محمدجواد کریمی
⭕️ پزشکیان: ایران به هیچ وجه تجاوز به حریم و امنیت خود را بیپاسخ نخواهد گذاشت 👤 رئیسجمهور در هیات
از نگاه ناظران آگاهی، سخنان رئیسجمهور دکتر پزشکیان به منزله اتمام حجت با رژیم صهیونیستی و یک پیوست رسانه ای در آستانه پاسخ قطعی و قریب الوقوع جمهوری اسلامی ایران به تجاوز موشکی رژیم صهیونی به آسمان ایران عزیر است.
مقام معظم رهبری:
آن کسانی که با این جنایتها مدّعی حقوق بشرند انسانهای بزرگی، چهرههای نورانیای مثل سیّدحسن نصراللّه را، مثل هنیّه را، مثل سلیمانی را، مثل بقیّهی شهدای بزرگ را تروریست میخوانند و مینامند در حالی که باند تروریستی، خودشان هستند، باند جنایتکار خودشان هستند؛ این را امروز دنیا دارد میفهمد و بحمداللّه دانستهاند، فهمیدهاند. ۱۴۰۳/۸/۱۲
#ایران
@AkhbareSarzamin
☑️ وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برکنار شد
🔸رادیو ارتش رژیم صهیونیستی:
نتانیاهو گالانت را از وزارت جنگ برکنار کرد و اسرائیل کاتز را به جای او منصوب کرد.
--------------
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم👇
محمدجواد کریمی
☑️ وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برکنار شد 🔸رادیو ارتش رژیم صهیونیستی: نتانیاهو گالانت را از وزارت جنگ ب
☑️ نتانیاهو: یسرائیل کاتس را به جای گالانت منصوب کردم، اعتماد بین و من گالانت برای ادامه جنگ کافی نبود.
🔸من یک تصمیم مهم گرفتم، من با گالانت اختلاف داشتم و اکنون هماهنگی کابینه بیشتر شد.
✍این اختلافات عمیق و دودستگی در کابینه جنگ، نشان از حقیقت وضعیت میدانی و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ با محور مقاومت دارد
--------------
☑️اولین نفر از قم با خبر شوید
اخبارموثق |جذاب |فوری قـم
🔴 اعترافات لحظه آخری گالانت: عقب نشینی دوسوم ارتش ما از جنوب لبنان به خاطر ضعف ارتش ما نبود بلکه بخاطر قدرت فوق العاده حزبالله لبنان بود! این واقعیتی است که نتانیاهو نمیخواهد بفهمد. من به قدرت فوقالعاده حزبالله احترام می گذارم، نتانیاهو هرچه میخواهد بگوید
🌐اخبار فوری ومهم
.:
🔰 زینب کبری و ادب بندگی او
👌 استاد غلامعباس هاشمی همدانی
💠 عبارت "مارایت الا جمیلا" مغز بندگی زینب کبری را به تصویر کشیده است. بندگی پوستی دارد و مغزی دارد؛ پوست بندگی همان اوردن مناسک و اطاعت دستورات خدای سبحان است اما مغز بندگی اخلاص و خشوع و ادب و تواضع است. یکی از پرتو های ادب بندگی این است که انسان جهد وجهاد و اعمال و رنج های تکلیف خویش را نبیند و وقتی مومن، اعمال خویش را ندید این ندیدن در گفتار و کردار او تجلی می کند.
◽️ حضرت موسی وقتی با شخص حضرت خضر مواجه است می گوید شخص من را در برابر رفتار خودتان صبور خواهید یافت: "قَالَ سَتَجِدُنِي إِن شَاءَ اللَّهُ صَابِرًا وَلَا أَعْصِي لَكَ أَمْرًا" ( کهف ۶۹)
اما هنگامی که بنا شد اسماعیل به دستور خداوند ذبح شود اسماعیل می گوید: ای پدر مرا در زمره صابران خواهی یافت؛
"قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِي إِن شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِين"َ (صافات۱۰۲)
طبق من بعضیه که در کلام اسماعیل آمده، معنای سخن اسماعیل آن است که خداوند در مسیر بندگی و اوامر خود، هزاران مبتلی و قربانی و صبر کننده دارد و من اولین آنها نیستم بلکه من یکی از هزاران خواهم بود. موسی به خضر گفت من را صابر خواهی یافت اما اسماعیل نمی گوید مرا صابر خواهی یافت بلکه می گوید مرا نیز در زمره آنان خواهی یافت در حالی که اسماعیل اولین کسی است که دستور ذبح او صادر شد. و این نهایت ادب گفتاری و تواضع رفتاری بنده در برابر خداوند است.
سخن زینب کبری این است که سختی و رنجی ندیده است آن همه مصیبت عظمی را نمی بیند و هر انچه خداوند برایشان مقدر نموده زیبا بوده است. واین پرتوی از ایمان و ادب ظهور کرده در زندگانی زینب کبری است.
