فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شناسایی و تخریب یک کومه زنده گیری پرندگان شکاری در شهرستان ابرکوه - استان یزد
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، حسن تیموری، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست ابرکوه در این خصوص بیان کرد: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان در یک برنامه ریزی بلند مدت و براساس نقشه ترسیم شده توانست کومه زنده گیری پرندگان در منطقه را شناسایی، کشف و تخریب کند.
این مقام مسئول افزود: از ابتدای سال تاکنون با تلاش شبانه روزی مامورین یگان حفاظت محیط زیست شهرستان چندین کومه زنده گیری پرندگان شناسایی، کشف وامحاء شده است.
"گام های جدید برای افزایش حفاظت فیزیکی پناهگاه حیات وحش شیرکوه"
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، و در راستای تنویر افکار عمومی در خصوص انتشار خبر تخریب پنج هزار متر دامنه کوه بکر دست نخورده "به اطلاع می رساند: پناهگاه حیات وحش شیرکوه قطعا یکی از غنی ترین مناطق استان و فلات مرکزی ایران می باشد که گونه های جانوری و گیاهی بومی و مهمی را در خود جای داده است و این زیستگاه شایسته توجه ویژه می باشد. البته زیستگاههای منطقه ده بالا و ارتفاعات آن، بدلیل اینکه جمعیت مناسبی از گونه های ارزشمند را در خود جای داده است، بعنوان محدوده امن پناهگاه محسوب می گردند. در همین راستا و جهت افزایش حفاظت فیزیکی و بر اساس طرح حفاظتی منطقه و پس از بررسی و با توجه به پروتکل های موجود در خصوص مکانیابی و موقعیت پاسگاه های محیط بانی، زمینی در منطقه دوچنار ده بالا با طی روال قانونی از طرف اداره منابع طبیعی به محیط زیست شهرستان جهت انجام این مهم واگذار شد خاطر نشان می سازد؛ در پایان، پاسگاههای محیط بانی یکی از الزامات حفاظت می باشند و فضا و موقعیت احداث آن می بایست تمامی نیازهای حفاظتی و امنیتی را پوشش دهند و این پاسگاه جدید رفع کننده نیازهای سرمحیط بانی (ابنیه، سازه ها و مستحدثات مورد نیاز) در منطقه امن پناهگاه خواهد بود. شایان ذکر است برخی با انتشار خبرهایی به دور از واقعیت سعی در تشویش اذهان عمومی مردم منطقه می نمودند که این اداره خود را ملزم به پاسخگویی به مردم محترم منطقه و رعایت تمامی پیوست های موجود جهت احداث پاسگاه میداند و امید است با احداث این پاسگاه و افزایش حفاظت فیزیکی و همچنین افزایش مشارکت مردم و جوامع محلی حفاظت از این زیستگاه ارزشمند بهبود یابد.
تشدید نظارت بر واحدهای صنعتی اردکان
به گزارش روابط عمومی و اموررسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، ، سیدجلال موسوی گفت: با شروع فصل سرما و پایداری و سکون آلودگی ها بر سطح زمین و به منظور کاهش تولید آلودگی ها در صنعت گشت و پایشهای محیط زیست شهرستان تشدید می شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اردکان افزود: در این گشتها از واحد های صنعتی بازدید و فعالیت واحدهای آلاینده هوا در این پایشها متوقف میشود یا به حالت تعلیق در میآید.
ندای محیط زیست یزد
ثبت مجدد زادآوری پلنگ ایرانی برای سومین سال متوالی در پناهگاه حیات وحش کمکی شهرستان بهاباد- استان یزد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهاباد از ثبت مجدد زادآوری پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد استان یزد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، مصطفی جهانی گفت: ثبت زادآوری پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد میتواند نقطه پررنگی از امید به زادآوری بهتر این گونه در معرض خطر انقراض در این خطه باشد.
این مقام مسئول افزود: پلنگ ایرانی زیرگونه پلنگ آسیایی و یکی از بزرگترین گربهسانان بزرگ جثه دنیاست و ایران آخرین منطقه پراکنش آن است. کاهش جمعیت پلنگ ایرانی، این جانور را در فهرست گونههای در خطر انقراض قرار داده است که ناامنی بواسطه توسعه معادن و جادهها، جزیرهای شدن زیستگاهها، کاهش جمعیت طعمهها که ارتباطی کمابیش خطی با هم دارند از دلایل آن محسوب میشوند.
پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد در شرق استان یزد یکی از مستعدترین زیستگاهها برای حضور پلنگ ایرانی است؛ منطقهای که در طی سه سال متوالی شاهد زاد آوری این گونه ارزشمند بودیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهاباد افزود: مشاهده پلنگ به همراه سه توله آن در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد ، روحیه تازه و شادی را در دل دوستداران محیط زیست ایجاد کرد ولیکن معتقدیم برای ثمر رسیدن و بالغشدن و زادآورزی این تولهها ، نیاز است در پایداری آب، تغذیه و امنیت زیستگاهی ، حفاظت پایدار خوب از زیستگاه پلنگها بیش از پیش مورد توجه باشد.
جهانی افزود: تصاویر ثبت شده حاکی از وضعیت مطلوب آنها دارد و از ثبت تصویر اخیر دوربین تله ای در پناهگاه حیات وحش کمکی می توان برداشت کرد، که وقتی به راحتی ۴ پلنگ در کنار یک آبشخور در حال استراحت هستند نشان از امنیت نسبی حاصل شده در این زیستگاه ارزشمند است .
پناهگاه حیات وحش کم کی بهاباد با وسعت 65 هزار هکتارمربع بدلیل پوشش گیاهی غنی، بسیاری ازگونه های جانوری همچون کل و بز وحشی ، قوچ و میش وحشی ، پلنگ ایرانی ، کفتار، کاراکال وگربه وحشی وگرگ و شاه روباه رادرخود جای داده است .
گفتنی است علاوه بر پناهگاه حیات وحش کمکی دربهاباد زیستگاههای آزادی نیز در این شهرستان وجود دارد که تنوع زیست محیطی و پوشش گیاهی جانوری همراه با جاذبه های طبیعی بکر و سایتهای فسیلی ارزشمندی رادر خود جای داده است .
تشدید نظارت بر عملکرد ازمایشگاه های معتمد در شهرستان اردکان
به گزارش روابط عمومي و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، سید جلال موسوی ضمن اعلام این خبر گفت: کارشناسان این اداره در راستای انجام پایش و بازدیدهای شبانه روزی از وضعیت زیست محیطی صنایع، با توجه به اعلام زمان نمونه برداری و انجام تست های دوره ای و خوداظهاری صنایع درسامانه جامع محیط زیست، بطور سرزده با حضور در یکی از واحدهای تولید کاشی و سرامیک ضمن بررسی وضعیت دودکش ها و سایر خروجی های واحد بر صحت عملکرد کارشناسان مربوط به آزمایشگاه معتمد نیز در حین انجام نمونه برداری و تست های خوداظهاری نظارت نمودند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اردکان خاطرنشان نمود: نمونه برداری و انجام تست های خوداظهاری از خروجی های واحدهای صنعتی در هر دوره و بطور فصلی می بایست از طرف واحدهای صنعتی و توسط شرکت های معتمد سازمان انجام گرفته و نتایج آن در سامانه جامع محیط زیست ثبت گردد و نمونه برداری از واحدهای آلاینده تحت نظارت کارشناسان پایش این اداره قرار خواهد گرفت.
بررسی ۲۷ طرح در پنجمین نشست کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک رعایت قوانین و مقررات زیستمحیطی برای حفظ سلامت جامعه و محیط زیست ضروری است. پنجمین نشست کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک در سال ۱۴۰۳ به ریاست محمدرضا علمدار یزدی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد برگزار شد.
پنجمین جلسه کمیسیون ماده ۱۱ قانون هوای پاک استان یزد در سال جاری، صبح امروز به ریاست محمدرضا علمدار یزدی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد، مدیرکل حفاظت محیط زیست و با حضور سایر اعضاء کارگروه در محل سالن کوثر استانداری برگزار شد.
در این نشست، درخواستهای متعددی از جمله صدور جواز توسعه، اصلاح پروانه بهرهبرداری و افزایش ظرفیت تولید بررسی شد و دستورات لازم برای پیگیری این موارد به فرمانداران و دستگاههای متولی ابلاغ گردید.
همچنین، تأکید شد که رعایت قوانین و مقررات زیستمحیطی برای حفظ سلامت جامعه و محیط زیست ضروری است.
محیط زیست یزد د ر رسانه: ثبت مجدد زادآوری پلنگ ایرانی در بهاباد یزد
ایسنا/یزد رئیس محیط زیست شهرستان بهاباد از ثبت مجدد زادآوری پلنگ ایرانی برای سومین سال متوالی در پناهگاه حیات وحش کمکی بهاباد خبر داد. https://isna.ir/xdSf2R
محیط زیست یزد در رسانه:
زادآوری مجدد پلنگ ایرانی در بهاباد یزد ثبت شد
https://rouydadisatis.ir/iN7Hl
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅
محیط زیست یزد در رسانه:
ثبت زادآوری پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش بهاباد
🔹رئیس محیط زیست بهاباد: پناهگاه حیاتوحش کمکی بهاباد با وسعت ۶۵ هزار هکتار مربع به دلیل پوشش گیاهی غنی، بسیاری از گونههای جانوری همچون کل و بز وحشی، قوچ و میش وحشی، پلنگ ایرانی، کفتار، کاراکال، گربه وحشی، گرگ و شاه روباه را در خود جایداده است.
🔹وجود و افزایش جمعیت گوشتخوارانی از جمله پلنگ و زادآوریهای بسیار مناسب آنها در پناهگاه حیاتوحش کمکی بهاباد نشاندهنده یک اکوسیستم خوب و غنی و تنوع زیستی بالای این منطقه است.
https://farsnews.ir/Yazd54/1731224175558047318
@YazdFars
پایش واحدهای آجر و شن و ماسه شهرستان تفت
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تفت به همراه مسئول پایش اداره کل و کارشناس اداره شهرستان از برخی از واحدهای تولیدی آجر و شن و ماسه در سطح شهرستان بازدید نموده و ضمن بررسی وضعیت محیط زیستی آنها، اخطار برای واحدهای آلاینده صادر و مهلتی جهت رفع آلودگی نیز داده شد و در صورت عدم رفع آلودگی در مهلت مقرر، واحد های مزبور در فهرست صنایع آلاینده استان قرار خواهند گرفت.