هدایت شده از اخلاق اسلامی
💥 جملهای جادویی برای ختم #مشاجره با #همسر
💠 بهترین جملاتی که در حین بحث با همسرتان میتوانید به کار ببرید:
- «میفهمم چی میگی!»
- «شاید در این مورد حق با تو باشه!»
و هر جملهای که به او بفهماند حرفهایش را شنیدهاید و نقطه نظر او را هم در نظر میگیرید.
☝ با به کار بردن این جملات، دیگر در بحثها، در نقطه مقابل و بر ضد همسرتان قرار نمیگیرید، بلکه نشان میدهید که موضوع بحث برایتان مهم است و به تمام حرفهایش گوش میدهید. البته فقط گفتن این جملات مهم نیست، بلکه نحوه بیان آنها نیز مهم است.
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
هدایت شده از اخلاق اسلامی
✨﷽✨
✅هنگام نداری آبروی شوهر را نریز
✍دو سه روز غذا در خانهٔ حضرت زهرا سلام الله علیها نبود. حضرت زهرا (س) به امیرالمومنین علیه السلام هیچ نگفت، تذکر نداد. یک روز حضرت امیر علیه السلام مشاهده کرد که رنگ و روی حسنین علیهم السلام پریده، رنگ صورت آنها نیست. معلوم شد که سه روز است غذا در خانه نبوده، حضرت امیرالمومنین علیه السلام به حضرت زهرا سلام الله علیها فرمودند: «چرا به من نگفتی تا برای بچه ها یک چیزی تهیه کنم.»
حضرت زهرا سلام الله علیها عرض کردند: پدرم در شب عروسی به من سفارش کردند که از شوهرت چیزی تقاضا نکن. شاید نداشته باشد و از تو خجالت بکشد. من به وصیت پدرم عمل کردم.
چقدر خوب است که پدرها شب عروسی به دخترشان این مطالب رو بگویند. تذکر بدهند که اگر شوهرت وضع مالیاش خوب نبود، به کسی نگو. آبروی شوهرت را نریز. صبرکن.
بعضی مادرزن ها هم عالی هستند. شنیدم زنی عصبانی شد واز خانه شوهرش قهر کرد و به خانه پدر آمد. مادر او را راه نداد و گفت: «برو زندگی کن! برو زندگی کن!» رفت و زندگی کردند عالی، باهم خوب هم شدند.
📚بیانات آیت الله مجتهدی(ره)
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
ویژه نامه 19 دی.pdf
1.19M
ویزه نامه قیام خونین 19دی ؛قم: سال 57
درس اخلاق علامه جوادی املی حفظه الله
💠 وظیفه اولیه
🔹 انسان نسبت به ذات أقدس الهی «بالقول المطلق» ضعیف است؛ ولی خود انسان مراحل سه گانه را دارد: در دوران کودکی #ضعیف است، در دوران جوانی و میانسالی قوی است، در دوران سالمندی ضعیف است. این دوران جوانی و میانسالی که قوی است، احکام قوّت نازل شده است که فرمود: ﴿خُذُوا مَا آتَینَاكُمْ بِقُوَّةٍ﴾،[1] چند جا دارد که آنچه را ما گفتیم به قوّت بگیرید. ما هم که یک امر آسانی را نفرستادیم: ﴿إِنَّا سَنُلْقی عَلَیكَ قَوْلاً ثَقیلاً﴾،[2] یک کار سنگین و وزین و پُر مغزی را فرستادیم، سنگین به معنای حجیمی که سنگ وزین است، آن طور نیست. #مطلب_وزین است، یک #عقل_راسخ می خواهد، یک #قلب_عاشق می طلبد که این را تحمّل کند: ﴿إِنَّا سَنُلْقی عَلَیكَ قَوْلاً ثَقیلاً﴾. [البته] برای حضرت آسان است، اما برای ما دشوار است. فرمود: ﴿خُذُوا مَا آتَینَاكُمْ بِقُوَّةٍ﴾؛ فرمود این قدرت را من به شما دادم که این وحی سترگ را بگیرید. بعد هم فرمود دشمن از هر طرف حمله می کند: ﴿وَ أَعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعْتُم مِن قُوَّةٍ﴾،[3] درست است نسبت به خدا #ضعیف هستیم؛ اما در بحث های نظامی، مبارزه با استکبار، مبارزه با صهیونیسم قدرت دارید، من به شما این قدرت را دادم.
