🔑 بسیار کلیدی، ارزشمند و خواندنی...
#حکایت
#پندانه
#سید_علی_قاضی
✅ موضوع: وَر بِبَرد، وَر بِنَهد
📝#علامه_طباطبایی میگفت: در ایام تحصیل در نجف، مدتی ارتباط با ایران به سختی برقرار میشد. در نتیجه مبلغی که از ایران میرسید و برای گذراندن زندگی از آن استفاده میکردم قطع شد.
آهسته آهسته وضع زندگی برایم سخت شد. تحت فشار بودم و خیلی غصه میخوردم...
روزی با خودم گفتم به محضر استادم آقای قاضی بروم و مشکلم را شرح بدهم؛ شاید کمکی کند تا بتوانم از این اوضاع فلاکت بار خارج شوم.
رفتم و سفره دل را باز کردم. دلم خیلی پُر بود... وقتی درد و دل هایم تمام شد، استاد سرش را بالا آورد و لبخند زد. و نصایحی کرد و سخنانی گفت که حال من را زیر و رو کرد.
چند دقیقه بعد، وقتی از پیش او بیرون آمدم، آنچنان سبک بار بودم که گویی هیچ مشکلی در زندگی ندارم.
به خانه که رسیدم، نشستم و پند او را در قالب شعر در آوردم:
در برِ استاد خرد پیشهام
طرح نمودم غم و اندیشهام
کاو به کف، آینه تدبیر داشت
بختِ جوان و خرِد پیر داشت
پیر خرد پیشه و نورانیام
بُرد ز دل زنگ پریشانیام
گفت که در زندگی آزاد باش
هان گذران است جهان، شاد باش
رو، به خودت نسبت هستی مَده
دل به چنین مستی و پستی مَده
ز آنچه نداری ز چه افسرده ای ؟
و از غم و اندوه دل آزرده ای ؟
وَر بِبَرد، وَر بِدَهد دست دوست
وَر بِبَرد، وَر بِنَهد ملک اوست
وَر بِکشی یا بُکشی دیو غم
کج نشود دست قضا را قلم
آنچه خدا خواست همان میشود
و آنچه دلت خواست نه آن میشود
📚 کتاب استاد/ ۱۰۰ روایت از زندگی آیت الله سید علی قاضی/ صفحه 84
💠 اکسیر
🔸 امام علی(علیه السلام):
کسی که پس از نماز صبح، یازده بار قل هو اللَّه أحد بخواند،
در آن روز گناهی از او سر نمی زند؛ گرچه شیطان خوار شود(یعنی شیطان هر چه تلاش کند، نمی تواند انسان را به گناه بکشاند.)
📚 ثواب الأعمال/ص277
🔸 آیت الله وحید:
نماز صبح را که خواندید، یازده بار سوره توحید را بخوانید، بین روز و وقت خواب هم بخوانید، بعد روحتان می شود اکسیر احمر
🔻حدیث:
🏷 قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
«مَنْ أَحْسَنَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمُرِهِ لَمْ يُؤَاخَذْ بِمَا مَضَى مِنْ ذَنْبِهِ،
وَ مَنْ أَسَاءَ فِيمَا بَقِيَ مِنْ عُمُرِهِ أُخِذَ بِالْأَوَّلِ وَ اَلْآخِرِ.»
▫️هركس در روزهايى كه از عمرش باقى مانده رفتار شايسته داشته باشد، از گذشته او پرسيده نمىشود؛
ولى هركس در آخر عمرش رفتار ناشايست داشته باشد، از آغاز تا پايان عمرش مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت.
📖 الأمالی(للصدوق)، ج۱، ص۵۷ ؛ هدایتی
✍وظیفه ما نسبت به اهل قبور
_______________________________
بنا بر روایتی که از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است، آن حضرت به ابوذر می فرماید: در روز برخی اوقات قبور را زیارت کن و در شب زیارت نکن. (مستدرک، ج 2، ص 363)در کامل الزیاره از حضرت صادق علیه السلام روایت شده که فرمود مردگان را چون پیش از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب مى دهند شما را و اگر بعد از طلوع آفتاب زیارت کنید مى شنوند و جواب نمى دهند و در دعوات راوندى حدیثى مرویست از حضرت رسول صلى الله علیه و آله در کراهت زیارت اموات درشب، چنانچه حضرت به ابوذر فرمود: ((وَلاتَزُرْهُمْ اَحْیاناً بِالّلَیْلِ))
از بهترین مواقع زیارت بعد از ظهر روز پنجشنبه تا غروب است و همچنین است روز دوشنبه زیرا در روایت است که فاطمه(ع) بعد از وفات پدر بزرگوارش هفته ای دو روز یعنی روز دوشنبه و رو پنجشنبه به زیارت شهدا می رفت و صبح شنبه و صبح جمعه قبل از طلوع آفتاب هم فضیلت دارد.
