#بخشش_گناهان_در_جمعه
برای استغفار و توبه، شب و روز جمعه فرصتی بسیار طلایی است که انسان میتواند بیشترین و بهترین بهره را از آن ببرد. (خصوصا در ماه مبارک رمضان)
مُعَلّی بن خُنَیس میگوید که امام صادق (ع) فرمود:
"اگر یکی از شما روز جمعه را درک کرد، به چیزی غیر از عبادت مشغول نشود؛ زیرا در آن روز بندگان بخشیده میشوند و رحمت بر آنان سرازیر میشود".
ابوالفتوح رازی در تفسیرش از عبدالله بن عباس نقل کرده که گفت:
وقتی روز جمعه میشود، خداوند دستور میدهد که منبری را در بیتالمعمور نصب کنند و فرشتگان دور آن را پر میکنند. جبرئیل اذان میگوید و میکائیل جلو میافتد و ملائکه پشت سر او نماز میگذارند.
وقتی از نماز فارغ شدند، جبرئیل میگوید: خدایا! ثواب این اذان را به امّت محمد(صلی الله علیه و اله) بخشیدم. میکائیل میگوید: ثواب این امامت را به امامان و (پیشنمازان) از امّت محمد(صلی الله علیه واله) هدیه کردم. و فرشتگان میگویند: ثواب این نماز را به نمازگزاران از امّت محمد(صلی الله علیه واله) بخشیدیم.
آنگاه خداوند میفرماید:
ای فرشتگان! نزد من سخاوت نشان دادید درحالی که من سزاوار به جود و کرم هستم. شما را شاهد میگیرم که گناهان امّت محمد(صلی الله علیه و اله) را بخشیدم".
سپس فرشتگان تا جمعه دیگر متفرّق میشوند.
📚مستدرک الوسائل، ج ۶، ص ۶۱،
البته توجه داشته باشیم که شرط امّت محمد بودن هم شرط کمی نیست؛ صرف مسلمان و شیعی شناسنامهای بودن، کافی نیست. مسلمان واقعی بودن، لازم است.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
7.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علاقه ی حضرت رسول اکرم به حضرت خدیجه کبری
11.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماهی و دلگرمی خورشید از تو بود
توفیق دین بی شک و تردید از تو بود...
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
010077.mp3
90.2K
#هر_صبح_یک_آیه:
🌺اعوذُ باللّهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیم🌺
«قَالَ مُوسَىٰ أَتَقُولُونَ لِلْحَقِّ لَمَّا جَاءَكُمْ ۖ أَسِحْرٌ هَٰذَا وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُونَ»
موسى گفت: «آیا درباره حق، هنگامى که به سوى شما آمد، (چنین) مى گویید؟! آیا این سحر است؟! در حالى که ساحران (هرگز) رستگار (و پیروز) نمى شوند.»
(سوره مبارکه یونس/ آیه ۷۷)
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
❇️ تفسیر
اما موسى (علیه السلام) در مقام دفاع از خویش برآمد، با بیان دو دلیل پرده ها را کنار زده و دروغ و تهمت آنها را آشکار ساخت.
نخست به آنها گفت: آیا وقتى حق به سراغ شما آمد، آن را سحر مى خوانید؟ آیا این سحر است؟ و هیچ شباهتى با سحر دارد؟ (قالَ مُوسى
أَ تَقُولُونَ لِلْحَقِّ لَمّا جائَکُمْ أَ سِحْرٌ هذا).
یعنى: درست است که سحر و معجزه هر دو نفوذ دارند، این حق و باطل هر دو ممکن است مردم را تحت تأثیر قرار دهند، ولى چهره سحر که امر باطلى است، با چهره معجزه که حق است، کاملاً از هم متمایزند. نفوذ پیامبران، با نفوذ ساحران قابل مقایسه نیست. اعمال ساحران کارهائى بى هدف، محدود و کم ارزش است؛ ولى معجزات پیامبران هدف هاى روشن اصلاحى، انقلابى و تربیتى دارد و در شکلى گسترده و نامحدود عرضه مى شود.
به علاوه ساحران هرگز رستگار نمى شوند (وَ لایُفْلِحُ السّاحِرُونَ).
🌼🌼🌼
این تعبیر، در واقع دلیل دیگرى بر تمایز کار انبیاء از سحر است، دلیل سابق، از تفاوت سحر و معجزه، و چهره و هدف این دو، جدائیشان از یکدیگر سخن مى گفت.
اما در اینجا از تفاوت حالات و صفات آورندگان سحر و آورندگان معجزه، براى اثبات مطلب استمداد شده است.
ساحران، به حکم کار و فنّشان که جنبه انحرافى و اغفالگرانه دارد، افرادى سود جو، منحرف، اغفالگر و متقلّب اند، که آنها را از خلال اعمالشان مى توان شناخت اما پیامبران، مردانى حق طلب، دلسوز، پاکدل، باهدف، پارسا، و بى اعتنا به امور مادّى هستند.
ساحران، هرگز روى رستگارى را نمى بینند و جز براى پول و ثروت و مقام و منافع شخصى کار نمى کنند.
در حالى که هدف انبیاء، هدایت، منافع خلق خدا، و اصلاح جامعه انسانى در تمام جنبه هاى معنوى و مادّى است.
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۷۷ سوره مبارکه یونس)
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
🌸و اعْلَمُوا أَنَّ الاَْمَلَ يُسْهِي الْعَقْلَ، وَ يُنْسِي الذِّکْرَ، فَأَکْذِبُوا الاَْمَلَ فَإِنَّهُ غُرُورٌ، وَ صَاحِبُهُ مَغْرُورٌ
💠بدانيد #آرزوهاى دور و دراز، خِرد را به #غفلت (از واقعيّت ها) وا مى دارد
و #ياد خدا را به #فراموشى مى سپارد;
بنابراين، به آرزوها اعتنا نکنيد که فريبنده است و صاحبش فريب خورده!»
📚#نهج_البلاغه، خطبه_86
🆔https://eitaa.com/momenat_tf