eitaa logo
محمد کثیری | احکام شرعی 🇵🇸
42.2هزار دنبال‌کننده
288 عکس
310 ویدیو
8 فایل
کانال پرسمان احکام شرعی 👈 @mohammad_kasiri سوالات شرعی 👈 تماس با 096400
مشاهده در ایتا
دانلود
⁉️مساله( 151 ) وضو شامل چه کاری می شود وچند نوع وضو داریم؟🤔 📚 پاسخ : ✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم): عبارت است از شستشوی صورت و دستها و مسح سر و روی پا به كيفيت مخصوص؛ اين عمل كه در شرع مقدس وسيله‌ی طهارت معنوی شمرده شده است، مقدمه‌ی برخی اعمال واجب و اعمال مستحب است، از قبيل نماز، طواف، تلاوت قرآن، ورود در مسجد و غير اين‌ها... 🔶سه نوع وضو داریم: 🔹وضو ترتیبی 🔹وضو ارتماسی 🔹وضو جبیره ایی ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 152 ) وضوی ترتیبی به چه صورت است؟🤔 📚 پاسخ : ✍آیت الله خامنه ای: به نیّت وضو و با ترتیب، صورت، دست راست و دست چپ شسته شود، سپس مسح سر و پاها با رطوبت باقی مانده بر دست، انجام شود. ✍آیت الله سیستانی: در وضو واجب است صورت و دست‌ها را بشویند، و جلوی سر و روی پاها را مسح کنند درازای صورت را باید از بالای پیشانی جایی که موی سر بیرون می‏آید تا آخر چانه شست، و پهنای آن به مقداری که بین انگشت وسط و شست قرار می‏گیرد باید شسته شود، و اگر مختصری از این مقدار را نشویند وضو باطل است، و اگر انسان یقین نکند که این مقدار کاملاً شسته شده باید برای اینکه یقین کند، کمی اطراف آن را هم بشوید. بعد از شستن صورت باید دست راست، و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشت‌ها بشوید. اگر انسان یقین نکند که آرنج را کاملاً شسته، باید برای آنکه یقین کند، مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید. بعد از شستن هر دو دست باید جلوی سر را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کند، و احتیاط مستحب آن است که با کف دست راست مسح نماید. و مسح را از بالا به پایین انجام دهد. بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده، روی پاها را از سر یکی از انگشت‌ها تا مفصل مسح نماید و بنا بر احتیاط واجب مسح تا برآمدگی روی پا کافی نیست. و احتیاط مستحب آن است که پای راست را با دست راست، و پای چپ را با دست چپ مسح نماید. ✍آیت الله مکارم: وضو ی ترتیبی به این صورت است که : بعد از نیت، صورت را از بالاى پيشانى(جايى كه موى سر مى‏رويد) تا آخر چانه بشویند. سپس دست راست را از آرنج تا سر انگشتها و بعد از آن دست چپ را به همين ترتيب شسته و بعد از آن جلو سر را با رطوبتی كه در دست باقى مانده(آب وضو) مسح نموده سپس پای راست و در آخر پای چپ را از سر یکی از انگشتها (غیر از انگشت کوچک) تا برآمدگى پشت پا با همان رطوبتى كه در دست مانده مسح می كند. ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 153 ) وضوی ارتماسی چگونه انجام می شود؟🤔 📚 پاسخ : ✍آیت الله خامنه ای: صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو ببرد، به این صورت که ابتدا آنها را در آب فرو ببرد، سپس به قصد وضو،صورت را از قسمت پیشانی و دستها را از قسمت آرنج از آب بیرون آورد و بعد از آن به ترتیب، سر و روی پاها را (با همان خیسیِ دست) مسح کند. ✍آیت الله سیستانی: وضوی ارتماسی آن است که انسان صورت و دست‌ها را به قصد وضو در آب فرو برد، و ظاهر آن است که مسح با تری دستی که ارتماسی شسته شده اشکال ندارد هرچند خلاف احتیاط است. در وضوی ارتماسی هم باید صورت و دست‌ها از بالا به پایین شسته شود، پس اگر وقتی که صورت و دست‌ها را در آب فرو می‏برد قصد وضو کند، باید صورت را از طرف پیشانی، و دست‌ها را از طرف آرنج در آب فرو برد. اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد، اشکال ندارد. ✍آیت الله مکارم: در وضوى ارتماسى بايد صورت و دستها از بالا به پايين شسته شود، يعنى اگر وقتى صورت و دستها را در آب فرو مى‏برد قصد وضو كند، بايد صورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد و اگر موقع بيرون آوردن از آب قصد وضو مى‏كند بايدصورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج بيرون آورد. ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 154 ) حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔 📚 پاسخ : ✍آیت الله خامنه ای: حالت هاي مختلف وضوی جبيره 👇 🔻اگر زخم یا شکستگی بر اعضایی است که باید شسته شود (صورت يا دست ها) ۱: چنانچه روی آن باز است: الف: آب برای آن ضرر ندارد:👈 لازم است به طور معمول وضو گرفته شود. ب: آب برای آن ضرر دارد:👈 اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد. ۲: اگر روی آن بسته است: الف: باز کردن آن امکان دارد،👈 چنانچه آب برای آن ضرر دارد: اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد. ✳ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم نجس است: باید زخم را آب بکشد و به طور معمول وضو بگیرد. ✴ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم پاک است: لازم است آب را به عضو برساند و کشيدن دست تر کفايت نمي کند. ب: اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر دارد:👈 🔶 اطراف زخم را بشويد و اگر جبيره پاك است روى آن را مسح كند و اگر جبيره نجس است يا نمى‏شود روى آن را دست تر كشيد (مثلًا دوايى است كه به دست مى‏چسبد)، پارچه پاكى را به طورى كه جزء جبيره حساب شود، روى آن بگذارد و دست تر روى آن بكشد و اگر اين هم ممكن نيست، احتياط واجب آن است كه وضو بگيرد و نیز تيمم کند. ✅ اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر ندارد: 🔷 در صورتی که زخم و جبیره پاک است بايد آب را به روى زخم برساند، و اگر زخم يا چيزى كه روى آن گذاشته نجس است، چنانچه آب كشيدن آن و رساندن آب به روى زخم ممكن باشد بدون زحمت و مشقت، بايد آن را آب بكشد و موقع وضو آب را به زخم برساند. ⁉ : ۱: هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند می‌گذارند، جبیره نام دارد؛ مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی. ۲: غسل جبيره‏اى مثل وضوى جبيره‏اى است، ولى بنابر احتياط واجب بايد آن را ترتيبى به‏جا آورند نه ارتماسى. ۳: اگر جبيره، تمام صورت يا تمام يكى از دست‏ها را فرا گرفته باشد باز احكام جبيره جارى بوده و وضوى جبيره‏اى كافى است، ولى اگر بيشتر اعضاى وضو را گرفته باشد، تيمم کفایت می کند هر چند بنابر احتياط مستحب بين عمل جبيره و تيمم جمع نمايد. ۴: در جبیره ای که موضع شستن است، اگر دست کشیدن مشکل است و یا ممکن نیست مانند میان پارچه و پانسمان، دست کشیدن آن مقدار لازم نیست ولی در جبیره ای که در موضع مسح است باید به همان مقداری (که اگر جبیره نبود) از نظر مقدار و کیفیت مسح شود. ۵: كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيره‏اى نماز بخواند، چنانچه بداند كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمى‏شود، مى‏تواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد كه تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتياط واجب آن است كه صبر كند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل جبيره‏اى به جا آورد. ادامه نظرات👇👇👇 ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 155 ) حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔 📚 پاسخ : ✍آیت الله سیستانی: وضوی جبیره در صورت‌های مختلف به شیوۀ ذیل انجام می‌شود: صورت اوّل:👇👇 زخم یا دمل یا شکستگی در اعضاء شستنی (صورت یا دست‌ها) باشد: الف. روی آن بسته است؛👈 در این صورت فرد باید اطراف آن را شسته و روی جبیره را به احتیاط واجب مسح نماید. ب. روی آن باز است: 1. زخم یا دُمَل؛ چه اینکه شکستگی هم داشته باشد یا نه؛ در این صورت، فرد باید اطراف آن را بشوید و لازم نیست قسمت زخم یا دُمَل را وضو دهد، هرچند احتیاط مستحب آن است که پارچۀ پاکی روی آن گذاشته و روی پارچه دست تَر بکشد. 2. شکستگی بدون زخم و جراحت؛ در این صورت فرد باید تیمّم نماید. صورت دوّم: زخم یا دُمَل یا شکستگی در اعضاء مسحی است: الف. روی آن بسته است؛👈 در این صورت، فرد باید روی جبیره را برای وضو مسح کند. ب. روی آن باز است؛👈 در این صورت، فرد باید تیمّم کند و احتیاط مستحب است وضوی جبیره‌ای هم بگیرد، به این صورت که پارچۀ پاکیروی آن گذاشته و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح نماید. 🔶اگر جبیره تمام عرض روی پای فرد را گرفته، ولی مقداری از اطراف بالای پا و مقداری از اطراف انگشتان باز باشد، باید روی قسمت‌‌های باز و جبیره را مثل وضوی معمولی به ترتیب مسح نماید. کسی که در دست و انگشت‌‌هایش جبیره دارد و در هنگام وضو، دست تر روی آن کشیده است، می‌‌تواند سر و پا را با همان رطوبت مسح کند، هرچند احتیاط مستحب آن است که مسح را با قسمتی انجام دهد که جبیره ندارد. 🔶 اگر جبیره بعضی از اعضای وضو را فرا گرفته باشد - مانند تمام صورت یا تمام یک دست - وضوی جبیره‌‌ای کافی است؛ ولی اگر جبیره تمام اعضای وضوی فرد یا نزدیک به تمام اعضای وضو را فرا گرفته باشد، بنابر احتیاط واجب، باید هم تیمّم نماید و هم وضوی جبیره‌‌ای بگیرد ادامه نظرات👇👇 ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 156 ) حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔 📚 پاسخ : ✍آیت الله مکارم: چیزى که با آن زخم یا عضو شکسته را مى بندند و دوایى که روى آن مى گذارند «جبیره» نامیده مى شود. 🔻 هرگاه در یکى از جاهاى وضو زخم یا دُمَل یا شکستگى باشد، چنانچه روى آن باز است و خون ندارد و آب هم براى آن مضر نیست باید مطابق معمول، وضو بگیرد. 🔻هرگاه زخم یا دُمَل یا شکستگى در صورت و دستها است و روى آن باز مى باشد; امّا آب ریختن روى آن ضرر دارد، کافى است اطراف آن را بشوید، ولى اگر کشیدن دستِ تر بر آن ضرر ندارد باید دستِ تر بر خود آن نیز بکشد و اگر ضرر دارد مستحبّ است پارچه پاکى روى آن بگذارد و دستِ تر روى آن بکشد. 🔻 هرگاه زخم یا دمل و شکستگى در محلّ مسح باشد چنانچه نتواند آن را مسح کند باید پارچه پاکى روى آن بگذارد و روى پارچه را با رطوبت آب وضو مسح کند و بنابر احتیاط واجب، تیمّم هم بنماید و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد باید وضوى بدون مسح بگیرد و بنا بر احتیاط واجب تیمّم هم بکند. 🔻 هرگاه زخم یا دمل و شکستگى با پارچه یا گچ یا مانند آن بسته شده است، چنانچه باز کردن آن ضرر و مشقّت زیادى ندارد و آب هم براى آن مضر نیست، باید آن را باز کند و وضو بگیرد، در غیر این صورت اطراف زخم یا شکستگى را بشوید و احتیاط مستحب آن است که روى جبیره را نیز مسح کند و اگر جبیره، نجس است یا نمى شود روى آن دستِ تر بکشد، پارچه پاکى را بر آن ببندد و دستِ تر روى آن بکشد. 🔻 هرگاه جبیره تمام صورت یا تمام یکى از دستها را گرفته باشد، باید بنا بر احتیاط هم وضوى جبیره اى بگیرد و هم تیمّم کند، همچنین اگر جبیره تمام اعضاى وضو را گرفته باشد. 🔻کسى که در کف دست و انگشتهایش جبیره دارد و در موقع وضو دستِ تر روى آن کشیده، مى تواند مسح سر و پا را با همان رطوبت انجام دهد و اگر کافى نباشد، از جاهاى دیگر وضو رطوبت مى گیرد. 🔻 هرگاه جبیره بیشتر از معمول، اطراف زخم را گرفته و برداشتن آن ممکن نیست باید به دستور جبیره عمل کند و بنا بر احتیاط مستحبّ، تیمّم هم بنماید و اگر برداشتن جبیره اضافى ممکن است باید آن را بردارد. 🔻 هرگاه در جاى وضو، زخم و جراحت و شکستگى وجود ندارد، امّا به جهت دیگرى آب براى آن ضرر دارد، باید تیمّم کند، ولى اگر فقط براى مقدارى از دست و صورت ضرر دارد، چنانچه اطراف آن را بشوید کافى است و احتیاط آن است که تیمّم هم بکند. 🔻 اگر در جاى وضو یا غسل چیزى چسبیده که برداشتن آن ممکن نیست، یا بسیار مشقّت دارد باید به دستور جبیره عمل کند، یعنى اطراف آن را بشوید و روى آن را دست بکشد. 🔻 غسل جبیره اى مثل وضوى جبیره اى است، ولى تا ممکن است باید غسل را ترتیبى بجا آورد، بنا بر احتیاط واجب. 🔻کسى که وظیفه او تیمّم است، هرگاه در اعضاى تیمّم او زخم، یا دُمَل، یا شکستگى باشد باید مطابق دستور وضوى جبیره اى تیمّم جبیره اى کند. 🔻 کسى که وظیفه او وضو یا غسل جبیره اى است، چنانچه مى داند تا آخر وقت عذر او برطرف نمى شود مى تواند در اوّل وقت نماز بخواند، امّا اگر امید دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتیاط واجب آن است که صبر کند. 🔻اگر بخاطر درد چشم شستن صورت ضرر دارد باید تیمّم کند و اگر مى تواند اطراف چشم و بقیّه صورت را بشوید کافى است. 🔻نمازهایى را که با وضو یا غسل جبیره اى مى خوانند اعاده ندارد، مگر این که قبل از پایان وقت نماز، عذر برطرف شود، در اینجا بنابر احتیاط واجب، نماز را اعاده کنند. ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄ @mohammad_kasiri ┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .