💠حسن ظن اشتباه
🌹💐امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
⬅️إذا استَولَی الصَّلاحُ علی الزَّمانِ و أهلِهِ ثُمّ أساءَ رَجُلٌ الظَّنَّ برَجُلٍ لَم تَظهَرْ مِنهُ حَوبَةٌ فقد ظَلَمَ، و إذا استَولی الفَسادُ علی الزَّمانِ و أهلِهِ فَأحسَنَ رَجُلٌ الظَّنَّ برجُلٍ فَقَد غَرَّرَ.
🔻هر گاه درستی و پاکی بر روزگار و مردمش حکمفرما شد، اگر کسی به دیگری بی آن که گناهی از او آشکار شود گمان بد برد ستم کرده است و هرگاه فساد و نا راستی بر روزگار و مردم آن چیره شد، اگر کسی به دیگری گمان نیک برد و خوش بین باشد، فریب خورده است.
📚نهج البلاغة: الحکمة ۱۱۴
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠کراهت داشتن صحبت زیاد به غیر از ذکر خداوند متعال
🌸رسول خدا صلّی اللّه علیه و اله فرمود:
⬅️عن ابن عمر، قال: قال رسول اللّه صلّی اللّه علیه و اله لا تکثروا الکلام بغیر ذکر اللّه فإنّ کثرة الکلام بغیر ذکر اللّه قسوة القلب، إنّ أبعد النّاس من اللّه القلب القاسی.
🔻جز ذکر خدا، سخن فراوان مگویید. به درستی که سخن فراوان به غیر از ذکر و یاد خدا موجب سنگ دلی است و دورترین مردم از خدا[انسان] سنگ دل میباشد.
📚امالی شیخ طوسی جلد ۱، صفحه ۱۱
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠خروج حضرت امیرالمومنین علیه السّلام برای مبارزه با مرحب
🔻مکحول میگوید: هنگامی که روز جنگ خیبر فرارسید مردی از میان یهودیان خارج گشت که به او مرحب گفته میشد. او مردی بلند قامت و درشت جثّه بود و یهودیان او را به خاطر دلاوری و توانگری اش بر خود مقدّم میداشتند. راوی میگوید: در آن روز مرحب به سوی یاران پیامبر رفت و هیچ کس با او هماورد نشد مگر آنکه میگفت: «من مرحب هستم»آنگاه بر او حمله ور میشد و هیچ یک تاب مقاومت در برابر او را نداشتند. راوی گوید: مرحب دایه ای منجّم [و پیشگوی] داشت که از جوانی و درشت هیکلی مرحب خوشش میآمد و به او میگفت: با هر هماوردی بجنگ و با هرکس که با تو ستیزه کرد بستیز جز کسی که نامش حیدر است. که اگر در مقابلش بایستی کشته خواهی شد. راوی گوید: هنگامی که جنگ آوری مرحب فزونی یافت و مردم از جایگاه او[و توانایی او در جنگ] متحیّر گشتند و نزد پیامبر شکایت کردند و از ایشان خواستند که علی علیه السّلام را به سوی مرحب بفرستد. پیامبر علی علیه السّلام را نزد خود خواند و به او فرمود: ای علی، مرحب را کفایت کن[و او را به تنهایی از بین ببر]. امیر المؤمنین علیه السّلام به سوی مرحب رفت. هنگامی که مرحب امام را دید به سویش شتافت و زمانی که مشاهده کرد حضرت او را بزرگ و با اهمّیّت برنمی شمرد ناراحت شد و بر او بسیار سنگین آمد. سپس جلو آمد در حالی که میگفت: من کسی هستم که مادرم مرا مرحب نام نهاد. علی علیه السّلام قدم پیش نهاد و فرمود: من کسی هستم که مادرم مرا حیدر نامید.
