⁉️مساله( 151 )
وضو شامل چه کاری می شود وچند نوع وضو داریم؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
عبارت است از شستشوی صورت و دستها و مسح سر و روی پا به كيفيت مخصوص؛ اين عمل كه در شرع مقدس وسيلهی طهارت معنوی شمرده شده است، مقدمهی برخی اعمال واجب و اعمال مستحب است، از قبيل نماز، طواف، تلاوت قرآن، ورود در مسجد و غير اينها...
🔶سه نوع وضو داریم:
🔹وضو ترتیبی
🔹وضو ارتماسی
🔹وضو جبیره ایی
#وضو
#تعریف_وضو
#وضو_ترتیبی
#وضو_ارتماسی
#وضو_جبیره
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 152 )
وضوی ترتیبی به چه صورت است؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
به نیّت وضو و با ترتیب، صورت، دست راست و دست چپ شسته شود، سپس مسح سر و پاها با رطوبت باقی مانده بر دست، انجام شود.
✍آیت الله سیستانی:
در وضو واجب است صورت و دستها را بشویند، و جلوی سر و روی پاها را مسح کنند
درازای صورت را باید از بالای پیشانی جایی که موی سر بیرون میآید تا آخر چانه شست، و پهنای آن به مقداری که بین انگشت وسط و شست قرار میگیرد باید شسته شود، و اگر مختصری از این مقدار را نشویند وضو باطل است، و اگر انسان یقین نکند که این مقدار کاملاً شسته شده باید برای اینکه یقین کند، کمی اطراف آن را هم بشوید.
بعد از شستن صورت باید دست راست، و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
اگر انسان یقین نکند که آرنج را کاملاً شسته، باید برای آنکه یقین کند، مقداری بالاتر از آرنج را هم بشوید.
بعد از شستن هر دو دست باید جلوی سر را با تری آب وضو که در دست مانده مسح کند، و احتیاط مستحب آن است که با کف دست راست مسح نماید. و مسح را از بالا به پایین انجام دهد.
بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده، روی پاها را از سر یکی از انگشتها تا مفصل مسح نماید و بنا بر احتیاط واجب مسح تا برآمدگی روی پا کافی نیست. و احتیاط مستحب آن است که پای راست را با دست راست، و پای چپ را با دست چپ مسح نماید.
✍آیت الله مکارم:
وضو ی ترتیبی به این صورت است که : بعد از نیت، صورت را از بالاى پيشانى(جايى كه موى سر مىرويد) تا آخر چانه بشویند. سپس دست راست را از آرنج تا سر انگشتها و بعد از آن دست چپ را به همين ترتيب شسته و بعد از آن جلو سر را با رطوبتی كه در دست باقى مانده(آب وضو) مسح نموده سپس پای راست و در آخر پای چپ را از سر یکی از انگشتها (غیر از انگشت کوچک) تا برآمدگى پشت پا با همان رطوبتى كه در دست مانده مسح می كند.
#وضو
#وضو_ترتیبی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 153 )
وضوی ارتماسی چگونه انجام می شود؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو ببرد، به این صورت که ابتدا آنها را در آب فرو ببرد، سپس به قصد وضو،صورت را از قسمت پیشانی و دستها را از قسمت آرنج از آب بیرون آورد و بعد از آن به ترتیب، سر و روی پاها را (با همان خیسیِ دست) مسح کند.
✍آیت الله سیستانی:
وضوی ارتماسی آن است که انسان صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد، و ظاهر آن است که مسح با تری دستی که ارتماسی شسته شده اشکال ندارد هرچند خلاف احتیاط است.
در وضوی ارتماسی هم باید صورت و دستها از بالا به پایین شسته شود، پس اگر وقتی که صورت و دستها را در آب فرو میبرد قصد وضو کند، باید صورت را از طرف پیشانی، و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد.
اگر وضوی بعضی از اعضاء را ارتماسی و بعضی را غیر ارتماسی انجام دهد، اشکال ندارد.
✍آیت الله مکارم:
در وضوى ارتماسى بايد صورت و دستها از بالا به پايين شسته شود، يعنى اگر وقتى صورت و دستها را در آب فرو مىبرد قصد وضو كند، بايد صورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد و اگر موقع بيرون آوردن از آب قصد وضو مىكند بايدصورت را از طرف پيشانى و دستها را از طرف آرنج بيرون آورد.