اما زیارت اهل قبور در شب کراهت دارد زیرا در حدیث است که ارواح شب ها؛جمع میشوند در وادی اسلام و توجه خصوصی به قبر آنان خوش آیندش نیست پس بهتر آن است که اگر انسان در شب عبورش در قبرستان افتاد؛فاتحه و زیارت عمومی بخواند ورد شود.
و مکروه است ماندن بر سر قبر غیر پیغمبر و امام خصوصا در شب مگر برای غرض صحیحی مثل تلاوت قرآن؛
حضور در قبرستان در شب ،ممکن است عواقبی برای عقل انسان داشته باشدودچار توهماتی بشود که سبب پیدایش اختلالاتی گردد.
🌺آداب زیارت اهل قبور👇
۱-مستحب است در نزد قبر میت خواندن سوره حمد و ناس و فلق و توحید و آیه الکرسی هر کدام سه مرتبه و سوره قدر هفت مرتبه
2-از رسول خدا –ص- چنین نقل شده است : هر که بر قبرستان عبور کند و 11 مرتبه سوره توحید را بخواند و ثوابش را به اموات آن قبرستان هدیه کند به تعداد آن مردگان اجر و پاداش می یابد .
3-در روایات معتبر آمده است که اگر کسی به نزد قبر برادر مومن خود برود و رو به قبله دستش را بر روی قبر بگذارد و 11 مرتبه سوره قدر را بخواند از ترس بزرگ روز قیامت در امان خواهد بود . و در روایت دیگر دیگر آمده که خداوند او و صاحب قبر هر دو را بیامرزد .
4-در روایت آمده که حضرت باقر –ع- نزد قبر یکی از شیعیان ایستادند و این دعا را خواندند :
اَللّهُمَّ ارْحَمْ غُرْبَتَهُ وَصِلْ وَحْدَتَهُ وَآنِسْ وَحْشَتَهُ وَآمِنْ رَوْعَتَهُ وَاَسْکِنْ اِلَیْهِ مِنْ رَحْمَتِکَ رَحْمَهً یَسْتَغْنى بِها عَنْ رَحْمَهِ مَنْ سِواکَ وَاَ لْحِقْهُ بِمَنْ کانَ یَتَوَلاّهُ
خدایا رحم کن به غربت او و برهان او را از تنهایى و انیس وحشت او باش و به پریشانى و هراسش ایمنى بخش
و روان کن بسویش از رحمت خود مقدارى که بى نیاز گردد به برکت آن از رحمت دیگرى جز تو و ملحقش کن بهرکه دوستش دارد
5- طبق روایاتی که از حضرات معصومین (ع ) وارد شده است زیارت اهل قبور موئمنین در روزهای دوشنبه و پنج شنبه و جمعه مستحب مؤکد است و سنت پیامبر و سیره اهل بیت (ع ) نیز چنین بوده است و فعل معصوم نیز برای ما حجت است و در روایتی از رسول خدا(ص ) آمده است که حضرت فرمود: ((هدیه بفرستید برای مردگان خود)) پس سوال شد چیست هدیه مرده ها؟ فرمود: صدقه و دعا. و فرمود ارواح مؤمنین هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانه ها و منزل های خود فریاد می کنند هر یک از ایشان به آواز حزین با گریه ای اهل من و اولاد من ای پدر من و مادر من و خویشان من مهربانی کنید بر ما...)). برای آگاهی بیشتر ر.ک : 1- مفاتیح الجنان , مرحوم حاج شیخ عباس قمی، قسمت قبور زیارت مؤمنین , ص 1014 2- اصول کافی , ج 3, باب 13 از ابواب المزار 3- کامل الزیارات , ابن قولویه , ص 320 4- وسائل الشیعه , ج 3, باب 55, ص 223, انتشارات آل البیت (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 21/100114448)
🌹زیارت قبور مومنین
(مفاتیح الجنان)
✍ شیخ ثقه جلیل القدر جعفر بن قولویه قمّى از عمرو بن عثمان رازى روایت کرده که گفت شنیدم از حضرت ابوالحسن موسى بن جعفرعلیه السلام که مى فرمود هر که قادر نباشد بر زیارت ما پس زیارت کند صلحاء از موالیان ما را تا نوشته شود براى او ثواب زیارت ما و کسى که قادر نباشد بر صله و نیکى به ما پس صله و نیکى کند با صالحان موالیان ما تا از براى او نوشته شود ثواب صله و نیکى به ما و نیز به سند صحیح روایت کرده از محمّد بن احمد بن یحیى الا شعرى که گفت من در فید که اسم منزلى است در طریق مکّه با علىّ بن بلال روانه شدیم سر قبر محمّد بن اسماعیل بن بزیع پس علىّ بن بلال براى من گفت که صاحب این قبر براى من روایت کرد از حضرت امام رضاعلیه السلام که فرمودند هر که بیاید به نزد قبر برادر مؤ من خود و دست بر قبر گذارد و هفت مرتبه بخواند سوره اِنّا اَنْزَلْناهُ را ایمن گردد در روز فزع اکبر یعنى از ترس بزرگ روز قیامت و در روایت دیگر مثل همین را نقل کرده مگر آنکه دارد و رو به قبله کند فقیر گوید این ایمن بودن که حدیث دلالت بر آن دارد ممکن است از براى خواننده باشد چنانچه ظاهر حدیث است و محتمل است که از براى صاحب قبر باشد چنانچه تاءیید مى کند آن را حدیثى که بعد از این از سیّد بن طاوس نقل مى شود و نیز در کامل الزیاره به سند معتبر منقول است که عبدالرّحمن بن ابى عبداللّه به حضرت صادق علیه السلام عرض کرد که چگونه بگذارم دست خود را بر قبور مسلمین پس حضرت بدست خود اشاره به زمین فرمود و دست را بر زمین گذاشت و خود مقابل قبله بودند و نیز به سند صحیح منقول است که عبداللّه بن سنان به حضرت صادق علیه السلام عرض کرد که چگونه سلام باید کرد بر اهل قبور فرمود که مى گوئى :
اَلسَّلامُ عَلى اَهْلِ الدِّیارِ مِنَ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُسْلِمینَ اَنْتُمْ لَنا فَرَطٌ وَنَحْنُ اِنشآءَ اللَّهُ بِکُمْ لاحِقُونَ
سلام بر اهل این دیار (خانه ها) از مؤ منین و مسلمانان شما پیشروان ما (در این راه ) بودید و ما هم انشاءالله به شما ملحق خواهیم شد.
واز حضرت امام حسین علیه السلام روایت شده که هر که داخل قبرستان شود و بگوید :
اَللّهُمَّ رَبَّ هذِهِ الاَرْواحِ الْفانِیَهِ وَالاَجْسادِ الْبالِیَهِ وَالْعِظامِ النَّخِرَهِ
خدایا اى پروردگار این روانه اى از دنیا رفته و پیکرهاى پوسیده و استخوان هاى متلاشى شده اى
الَّتى خَرَجَتْ مِنَ الدُّنْیا وَهِىَ بِکَ مُؤْمِنَهٌ اَدْخِلْ عَلَیْهِمْ رَوْحاً مِنْکَ وَسَلاماً مِنّى
که از دنیا بیرون رفته اند در حال ایمان به تو بفرست بر آنها رحمت (و آمرزشى ) از جانب خود و سلامى از من
بنویسد حقّ تعالى از براى او حسنات بعدد خلق از زمان آدم تا قیام قیامت و از حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام منقول است که هر که داخل قبرستان شود و بگوید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
اَلسَّلامُ عَلى اَهْلِ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ مِنْ اَهْلِ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ یا اَهْلَ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ بِحَقِّ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ کَیْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ مِنْ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ یا لا اِلهَ اِلا اللَّهُ بِحَقِّ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ اغْفِرْ لِمَنْ قالَ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ وَاحْشُرْنا فى زُمْرَهِ مَنْ قالَ لا اِلهَ اِلا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِىُّ وَلِىُّ اللَّهِ
حقّ سبحانه و تعالى ثواب پنجاه سال عبادت براى او بنویسد و گناه پنجاه ساله را از او و پدر و مادرش محو گرداند و در روایت دیگر وارد شده که بهتر سخنى که در قبرستان بگوئى چون از آنجا بگذرى آن است که بایستى.
وبگوئى :
اَللّهُمَّ وَلِّهِمْ ما تَوَلَّوْا وَاحْشُرْهُمْ مَعَ مَنْ اَحَبُّوا
خدایا دوست آنها گردان هرکه را دوست داشتند و محشورشان کن با هرکس که دوست داشتند.
امیرالمومنین عَلَيْهِ السَّلاَمُ: ثَلاَثَةٌ مِنْ كُنُوزِ اَلْجَنَّةِ كِتْمَانُ اَلصَّدَقَةِ وَ كِتْمَانُ اَلْمُصِيبَةِ وَ كِتْمَانُ اَلْمَرَضِ .
🔸 امام علی(علیه السلام):
سه چیز است که از گنجینه هاى بهشت است:
1️⃣ پوشاندن صدقه
2️⃣ پوشاندن مصیبت
3️⃣ پوشاندن بیمارى.
📚 منبع:الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد ج ۱، ص ۳۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی به یادماندنی شهید سید حسن نصرالله درباره مقام معظم رهبری
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 خودت را روبروی امام زمان(عج) ببین ...
🔴 راه حل مرحوم آیت الله مصباح برای خطورات نفسانی..
⚪ اللهم عجل لولیک الفرج
Arize-PDF.pdf
4.59M
🔘 نامهای به دوست
💌 عریضه نویسی خطاب به امام زمان علیهالسلام
» فایل PDF «دستورالعمل عریضه نویسی به امام زمان»
📚صحیفه مهدیه، ص 453.
#توسلات_مهدوی(عج)
امیرالمؤمنین علی علیه السلام سه درخواست مرد أعرابی را پاسخ گفتند.
جَاءَ أَعْرَابِيٌّ وَ قَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ إِنِّي مَأْخُوذٌ بِثَلَاثِ عِلَلٍ عِلَّةِ النَّفْسِ وَ عِلَّةِ الْفَقْرِ وَ عِلَّةِ الْجَهْلِ فَأَجَابَهُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) وَ قَالَ يَا أَخَا الْعَرَبِ عِلَّةُ النَّفْسِ تُعْرَضُ عَلَى الطَّبِيبِ وَ عِلَّةُ الْجَهْلِ تُعْرَضُ عَلَى الْعَالِمِ وَ عِلَّةُ الْفَقْرِ تُعْرَضُ عَلَى الْكَرِيمِ فَقَالَ الْأَعْرَابِيُّ
يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ! أَنْتَ الْكَرِيمُ وَ أَنْتَ الْعَالِمُ وَ أَنْتَ الطَّبِيبُ
فَأَمَرَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) بِأَنْ يُعْطَى لَهُ مِنْ بَيْتِ الْمَالِ ثَلَاثَةَ آلَافِ دِرْهَمٍ وَ قَالَ تُنْفِقُ أَلْفاً بِعِلَّةِ النَّفْسِ وَ أَلْفاً بِعِلَّةِ الْجَهْلِ وَ أَلْفاً بِعِلَّةِ الْفَقْرِ.
✍عربی نزد حضرت علی علیه السلام آمد و عرض کرد: ای امیرالمؤمنین! من به سه نوع بیماری گرفتار هستم؛ بیماری نفس؛ بیماری جهل و بیماری فقر.
حضرت علی علیه السلام فرمود: ای برادر عرب! در مرض نفس باید به طبیب رجوع کرد و در مرض جهل به عالِم و در مرض فقر به فرد کریم آن مرد گفت: شما هم طبیب، هم عالم و هم کریم هستید.
حضرت دستور دادند: از بیت المال سه هزار درهم به او عطا کردند؛ و فرمودند: هزار درهم برای درمان بیماری نفس؛ هزار درهم برای معالجه بیماری جهل و هزار درهم برای درمان بیماری فقر.
جامع الأخبار(للشعيري)، ص: 138
✅ آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: قانون حجاب اواسط آذرماه ابلاغ میشود.
🇮🇷 اخبار مجلس شورای اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/2884370684C177c1422e0