▫️ بنابراین انسان درست است ضعیف است، اما نسبت به ذات أقدس الهی #ضعیف است و همیشه باید احساس ضعف بکند؛ ولی آن قدر #ستبر_و_قوی است که بزرگ ترین مستکبر را به خاک می کشاند، همین است! این بیان نورانی حضرت یعنی وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) که فرمود: «الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه»،[4] یعنی چه؟ یعنی این جمله خبریه ای است که از مقامات ملکوتی اسلام دارد خبر می دهد؟ یا یک جمله خبریه ای است که به داعی انشا القا شده است؟ جمله خبریه که به داعی انشا القا شود، قویتر از خود جمله انشاییه است! یعنی بکوشید این را بالا ببرید، این دین باید بالاترین دین باشد: «الْإِسْلَامُ یعْلُو»؛ یعنی خود به خود مثل دود بالا می رود یا به دست شما مسلمین باید بالا برود؟ «الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه»، هیچ حرفی بالاتر از #اسلام نباید باشد، انسان باید طرزی عمل بکند و طوری رفتار بکند که جاذبه داشته باشد.
🔹 وجود مبارک مریم (سلام الله علیها) برای همه ما محترم است؛ اما مریم کجا و فاطمه کجا! ما تا توانستیم گریه کردیم، این گریه درست است اما یک گوشه کار است! ما اگر آن عُرضه را داشتیم حداقل حضرت را مثل مریم جهانی کنیم، گوشه ای از وظیفه را انجام دادیم. آن خطبه نورانی! باسواد شدن گناه نیست! این هم که در دست و پای خیلی ها ریخته است را سواد نمی گویند. اگر کسی توانست خطبه نورانی حضرت را مدلَّل کند، خطبه نه خطابه! همان چند سطر اوّل را مدلَّل کند، فلسفی است و برهانی کند، این #مرد_ فهم است. ما چنین مریمی داریم! ایام #فاطمیه است، این گریه کار اوّل ماست؛ مثلاً کسی دارد نمازش را می خواند، نماز خواندن وظیفه اولیه ماست، نافله هایی هم هست! گفتند «هر که سحر ندارد از خود خبر ندارد».[5] تنها نماز ظهر و عصر که نیست، به هر حال یک سحری هم هست. اینها #وظیفه_اولیه ماست! این [ایام] #فاطمیه و سیاه پوش [شدن] و گریه و مانند اینها کار اوّلی ماست، این جزء وظایف اوّلیه همه ماست! آن مراحل ثانویه که حضرت چه استدلالی کرده است، البته بین خطبه و خطابه ایشان هم خیلی فرق است، خطابه او هم گرچه خیلی علمی است؛ اما آن خطبه خیلی سنگین است، این را حداقل ما باید بگوییم که #مریم_اسلام است!
▫️ بنابراین به ما گفتند: «الْإِسْلَامُ یعْلُو وَ لَا یعْلَی عَلَیه»، شما بکوشید این را جهانی کنید. اگر شدنی نبود که به ما نمی گفتند #جهانی کنید، پس اینکه فرمود: ﴿وَ لْیجِدُوا فیكُمْ﴾؛ یعنی داخله تان آن قدر قوی باشد ـ حالا چه موشک و چه غیر موشک ـ که بیگانه طمع نکند. حالا که بیگانه طمع نکرد، شما در داخله خودتان قوی باشید: ﴿خُذُوا مَا آتَینَاكُمْ بِقُوَّةٍ﴾. به ما چه چیزی داد: ﴿إِنَّا سَنُلْقی عَلَیكَ قَوْلاً ثَقیلاً﴾، حرف های سنگین به ما داد، این را بگیریم، به ما گفته است، به خود حضرت که نگفت، به حضرت فرمود: ﴿إِنَّا سَنُلْقی عَلَیكَ قَوْلاً ثَقیلاً﴾؛ اما به ما می فرماید که ﴿خُذُوا مَا آتَینَاكُمْ بِقُوَّةٍ﴾، ﴿وَ أَعِدُّوا لَهُم مَا استَطَعْتُم مِن قُوَّةٍ﴾، و مانند آن.
[1]. سوره بقره, آیه63.
[2]. سوره مزمل, آیه5.
[3]. سوره انفال, آیه60.
[4]. من لا یحضره الفقیه، ج4، ص334.
[5]. الهی نامه (آیت الله حسن زاده آملی)، ص23.
📚 سوره مبارکه معارج ـ جلسه 10
تاریخ: 1397/11/08
🆔 @a_javadiamoli_doross
@monadianehag98
هدایت شده از اخلاق اسلامی
امام علی علیه السلام:
آنچه از مال تو از دست مى رود و مايه پند و عبرتت مى گردد در حقيقت از دست نرفته است
لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ
حکمت 196 نهج البلاغه
گاهی مال انسان در راهى به كار انداخته مى شود كه ظاهراً از بين رفته، اما پندى به انسان مى آموزد؛ پندى كه گاهى انسان را از ضررهاى بسيار در آينده زندگى حفظ مى كند و منافع گران بهايى در بر دارد. اين گونه اموال در ظاهر فانى شده؛ اما نه تنها از بين نرفته بلكه بسيار پرسود بوده اند.
آيا كسى كه سرمايه اى در امرى تجارى به كار مى برد و ظاهرا زيان مى كند؛ اما راه و رسم تجارت را به وسيله آن مى آموزد زيان كرده است؟
و يا كسى كه مالى را در اختيار دوستى مى گذارد تا او را بيازمايد و بعد آن مال از بين مى رود و در آينده از خطرات زيادى محفوظ مى ماند زيان كرده؟
آيا كسى كه بدون اخذ سند، مالى در اختيار كسى مى گذارد و شخص بدهكار انكار مى كند و نتيجه آن اين مى شود كه در آينده هميشه با اسناد محكم اموالش را به ديگران بسپارد خسارت ديده؟
وتجربه های دیگری با ضررهایی که از ضررهای بزرگ جلوگیری می کنند و یا راه موفقیت رو نشان می دهند و سراسر منفعت هستند
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
گروه
https://eitaa.com/joinchat/1524432945C2c45b48369
هدایت شده از اخلاق اسلامی
💥 #نماز_زیبا
💠 اگر گاهی همسرمان در خواندن نماز سستی میکند بهترین روش این است که با روش زبانی به او تذکر ندهیم.
💠 بلکه در اوقات نماز، با آرامش و مهربانی، سجاده زیبا پهن کنیم، خود را با عطر دلخواه همسرمان #معطر کنیم، لباس سفید و مخصوص نماز بپوشیم، با زیبایی و طمانینه و در معرض دید همسرمان (البته بدون قصد ریا) #نماز بخوانیم.
💠 با نماز زیبا، در درون همسرمان #میل و اشتهای به نماز ایجاد خواهد شد.
💠 قبل و بعد از نماز، خوش اخلاقی خود را زیاد کنیم تا اثر #نماز ما، بیشتر شود.
💠 به هیچ عنوان بابت #سستی همسرمان در نماز، با او #بدرفتاری نکنیم چرا که اثر عکس دارد.
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
گروه
https://eitaa.com/joinchat/1524432945C2c45b48369
پیام علامه جوادی املی به مناشبت ششمین یادواره 128شهید دروازه ری مردم قم
💠پیوند با نظام اسلامی
🔹 كسانی كه در راه دین شربت شهادت می نوشند و فداكار و مجاهد در #راه_دین هستند، همان طوری كه در دنیا نام آنها در كنار نام انبیا (علیهم السلام) است، در آخرت مقام اینها هم بعد از مقام انبیا و اولیا در «تِلو» بزرگان دین منزلت دارد. قرآن كریم وقتی از مجاهدان یاد می كند، چنانچه از عالمان دین تجلیل دارد، از آنها به عنوان ﴿ رَبَّانِیینَ﴾[1] و ﴿ رِبِّیونَ﴾[2] یاد می كند. كسانی كه ارتباطشان با ربّ و پروردگار قوی است از یك سو، ارتباطشان برای تربیب و #تربیت_جامعه_قوی است از سوی دیگر، هم «شدید الرّبط بالربّ» هستند و هم «شدید الرّبط بالناس» هستند، از چنین مردان بزرگ و الهی به ربّانی یاد میشود. قرآن كریم در صدد پرورش ربّانیهاست; یعنی كسانی كه موحّدانه به سر می برند، پیوند ناگسستنی با «ربّ» دارند از یك سو، پیوند ناگسستنی با جامعه دارند برای #رفاه جامعه، #تعلیم جامعه، #تربیت جامعه و #تصحیح جامعه که كوشش و تلاش می كنند از سوی دیگر، از آنها به عنوان ربّانی یاد می شود.
🔹 هدف انبیا (علیهم السلام) گذشته از آن نفع عمومی، پرورش #شاگردان_خاص است كه از اینها به عنوان ﴿الرَبَّانِیونَ﴾[3] یا ﴿ رِبِّیونَ﴾ یاد میكند. انبیا آمدند كه ربّانی تربیت كنند، چون ربّانی كسانی هستند كه خوب تربیت شدند؛ لذا همان طوری كه در #جهاد_فرهنگی در خدمت انبیای الهی هستند، در جهاد نظامی هم این چنین هستند؛ لذا در همان سوره مباركه «آلعمران» فرمود: ﴿وَ كَأَینْ مِنْ نَبِی قاتَلَ مَعَهُ رِبِّیونَ كَثیرٌ﴾.[4]
🔹 بنابراین برابر آن آیه قبل سوره «آلعمران» انبیا آمدند عالمان ربّانی تربیت كنند، برابر این آیه سوره «آلعمران» عالمان و مردان ربّانی جزء مجاهدان نستوه هستند كه پای ركاب انبیای الهی تلاش و كوشش میكنند، اینها كسانی هستند كه در هر مكتبی اگر تربیت شدند، #حافظ و #مروّج همان مكتب می باشند.
🔹 بنابراین برنامه اصلی انبیای الهی پرورش شاگردان ربّانی است، اینها كسانی هستند كه هم در حوزه ها و دانشگاه ها آن میزان و ترازوی عقلی و علمی را به عهده دارند، هم در میدان مبارزه و جهاد آن ترازوی نظامی را در اختیار می گیرند؛ لذا ذات اقدس الهی از اینها به عنوان اینكه جزء #مجاهدان_نستوه می باشند نام می برد و اگر اینها در میدان رزم شربت شهادت نوشیدند، نام اینها را در كنار نام انبیا ذكر می كند؛ می فرماید مستكبران و طاغیان و ظالمان كسانی هستند كه ﴿وَ یقْتُلُونَ النَّبِیینَ بِغَیرِ حَقٍّ وَ یقْتُلُونَ الَّذینَ یأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ﴾؛[5] فرمود طاغیان انبیا را شهید می كنند، عالمان ربّانی را شهید می كنند، پرورش یافتگان صحیح را شهید می كنند و كسانی كه #مجاهدان_نستوه اند را شهید می كنند، در این آیه نام ربّانیون شهید را در كنار نام انبیا میبرد. بنابراین آن عزیزانی كه پیوندشان با پروردگار ناگسستنی بود که «شدید الربط بالرب» بودند و پیوندشان با نظام اسلامی، با امت اسلامی، با امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) ناگسستنی بود، اینها می توانند مشمول ربّانی باشند؛ یعنی خوب تربیت شدند، یك؛ در صدد تربیت صحیح جوانها هستند، دو؛ این «شدید الرّبط بالربّ» و «شدید الرّبط بالناس» را هم حیازت كردند، این سه؛ لذا قرآن از اینها با جمال و جلال و شكوه یاد می كند كه می فرماید اگر اینها شهید شدند در كنار انبیا هستند.
[1]. سوره آل عمران، آیه79.
[2]. سوره آل عمران، آیه146.
[3]. سوره مائده، آیه44.
[4]. سوره آل عمران، آیه146.
[5]. سوره آل عمران، آیه21.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به ششمین یادواره 128 شهید منطقه دروازه ری قم
تاریخ: 1394/05/01
🆔 @a_javadiamoli_doross
@monadianehag98.
هدایت شده از اخلاق اسلامی
#داستان
✨﷽✨
✅داستان میرداماد و دختر شاه عباس صفوی :
✍شب هنگام (میرداماد) – طلبه جوان- در اتاق خود مشغول مطالعه بود که به ناگاه دختری وارد اتاق او شد در را بست و با انگشت به طلبه بیچاره اشاره کرد که سکوت کند و هیچ نگوید. دختر پرسید: شام چه داری؟؟ طلبه آنچه را که حاضر کرده بود آورد و سپس دختر که شاهزاده بود و به خاطر اختلاف با زنان حرمسرا خارج شده بود در گوشهای از اتاق خوابید. صبح که دختر از خواب بیدار شد و از اتاق خارج شد ماموران، شاهزاده خانم را همراه طلبه جوان نزد شاه بردند شاه عصبانی پرسید چرا شب به ما اطلاع ندادی! محمد باقر گفت: شاهزاده تهدید کرد که اگر به کسی خبر دهم مرا به دست جلاد خواهد داد…
شاه دستور داد که تحقیق شود که آیا این جوان خطائی کرده یا نه؟ و بعد از تحقیق از محمد باقر پرسید چطور توانستی در برابر نفست مقاومت نمائی؟ محمد باقر ۱۰ انگشت خود را نشان داد و شاه دید که تمام انگشتانش سوخته و … علت را پرسید. طلبه گفت: چون او به خواب رفت نفس اماره مرا وسوسه می نمود هر بار که نفسم وسوسه می کرد یکی از انگشتان را بر روی شعله سوزان شمع میگذاشتم تا طعم آتش جهنم را بچشم و بالاخره از سر شب تا صبح بدین وسیله با نفس مبارزه کردم و به فضل خدا، شیطان نتوانست مرا از راه راست منحرف کند و ایمانم را بسوزاند.
شاه عباس از تقوا و پرهیز کاری او خوشش آمد و دستور داد همین شاهزاده را به عقد میر محمد باقر در آوردند و به او لقب میرداماد داد و امروزه تمام علم دوستان از وی به عظمت و نیکی یاد کرده و نام و یادش را گرامی می دارند. از مهمترین شاگردان وی می توان به ملا صدرا اشاره
نمود.
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
هدایت شده از اخلاق اسلامی
01.mp3
3.03M
السَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ🏴
🔻گفتگوی آخر حضرت زهرا سلام الله علیها با امیرالمومنین علی علیه السلام
♦️روضه و مرثیه 🏴
#حضرت_فاطمه سلام الله علیها
#استاد_عالی
🔸موضوع مصیبت 👇
#مصیبت_لحظات_احتضار
#فاطمیه
┈••✾•🍃⚫️🌿•✾••┈┈
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
گروه
https://eitaa.com/joinchat/1524432945C2c45b48369
هدایت شده از اخلاق اسلامی
🌷🍃🌷🍃🌷
🌺🧚♀️ #داستان_پندآموز
نجار پیری خود را برای بازنشسته شدن آماده می کرد. یک روز، او با صاحبکار خود موضوع را در میان گذاشت.
صاحب کار او بسیار ناراحت شد و سعی کرد او را منصرف کند.
صاحب کار از او خواست تا به عنوان آخرین کار، ساخت خانه ای را به عهده بگیرد.
نجار در حالت رودربایستی پذیرفت.
برای همین به سرعت و بی دقتی، به ساختن خانه مشغول شد و کار را تمام کرد.
او صاحب کار را از اتمام کار باخبر کرد. صاحب کار، برای دریافت کلید این آخرین کار، به آن جا آمد.
صاحب گفت: این خانه هدیه ایست از طرف من به تو به خاطر سال های همکاری!
نجار، شوکه شد و بسیار شرمنده شد
این داستان ماست. ما زندگیمان را می سازیم. هر روز می گذرد. گاهی ما کمترین توجهی به آنچه که می سازیم نداریم، پس در اثر یک شوک و اتفاق غیرمترقبه می فهمیم که مجبوریم در همین ساخته ها زندگی کنیم
کانال اخلاق اسلامی
https://eitaa.com/joinchat/99156003C82f20b3a62
کانال منادیان حق
@monadianehag98
Mr : Mostafa Valipour:
💠 تنهایی امیر
🔸 یک نامه نورانی از علی بن ابی طالب (سَلامُ الله عَلَیه) در تمام نهج البلاغه آمده است که حضرت دستور دادند، این نامه را در تمام روزهای جمعه، در نماز جمعه بخوانند. در بخش پایانی آن فرمود اینکه من مجبور شدم به سقیفه رأی مثبت بدهم و با دست بسته امضا کنم، برای اینکه دستم تنها و خالی بود.
🔸 فرمود به اینکه اگر عمویم حمزه سید الشهدا و برادرم جعفر طیار با من بودند، من هرگز این بیعت را امضا نمی کردم،[1] ولی من تنها بودم؛ لذا من نمیتوانستم با دست تنها و خالی قیام کنم، ولی اگر حمزه بود، اگر جعفر بود، من آرام نمی نشستم.
[1]. تمام النهج البلاغه، ص292؛ «...لَوْ كَانَ لِی بَعْدَ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّی اللَّهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ عَمِّی حَمْزَةُ وَ أَخِی جَعْفَرٌ لَمْ أُبَایعْ كَرْها».
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش ریحانة النبی
تاریخ: 1396/12/15
@monadianehag98