مبحث «صفات خدا»
- ازلى و ابدى بودن خدا
اگر موجودى معلول و نيازمند به موجود ديگرى باشد وجودش تابع آن خواهد بود و با مفقود بودن علتش بوجود نخواهد آمد. به ديگر سخن: معدوم بودن موجودى در برههاى از زمان، نشانه نيازمندى و ممكنالوجود بودن آن است، و چون واجبالوجود، خودبخود وجود دارد و نيازمند به هيچ موجودى نيست هميشه موجود خواهد بود.
بدين ترتيب، دو صفت ديگر براى واجب الوجود، اثبات مىشود: يكى ازلى بودن، يعنى در گذشته، سابقه عدم نداشته است، و ديگرى ابدى بودن، يعنى در آينده هم هيچگاه معدوم نخواهد شد. و گاهى مجموع اين دو صفت را تحت عنوان «سرمدى» بيان مىكنند.
بنابراين، هر موجودى كه سابقه عدم يا امكان زوال، داشته باشد واجبالوجود نخواهد بود، و بطلان فرض واجبالوجود بودنِ هر پديده مادى، آشكار مىگردد.[1]
[1]. آيه الله مصباح يزدی، آموزش عقايد، صفحه 91
ادامه دارد ...
@mohebin18
Hojat Ab:
🔺مکتب امام (ره) بهشت اندیشه است و محروم شدن از این مکتب، محروم شدن از بهشت اندیشه است.
🔸اساسا اندیشه ی توحیدی بهشت اندیشه و اندیشه ی بهشتیان است.
🔺اندیشه ی امام پشت انقلاب منضبط و پیروز ایران اسلامی قرار گرفت که توانست آن را از دل ابهام ها، دشمنی ها و گره های فراوان عبور دهد و با کمترین هزینه ها به مقاصد بلند خود نزدیک کند.
🔸این اندیشه از بستر نظری «تراث علمی-معنوی» حوزه ی شیعه و «مدرسه ی معرفتی آیت الله شاه آبادی» تغذیه کرده است و خود یک مدرسه معرفتی ممتاز را متکی به این سرمایه های تاریخی پدید آورده است.
🔸اسلامی که امام عزیز ما و مدرسه ی معرفتی او برای ما تقریر کرد اسلامی زنده و حیات بخش بود.
🔸ما موظفیم مکتب امام را به عنوان ثمرات علمی چند سده و برآمده از اخلاص ها و جد و جهدهای فراوان حوزه ی علمیه ی شیعه معرفی کنیم و پیوندها را به خوبی نشان دهیم و امتدادها و افزایش ها را نیز از نظر دور نداریم.
💢تدابیر سیاسی و تمهیدات علمی امام حسن عسکری(ع) برای آغاز عصر غیبت
📌از آن جا که غایب شدن امام و رهبر هر جمعیتی، یک واقعه نامأنوس و باور کردن آن و نیز تحمل مشکلات ناشی از آن، برای مردم دشوار است، پیامبر اسلام(ص) و امامان معصوم(ع)، به تدریج مردم را با این موضوع آشنا و افکار را برای پذیرش آن آماده میکردند. این تلاش در عصر امام عسکری(ع) که به دوران غیبت نزدیکتر بود، بیشتر به چشم میآمد.
🔹یکی از فعالیتهای سیاسی امام عسکری(ع) تقویت و توجیه سیاسی رجال مهم شیعه در برابر فشارها و سختیهای مبارزات سیاسی در راستای حمایت از آرمانهای بلند تشیع بود.
🔹از آن جا که شخصیتهای بزرگ شیعه در دوران پراختناق حکومت عباسی در فشار بیشتری قرار داشتند، امام(ع) به تناسب مورد، هر یک از آنان را به نحوی دلگرم و راهنمایی میکرد و روحیه آن ها را بالا میبرد تا میزان صبر و آگاهیشان در برابر فشارها، تنگناها و فقر و تنگدستی، فزونی یابد و بتوانند مسئولیت بزرگ اجتماعی و سیاسی و وظایف دینی خود را به خوبی انجام دهند.
🔹امام حسن عسکری(ع) در میان آن همه خفقان و فشار حکومت عباسی، توانست شاگردانی تربیت کند که هر کدام، به سهم خود، در نشر و گسترش معارف اسلام و دفع شبهات دشمنان، نقش مؤثری داشتند. شیخ طوسی، تعداد شاگردان آن حضرت را بیش از صد نفر ثبت کرده است.
📖 متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/news/1413694
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تاریخ_و_سیره
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
مبحث «صفات خدا »
- صفات سلبيّه
يكى ديگر از لوازم واجب الوجود، بساطت و مركب نبودن از اجزاء است زيرا هر مركبى نيازمند به اجزاءش مىباشد و واجب الوجود از هرگونه نيازى منزّه و مبرّى است.
و اگر فرض شود كه اجزاء واجب الوجود، وجود بالفعلى ندارند بلكه مانند دو پاره خطِ مفروض در ضمن يك خط هستند، چنين فرضى نيز باطل است، زيرا چيزى كه داراى اجزاء بالقوه باشد عقلا قابل تجزيه خواهد بود هر چند در خارج، تحقق نيابد و معناى امكان تجزيه، امكان زوال كل است چنانكه اگر خط يك مترى به دو پاره خط نيم مترى، تقسيم شود ديگر خط يك مترى، وجود نخواهد داشت، و قبلا دانستيم كه واجب الوجود، امكان زوال ندارد.
و چون تركيب از اجزاء بالفعل و بالقوه، از خواص اجسام است ثابت مىشود كه هيچ موجود جسمانى، واجب الوجود نخواهد بود، و به ديگر سخن: تجرّد و جسمانى نبودن خداى متعال، ثابت مىگردد. و نيز روشن مىشود كه خداى متعال، قابل رؤيت با چشم و قابل ادراك با هيچ حس ديگرى نيست، زيرا محسوس بودن آن خواص اجسام و جسمانيّات است.
@mohebin18
از سوى ديگر، با نفى جسميّت، ساير خواص اجسام مانند مكان داشتن و زمان داشتن نيز از واجب الوجود، سلب مىشود، زيرا مكان براى چيزى تصور مىشود كه داراى حجم و امتداد باشد. و همچنين هر چيز زماندارى از نظر امتداد و عمر زمانى، قابل تجزيه مىباشد و اين نيز نوعى امتداد و تركيب از اجزاء بالقوه بشمار مىرود. بنابراين، نمىتوان براى خداى متعال، مكان و زمانى در نظر گرفت، و هيچ موجود مكاندار و زماندارى واجب الوجود نخواهد بود.
و سرانجام با نفى زمان از واجب الوجود، حركت و تحول و تكامل هم از او نفى مىشود زيرا هيچ حركت و تحولى بدون زمان، امكان پذير نيست.
بنابراين، كسانى كه براى خدا مكانى مانند عرش، قائل شدهاند يا حركت و نزول از آسمان را به او نسبت دادهاند يا او را قابل رؤيت با چشم پنداشتهاند يا وى را قابل تحول و تكامل شمردهاند خدا را بدرستى نشناخته اند.{1}
بطور كلى هرگونه مفهومى كه دلالت بر نوعى نقص و محدوديت و نياز، داشته باشد از خداى متعال نفى مىشود و معناى صفات سلبيّه الهى همين است.[2]
{1}. مكان داشتن و نزول از عرش و رؤيت با چشم از طوايفى از اهل سنت، و تحول و تكامل خدا از گروهى از فلاسفه غرب مانند هگل و برگسون و ويليام جيمز و وايتهد، نقل شده است. ولى بايد دانست كه نفى حركت و دگرگونى از خدا به معناى اثبات سكون براى او نيست بلكه به معناى ثبات ذات اوست، و ثبات، نقيض تغيير است اما سكون، عدم ملكه حركت مىباشد. و جز چيزى كه قابليت حركت داشته باشد متصف به آن نمىگردد.
[2]. آيه الله مصباح يزدی، آموزش عقايد، صفحه 92
ادامه دارد ...
@mohebin18
21.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آيا خدا از چند جزء تركيب شده؛
@mohebin18
14.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️صدا و سیما برای شادی مردم اگر چنین کلیپ های پخش کند مردم هرگز ماهواره نگاه نمی کنند!
😂این نمایش طنز جنجالی جماعت غربگرا را با خاک یکسان می کند!
همین کلیپ به کل کلیپهای طنز صدا و سیما میارزید!😂
🚫+۱۵
@mohebin18
👌 محدودیت دسترسی به گوگل فرصت خوبیه تا از موتور جستجوی ایرانی #پارسی_جو استفاده کنیم.
✅ فوق العاده است
🌀 https://parsijoo.ir/
✅ پیشنهاد می کنم از ترجمه پارسی جو استفاده و با بخش ترجمه گوگل، مقایسه کنید.
👏 پیشنهاد دیگه اینکه پارسی جو رو به عنوان پیش فرض مرورگر خود قرار بدید تا همیشه چشمتون با یه کالای ایرانی روشن بشه 😉
#کالای_ایرانی
#رونق_تولید
@mohebin18
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بخش کوچکی از دخالت بهائیان در اقتصاد و بحران های اقتصادیِ کشور، از زبان یک خانم بهائی که تازه مسلمان شده:
🔹در هر جایی که پول زیاد هست، یکی از سران بهائیان هم هست.
🔹در بحران ارز و سکه حضور فعالی داشتند.
@mohebin18
6.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌼 #کلیپ 🌼
🎥 #فیلم | واکنش تند آیت الله تحریری به اظهارات یکی از مسئولین ارشد
🔹️ امروز افرادی برای اغراض #سیاسی خود لاطائلاتی را به نبی مکرم اسلام نسبت می دهند و #ضعف خود در برابر دشمن را با نامهای زیبای #صلح_طلبی و #اسلام_رحمانی، توجیه می کنند....
#یازهرا 🌾
@mohebin18
8.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برو بابا من نون ندارم بخورم!
پیش بینی تکان دهنده ایت الله قرهی در سال95 درباره فتنه اقتصادی دشمن/ایت قرهی؛ نمیدانید خطر چقدر بزرگه!والله به عنوان یک مجتهد واجبه بگم! کاری میکنن که مردم به حرف علما گوش نمیکنن میگن برو بابا من نون ندارم بخورم! نفست از جای گرم بلند میشه! اینطوری میخوان مردم را علیه نظام بلند کنند
پ؛ ن؛ الان شاهد همین پیشبینی هستیم که تحقق یافته و دشمن همینطور با کمک نفوذی هایش این فتنه را پیش میبره!..
@mohebin18
گمان میکنم مهمترین دلیل موضع رهبر انقلاب که تعجب بسیاری از منتقدان دولت را برانگیخت، "تقسیم تقصیر" بود.
در حالیکه محبوبیت رئیس جمهور و دولت به صفر میل میکند، تحمل بار ناشی از تصمیم اخیر محال بهنظر میرسد. درست زمانیکه مجلس و برخی ارکان دیگر نظام در تدارک تجدیدنظر در این تصمیم بودند، رهبری آنرا بدون بازگشت اعلام کردند. بازگشت از این تصمیم چه به دلایل اقتصادی و چه سیاسی میتوانست بهکلی ساختار دولت را دچار فروپاشی و اضمحلال کند و ظاهرا رهبری باقی بودن دولت ضعیف و بیقواره را بهتر از فروپاشی کامل آن و در واقع بهتر از "بی دولتی" دانستهاند لذا سهم تقصیر دولت را به سران قوا تقسیم کردند. به خصوص اینکه زوال اخلاق سیاسی در برخی دولتمردان، احتمال رفتارهای پرهزینهتری را تقویت میکند.
آیا راهی برای رهایی از چنین وضعی هست؟ استعفای دولت؟ استیضاح و اعلام عدم کفایت؟ برگزاری انتخابات زود هنگام؟
هیچکدام.
مردمسالاری ساختارمند یگانه راه تغییر واقعی است. راهی که منافاتی با "ثبات" ندارد. بیست و چند میلیون نفر به ابقای همین دولت رای دادهاند و اغتشاشات ناگهانی دو روز اخیر نشان میدهد تغییر جز از طریق انتخابات آتی، گزینهی قابل اعتمادی نیست.
وحید یامین پور
@mohebin18