هیات محبان امام حسن مجتبی(علیه السلام)
آموزش قرآن : 📌فوايد اختلاف قرائات : ----------------------------------------- آنچنان كه در برخى من
آموزش قرآن:
📌تأليف و تدوين قرائات مختلف:
------------------------------------------
اول بار أبان بن تَغلِب (م ١٤١ ه), از شاگردان امام سجاد (عليهالسلام) به اين امر پرداخت؛ اما فراوانى انواع قرائات به حدى رسيد كه برخى از علما به فكر محدود كردن آن افتادند و اول بار قاسم بن سلّام تعداد قرائات را به ٢٥ قرائت محدود نمود و پس از او ابن مجاهد (م ٣٢٤ ) در كتاب خود به نام السبعة في القرائات تعداد هفت قرائت مطرح كرده و ائمۀ قرائت را به قرّاء سبعه محدود ساخت.
@mohebbanalhasan_ir
آموزش قرآن :
📌اسامى قرّاء سبعه :
--------------------------------------
١. عاصم كوفى (م ١٢٨ ه)؛
٢. نافع مدنى (م ١٦٩ ه)؛
٣. حمزۀ كوفى (م ١٥٦ ه)؛
٤. كسائى كوفى (م ١٨٩ ه)؛
٥. ابو عمرو بصرى (م ١٥٤ ه)؛
٦. ابن كثير مكى (م ١٢٠ ه)؛
٧. ابن عامر شامى (م ١١٨ ه).
@mohebbanalhasan_ir
آموزش قرآن:
📌اسامى راويان چهاردهگانه:
--------------------------------------
در ميان راويان هر يك از اين قرّاء، دو راوى نسبت به بقيه مشهورترند:
١. راويان عاصم: حَفص (م ١٨٠ ه)، شعبه (م ١٩٣ ه)؛
٢. راويان نافع: وَرش (م ١٩٧ ه)، قالون (م ٢٢٠ ه)؛
٣. راويان حمزه: خَلَف (م ٢٢٩ ه)، خلّاد (م ٢٢٠ ه)؛
٥. راويان كسائى: حفص الدورى (م ٢٤٦ ه)، ابو الحارث (م ٢٤٠ ه)؛
٦. راويان ابو عمرو: حفص الدورى (راوى كسائى)، سوسى (م ٢٦١ ه)؛
٧. راويان ابن كثير: بَزّى (م ٢٥٠ ه)، قُنبل (م ٢٩١ ه)؛
٨. راويان ابن عامر: ابن ذكوان (م ٢٤٢ ه)، هشام (م٢٤٥ ه).
عبارت مشهورِ چهارده روايت به همين موضوع اشاره دارد.
(که بهترین و نزدیک ترین روایت از اهلبیت(ع) روایت حفض از عاصم است که اکثر قراء جهان از این روایت در قرائت استفاده میکنند)
@mohebbanalhasan_ir
⚜روز هشتم ماه مبارک رمضان⚜
🔹هشتمین روز عجب حال دعایی دارم
🔸حالت مشهدی و کرببلایی دارم ...
🔹حرم امن خدا پنجره فولاد شماست
🔸و خدا گفت که دیدی چه رضایی دارم؟
🔹واقعا معرکه ای هست میان من و تو
🔸عشق بازیست عجب حال و هوایی دارم
🔹نفسم، خواب و خوراکم،همه ام هست ثواب
🔸و بدانید که اینگونه خدایی دارم ...
🔹ز خراسان بروم کرببلا جان بدهم ...
🔸که گریزی بزنم میل سنایی دارم ...
🔹روضه ای آمد و آمد شب هشتم یادم
🔸رقص شمشیر ز اکبر چه نمایی دارد
🔹ناگهان گفت حسین این چه مکرر شدن است؟
🔸شکر بهر بدنت تکه عبایی دارم ...
#یا_شمس_الشموس
@mohebbanalhasan_ir
📿دعای روز هشتم
🌒ماه مبارک رمضان
🔅اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ رَحْمَةَ الْأَيْتَامِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَ إِفْشَاءَ السَّلامِ وَ صُحْبَةَ الْكِرَامِ بِطَوْلِكَ يَا مَلْجَأَ الْآمِلِين
َ
🔖 خدایا! در این روز توفیق مهربانی به یتیمان و اطعام گرسنگان و آشکارا سلام گفتن و مصاحبت با نیکان را روزیام فرما. به کرمت ای پناه امیدواران
@mohebbanalhasan_ir
📿دعای روز نهم
🌒ماه مبارک رمضان
🔅اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ نَصِيبا مِنْ رَحْمَتِكَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إِلَى مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِكَ يَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِين
َ
🔖 خدایا! در این روز بهرهای از رحمت بیکرانت به من ببخش و به نشانههای درخشانت راهنماییام کن و به خشنودی همهجانبهات رهنمونم باش. به حق دوستی و محبتت ای آرزوی مشتاقان!
@mohebbanalhasan_ir
✨ زیارت نامه حضرت خدیجه کبری (س)
🔸 السَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ الْمُؤْمِنِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا زَوْجَةَ سَیّـِدِ الْمُرْسَلِینِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ سَیِّدَةِ نِساءِ الْعالَمِینَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا أَوَّلَ الْمُؤْمِناتِ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ أَنْفَقَتْ مالَها فِی نُصْرَةِ سَیِّدِ الاَْنْبِیاءِ، وَ نَصَرَتْهُ مَااسْتَطاعَتْ وَدافَعَتْ عَنْهُ الاَْعْداءَ، اَلسَّلامُ عَلَیْكِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرَئِیلُ، وَ بلَّغَهَا السَّلامَ مِنَ اللهِ الْجَلِیلِ، فَهَنِیئاً لَكِ بِما أَوْلاكِ اللهُ مِنْ فَضْل، وَالسَّلامُ عَلَیْكِ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ.
🔹 سلام بر تو اى مادر مؤمنان، سلام بر تو اى همسر سرور فرستادگان، سلام بر تو اى مادر فاطمه زهرا سرور بانوان دو جهان، سلام بر تو اى نخست بانوى مؤمن، سلام بر تو اى آن كه دارائیش را در راه پیروزى اسلام و یارى سرور انبیا هزینه كرد و دشمنان را از او دور ساخت، سلام بر تو اى آن كه بر او جبرئیل درود فرستاد، و سلام خداى بزرگ را به او ابلاغ كرد، این فضل الهى گوارایت باد و سلام و رحمت و بركاتش بر تو باد.
📿دعای روز دهم
🌒ماه مبارک رمضان
🔅اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُتَوَكِّلِينَ عَلَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْفَائِزِينَ لَدَيْكَ وَ اجْعَلْنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ بِإِحْسَانِكَ يَا غَايَةَ الطَّالِبِينَ
🔖 خدایا! در این روز مرا از توکلکنندگان و سعادتمندان و نزدیکشدگان درگاهت قرار ده. به حق احسانت، ای نهایت آرزوی جویندگان!
@mohebbanalhasan_ir
📖 آموزش قرآن کریم :
📌خلاصه تاریخ قرآن کریم :
🔵 عوامل ایجاد پدیده اختلاف قرائت :
http://www.mohebbanalhasan.ir/index.php/tarekhghoran/avamelekhtelafgheraat
🔵فواید اختلاف قرائت :
http://www.mohebbanalhasan.ir/index.php/tarekhghoran/2019-05-15-20-52-49
🔵تالیف و تدوین قرائات مختلف :
http://www.mohebbanalhasan.ir/index.php/tarekhghoran/ekhtelafgheraattadvin
🔵 اسامی قراء سبعه :
http://www.mohebbanalhasan.ir/index.php/tarekhghoran/ghorasabee
🔵 اسامی راویان چهارده گانه :
http://www.mohebbanalhasan.ir/index.php/tarekhghoran/raveyan14
🆔@mohebbanalhasan_ir
📿دعاى روز یازدهم
🌒ماه مبارک رمضان
🔅اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.
🔖 خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق ونافرمانى را وحرام كن بر من در آن خشم وسوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.
@mohebbanalhasan_ir
یاد آن ساعت بیافتم که کسی آبت نداد
روزه را با روضه های تشنگی وا میکنم
السلام علیک یا ذبیح العطشان
@mohebbanalhasan_ir
📿 دعای روز دوازدهم
🌗 ماه مبارک رمضان
🔅 اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
🔖 خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز كه میترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار ترسناكان .
@mohebbanalhasan_ir
به نام خداوند بخشنده مهربان
*🍞 طرح انفاق ماهیانه نان 🍞*
*✳️ شرحِ طرح:*
1️⃣ چنانکه می دانیم، صدقه دادن از مستحبات بسیار مورد تاکید است، و برای آن آثار دنیایی و آخرتی فراوانی را بر شمرده اند.
به خاطر فراوانیِ آیات و روایاتِ آن، نیاز به ذکر آنها نیست، و صرفا یک آیه نقل می شود (آن هم از نوع خاصی از صدقه که در ادامه می آید) :
🔸 وقتی بهشتیان از جهنمیان می پرسند: "چه چیز باعث شد شما جهنمی شوید؟" آنها ابتدا پاسخ می دهند: ما از نمازگزاران نبودیم، و به نیازمندان طعام نمی دادیم. (مدثر : ۴۰ - ۴۴)
2️⃣ فراهم کردن غذای دیگران یکی از بهترین نیکی ها و صدقات است :
🔸امام صادق ع: اینکه مومن محتاجی را غذا دهم، برایم محبوب تر است از اینکه به دیدارش بروم؛ و اینکه به دیدارش بروم، برایم بهتر است از اینکه ۱۰ بنده را آزاد کنم. (کافی، شبیه آن در محاسن)
🔸امام باقر ع: محبوب ترین اعمال نزد خدا، خوشحال کردن مومن است: به اینکه گرسنگی مسلمانی را برطرف کنی، یا قرضش را ادا کنی یا مشکلش را برطرف نمایی. (کافی)
🔸شخصی افسار مَرکب پیامبر ص را گرفت و گفت: پیامبرا! کدام یک از اعمال از همه بافضیلت تر است؟ فرمود: اطعام طعام و پاکیزه داشتن کلام. (کافی، دعائم الإسلام) هیچ عملی بهتر از سیر کردن جگر گرسنه نیست، (شهاب الأخبار) و هر که جگر گرسنه ای را سیر کند، بهشت بر او واجب می شود. (ثواب الأعمال)
3️⃣ توصیه شده است که این غذا دادن "هر روز" صورت گیرد:
🔸حنان بن سدیر می گوید: امام باقر (ع) به من فرمود: آیا می توانی هر روز یک بنده را آزاد کنی؟ گفتم: آنقدر پول ندارم که چنین کنم، فرمود: هر روز مومنی را غذا بده، که غذا دادن به مومن بهتر از آزاد کردن بنده است. (دعوات راوندی، شبیه آن در دعائم الإسلام، مؤمن، محاسن.)
🔸 پیامبر خدا ص: کسی که سیر بخوابد و همسایه اش گرسنه باشد به من ایمان نیاورده، و خدا به اهل شهری که یک نفر در آن گرسنه سر به بالین بگذارد، در قیامت نظر [رحمت] نخواهد کرد. (کافی)
4️⃣ صدقه دادن به اندازه غذای روزانه ی خود به دیگران، مورد سفارش اهل بیت ع است :
🔸راوی میگوید نزد امام صادق ع بودم که از درد و بیماری سخن به میان آمد. ایشان فرمودند: بیمارانتان را با صدقه مداوا کنید؛ و چرا به اندازه غذای یک روزتان صدقه نمیدهید؟! همانا [گاه] به فرشته ی مرگ فرمان می رسد که روح فلان بنده را قبض کند، و در این حال آن بنده صدقه ای می دهد، آنگاه به فرشته مرگ خطاب میشود که: آن فرمان را باز گردان. (ثواب الأعمال، مکارم الأخلاق، دعوات راوندی)
🔸امام باقر ع: اگر حج خانه خدا را بجای آورم، بهتر از آن است که هفتاد برده را آزاد کنم؛ [ولی] اگر به افراد یک خانواده مسلمانی کمک کرده، و آنها را سیر کنم، و بپوشانم، و آبروی آنها را نگه دارم، نزد من محبوبتر است از رفتن به هفتاد حج. (کافی، ثواب الأعمال)
5️⃣ یکی از صدقه هایی که مورد توصیه است، صدقه دادن گندم و نان است؛ به ویژه برای شفای بیماری.
🔸امام صادق ع فرمود: بیمارانتان را با صدقه مداوا کنید، شخصی فرمود: چگونه بیماران مان را با صداقه مداوا کنیم؟ حضرت فرمودند: پیامبر ص گفت وقتی بیماری نزدت بود که بیماری اش تو را ناتوان کرده است، نانی بردار و آنرا در دستمال یا پارچه ای تمیز بگذار، و هر گاه گدایی بر تو وارد شد، تکه ای از آن نان را به او بده و از او بخواه که: «برای فلانی دعا کن»، که دعای آنها درباره شما مستجاب می شود و درباره خودشان مستجاب نمی گردد. (اصول ستةعشر)
🔸یکی از فامیل های امام باقر ع از وضع یک بیمار نزد او سخن به میان آورد؛ امام ع فرمود: زنبیلی بیاور و گندم در آن بریز و در برابر بیمار بگذار، و به خدمتکارت بگو وقتی گدائی آمد، او را کنار بیمار بیاورد تا بیمار با دست خود به او گندم صدقه دهد و از او بخواهد که برایش دعا کند. شخص گفت: [به جایش به فقیر] پول ندهم؟ امام ع فرمود: آنچه به تو امر کردم را عمل کند، که [از پدرانمان] چنین به ما روایت رسیده است. شخص چنین عمل کرد و سلامتیِ خود را باز یافت. (دعائم الإسلام، سرائر)
*⬅️ نتیجه گیری:*
اگر شخصی هر روز به فقرا غذای روزانه شان را به صورت نان بدهد، تقریبا به همه موارد بالا عمل کرده است:
یعنی هم صدقه ای به صورت غذا داده است، هم به اندازه غذای روزانه یک نفر به وی داده است، هم هر روز اطعام طعام نموده است، و هم آنرا به صورت نان گندم داده است.
*✳️ اطلاع:*
🔹در همین اطراف تهران، در ورامین، افرادی شناسایی شده اند که متاسفانه -به معنای کلمه- به نان شب شان محتاجند😓، و اگر نان به آنها نرسد شب گرسنه سر بر بالین می گذارند.😭
🔹برای آنها بُن های نان تهیه شده است، و با چند نانوایی قرارداد بسته شده که به ازای ارائه بُن به آنها نان بدهند. هزینه نان هر نفر در ماه بالغ بر ۲۰ هزار تومان خواهد بود.
🔹یعنی مثلا اگر کسی ماهانه ۱۰ هزار تومان کمک کند، به مدت یک ماه نیمی از خوراک روزانه یک نف
#صلیاللهعلیکیااباعبدالله
رَبَّـنـا مـال تو ای زاهـد پاکـیـزه سرشت
دم افطار ، همین ذکرِ حسین ما را بس
@mohebbanalhasan_ir