#الگوی_درست_ابراز_احساسات_را_به_او_نشان_دهید:
یکی دیگر از مهارتهای مهم در یادگیری هوش هیجانی در کودکان، فهم الگوی درست ابراز احساسات است.
کودک باید درک کند برای ابراز احساسات رفتارهای مطلوب و قبولشدهای وجود دارد. برای مثال در هنگام عصبانیت میتواند با شما صحبت کند یا چندین نفس عمیق بکشد، اما نمیتواند داد بکشد یا وسایل را به اطراف پرتاب کند. برای آموزش بیان صحیح احساسات، خود آن را بارها جلوی کودک تکرار کنید.
برای مثال بیان کنید: من از دیدن نامرتبی خانه عصبانی میشوم یا از دورهمیهای خانوادگی بسیار لذت میبرم و شاد میشوم. تحقیقات نشان داده است کودکان با هوش هیجانی بالا، دارای والدین باهوش از نظر احساسی بودهاند و در حقیقت با تقلید رفتارهای آنها، هوش هیجانی را یاد گرفتهاند.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
#حل_مسئله_را_به_بچهها_یاد_بدهید
اغلب اوقات، وقتی کودکان (و نوجوانان) عواطف خود را درک کردند و آن را پذیرفتند، از قدرت احساسات کاسته میشود و کم کم ناپدید میشوند. اینجاست که زمانِ حل مسئله میرسد. گاهی بچهها خود از پس این کار برمیآیند. گاهی نیز به همفکری و کمک شما نیاز دارند.
🔴قدم دوم: کمکش کنید موقعیت را ارزیابی کند. "چی شد باهات قهر کرد❓ برام تعریف کن"
🔴قدم سوم: به او یاد بدهید که از خودش سوال درست بپرسد. "فکر میکنی چرا این کاررا کرد❓ به نظرت چطور میتونی این شرایط را عوض کنی❓"
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
🔴قدم چهارم: کمکش کنید تا تصمیماتش رو ارزیابی کند. " تو هم قهر کنی باهاش❓ اینم میشه. وقتی قهر کنی فکر میکنی با هم دوست میشین❓"
زمانی که تمام راههای ممکن برای حل مشکل مشخص شد، از او بخواهید مزایا و معایب هر روش را یادداشت کند یا بیان کند. سپس از بین آنها بهترین راهحل را انتخاب کند. در این مرحله شما نقش مربی و هدایتکننده را بر عهده دارید، نه تصمیم گیرنده. پس بگذارید خود کودک در نهایت تصمیم بگیرد و شما تنها او را راهنمایی کنید.
🔴قدم پنجم: کنارش باشید تا اشتباه بی خطر کند. فرزندتان دارد برای زندگی کردن آماده میشود. همه مشکلات را برایش حل نکنید، اشتباهاتش را تصحیح نکنید.
اگر مشکل یا سوالی نیز برایش به وجود آمد، در حل کردن آن به او کمک کنید. اگر کودک دچار اشتباه شد، مسیر اشتباه را بررسی کنید و نکاتی که باعث شکست او شدند را بیابید تا از اشتباهات خود درس بگیرد.
🌻 دورهۍ آمـوزش مجـازۍ
امــر به معــروف و نهــی از منڪـر
با تدریس استاد برجسته کشوری؛
#دکتر_علی_تقوی
🗓طول دوره : ۲۵ روز، ساعت دلخواه
⏰ روزانه فقط ۱۵ دقیقه
ثبـتنام: ڪلمـهۍ معــروف را بفرستید به👇🏼
@vajeb123
در یڪی از پیام رسانهاۍ
ایتا 🌼گپ🌼آیگپ🌼سروش🌼روبیکا🌼بله
💥گواهی به عنـوان دوره ضمـن خدمـت در ادارات قابل پذیـرش است.
═💎💫═══
https://eitaa.com/joinchat/1655439360C3ac9fe7eda
به کانال ما بپیوندید👆
#هر_صبح_یک_آیه
🌺 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌺
«الْيَوْمَ تُجْزَىٰ كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ ۚ لَا ظُلْمَ الْيَوْمَ ۚ إِنَّ اللَّهَ سَرِيعُ الْحِسَابِ»
آن روز هر نفسی به آنچه کرده جزا خواهد یافت، آن روز بر هیچ کس ستم نخواهد شد که خدا (ی عادل) حساب خلق به یک لحظه میکند.
این بخاطر آن است که وقتی خداوند به یگانگی خوانده میشد انکار میکردید، و اگر برای او همتایی میپنداشتند ایمان میآوردید؛ اکنون داوری مخصوص خداوند بلندمرتبه و بزرگ است (و شما را مطابق عدل خود کیفر میدهد).
📚سوره مبارکه غافر (مؤمن) آیه17
#نکته
قيامت روز بسيار مهمى است. در اين آيه و آيهى قبل چهار بار كلمهى «يوم» آمده است؛ «يَوْمَ هُمْ بارِزُونَ»، «لِمَنِ الْمُلْكُ»، «الْيَوْمَ تُجْزى»، «لا ظُلْمَ الْيَوْمَ»
#پیام_ها
1- در قيامت هيچ كس از حساب و كتاب مستثنى نيست. تُجْزى كُلُّ نَفْسٍ ...
2- كيفر و پاداش بر اساس عملكرد است. تُجْزى ... بِما كَسَبَتْ
3- خلافهايى كيفر دارد كه همراه آگاهى و عمد باشد. «كَسَبَتْ»
4- معمولًا قدرتهاى تك محور ستمگرند، امّا خداوند با اين كه يگانه قدرت قهار است ولى ظلم نمىكند. (قهّاريّت او همراه عدالت است). الْواحِدِ الْقَهَّارِ ... لا ظُلْمَ الْيَوْمَ
5- معمولًا ازدحام و شلوغى دادگاه، يا زمينهى كند شدن كار قضاوت مىشود كه او «سَرِيعُ الْحِسابِ» است و يا حقوق مردم به درستى ايفا نمىشود كه «لا ظُلْمَ الْيَوْمَ» در آن روز ظلمى وجود ندارد.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
🌴از #امام_صادق علیه السلام سوال شد:
پاداش کسى که خودش به دلیل بیمارى (یا کم توفیقی) به زیارت امام حسین علیه السلام نمیرود، امّا دیگرى را به سوى کربلا راهی مى کند، چیست؟
فرمودند:
🍃 «خداوند، در برابر هر درهمى که خرج میکند، مانند کوه احد، برایش نیکى مى نویسد و چندین برابر آنچه هزینه کرده، در عوض به او میدهد و بلاهایى را که فرود آمده تا به او برسد، از او دور می کند و مالش حفظ مىشود».
📖 کامل الزیارات، ص ۱۲۴.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
💠 روشهای امام حسین (ع) در تربیت اخلاقی پیروان
✍️ فرجالله میرعرب
شناخت روشهای مطلوب تربیتی، مهمترین مسئله متولیان هدایت جامعه است؛ زیرا با چنین شناختی میتوانند از توانمندیهای بالقوه و استعدادهای درونی اعضای جامعه هدف به نحو مطلوب بهرهبرداری کنند.
▫️شناساندن حقیقت دنیا
▫️ايجاد خودباوری
▫️فرهنگسازی با بیان آثار عمل
▫️تجلیل از مقام معلم با هدیه ویژه
▫️تبیین عملی معارف
▫️فرصتشناسی برای تعلیم معارف
▫️تعلیم تکلیفمداری با حرکت میدانی
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/17971
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
📚#نهج_البلاغه_ای_شویم
🌺دوشنبه ها با قرآن ناطق، امیرالمؤمنین علیهالسلام🌺
🌴قالَ امیرالمؤمنین علیه السلام: تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَكُونَ الْحَتْفُ فِي التَّدْبِيرِ.
حوادث و امور، تسليم تقديرهاست تا آنجا که گاه مرگ انسان، در تدبير (و هوشيارى او) است. (نهج البلاغه، حکمت16)
#پيشى_گرفتن_تقدير_و_تدبير:
🍃نکته مهم: چنان نيست که هميشه انسان هاى مدير و مدبر پيروز گردند; گاه تقديرات، همه تدبيرات آنها را برهم مى زند.
🍂 گرچه انسان بايد در همه امور هوشيارانه و مدبرانه عمل کند، اما چنين نيست که از لطف خدا بى نياز باشد.
🍃خداوند براى بيدار ساختن انسان و شکستن غرور و غفلت او گهگاه امورى مقدر مى کند که بر خلاف تمام تدبيرها و پيش بينى ها و مقدمه چينى هاى انسان است تا به او بفهماند در پشت اين دستگاه، دست نيرومندى است که هيچ کس بى نياز از لطف و محبت او نيست.
⚡️در طول تاريخ گذشته و در زندگى خود بسيارى از اين صحنه ها را ديده ايم که گاه افراد بسيار هوشيار و قوى و صاحب تدبير ضربه هايى از تدبير و هوشيارى خود خورده اند و دست تقدير مسيرى جز آنچه آنها مى خواستند برايشان فراهم ساخته است.
✅نتیجه: انسان نبايد از اراده و تقديرات الهى و اين که همه چيز به دست اوست غافل شود و نيز نبايد همه چيز را به گمان خود به دست تقدير بسپارد و دست از تدبير و دقت و بررسى لازم در کارها بردارد. «وَأَنْ لَيْسَ لِلاِْنْسانِ إِلاّ ما سَعى»
شرح پیام امام امیرالمؤمنین علیه السلام- آیت الله مکارم شیرازی
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
📣اعلام برگزیدگان:
☑️مسابقه #امام_علی علیه السلام در کلام سید علی حفظه الله
📚فضایل و مناقب امیرالمومنین علیه السلام در کلام آیت الله خامنه ای حفظه الله
💠خانم ها:
▫️زهرا اشتری فرد
▫️سمیرا حیدرزاده
▫️فاطمه والاتبار
🎁برگزیدگان محترم برای دریافت هدیه، با شما تماس گرفته خواهد شد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
#هر_صبح_یک_آیه
🌺 اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌺
«وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْآزِفَةِ إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَنَاجِرِ كَاظِمِينَ ۚ مَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ حَمِيمٍ وَلَا شَفِيعٍ يُطَاعُ»
و (ای رسول) امت را از روز نزدیک (قیامت) بترسان که (از هول و ترس) آن روز جانها به گلو میرسد و از بیم آن حزن و خشم خود فرو میبرند و ستمکاران را هیچ یار گرم و دلسوز و یاوری که شفاعتش پذیرفته شود نخواهد بود.
📚سوره مبارکه غافر (مؤمن) آیه18
#نکته_ها
«أزفة» به معناى نزديك شونده است و مراد از روزِ نزديك، روز قيامت است. چنانكه در جاى ديگر نيز مىفرمايد: «إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَراهُ قَرِيباً»
امام كاظم عليه السلام فرمود: هيچ مؤمنى نيست كه بعد از گناه ناراحت نشود و اگر ناراحت نشد مؤمن نيست و شفاعت براى او نيست و او ظالم است. سپس اين آيه را تلاوت کرد.
#پیام_ها
1-مجرم در قيامت، نه مىميرد و نه راحت مىشود. «إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَناجِرِ» (در جاى ديگر مىخوانيم: «وَ يَأْتِيهِ الْمَوْتُ مِنْ كُلِّ مَكانٍ وَ ما هُوَ بِمَيِّتٍ» از هر سو مرگ به سراغش مىآيد ولى نمىميرد.)
2-در قيامت، وجود مجرمان مملو از حسرت و اندوه است ولى نمىتوانند اظهار كنند.«كاظِمِينَ»
3- مجرم در قيامت تنها است. (نه دوست صميمى دارد و نه واسطهى صاحب نفوذ). «ما للظالمین من حمیم و لا شفیع»
4- ارزشها بر اساس انگيزههاست. يك نگاه با انگيزههاى متفاوت مىتواند عبادت باشد و يا خيانت باشد. «خائِنَةَ الْأَعْيُنِ»
5- ايمان به اينكه خداوند باطن همه چيز را مىداندانسان را از ظلم باز می دارد.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
قال علی بن الحسین علیه السلام:
🌴ثلاثٌ مُنْجِیاتٌ لِلْمُؤْمِن: کَفُّ لِسانِهِ عَنِ النّاسِ وَاغتِیابهِمْ، وَإشْغالُهُ نَفْسَهُ بِما یَنْفَعُهُ لاِّخِرَتِهِ وَدُنْیاهُ، وَطُولُ الْبُکأ عَلی خَطیئَتِهِ.
سه چیز موجب نجات انسان مومن خواهد بود:
🍂نگهداری زبانش از حرف زدن درباره مردم و غیبت آنان؛
🍃مشغول شدنش به خویشتن با کارهایی که برای آخرت و دنیایش مفید باشد؛
🍂بسیار گریستن بر اشتباهاتش.
📚تحف العقول: ص ۲۰۴، بحارالا نوار: ج ۷۵، ص ۱۴۰، ح ۳
آیت الله جوادی آملی.mp3
366.8K
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اگر کسی استعداد دارد، وقتش را به موبایل بگذراند به فضای مجازی بگذراند به روزنامه بگذراند به این و آن بگذراند و این معارف بلندی که در #قرآن و #نهج_البلاغه و #صحیفه است که حرفهای آسمانی است اینها به زمین آوردند، اینها را یاد نگیرد، این شخص عمرش را تلف کرده است»
درس تفسیر ۹۶/۷/٣٠
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
🏴 🕯راه و رسم زندگی در کلام امام سجاد علیه السلام
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
سیره اخلاقی امام سجاد (ع) قبل و بعد از امامت بخصوص در واقعه کربلا چگونه بوده است؟
✍️ پاسخ: پیشواى چهارم، انسانى کامل و برگزیده حق و در همه جهات اخلاقى، عبادى و علمى به اوج کمال رسیده و نمونه مجسم و عینى قرآن و رسول خدا (ص) بود.
