتها، ابزارها و تکنیکها برای فعالیتهای پروژه به منظور تحقق الزامات پروژه است.
✅ #پروژه_ها برای تحقق یک هدف به وجود میآیند. از آنجا که به طور معمول نیاز به هماهنگی میان تعدادی از اعضای سازمان، گاهی اعضای بخشهای مختلف، دارند، پیچیده هستند. پروژهها برای دستیابی به یک هدف انجام میشوند و از این رو، موقت هستند. آنها فقط تا زمانی که اهداف مورد نظرشان حاصل شود، وجود دارند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پیش فرض های اساسی رفتار سه گانه نسبت به تعارض
✅ #تعارض یک حالت هیجانی منفی و دردناک است و به علت ناتوانی در انتخاب یکی از دو هدف یا خواسته یا دو انگیزه متضاد پدید میآید. همچنین تعارض را میتوان رقابت میان افراد با انگیزهها، باورها، ارزشها و یا اهداف ناسازگار نیز تعریف کرد. تعارض معمولاً زمانی به وجود میآید که دو هدف و خواسته ناهمخوان وجود داشته باشد.
✅ صِرف اینکه نظر شما دربارهٔ یک موضوع با نظر دوستتان تفاوت دارد، به این معنا نیست که #تعارض به وجود آمده است. «اختلافنظر» و «تفاوت نگرش» زمانی به یک تعارض تبدیل میشود که نشانههای رفتاری این اختلافها به تدریج دیده شود و به چشم بیاید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ساختار کلان هزینه ها در پروژه
#مدیریت_پروژه، سه محور اصلی در مثلث مدیریت پروژه دارد که عبارتند از: هزینه، زمان و دامنهی پروژه. مدیر پروژه باید این سه گزینه را به نحو متعادل مدیریت کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نادارهایی که «ناچار» نیستند
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ وقتی #مشکلات_معیشتی و محدودیت های اقتصادی در جامعه افزایش پیدا کند مسائلی در حوزه های اجتماعی و فرهنگی ظاهر می شود که بر چهره ی خندان، زیبا و سالم جامعه خدشه وارد می سازد. «فقر» پدیده ای تلخ و نامطلوب است که بنا به قول مشهوری «از دري كه فقر وارد شود از در ديگر ايمان بيرون مي رود». زمانی که رفاه عمومی کاهش و فقر گسترش یابد از دل این پدیده ها رفتارهای تلخ تر و نامناسب تری متولد می شود که بعضاً در جوامع مشاهده می شود.
✅ یکی از این موارد #تکدیگری، اظهار به نداری در فضای عمومی و مطالبه پول و کمک از مردم بدون انجام یا ارائه ی خدمتی خاص است. البته این همه ی ماجرا نیست. هر چند «تکدی گری» امری ناپسند و نادرست است اما در مواردی که واقعاً از سر ناچاری و فقدان ظرفیت و زمینه ای برای کسب درآمد از راه های متعارف و حلال باشد به گونه ای می توان آن را توجیه کرد.
✅ مشکل اساسی وقتی است که عده ای سودجو با فریب مردم خود را نادار و ناچار نشان می دهند و به اصطلاح می خواهند از ساده ترین راه بخشی از حاصل دسترنج دیگران را برای خود به دست آورند، و متأسفانه چه بسیار متکدیانی که درآمدهای میلیونی از این راه داشته و دارند. روی دیگر این پدیده افرادی هستند که «نادار» هستند اما «ناچار» نیستند. این دسته افرادی هستند که هر چند می توانند و ظرفیت هایی برای آن ها وجود دارد شانه زیر بار کار نمی دهند و از اظهار #فقر در جامعه ابایی ندارد.
✅ باور کنید برخی #متکدیان و مددجویان تحت حمایت مؤسسه های خیریه و مؤسسه های حمایتی که حاضر هستند مستمری و بسته های معیشتی دریافت کنند اما زیر بار کارهای پیشنهادی برای درآمدزایی نمی روند. که این نشان از ناچاری نیست و پیامی دیگر دارد که از آن به عنوان منفعت طلبی، تنبلی و سودجویی بدون انجام و ارائه خدمت یاد می شود. تکدی را میتوان تحت عنوان «دست درازی کردن» برای کسب درآمد تعریف کرد.
✅ بدیهی است که #تکدی_گری نه تنها یک جرم و آسیب اجتماعی مخرب بوده بلکه منجر به ناهنجاری های اجتماعی دیگر نیز شده و در مجموع می توان گفت گدایی محصول نابسامانی های اجتماعی و فرهنگی در جامعه است. تکدی گری صورتی از زندگی ارزان قیمتی است که تنها بهای آن «فقر مناعت طبع» و «سیر قهقرایی کمال» انسان است.
✅ این پدیده ناپسند اجتماعی سبب می شود آن جایی که فردی به راستی نیاز به کمک و حمایت مردم برای اداره زندگی خویش دارد را نتوان از افراد سودجو تفکیک کرد. باید مجموعه های خیریه، موسسه های حمایتی و دست اندرکاران فرهنگی و #اجتماعی ساز و کارهایی طراحی کنند که در مرحله:
◾اول شناسایی محرومین و افراد دارای شرایط دریافت حمایت و کمک به صورت دقیق و فراگیر صورت پذیرد،
◾دوم #فرهنگ_سازی عمومی برای کمک به محرومین در قالب قانونی و رسمی از طریق مراجع ذیصلاح توسعه یابد،
◾سوم بساط #تکدی_گر و افراد سودجو که با اظهار به نداری و سواستفاده از احساسات مردم برای خود کسب و کار نامناسبی ایجاد کرده اند جمع شود.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۳، شماره ۴۳۰۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar