به مناسبت واقعه مباهله در ۲۴ ذی الحجه سال نهم هجری
مُباهَلَه، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند.
این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اسلام(ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند. با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
بنابر اعتقادات شیعی، جریان مباهله پیامبر(ص) نه تنها نشانگر حقانیت اصل دعوت پیامبر(ص) است، بلکه بر فضیلت ویژه همراهان او (فاطمه و حسنین) در این ماجرا دلالت میکند. شیعیان بر این اساس، معتقدند امام علی(ع) بر اساس آیه مباهله، به منزلۀ نَفْس و جان پیامبر است. واقعه مباهله در ۲۴ ذیالحجه سال نهم هجری روی داد و آیه ۶۱ سوره آل عمران به آن اشاره دارد.
احتجاج به این واقعه، در سخنان امیر مؤمنان(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و سایر ائمه(ع) و حتی برخی اصحاب پیامبر(ص) یافت میشود.
واقعه مباهله با نامه پیامبر(ص) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقبنشستن نجرانیان و ایمانآوردن عدهای از آنان پایان یافت.
پیامبر بعدها فرمود: سوگند به آن خداوندی که جانم در قبضه قدرت اوست، که هلاکت اهل نجران نزدیک شده بود و اگر با من مباهله میکردند هر آینه همگی به میمون و خوک مسخ میشدند و هر آینه تمام این وادی برایشان آتش میشد و میسوختند و حق تعالی جمیع اهل نجران را نابود میکرد و حتی پرنده بر سر درختان ایشان نمیماند و همه نصاری پیش از سال میمردند.
📗منتهی الآمال، ج۱، ص۱۸۲-۱۸۴/ الارشاد، ج۱، ص۱۶۶-۱۷۱
مباهله در قرآن
واژه مباهله از ریشۀ «بهل» به معنی رها ساختن و ترک گفتن به کار میرود و در اصطلاح به درخواست نزول لعن و عذاب بر مخالف پس از بینتیجه ماندن بحث و مناظره اطلاق میشود که دو طرف برای اثبات ادعای خود که غالبا موضوعی دینی و مذهبی میباشد از خداوند میخواهند تا لعن و نفرین و عذاب خود را بر طرف دروغگو نازل کند.
آیه شریفه ۶۱ آل عمران - که میفرماید: فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکاذِبینَ؛ به آنان که پس از علم و یقینی که بر تو نازل گشت باز با تو جدال میکنند بگو: فرزندان و زنان و جانهای خویش را حاضر ساخته و به مباهله نشسته و آن گروه را که دروغ می گوید مورد لعنت خداوند قرار دهیم؛ - معروف به آیه شریفه مباهله است که در بردارنده یکی از مهمترین حوادث تاریخ اسلام و فضایل اهل بیت(ع) است.
واقعه تاریخی مباهله نشان دهنده جایگاه اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در نزد خداوند متعال است که به منزله جان پیامبر(ص) معرفی شده است.
این اصطلاح در قرآن به یکی از مشهور ترین رخدادهای تاریخ اسلام یعنی مناظرۀ مسیحیان نجران با پیامبر(صلی الله علیه واله) دربارۀ حضرت عیسی(ع) اشاره میکند.
در روز ۲۴ ذی الحجه، پیامبر(ص) امام علی (ع)، فاطمه (س) و حسنین(علیهما السلام) را برای مباهله با خود همراه آورد، که مسیحیان با دیدن این وضعیت دچار وحشت شده و با اذعان به این که اگر این جمع نفرین کنند همه آنان نابود خواهند شد، به دادن جزیه راضی شدند و پس از امضای صلح نامه به دیار خود بازگشتد. برخی منابع از مسلمان شدن عدهای از مسیحیان پس از این واقعه خبر دادهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋توصیهای از امام علی (ع) به کاندیداهای انتخابات
🔹حضرت علی علیهالسلام:
مَنْ تَقَدَّمَ عَلَی قَوْمٍ وَ هُوَ یَرَی فِیهِمْ مَنْ هُوَ أَفْضَلَ فَقَدْ خَانَ اللهَ وَ رَسُولَهُ وَ المُؤمِنینَ،
🔹هرکس خود را در جامعه بر دیگران مقدم بدارد؛ درحالی که بداند افراد لایقتر از او هستند، قطعا او به خدا و پیامبر و مؤمنان #خیانت کرده است. الغدیر، ج ۸، ص۲۹۱
🍃🌹🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرح وان دکتر جلیلی چگونه عدالت را در یارانه بین مردم فقیر و ثروتمند تقسیم میکند؟!
