﷽
📍 حبّ امام علی (ع) ❗️
📌 من این روایت را بخوانم، که چهبسا بعضیها هم آن را خوانده باشند امّا به مغزش نرسیدهاند. سعید بن جبیر از ابنعبّاس نقل میکند که پیغمبراکرم(ص) فرمودند: «إِنَّ حَلْقَةَ بَابِ الْجَنَّةِ مِنْ یَاقُوتَةٍ حَمْرَاءَ عَلَى صَفَائِحِ الذَّهَبِ»؛ حلقۀ درب بهشت از یاقوت سرخ و بر صفحۀ زرّین است.
🔻این را بهمقداری که به ذهن میرسد باز کنم. بنا شد بهشت هشت درب داشته باشد، گویی هر دربی هم حلقهای دارد؛ چون تعبیر «صَفَائِحِ الذَّهَبِ»؛ آمده؛ یعنی صفحههای زرّین و چهبسا هر صفحهای متناسب با همان درب باشد. پس حلقۀ یاقوتی است که بر این صفحهها هست. «فَإِذَا دُقَّتِ الْحَلْقَةُ عَلَى الصَّفْحَةِ»؛ اگر شما سابقاً دیده باشید، زنگ نبوده و دربها اینطور بوده که رویشان حلقهای بوده که با آن روی در میزدند. این، باعث میشد که درب باز بشود و انسان وارد شود. در مورد درب بهشت هم، وقتی این حلقه روی این صفحه زده بشود و حرکت کند، «طَنَّتْ»؛ صدا بلند میشود، «وَ قَالَتْ یَا عَلِیٌّ»؛1️⃣ صدایی هم که بلند میشود، یا علی(ع) است. پس درب بهشت، حلقهای دارد که سرخ است و روی صفحه زرّین هم هست. وقتی روی این صفحه بخورد، صدایی که بلند میشود تا درب باز شود یا علی(ع) است.
🔰من نمیخواهم وارد خصوصیّات بشوم، ولی اشاراتی را بیان میکنم. چهبسا اینجا اشاره باشد به نیرویی که در انسان است و هر یک از قوا را حلقهوار احاطه کرده و بعد از برخوردش با قواست که فعل صادر میشود. امّا این نیرو چیست؟ مثلاً من قوّۀ باصره دارم، ولی چه موقع از آن استفاده میکنم؟ وقتی که دلم بخواهد. چه وقت از نیروی شنوایی استفاده میکنم؟ موقعی که دلم بخواهد.
📌تا اینجای بحث، گفتیم دربهای بهشت بهحسب ظاهر همین قوا مثل عقل، واهمه، متخیّله و اینهاست. وقتی حسنات فرستاده میشود، بهشتساز هستند. امّا قلب و دل که مخزن محبّت است بر هر یک از صفحات؛ یعنی نیروها قرار گرفته است. مطلب جدید این است.
📌 همین دل است که اگر سراسرش را محبّت امامعلی(ع)گرفته باشد، وقتی بر این صفحات بخورد، طنینش یا علی(ع) باشد، آنموقع این قوا درب بهشت میشوند و آنوقت است که درب بهشت باز میشود. اینجاست که میفهمیم جایگاه ولایت کجاست. اینکه تعبیر روایت، یاقوت حمرا است، با اینکه یاقوت خودش قرمز است، امّا کنارش صفت قرمز آمده و آن هم بهصورت حلقه، اینها تشبیهات و چهبسا تشبیه معقول به محسوس است. قلب ما هم همینطور است؛ قلب صنوبری ما رنگش قرمز است و مخزن خون هم هست و خون را به سراسر وجود پمپ میکند.
📌 این، هر پمپی که میزند، با یا علی(ع) است؛ یعنی سراسر روحش را حبّ امامعلی(ع) گرفته است؛ بنابراین، توحید زیربناست و بعد از آن، نبوّت و امامت است. امّا آن نقطه وسط و حساسترین مطلب، حبّ امامعلی(ع) است.
📌 حالاست که میفهمیم چرا باید در چنین شبی، از نظر این عالم مادّی و بهحسب ظاهر، پیکرهای که مجسمۀ ولایت بود، در خانۀ کعبه متولّد میشد؛ چون باید او و حبّ او باشد تا دربها باز شود. او که نباشد، خبری نیست؛ بنابراین، به همان بحثهایی برمیگردیم که سابقاً داشتهام و همۀ اینها با «یَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ»؛2️⃣ ارتباط پیدا میکند.