💠 وقار مومنانه زینب کبری
🔸 انسان ملحد، همه آمال و ارزویش در این جهان خلاصه می شود. چنین شخصی هنگام مواجهه با مصیبت و از دست رفتن نعمت ها از پای در می اید.
ولی کسی که به آخرت، ایمان راستین دارد نعمت ها و لذت های دنیا، همسر و فرزند و ثروت و قدرت، برایش زینت های این جهان محدود محسوب می شوند "الْمَالُ وَ الْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَوةِ الدُّنْيَا وَ الْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَ خَيرٌ أَمَلًا"
🔸 البته مومن نه اینکه در مصیبت، رنج نمی برد ولی مصیبت، روح مومن را نمی شکند و وقار او را نابود نمی کند خصوصا اگر مصائب و مشکلات در راه خداوند پدید باشد.
🔸 وقار زینب کبری سلام الله علیها ثمره همین باور است. آرامش و وقار تا حدی که در زیر آن همه مصیبت، نافله و تهجدش ترک نمی شود.
امام حسین علیه السلام در هنگام وداع به خواهرشان فرمودند: " اختي لاتنسني في صلاة ليلك " «خواهرم !! مرا در نماز شبت فراموش مكن.
🔸نیمه شب یازدهم محرم، دختران یتیم و زنان همسر از دست داده را آرام کرد و با قامتی استوار از خیمه نیم سوخته بیرون آمد در حالی که صدا هایی به گوشش می رسید صدای جنگجویانی که جشن پیروزی گرفته بودند. به سوی مقتل حسینی حرکت کرد و بدن را از روی خاک برداشت و در حالی که سید الشهدا را آغوش گرفته بود با خداوند مناجات کرد. از کنار بدن بی سر به خیمه ها برگشت، باز زنان و کودکان را آرام نمود و دلداری داد و سپس به نماز شب مشغول شد! این در حالی بود که دشمن در حال تقسیم سرهای برادران و فرزندان و برادر زادگان و شهدای کربلا بودند و صدای آنان به گوش زینب کبری می رسید. این رفتار، تنها رفتار کسی می تواند باشد که دنیا و جاذبه هایش آمال و ارزوی او نیست تا با از دست رفتن تمام آنها خویش را ببازد بلکه جهان دیگری را در پیش روی خویش می بیند و به خشنودی خدایش و به ابدیت باور دارد.
حضرت سجاد علیه السلام فرمودند:
«عمّتی زینَب ما تَرَكَتْ تهجُّدَها طولَ دَهرها حتّی لیلة حادی عشر من المُحَّرم»
« عمه ام زینب در طول زندگی اش نماز شبش را ترک نکرد؛ حتی شب یازدهم مُحرّم».
زن مگو مرد افرین روزگار
زن مگو بنت الوفا اخت الوقار
زن مگو خاک درش نقش جبین
زن مگو دست خدا در استین
یاسر عرفات به اسحاق رابین در جریان مذاکرات اسلو چه گفت ؟
برخی از صاحب نظران سیاسی عراقی با بازنشر یکی از خاطرات «شیخ محمد مهدی شمس الدین» رئیس وقت مجلس شیعیان در لبنان با «یاسر عرفات» رئیس وقت سازمان آزادی بخش فلسطین به نقش عراقی ها در نابودی این رژیم اشاره کرده و بر آن «وعده حق» نهاده اند.
حجت الاسلام «محمد الانصاری الخزرجی» از فضلای عراقی و «علی فضل الله» از کارشناسان سیاسی سرشناس عراقی در روزهای گذشته با بازنشر این خاطره تحت عنوان «وعده حق» تاکید کردند که نه فقط پیشگویی های انبیاء اسرائیل بلکه روایتی از حضرت امیرمومنان علی (ع) تاکید دارد که عراقی ها افتخار از بین بردن این رژیم غاصب را خواهند داشت.
یاسرعرفات به شیخ محمد مهدی شمس الدین می گوید که در جریان مذاکرات اسلو در ۱۹۹۳میلادی در فرصت استراحتی که پیدا کردیم از «اسحاق رابین» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی پرسیدم که در پیشگویی ها انبیاء اسرائیل آمده است که در آخرین جنگ های یهودیان در حومه قدس شریف، حتی درختان جای مخفی شدن یهودیان را لو می دهند تا به قتل برسند و رابین گفت: «بله این درست است و در تورات آمده است که بدتر از اینها بر سر ما یهودیان خواهد آمد».
عرفات در پاسخ گفت که اگر چنین چیزی اتفاق می افتد چرا اصرار بر ایجاد دولت اسرائیل و جنگ با اعراب دارید و رابین گفت:«آنهایی که ما را می کشند از فلسطین و اعراب حومه ما نیستند بلکه شیعیان عراق هستند.»
این دو شخصیت عراقی سپس ادامه می دهند که روایتی از حضرت امیرمومنان علی (ع) وجود دارد که نیروها یا سربازان ایرانی تحت فرماندهی عراق از جانب مشرق وارد عراق می شوند و این رژیم غاصب را سرنگون می کنند.
یهودیان به خوبی می دانند که عراق حداقل دو بار تاکنون در تاریخ توانسته است، دولت ادعایی اسرائیلی ها را سرنگون کند و یهودیان را به طرز تحقیر آمیزی به اسارت بگیرد.
عراق در دوره اوج شکوفایی تمدن های بین النهرین در فاصله سال های ۷۲۰ تا ۵۷۸ قبل از میلاد دولت اسرائیل شمال (سامره) و دولت اسرائیل جنوب (یهودا) را ویران کرد و حادثه دردآور به اسارت گرفتن قوم یهود را برای آنها رقم زد.
🔴 نماینده مجلس: ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق داریم/ دولت چهاردهم مقصر کمبود برق نیست
🔹مرادی رئیس کمیته برق مجلس با بیان این که کشور با کمبود ۲۰ هزار مگاوات برق مواجه است، گفت: دولت چهاردهم مقصر کمبود برق نیست، در دولت قبلی، برنامهریزی برای اضافه کردن ۳۰ هزار مگاوات برق به شبکه وجود داشت، اما تنها ۷ هزار مگاوات به ظرفیت تولید افزوده شد.
🌐اخبار فوری ومهم
🌴تدبر در قرآن کریم
آیات ۶ و ۷ سوره جن
(قسمت سوم)
وَ أَنَّهُ كانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزادُوهُمْ رَهَقاً «۶» وَ أَنَّهُمْ ظَنُّوا كَما ظَنَنْتُمْ أَنْ لَنْ يَبْعَثَ اللَّهُ أَحَداً «۷»
و مردانى از انسان به مردانى از جنّ پناه مىبرند و به طغيان آنان افزودند(۶) و آنان پنداشتند چنانكه شما پنداشتيد كه خدا هرگز احدى را مبعوث نخواهد كرد.(۷)
✅نکته ها:
سوال:
۱-مراد از پناهنده شدن برخی از افراد انسان به برخی از افراد جن چیست؟
جواب
۱/۱-برخی از مفسران ، این جمله « وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ» را اشاره به خرافه دیگری دانسته اند که در عصر جاهلیت وجود داشت و به گفته علامه طبرسی در مجمع البیان: « وقتی بعضی از قافله های عرب، شب هنگام به درّه ای وارد می شدند می گفتند: اَعُوذُ بِعَزیزِ هَذَاالْوٰادِی مِن شَرِّ سُفَهٰاءِ قُومِهِ: به بزرگ و رئیس این وادی از شرّ سفیهان قومش پناه می برم.(۱)
۱/۲- به نظر علامه طباطبائی در المیزان،بعید نیست مراد از «پناهنده شدن به جن» این باشد که برای رسیدن به مقاصدشان به کاهنی(۲) مراجعه نموده و از او بخواهند جن را به کمک دعوت کنند.(۳)
۱/۳- مراد از پناه بردن به جنّ، بر اساس روایات، رفتن نزد کسانی است که با جنّ ارتباط دارند و مورد الهام شیطان هستند و از آنها بخواهند که مشکلش را حل کنند. عن زارة قال: سألت أباجعفر(ع) عن قول الله:«وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزَادُوهُمْ رَهَقًا» ، قال: الرَّجلُ ینطلق الی، الکاهن ألَّذی یوحی إلیه الشّیطانُ فیقول: قل لشیطانک، إنَّ فلاناً فقد عاذ بک.
امام فرمود:مراد شخصی است که به سوی کاهنی که مورد الهام و القای شیطان است, می رود و به او می گوید: به شیطانت بگو که فلانی به تو پناهنده شده است.(۴)
۱/۴-بنابراین می توان نتیجه گرفت که آیه در مقام «اشاره به کهانت و ارتباط با جن برقرار کردن و مدد گرفتن انسانها از جن» (۵) و مذمّت و تخطئه آن می باشد.