سلام علیکم
هموطن
برای آنکه، دوباره کارخانه هاتعطیل نشود
براي آنکه، بیت المال مسلمین توسط اربابان ثروت مجدداً به یغمانرود
براي آنکه رانت خواری وویژه خواری گدازاده هایی ّبنام آقازاده، تقویت نشود
براي آنکه آب خوردنتان به توافق کدخدامداران بااربابانشان، گره نخورد
براي آنکه رئیس جمهور ناگهان صبح جمعه ای ازخواب برنخیزدوخبردارشودکه بنزین گرون شده.
وبرای اینکه بادست خودمان احمقهارابرسرخودمان مسلط نکنیم
وبالاخره،
براي اينكه دولت سوم روحاني سرکار نيايد
با حضورپرشور درانتخابات وانتخاب اصلح درحل مسائل کشوربه همدیگرکمک کنیم
باتوکل بخداو توسل به حضرت زهراس به سعید_جلیلی راي مي دهيم .
آقای پزشکیان با من از کارشناسان خود سخن بگویید!
آقای پزشکیان که به صورت مدام و به جای ارائه برنامه، آینده کشور را به کارشناسان ارائه می دهد و می گوید نظر من، نظر کارشناسان است، شفاف اعلام کند که کارشناسان مد نظر وی چه کسانی هستند؟
برخی از افرادی که اینک در ستاد انتخاباتی ایشان جمع شده اند همان کارشناسانی هستند که رکورد زده و بزرگ ترین تورم را به کشور تحمیل کردند!
آیا آن ها کارشناسانی هستند که آقای روحانی، افزایش قیمت بنزین را به آنان واگذار کرد و آن ها هم بدون اعلان و اطلاع رسانی قبلی به مردم، در شب جمعه به یک باره بنزین را افزایش دادند و در نتیجه این کار کارشناسی(!) در اغتشاشات بنزینی نزدیک به چهارصد نفر کشته شدند!
دانستن حق مردم است لطفاً آقای پزشکیان در زمینه اقتصاد، به صورت کامل و شفاف اعلام کنید که کارشناسان شما مشخصاً چه کسانی هستند!
تا کنون که مشخص شده است کارشناسان شما همان پدرخوانده های اقتصادی دولت روحانی هستند اگر غیر از این است اسامی جدید کارشناسان را اعلام کنید!
مباهله و نفس پیامبر در کتب اهل سنت
اهل سنت در کتب خویش اختصاصی بودن فضیلت نفس پیامبر بودن را برای امیرالمؤمنین علیه السلام بیان کرده و بهانه عیب جویان را پاسخ داده اند.
1️⃣ ابوسعید الخادمی یکی از علمای اهل تسنن روایات مباهله را در شأن حضرت دانسته و در کتاب خود می نویسد: أَنَّ الْمُرَادَ بِالْأَنْفُسِ عَلِيٌّ لِأَنَّ الْأَخْبَارَ الصَّحِيحَةَ أَنَّهُ صَلَّى اللَّهُ تَعَالَى عَلَيْهِ وَسَلَّمَ دَعَا عَلِيًّا إلَى هَذَا الْمَقَامِ ؛ مراد از جان پیامبر، علی بن ابی طالب (علیهم السلام) است؛ چون اخبار صحیحی وجود دارند مبنی بر اینکه در مباهله، پیامبر اکرم، علی (علیهماالسلام) را به این مقام و جایگاه خواست .