پس چه کسی است که قوایش دربهای بهشتی هستند؟ کسی که حبّ امامعلی(ع) در تمام قوایش نفوذ کرده است. چنین کسی هشت درب بهشت همراهش هستند؛ عقلش درب بهشت است، وهمش درب بهشت است، تخیّلش درب بهشت است، قوای ظاهری او، همه و همه. سراسر وجودش صفحاتی زرّین است و بر هرکدام حلقهای از حبّ امامعلی(ع) است.
1️⃣ بحارالانوار، ج 8، ص 122؛ ج 39، ص 235
2️⃣ [ياد كن] روزى را كه هر گروهى را با پيشوايشان فرا مىخوانيم. سورۀ اسراء، آیۀ 71
〰️〰️〰️〰️〰️
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
متن کامل در سایت:
https://mojtabatehrani.com/حب-علی-علیه-السلام،-نوای-درب-بهشت/
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 حب امیر المومنین علی علیه السلام
#كليپ_تصويرى
@agamojtabatehrani
#آقا_مجتبی_تهرانی رحمه الله علیه
#فقط_به_عشق_علی
mojtabatehrani.ir
🌹🌹🌹🌹
﷽
📍 خود سازی مرکز و اول آن ؛ الله❗️
📌 در خودسازی و دیگرسازی، مرکز و اوّل آن، الله است، بعد هم انبیای عظام(ع)، بعد اولیا(ع)، بعد هم همین دستورالعملی که آن ها داده اند، بدون دخالت سلیقۀ نفوس.
🔻 «نفس» نمی تواند در ساختن خودش، دخالت بکند. «خدا» باید در ساختن نفس، دخالت بکند؛ چون خودش نفس را به وجود آورده است. این، همان حرف اوّل بحث من بود که یک بحث کلامی است.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📖 #کتاب_مبانی_تربیت
🏷 جلسه ششم
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐🌸ولادت با سعادت امام علی علیه السلام مبارک باد 🌸💐
آثار محبّت امام علی(ع) در کلام پیامبر(ص)
🎞 #كليپ_تصويرى
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
متن کامل در سایت:
https://mojtabatehrani.com/آثار-محبّت-امام-علیع-در-کلام-پیامبرص/
﷽
📍 طبق دستور❗️
📌 ما باید در همان چهارچوبه ای که انبیا و اولیا(ع) می فرمایند، حرکت کنیم. حالا اگر بخواهیم این مطلب را در یک قالب عرفانی بریزیم، این است که آنچه انسان را به قرب الهی می رساند، «تعبّد» است و تعبّد، به معنای سرسپردگی به چیزی است که مولا می خواهد؛ یعنی «خواستۀ خود» کنار برود و خدا مطرح بشود. این تعبیر در مسائل معرفتی است که فعلاً نمی خواهم وارد این مسائل بشوم و واقعیّت هم همین است. حالا یک وقت سوء برداشت نشود که مثلاً فرض کنید یک عبادتی را انتخاب بکنم که از آن لذّت ببرم.
💠 در واقع این هم «خودخواهی» است، نه «خداخواهی». آن چیزی را باید انجام بدهی که مولایت گفته است؛ نه آن چیزی را که دلت می خواهد. بعضی ها می گویند: «این نماز به دلم نچسبید». برو دنبال کارت! نمازی که به دلت بچسبد، نمازی نیست که خدا می خواهد؛ این نمازی است که خودت می خواهی. بله، راجع به «سرور در عبادت» قبلاً بحث کردم که بحث آن جدا است. «سرور در عبادت»؛ یعنی خوشحالم از اینکه خدا به من توفیق داد و توانستم این کار را انجام بدهم.
در اینجا، خوشحالی برای عنایت الهی است؛ نه اینکه در اطاعتم، عبادتم، تطهیرم، ترفیعم و یا هرکدام از این مسیرهای خودسازی، دنبال این باشم که اموری را انتخاب کنم که از آن ها لذّت ببرم. توجّه کنید؛ باید دنبال این باشم که انبیا و اولیا(ع) چه دستوری دادند و طبق دستور آن ها عمل کنم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📖 #کتاب_مبانی_تربیت
🏷 جلسه ششم
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
📍 طبق دستور❗️
📌 ما باید در همان چهارچوبه ای که انبیا و اولیا(ع) می فرمایند، حرکت کنیم. حالا اگر بخواهیم این مطلب را در یک قالب عرفانی بریزیم، این است که آنچه انسان را به قرب الهی می رساند، «تعبّد» است و تعبّد، به معنای سرسپردگی به چیزی است که مولا می خواهد؛ یعنی «خواستۀ خود» کنار برود و خدا مطرح بشود. این تعبیر در مسائل معرفتی است که فعلاً نمی خواهم وارد این مسائل بشوم و واقعیّت هم همین است.
📌📌حالا یک وقت سوء برداشت نشود که مثلاً فرض کنید یک عبادتی را انتخاب بکنم که از آن لذّت ببرم. در واقع این هم «خودخواهی» است، نه «خداخواهی». آن چیزی را باید انجام بدهی که مولایت گفته است؛ نه آن چیزی را که دلت می خواهد. بعضی ها می گویند: «این نماز به دلم نچسبید». برو دنبال کارت! نمازی که به دلت بچسبد، نمازی نیست که خدا می خواهد؛ این نمازی است که خودت می خواهی.
📌بله، راجع به «سرور در عبادت» قبلاً بحث کردم که بحث آن جدا است. «سرور در عبادت»؛ یعنی خوشحالم از اینکه خدا به من توفیق داد و توانستم این کار را انجام بدهم. در اینجا، خوشحالی برای عنایت الهی است؛ نه اینکه در اطاعتم، عبادتم، تطهیرم، ترفیعم و یا هرکدام از این مسیرهای خودسازی، دنبال این باشم که اموری را انتخاب کنم که از آن ها لذّت ببرم. توجّه کنید؛ باید دنبال این باشم که انبیا و اولیا(ع) چه دستوری دادند و طبق دستور آن ها عمل کنم.
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_ادب_الهی
📖 #کتاب_مبانی_تربیت
🏷 جلسه ششم
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani
﷽
📍 حداقل دعاهای قرآنی را به قصد دعا بخوانید❗️
📌 یک وقت خدا با تو حرف می زند و یک وقت تو باید با خدا حرف بزنی. همیشه كلام خدا را گوش كنم و خودم با او حرف نزنم؟! با آنکه وقتی كلام الهی اثر عالی روی من می گذارد که من پاسخ گوی آن كلام باشم. روایتی را انتخاب كردم که بر حرف هایم دقّت کرده و یک وقت اشتباه نکنید.
نمی شود که همه اش کلام الهی را فقط گوش كنید؛ خب تو هم باید یك چیزی بگویی. سر تا پای تو احتیاج است. یک چیزی بخواه؛ اگر چه در قالب آیات خود قرآن باشد. كلام خود او را استخدام كن و با او حرف بزن. متن بعضی از آیات به ما یاد می دهد كه چگونه با او حرف بزنیم و چه چیزی از او بخواهیم.
آن را به قصد دعا بخوان، نه به قصد تلاوت قرآن. كما اینكه ما در قنوت داریم: (رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ) 1️⃣ (رَبَّنَا لَا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَيْتَنَا وَهَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْوَهَّابُ) 2️⃣ همه اش این گونه است.
بقیه را از روایت امامباقر(ع) می خوانم: «أَ مَا تَسْمَعُ لِقَوْلِ اللَّهِ لِنَبِیِّهِ قُلْ ما یَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُكُمْ»؛3️⃣ حرف خود خدا را نشنیدید كه پروردگار اگر دعا ها و خواسته های شما نباشد، به شما اعتنا نمی کند؟
1️⃣ پروردگار ما! در دنیاو در آخرت به ما نیکی عطا فرما و ما را از آتش حفظ بفرما. سورۀ مبارکۀ بقره، آیۀ 201
2️⃣ پروردگار ما! بعد از اینکه ما را هدایت کردی دلهای ما را به پستی متمایل نکن و از جانب خودت به ما رحمت ارزانی دار که همانا تو بسیار بخشنده هستی. سورۀ مبارکۀ آل عمران، آیۀ 8
3️⃣بحار الأنوار، ج 82، ص117
〰️〰️〰️〰️〰️
📚 #مجموعه_حقیقت_بندگی
📕 #دعا_1
📝 جلسه دوم
#آقا_مجتبی_تهرانی
@agamojtabatehrani