◾️یک توصیه برای تعقیبات نماز◾️
▪️سه صلوات به روح مطهّر حضرت خدیجه سلام الله علیها هدیه کنید و پس از آن حِرزِ منتسب به ایشان را بخوانید:
[[بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ یا حَىُّ یا قَیُّومُ بِرَحْمَتِکَ اَسْتَغیثُ فَاَغِثْنى وَلا تَکِلْنى اِلى نَفْسى طَرْفَهَ عَیْنِ اَبَداً وَ اَصْلِحْ لى شَاْنى کُلَّهُ]]
▪️به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانیاش همیشگى است، اى زنده، اى پاینده، به رحمتت فریادرسى میطلبم، پس به فریادم برس و مرا هرگز چشم برهم نهادنى به خود وامگذار و همۀ کارهایم را اصلاح فرما.
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی◾️
▪️در آیهی هفتاد و یکم سورهی توبه، اوّل ولایت و محبّت بین مؤمنین را و بعد امر به معروف و نهی از منکر را مطرح میکند. امر و نهی وقتی اثر میکند که محبّت برقرار باشد.
▪️عقرب و مار سمّی بهترند از کسی که به اسم امر به معروف و نهی از منکر، به افراد نیش میزند و آنها را میآزارد و از خدا و اولیا و دین بیزار میکند.
▪️امر به معروف جایی مؤثّر است که طرف مقابل به تو مؤمن باشد و تو را قبول داشته و دوست داشته باشد. هر جا قرآن فرمود: مؤمنین را چنین و چنان بکن، مقصود مُؤمِنین بِکَ است، یعنی کسانی که به تو ایمان دارند.
◾️مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب◾️
#امر_به_معروف_تربیت_و_اصلاح
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️حکمتِ حجاب
▪️فارغ از استدلالهای عقلی و روایات در مسألۀ حجاب، برای محبوب شدن نزد خدای متعال و پیامبر و ائمه علیهم السّلام بهتر است باب سلیقه آنها لباس پوشید. پوشش مورد پسند آنها پوشش حضرت زهرا سلام الله علیها و زنان اهل بیت علیهم السّلام است...
▪️حجاب مانع دیده شدن زن نیست، حجاب برای دیده شده زن است. شخصیّت اصلی زن، روحِ زن است. حقیقت انسانی به فهم، درک، معرفت و کمالات روحی اوست.
▪️بدن؛ مَرکَبِ انسان است نه خودِ انسان. خودِ انسان؛ اندیشهها، روحیّات، خلقیّات، معرفت، ایمان و کمالات انسانی است. بدن؛ مَرکَبِ انسان است.
▪️خدای متعال تدبیری اندیشیده است تا بدنِ زن که مَرکَبِ او و حجاب و مانعی برای دیده شدن شخصیّت انسانی اوست را بپوشاند تا شخصیّت اصلی زن در جامعه دیده شود و زن بهعنوان یک اندیشۀ بزرگ، روح متعالی و انسان صاحب کرامت دیده شود، نه یک پیکر محرّک....
◾️استاد مهدی طیّب ۸۵/۰۱/۲۸◾️
#حجاب_و_حقوق_زن
@mohamad_hosein_tabatabaei
#مراقبات_ماه
▪️از پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است: « #شوّال نامیده شد زیرا گناهان مؤمنین در آن از بین می رود» در «اقبال» آمده است: ورود در ماه شوال مانند ورود در رجب است و قبلا بطور کامل گفتیم که چگونه باید در این ماه وارد شد. و اگر نمی توانی آنچه را گفتیم بکار بندی، باید مانند کسانی که احترام این ماه را قبول دارند وارد آن شوی. و همانگونه که کسی وارد شهر مکه و خانه خدا می شود و آن را بزرگ می دارد تو نیز باید با حرف و عمل این ماه را بزرگ بداری. زیرا این ماه حرام می باشد.
▪️بنابراین لازم است عقل و قلب تو این ماه را بزرگ دانسته و مواظب اعضای بدنت باشی که در صراط مستقیم سیر نمایند. و بنده هنگامی می تواند ادعا کند که تمام آداب بندگی را رعایت کرده است که تمامی کارهای او مطابق با رضایت مالکش باشد».
▪️این کلام طولانی را بخاطر فوایدی که در برداشت ذکر کردیم. ولی در این کلام این مطلب بود که شوال ماه حرام است و این خلاف مشهور است. بلکه از سخنان بعضی از بزرگان استفاده می شود که تا به حال کسی چنین چیزی نگفته است، زیرا در مقابل قول مشهور این قول را نقل کرده اند که ماههای حرام از دهه آخر «ذی الحجه» شروع و در دهم «ربیع الاخر» پایان می یابد. البته در «وسایل» روایتی نقل شده مبنی بر اینکه شوال از ماههای حرام بوده و محرّم ماه حرام نیست.
▪️احتمال بعیدی هم هست که عبارت سید این باشد: « #شوال_ماه_احرام_است». بهر صورت همینقدر که این ماه، ماه احرام برای زیارت خانه خدا می باشد بزرگداشت آن لازم است. زیرا حتما خصوصیتی داشته که از ماههای حج و وقت تشریع اعمال حج گردیده و زیارت خانه خدا در آن قرار گرفته است. و این، برای بنده ای که مراقب معامله با مولای خود می باشد مطلب مهمی است.
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️روزه های این ماه (شوال)
▪️در بعضی روایات #روزه شش روز بعد از عید وارد شده است. و در روایات دیگری آمده است که روزه سه روز بعد از این دو عید مطلوب نیست.
▪️بهمین جهت این #شش_روز، از #سه_روز_بعد_از_عید شروع می گردد.
▪️نیز روایت شده است که: «روزه ماه رمضان و شوال و هر چهارشنبه و پنجشنبه جانشین روزه روزگار بوده و کسی که این مقدار روزه بگیرد، وارد بهشت می شود».
#المراقبات
@mohamad_hosein_tabatabaei
کیش مهر (درمحضر علامه طباطبایی)
آیات 60-42 آل عمران، قسمت چهارم بخش ششم ● دو حجت و دليل بر نفى الوهيت عيسى (علیه السلام ) در تمثيل
آیات 60-42 آل عمران، قسمت چهارم
بخش هفتم
● جمله ((الحق من ربك )) از بديع ترين بيانات قرآنى است
و جمله : ((الحق من ربك )) از بديع ترين بيانات قرآنى است ، چون كلمه حق را مقيد به كلمه من كرده كه بر ابتدا دلالت مى كند و هيچ حرف ديگرى اين معنا را نمى رسانيد، مثلا اگر مى فرمود: ((الحق مع ربك ، حق با رب تو است ))، نه تنها آن معنا را نمى رسانيد، بلكه بوئى از شرك در آن
احساس مى شد، يعنى ممكن بود كسى خيال كند كه
ترجمه تفسير الميزان جلد 3 صفحه : 335
خداى تعالى و حق ، دو موجود باهمند و نيز بوئى از عجز از آن احساس مى شد، چون ممكن بود كسى خيال كند كه خداى تعالى به خودى خود ناتوان است و حق او را يارى مى كند.
نكته اى كه از كلمه ((من )) فهميده مى شود اين است كه در عالم آنچه حق است و هر قضيه و حكمى كه داراى واقعيت مى باشد، هر چه بوده و هر قدر هم كه بديهى باشد، همچون قضيه : ((عدد چهار زوج )) است و ((عدد يك نصف عدد دو است )) و... بديهى و ضرورى مى باشد، بالاخره انسان آن را از خارج گرفته ، يعنى از واقعيت هستى اخذ كرده است و واقعيت خارج ، همه اش وجود و وجود همه اش از ناحيه خداى تعالى است ، همچنان كه خير همه اش از او است ، و به همين جهت است كه از صفات خداى تعالى است كه : ((لا ييئل عما يفعل و هم يسئلون ))، پس غير او هر عملى بكند، وقتى بازخواست نمى شود كه عملش حق باشد. و اما فعل خداى تعالى چون از مقوله وجود است ، قهرا صورت علميه اش جز حق نمى تواند چيز ديگرى باشد. ساده تر بگويم : فعل خدا دو جور نيست تنها يكجور است آن هم حق .
#تفسیر_المیزان
#سوره_آل_عمران
#علامه_طباطبایی_ره
🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸🔷🔹🔶🔸
🔹💠کانال کیش,مهر💠🔹
🔺درمحضرعلامه طباطبایی ره🔺
▶️: https://telegram.me/mohamad_hosein_tabatabaei
🚩 ورود مسلم بن عقیل به کوفه - پنجم ماه شوّال
▪️مسلم بن عقیل به امر امام حسین علیه السّلام در پانزدهم ماه رمضان از مکّه حرکت کرد. خود امام حسین علیه السّلام تا روز هشتم ماه ذیالحجّه در مکّه ماندند. امام در پانزدهم ماه رمضان به مسلم بن عقیل ماموریت دادند که به کوفه برود
▪️او هم پانزدهم ماه رمضان از مکّه بیرون آمد و در پنجم ماه شوّال وارد کوفه شد که با آن استقبال عظیم مواجه شد و آن جمع عظیم به نمایندگی از امام حسین علیه السّلام با او بیعت کردند. امّا بعد که حکم ابن زیاد به فرمانداری کوفه رسید و خودش هم در کوفه مستقر شد، این مردم سست عهد و پیمان شکن که در طول تاریخ رویشان سیاه است، او را تنها گذاشتند....
▪️آن بزرگوار را چقدر غریبانه ترک کردند! تنهایش گذاشتند! به گونهای که هیچ کس نبود او را پناه دهد، حتی یک نفر. چقدر غریبانه در این شهر به شهادت رسید. تنها یک زن که از همۀ مردان عالم مردانگی بیشتری داشت به مسلم پناه داد.....
◾️استاد مهدی طیّب
#مناسبات_ماه_شوال◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️زن و مرد؛ تفاوت یا برتری؟
▪️خداوند در دستگاه آفرينش و در حوزۀ حیات بشری نقشهایی را تعریف کرده که این نقشها اقتضای توانمندیهای خاصی داشته است. بخشی از این نقشها بر عهدۀ مردان و بخشی بر عهدۀ زنان میباشد. بنابراین زن و مرد براساس آن نقشها، توانمندیها و ویژگیهای متفاوتی دارند. لذا بحث برتری مرد یا زن مطرح نیست...
▪️تفاوت بین زن و مرد در خصوصیات جسمی و روانی قابل انکار نیست. اما این تفاوت، ارزشی نیست. بلکه ناشی از نقش متفاوتی است که زن یا مرد بر عهده دارند....
▪️یکی حسابگرتر یکی عاطفیتر، یکی جدّیتر یکی لطیفتر، به خاطر همان نقشهای متفاوت....
▪️ظهور زن جمال و بطونش جلال است، ظهور مرد جلال و بطونش جمال است. هیچکدام از جمال یا جلال خالی نیستند، اما جنبه ظاهر در وجودشان با هم متفاوت است...