#وضو
#وضو_ارتماسی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 154 )
حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
حالت هاي مختلف وضوی جبيره 👇
🔻اگر زخم یا شکستگی بر اعضایی است که باید شسته شود (صورت يا دست ها)
۱: چنانچه روی آن باز است:
الف: آب برای آن ضرر ندارد:👈 لازم است به طور معمول وضو گرفته شود.
ب: آب برای آن ضرر دارد:👈 اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد.
۲: اگر روی آن بسته است:
الف: باز کردن آن امکان دارد،👈 چنانچه آب برای آن ضرر دارد: اطراف آن را بشوید، کافی است و احتياط آن است که اگر کشيدن دست تر بر آن ضرر ندارد، دست تر روى آن بکشد.
✳ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم نجس است: باید زخم را آب بکشد و به طور معمول وضو بگیرد.
✴ اگر آب برای آن ضرر ندارد و زخم پاک است: لازم است آب را به عضو برساند و کشيدن دست تر کفايت نمي کند.
ب: اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر دارد:👈
🔶 اطراف زخم را بشويد و اگر جبيره پاك است روى آن را مسح كند و اگر جبيره نجس است يا نمىشود روى آن را دست تر كشيد (مثلًا دوايى است كه به دست مىچسبد)، پارچه پاكى را به طورى كه جزء جبيره حساب شود، روى آن بگذارد و دست تر روى آن بكشد و اگر اين هم ممكن نيست، احتياط واجب آن است كه وضو بگيرد و نیز تيمم کند.
✅ اگر باز کردن آن امکان ندارد و آب برای آن ضرر ندارد:
🔷 در صورتی که زخم و جبیره پاک است بايد آب را به روى زخم برساند، و اگر زخم يا چيزى كه روى آن گذاشته نجس است، چنانچه آب كشيدن آن و رساندن آب به روى زخم ممكن باشد بدون زحمت و مشقت، بايد آن را آب بكشد و موقع وضو آب را به زخم برساند.
⁉ #تذکرات:
۱: هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند میگذارند، جبیره نام دارد؛ مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی.
۲: غسل جبيرهاى مثل وضوى جبيرهاى است، ولى بنابر احتياط واجب بايد آن را ترتيبى بهجا آورند نه ارتماسى.
۳: اگر جبيره، تمام صورت يا تمام يكى از دستها را فرا گرفته باشد باز احكام جبيره جارى بوده و وضوى جبيرهاى كافى است، ولى اگر بيشتر اعضاى وضو را گرفته باشد، تيمم کفایت می کند هر چند بنابر احتياط مستحب بين عمل جبيره و تيمم جمع نمايد.
۴: در جبیره ای که موضع شستن است، اگر دست کشیدن مشکل است و یا ممکن نیست مانند میان پارچه و پانسمان، دست کشیدن آن مقدار لازم نیست ولی در جبیره ای که در موضع مسح است باید به همان مقداری (که اگر جبیره نبود) از نظر مقدار و کیفیت مسح شود.
۵: كسى كه بايد با وضو يا غسل جبيرهاى نماز بخواند، چنانچه بداند كه تا آخر وقت عذر او برطرف نمىشود، مىتواند در اول وقت نماز بخواند، ولى اگر اميد دارد كه تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتياط واجب آن است كه صبر كند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو يا غسل جبيرهاى به جا آورد.
#وضو
#وضو_جبیره
ادامه نظرات👇👇👇
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 155 )
حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله سیستانی:
وضوی جبیره در صورتهای مختلف به شیوۀ ذیل انجام میشود:
صورت اوّل:👇👇
زخم یا دمل یا شکستگی در اعضاء شستنی (صورت یا دستها) باشد:
الف. روی آن بسته است؛👈 در این صورت فرد باید اطراف آن را شسته و روی جبیره را به احتیاط واجب مسح نماید.
ب. روی آن باز است:
1. زخم یا دُمَل؛ چه اینکه شکستگی هم داشته باشد یا نه؛ در این صورت، فرد باید اطراف آن را بشوید و لازم نیست قسمت زخم یا دُمَل را وضو دهد، هرچند احتیاط مستحب آن است که پارچۀ پاکی روی آن گذاشته و روی پارچه دست تَر بکشد.
2. شکستگی بدون زخم و جراحت؛ در این صورت فرد باید تیمّم نماید.
صورت دوّم:
زخم یا دُمَل یا شکستگی در اعضاء مسحی است:
الف. روی آن بسته است؛👈 در این صورت، فرد باید روی جبیره را برای وضو مسح کند.
ب. روی آن باز است؛👈 در این صورت، فرد باید تیمّم کند و احتیاط مستحب است وضوی جبیرهای هم بگیرد، به این صورت که پارچۀ پاکیروی آن گذاشته و روی پارچه را با تری آب وضو که در دست مانده مسح نماید.
🔶اگر جبیره تمام عرض روی پای فرد را گرفته، ولی مقداری از اطراف بالای پا و مقداری از اطراف انگشتان باز باشد، باید روی قسمتهای باز و جبیره را مثل وضوی معمولی به ترتیب مسح نماید.
کسی که در دست و انگشتهایش جبیره دارد و در هنگام وضو، دست تر روی آن کشیده است، میتواند سر و پا را با همان رطوبت مسح کند، هرچند احتیاط مستحب آن است که مسح را با قسمتی انجام دهد که جبیره ندارد.
🔶 اگر جبیره بعضی از اعضای وضو را فرا گرفته باشد - مانند تمام صورت یا تمام یک دست - وضوی جبیرهای کافی است؛ ولی اگر جبیره تمام اعضای وضوی فرد یا نزدیک به تمام اعضای وضو را فرا گرفته باشد، بنابر احتیاط واجب، باید هم تیمّم نماید و هم وضوی جبیرهای بگیرد
#وضو
#وضو_جبیره
ادامه نظرات👇👇
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 156 )
حالات مختلف وضو جبیره رو توضیح بدید؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله مکارم:
چیزى که با آن زخم یا عضو شکسته را مى بندند و دوایى که روى آن مى گذارند «جبیره» نامیده مى شود.
🔻 هرگاه در یکى از جاهاى وضو زخم یا دُمَل یا شکستگى باشد، چنانچه روى آن باز است و خون ندارد و آب هم براى آن مضر نیست باید مطابق معمول، وضو بگیرد.
🔻هرگاه زخم یا دُمَل یا شکستگى در صورت و دستها است و روى آن باز مى باشد; امّا آب ریختن روى آن ضرر دارد، کافى است اطراف آن را بشوید، ولى اگر کشیدن دستِ تر بر آن ضرر ندارد باید دستِ تر بر خود آن نیز بکشد و اگر ضرر دارد مستحبّ است پارچه پاکى روى آن بگذارد و دستِ تر روى آن بکشد.
🔻 هرگاه زخم یا دمل و شکستگى در محلّ مسح باشد چنانچه نتواند آن را مسح کند باید پارچه پاکى روى آن بگذارد و روى پارچه را با رطوبت آب وضو مسح کند و بنابر احتیاط واجب، تیمّم هم بنماید و اگر گذاشتن پارچه ممکن نباشد باید وضوى بدون مسح بگیرد و بنا بر احتیاط واجب تیمّم هم بکند.
🔻 هرگاه زخم یا دمل و شکستگى با پارچه یا گچ یا مانند آن بسته شده است، چنانچه باز کردن آن ضرر و مشقّت زیادى ندارد و آب هم براى آن مضر نیست، باید آن را باز کند و وضو بگیرد، در غیر این صورت اطراف زخم یا شکستگى را بشوید و احتیاط مستحب آن است که روى جبیره را نیز مسح کند و اگر جبیره، نجس است یا نمى شود روى آن دستِ تر بکشد، پارچه پاکى را بر آن ببندد و دستِ تر روى آن بکشد.
🔻 هرگاه جبیره تمام صورت یا تمام یکى از دستها را گرفته باشد، باید بنا بر احتیاط هم وضوى جبیره اى بگیرد و هم تیمّم کند، همچنین اگر جبیره تمام اعضاى وضو را گرفته باشد.
🔻کسى که در کف دست و انگشتهایش جبیره دارد و در موقع وضو دستِ تر روى آن کشیده، مى تواند مسح سر و پا را با همان رطوبت انجام دهد و اگر کافى نباشد، از جاهاى دیگر وضو رطوبت مى گیرد.
🔻 هرگاه جبیره بیشتر از معمول، اطراف زخم را گرفته و برداشتن آن ممکن نیست باید به دستور جبیره عمل کند و بنا بر احتیاط مستحبّ، تیمّم هم بنماید و اگر برداشتن جبیره اضافى ممکن است باید آن را بردارد.
🔻 هرگاه در جاى وضو، زخم و جراحت و شکستگى وجود ندارد، امّا به جهت دیگرى آب براى آن ضرر دارد، باید تیمّم کند، ولى اگر فقط براى مقدارى از دست و صورت ضرر دارد، چنانچه اطراف آن را بشوید کافى است و احتیاط آن است که تیمّم هم بکند.
🔻 اگر در جاى وضو یا غسل چیزى چسبیده که برداشتن آن ممکن نیست، یا بسیار مشقّت دارد باید به دستور جبیره عمل کند، یعنى اطراف آن را بشوید و روى آن را دست بکشد.
🔻 غسل جبیره اى مثل وضوى جبیره اى است، ولى تا ممکن است باید غسل را ترتیبى بجا آورد، بنا بر احتیاط واجب.
🔻کسى که وظیفه او تیمّم است، هرگاه در اعضاى تیمّم او زخم، یا دُمَل، یا شکستگى باشد باید مطابق دستور وضوى جبیره اى تیمّم جبیره اى کند.
🔻 کسى که وظیفه او وضو یا غسل جبیره اى است، چنانچه مى داند تا آخر وقت عذر او برطرف نمى شود مى تواند در اوّل وقت نماز بخواند، امّا اگر امید دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف شود احتیاط واجب آن است که صبر کند.
🔻اگر بخاطر درد چشم شستن صورت ضرر دارد باید تیمّم کند و اگر مى تواند اطراف چشم و بقیّه صورت را بشوید کافى است.
🔻نمازهایى را که با وضو یا غسل جبیره اى مى خوانند اعاده ندارد، مگر این که قبل از پایان وقت نماز، عذر برطرف شود، در اینجا بنابر احتیاط واجب، نماز را اعاده کنند.
#وضو
#وضو_جبیره
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 157 )
مبطلات وضو چیا هستند؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
* خروج ادرار و مدفوع، وضو را باطل می کند.
* خارج شدن باد معده و روده از محل خروج مدفوع، وضو را باطل می کند.
* خوابی که به واسطۀ آن، چشم نبیند و گوش نشنود، وضو را باطل می کند، ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود، وضو باطل نمیشود.
* چیزهایی که عقل را از بین میبرد، وضو را باطل میکند مانند ديوانگى و مستى و بيهوشى.
* استحاضه ـ یکی از خونهایی است که از زن خارج میشود ـ، وضو را باطل می کند.
* هر عمل یا حالتی که غسل را واجب کند ـ مانند حیض و جنابت ـ وضو را باطل می کند.
✍آیت الله سیستانی:
اوّل: ادرار، و در حکم ادرار است ظاهراً رطوبت مشتبهی که از انسان بعد از ادرار و قبل از استبراء خارج میشود.
دوّم: مدفوع.
سوّم: باد معده و روده که از مخرج مدفوع خارج شود.
چهارم: خوابی که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود، ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود.
پنجم: چیزهایی که عقل را از بین میبرد، مانند دیوانگی و مستی و بیهوشی.
ششم: استحاضه زنان
هفتم: جنابت، بلکه بنا بر احتیاط مستحب هر کاری که برای آن باید غسل کرد.
✍آیت الله مکارم:
هشت چيز وضو را باطل مى كند: 1- خارج شدن ادرار. 2- مدفوع. 3- بادى كه از مخرج مدفوع خارج شود. 4- خوابى كه بر عقل غلبه كند و به واسطه آن چشم نبيند و گوش نشنود، ولى اگر چشم نبيند و گوش بشنود وضو باطل نمى شود. 5- هرکاری كه عقل را از بين ببرد مانند مستى، بيهوشى و ديوانگى (بنابر احتياط واجب). 6- استحاضه زنان. 7- كارى كه براى آن بايد غسل كرد، مانند جنابت. 8- مسّ ميّت انسان.
#وضو
#مبطلات_وضو
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 158 )
بعد از وضو در اعضای وضو مانع دیدم تکلیف چیه؟؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
اگر اطمینان دارد که مانع، هنگام وضو بوده است، وضو و نماز صحیح نیست و باید قضا کند؛ در غیر این صورت وضو و نماز اشکال ندارد.
✍آیت الله سیستانی:
اگر فرد وضو بگیرد و بعد از وضو مانعی در اعضای وضو مشاهده نماید، مثل چسب، لاک و... و بداند که این مانع مربوط به قبل از وضو میباشد، وضوی او باطل است، هرچند قبل از وضو اعضای وضویش را بررسی کرده باشد و اگر با این وضو نماز خوانده، باید آن را در وقت دوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا نماید.
✍آیت الله مکارم:
اگر مانع بسيار کوچک باشد (به اندازه دو ميليمتر) وضو صحيح است و الا بايد مانع را برطرف کنند و دوباره وضو بگيرند و نمازي که خوانده اند را دوباره بخوانند.
#وضو
#مانع
#مانع_بعد_از_وضو
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 159 )
چندمرتبه شستن در وضو واجب است؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
شستن صورت و دستها👇
🔹بار اول واجب است
🔹بار دوم جایز
🔹بیش از آن جایز نیست
✍آیت الله سیستانی:
در وضو شستن صورت و دستها مرتبه اوّل واجب، و مرتبه دوّم مستحب، و مرتبه سوّم و بیشتر از آن حرام میباشد، و شستن مرتبه اوّل وقتی تمام میشود که به قصد وضو آن مقدار آب به صورت یا دست بریزد که آب تمام آن را فرا بگیرد و دیگر جایی برای احتیاط باقی نماند، پس اگر به قصد شستن مرتبه اوّل مثلاً ده مرتبه آب به صورت بریزد تا اینکه آب همه آن را فرا بگیرد اشکال ندارد، و تا وقتی که قصد وضو و شستن صورت مثلاً نکند شستن اوّل محقق نمیشود، پس میتواند چند مرتبه همه صورت را بشوید و در آخرین مرتبه که آب میریزد قصد شستن وضویی نماید، ولی اعتبار قصد در شستن دوّم خالی از اشکال نیست، و احتیاط لازم آن است که بیش از یک مرتبه بعد از مرتبه اوّل صورت و یا دستها را نشوید اگرچه به قصد وضو هم نباشد.
✍آیت الله مکارم:
براى وضو، شستن صورت مرتبه اوّل واجب است و احتياط واجب، ترك مرتبه دوم است، امّا مرتبه ی سوم و بيشتر حرام است. منظور از مرتبه اوّل آن است كه تمام عضو را بشويد خواه با يك مشت آب باشد يا چندين مشت، وقتى كه تمام شد يك مرتبه حساب مىشود.
#وضو
#دفعات_شستن_اعضا
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 160 )
مسح سر باید چه مقدار باشد؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای وسیستانی و مکارم):
یک قسمت از چهار قسمت سر، که #مقابل_پیشانی است جای مسح میباشد، و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، اگرچه احتیاط مستحب آن است که از درازا بهاندازه درازای یک انگشت، و از پهنا بهاندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.
#وضو
#مسح_سر
#مقدار_مسح
#پهنای_مسح
#طول_مسح
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 161 )
مسح پا چه مقدار است؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
محل مسح پا، روی پا، از سر یکی از انگشتان تا مفصل است و #مسح_جلوی_انگشت_لازم_نیست.
از نظر پهنا اندازه یک انگشت باشد کفایت میکند
✍ آیت الله سیستانی:
بعد از مسح سر واجب است با تری آب وضو که در دست مانده، روی پاها از سر یکی از انگشتان پا تا مفصل مسح شود و بنابر احتیاط واجب، مسح تا برآمدگی روی پا کافی نیست.
مسح مقداری از نوک انگشت پا که نزدیک ناخن است و عرفاً جزء روی پا محسوب میشود، واجب است و مسح مقداری از آن که عرفاً جزء روی پا شمرده نمیشود، لازم نیست و در صورت شک، بنابر احتیاط لازم مقدار مشکوک را مسح نماید
عرض مسح پا به هر اندازه باشد، کافی است؛ ولی بهتر آن است که به اندازۀ عرض سه انگشت بسته باشد؛ بلکه بهتر است تمام روی پا با تمام کف دست مسح شود.
✍آیت الله مکارم:
بعد از مسح سر نوبت مسح پاها مىرسد كه بايد با همان رطوبتى كه در دست مانده روى پاها را از سر یکی از انگشتها (غیر از انگشت کوچک که به تنهایی اشکال دارد) تا برآمدگى پشت پا، و بنابر احتياط مستحب تا مفصل پا مسح نمايد.
از نظر عرض، كافى است به اندازه يك انگشت مسح كند، ولى بهتر است كه به اندازه پهناى سه انگشت بسته باشد وبهتر از آن مسح كردن تمام پشت پا با تمام كف دست است و اگر همه دست را روى پا بگذارد وكمى بكشد كافى است.
#وضو
#مسح_پا
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 162 )
باید اعضای وضو خشک باشند؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
صورت و دستها لازم نیست خشک باشند ولی #جای_مسح(سر و پاها)باید خشک باشند،واگر مقدار کمی آب روی محل مسح باشد یا باید قبل مسح خشک کرد یا اگر به مقداری هست که آب وضو برآن غلبه میکند لازم نیست خشک شود
میتونید قسمتی از مسح که خشک هست،مسح کنید
#وضو
#خشک_بودن_اعضای_وضو
#غلبه_آب_وضو
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 163 )
فرق باز کردن در وضو لازم است؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
مسح باید بر پوست سر باشد(بن مو) و همچنین بر روى مويى كه در قسمت جلوى سر روييده كفايت مى كند، البته اگر مويى كه در قسمت جلوى سر روييده به اندازه اى بلند باشد كه با شانه زدن از قسمت جلوى سر بگذرد، #مسح روى آن مقدار كه از جلوى سر مى گذرد صحیح نيست؛ چه اين موها آويزان باشد و چه روى قسمت #جلوى_سر جمع شده باشد پس در اینجا باید فرق برای مسح باز شود.
نکته:بهتر است كه قبل از وضو، فرق سر را باز كند تا پس از شستن دست چپ، بن موها يا پوست سر را به راحتّى مسح نمايد😊
#وضو
#مسح_بر_موی_بلند
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 164 )
میشه مسح سر رو از پیشانی به سمت وسط سر بکشم؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
اشکال نداره☺️
#وضو
#مسح_برعکس
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 165 )
میتونم شیرآب رو ببندم بعد مسح بکشم؟با آب وضو مخلوط نمیشه برای مسح کشیدن ایراد داشته باشد؟🤔
📚 پاسخ :
✍آیت الله خامنه ای:
قبل از تکميل شستن #دست_چپ اشکال ندارد ولى پس از آنکه وضو کامل شد و از شستن دست چپ فارغ شد اگر دست را به چيز مرطوب (مثل شير آب) بگذارد و آب خارج وضو با آب وضو مخلوط شود، مسح سر و پا با آب خارج وضو و يا با آب مختلط #صحيح_نيست.
✍آیت الله سیستانی و مکارم:
چنانچه مقدار آب اضافه شده کم باشد و در آب وضو نابود و مستهلک شود اشکالی ندارد
و الا قبل از شستن دست چپ شیر آب رو ببنید
#وضو
#بستن_شیر_آب
#مخلوط_شدن_آب_غیر_وضو
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 166 )
راه رفتن در بین وضو اشکال دارد؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
به مقداری که موالات بهم نخورد اشکال ندارد در حد چند قدم باشد
#وضو
#راه_رفتن_در_بین_وضو
#موالات
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .
⁉️مساله( 167 )
شک در اصل وضو و شک در باطل شدن وضو به چه صورت است؟🤔
📚 پاسخ :
✍مراجع عظام(آیت الله خامنه ای و سیستانی و مکارم):
#یقین
اگر در بين یا بعد نماز بفهمد وضویش باطل بوده يا بدون وضو مشغول نماز شده باید وضو بگیرد و نماز را دوباره بخواند.
#شک_در_اصل_وضو_گرفتن
كسى كه شك دارد وضو گرفته يا نه:
🔹اگر قبل از نماز است باید وضو بگيرد.
🔹اگر در بين نماز است، نماز او باطل است و بايد وضو بگيرد و نماز را بخواند.
🔹اگر بعد از نماز شك كند، نماز او صحيح است، ولى براى نماز بعدی وضو بگيرد.
#شک_در_بطلان
فردی که مىداند وضو گرفته ولی شک دارد وضویش باطل شده یا نه، وضویش باقی است.
#وضو
#یقین_به_بطلان
#شک_به_بطلان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
@mohammad_kasiri
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄. .