جنگ جهانی غذا 24
این مؤسسه در ادامه خاطرنشان میکند:
«در فاصله بین دیماه 1357 تا مرداد 1359 یعنی دورانی که شاه در ایام سرگردانی پس از فرار به سر میبرد و سرانجام غم فقدان تاج و تخت و بیماری مهلک جانش را در قاهره گرفت، تنها تعداد معدودی از دوستان خارجی او در کنارش مانده بودند. هم دولتها و هم مقامات سیاسی و اقتصادی خارجی دریافته بودند که آفتاب عمر سیاسی شاه بر لب بام است و ستاره اقبالش رو به خاموشی. کشورهای گوناگونی که شاه همواره بر رابطه قوی خود با آنها میبالید و آن را نشانهای از قدرت ایران معرفی میکرد از میزبانی او سرباز میزدند. حتی ایالات متحده آمریکا که در دو دهه پایانی حکومت پهلوی، متحد استراتژیک و همهجانبه این حکومت محسوب میشد نیز در حمایت از شاه بیمار ایران تردیدهای جدی وارد کرده بود. در چنین وضعیتی و در حالیکه شاه بین مصر، پاناما، مراکش، آمریکا و باهاما در رفت و آمد بود، یکی از معدود افرادی که پشتیبان شاه و خانوادهاش بود «دیوید راکفلر» از خاندان شناخته شده و فوق ثروتمند راکفلر بود. (2) هم او بود که در رایزنی با کارتر، زمینهی سفر درمانیِ هرچند کوتاهمدت شاه به آمریکا را فراهم کرد. همچنین با مشاهده عدم تمایل دولت آمریکا به تداوم میزبانی از شاه بی تاج و تخت ایران، کمکهای پزشکی و حمایتهای امنیتی قابل توجهی را برای دوست قدیمی خود فراهم کرد.» (3)
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
دلتنگی غروب امروز...
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 25
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصرمیافزاید:
«دیوید راکفلر و کیسینجر بر حمایت کاخ سفید از شاه که آواره شده و تعلیقی خوفناک را تجربه میکرد تأکید داشتند. سفارت آمریکا در ایران به کاخ سفید اعلام کرد که شاه را نپذیرد. با این حال، رایزنیهای دیوید راکفلر و کیسینجر باعث شد تا سرانجام با آمدن شاه به آمریکا موافقت شود… بعدها عیان شد که یکی از دلایل این رایزنی، سهامدار بودن این دو در بانک «چیس منهتن» بود که بخش عمدهای از دوازده میلیارد دلار پول ایران در آن ذخیره شده بود. میزان نفوذ راکفلر در محافل آمریکایی، کارتر را هم وسوسه کرد تا در آستانه انتخابات ریاستجمهوری، با نظر او موافقت کرده و اجازه ورود شاه به آمریکا را بدهد.» (4)
این شرایط نشان میدهد رابطهی شاه بلندپرواز ایران با قدرتمندترین کانونهای سیاسی و اقتصادی در ایالات متحده، توسط بازوهای اجرایی خاندان راکفلر و مشاوران آنها عملیاتی میشد. مشاوران و نزدیکانی که گاه مانند هنری کیسینجر تا بالاترین ردههای دیپلماسی آمریکا نیز صعود کرده بودند.
مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر درخصوص عمق قرابت و دوستی شاه و خاندان راکفلر میافزاید:
«برادران راکفلر (نلسون، دیوید و جان) بارها در سالهای دهه 50 شمسی به ایران سفر کرده و با شاه و مقامات سیاسی و اقتصادی ایران جلسات پر تعدادی داشتند که حتی تا آستانه انقلاب هم ادامه داشت. گفته میشد راکفلرها تنها آمریکاییهایی بودند که قرار ملاقاتشان با شاه پیش از سفرشان به ایران هماهنگ میشد. دیدار با راکفلرها هم از برنامههای ثابت شاه در سفرهایش به آمریکا بود. از سوی دیگر «هنری کیسینجر» بهعنوان یکی از نزدیکان و مشاوران خاندان راکفلر هم در رایزنی با نمایندگان کنگره از حامیان شاه ایران بود. زمانی هم که کیسینجر در دوران ریاست جمهوری «نیکسون» و «فورد» بر کرسی اول سیاست خارجی آمریکا نشست، این فرایند بیشتر تقویت شد… هرچند تلاشهای وی برای ورود شاه به ایالات متحده به ضرر آمریکا و شخص کارتر تمام شد و دانشجویان ایرانی که از ورود شاه به آمریکا عصبانی بودند، سفارت این کشور در ایران را تسخیر کردند. امری که در ناکامی کارتر در جلب دوباره آراء آمریکاییان تأثیر بسیاری گذاشت.» (5)
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
دعای یامن ارجوه.mp3
1.15M
امام خامنه ای : باید همه به یکدیگر تبریک عرض کنیم توفیق الهی را که توانستیم بار دیگر وارد ماه رجب بشویم. ماه رجب یک فرصت تقرّب به ارزشهای الهی و تقرّب به ذات مقدّس پروردگار و فرصت خودسازی است. این ایّامی که در روایات ما به عنوان ایّام برجسته معرّفی شده اند، اینها همه فرصتند؛ هر فرصتی هم نعمت است و هر نعمتی هم نیازمند شکر و سپاس است. شکر و سپاس نعمت هم این است که انسان نعمت را بشناسد، بر طبق اقتضای این نعمت رفتار کند، از آن بهره ببرد، نعمت را از خدا بداند و آن را در راه خدا به کار ببرد؛ ماه رجب از این نعمتها است.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 27
همچنین گروه تلویزیونی «ثریا» در سال 1395، با تهیه برنامه «پدرخوانده» پرده از اسناد متقنِ اقدامات 12 سالهای برداشت که خاندان راکفلر، با تعریف پروژهای با نام «ایران پروجکت» طی دهه 1380 و 1390 شمسی، با طرفهای ایرانی خود برای نفوذ به سلسلهمراتب حاکمیتی ایران، بارها بهصورت محرمانه دیدار و گفتگو کردهاند. (6) کار راکفلرها هرگز به این سطح محدود نمیشود. این بنیاد تلاش کرده با نفوذ تا بالاترین ردههای سیاسی کشور، منویات سیاسی و اقتصادی خود را پیگیری کند.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 28
از مهمترین راهبردهای ابرکمپانیهای آمریکایی برای تسلط بر کشورهای دنیا طی 120 سال اخیر، «تسلط بر دانش و علوم نوین» بوده، و همچنین فعالیتهای دانشی در عرصه علوم بینرشتهای نیز از ابتدای «قرن بیستم» در دستور کار آنها قرار داشته است. چه اینکه تسلط بر «حیات گیاهی» سرزمینهای مختلف، مستلزم تسلط بر ابعاد گوناگون حیات بود که بهوسیلهی دانش «ژنتیک گیاهی» محقق میشد.
آنچه می خوانید، پیشینهی یکصدسالهی اقدامات صهیونیستها برای شناسایی ابعاد «حیات» در «فلات ایران» را روشن میکند.
میکائیل زهری در فلسطین گنجینههای ژنتیکی گیاهی کل غرب آسیا [خاورمیانه] – با محوریت فلات ایران – را جمعآوری و شناسایی کرد و دانشنامه بسیار مهم «پایههای جغرافیای گیاهشناسی خاورمیانه» (4) را منتشر نمود.
وی همچنین در سال 1931، به اتفاق الکساندر ایگ (5) و نائومی فینبرن داثان (6) «باغ ملی گیاهشناسی اسرائیل» (7) را در کوه اسکوپوس، تأسیس کرد.
متعاقب تشکیل اسرائیل، زهری در سالهای ابتدایی دهه 1950، در رشته گیاهشناسی در دانشگاه عبری اورشلیم به تدریس پرداخت؛ در ادامه جایزه اسرائیل (8) در علوم مرتبط با حیات (9) در سال 1954 به او اعطا شد.
وی در سال 1963، اولین دانشنامه جامع درباره گیاهشناسی سرزمین ایران را با نام «درباره ساختار جغرافیای گیاهشناسی ایران» (10) منتشر کرد!
میکائیل زهری
بیایید داستان دستبردن در کشاورزی و گیاهشناسی دنیا را از اقدامات «میکائیل زُهَری» (1) آغاز کنیم. (2) وی یهودی مارکداری است که در سال 1898 در روستایی در مرز لهستان و اوکراین فعلی چشم به جهان گشود و در سال 1920 از طرف بریتانیا به سرزمین فلسطین تحت قیمومتِ انگلستان (3) فرستاده شد.
میکائیل زهری در فلسطین گنجینههای ژنتیکی گیاهی کل غرب آسیا [خاورمیانه] – با محوریت فلات ایران – را جمعآوری و شناسایی کرد و دانشنامه بسیار مهم «پایههای جغرافیای گیاهشناسی خاورمیانه» (4) را منتشر نمود.
وی همچنین در سال 1931، به اتفاق الکساندر ایگ (5) و نائومی فینبرن داثان (6) «باغ ملی گیاهشناسی اسرائیل» (7) را در کوه اسکوپوس، تأسیس کرد.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 29
متعاقب تشکیل اسرائیل، زهری در سالهای ابتدایی دهه 1950، در رشته گیاهشناسی در دانشگاه عبری اورشلیم به تدریس پرداخت؛ در ادامه جایزه اسرائیل (8) در علوم مرتبط با حیات (9) در سال 1954 به او اعطا شد.
وی در سال 1963، اولین دانشنامه جامع درباره گیاهشناسی سرزمین ایران را با نام «درباره ساختار جغرافیای گیاهشناسی ایران» (10) منتشر کرد!
دانشنامه گیاهان کتاب مقدس (11) آخرین کار علمی میکائیل زهری است که کمی پیش از مرگش در سال 1983 منتشر شد.
پس از میکائیل، فرزندش دانیل زهری (12) نیز راه پدر را ادامه داد و به یک گیاهشناس برجسته و «متخصص پرورش گیاهان ماقبل تاریخ» تبدیل شد. از آثار دانیل میتوان به سری کتابهای ارزشمند «تقسیمات گیاهان ماقبل تاریخ» (13) اشاره کرد.
بنابراین روشن است که صهیونیستها، تمرکز جدی و راهبردی بر شناسایی گونههای گیاهی را حداقل از ابتدای قرن بیستم بهصورت نظاممند و جدی در دستور کار قرار دادهاند.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 30
دیدیم که از اواخر سده نوزدهم، با آغاز گسترش ابزارهای ارتباطی، آرایش قدرتهای جهانی نیز تغییر کرد؛ متعاقب این شرایط، ایده «تسلط بر غذای مردم جهان» نیز با نیم قرن تأخیر در اوایل قرن بیستم کلید خورد و اقدامات جهانی همچون «انقلاب سبز» را رقم زد. پس از معرفی کلی این جریان و شناسایی ریشههای فکری و اجرایی این برنامه جهانی، شایسته است بهصورت خلاصه نگاهی به ادوار مختلف و روشهای مختلف اجرای این برنامه داشته باشیم.
چهار دوره متمایز کنشگری کشاورزی صنعتی
در یک دستهبندی، از ابتدای سده بیستم تاکنون کشاورزی صنعتی در سطح جهانی شاهد چهار دوره اساسی بوده است. این دورهها تحت تأثیر شرایط مالی، سیاسی و دانشی بنیادهای ثروتمند آمریکایی – خصوصاً بنیاد راکفلر – شکل میگرفته و دچار تغییر میشده است؛ این چهار دوره به قرار زیر است:
* از سال 1900 تا قبل از سال 1940 میلادی
* مابین 1940 تا 1960 میلادی
* مابین 1960 تا 1990 میلادی
* از 1990 میلادی تاکنون
تشریح سطح، نوع و همچنین گستره اقدامات این کمپانیها در هر دوره، از بخشهای بسیار خواندنی و جذاب این پرونده است. در ادامه این چهار دوره بهصورت مختصر معرفی شده است.
1940-1900؛ سالهای بنیانسازی و ریلگذاری
طی چهار دهه ابتدایی قرن بیستم، اقدامات ابرکمپانیهای آمریکایی در دو حوزه «کنش سیاسی در ساختار قدرت» و همچنین «تربیت دانشی در دانشگاههای آمریکا» تعریف میشود. در این زمان راکفلرها هنوز از پایه دانشی کافی برای سیطره بر کشاورزی برخوردار نیستند و با سرمایهگذاری روی پروژههای زیستی از خدمات نهادهایی مانند «بنیاد کارنگی» و «دوپونت» بهره میبرند.
این شرایط بعد از 1940 دچار تغییر میشود، به این ترتیب که راکفلرها خود با تأسیس شبکه گسترده نهادهای دانشی، دانشمندان علوم گیاهی جهان را در اختیار میگیرند و به این ترتیب هرچه پیشتر میرویم همزمان با قدرت گرفتن راکفلرها در این عرصه، نقش بنیادهایی همچون کارنگی در پازل کشاورزی جهانروا به نقشی حاشیهای و کمرنگ تبدیل میشود.
راکفلرها در این چهار دهه بسیار فعال عمل میکنند؛ بررسی افراد و نهادهای مؤثر این جریان طی این سالها نشانگر اهمیت راهبردی اقدامات این بنیاد است. همکاری نزدیک و مستقیم افرادی چون «ژاکوب (یعقوب) هرار» (1)، «هنری والاس» (2)، «الوین استکمن» (3) و «جرج واشنگتن کارور» (4) و همچنین آغاز به همکاری «نورمن بورلاگ» (5) با راکفلرها قابل توجه است. (6) در بخش بعدی با بررسی اقدامات بنیاد کارنگی، به تشریح اقدامات در این دوره خواهیم پرداخت.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
دعایی از جانب امام زمان عج.mp3
677.7K
دعایی از امام زمان (ع) برای منتظران
خدایا، توفیق فرمانبری و دوری از نافرمانی و درستی نیت و شناخت واجبات را روزی ما کن و ما را به هدایت و پایداری گرامی دار و زبانمان را به راستگویی و حکمت استوار ساز و دلهایمان را از دانش و بینش پر کن و شکمهایمان را از حرام و شبهه پاک فرما و دستانمان را از ستم و دزدی بازدار و دیدگانمان را از ناپاکی و خیانت فرو بند و گوشهایمان را از شنیدن بیهوده و غیبت ببند.
و بر دانشمندانمان زهد و خیرخواهی و بر دانشآموزان تلاش و شوق و بر شنوندگان پیروی و پندآموزی و بر بیماران شفا و آرامش و بر مردگان مهر و رحمت؛ و بر پیران متانت و آرامش و بر جوانان بازگشت و توبه و بر زنان حیا و پاکدامنی و بر ثروتمندان فروتنی و گشادگی و بر تنگدستان شکیبایی و قناعت و بر جنگجویان نصرت و پیروزی و بر اسیران آزادی و راحتی و بر حاکمان عدالت و دلسوزی و بر زیردستان انصاف و خوشرفتاری عطا کن.
و حاجیان و زیارت کنندگان را در زاد و هزینه برکت ده و آنچه را بر ایشان از حج و عمره واجب کردی توفیق تمام کردن عنایت کن، به فضل و رحمتت ای مهربانترین مهربانان.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 31
1960-1940؛ پیادهسازی در یک کشور نمونه (پایلوت مکزیک)
در دهههای 1940 و 1950 میلادی، با توجه به توسعه ابزارهای ارتباطی و حملو نقل، شرایطی فراهم شد که مسئولان بنیاد راکفلر را به این نتیجه رساند که یک پایلوت برنامه کشاورزی صنعتی را در کشوری در همسایگی آمریکا اجرا کند. این برنامه طی فرآیندی «سیاسی – کشاورزی» در قالب «طرح گندم مکزیک» اجرا شد، و طی دو دهه به نتیجه رسید؛ بهگونهای که مکزیکیها در ابتدای دهه 1960، بیش از 95 درصد از بذر گندم خود را از انواع پایهکوتاه راکفلرها میخریدند. (7) این دو دهه از چند منظر شایسته بررسی است:
* آغاز کار علمی منسجم راکفلرها بر ژنتیک گیاهی و کشاورزی
* در این سالها هنوز زیرساختهای حمل و نقل برای توسعه کسب و کار راکفلرها به تمامی نقاط دنیا فراهم نیست، لذا مکزیک در همسایگی آمریکا برای این امر انتخاب شد.
* دانشمندان و افراد سیاسی که در چهار دهه ابتدایی قرن بیستم بهصورت آزاد با این بنیاد فعالیت میکردند، غالباً به استخدام بنیاد راکفلر درآمدند.
* موفقیت این پایلوت، به همراه گسترش ابزارهای ارتباطی، راه را برای گسترش کشاورزی صنعتی به تمام دنیا باز کرد.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 32
1990-1960؛ عبور از مکزیک و توسعه راهبردی به سراسر جهان
سالهای دهه 1960، مقطعی مهم و نقطه عطف در برنامههای بنیاد راکفلرها است. این برنامهها با سه هدف زیر ریلگذاری میشود و تغییر میکند.
1. عبور از پایلوت مکزیک و گسترش سرزمینی
رصد فعالیتهای راکفلر طی سالهای 1960 تا 1990 میلادی نشاندهنده گسترش شبکه فعالیتهای این بنیاد توسط همان تیم مکزیک به هند، پاکستان، ژاپن، ویتنام، شوروی، بسیاری از کشورهای افریقایی و همچنین آمریکای لاتین تحت راهبرد «گسترش سرزمینی» است.
2. عبور از گندم و گسترش اقلام
در پی موفقیت «طرح مکزیک»، راکفلرها گسترش ارقام را نیز در دستور کار قرار دادند. در ابتدای دهه 1960، علاوه بر گندم، تغییر ژنتیکی اقلام اساسی همچون برنج و ذرت در دستور کار این بنیاد قرار گرفت. (8)
3. سازماندهی شبکه فراملی فنی و دانشی
در این سالها تأسیس «تشکیل شبکه فراملی فنی و دانشی»، مانند «ایری» (9)، «سیمیت» (10)و «CGIAR» (اا)که اکنون از 15 مرکز اصلی فراتر رفته، با سرمایهگذاری هنگفت در دستور کار قرار گرفت.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 33
2018-1990؛ لایهبندی و عمقبخشی استراتژیک
این جریان جهانی در سه دهه اخیر، نسبت به دهههای پیش از آن، تحولاتی بنیادین را تجربه کرده است. ابرکمپانیهای آمریکایی طی فاصله دهه 1990 تاکنون، دو راهبرد «عمقبخشی استراتژیک» و «لایهبندی فعالیتها» را در دستور کار قرار دادهاند. راهاندازی نهادهای فراملی مانند «بنیاد جایزه جهانی غذا» (12)و «خزانه بذر سوالبارد» (13)و همچنین راهبری بنیادها و کمپانیهای خوشنام مانند «بیل و ملیندا گیتس» یا «بایر» جزو سیاستهای اساسی در این دوران است.
بنیاد موقوفه کارنگی
بنیاد یا اندیشکده «کارنگی» (1)در سال 1910 توسط اندرو کارنگی (2)سرمایهدار بزرگ آمریکایی وقف شد. این بنیاد یکی از نهادهای اساسی و پیشتاز سیاسی و علمی ایالات متحده بوده و هست.
محققانی همچون ادوین هابل (3)(منجم)، چارلز ریشتر (4)(زمینشناس)و ورا روبین (5)(فیزیکدان)از دانشمندان برجسته این بنیاد هستند.
همچنین تمرکز و سرمایهگذاری گسترده این بنیاد بر ژنتیک سبب شده نوبلیستهای ژنتیک، همچون باربارا مککلاینتاک (6)، آلفرد هرشی (7)و اندرو فایر (8)از ابتدای قرن بیستم تاکنون در این مؤسسه به انجام تحقیقات مشغول باشند.
تاریخچه رسمی سایت بنیاد کارنگی مینویسد:
«در هنگام وقف این بنیاد در سال 1902 توسط کارنگی، 27 تن بهعنوان اعضاء هیئت مدیره انتخاب شدند که رئیسجمهور آمریکا، رئیس مجالس سنا و نمایندگان و تعدادی دیگر از رجال ایالات متحده از آن جمله بودند.» (9)
سایت این مؤسسه دربارهی توان دانشی این نهاد ادامه میدهد:
«امروزه، دانشمندان کارنگی در خط مقدم کشف علمی هستند… محققان کارنگی در زمینههای زیستشناسی گیاهی، زیستشناسی رشد، زمین و علوم سیارهای، نجوم و محیطزیست جهانی رهبر هستند. آنها بهدنبال پاسخ به سؤال در مورد ساختار جهان، تشکیل منظومه شمسی و دیگر سیستمهای سیارهای، رفتار و تحولات مواد در شرایط سخت، منشأ حیات، عملکرد ژن، و توسعه موجودات از تخم تکسلولی تا بالغ هستند.» (10)
در ابتدای قرن بیستم این مطالعات در حوزه ژنتیک انسانی خلاصه نمیشد و ژنتیک گیاهی را نیز در بر میگرفت. سرمایهداران آمریکایی دریافته بودند تسلط بر ژنتیک موجودات زنده میتواند تسلط آنان بر «حیات» در کره زمین را تقویت کند.
مجله معتبر «تایم» (11)در تاریخ 10 ژوئن 1929 در گزارشی در خصوص شرایط دپارتمان ژنتیک مؤسسه کارنگی در آن زمان مینویسد:
«چارلز بندیکت داونپورت (12)، استاد دانشگاه شیکاگو در سال 1904، ایدهی ایجاد یک «مرکز تکامل تجربی» را مطرح کرد. در آن سال مؤسسه کارنگی مسئولیت ایجاد این مرکز در «کولد اسپرینگ هاربر» را به او سپرد که ربع قرن پیش از آن تشکیل شده بود. اولین کار این مؤسسه در حوزه گیاهان و حیوانات بود.» (13)
این گزارش همچنین از دو مؤسسه تحقیقات ژنتیک دیگر آن زمان با نامهای «انجمن تحقیقات اصلاح نژاد» (14)(تأسیس:1913)و «انجمن اصلاح نژاد آمریکایی» (15)(تأسیس:1925)نام میبرد.
کتابخانه بنیاد کارنگی در خصوص گروه ژنتیک این بنیاد تاریخچهای مشابه منتشر کرد. در بخشی از این تاریخچه میخوانیم:
«این مجموعه طی قرن بیستم، نقشی محوری در ظهور ژنتیک مولکولی ایفا کرد.» (16)
اخیراً یکی از افراد خانواده فورد فاش کرد که برنامه 1904 بنیاد کارنگی برای تغییرات ژنتیکی در انسانها توسط راکفلرها تأمین مالی شده است. (17)
مسئولیت بنیاد کارنگی هماکنون بر عهدهی ویلیام بِرنز (18)سیاستمدار شناختهشده آمریکایی و معاون وزیر خارجه سابق آمریکاست؛ او در مذاکرات «برجام» نقشی فعال ایفا کرد.
درباره نقش این بنیاد در کشاورزی جهان میتوان گفت كه در ابتدای قرن بیستم نقش این بنیاد در شکلگیری و تسریع فرآیندهای دانشی مربوط به حوزه ژنتیک گیاهی بسیار حساس و خطیر بوده است؛ در عین حال با توجه به اِشراف و گسترده شدن چتر نهادهای همتراز در دهههای بعد، و همچنین علاقهی این اندیشکده به تمرکز و تأثیرگذاری در مناسبات سیاسی بینالمللی، هماکنون نقش مستقیم این بنیاد در حوزه کشاورزی جهان نقشی کمرنگ است.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وَ مَكَرُوا وَ مَكَرَ اللَّهُ وَ اللَّهُ خَيْرُ الْماكِرِينَ
یهود با خدا مکر کردند و خدا هم در مقابل با آنها مکر کرد، و خدا از همه بهتر تواند مکر کرد.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 34
طی برنامه جهانی «انقلاب سبز» (1)، کشاورزی به نفع کمپانیهای بزرگ آمریکایی، صنعتی شد. این سیاست، در راستای تفکر مدرنیته، بر ضرورت «تولید انبوه» پای فشرد و تأمین «غذای سالم» و «خودکفایی در تأمین غذا» را در سراسر دنیا با چالش جدی مواجه کرد. در ابعاد راهبردی و فرابخشی، این سیاست به نابودی بنیانهای کشاورزی در کشورهای هدف انجامید.این برنامه موجب شد علاوه بر وابستگی اقتصادی، سرطان و بیماریهای متنوع دیگر بین مردم دنیا گسترش یابد، و 75 درصد تنوع زیستی گیاهان روی زمین از بین برود!
انقلاب سبز
از ابتدای قرن بیستم، فعالیتهای گستردهای برای شناخت و اصلاح نژاد گیاهان آغاز شد. در این راستا مطالعات عمیق و راهبردی روی بذرهای اصیل در کشتگاههای کهن (2) جزو علاقهمندیهای ویژهی نهادهای علمی و تجاری غرب قرار گرفت. (3) در شمارههای قبل، در این زمینه به کار پرحجم تیم اسرائیلی «میکائیل زهری» با تمرکز بر مناطق آسیای غربی اشاره شد.
پیشینهی این فعالیتها نشان میدهد نطفهی تفکر «سیطره بر غذا از طریق کشاورزی» پیشتر از جنگهای جهانی شکل گرفته است، اما تحولات در ابزارهای دسترسی (که همزمان با جنگ جهانی دوم رخ داد) نقطهی عطف تحولی شگرف در زمینهی کشاورزی و غذای مردم جهان بود.
تولد مفهوم «انقلاب سبز» بلافاصله پس از خاتمه جنگ دوم در سال 1946 میلادی کلید خورد. در این سال نلسون راکفلر بههمراه هنری والاس، وزیر وقت تجارت آمریکا، در سفری به مکزیک، آغاز انقلاب سبز را اعلام کردند. (4) انقلاب سبز در مرحله اول در مکزیک به اجرا درآمد و سپس به هند گسترش یافت؛ جالب است که در هر دوی این موارد راکفلرها هزینه نمیکردند، بلکه با کانالیزه کردن منابع و حمایتهای دولتی در این کشورها برنامههایشان را پیش بردند. (5)
پس از اعلام این طرح، آمریکاییها به رهبری بنیاد راکفلر اقداماتی گسترده و سازماندهی شده را برای دستاندازی به منابع کشاورزی سایر کشورها آغاز کردند. متمرکز شدن مدیریت کلان کشاورزی، توسعهی کشت تکمحصولی، مکانیزاسیون و صنعتی شدن مزارع، در اختیار گرفتن نهادهها مانند بذر، کود و سموم کشاورزی، افزایش مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی، تجارت محصولات کشاورزی و نیز استفاده از تکنولوژیهای نوین که در انحصار راکفلرها قرار داشت مهمترین موارد پیگیری شده در انقلاب سبز است.
انقلاب سبز، درحقیقت نوعی انقلاب در بهکارگیری نهادهها و ابزارهای صنعتی کشاورزی بود که توسط کمپانیهای غربی تولید شده بودند. سیطره بر این منابع اساسی علاوه بر سود هنگفت تجاری، در افزایش نفوذ سیاسی و اقتصادی آمریکا در این کشورها بسیار مؤثر بود.
پروفسور حمید مولانا، استاد برجسته علوم ارتباطات، تلاشهای آمریکاییها در دهه 1960 میلادی را بهخوبی به یاد میآورد. او در این خصوص خاطرنشان میکند:
به خاطر دارم «ویلیام گاد» (6) رئیس یک آژانس آمریکایی، در آن موقع که جنگ سرد بین آمریکا و شوروی ادامه داشت، اعلام کرد توسعه کشاورزی جدید یک انقلاب است. این انقلاب نه انقلاب خشونتآمیز قرمز شورویهاست و نه انقلاب سفید شاه ایران؛ بلکه ما نام آن را «انقلاب سبز» میگذاریم. (7)
گرچه همواره عناوین خیرخواهانهای همچون «حمایت از برنامه غذایی طبقه ضعیف» مهمترین بهانهی این جریان برای اجرای برنامههایشان بوده، اما در نگاهی واقعبینانه میتوان انگیزههای ایدئولوژیک و همچنین تجاری را علت اصلی تعقیب این سیاست توسط راکفلرها دانست؛ پروفسور مولانا در توضیح اهداف سیاسی، مالی و ایدئولوژیک انقلاب سبز میگوید:
هدف انقلاب سبز این اعلام شد که با توسعهی ماشینآلات جدید کشاورزی و شیوههای نو در کشورهایی مانند هند و پاکستان که جمعیت فوقالعادهای داشتند، کاشت گندم و موادغذایی افزایش یابد؛ اما انقلاب سبز آن روز آمریکاییها برای از بین بردن گرسنگی در هند نبود، بلکه انگیزهی سیاسی، مالی و ایدئولوژیک داشت. آمریکا و غرب میخواست کشورهایی مانند هند الگوهای صنعتی، اقتصادی و مالی سرمایهداری مدرن را که بر جهان تسلط داشت انتخاب کرده و دنبال کنند. (8)
مولانا با رد ادعای «کمک به رفع گرسنگی در جوامع فقیر»، به افزایش 11 تا 22 درصدی گرسنگی در کشورهای افریقایی و آمریکای لاتین بعد از اجرای این طرح اشاره کرد و افزود:
با افزایش مواد کشاورزی و بهکار بردن شیوههای جدید، میلیونها هندی از مزارع رانده شده و به شهرها هجوم آوردند. انقلاب سبز شاید میزان تولید گندم و ذرت را بالا برده بود، ولی بنیاد اجتماعی روستایی و علاقهی هندیها به زمین و خانواده و زندگی را به هم زده بود. (9)
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 35
با اجرای انقلاب سبز یک فاجعهی دیگر نیز اتفاق افتاد؛ پیش از این برنامه، طی هزاران سال در مناطق مختلف جهان، کشاورزی بصورت ارگانیک و طبیعی تولید میشده است. ورود گستردهی آفتهای کشاورزی به کشورهای هدف (که به همراه بذرها و کودهای شیمیایی آمریکایی وارد این کشورها میشد) یکی از سیاستهایی بود که در انقلاب سبز پی گرفته شد تا کشاورزان مجبور باشند سموم شیمیایی کمپانیهای خاص را برای دفع این آفات استفاده کنند.