2️⃣ حاکم حسکانی با صراحت تمام در تبیین آیه مباهله بیان می کند که امیرالمؤمنین نفس پیامبر بوده و می نویسد: أَنْفُسنَا النَّبِيُّ وَ عَلِيٌّ ؛ أَنفُسَنَا پیامبر اکرم و علی (علیهماالسلام) است .
📚 پی نوشت:
1️⃣ ابوسعید خادمی، بریقه محمودیه، دارالکتب العلمیه بیروت، ج2، ص7.
2️⃣ حاکم حسکانی، شواهد التنزیل، موسسة الطبع و النشر، ج1، ص182.
خوشه چینی عبرت آموز از جریان مباهله
مباهله پيامبر معظم اسلام صلى الله عليه و آله با مسیحیان نجران، از درخشنده ترين فرازهاى تاريخ پرفراز و نشيب اسلام است که می تواند غیر از اثبات برتری اهل بیت علیهم السلام مایه پندآموزی نیز قرار گیرد.
1️⃣ این نخستين مرتبه ای بود كه خداوند، دستور به انجام مباهله داد. پيش از اسلام چنين روزى كه در آن پيامبران به مباهله قيام كنند، پيش نيامده بود. شيوه مباهله راهى تازه بر اثبات حق می باشد كه از اسلام نشأت گرفته است.
2️⃣ در روز مباهله، مخالفان و منافقان جرأت انكار حق را نداشتند و آشكارا نشانه هاى راستی و درستی گفتار پيامبر صلى الله عليه وآله را مشاهده نمودند.
3️⃣ در روز مباهله، خداوند به عصمت دائمی و هميشگى اهل بیت نبی مکرم اسلام گواهى داد؛ زیرا به گواه منابع شیعه و اهل تسنن، پیش از انجام مباهله، خداوند آیه تطهیر را نازل فرمود. همچنین مشخص شد که امیرالمومنین علیه السلام نفس پيغمبر صلی الله علیه وآله است و این یعنی یکسان بودن با پيغمبر اکرم در كمال و مقام عصمت از گناهان.
مقام خانواده امیرالمؤمنین(ع) در سوره انسان
از عنایات و کرامات زیبای خداوند در زندگی خانوادگی امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا علیهماالسلام نزول سوره انسان است.
هنگامی که امام حسن و امام حسین علیهماالسلام بیمار شدند. امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا سلام الله علیهما به سفارش پیامبر صلی الله علیه وآله نذر کردند که اگر آن ها شفا یابند، سه روز را روزه بگیرند. بعد از شفای حسنین علیهماالسلام، آنان روزه گرفتند؛ ولی هر بار هنگام افطار، طعام خود را به فقیر، یتیم و اسیر دادند.
خدای مهربان، سوره انسان را در فضایل این خانواده آسمانی، نازل کرد که از جمله آن ها اخلاص، ایثار و انفاق بود.
32.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 احیای کارخانهها
مجموعه مستند گزارشی #سه_ساله به مناسبت اربعین سیدالشهدای خدمت، شماری از وعدههای محققشده شهیدجمهور در ۳۳ماه کار جهادی را روایت کردهاست.
نکوهش ترس و کم رویی
وَ قَالَ عليهالسلام قُرِنَتِ اَلْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ وَ اَلْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ
و درود خدا بر علی(ع) فرمود: ترس با نااميدى، و شرم با محروميّت همراه است
وَ اَلْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ اَلسَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ اَلْخَيْرِ
و فرصتها چون ابرها مىگذرند، پس فرصتهاى نيك را غنيمت شماريد.
📗 نهج البلاغه حکمت 21
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سعید لیلاز (اقتصاددان برجسته اصلاحطلب): تمام شاخصههای اقتصادی در زمان رئیسی بهتر شد ولی جناح مقابل نگفت!