«عفاف و حجاب»
از بارزترین جلوه های الگویی بانوی اسلام، زهرای اطهر(سلام الله علیها )، حُجب و حیا و عفاف آن حضرت بود.
پوشش از «نگاه حرام» و «چشم نامحرم»، هم مصونیتی برای بانوان پدید می آورد، هم جامعه را از تباهی و فساد باز می دارد، و هم نشانه آگاهی و بیداری زن و پرهیز از تبدیل شدن به ابزار سودپرستی و کامجویی بولهوسان است. اینها گوشه ای از فلسفه حجاب در مکتب است. حضرت زهرا(سلام الله علیها ) هم در سخن، معلم حجاب بود، هم در رفتار، اسوة عفاف.
عقیده داشت بهترین چیز برای زن، آن است که نه نامحرم او را ببیند و نه نگاه او به مردان نامحرم بیفتد. این سخن، نه به معنای ردّ فعالیت ها و حضور اجتماعی زن در صحنه، بلکه هشدار و تذکر به لغزشگاه هایی است که بر سر راه پاکدامنی و عفاف وجود دارد و گاهی زمینه یک فساد عظیم، یک «نگاه» است، چه از سوی زن، چه مرد.
وقتی یک مرد نابینا وارد خانه آن حضرت می شود و با رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم )ملاقات می کند، با ورود او، زهرا(سلام الله علیها ) برمی خیزد و فاصله می گیرد و خود را می پوشاند، یا پشت پرده می رود. وقتی پیامبر می فرماید: دخترم! این مرد نابیناست. زهرای عزیز پاسخ می دهد: اگر او نمی بیند، من او را می بینم و او بوی مرا استشمام می کند. پیامبر خدا با شنیدن این کلام، ضمن تأیید گفتار دخترش می فرماید: گواهی می دهم که تو پاره تن منی.
................
نیز نقل شده که پیش از وفات، به علی (علیه السلام ) و به «اسماء» وصیت کرد که چون از دنیا رفت، پیکرش را داخل تابوتی بگذارند تا حجم بدن دیده نشود!
پیش از آن رسم بود که زنان را روی تابوتِ سرْباز می نهادند و حجم بدن معلوم می شد. اسماء به آن حضرت یادآور شد که در سرزمین حبشه، برای مرده ها تابوتی می سازند که حجم بدن و اندام را میپوشاند. شکل آن را هم برای آن بانوی بزرگوار ترسیم کرد. حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) فرمود:
«ای اسماء! برای من نیز شبیه آن را بسازید، و پس از مرگ، پیکرم را درون آن بگذارید تا مرا بپوشاند. خداوند تو را از آتش دوزخ بپوشاند!»
آن نیز درسی برای عفاف جامعه و آرامش روحی افراد است، که در سایه پوشش زن و کنترل نگاه مردان، مصونیت و ایمنی اخلاقی پدید می آید و زمینه گناه از بین می رود.
#سیرهٔ فاطمی
#ایام_فاطمیه
یاسبلاغی
ناحیه ۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
کاردستی دانش آموزان مدرسه محسنین
برای ایام فاطمیه
تهیه و تنظیم
حجة اسلام سجاد بالایی
ناحیه هشت
33.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لبخوانی دانش آموزان مدرسه محسنین
سرود دریای آرامش
امیری حسین و نعم الامیر
جان مادرت دستمو بگیر
تهیه و تنظیم
حجة اسلام سجاد بالایی
ناحیه هشت
#ســورهاعــراف
✨و لَمَّا سُقِطَ فِی أَيْدِيهِمْ وَ رَأَوْا أَنَّهُمْ قَدْ ضَلُّوا قالُوا لَئِنْ لَمْ يَرْحَمْنا رَبُّنا وَ يَغْفِرْ لَنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ{۱۴۹}
و چون ارزش گوساله پرستى در نزدشان سقوط كرد و پشيمان شدند و ديدند كه قطعاً گمراه شدهاند گفتند: البته اگر پروردگارمان به ما رحم نكند و ما را نبخشايد ما از زيانكاران خواهيم بود(۱۴۹)
⬅️ چون معمولاً انسان به هنگام ندامت و پشيمانى چانه خود را بر دستانش قرار مىدهد و فكر مىكند چنانكه گويا در دست خود فرو افتاده است.
لذا قرآن مىفرمايد: «سُقِطَ فِی أَيْدِيهِمْ» و شايد كنايه از اين باشد كه گوساله در جلو آنان ساقط شد و از بين رفت چنانكه مىخوانيم:
«وَانْظُرْ إِلى إِلهِکَ الَّذِی ظَلْتَ عَلَيْهِ عاكِفاً لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ فِی الْیَمِّ نَسْفاً»
◽️نکتـــهها
🍃برخى انسانها تا نتيجه عملكرد خود را نبينند متوجه خطاى خود نمىشوند. «لَمَّا سُقِطَ»
🍃حتی با سابقه گوساله پرستى از رحمت خدا مأيوس نباشيم. «لَئِنْ لَمْ يَرْحَمْنا رَبُّنا»
🍃انسان بدون رحمت و مغفرت الهی در زيان است. «الْخاسِرِينَ»
#نکات_قرآنی
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌹🌹
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
34.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معاونت آموزش ابتدایی استان فارس
محور: هویت ملی
موضوع: شب یلدا
اهداف:آشنایی با شب یلدا
تهیه کننده کلیپ: فروزانفر
#یلدا
«بسم الله»
🕹پدال زندگی
اولین باری که رفتم آموزشگاه و پشت فرمون نشستم،
توی دور برگردون که کلاج رو بردم پایین و فرمون رو چرخوندم
و با یه نیش گاز به مسیر ادامه دادم، گفتم عجب کار راحتی هستا! 🚗
الکی گندش میکنن میگن باید دو هفته دوره ببینی و یکی باید کنار دستت بشینه؛
آخه چارتا گازو کلاج و ترمز کاری داره؟
البته شایدم استعداد من خوبه و بقیه نیازبه این کلاسا دارن.💪🏻
تصمیم گرفتم بعد کلاس به استاد بگم
خودم بلدم و از جلسه بعد نمیام.👨🏻
تو همین فکرا بودم که کف پام احساس میکردم هی این پدال ترمز
و کلاج تکون میخورن؛ گفتم بیا، اینم از ماشین! لااقل چندوقت
یکبار #تعمیر نمیبرن که #ماشین به این روز نیفته.🛠
پعد از رسیدن به #پارکینگ، داشتم کمربندم رو باز میکردم تا برم با استاد
صحبت کنم که یه دفعه چشمم به زیر پای استاد افتاد🤔
حسابی تعجب کرده بودم، چرا اونجا دو تا پدال دیگه هست؟
گفتم استاد این چیه؟
گفت اینها پدال کلاج و ترمز هست برای کنترل رانندگی
افراد مبتدی که اگه نتونستن هدایت ماشین رو انجام
بدن، من بتونم ماشین رو کنترل کنم...
از استاد تشکر کردم و قرار بعدی رو هم هماهنگ کردم...
با خودم گفتم توی زندگی هم، خیلی جاها فکر میکنم کار رو خودم انجام میدم؛
تازه به خودم میبالم که چقدر حرفهای و کاربلدم!
اما همیشه و همه جا یکی هست که داره غیر مستقیم کار رو
کنترل میکنه تا توی جاده زندگی تصادف نکنم...
پس این همه #غرور و «منم منم» چیه دیگه؟!
«قَالَ رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَىٰ كُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ #هَدَىٰ»
سوره مبارکه #طه، آیه 50
🖌#یه_بَنده_خُدا
🌷 علّت وجوب نماز
🖤 #حضرت_فاطمه_زهرا (سلاماللهعلیها) میفرماید:
🍀 فَجَعَلَ اللَّهُ الإِيمَانَ تَطهِيراً لَكُم مِنَ الشِّركِ؛ وَ الصَّلاةَ تَنزِيهاً لَكُم عَنِ الكِبرِ.
🍃 خداوند ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد و نماز را برای دور شدن از کبر و غرور قرار داد.
📖 عوالم العلوم، ج١١، ص۶۵٢، ح۶٣٣٢٠
┈••✾•🌿🌸🌿•✾••┈
«حضور سیاسی»
بی تفاوتی در قبال آنچه در جامعه می گذرد، به خصوص در زمینه وضعیت سیاسی و اجتماعی و حقوق عمومی، دور از روش و منش اسلامی است.