تغییر الگوهای استفاده از منابع آب (مانند چاههای عمیق)، تغییر مدلهای کشاورزی از «سنتی، خوداتکا و داخلی» به «صنعتی و وابسته» و همچنین گسترش بیماریهای صعبالعلاج مانند سرطان که در اثر مصرف سموم و کودهای شیمیایی پدید آمدند از تبعات انقلاب سبز بود.
محمد خوشچهره، استاد اقتصاد توسعه و مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران در این خصوص معتقد است:
باید تاریخ را موشکافانه بررسی کنیم. مثلاً کشاورزان برنجکار ما پیش از یک شیطنت اسرائیلیها اصلاً از سم استفاده نمیکردند؛ یعنی تولید این محصول کاملاً ارگانیک و سالم بوده است؛ اما کشاورزها را به مصرف کودها و سمومی مجبور کردند که از اسرائیل وارد شد؛ در این کودها انگلهایی به نام «کرم ساقهخوار» وجود داشت؛ این آفت در مزارع ما گسترش پیدا کرد و این شد که نیم قرن است کشاورزهای ما برای مقابله با این آفت ناچار به سمپاشی هستند؛ مردم هم این سموم را مصرف میکنند. (10)
پروفسور واندانا شیوا (11) متخصص بذر، فعال هندی محیط زیست و یکی از تدوینکنندگان پروتکل بینالمللی کارتاهنا (12) با انحصار تجارت بذرها و نهادههای کشاورزی شدیداً مخالف است. او تصریح میکند:
در سال 1905 آلبرت هاوارد (13) – یکی از پیشتازان کشاورزی ارگانیک – به هندوستان آمد و دید علیرغم انبوه حشرات، هیچ آفتی محصولات کشاورزی هند را تهدید نمیکند، اما در خلال قرن بیستم شرکتهای تولیدکنندهی بذر به اسم «انقلاب سبز» وارد اراضی هند شدند و نوعی بردهداری جدید را رایج کردند. در نتیجه کلیهی رودخانههای پنجاب به موادشیمیایی آلوده شد و منابع آبی زیرزمینی منطقه رو به نابودی رفتند؛ همچنین آمار سرطان بهشدت رو به افزایش گذاشت و بسیاری از مردم و کشاورزان بر اثر مصرف سموم شیمیایی به سرطان مبتلا شدند. (14)
وی میافزاید:
غذا از دانههای گیاهان بهوجود میآید؛ از بدو خلقت همهی غذاها از بذر بهوجود آمدهاند. هرگونه تهدید، انحصار و تحریم بذرها حیات بشر را به خطر خواهد انداخت؛ نابودی بذرها یعنی پایان حیات بشر. (15)
بسیاری از دانشمندان از بین رفتن بخش قابل توجهی از «تنوع زیستی» روی زمین را حاصل روی آوردن به کشاورزی صنعتی میدانند. در سال 1996 کنفرانس بینالمللی سازمان ملل در منابع ژنتیک گیاهی در لایپزیگ آلمان (16)، برآورد کرد که 75 درصد تنوع زیستی جهان در کشاورزی به علت انقلاب سبز (روی آوردن گسترده به سموم کشاورزی و کاشت غلات پربازده) و کشاورزی صنعتی، نابود شده است!
فائو، با وجود اینکه خود تحت نفوذ این بنیادها قرار دارد، در گزارشی در این زمینه تصریح میکند:
در قرن بیستم، حدود 75 درصد از تنوع ژنتیکی گیاهان جهان از بین رفته است؛ زیرا کشاورزان در سراسر جهان، گونههای متعدد محلی و گیاهان زراعیشان را برای استفاده از گونههای پربازده یکسان (از حیث ژنتیکی) کنار گذاشتهاند. (17)
در همین راستا اجرای انواع دیگر سیاستها برای در هم شکستن ساختارهای سنتی و بومی کشاورزی ملتها را نیز نباید از نظر دور داشت؛ برای مثال اجرای «اصلاحات اراضی» در ایران در خلال دهه 40 شمسی قابل بررسی است. (18) بر هم ریختن ساختار ارباب رعیتی (که تأمین سرمایه، بازاریابی، نظارت و تعاون جمعی را تضمین میکرد) به نابودی کشاورزی و هجوم کشاورزان به شهرها در دهه 50 انجامید؛ بهگونهای که طی یک دههی منتهی به انقلاب، بالغ بر 20 هزار روستا خالی از سکنه شد. به این ترتیب نظم جامعهای کشاورزی که طی 11 هزار سال غذای مردم ایران را تضمین میکرد در هم ریخت و این مهمترین پیامد اصلاحات ارضی در ایران بود!
نکتهی قابل تأمل در این میان همزمانی اصلاحات ارضی با انقلاب سبز و همگام بودن با آن است. محمد خوشچهره از صنعتی شدن بخش کشاورزی ایران به «فاجعه» تعبیر میکند و میگوید:
یک فاجعه اتفاق افتاد؛ که این کشورها نه تنها صنعتی نشدند، بلکه به بهانهی صنعتی شدن، داراییهای سنّتی خودشان را هم از دست دادند… من شک ندارم که عمدی در آن بود. کشاورزی، که زمینهی خودکفایی را فراهم میکند، باید در ایران زمین بخورد؛ کشاورزی اگر نباشد، وابستگی هست. (19)
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
🔻 دیروز :
🔸صدام: خوزستان را میگیرم.
🔹رجوی: تهران را فتح میکنم.
🔸داعش: مشهد را ویران میکنیم.
🔹بنسلمان: جنگ را به ایران میکشانم.
🔸بولتون: کریسمس را در تهران جشن میگیرم.
🔸ترامپ: ۵۲ نقطه از ایران را هدف قرار میدهیم.
🔹روحالله زم: صدا و سیما رو میگیرم.
🔻امروز :
🔸صدام: به دار آویخته شد.
🔹رجوی: فرار کرد و گم و گور شد؛ به احتمال زیاد به درک رفته.
🔸منافقین: از کمپهای خود در منطقه فرار و به اروپا پناهنده شدهاند، بی آبرو شدن.
🔹داعش: تار و مار شد.
🔸بنسلمان: به غلط کردن افتاده.
🔹عربستان: در باتلاق جنگ یمن فرو رفت.
🔸بولتون: برکنار شده.
🔹ترامپ: با حقارت رفت.
🔸روحالله زم: به دار مجازات آویخته شد.
"ان تنصروا الله ینصرکم و یثبت اقدامکم"
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
panahian98-01.mp3
955.9K
چرا مباحثی مثل جنگ جهانی غذا مهم می باشد؟؟؟
چرا باید در مورد جنگ شناختی ادراکی مباحثی مطرح گردد؟؟؟
آیا منتظر واقعی باید شناخت کامل از طاغوت داشته باشد؟؟؟
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
13.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جهاد في سبيل الله...
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 36
نهایتاً گرچه انقلاب سبز، به اهداف مورد نظر راکفلرها نرسید و نتوانست تمامی کشاورزی روی زمین را قبضه کند، اما بخش قابل توجهی از کشاورزی دنیا – و ازجمله ایران – را تحت تأثیر قرار داد. پس از یک دوره چند ساله از «انقلاب سبز اول» (که در دهه 1960 با محوریت هند و با پشتیبانی بنیاد راکفلر انجام شده بود) «انقلاب سبز دوم» طراحی شد که با روشهای متفاوت و با پیش انداختن «بنیاد بیل و ملیندا گیتس» (20) در قاره آفریقا و برخی کشورهای فقیر در حال پیگیری است.
حمید مولانا با اشاره به مصاحبه باراک اوباما با یکی از رسانههای آفریقایی خاطرنشان کرد:
اخیراً باراک اوباما، رئیسجمهور (سابق) آمریکا در یک مصاحبه با یکی از خبرگزاریهای آفریقایی اظهار کرده: “ما انقلاب سبز را در دهه 1960 در هند معرفی کرده و توسعه دادیم ولی در 2009 این کار را در قاره آفریقا نکردهایم.” (21)
بیل گیتس در سال 2014 گفتگوی جالبی با یک مجله معتبر انجام داده است. (22) در بخشی از این مصاحبه، گفتوگوکننده با بیان اهمیت بخش کشاورزی از گیتس میپرسد که با توجه به گرمایش زمین و افزایش جمعیت جهان به 9.6 میلیارد نفر، چگونه باید غذای این جمعیت را تأمین کرد؟ (23) وی در پاسخ خاطرنشان کرد:
در دهه 1960، چیزی به نام انقلاب سبز بود که بهوسیله بذرهای جدید و پیشرفتهای دیگر، تولیدات کشاورزی را در آسیا و آمریکای لاتین افزایش داد. این برنامه میلیونها زندگی را حفظ کرد و بسیاری از مردم را از فقر نجات داد، اما اساساً جنوب صحرای آفریقا را نادیده گرفت. امروزه یک کشاورز معمولی تنها یکسوم یک کشاورز آمریکایی تولید میکند. امیدوارم بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم، و من فکر میکنم میتوانیم به این موضوع کمک جدی داشته باشیم. (24)
مسئول بنیاد گیتس ادامه داد:
این مشکل نیز وجود دارد که وقتی افراد ثروتمندتر میشوند و به طبقهی متوسط میپیوندند، میخواهند پروتئین بیشتری مصرف کنند. این یک مشکل خوب است که وقتی افراد ثروتمندتر شوند رخ میدهد؛ اما مصرف گوشت با وجود این محیطزیست بسیار دشوار است، چرا که به زمین و آب زیادی نیاز دارد. در عین حال ما نمیتوانیم بگوییم که همه باید گیاهخوار باشند. جایگزینی پروتئینهای گیاهیِ مقرون به صرفه، که واقعاً طعم گوشت میدهد، موضوع دیگری است که میتواند به این موضوع کمک زیادی کند. من برخی از آنها را تست کردم، و واقعاً نمیتوانم تفاوت بین آنها و پروتئین واقعی را توضیح دهم. (25)
در شمارههای بعدی پرونده خواهیم دید (26) که طی نیم قرن گذشته، کشورهای شمال افریقا، برزیل، سوریه، اندونزی مکزیک، چین، یمن، افغانستان، هند، پاکستان، ژاپن، هائیتی، کره شمالی و شوروی سابق تحت این برنامه قرار داشتهاند.
بعد از گذشت بیش از نیم قرن و روشن شدن اهداف این پروژه، انقلاب سبز دوم نیز در سراسر دنیا با مقاومتهای گسترده روبهرو شده است. مردم کشورهای فقیر دریافتهاند تنها راه رفع گرسنگی و محرومیت، نه اصرار بر تغییر، مونوپلی و همسانسازی تجارت غذا؛ که برقراری عدالت در توزیع ثروت است، و البته این با اساس وجودیِ ثروتمندان متکاثر منافات دارد.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
جنگ جهانی غذا 37
در بخشهای پیشین آرایش کولنیهای قدرت در قرن اخیر و نقش ابَرکمپانیداران در این آرایش جهانی به تفصیل شرح داده شد؛ سپس ابعاد زندگی خصوصی و اقتصادی مؤثرترین خانواده در کشاورزی صنعتی جهان – خاندان راکفلر – از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار گرفت؛ و در ادامه «انقلاب سبز» بهعنوان یکی از مهمترین کنشهای این خانواده طی 120 سال اخیر معرفی شد.
اما نمیتوان از انقلاب سبز سخن گفت و از نورمن ارنست بورلاگ (1) یاد نکرد. او از سال 1944 تا زمان مرگش در سال 2009 محقق برجسته و فناور برتر سه نسل از راکفلرها در حوزهی ژنتیک گیاهی به شمار میرفت. راکفلرها در سه دهه پایانی قرن بیستم، از بورلاگ یک قدیس و اسطوره ساختند و او را «پدر انقلاب سبز» نامیدند؛ شایع کردند که خدمات بورلاگ در صنعتیشدن کشاورزیِ کشورهای فقیر طی قرن بیستم میلادی جان یک میلیارد نفر را نجات داده است! و حتی به پاس خدمات گستردهاش به بشریت جایزه صلح نوبل را به او اعطا کردند.
در ادامه به سرگذشت پدر انقلاب سبز و اسطوره ژنتیک گیاهی راکفلرها، و همچنین سرنخهای ارتباطی او با داخل ایران مروری خواهیم داشت. همگامی با زندگی او بسیاری از حقایق و پشت پرده اقدامات بنیاد راکفلر طی یک قرن اخیر را روشن میکند.
تولد و تحصیلات
نورمن بورلاگ از نسل خانواده امریکایی است که اصالتاً مهاجران نروژیتبار هستند. وی 25 مارس 1914 -در آستانه جنگ اول جهانی- در «سوده» (2) از توابع «کرسکو» (3) در ایالت «آیوا» (4) دیده به جهان گشود. در بخشهای بعدی خواهیم دید در زمان تولد بورلاگ، برنامههای غذای جامع راکفلرها آغاز شده بود.
او تا 19 سالگی در مزرعه 106 هکتاری پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی میکرد. مهمترین فعالیتهای این مزرعه را ماهیگیری، شکار، پرورش ذرت و جو و همچنین پرورش گاو، خوک و مرغ نوشتهاند. نورمن تا کلاس هشتم را در یک مدرسه روستایی یک کلاسه گذراند؛ این مدرسه که قدمتش به 1865 میلادی بازمیگردد هماکنون توسط بنیاد میراث نورمن بورلاگ (5) خریداری شده است.
در سال 1933 نورمن موفق شد علیرغم مردود شدن در آزمون ورودی، با شرایطی در کالج عمومی «دانشگاه مینهسوتا» (6) ثبتنام کند. پس از دو فصل، او به کالج جنگلداری کشاورزی منتقل شد. وی در این زمان عضو تیم کشتی دانشگاه مینهسوتا بود. بورلاگ برای تأمین مخارج تحصیلش بهنوعی در سازمان جنگلداری بورسیه شد.
تنها یک ماه مانده به پایان دوره کارشناسی، نقطه عطفی در زندگی نورمن اتفاق افتاد. وی در یک سمینار با عنوان «دشمنان کوچک متغیر و نابودگر محصولات غذایی ما» (7) توسط استاد پیشتاز ژنتیک گیاهی آمریکا الوین استکمن (8) شرکت کرد. او نظر استاد ارائهدهنده را درباره این که در آینده روی آسیبشناسی جنگلها کار کند جویا شد. استکمن به او توصیه کرد روی بیماریشناسی گیاهی کار کند.
این توصیه سرآغاز تحصیل نورمن بورلاگ در زمینه بیماریشناسی (کارشناسی ارشد) و ژنتیک گیاهی (دکتری) بود. وی در سال 1940 مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1942 دکترای خود را در این رشته دریافت کرد. این ایام مقارن با جنگ دوم جهانی و در آستانه اعلام رسمی برنامه انقلاب سبز کشاورزی توسط راکفلرها بود؛ گرچه نام انقلاب سبز تا سال 1968 به این برنامه منسجم و سریع اطلاق نشد.
او در همان دانشگاه با همسر آیندهاش، مارگارت گیبسون (9) آشنا شد و زندگی مشترک 69 سالهاش را با او آغاز کرد. حاصل ازدواج آنها سه فرزند، پنج نوه و شش نتیجه تا 8 مارس 2007 بود؛ در این تاریخ همسر بورلاگ در 95 سالگی درگذشت.
بورلاگ جوان درحالیکه کمتر از 30 سال داشت درخلال سالهای 1942 تا 1944، برای طی دوره سربازی خود، بهعنوان میکروبیولوژیست در کمپانی «دوپونت» (10) در «دلور» (11) مشغول به کار شد. او قرار بود در زمینه باکتریکشها، قارچکشها و مواد نگهدارنده صنعتی و کشاورزی پژوهش کند؛ اما با آغاز جنگ او جهت حل برخی مسائل فنی جنگ به تحقیق پرداخت.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
با سلام و احترام
✅جهت بررسی جنگ شناختی ادراکی پیرامون تمدن مهدوی و جبهه مقابل آن تمدن شیطان مباحث این کانال را پیگیری کنید.
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 هشدار: رسانه ها و انقلابی های عزیز، در روزها و ماه های آینده آماده کلیپ های ساختگی، تقطیع شده و حتی ساخته شده با هوش مصنوعی باشید، فتنه در راه است و فتنهگران مزوّر و مکّار هستند!
✅قرارگاه منتظران قائم آل محمد (ص):
👉 @mogham