۲- رهق؛ بر ورن شفق،در اصل به معنی پوشاندن چیزی با قهر و غلبه است و از آنجا که «گمراهی»،«گناه»، «طغیان» و «ترس» بر قلب و روح آدمی مسلط می شود و آن را می پوشاند، به این معانی تفسیر شده است(۶)
۲/۱- به گفته راغب در مفردات ،جمله«رهقه الامر» معنایش این است که قهر فلان امر بر او احاطه کرد. کلمه «رهق» به گناه و طغیان هم تفسیر شده، بعضی هم آن را به ترس و شر معنی کرده اند و بعضی دیگر به معنای ذلت و ضعف... همه این معانی لارمه معنای اصلی کلمه است.(۷)
۳-«فَزَادُوهُمْ رَهَقًا» به چه معناست ؟
۳/۱- بنا به یک تفسیر، ضمیر فاعلی در «زادو» به جنّیان و ضمیر مفعولی در «هُمْ» به انسانها بر می گردد ؛ یعنی جنیان به گمراهی و گناه و طغیان انسانها افزودند. جمعی دیگر از مفسران بر این قولند که ضمیر در «زَادُو» به رجالی از انس و در ضمیر «هُمٔ» به رجالی از جنّ بر می گردد و معنای جمله این است که این پناه بردن جمعی از انسانها به جنّ، سبب طغیان جنّ گردید و آنها خود را مبدأ و منشأ کارهای مهمی پنداشتند. ولی این تفسیر اول صحیح تر به نظر می رسد.(۸)
۳/۲- به نظر استاد مطهری: «فَزَادُوهُمْ رَهَقًا» دو معنی مختلف دارد و در آن واحد هر دو درست است.یکی اینکه این پناه گیرندگان انسی که می خواهند خود را در پناه آن مردان جنی قرار بدهند آنها را بیشتر بدبخت می کنند، آن جنّ ها را گناهکارتر می کنند. عکسش هم درست است: وقتی که این ها خودشان را در پناه آنها قرار می دهند، این جنّ ها آن انس ها[ی پناهجو] را بیشتر بدبخت و گناهکار می کنند؛ یعنی کاری است به زیان هر دو طرف.(۹)
۴- ضمیر در «اَنَّهُم» به رجالی از انس بر می گردد و ضمیر خطاب در «ظَنَنتُم» متوجه قوم جنُی است.(۱۰)
۵- مراد از «بعث» در جمله «لن یبعث الله اَحَدَا»چیست ؟
مراد از بعث،بعثت رسول به رسالت است که مشرکین منکر آنند، بعضی گفته اند: مراد از بعثت،زنده کردن مردگان است، ولی سیاق آیات معنای اول را تایید می کند.(۱۰)🔽
✅پیام ها:
۱- در نگاه برخی از انسانها، گروهی از جنّ، توانا بر حل مشکلات بشر و پناهگاهی امن در مواقع ترس و اضطراب(۱۱)
۲- پناهبردن به جنّ، کاری لغو و سفیهانه است «یقولوا سفیهنا علی الله شططا...یعوذون برجال من الجنّ»(۱۲)
۳-پناه بردن به جنیان و استمداد از آنان، کاری ناپسند و مردود در نگاه وحی.«وَأَنَّهُ كَانَ رِجَالٌ مِنَ الْإِنْسِ يَعُوذُونَ بِرِجَالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزَادُوهُمْ رَهَقًا»(۱۳)
💠 کاشان: مسجد امام حسن مجتبی (ع)، دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳ شمسی برابر با نهم جمادی الاولی ۱۴۴۶هجری قمری، محمد جواد کریمی
📚منابع و مآخذ:
۱- تفسیر مجمع البیان، ج ۱۰-۹, ص ۳۶۹.
۲-کاهن به کسی می گویند که از کائنات؛یعنی اموری که در آینده اتفاق می افتد خبر می دهد.بعضی از کاهنان ادعای ارتباط با طایفه ای از جن را داشته و می پندارند که تابع و پیروی از جن دارند که خبرها را به آنها می رساند و برخی دیگر بر این باورند که حوادث را از راه مقدمات و اسباب می شناسند و از راه همین اسباب و مقدمات بر مواقع حوادث استدلال می کنند.( مکاسب، شیخ مرتضی انصاری ،ج۲, صص ۳۵-۳۴.)
۳-المیزان، ج ۲۰, ص ۶۵.
۴-تفسیر راهنما، ج ۱۹, ص ۴۳۳ به نقل از تفسیر قمی، ج ۲, ص ۳۸۹ و تفسیر نورالثقلین، ج ۵, ص ۴۳۶.
۵-آشنایی با قرآن،استاد شهید مرتضی مطهری، ج ۹, ص ۱۹۸.
۶-تفسیر نمونه ، ج ۲۵, ص ۱۱۴.
۷-المیزان،ج ۲۰, ص ۶۴.
۸- تفسیر نمونه، ج ۲۵, ص ۱۱۵.
۹- آشنایی با قرآن، ج ۹, ص ۱۹۹.
۱۰-المیزان،ج ۲۰,ص۶۵.
۱۱-تفسیر راهنما، ج ۱۹, ص ۴۳۲.
۱۲- تفسیر نور، ج ۱۲, ص ۲۴۷.
۱۳- همان.