هنگامی که مرحب این سخن را شنید، گریخت و از بیم آنچه دایه اش او را از آن بر حذر داشته بود توقّف نکرد. پس ابلیس در چهرۀ دانشمندی از دانشمندان یهود بر او مجسّم شد و گفت: مرحب کجا میروی؟ مرحب گفت: این هماورده خود را حیدر میخواند! ابلیس پرسید: مگر حیدر کیست؟ مرحب گفت: دایهام مرا از رزم با مردی به نام حیدر بیم میداد و میگفت: او تو را خواهد کشت. ابلیس به او گفت: ننگ بر تو. اگر حیدر جز این یک نفر نبود هرگز مانند تویی از نزد چون اویی باز نمی گشت[و فرار نمی کرد]. تو سخن زنان را میپذیری در حالی که آنان بیش از آنچه درست بگویند به خطا میروند. حیدر در جهان فراوان است. اینک بازگرد شاید تو او را از بین ببری. پس اگر او را کشتی بر قومت سروری و آقایی مییابی و من پشتیبان تو میباشم. [بازگرد که]یهودیان به تو پناه میجویند. پس ابلیس او را بازگرداند و به خدا قسم اندکی نگذشت[به مقدار زمان میان دوشیدن شیر از شتر]که علی علیه السّلام ضربتی به او زد و او با صورت به زمین افتاد و یهودیان در حالی که میگفتند: مرحب کشته شد، مرحب کشته شد.
📚امالی شیخ طوسی جلد ۱، صفحه ۱۴
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠توصیف حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه
⬅️عن جابر الجعفیّ قال: سمعت أباجعفر علیه السلام یقول: سَأَلَ عُمَرُ بْنُ الخَطّابِ أَمِیرَ المُؤْمِنین علیه السلام فَقالَ: أَخْبِرْنِی عَن الْمَهْدِیّ مَا اسْمُهُ؟ فَقالَ: أَمّا اِسْمُهُ فَإِنَّ حَبِیبِی شَهِدَ إِلَیَّ أَنْ لا أُحَدِّثُ بِاسْمِهِ حَتّی یَبْعَثُهُ اللّه ُ. قالَ: فَأَخْبِرْنِی عَنْ صِفَتِهِ. قالَ: هُوَ شابٌّ مَرْبُوعٌ، حَسَنُ الْوَجْهِ، حَسَنُ الشَّعْرِ، یَسِیلِ شَعْرُهُ عَلی مِنْکَبَیْهِ وَنُورُ وَجْهِهِ یَعْلُو سَوادَ لِحْیَتِهِ وَرَأْسِهِ، بِأَبِی ابنُ خِیَرَةِ الإماءِ.
🔻جابر [بن یزید] جعفی میگوید: از امام باقر علیه السلام شنیدم که میفرمودند: عمر بن خطاب از امیرالمؤمنین علیه السلام پرسید: آیا اسم مهدی را به من خبر میدهید؟ حضرت فرمودند: [نام او را نمی گویم] تحقیقا حبیب من شاهد است و از من عهد گرفته است که نام او را نگویم تا زمان قیام آن حضرت که خداوند او را مبعوث فرماید. عرضه داشت: پس از اوصاف و ویژگیهای او به من خبر دهید؟ حضرت فرمودند: ایشان جوانی رشید و تنومند، با چهره ای نیکو و جذاب است، موهایی زیبا دارد که بر شانه مبارکش افتاده و نور صورت ایشان سیاهی محاسن و موی سر او را فرا گرفته است، پدرم به فدای پسر بهترین کنیزان [یعنی نرجس خاتون]!
📚کتاب الغیبه شیخ طوسی صفحه ۷۸۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
هدایت شده از ⸤ طلبه نوشت ⸣
⚜ #خواجه_نصیرالدین_طوسی (۳)
⭕️سوزش ابن قیم شاگرد ابن تیمیه از خواجه نصیرالدین طوسی بخاطر ازاله خلافت بنی عباس
⬅️ابن قیم در اغاثة اللهفان از خواجه نصیر الدین طوسی (ره) به «نصیر الشرک و الکفر» و «الملحد» و «وزیر الملاحده» تعبیر می کند، همه این عصبانیت ها و توهین های او همانطور که خودش گفته بخاطر این است که خواجه نصیر الدین طوسی به هلاکوخان برای فتح بغداد و نابود کردن خلافت بنی عباس مشورت داد و تشویق کرد و هلاکوخان نیز سخن خواجه را عملی کرد و بغداد را فتح کردند و خلیفه بنی عباس مستعصم و محدثین و فقهای درباری اهل سنت را به درک واصل کردند.
