یادم میآید سالهای دور در ایام نوجوانی در یک فیلم هندی برای اولین بار دیدم که در خلال هندی حرف زدن هر از گاهی از کلمات انگلیسی ساده مثل OK و Good و Beautiful استفاده میکنند. تعجب کردم و گفتم مگر خودشان معادل برای کلمات «باشه» و «خوب» و «زیبا» ندارند؟ چه ضایع و بی کلاس.
در سفر اخیر به ایران در خیابان راه میرفتم دیدم یک نفر به دیگری میگوید فردا تایم داری؟ و بعدی جواب داد پس فردا تایم دارم. اول فکر کردم درباره تسمه تایم ماشین حرف میزنند بعد فهمیدم که درباره وقت و زمان حرف میزنند. اگر یک خارجی به این مکالمه دو ایرانی گوش کند با خود خواهد گفت مگر اینها در زبان فارسی معادل تایم ندارند؟ چه ضایع چه بی کلاس.
زبان فارسی قرار است زبان علم در دنیا بشود. همین الان اگر کسی بخواهد از پیشرفتهترین تکنولوژیهای نظامی مطلع شود باید فارسی بلد باشد و این اتفاق به زودی در حوزههای دیگر هم خواهد افتاد. کسی نیست که از زبان زیبای فارسی مراقبت کند غیر از خودمان.
@MojtabaInFrance
هلندیها پلتفرم مامانپز ایران را کپی کردند. اسمش کوک اکسترا ست:
https://www.kookxtra.com
@MojtabaInFrance
دلم میسوزه برای براندازی که با هزار ضرب و زور خودشو به آمریکا رسونده و الآن توی دانشگاهشون جای روز قدس، ماه قدس دارن...
نماز هم که جای سه وعده، پنج وعده به راهه...
هم اتاقیشم با وجود این که واحد درسیش نیست داره وصیتنامه امام خمینی رو میخونه!
احتمالا چند وقت دیگه خودش تو بیوگرافیش مینویسه: لاَ يُمْكِنُ الْفِرَارُ مِنْ حُكُومَتِكَ
😅😅
🔸ابراهیم کاظمی مقدم🔸
مزاحالدین | @mezahoddin
چند ماهه که دارم به پیامکهای تبلیغاتی که به موبایل همراه اولم ارسال میشه عدد ۱۱ رو برای لغو میفرستم هنوز تموم نشده. همه هزینه قبض موبایل همراه اولم همین پیامکهاییه که از خارج میفرستم. کسی راه بهتری سراغ داره برای توقف پیامکهای تبلیغاتی؟
یه پدیده جدید هم تماسهای صوتی تبلیغاتیه که زنگ میزنه و یک پیام صوتی ضبط شده رو پخش میکنه. راه لغو این چیه؟
احتمالا اینها دارن از شماره موبایلهایی که توی رستورانها و کافهها جمع آوری شده استفاده میکنن.
راه شکایت کردن و تدوین قوانین حریم خصوصی برای پیامکها و تماسهای تبلیغاتی موبایلی چیه؟
@MojtabaInFrance
حرفهای وقت ناهار با همکاران هلندی
روز به روز نوشیدنیهای بدون الکل رایجتر و عادیتر میشود در هلند. قبلا وقتی در یک مهمانی کسی نوشیدنی بدون الکل میخورد مسخرهاش میکردند ولی الان خیلی عادی شده. در آمستردام فروشگاهها و برندهای جدید باز شده است که فقط مشروبات بدون الکل میفروشند.
روز به روز سیگار کشیدن محدودتر و سختتر میشود. یکی از همکاران مسنتر یادش میآید که در هواپیماها هم به راحتی سیگار میکشیدند.
در نیوزلند قانونی تصویب شده است که برای افراد متولد سال ۲۰۰۸ و بعد از آن سیگار کشیدن برای همیشه ممنوع است. و این معنیاش این است که هیچ فروشندهای حق فروش سیگار یا هر ماده مشابه دیگری را به افراد متولد بعد از سال ۲۰۰۸ را ندارند. قصدشان این است که یک نسل جدید به دور از سیگار و هرگونه دخانیات به وجود بیاورند. همکار دیگری که تازه از تعطیلات نیوزلند برگشته بود میگفت حتی برای افراد مسنتر هم در حال حاضر در نیوزلند سیگار بسیار بسیار گران است.
در بعضی کشورها مالیاتهایی هم در حال تصویب برای مواد خوراکی حاوی شکر است. به خاطر ضررهای شکر، قصد دارند هزینه مواد حاوی شکر را بالا ببرند تا مصرفشان کمتر شود. (احتمالا به زودی فقرا سالمتر خواهند بود نسبت به پولدارها😄)
@MojtabaInFrance
همکار هلندی دیگری که از تعطیلات ویتنام برگشته بود با تعجب میگفت که تقریبا مردم ویتنام مشروبات الکلی مصرف نمیکردند.
این هم خبر ۵ سال پیش در BBC است که مصرف نوشیدنیهای الکلی در استرالیا به کمترین مقدار خود در نیم قرن گذشته رسیده است و یک پنجم مردم استرالیا اصلا الکل مصرف نمیکنند.
https://www.bbc.com/persian/world-46432290
در سالهای گذشته هم مطالب مشابهی درباره نوشیدنیهای الکلی در فرانسه و بلژیک نوشته بودم مانند اینها:
https://t.me/MojtabaInFrance/1219
https://t.me/MojtabaInFrance/1093
https://t.me/MojtabaInFrance/323
https://t.me/MojtabaInFrance/322
یک عالمی میگفت اگر مردم دنیا الکل و گوشت خوک مصرف نکنند فطرتشان آنها را به سمت حقیقت متمایل میکند.
@MojtabaInFrance
وقتی در دانشگاه تهران درس میخواندم یکی از کارهایی که بعضی از دانشجویان انجام میدادند تا نشان دهند کلاسشان بالاست این بود که همه جا اعداد را به لاتین مینوشتند.
بعد یک استاد خوب داشتیم به نام آقای دکتر فرجی دانا در دانشکده برق که در کنار ویژگیهای عالی علمی و رفتاری یک روش خوب هم هنگام نوشتن داشتند. در کنار دستخط زیبایشان روی تخته سفید، هر وقت عدد در وسط یک جمله فارسی بود به حروف فارسی مینوشتند و هر وقت عدد در وسط یک جمله انگلیسی یا فرمول ریاضی بود به حروف لاتین مینوشتند.
این روش برای حرف زدن هم روش خوبی است. وقتی به زبان فارسی حرف میزنیم همه کلمات به زبان فارسی باشد و وقتی به انگلیسی حرف میزنیم همه کلمات به زبان انگلیسی باشد.
#persian
@MojtabaInFrance
خداقوت به دوستانی که ویدیوهای مختلف خبری یا تحلیلی یا غیره که به زبانهای مختلف هستند زیرنویس فارسی میکنند. بسیار استفاده میکنیم و لذت میبریم. فقط ای کاش در کنار زیرنویس فارسی زیرنویس انگلیسی هم به آنها اضافه شود تا برای بقیه افراد در دنیا هم قابل استفاده باشد.
گاهی دوست داریم یک تحلیلی را برای یک دوست خارجی بفرستیم، ولی نه زبان ویدیو انگلیسی است و نه زبان زیرنویس آن. حتی بسیار لازم است که روی ویدیوهای فارسی زبان هم زیرنویس انگلیسی گذاشته شود تا قابلیت انتشار در همه جای دنیا را داشته باشد. این فرصتی که شبکههای اجتماعی برای انتشار راحت محتوا در دنیا توسط تک تک مردم عادی فراهم کردهاست در طول تاریخ بینظیر است. به آن اضافه کنید پدیده عجیب و غریب هوش مصنوعی را که مشکل ترجمه متن و حتی صوت به زبانهای مختلف را هم حل کرده است.
@MojtabaInFrance
یک مکالمه رایج در فرانسه و هلند بین دوستان و همکاران شبیه این است: «صاحب این شبکه اجتماعی یا پیامرسان، چین یا روسیه است من از آن استفاده نمیکنم چون اطلاعاتم به دست سرویسهای امنیتی آنها میافتد. بعد دیگری جواب میدهد پس تو ترجیح میدهی که اطلاعاتت در دست سرویسهای امنیتی آمریکایی یا اسرائیلی باشد؟»
کدام شبکه اجتماعی یا پیامرسان امن است؟
فرض کنید هیچ پیامرسانی امن نیست و همه اطلاعات کاربران و پیامهایشان در همه پیامرسانها به دست صاحبان آن شرکتها میافتد. کدام را ترجیح میدهید؟ اطلاعاتتان در دست کسانی باشد که اعتقاد دارند همه مردم دنیا خارج از محدوده خودمان، حیواناتی شبیه انسان هستند و برای خدمت کردن به ما ساخته شدهاند. یا کسانی که اعتقاد دارند همه انسانها برابرند و طبق وظیفه الهی و انسانی، باید امنیت و آرامش و عدالت را در کشور و بعد در دنیا فراهم کرد تا همه انسانها شرایط مساعدی داشته باشند برای رشد و تکامل و رسیدن به هدفی که برای آن خلق شدهاند.
@MojtabaInFrance
پاول، صاحب تلگرام، در پیغام اخیر خود در کانالش نوشته است که نهادهای امنیتی آمریکا به پیامرسانهای آمریکایی دسترسی دارند و از پیغامهای خصوصی افراد در دادگاهها بر علیه آنها استفاده میکنند. این ترجمه متن پاول است:
«🤫 داستان به اشتراک گذاشته شده توسط جک دورسی، بنیانگذار توییتر، نشان می دهد که رهبران فعلی نرم افزار سیگنال، یک برنامه پیام رسان ظاهرا "امن"، فعالانی هستند که توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده برای تغییر رژیم در خارج از کشور استفاده می شوند.
🥸 دولت ایالات متحده 3 میلیون دلار برای ساخت رمزگذاری سیگنال هزینه کرد و امروز دقیقاً همان رمزگذاری در واتساپ، فیسبوک مسنجر، پیامهای گوگل و حتی اسکایپ اجرا میشود. تقریباً به نظر می رسد که فناوری های بزرگ در ایالات متحده اجازه ندارند پروتکل های رمزگذاری خود را ایجاد کنند که مستقل از دخالت دولت باشد.
🕵️♂️ تعداد نگران کننده ای از افراد مهمی که با آنها صحبت کرده ام اظهار داشتند که پیام های سیگنال "خصوصی" آنها در دادگاه ها یا رسانه های ایالات متحده علیه آنها مورد سوء استفاده قرار گرفته است. اما هر زمان که کسی در مورد رمزگذاری خود شک کند، پاسخ معمول سیگنال این است که "ما منبع باز هستیم تا هر کسی بتواند تأیید کند که همه چیز درست است". اما این یک ترفند است 🤡
🕵️♂️ برخلاف تلگرام، سیگنال به محققان این امکان را نمی دهد که مطمئن شوند کد GitHub آنها همان کدی است که در برنامه Signal اجرا شده و در آیفون کاربران استفاده می شود. سیگنال از اضافه کردن ساختهای قابل تکرار برای iOS خودداری کرد و یک درخواست GitHub از انجمن را بست. و WhatsApp حتی کد برنامه های خود را منتشر نمی کند، بنابراین تمام صحبت های آنها در مورد "حریم خصوصی" یک سیرک واضح است.
🛡 تلگرام تنها سرویس پیام رسانی بسیار محبوبی است که به همه اجازه می دهد مطمئن شوند که همه برنامه های آن واقعاً از کد منبع باز مشابهی استفاده می کنند که در Github منتشر شده است. در ده سال گذشته، چت های مخفی تلگرام تنها روش محبوب ارتباطی باقی مانده است که به طور قابل تایید، خصوصی است.»
متن انگلیسی پیغام پاول به همراه منابع بیشتر را در کانالش ببینید: https://t.me/durov/274
@MojtabaInFrance
یکی از بهترین کانالهای یوتیوب برای پیگیری اخبار جدید هوش مصنوعی Futurepedia است. ویدیوی آخرش را درباره نسخه جدید ChatGPT 4o ببینید.
نه تنها فیلم علمی تخیلی Her که ده سال پیش ساخته شده بود کاملا رونمایی شد بلکه قابلیتهایش بسیار بیشتر از چیزی است که در فیلم بود.
یعنی دیگر بشر در تخیل کردن هم عقب میماند و هرچه تخیل میکند در واقعیت بیشتر محقق میشود.
بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی مطلبی خواندم که زندگی ایشان را در دنیای پس از شهادت با بقیه شهدا و فرماندهان و بزرگان به تصویر کشیده بود.
یکی از متفکرین ایرانی میگفت داستان یا فیلم تخیلیای بسازیم که زندگی مردم و جامعه را در صورت پیاده شدن احکام و فرهنگ الهی به تصویر بکشد.
یا مثلا تخیل کنیم که بعد از ظهور امام زمان علیه السلام چه جامعهای و چه زندگیای در انتظار مردم دنیاست. مسابقه بگذاریم که چه کسی میتواند آن روز را بهتر تخیل کند.
گویا در این آیه هم خدا مردم را به این کار فراخوانده است:
«و هیچ کس نمیداند که چه چیزهایی که مایه سرور و روشنی چشم هاست برای آنها ذخیره کرده ام به پاداش کارهایی که انجام میدادند.» سوره سجده آیه ۱۷
https://youtu.be/P6LuYXU4Ztk
@MojtabaInFrance