🔘 متن شایعه :
در امان ماندن خانه یک مسلمان در آتشسوزی به خاطر وجود قرآن در آن و مسلمان بودن مالک خانه
🔆 پاسخ شایعه :
1⃣ تصاویر و ویدیوهای متعددی در رابطه با سالم ماندن یک خانه در آتشسوزی اخیر لسآنجلس منتشر شده که ادعا میکند دلیل در امان ماندن این خانه وجود قرآن و مسلمان بودن مالک آن بوده است.
2⃣ همچنین در برخی پستها ادعا شده که این خانه متعلق به «جان سینا» کشتیگیر حرفهای و بازیگر آمریکایی است که «به علت مسلمان شدنش و اعتقاد به خدا و قرآن» نسوخته است.
3⃣ تصویر منتشر شده ارتباطی با آتشسوزی اخیر در لسآنجلس ندارد، بلکه مربوط به آتشسوزی تابستان ۲۰۲۳ در هاوایی است.
4⃣ این خانه متعلق به خانوادهای به نام «میلکین» است که به گفته خودشان پیش از آتشسوزی بازسازی شده و سقف فلزی آن مانع آتش گرفتن آن شده است.
5⃣ کارشناسان علاوه بر سقف نوع پوشش گیاهی اطراف خانه را هم در حفظ آن از آتش موثر دانستند.
6⃣ جان سینا همسری ایرانیالاصل دارد؛ با وجود این هیچ منبع معتبری تغییر دین او به اسلام را تایید نمیکند.
@moj_sevom
🔻از حیث هدفشناسی، جنگ شناختی میتواند اهداف مختلفی را دنبال کند.
🔹 معمولاً اولین هدف اساسی جنگ شناختی ایجاد بیثباتی در جمعیت هدف است.
🔹🔹 بیثباتی به معنای برهم زدن انسجام و وحدت جمعیت و مردم هدف است که این امر منجر به از بین رفتن همکاری بین آنها میشود.
🔹 در یک جنگ شناختی، رهبران بهترین هدف قطبیسازی هستند، زیرا جامعه را میتوان براساس حمایت از آنها یا مخالفت با آنها دو قطبی کرد.
🔹 این کار معمولاً از طریق اخبار جعلی، عقاید تفرقهانگیز و روایتهای دروغین انجام میشود.
🔹 تاکتیکهای جنگ شناختی شامل مواردی همچون افزایش قطببندی و ایجاد تفرقه، دوباره زنده کردن جنبشهای فراموششده، مشروعیتزدایی از دولت و رهبران، جدا کردن افراد و گروهها با تأکید و بزرگنمایی اختلافات، مختل کردن فعالیتهای کلیدی اقتصادی و برهم زدن زیر ساختها میشوند.
⚠️بنابراین هدف اول جنگ شناختی بیثباتسازی جامعه و کشور هدف و کنار زدن آن از مسیر صحیح افزایش قدرت ملی است.
#درسنامه
#جنگ_رسانه
#سوادرسانه
@moj_sevom
#سوگیری_شناختی
🔻 سوگیری منفی نگری و شبکه های اجتماعی
۱. محتوای منفی بیشتر: محتوای منفی مانند اخبار بد، درگیریها، یا شکایات، بیشتر توجه کاربران را جلب میکند و به اشتراک گذاشته میشود. این باعث میشود که کاربران بیشتر در معرض محتوای منفی قرار بگیرند.
۲. الگوریتمها: الگوریتمهای شبکههای اجتماعی ممکن است به گونهای طراحی شوند که محتوای جذابتر و تحریکآمیزتر را نشان دهند، که اغلب شامل اخبار منفی یا درگیریها است.
۳. تأیید نگرشهای موجود: افراد ممکن است به دنبال محتوایی باشند که نگرشهای منفی از پیش موجودشان را تأیید کند، که این امر باعث تقویت سوگیری منفینگری میشود.
۴. تعاملات اجتماعی: در شبکههای اجتماعی، واکنشهای منفی مانند نظرات خشمگین یا انتقادی، تعامل بیشتری ایجاد میکنند و بنابراین بیشتر دیده میشوند.
۵. تأثیر بر روحیه و دیدگاه: مواجهه مداوم با اخبار و نظرات منفی میتواند به تدریج دیدگاه کاربران را نسبت به جهان تیرهتر کند و منجر به افزایش اضطراب، افسردگی یا احساس ناامیدی شود.
🔷برای کاهش این تأثیرات، توصیه میشود که کاربران زمان خود را در شبکههای اجتماعی مدیریت کنند، به دنبال محتوای مثبت و آموزنده باشند و گاهی از شبکههای اجتماعی دوری کنند تا دیدگاه متعادلتری نسبت به زندگی و وقایع داشته باشند.
❇️تا الان با ده سوگیری آشنا شده ایم. این سوگیری ها در پست های ریپلای شده قابل مشاهده هستند...
@moj_sevom
🔆 ستادکل شایعات پیرامون سقوط بالگرد شهید رئیسی را رد کرد.
✍ ستادکل نیروهای مسلح: مدتی است در فضای مجازی و برخی محافل و تریبونهای مختلف، افراد و اشخاصی پیرامون چگونگی و علت شهادت آیت الله سید ایراهیم رئیسی، ادعاهایی مطرح می کنند که با حقیقت فاصله دارد وبه نظر میرسد ناشی از ناآگاهی و بی اطلاعی یا با اغراض خاص عنوان میشود.
🔹علت بروز سانحه برای بالگرد حامل آیت الله رئیسی و همراهان ایشان که به شهادت آنها منجر شد، صرفاً «شرایط پیچیده جوی وجغرافیایی منطقه» بوده که در گزارش نهایی این ستاد تصریح شده است و هیچ یک از گمانه زنیها از جمله: نقص فنی، خرابکاری، ترور، انفجار، جنگ الکترونیک و مانند اینها به اثبات نرسید.
🌐tn.ai/3239960
#جنگ_شناختی
#جنگ_ترکیبی
#جنگ_رسانه
#اموزش
Ⓜ️کانال موج سوم را دنبال کنید 👇
https://eitaa.com/joinchat/2371355348C86a163a102
🔆 تکذیب ادعای «معطلی» هیئت ایرانی در روسیه
✍ رئیس امور اطلاعرسانی دولت: ادعای رسانههای معاند درباره معطلی هیأت ایرانی در روسیه، صرفاً جنگ روانی برای کمرنگ جلوهدادن دستاوردهای مهم سفر پزشکیان است.
🔹روابط راهبردی ایران و روسیه بر پایه احترام متقابل بنا شده و این ادعا بیاساس و خلاف واقع است. مسیر عزتمندانه دیپلماسی ادامه دارد./ نورنیوز
@moj_sevom
✍چگونه محتوای جعلی تولید شده با هوش مصنوعی را تشخیص دهیم؟
۱.منبع تصویر یا فیلم را بررسی کنید
مطمئن شوید منبعی که عکس یا ویدیو را ارسال کرده، قابل اعتماد است.
۲. تجزیه و تحلیل تصویر و ویدئو
در تصاویر جعلی ممکن است اعوجاج یا جزئیات غیر طبیعی مانند تاری لبهها یا ناهماهنگی چشمها در صورت وجود داشته باشد.
۳. نورپردازی
هماهنگی نور را در تصویر بررسی کنید.
۴. پس زمینهها
عکسها و ویدیوهای جعلی ممکن است پسزمینه نامتناسب یا تار داشته باشند.
۵. نرم افزار و ابزار
از ابزارهای تخصصی تشخیص جعل، مانند InVID برای تأیید ویدیوها یا FotoForensics برای تجزیه و تحلیل تصاویر استفاده کنید.
۶. بررسی دستی
با استفاده از ویژگی جستوجوی عکس معکوس گوگل، یک ویدیو یا تصویر را جستوجو کنید تا منبع اصلی آن را پیدا کنید.به حرکات دهان و چشم در ویدیوها توجه کنید؛ زیرا گاهی اوقات در دیپ فیک غیر طبیعی هستند.
#موج_سوم
#محتوی_جعلی
@moj_sevom
پشت پرده سخنان تند و بیادبانه نخست وزیر سوئد علیه ایران چیست؟!
🔴 شروع گام به گام ایجاد تنشهای دیپلماتیک علیه ایران قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید؟ تلاش نفاق برای یک مصاحبه علیه ایران یا عملیاتی موفق علیه سرویسهای دشمن؟
🔺 اولف کریسترسون، نخستوزیر سوئد در سخنانی مدعی شد: ایران از باندهای جنایتکار سازمانیافته خشن در سوئد برای انجام حملات جدی در کشور ما استفاده میکند
پشت پرده این سخنان را میتوان در سه قسمت تحلیل کرد:
🔺 اول) اینکه این سخنان میتواند شروعی سازمان یافته برای ایجاد اجماع بینالمللی علیه ایران باشد و زمانی این گزاره قابل اعتنا خواهد بود که چنین اظهاراتی در چند روز پیش رو هم از نظر کمیت هم کیفیت افزایشی باشد و سخنان رادیکالتری علیه کشور توسط اروپایی ها یا حتی برخی کشورهای خلیج فارس زده شود.
🔺 دوم) گروه تروریسیتی منافقین همواره با پول امریکاییها و اخیرا رژیم صهیونیستی سعی در خرید افراد برای حتی انجام یک مصاحبه علیه ایران داشته است و در صورت ادامه دار نشدن این ادعا ها از طرف اروپاییها علیه ایران میتوان این سخنان را در این چهارچوب ارزیابی کرد.
🔺 سوم) نخستوزیر سوید از یک عملیات موفق ایران در جهت حفظ امنیت کشور و مقابله با شیطنتهای دشمن عصبانی است که در این صورت باید منتظر اطلاعات تکمیلی بود.
#موج_سوم
#جهاد_تبیین_روشنگری
@moj_sevom