🔹این موارد که از علمای اهل سنت آورده می شود برای تأیید سخن علامه شوشتری در مجالس المؤمنین است، از آنجا که برخی جهال به سخن مرحوم شوشتری اعتماد ندارند.
@Talabeh_nevesht110
💠تفسیر به رأی و تشبیه و قیاس
⬅️عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى اَلرِّضَا عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ: مَا آمَنَ بِي مَنْ فَسَّرَ بِرَأْيِهِ كَلاَمِي وَ مَا عَرَفَنِي مَنْ شَبَّهَنِي بِخَلْقِي وَ مَا عَلَى دِينِي مَنِ اِسْتَعْمَلَ اَلْقِيَاسَ فِي دِينِي.
🔻امام هشتم از گفته پدرش از طريق پدرانش از امير المؤمنين (عليه السّلام) نقل كرده كه رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: خداى عز و جل فرمايد به من ايمان ندارد هر كه كلام مرا به رأی خود تفسير كند، مرا نشناخته هر كه مرا همانند خلقم پندارد! بر دين من نباشد هر كه در دينم قياس بكار برد.
📚الأمالی (للصدوق) , جلد ۱ , صفحه ۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠مواعظ گوهرباری از امام ششم علیه السلام
⬅️عَنِ اَلصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ: أَنَّهُ جَاءَ إِلَيْهِ رَجُلٌ فَقَالَ لَهُ بِأَبِي أَنْتَ وَ أُمِّي يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ عَلِّمْنِي مَوْعِظَةً فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ إِنْ كَانَ اَللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى قَدْ تَكَفَّلَ بِالرِّزْقِ فَاهْتِمَامُكَ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلرِّزْقُ مَقْسُوماً فَالْحِرْصُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلْحِسَابُ حَقّاً فَالْجَمْعُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلثَّوَابُ مِنَ اَللَّهِ فَالْكَسَلُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلْخَلَفُ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَقّاً فَالْبُخْلُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَتِ اَلْعُقُوبَةُ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ اَلنَّارَ فَالْمَعْصِيَةُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلْمَوْتُ حَقّاً فَالْفَرَحُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلْعَرْضُ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَقّاً فَالْمَكْرُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلشَّيْطَانُ عَدُوّاً فَالْغَفْلَةُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ اَلْمَمَرُّ عَلَى اَلصِّرَاطِ حَقّاً فَالْعُجْبُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَ كُلُّ شَيْءٍ بِقَضَاءٍ وَ قَدَرٍ فَالْحُزْنُ لِمَا ذَا وَ إِنْ كَانَتِ اَلدُّنْيَا فَانِيَةً فَالطُّمَأْنِينَةُ إِلَيْهَا لِمَا ذَا.
🔻مردى نزد امام صادق عليه السّلام آمد و گفت: پدرم و مادرم فداى تو باد! مرا نصيحت كن. امام فرمود: اگر خداى متعال روزى تو را برعهده گرفته است چرا بايد نگران باشى؟ اگر روزى ات تقسيم شده باشد، چرا بايد حرص بورزى؟ اگر به حساب خدا ايمان دارى، چرا بايد ثروت جمع كنى؟ اگر خدا پاداش مى دهد، سستى و تنبلى براى چيست؟ اگر خداوند عوض مى دهد بخل ورزى براى چيست؟ اگر كيفر و دوزخ از سوى خداوند است، نافرمانى چرا؟ اگر مرگ است، شادمانى و غفلت چرا؟ و اگر عوض بر خداست، دروغ و نيرنگ چرا؟ اگر شيطان دشمن انسان است، غفلت چرا؟ و اگر از صراط خواهى گذشت، خودپسندى براى چيست؟ اگر همه چيز در قضا و قدر الهى گنجانده شده، اندوه و غصه براى چيست؟ و اگر دنيا نمى ماند، چرا بايد به آن اعتماد داشت؟
📚الأمالی (للصدوق) , جلد ۱ , صفحه ۷
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠علت نامگذاری جمعه
⬅️عن محمّد بن سلیمان الدّیلمیّ، عن أبیه، قال: سألت جعفر بن محمّد علیهما السّلام: لم سمّیت الجمعة جمعة؟ قال: لأنّ اللّه (تعالی) جمع فیها خلقه لولایة محمّد و أهل بیته علیهم السّلام.
🔻محمّد بن سلیمان دیلمی از پدرش نقل کرد که او گفت: از امام صادق علیه السّلام پرسیدم، چرا جمعه، جمعه نامیده شد؟ فرمود: زیرا خداوند در آن روز آفریدگانش را برای ولایت محمد و خاندانش علیهم السّلام گرد هم جمع کرده است.
📚امالی شیخ طوسی جلد ۲، صفحه ۶۸۶
🆔 @mohadesin_marefat_110
هدایت شده از ⸤ طلبه نوشت ⸣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴نمایی از رویارویی سپاه ایران شیعی قزلباشان صفوی با اتراک عثمانی غاصب متجاوز در نبرد چالدران
🔘در این جنگ چالدران که بین شاه ایرانی اسماعیل اول (رحمة الله علیه) و سلطان سلیم یکم عثمانی واقع شد، صفویه به جهت قلت عدد و مجهز نبودن به توپخانه شکست خوردند و پایخت صفویه تبریز تسخیر شد و خود شاه اسماعیل صفوی که در خط مقدم بود مجروح شده و بعد از گذشت کمی از این شکست در جوانی از اسف و غم به طرز مشکوکی رحلت نمود (هر چند مورخینی به دروغ گفته اند خودکشی کرد لکن طبق تحقیق مسموم از دنیا رفت و در جای خود اثبات خواهیم کرد).
🔹در سال ۱٠۱۲ ق که جنگی بین شاه عباس صفوی و عثمانیان متجاوز به خاک ایران واقع شد انتقام جنگ چالدران از عثمانیان گرفته شد و مردم تبریز با صفویه همراهی نموده و شورش ایجاد کردند و سربازان عثمانی را سر بریده و به نیزه ها زدند و در این سال، تبریز از اشغال سنی های عثمانی وحشی آزاد شد.
@Talabeh_nevesht110
هدایت شده از ⸤ طلبه نوشت ⸣
⚫️نتایج شوم سقیفه در کلام شیخ مفید (ره)
🔺شیخ در کتاب الافصاح خود می نویسد:
🔹بدانید که اگر آن سه نفر بر آل محمد(علیهم السلام) مقدم نمی شدند و خلافت و ریاست بدست آن سه نفر اگر نمی افتاد! همانا مسلمانان با هم جنگی نداشتند! و در دین هیچ اختلافی نمی شد! و اهل جمل و خوارج و صفین جرئت نمی کردند خون اهل ایمان را حلال بشمارند! خون امیرالمومنین علیه السلام از روی جهل و استحلال ریخته نمی شد! امام حسن و امام حسین علیهما السلام کشته نمی شدند! حرمت اهل بیت علیهم السلام شکسته نمی شد! خون شان ریخته نمی شد!
@Talabeh_nevesht110
لطفا برای شفای مریضی «یا من یجیب المضطر...» را بخونید🙏🌹
💠اطاعت مطلقه از امام معصوم علیه السلام
⬅️عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِی الْجَارُودِ عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ قُلْتُ لِلْأَصْبَغِ مَا کَانَ مَنْزِلَةُ هَذَا الرَّجُلِ فِیکُمْ فَقَالَ مَا أَدْرِی مَا تَقُولُ إِلَّا أَنَّ سُیُوفَنَا کَانَ عَلَی عَوَاتِقِنَا وَ مَنْ أَوْمَأَ إِلَیْهِ ضَرَبْنَاهُ.
🔻ابو جارود گوید به اصبغ بن نباته گفتم: این مرد (امیرالمؤمنین علیه السلام) چه جایگاهی در میان شما دارد؟ گفت: نمی دانم منظورت چیست! اما شمشیرهای ما بر شانه هایمان است و هر کس که او بدو اشاره کند گردنش را میزنیم!
📚الاختصاص - صفحه ۷۷
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠توصیف امیرالمومنین علیه السلام در زبان رسول خدا صلی الله علیه و آله
🔻پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: على عليه السّلام در آسمان هفتم مثل خورشيد تابان ظهرگاهى مى درخشد و در آسمان دنيا مثل ماه درخشنده شب است. خداوند از فضيلت به على بهره اى عطا كرده است كه اگر در ميان ساكنان زمين پراكنده شود، همگى نصيب مى بردند. همچنين از فهم به او بهره اى داده كه مردمان زمين پخش شود، همه بهره مند مى شوند. امام على عليه السّلام در نرم خويى به لوط پيامبر، خلق وخوى به يحيى، در زهد به ايوب، در سخاوت به ابراهيم خليل، در نشاط مثل سليمان بن داود، در توان مندى به حضرت داود شباهت دارد. روى پرده هاى بهشت نام على نوشته شده است. پروردگارم به من مژده داد كه على به وجود مى آيد. نزد من براى او مژده اى است بر ستوده بودنش نزد حق و پاك بودنش در جمع فرشتگان. على عليه السّلام تربيت شده مخصوص من است و نيز اعلان و چراغ هدايت من و بهشت من است و همچنين همدم من. پروردگارم مرا به وجود على انس بخشيد پس از خداوندم خواستم كه او را قبل از من قبض روح نكند و نيز خواستم كه فيض شهادت را پس از من نصيب على سازد، من وارد بهشت شدم در حالى كه ديدم حوريان على بيش از برگ درختان و قصرهاى على به شمار انسان هاست. على از من و من از على هستم. هركه ولايت على را بپذيرد، مرا پذيرفته است. دوست داشتن على نعمت و پيروى كردن از او فضيلت است كه فرشتگان آن را باور دارند. جن هاى صالح به او مى پيوندند. بى گمان پس از من بهتر از على بر زمين قدم نمى گذارد. على عزت است و مايه مباهات و راهنماى راه خداست. على نه شتاب زده است و نه در تباهى سهل انگارى دارد و نه عناد مى ورزد. زمين على را حمل مى كند و او را گرامى مى دارد. پس از من، گرامى تر از على را مادرى نزاييده است. على به هرجا فرود آمده، آن جا را مبارك ساخته است. خداوند حكمت را بر او نازل كرده و آن را با فهمش پوشانده است. فرشتگان همنشين على عليه السّلام هستند و او نمى بينند. اگر بنا بود پس از من به كسى وحى شود، به على وحى مى شد. خداوند به سبب وجود على عليه السّلام محافل را آراسته و لشگريان را گرامى داشته و شهرها را سبزى بخشيده و به سپاهيان عزت ارزانى داشته است. مثل على، خانه خداست كه حاجيان به زيارتش مى روند، درحالى كه به زيارت كسى نمى رود. على به ماه مى ماند كه وقتى در تاريكى طلوع مى كند، ظلمت و تاريكى را از بين مى برد. برآمدن در تاريكىها پرتو مى افكند. على مثل خورشيد است كه به هنگام طلوع همه جا را روشن مى كند. خداوند در كتاب خود او را وصف كرده و در كلام خويش او را ستوده است و نيز آثارش را در او توصيف كرده و در منازل كرامت، روانش ساخته است. پس او در زندگى بزرگ و در مرگ شهيد است.