▪️در دوران سیاه حکومت اموى که ارزشهاى انسانى و فضائل اخلاقى به فراموشى سپرده شده بود آن امام همام، چون خورشیدى فروزنده درخشید و وجودش مجمع همه فضائل و ارزشهاى فراموش شده گردید.
▪️در این مجال جلوهها و نمونههایی از فضائل، سیره و مکارم اخلاقى آن حضرت را که الگویی بیبدیل برای جوامع بشری است به تصویر میکشیم:
1️⃣ فزونى عبادت و نیایش امام چهارم (ع) در پیشگاه خدا به حدى بود که آن حضرت سرور و زینتبخش عبادت کنندگان (سیّد العابدین، زین العابدین) و بسیار سجده کننده (سجّاد) لقب یافت.
2️⃣ عفو و گذشت و پاسخ بدى را به نیکى دادن از دیگر خصلتهاى پیشواى چهارم (ع) بود.
3️⃣ بخشش به نیازمندان و رسیدگى به مشکلات آنان، خصلت فراگیر همه امامان معصوم (علیهم السّلام) و از جمله فضیلتهای امام سجاد (ع) بود.
4️⃣ امام چهارم همچون سایر امامان (علیهم السلام)، شجاع، دلیر و ظلمستیز بود. موضع سخت و سخنان کوبنده آن حضرت در برابر ستمگران خودکامهاى همچون (عبیدالله)، (یزید) و (عبدالملک) بهترین گواه قوّت روحى و شجاعت آن بزرگوار در جریانهای بعد از واقعه کربلا و دوران امامت آن امام همام است.
ادامه👇👇
👇💠 نتیجه آنکه سیره اخلاقی و فضایل و کرامات اهل بیت (ع) کاملترین و بیبدیلترین سیره و فضایل اخلاقی است و منحصر به یک دوره یا مرحلهای از زندگی پُر بار ایشان نمیشود و در لحظه لحظه زندگی ایشان ساری و جاری است. اما این روحیات و کمالات بسته به شرایط زمانی و مکانی و در برابر افراد و جریانها متفاوت است.
▪️شهادت امام سجّاد (ع)، بر شیعیان ایشان تسلیت باد▪️
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔https://eitaa.com/momenat_tf
#شناخت_موعود_در_کلام_موعود_علیه_السلام
4️⃣ گناه، مانع رؤيت امام عصر عليه السلام
از امام زمان عليه السلام نقل شده كه خطاب به شيخ مفيد فرمودند:
🍃🌸فما یَحبِسُنا عَنهُم إلّا ما یَتَّصِلُ بِنا مِمّا نُکرِهُهُ و لا نُؤَثِّرُهُ مِنهُ و اللّهُ المُستَعانُ.🌸🍃
«... ما را از آنها محبوس نمىدارد جز خبرهايى كه از ناحيه آنها به ما مىرسد كه ما كراهت داشته و توقّع آن را از شيعيانمان نداريم».
(بحارالأنوار، ج53، ص176)
🔸امام زمان عليه السلام از گناهانى كه شيعيانش انجام مىدهند و چنين توقعى از آنها ندارد، كراهت داشته و ناراحت مىشود.
💥مانع ملاقات حضرت چيزى جز گناه نيست.💥
5️⃣ اطّلاع كامل امام زمان عليه السلام از اخبار شيعيان
از امام زمان عليه السلام نقل شده كه خطاب به شيعيانش فرمود:
🍃🌸« فَإِنايُحيطُ عِلمُنا بِأنْبائِكُمْ، وَلا يَعْزُبُ عَنّا شَى ءٍ مِنَ أخبارِكُمْ»🌸🍃
«... ما اطّلاع كامل از خبرهاى شما داريم و چيزى از خبرهاى شما براى ما مخفى نمىماند». (بحارالأنوار، ج53، ص174)
🔸امام زمان عليه السلام گرچه در عصر غيبت كبرا مأمور است كه از مردم دورشده و در جاى دوردست و در بيابان زندگى كند، ولى از آنجا كه از غيب اطلاع دارد هيچگاه از احوال و اخبار شيعيانش غافل نيست و در فكر مصالح آنها و دفع مفاسد از شيعيانش مىباشد و اگر غير از اين بود تا به حال شيعيان را نابود كرده بودند.
🆔https://eitaa.com/momenat_tf