حضرت زهرا(سلام الله علیها )، دختر رسول بزرگواری است که «مدنیت اسلام» را بر پایه وحی پدید آورد و به مسلمانان، تعهد اجتماعی و نظارت بر عملکرد مسؤلان و حساسیت به معروف و منکر را آموخت.
دختر رسالت، به مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی بی تفاوت نبود و جبهه حق را یاری می کرد.
پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) که خلافت را غصب کردند و فدک را از او گرفتند، او همراه زنان بنی هاشم به مسجد رفت و در جمع مسلمانانِ حاضر، ضمن خطبه ای که پشت پرده خواند، از بدعت ها، ستم ها، حق کُشی ها و فراموش کردن وصیت رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم )و جان گرفتن دوباره سنت های جاهلی انتقاد کرد و ریشه های سهل انگاری در دفاع از حق، و فراموش کردن توصیه های قرآن و پیامبر را در عادت کردن به زندگی مرفّه و دنیادوستی و لذّت طلبی دانست و این را که به آن سرعت، دستاوردهای وحی و دین و خدمات و زحمات پیامبر را از یاد بردند، نکوهش کرد.
خطبه او (که تاکنون بارها از سوی دانشمندان دینی شرح شده است)، نشانه تعهد اجتماعی و حضور در صحنه دفاع از بنیانهای دینی و مبارزه با بدعت ها و غفلت هاست.
.
تلاش برای اثبات حق و ولایت علی (علیه السلام ) و مبارزه با انحراف در رهبری امت اسلامی را تکلیف خود میدانست. گاهی شب ها به همراه علی (علیه السلام ) به در خانه مهاجران و انصار می رفت و در حمایت از ولایت، توصیه ها و وصیت های پدرش را به یادها می آورد و آنان را به دفاع از حق شوهرش در مسئله خلافت (که در واقع حق امت بود) و نیز حمایت از حق خودش فرا می خواند. هر چند آنان با سردی و بی مهری پاسخ می دادند و برای دفاع از حق بی تفاوت بودند و بهانه و عذر می آوردند، ولی آن بانوی بزرگ، برای اتمام حجت، آنان را به این یاری فرا می خواند تا فردا نگویند کسی به ما نگفت و یادآوری نکرد!
مردم، با شأن و مرتبه ای که برای حضرتش می شناختند، به خاطر او، حضرت علی (علیه السلام ) را بیشتر مراعات می کردند. به نوشته مورّخان، زهرای مرضیه (سلام الله علیها ) تا زنده بود، علی (علیه السلام ) حامی نیرومندی داشت و به خاطر فاطمه (سلام الله علیها )، حرمت علی (علیه السلام ) را پاس می داشتند. اما پس از شهادتش، علی تنهاتر و بی پناه تر گشت.
خط سیاسی فاطمه زهرا(سلام الله علیها ) بسیار روشن و روشنگر و ابهام زدا بود. چنان مدبّرانه عمل می کرد که پس از او هم راه، روشن بماند.
اینکه وصیّت کرد پیکرش را شبانه غسل دهند و به خاک سپارند، تا آنان که بر وی ستم کردند و او را آزردند، در مراسم دفن او حضور نداشته باشند و از این حضور نتوانند بهره سیاسی ببرند و کارهای خود را تطهیر و توجیه کنند، نمونه ای از درایت و آینده نگری حضرت بود. هنوز هم مخفی بودن مکان دفن او، روشنگر حقیقت و نشانه ظلمی است که بر او و خاندان پاک پیامبر خدا رفته است.
وصیّت او نیز بار سیاسی داشت و بیانگر مواضعش در مسایل اجتماعی و سیاسی بود.
فداکاری و جانبازی در راه دین، کلید سعادت اجتماعی و رستگاری ابدی است. اولیای دین، هم آموزگاران، هم مدافعان و هم احیاگران «خط جهاد» و «فرهنگ شهادت» بودند.
حضرت زهرا(سلام الله علیها ) نیز، با سیره و رفتار خود، تلاش در زنده نگهداشتن این خط و فرهنگ داشت؛ حتی با برنامههای عبادی و ذکر و دعا و زیارت، به پاسداری از آرمان های شهدا می پرداخت.
تسبیح حضرت (سلام الله علیها ) که با آن ذکر می گفت، نخی بود که به تعداد ذکرها و تکبیرها «گره» داشت و با آن تسبیح می گفت. پس از شهادت حمزه سیّدالشهدا در جنگ احد، از خاک تربت او تسبیح ساخته بود و با آن ذکر می گفت. از آن پس مردم نیز در پیروی از رفتار او چنان کردند.[١] این کار و برنامه، نوعی احیای فرهنگ شهادت و زنده نگهداشتن یاد و خاطرة آن الگوهای ایمان و ایثار و جهاد و الهام گیری از روح شهیدان راه خداست، تا این فرهنگ در نسل های آینده هم زنده بماند
📚 ١.وسائل الشیعه، ج ۴، ص١٠٣٣
.
بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) در صحنه های اجتماعی دفاع از دین و پیشوا و رهبری حاضر بود؛ از جمله در جنگ اُحد که نخستین رویارویی مسلمانان با مشرکان بود، شرکت داشت و به امدادگری و مداوای زخم های رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم )مشغول بود. همراه سه زن دیگر از مدینه آب و غذا می آوردند و به جبهه نبرد می رساندند و به درمان مجروحان می پرداختند.[١]
زنان قهرمان ملّت ما نیز در انقلاب اسلامی و دفاع مقدّس، با الهام از آن حضرت، یاریگر مدافعان حق و پشتیبانی کنندة صحنه های جهاد و مبارزان راه انقلاب بودند.
او احیاگری خط شهادت و رشادتهای مبارزان را، سال ها پس از حماسه احد نیز داشت و به خاطره معطّر آنان وفادار مانده بود و می کوشید تا به عنوان راویِ صادق آن صحنه های ایثار و فداکاری عمل کند.
به نقل تاریخ، روزهای دوشنبه و پنجشنبه به احد می رفت و مزار شهدای احد و حضرت حمزه را زیارت می کرد. از آنجا که خود در صحنه نبرد احد حضور داشت و صحنه های آن را دیده بود، به عنوان یک شاهد زنده و روایتگر آن حماسه دینی، به دیگران نشان می داد و می فرمود: اینجا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم )بود و آنجا مشرکان این عمل، هم الگوی «زیارت شهید» را دارد، هم زنده نگهداشتن خاطرات شهدا و وقایع ایّام نبرد را.
با تکریم یاد شهیدان و گرامیداشت ایّام جنگ و دفاع، می توان «فرهنگ جهاد و شهادت» را به نسل های آینده منتقل ساخت. این، درسی است که وارثان پیروزی و بازماندگان کاروان شهادت، از سیره فاطمه زهرا(سلام الله علیها ) می آموزند.
اینها گوشه ها و نمونه هایی از سیره و رفتار والای آن بانوی بزرگ بود. باشد که مرام و شیوه او، الگوی همه ما باشد، پیوسته و در همه حال و همه جا
📚١. نهج البلاغه، شرح ابن ابی الحدید، ج١۵، ص٣۶.
#سیرهٔ فاطمی
#ایّام_فاطمیه
یاسبلاغی
ناحیه ۶
29.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مداحی دانش آموز مدرسه محسنین
امیر عباس رجبی
به مناسبت دهه فاطمیه
حجة اسلام سجاد بالایی
ناحیه هشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شعر خوانی شهادت حضرت زهرا
حسین ناطقی
دانش آموز مدرسه محسنین
حجة اسلام سجاد بالایی
ناحیه هشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یلدا مهدوی
یلدا آمد ای امید ما پس کی میایی؟
حجة اسلام سجاد بالایی
ناحیه هشت
🌷پویش به رنگ مادر🌷
✍️ هر دختری دوست دارد شبیه مادرش باشد
☘️مثل مادرش عمل کند
🌴مثل مادرش رفتار کند
🍃 همه ما خود را دختران حضرت فاطمه سلام الله علیها میدانیم
👌پس بیایید برای اینکه شبیه مادر مان شویم مثل حضرت زهرا سلام الله علیها حجاب را رعایت کنیم
😔بله میدانم
👈ممکن است در خیابان مسخره تان کنند
👈ممکن است اطرافیان به شما بگویند این چه شکل و قیافه ای هست
👈چرا اینگونه خود را درست کردید
👈مگر امل هستید
🌹 اما شما شجاعانه ،سربلند کن بگو :من دختر فاطمه سلام الله علیها هستم
🌹الگوی من حضرت زهرا سلام الله علیهاست
🌹من به عشق حضرت فاطمه سلام الله علیها باحجابم
🍀حضرت فاطمه سلام الله علیها هم در اجتماع حضور داشتند
🌴حتی به مسجد رفتن سخنرانی کردند
🍀 برای کمک به امام زمانشان در خانه تکتک افراد رفتند
☘️کارهای خانه را انجام می دادند
🌴در مراسمات شرکت می کردند
🌴 ولی همچنان حجابشان را حفظ کردند
🌹 پس حجاب مانعی برای کار کردن زن نیست🌹
حجاب
مقطع ابتدایی
قره صوفلو
ناحیه۸
پویش به رنگ مادر
🌷حضرت فا طمه سلام الله علیها اهل عبادت بودن
🌹اول وقت نماز می خواندن
🌹از خواندن قرآن لذت می بردن
👈بیائید ما هم شبیه مادر مان باشیم
🍃✨من و تو هم که خدای مهربان را دوست داریم ، برای تشکراز او،🍃 باید نمازمون رو در اول وقت بخوانیم.
🌺 قرار بگذاریم در این روزها، «اول وقت» خواندن نماز را در برنامه روزانهمان قرار دهیم.
🌺با خواندن «نماز استغاثه به حضرت زهرا س(پناه بردن به حضرت زهرا سلام الله علیها)» گره از مشکلمان گشوده میشود.
نماز
مقطع ابتدایی
قره صوفلو
ناحیه۸
🌷بستنی آب شد اما دلی آب نشد🌷
🌷🍃 شهید غلامعلی پیچک🍃🌷
✍️ تازه هفت سالشه با مادرش از خیابون رد میشه مادر از مغازه براش بستنی میخره
غلامعلی به جای اینکه بستنی رو بخوره اونو داخل آستینش میزاره تا کسی نبینه
میرسن خونه ،🌷غلامعلی میگه: مامان بستنی آب شد !!
🌹مادر میگه : غلامعلی جان! چرا بستنیت رو نخوردی پسرم !؟
🌷میگه :مامان! آخه اگه تو خیابون میخوردم و بچه ای اونو می دید و پول نداشت بستنی بخره ،اون وقت دلش میخواست چی،هوس میکرد چی ،
برا همین تو آستینم قایمش کردم تا کسی بستنی منو نبینه و دلش نخواد
🌷 بستنی آب شد اما دل کسی آب نشد 🌷
✍️دوستای گلم شب یلدا نزدیکه شب دورهمی وشب نشینی
✍️ حواسمون باشه
👌عکس خوراکیها مونو ،عکس سفره هامون تو فضای مجازی،اینستا،واتساپ،و....برای دیگران به اشتراک نزاریم
🍃مبادا کسی ببینه و نتونه بخره و دلش آب بشه و آه بکشه ....
قره صوفلو
ناحیه۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀🥀همسنگرعلی افتاده ازنفس🥀🥀
یاسبلاغی
ناحیه ۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای یاس پرپر باغ محمدی🥀
بعد از تو، چاه شده مونس
غمهای علی🕊️
#ایام_فاطمیه
استوری
یاسبلاغی
ناحیه۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آتش زبانه زد🔥
ازخانهٔ علی🥀
دربین شعله سوخت🕊️🥀
دردانهٔ علی❤️
یاسبلاغی
ناحیه ۶
💌یک قرار زهرایی2️⃣
https://digipostal.ir/cpsge0r
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقویم ۳۰ آذرماه
یلدای فاطمی بر شما مبارک
مریم افشار ناحیه ۲ مشهد
حجم کم شده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضای مجازی!
خیلی از والدین
بیش از اندازه تو فضای مجازی غرق شدن.
بچهها به توجه پدر و مادر نیاز دارن
و اگه این توجه و محبت رو از والدینشون نگیرن
تو دنیای مجازی و شبکههای اجتماعی
به دنبال توجه، محبوبیت و دیده شدن میگردن.
✅ شما روزانه چقدر از وقتتون رو صرف فضای مجازی میکنید؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن با موضوع آموزش آداب غذا خوردن به کودکان👌
🌸🦋🌸🦋🌸