و این منم، ابراهیم! که نه مال و منزلتم، که فرزندم را به امر تو آوردم به قربانگاه!
و این تویی! پروردگاری که سختی بر بندگان خود نخواستهای، مگر در مقام امتحان!
و این ما حاجیان کوی تو ایم! غرور و کینه و حسد، آورده به قربانگاه عشق!
و این ماییم! بندگان تو، شرمسار از این همه نعمت تو و نافرمانی خود.
بارالها عید قربان را بهانهای کن برای رستگاری ما، که جز بر تو امید نبستهایم.
روز دهم ذیحجه مصادف است با عید الاضحی، عید قربان. سالروز حماسه بزرگ ابراهیم خلیلالله (س) در اثبات بندگی.
روزی که به واسطه عظمت آن، با نخستین قطره خون قربانی بر زمین، تمام گناهان صاحب قربانی، بخشیده میشود. پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «هرکس نیتش صادق باشد، اولین قطره خون قربانیاش، کفاره گناهان او است.»
اعمال عید قربان در میان اعمال حج از چنان رتبهای برخوردار است که امام صادق علیهالسلام درباره آن فرمودهاند: «روز عید قربان، روز حج اکبر است و حج اصغر، عمره است.»
عید قربان فرصتی است که سر به سودای بندگی حق بگذاریم و از هرچه جز دوست، چشم بپوشیم و دل بپیراییم.
عید قربان عید تسلیم است و سرسپردگی به او که جز رسیدن به کمال برای بندگان خود نمیخواهد. از امام زینالعابدین حضرت سجاد علیهاسلام روایت شده است که در ضمن دعای روز عید قربان فرمودهاند: «پروردگارا! این روز، روزی با برکت و خجسته است و مسلمانان در این روز، از اطراف زمین تو گرد آمدهاند؛ خواهنده، جوینده، امیدوار و بیمناک؛ همه حاضر هستند و تو به نیازهایشان مینگری.»
پروردگارا این روز را روز تولد ایمان و مرگ تردیدها در راه خود قرار بده.
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
جوادالائمه(ع) بیتاب لحظهی تولدی است که او را به پدر شدن و شیعه را به هدایتی از جنس هادی آل محمد مصطفی بشارت میدهد.
و «سمانه مغربیه» همسرش که معروف به امالفضل در شعف زمینی شدن مولودی است که نام علی مرتضی زینت بخش قنداقه اوست .
آری سمانه، بزرگ بانویی که در زمره زنان راوی حدیث نام برده شده است.
فرزندش، هادی اهل بیت «علیهم السلام» در مقامش فرمود:«مادرم عارف به حق من(حق امامت) است، اهل بهشت است، شیطان سرکش به او راهی ندارد و نزدیکش نمیشود و مکر و حیله جبار سرکش به وی نمیرسد، تحت نظر الهی است که غلفت در او راه ندارد، او با مادران صدیق و صالح فرقی ندارد.
حال چنین مادری آسمان آغوشش برای طلوع خوشیدی رقم خورده که «جامعه کبیره» را به تصویر خواهد کشید .
فرزندی که چشم و چراغ جوادالائمه علیه السلام خواهد شد و هادی پیروان پدر اجداد مطهرش...
نگین پر نوری که در ظلمات و خفقان حکومت عباسی امور اعتقادی، تفسیر، فقه و اخلاق روایت کرده و در این راه ناملایمات بسیار خواهد دید .
اختر تابناکی که بخشی از احادیثش درباره مباحث کلامی همچون تشبیه و تنزیه و جبر و اختیار است و گنجینه ارزشمندش «زیارت جامعه کبیره» و «غدیریه» را در بین رهروان به ودیعه خواهد نهاد.
او فرمود: «شکرگزاری از نعمت، از خود نعمت بهتر است چون نعمت متاع دنیای فانی است و لکن شکر، نعمت جاودانه آخرت است.»
امشب آفتاب «زيارت جامعه» طلوع خواهد کرد و از رخسار حضور هادی اهل بیت علیهم السلام است که جامعه کبیره آیینه دار اوست چرا که این میراث نورانی از عصاره جان و شخصیت و امامشناسی اوست.
امامی که «هادى» بودنش نشانگر راه و فکر و اندیشه اوست.
از این روست که ميلادت نبض وجود شیعه را به ضربان میاندازد تا بی تاب حضورت باشند.
درود خدا بر قنداقه «على» كه «هادى» خلق به سوى هدایت و سعادت خواهد شد ..
میلادش بر همگان تهنیت و هدایتش بر عمق جانها مستدام باد...
@mohebanaliakbar_qazvin
✨﷽✨
✍️امام علی (علیهالسلام) فرمودند :
نيازمندى كه به تو روى آورده؛
فرستاده خداست...
كسى كه از يارى او دريغ كند؛
از خدا دريغ كرده است...
و آن كس كه به او بخشش كند،
به خدا بخشيده است...
📚نهج البلاغه حكمت٣٠٤
همانا خداى سبحان روزىِ فقراء را؛
در اموال ثروتمندان قرار داده است...
پس فقيرى گرسنه نمى ماند
جز به كاميابى توانگران ،
و خداوند از آنان درباره،
گرسنگى گرسنگان خواهد پرسيد...
📚نهج البلاغه حكمت٣٢٨
🌼عید غدیر مبارک🌼
↶【به ما بپیوندید 】↷
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
@mohebanaliakbar_qazvin
میشنوی؟ ندای «مَن کُنتُ مَولاهُ فَهذا علیٌ مَولاه » پیامبر (ص) است که از حجة الوداع ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در غدیر طنین انداز شد وتا امروز هر دم در دفاع از ولایت علی مرتضی شنیده میشود.
«غدیر» فصلالخطاب و حجت روشن ولایت است که نه در مکان محصور مانده و نه در زمان؛ چرا که جاودانهترین حماسه تاریخ اسلام است.
اهمیت «غدیر» در درک ارزش والای ولایت علوی همچون دژی مستحکم در سنگ بنای توحید و اصول دین است چرا که اسلام در سایه ولایت به باور میرسد .
همانگونه که امام صادق(علیه السلام) فرمودند:
«سنگهاى زيربناى اسلام سه چيز است:نماز، زكات و ولايت كه هيچ يك از آنهابدون ديگرى درست نمیشود.»
به واقع «غدیر» حقیقت انکارناپذیر قلب تاریخ اسلام است که روشنگر صراط مستقیم بوده و دمی به تاریکی نخواهد گرایید.غدير پيمان سرگشاده خاتمالانبیا است که هیچگاه بسته نمیشود و عهدی است که تا ابد میتوان انگشت بیعت بر آن نهاد و به قافله غدیر متصل شد
اهمیت این پیمان در کلام امام باقر اهل بیت (علیه السلام) محرز میشود که فرمودند:« اسلام بر پنج پايه استوار شده است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت و به هيچ چيز به اندازه آنچه در روز غدير به ولايت تاكيد شده، ندا نشده است.»
غدیر عید بزرگ ولایت، عید وفای به عهد و ولایت پذیری است، از همین روست که امام رضا(علیه السلام) فرمودند:«كسى كه در روز (غدير) مؤمنى را ديدار كند، خداوند هفتاد نور بر قبر او وارد مى كند و قبرش را توسعه مى دهد و هر روز هفتاد هزار فرشته قبر او را زيارت مى كنند و او را به بهشت بشارت مى دهند.»
امام صادق (ع) در آداب این روز فرمودند:«کسى كه در روز عيد غدير هر ساعتى كه خواست، دو ركعت نماز بخواند و بهتر اينست كه نزديك ظهر باشد كه آن ساعتى است كه اميرالمؤمنين(علیه السلام) در آن ساعت در غدير خم به امامت منصوب شد، (هر كه چنين كند) همانند كسى است كه در آن روز حضور پيدا كرده است.»
این عید بر مسلمین جهان مبارک باد.
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
آسمان پهنه عشق گسترده و خورشید بی وقفه نور میپراکند تا سهم خود را در شعف میلادی از سلاله پاک محمد(ص)، ادا کند.
هفتمين نهالِ امامت و ولایت به شکوفه نشسته و وجودش مایه فخرِ زمین و آسمان شده است.
«کاظم » ؛ او که در دریای ناملایمات روزگار، صبر و شكيبايى را معنای بیبدیل بخشید و هرگز احدی، خشم او را به چشم نديد.
او که در غضب خلافت بنی عباس، سالهای عمر بابرکت خویش را در زندانها گذرانید و با وجود محنتهای بسیار و آزار مدید، جز شکیبایی و صبر تصویری از خود بر جای نگذاشت.
از همین روی بود که در سایه حضورش زندانیان از تقواى او مؤمن شدند و زندانبانها، در پرتو مهر وجودش به نرمخويى و مهر گراييدند .
ربیع بن عبدالرحمن در منزلت او گفت: بخدا قسم موسى بن جعفر علیه السّلام از کسانى بود که آثار جلالت و کمال دانش و اطلاع از حقایق عالم در چهرهاش دیده مىشد، و می دانست چه کسى ادعاى مقامش را خواهد کرد و منکر امامت و جانشینش میگردد ولى این خشم را فرو میخورد و آنچه میدانست اظهار نمیکرد، از همین جهت لقب کاظم یافت.
و این حدیث نشان از کلام نافذ اوست که فرمودید :«به راستی که با ارزشترین مردم کسی است که دنیا را برای خود مقامی نداند، بدانید بهای تن شما مردم، جز بهشت نیست، آن را جز بدان مفروشید.»
ای هفتمین آفتاب نورانی؛ صبر بیبدیل تو حتی ظلم و جور زمان را به تحیر واداشت و علم و حلم بی مانندت جهانیان را به شگفتی وا داشت.
اماما؛ تو را باب الحوائج خواندند چرا كه هيچ خواهشى در آستانه كرامتت بىاجابت نمانده و نخواهد ماند پس تو را به بلندای عظمت نامت قسم میدهیم دعای سلامت این روزهای زمین را با آمین آن به اجابت برسان....
میلاد سراسر نور بابالحوائج، موسی کاظم علیهالسلام فرخنده باد.
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
۲۴ ذیالحجه سال نهم هجری، روز مباهله، نقطه عطفی در اسلام و تاریخی ماندگار بر تارک قلب مسلمین و حتی دشمنان اسلام است.
روزی که در آن این مهم که اصحاب کساء محمد(ص) و دخترش فاطمه زهرا(س)، علی مرتضی(ع) و فرزندانش حسن و حسین علیه السلام هستند، برای همگان به اثبات رسید.
و سند محکم آن در آیه ۶۱ سوره آلعمران که به آیه مباهله معروف است، آورده شده است.
و اما لفظ مباهله به معنای درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند.
اما شهرت آن در اسلام و تاریخ این دین مبین به ماجرایی اطلاق میشود که در آن پیامبر اسلام(ص) پس از مناظره با مسیحیانِ نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان پذیرفتند؛ اما با این وجود، مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
اما این جریان از سویی، سند محکم حقانیت دعوت رسول خدا محمد مصطفی(ص) است و از سوی دیگر نشان و دلیلی مستحکم بر فضیلت همراهان او (حضرت علی، فاطمه و حسنین) ...
اما منزلت علی مرتضی علیهالسلام در این واقعه جایگاهی است که دل شیعیان را به عدالت علوی اش محکم و دل دشمنانش را به لرزه انداخته است.
چون شیعیان، معتقدند امام علی(ع) بر اساس آیه مباهله، به منزلۀ نَفْس و جان پیامبر اکرم (ص)است.
از سوی دیگر این نکته مهم است که زمان خاص مباهله از هنگام طلوع فجر تا طلوع خورشید میباشد.
این مهم که رسول خدا در جریان مباهله، حضرت علی(ع)، فاطمه زهرا(س) و امام حسن و امام حسین(ع) را فرا خواند تا به همراه آنان، مباهله با مسیحیان نجران را انجام دهد را عالمان و مفسّران شیعه و سنّی در کتابهای تفسیر، حدیث و تاریخ خود نقل کردهاند.
که این امر از سوی شش امام معصوم (امام علی(ع)، امام حسن(ع)، امام صادق(ع)، امام کاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام هادی علیهمالسلام) و ۹ شخصیت از اصحاب پیامبر خدا(ص) و پنج نفر از تابعین نیز تایید و روایت شده است.
به عنوان نمونه نیز در کتاب صحیح مسلم و کتاب سنن ترمذی چنین روایت شده است:
هنگامیکه آیه مباهله نازل گردید، پیامبر خدا(ص) امام علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حضرت فاطمه(س) را فرا خواند و فرمود: «اَللّهُمَّ هؤُلاءِ أَهلی؛ خدایا! اینان اهل من و خانواده من هستند.»
آری داستان مباهله، سند عزتمندی و فخر شیعه در طول تاریخ است؛ چرا که ارزش و جایگاه همراهان پیامبر اسلام (ص) که همان اهل کسا یا اهل بیت اویند، در این ماجرا به خوبی به نمایش گذاشتهشده و کمتر کسی آن را انکار کرده است.
جریانی که در آن پیامبر(ص)؛ از حضرت علی(ع) به عنوان جان و نفس خویش تعبیر میکند، و این تعبیر به معنای برتری او پس از خودش بر تمام امت بلکه همه مردم عالم است!
مباهله، گویی زنجیر دانههای تسبیح آل محمد(ص) است که که در لوای پیامبر(ص) درخششی بیبدیل یافتند و به اثباتی دوباره رسیدند.
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
عشق را ملامتی نیست اگر که زخمها بیشمارند و هیچ مرثیهای سزاوار خون این بزرگان نیست.
این جراحتهای باشکوه، ارجی به بلندا و قداست جاودانگی دارند.
تاسوعا، نهمین روز از ماه محرم، یکی از روزهای مهم در تقویم شیعیان جهان و منتسب به نام "عباس بن علی" (ع) است. تاسوعا در زبان عربی به معنای "نهمین است" و شهرت این روز به دلیل وقایعی است که در نهمینروز از ماه محرم سال 61 هجری قمری در سرزمین کربلا روی داد.
روز تاسوعا روز ورود "شمر بن ذیالجوشن" به صحرای کربلا، روز فرستادن اماننامه برای فرزندان امابنین (س) و آخرین تدارکات و تحرکات جنگی لشکریان ابن سعد برای یورش به اردوگاه حضرت امام حسین (ع) و یارانشان بود.
در همین روز بود که حضرت عباس (ع) و برادرانش در پاسخ به شمر و پیشنهاد اماننامه او گفتند: «خدا تو و اماننامه تو را لعنت کند. ما امان داشته باشیم و پسر دختر پیامبر (ص) امان نداشته باشد؟!»
تاسوعا آخرین روزی بود که مردان قافله سید و سالار شهیدان، شبانگاه آن را درک کردند و روز بعد، دیدار عاشقانه حق را به خون خویش لبیک گفتند.
این سرهای جدا از تن و دستهای از کتف جدا، به پیکر خویش بازمیگردند؛ زیرا که تاسوعا و عاشورای حسینی، موسم آفرینش دوباره انسان بود؛ و در سالروز تاسوعا، هرکس بیعت خود را با سفینهالنجات، حسین بن علی (ع) و آرمانهای حقطلبانهاش تازه کند، این روز، روز تولد دوباره ایمان اوست.
مشک برداشت که سیراب کند دریا را
رفت تا تشنگیاش آب کند دریا را
تشنه می خواست ببیند لب او را دریا
پس ننوشید که سیراب کند دریا را
(سید حمیدرضا برقعی)
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
کتاب محرم که گشوده میشود، برگ برگش سرخ از خون حسین است و معطر از خاک کربلا
«عاشورا» حتی فصل که نه؛ به تنهایی کتاب پر آوازهای شد که «تفسیر ناب» آن از زبان امام سجاد (ع) تراوید و در مرثیههای زینب(س) به تجسم رسید.
کتابی که حتی گذشت چهارده قرن هم نتوانست غباری هرچند اندک بر تار و پود «باور» آن بنشاند چرا که «عاشورا» دانشگاهی است كه هر دم انسان میسازد و عشق و عطش میپراکند.
عاشورا «زمان» بود و کربلا «زمین»؛ و این تلاقی تنها با خون ثارالله و ۷۲ برگ از درخت وجودش، به اعتبار و حرمت رسید تا عاشورا آبروی عشق باشد و کربلا سجدهگاهش...
یک سطرِ عاشورا سر بریده حسین(ع) است و یک سطر دستان قلم شدهٔ عباس(ع) ، یک بیتش گلوی علی اصغر(ع) است و یک بیتش علی اکبر(ع) و سرهای به نیزه رفتهٔ یاران ثارالله و اما حُسن ختامش،« ما رأیت الّٰا جَمیلٰای زینب کبری سلام الله»...
چه زیبا گفت «دکتر سنگری» که :هرکس کتاب ۷۲ صفحه ای عشق -عاشورا- را خوب بخواند، شیرازهٔ سعادت را در زندگی اش گسسته نخواهد دید.
امروز عاشورا است و قصه تکراری اما نامکرر سجده در خون و اسارت اهل حرم حسین فاطمه (ع)..
قصه ای که هر سال و هر محرم زنده میشود اما حتی لحظهای از ابهت و مظلومیت حسین و علمدار و یارانش کم نکرده و نخواهد کرد و این داغ تا ابد جگرسوز است.
از همین روست که عاشورا میعادگاه عشق حسین و حسینیان شد و کربلا قبله حاجات عاشقانش
عاشورا نه دیروز و نه فردا بلکه هر دم و هر آینه در صحرای دل ما بر پا میشود ؛ مادامی که به ندای سیلی صورت زهرای مرضیه و فرزندانش لبیک بگوییم و در جهل غفلت از یزیدیان مهدی(عج) را منتظر نگذاریم.
بدانیم و یادآور شویم که عاشورا نقطه عطفی در تاریخ اسلام است برای درک این راز که میتوان تمام عشق را در مشکی سوراخ به ودیعه نهاد، تشنه لب به شهادت رسید...
میتوان در سایه مهر پدری خون شش ماهه را به عرش فرستاد و تمام احساس را به دور از چشمان لیلای بیتاب، پشت خیمهها دفن کرد و دم برنیاورد!
پس عاشورا میعادگاه آخرین وادع خواهری دلشکسته بود با برادری از جنس نور و قافلهای از تاروپود مظلومیت....
عاشورای حسینی و شهادت حسین(ع) و یاران بیمانندش بر همگان تسلیت باد
التماس دعا
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
ساعات غریبی است؛ سجادهها تبدار سجاده نشین، و عبادتکنندگان در سوگ زینت عبادتکنندگان نشستهاند ؛ چون سجاد اهل بیت علیه السلام و زینالعابدین زمان، شهد شهادت نوشیده و به قافله شهدای کربلا رهسپار شده است.
او که دو سال از عمر گهربارش را در سایهسار حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام، ۱۰ سال را در زمان امامت عموی خود (حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام ) و ۱۰ سال را در دوران امامت پدر خود اباعبدالله الحسین سپری فرمود و خود ۳۵ سال ردای امامت بر تن داشت.
سجاد اهل بیت علیهم السلام تندیس زیبای عدالت علوی، غربت حسنی و صلابت حسینی است.
سیدالساجدین تندیس مطهر پارسایی و آزادگی است که از سیمایش، غربت حسین(ع) و اندوه کربلا نمایان بود.
امامی که به زیبایی پیام آور کربلای عشق پدر شد؛ از این روست که واژگان از توصیف گوهر وجودی آن بزرگوار ناتوان و لغزانند!
هنوز هم صدای نجوای عاشقانه اش در دل شب، از یادگاریاش « صحیفه»، شنیده میشود...
صحیفهای که گنجینهای از مناجات یک معصوم است با خالقی از جنس نور..