📚الأمالی (للصدوق) , جلد ۱ , صفحه ۸
🆔 @mohadesin_marefat_110
💠موعظههای حضرت امام صادق علیه السّلام
⬅️عن جمیل عن أبی عبد اللّه علیه السّلام: قال خیارکم سمحاؤکم، و شرارکم بخلاؤکم، و من صالح الأعمال البرّ بالإخوان، و السّعی فی حوائجهم، و فی ذلک مرغمة للشّیطان، و تزحزح عن النّیران، و دخول الجنان. یا جمیل، أخبر بهذا الحدیث غرر أصحابک. قلت: من غرر أصحابی؟ قال: هم البارّون بالإخوان فی العسر و الیسر. ثمّ قال: أما إنّ صاحب الکثیر یهون علیه ذلک. و قد مدح اللّه صاحب القلیل فقال وَ یُؤْثِرُونَ عَلی أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَةٌ وَ مَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ [الحشر (۵۹): ۹].
🔻امام صادق علیه السّلام فرمود: بهترین شما بخشنده ترین شماست و بدترین شما بخیل ترین شماست و از جمله اعمال صالح، نیکی به برادران دینی و تلاش در برآورده ساختن حاجات آنان است و در این کار پوزۀ شیطان به خاک مالیده میشود و دوری از دوزخ و داخل شدن در بهشت به دست میآید. ای جمیل! این حدیث را برای نیکان یارانت روایت کن. عرضه داشتم: نیکان یارانم چه کسانی هستند؟ فرمود: آنان کسانی هستند که در تنگدستی و آسایش به برادران دینی خود نیکی میکنند. سپس فرمود: اما برای ثروتمند، نیکی و احسان آسان است و خداوند احسان تنگدستان را ستوده است و فرموده: «و دیگران را بر خود مقدم میدارند هرچند خود فقیر باشند، کسانی که از بخل خویش بر کنار مانده باشند رستگارند. »[حشر (۵۹): آیۀ ۹]
📚امالی شیخ طوسی جلد ۱، صفحه ۱۵۰
🆔 @mohadesin_marefat_110
📜 #اجنه_در_روایات (۱)
💠جن مومن شیعه در چهره انسان
➖عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ یَرْفَعُهُ إِلَی مُعَتِّبٍ مَوْلَی أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنِّی لَوَاقِفٌ یَوْماً خَارِجاً مِنَ الْمَدِینَةِ وَ کَانَ یَوْمَ التَّرْوِیَةِ فَدَنَا مِنِّی رَجُلٌ فَنَاوَلَنِی کِتَاباً طِینُهُ رَطْبٌ وَ الْکِتَابُ مِنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام وَ هُوَ بِمَکَّةَ حَاجٌّ فَفَضَضْتُهُ وَ قَرَأْتُهُ فَإِذَا فِیهِ إِذَا کَانَ غَداً افْعَلْ کَذَا وَ کَذَا وَ نَظَرْتُ إِلَی الرَّجُلِ لِأَسْأَلَهُ مَتَی عَهْدُکَ بِهِ فَلَمْ أَرَ شَیْئاً فَلَمَّا قَدِمَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام سَأَلْتُهُ عَنْ ذَلِکَ فَقَالَ ذَلِکَ مِنْ شِیعَتِنَا مِنْ مُؤْمِنِی الْجِنِّ إِذَا کَانَتْ لَنَا حَاجَةٌ مُهِمَّةٌ أَرْسَلْنَاهُمْ فِیهَا.
🔻معتب غلام امام صادق علیه السّلام گفت: من روزی بیرون مدینه بودم و آن روز روز ترویه بود و مردی نزد من آمد و نامه ای به من داد که مهرش تر بود و نامه از امام صادق علیه السّلام بود که در مکه به حج رفته بود، من نامه را باز کردم و خواندم و در آن نوشته بود « فردا چنین و چنان کن» و به مرد نگاه کردم تا از او بپرسم چه زمانی نزد امام بودی ولی کسی را ندیدم، و چون آن حضرت برگشت از ایشان در مورد آن پرسیدم؛ فرمود: او یکی از شیعیان ما بود که از مؤمنان جن است و چون کار مهمی برایمان پیش آید آنها را به دنبالش میفرستیم.
📚دلائل الإمامة ج ۱، ص ۲۷۹
🆔 @mohadesin_marefat_110