◾️استاد مهدی طیّب ۱۴۰۱/۰۵/۲۴◾️
#حجاب_و_حقوق_زن
@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی◾️
▪️در امر به معروف و نهی از منکر مواظب باشید با فروع دین، گردن اصول دین را نزنید. احکام شرع، فروع دین است و محبّت و ولایت خدا و اولیائش اصل دین است. خانهی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السّلام را به این جرم آتش زدند که اگر کسی از جماعت مسلمین کناره بگیرد و تا سه روز در جماعت حاضر نشود، باید خانهاش را سوزاند. معاویه به یزید گفت اگر خواستی با امام حسین علیه السّلام درگیر شوی، با شمشیر جدّش او را بکش؛ فَاقتُلهُ بِسَیفِ جَدِّهِ. یزید هم حکم خروج امام حسین علیه السّلام از دین را به علّت نیمهکاره گذاشتن حج و قیام علیه خلیفهی رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم، از شریح قاضی گرفت و با فتوای فقهی، حضرت را به شهادت رساند.
▪️به گونهای روی عمل به احکام فشار نیاورید که افراد را از خدا و دین منزجر سازید و به اصل دینشان، یعنی محبّت آنها به خدا و اهل بیت علیهم السّلام، لطمه وارد شود. مثل بچّهای که مادرش او را نزد استاد آهنگری به شاگردی گذاشته بود و هر روز صبح زود او را از خواب بیدار میکرد و میگفت برو استاد، و اینقدر به او فشار آورد که آخرالامر بچّه گفت خدا یا استاد را مرگ بدهد که من دیگر او را نبینم، یا استاد را کور کند که دیگر او مرا نبیند (هر دو طرف را به استاد زد.)
◾️مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب◾️
#امر_به_معروف_تربیت_و_اصلاح
@mohamad_hosein_tabatabaei
☑️ادراک لذّات
▪️از یکی از مشایخ ارباب معرفت رضوان الله علیه شنیدم که می فرمود:
▪️جرعه آبی که در بهشت نوشیده می شود همه لذّتها را داراست، از لذّتهایی که به گوش درک می شود مانند انواع موسیقی و آهنگهای دلنشین و لذّتهایی که با چشم درک می شود از دیدین صورتهای بسیار زیبا و سایر رنگها و شکلها و بقیه حواس نیز به همین قسم بهره مند می شوند و لذّت می برند حتّی شهوت و مقاربت و همبستر شدن را نیز در نوشیدن آب احساس می کند به طوری که هر یک از این لذّتها به طور جداگانه ای درک می شود.
◾️شرح دعای سحر/ حضرت امام خمینی_رضوان الله تعالی_/ص۴۸_۴۹◾️
◾️ترجمه رساله الولایه/حضرت علامه طباطبایی_رضوان الله تعالی_ ص۲۹◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️با یکی از دوستان خدمت آقایی بودیم شخصی می خواست به مگه مشرف شود ، به ایشان عرض کرد که در حق ما دعا فرمایید. آن آقا چنین دعا کرد : امیدوارم که ان شاء الله بروی و بر نگردی ! خیلی از این دعا خوشم می آمد.
آری! به مکه بروی و بدون تحول اساسی برنگردی. این سفر ، هم سفر آفاقی است و هم سفر انفسی ، پس باید در او تغییر و تحولی حاصل شود و الّا برود و باز با همان حال و هوای قبل از سفر مکه برگردد چه سود؟
▪️در قرآن کریم راجع به ادب انبیا با خدا تأمل بفرمایید. رعایت ادب در حرف زدن و حالات دیگرشان چگونه است؟ چقدر با احتیاط حرف می زنند، برخوردهایشان با بندگان خدا چگونه است؟ روایت است که هیچ وقت حضرت رسول صلى الله عليه و آله نیم صورت به کسی نگاه نمی کرد ، بلکه اگر کسی او را صدا می کرد با تمام مقادیم بدن به سوی او بر می گشت و به حرفش گوش می داد.
◾️شرح اشارات و تنبیهات/نمط نهم ص۲۳۹
استاد علامه حسن زاده ی آملی◾️
@mohamad_hosein_tabatabaei
لبها معطر است
سلامٌ علی الحسین
عالم معطر است
سلامٌ علی الحسین...
#السلام_علے_الحسین
@mohamad_hosein_tabatabaei