صحیفه سبزش، نجوای دلنشینی است که تا بی نهایت، روح خسته بنده را در برابر عظمت و رحمت معبودش جلا میدهد.
و حال این بزرگ مرد مناجات، سید سجده کننده آل طه(ع)، امام عابدان و عارفان و زینت عبادتکنندگان، عزم آسمانی شدن کرده است...
ای سجاد اهل بیت علیهم السلام
من در لابه لای صفحات صحیفهات آشیانه خواهم کرد و تو را از سطر به سطر مناجاتهای شبانهات خواهم خواند ...
و حال نجوای دعای توست که هر دم برای شفای حال زمین میجوشد
دعای هفتم صحیفهات...
«یَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکَارِهِ، وَ یَا مَنْ یُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ ....»
آمین گوی این درد زمین باش برای شفای حال زمینیان....
شهادت این تندیس پارسایی، اسوه آزادگی و نماد غربت کربلا تسلیت باد
↶【به ما بپیوندید 】↷
_______________
@mohebanaliakbar_qazvin
🏴تشکر از مردم مثل تشکر از خدا
✍امام سجاد(علیه السلام): خداوند هر دل غمگين و هر بندهی سپاسگزارى را دوست دارد. روز قيامت، خداوند بهيكى از بندگانش ميفرمايد: چرا از فلانى سپاسگزارى نكردى؟ بنده عرض ميكند: پروردگارا ! من تورا سپاس گفتم. خداوند فرمايد: چون از او سپاسگزارى نکردی، مرا هم سپاس نگفتهای
سپس امام سجاد(ع) فرمودند: شكر گزارترين شما از خدا، كسى است كه از مردم بيشتر تشکر كند.
📚اصول كافى، ج۳ ،ص ۱۵۶
@mohebanaliakbar_qazvin
🏝 #برترین_مردم از نظر امام سجاد علیه السلام:
«اهل زمان غیبت او( حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه اشریف ) که #قائل_به_امامت_او و #منتظر_ظهور_او باشند، برتر از مردمان هر زمان دیگر میباشند، زیرا خدای تبارک و تعالی به آنها آن قدر #عقل، #فهم و #شناخت عطا فرموده است که #غیبت امام در پیش آنها چون زمان #حضور شده است.
📍خداوند اهل آن زمان را همانند #مجاهدانی قرار داده که در محضر رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ شمشیر بزنند.
📍آنها #مخلصان_حقیقی و #شیعیان_واقعی و #دعوت_کنندگان به دین خدا در آشکار و نهان میباشند.»
📖 منتخب الاثر، ص 244
شهادت #امام_سجاد ، زین العابدین تسلیت باد.
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
↶【به ما بپیوندید 】↷
@mohebanaliakbar_qazvin
بِسم الله الرَّحمنِ الرَّحیم
🔆 دوشنبه ۰۱ شهریور ۱۴۰۰ هجری خورشیدی
🌛الاثنین ۱۴ محرم ۱۴۴۳ هجری قمری
🎄 Monday 23 August 2021 AD
🔹 ۱۵۶مین روز سال، ۲۰۹روز مانده از سال
🔸 ۲۳مین هفته سال، ۳۰هفته مانده از سال
🌹 امروز متعلق است به :
حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام و
حضرت امام حسین علیهالسلام
📿 اذکار توصیه شده #دوشنبه ::
الف) ۱۲۹ مرتبه :
« یا لطیف » بعد از نماز صبح که موجب "یافتن مال کثیر" میگردد.
ب ) ۱۰۰ مرتبه :
« یا قاضِیَ الْحاجات »
« ای برآورندهی حاجتها »
ج ) ۱۰۰۰ مرتبه :
« سُبحانَ اللهِ وَ الحَمدُلِلّهِ »
📿 اوقات استخاره دوشنبه :
الف) از طلوع فجر تا طلوع آفتاب
ب) از ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر
ج) از ساعت ۱۶ تا عشای آخر (وقت خوابیدن)
@mohebanaliakbar_qazvin