🔰اعمال#شب_قدر
✅شب نوزدهم ماه مبارک رمضان»
در کتاب شریف «مفاتیح الجنان» درباره شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و اعمال آن، چنین آمده است:
این شب باعظمت، آغاز شبهای قدر است و شب قدر آن شبی است که در طول سال، شبی به خوبی و فضلیت آن یافت نمیشود و عمل در این شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است و تقدیر امور سال در این شب صورت میگیرد و فرشتگان و روح که اعظم فرشتگان الهی است، در این شب بهاذن پروردگار به زمین فرود میآیند و به محضر امام زمان(عج) میرسند و آنچه را که برای هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه میدارند؛ و در روایات اعمالی برای شب نوزدهم ذکر شده که عبارتند از:
1️⃣ «غسل کردن» که بهتر است غسل این شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گیرد که نماز شام را با غسل بخواند.
2️⃣ خواندن «دو رکعت نماز» که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، هفت مرتبه «توحید» و پس از فراغت از نماز، هفتاد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ» بگوید؛
3️⃣ قرآن مجید را باز کند و در برابر خود گرفته و بگوید: «اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ بِكِتابِكَ الْمُنْزَلِ وَمَا فِیهِ وَفِیهِ اسْمُكَ الْأَكْبَرُ وَأَسْماؤُكَ الْحُسْنىٰ وَمَا یُخافُ وَیُرْجىٰ أَنْ تَجْعَلَنِى مِنْ عُتَقائِكَ مِنَ النّارِ»: «خدایا؛ از تو درخواست میکنم به حق کتاب نازلشدهات و آنچه در آن است و در آن است نام بزرگترت و نامهای نیکوترت و آنچه بیمانگیز است و امیدبخش، این که مرا از آزادشدگان از آتش دوزخ قرار دهی»
4️⃣ قرآن مجید را روی سر بگذارد و بگوید: «اللّٰهُمَّ بِحَقِّ هٰذَا الْقُرْآنِ وَبِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَهُ بِهِ وَبِحَقِّ كُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فِیهِ وَبِحَقِّكَ عَلَیْهِمْ فَلَا أَحَدَ أَعْرَفُ بِحَقِّكَ مِنْكَ»: «خدایا؛ به حق این قرآن و به حق کسی که آن را بر او فرستادی و به حق هر مؤمنی که او را در قرآن ستودی و به حق خود بر آنان، پس احدی شناساتر از تو به حق تو نیست!»
سپس ١٠ مرتبه بگو: «بِکَ یَا اللّٰهُ» و ١٠ مرتبه «بِمُحَمَّدٍ» و ١٠ مرتبه «بِعَلِیٍّ» و ١٠ مرتبه «بِفَاطِمَةَ» و ١٠ مرتبه «بِالْحَسَنِ» و ١٠ مرتبه «بِالْحُسَیْنِ» و ١٠ مرتبه «بِعَلِیِّبْنِ الْحُسَیْنِ» و ١٠ مرتبه «بِمُحَمَّدِبْنِ عَلِیٍّ» و ١٠ مرتبه «بِجَعْفَرِبْنِ مُحَمَّدٍ» و ١٠ مرتبه «بِمُوسَىبْنِ جَعْفَرٍ» و ١٠ مرتبه «بِعَلِیِّبْنِ مُوسَى» و ١٠ مرتبه «بِمُحَمَّدِبْنِ عَلِیٍّ» و ١٠ مرتبه «بِعَلِیِّبْنِ مُحَمَّدٍ» و ١٠ مرتبه «بِالْحَسَنِبْنِ عَلِیٍّ» و ١٠ مرتبه «بِالْحُجَّةِ»؛
پس هر حاجتى که دارى از خدا بخواه!
5️⃣ «زیارت امام حسین (ع) در شب قدر» که در روایت آمده: هنگامی که شب قدر میشود، منادی از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر میدهد که خدا هرکه را به زیارت مزار امام حسین علیه السلام آمده آمرزید.
6️⃣ «احياء شب قدر»؛ چنانچه روایت شده: هرکه شب قدر را اِحیا بدارد، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند بهشماره ستارگان آسمان و سنگینی کوهها و پیمانه دریاها باشد!
7️⃣ خواندن «صد رکعت نماز» که فضلیت بسیار دارد و بهتر آن است که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، ١٠ مرتبه «توحید» بخواند.
8️⃣ این دعا را بخواند: «اللّٰهُمَّ إِنِّى أَمْسَیْتُ لَكَ عَبْداً داخِراً لَاأَمْلِكُ لِنَفْسِى نَفْعاً وَلاضَرّاً وَلاأَصْرِفُ عَنْها سُوءً، أَشْهَدُ بِذٰلِكَ عَلَىٰ نَفْسِى، وَأَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِى، وَقِلَّةِ حِیلَتِى، فَصَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِمُحَمَّدٍ وَأَنْجِزْ لِى مَا وَعَدْتَنِى وَجَمِیعَ الْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِناتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِى هٰذِهِ اللَّیْلَةِ، وَأَتْمِمْ عَلَىَّ مَا آتَیْتَنِى فَإِنِّى عَبْدُكَ الْمِسكِینُ الْمُسْتَكِینُ الضَّعِیفُ الْفَقِیرُ الْمَهِینُ. اللّٰهُمَّ لَاتَجْعَلْنِى ناسِیاً لِذِكْرِكَ فِیما أَوْلَیْتَنِى، وَلاغافِلاً لِإِحْسانِكَ فِیما أَعْطَیْتَنِى، وَلَاآیِساً مِنْ إِجابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّى فِى سَرَّاءَ كُنْتُ أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخاءٍ أَوْ عافِیَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْماءَ إِنَّكَ سَمِیعُ الدُّعاءِ».
9️⃣ خواندن دعای «جوشنکبیر»؛
🔟 گفتن صد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ رَبِّی وَأَتُوبُ إِلَیْهِ» و صد مرتبه «اللّٰهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ»
✍️ در پایان به سخن علاّمه مجلسی (ره) اشاره مینمائیم که فرمود: بهترین اعمال در شب قدر، درخواست آمرزش و دعا برای حوایج دنیا و آخرت خود و پدر و مادر و خویشان و برادران و خواهران مؤمن، چه آنان که زندهاند و چه آنان که از دنیا رفتهاند و خواندن اذکار و صلوات بر محمّد و آل محمّد (ص) به هر اندازه که بتواند!
@mtmbkt
63.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تصاویر دیده نشده از لحظات توقیف نفتکش انگلیسی
🔹بعد از تخلفات نفتکش انگلیسی، این نفتکش بدون توجه به اخطارهای سپاه با سرعت بالا به مسیر خود ادامه میداد و از ناوچه انگلیسی درخواست کمک کرد. ناوچه انگلیس هم وقتی دید حریف نیروی دریایی سپاه نمیشود از ناو آمریکا درخواست کمک کرد.
🔹ناو آمریکایی هم برای کمک به آنها به سرعت یک بالگرد اعزام کرد. بالگرد آمریکایی قصد داشت که وارد آبهای سرزمینی ایران شود اما برای اخطار 3 موشک بر روی آن لاک شد و بالگرد بلافاصله برگشت و تکاوران سپاه وارد کشتی انگلیسی شده و آن را توقیف کردند.
@mtmbkt
✅به بهانه فرارسیدن #شب_قدر
🌸پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند : حضرت موسی در مناجات خود به خدا عرضه داشت :
🔸خداوندا ! مىخواهم به تو نزدیک شوم،
🔹فرمود: قرب من در بیداری شب قدر است
🔸گفت: خداوندا! رحمتت را مىخواهم،
🔹فرمود: رحمتم در ترحم و رحم کردن به مساکین در شب قدر است
🔸گفت: خداوندا ! جواز عبوراز صراط را مىخواهم ,
🔹فرمود: رمز عبور از صراط,صدقه دادن در شب قدر است
🔸گفت:خداوندا!بهشت و نعمتهایش را مىخواهم،
🔹فرمود:رسیدن به آن درگروی تسبیح گفتن درشب قدراست
🔸گفت: خداوندا! رهایى از جهنم و غذابش را مىخواهم ،
🔹فرمود:رمز نجات از دوزخ , استقفار در شب قدر است
🔸گفت: خداوندا رضای تو را مىخواهم،
🔹فرمود: رضای من در خواندن دو رکعت نماز در شب قدر است
وسائل الشیعه، ج ۸، ص ۲۰
#ماه_مبارك_رمضان
#شب_قدر
4_396157930728063134.pdf
694.3K
💬 متن کامل دعای جوشن کبیر به همراه ترجمه فارسی
15.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نماهنگ حیدر حیدر با نوای حاج محمود کریمی ویژه #شب_های_قدر
@mtmbkt
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 أذان سوزناك صبح نوزدهم رمضان در مسجد كوفه در سالروز ضربت خوردن حضرت علی امیرالمومنین (ع)
@mtmbkt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید مطهری: در شب قدر طبیعت و ماوراءطبیعت یکی میشود
بهمناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 هاتف غیبی
🔹 علم را ذات اقدس الهی معنا کرده است، ائمه (علیهم السلام) معنا کرده اند و آن این است که علم آن است که رهبری عمل را به عهده بگیرد. علم یک #هاتف غیبی است. از مفهوم، این کار ساخته نیست، از صورت ذهنی این فریاد یا فرمان غیبی ساخته نیست.
🔹 از بیانات نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) این است که «الْعِلْمُ یهْتِفُ بِالْعَمَلِ»؛ علم یک هاتف غیبی است، علم آن است که عمل را به دنبال بیاورد «فَإِنْ [أَجَابَ] أَجَابَهُ وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْه»؛[1] علم یک #هاتف_غیبی است، عمل را به درون و به همراه خود دعوت می کند. اگر موفق شد عمل را به همراه خود آورد و عمل از آن اطاعت کرد این علم می ماند و شکوفا می شود و اگر موفق نشد #هاتف_غیبی نبود، به دنبال عمل نبود، عمل را رهبری نکرد و عمل را به دنبال خود نیاورد، این رخت بر می بندد. گرچه در سوره مبارکه «نحل» فرمود انسان که به دنیا آمده ﴿وَ اللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیئاً﴾،[2] این نکره در سیاق نفی است؛ یعنی زادروز میلاد هر کسی با #جهل_عمومی او همراه بود، هیچ چیزی نمی دانست و از این بدیهیات هیچ خبری نبود؛ بعد فرمود سمع و بصر و فؤاد و مانند آن که مجاری ادراک هستند، خدا عطا کرد تا انسان عالم بشود. ممکن است بخشی از انسان ها در پایان عمر گرفتار همین نکره در سیاق نفی بشوند؛ البته به عنوان موجبه جزئیه نه کلّیه؛ فرمود یک عده هستند: ﴿لِكَی لا یعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَیئا﴾؛[3] هیچ چیزی در اواخر عمر به یادش نیست.
🔹 انسانی که با دو نکره در سیاق نفی مواجه است، در زادروزش ﴿وَ اللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیئاً﴾، در دوران سالمندی که دوران بازدهی اوست به جایی برسد که ﴿لِكَی لا یعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَیئا﴾ این که با دو سالبه محدود است، جنوباً سلب، شمالاً سلب، شرقاً سلب، غرباً سلب، این چه ره آوردی دارد؟! وقتی ره آورد می ماند که ما آن #علم_صاحبخانه را نرنجانیم؛ درست که خدا فرمود: انسان وقتی به دنیا آمد از بدیهی ترین بدیهیات باخبر نیست؛ اما از راه دیگر فرمود از نظری ترین نظریات باخبر است! فرمود من انسان را بی سرمایه خلق نکردم، یک لوح نانوشته به انسان ندادم، یک #کتاب_الهی و ذرّینی به او دادم ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾[4] آنچه فجور اوست به او آموختم، آنچه تقوای اوست به او آموختم، آنچه منشأ فجور است یاد دادم، آنچه منشأ تقواست به او آموختم. تمام تلاش ما حوزویان و دانشگاهیان باید این باشد که مهمانی دعوت کنیم که با صاحبخانه بسازد، #صاحبخانه آن علم اصلی است، آن #علم_فطری است، #نفس_ملهمه است خدا را می شناسد پیغمبر را می شناسد ائمه را می شناسد، فجور را می شناسد تقوا را می شناسد ﴿مَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللَّهِ قیلا﴾؛[5] آنکه ما را آفرید از او راستگوتر کسی نیست، او فرمود من هیچ روحی را #ناقص_الخلقة خلق نکردم ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها﴾ تسویه نفس، #مستوی_الخلقه بودنِ نفس با این «فاء» فصیحیه که تفسیر کننده قبل است بیان شده است، ﴿فَأَلْهَمَها﴾ این «فاء» که «فاء» عاطفه نیست، این «فاء» آن تسویه را تفسیر می کند. خدا انسان را #مستوی_الخلقه خلق کرد یعنی چه؟ یعنی آنچه #لازمه_کمال او بود به او داد.
[1] . نهج البلاغة(للصبحی صالح)، حکمت366.
[2] . سوره نحل، آیه78.
[3] . سوره نحل70.
[4] . سوره شمس، آیات7و8
[5] . سوره نساء، آیه122.
#مستوی_الخلقه_بودن
#علم_صاحبخانه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1395/10/30
🆔 @a_javadiamoli_esra