⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️🌹⚡️
🌹
⭕️فوايد حضور امام زمان (عج) در پس پرده غيبت
🔹اینکه ما علم به فایده وجود #امام_زمان (عج) در #زمان_غیبت نداریم، دلیل بر بیفایده بودن آن نیست، از بزرگترین مصادیق نادانی در مسائل علمی و دینی این است که ما عدم علم به شیء را، به منزلۀ عدم وجود شیء بگیریم، و شکی نیست که عقل بشر قادر به فهم و درک مصلحت و حکمت همه قوانین الهی نیست، اما مقتضای منزّه بودن خداوند از لغو و عبث، تسلیم شدن در برابر تشریع و قانون الهی میباشد. از طرفی هم #روایات مربوط به #غیبت_امام_مهدی (عج) به طور متواتر است [۱] و صحت آنها قابل تردید نیست.
🔹مفهوم غایب بودن امام، به این معنا نیست که وجود ناپیدا و رویایی دارد، به عبارت دیگر هرچند #امام_مهدی ارواحنالهالفداء ظهور ندارند، اما #حضور دارند و اساساً غیبت به معنای عدم حضور نیست، بلکه به معنای از نظرها مخفی بودن است، به عبارت دقیقتر این مردمند، که از امام خویش غایبند. چنانکه امیرالمؤمنین (ع) در این باره میفرمایند: «هنگامی که #امام_غایب از نسل من از دیدهها پنهان شود و مردم با غیبت او از حدود شرع بیرون روند و تودۀ مردم خیال کنند که حجت خدا از بین رفته و امامت باطل شده، سوگند به خدای علی در چنین روزی #حجت_خدا در میان آنهاست، در کوچه و بازار آنها گام بر میدارد و در خانههای آنها وارد میشود و در شرق و غرب جهان به سیاحت میپردازد و گفتار مردم را میشنود و بر اجتماعات آنها وارد میشود و سلام میکند، ولی مردم تا روز معین او را نمیبینند، تا جبرئیل (ع) میان آسمان و زمین بانگ برآورده و #ظهور را اعلام کند». [۲]
🔹اقدام امام به تصرف در امور ظاهری و شؤون حکومت، منحصر در اقدام شخص ایشان به صورت حضوری و مباشری نیست، بلکه میتواند دیگران را از طرف خویش متولی تصرف در امور کند. آنچه مسلم است عدم امکان دسترسی عموم مردم به حضرت است، اما عدم دسترسی خواص به ایشان امری مسلم نیست، بلکه روایات بر خلاف آن دلالت دارند. همچنین #امام_مهدی (عج) همانطور که در زمان غیبت صغری، وکلایی را برای رسیدگی به حوائج مردم انتخاب کرده بودند، در #غیبت_کبری نیز فقها و علمای عدل و آگاه را برای امر قضاوت و اجرای امور سیاست و برپایی حدود منصوب کردهاند و آنها را حجت بر مردم قرار داده است. چنانکه در توقیع شریف خود چنین فرمودند: «و اما در حوادث و پیش آمدها به راویان حدیث ما رجوع کنید، زیرا آنها حجت من بر شما بوده و من حجّت خدا بر آنها هستم».[۳]
پینوشت:
[۱] مهدی موعود، علامه مجلسی
[۲] یوم الخلاص، ط ۴، ص ۱۳۹
[۳] کمال الدین، شیخ صدوق، باب ۴۵
نویسنده: ناجی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_زمان #امام_مهدی #قائم #ظهور
💫 ارزش و اهمیت صلوات
🌷از امام صادق علیه السلام پرسیدند:
یوم الحسره، کدام روز است که خدا می فرماید:
بترسان ایشان را از روز حسرت.
حضرت جواب دادند:
آن روز قیامت است که حتی نیکوکاران هم حسرت می خوردند که چرا بیشتر نیکی نکردند.
پرسیدند: آیا کسی هست که در آن روز حسرت نداشته باشد؟
حضرت فرمودند:
آری، کسی که در این دنیا مدام بر رسول خدا صلوات فرستاده باشد.
(وسائل الشیعه ج۷ ص۱۹۸)
🌸 الّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عَجّل فَرَجَهم
﷽ 🎇 👨👩👧👦 والدین (۳۴):
👨👩👧👦 نیکی به والدین از اهل سنت:
⚡️ معمّربن خلّاد گويد: "به امام رضا (ع) گفتم: اگر پدر و مادرم حقّ را نمىشناختهاند آنان را دعا كنم؟
حضرت فرمود: براى آنان دعا كن و از طرف آنان صدقه بده و اگر زندهاند و حقّ را نمىشناسند با آنان مدارا كن.
چون رسول خدا (ص) فرمود: خداوند مرا به رحمت بر انگيخته است نه به عقوق (مخالفت با پدر و مادر)".
⚡️⚡️ جابر گويد: "شنيدم مردى به امام صادق (ع) مىگويد: من پدر و مادرى دارم كه مخالف هستند (شيعه نيستند) حضرت فرمود: به آن دو نيكى كن همانگونه كه به مسلمانانى كه ولايت ما را دارند نيكى مىكنى".
⚡️⚡️⚡️ بكر بن صالح گويد: "دامادم براى امام جواد (ع) نوشت: پدرم ناصبى است و رأى بدى دارد و من از او سختى و رنج بسيار ديدهام برايم دعا بفرماييد، نظر شما چيست؟
فدايت شوم، و نيز فدايت شوم، چه نظرى دارى؟ آيا نظر دارى كه آشكارا با او دشمنى كنم يا اينكه با او مدارا نمايم؟
حضرت مرقوم فرمود: نوشتهات را فهميدم و نيز آنچه را كه درباره پدرت نوشتى و من دعا براى تو را ترك نمىكنم ان شاء اللَّه و مدارا كردن براى تو بهتر از دشمنى و درگيرى آشكار است و با سختى راحتى است.
تو صبر نما، عاقبت براى متّقين است. خداوند تو را بر ولايت آن كس كه ولايتش را پذيرفتهاى ثابت بدارد. ما و شما امانت نزد خدايى هستيم كه امانتهايش ضايع نمىگردد.
بكر گويد: خداوند دل پدرش را به او متمايل كرد تا جايى كه ديگر درباره هيچ چيزى با او مخالفت نمىكرد".
👨👩👧👦 (منابع فقه شیعه، ج 26، ص 897).
....................................
💥 《وَ اخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَ قُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا》. (الإسراء، ۲۴)
و بالهای تواضع خویش را از محبّت و لطف، در برابر آنان فرود آر! و بگو: «پروردگارا! همانگونه که آنها مرا در کوچکی تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده!»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 تلنگری زیبا برای توبه واقعی
💠 آیت الله مجتهدی تهرانی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
امام على عليه السلام :
فاعتَبِرُوا بما كانَ مِن فِعلِ اللّه ِ بِإبليسَ ؛
إذ أحبَطَ عَمَلَهُ الطَّويلَ و جَهدَهُ الجَهِيدَ (الجميلَ) .
و كانَ قد عَبَدَ اللّه َ سِتَّةَ آلافِ سَنَةٍ ، لا يُدرى أ مِن سِني الدُّنيا أم مِن سِني الآخِرَةِ عن كِبْرِ ساعَةٍ واحِدَةٍ .
از كارى كه خدا با ابليس كرد عبرت بگيريد ؛
چه كار دراز مدت و كوشش هاى توان فرساى او را به سبب لحظه اى تكبر باطل ساخت .
او شش هزار سال خدا را پرستش كرده بود كه معلوم نيست ، آيا از سالهاى دنياست يا از سالهاى آخرت .
( نهج البلاغة : الخطبة ۱۹۲ )
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@mojtahedie71
⭕️ #توبه نمیکنیم چون خود را بد نمیدانیم!
🔹 #حوادثی که اتفاق میافتد، #نتیجه_کارهای_ماست که بر سر ما میآید: «وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ؛ هر #مصیبتی به شما میرسد، #به_واسطه #اعمال_شماست». [شوری، ۳۰] آیا نباید به فکر باشیم و از #گناهان گذشته که باعث این همه #بلاها و مصیبتها شده است، #توبه کنیم؟ ولی ما #توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم، و به خود و کارهای خود خوش بین هستیم! آیا در این حوادث و گرفتاریها که از هزار سال پیش به ما خبر دادهاند، نباید شرح صدر پیدا کنیم و همانطور که دستور دادهاند باشیم؟! که فرمودهاند: «تَمسکوا بِالأَمْرِ الأولِ؛ به دستور اول تمسک بجویید [و عمل کنید]». [۱] یعنی اینکه به #یقینیات اعتقاد داشته باشیم و به #واضحات و #ضروریات_دینی عمل کنیم، و در موارد شک و تردید احتیاط نماییم، و نیز در مثل این زمانه که #اهل_ایمان به #بلاهای_فراوان مبتلا هستند، چنانکه دستور دادهاند، #دعای_فرج را زیاد بخوانیم.
📕در محضر بهجت، ج ۲، ص ۱۳۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت